HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Infidels.org - Paradisul Ateilor
Figaro
mesaj 11 Feb 2004, 12:23 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Siteul http://www.infidels.org este, pentru cine il cunoaste, un paradis al ateilor. Aici putem gasi discutii aprinse, critici virulente la adresa religiilor principale, articole de tot felul etc.

Insa, citit cu atentie, infidels org dezvaluie anumite particularitati interesante. Este, in primul rand, un site ateu. Cei care il frecventeaza nu cred in existenta lui Dumnezeu sub nici o forma. Asa reiese dintr-un motto al siteului:

QUOTE

"There are actually two ways to prove the non-existence of something. One way is to prove that it cannot exist because it leads to contradictions (e.g., square circles, married bachelors, etc.). The other way is, in the words of Keith Parsons, "by carefully looking and seeing." This is how we can know that such things as the Loch Ness Monster, Bigfoot, the Abimonable Snowman, etc. do not exist." Jeffery Jay Lowder, "Is a Proof of the Non-Existence of a God Even Possible?"


Problema ar fi ca multi care opereaza cu copy/paste folosind siteul NU SUNT ATEI, ci cred in existenta lui Dumnezeu sub o forma sau alta. Pe de alta parte siteul nu ofera o certitudine a inexistentei lui Dumnezeu, ci doar pune in discutie texte religioase care comporta o anumita intelegere, in functie de epoca in care au fost scrise. Insa mesajul de pe infidels. org este clar pentru oricine: NU EXISTA DUMNEZEU. Nu exista Dumnezeu la fel cum nu exista monstrul din Loch Ness. Cei care cred in existenta lui sunt niste naivi.

Ca strategie, siteul amesteca problema religiei - care ar trebui tratata separat - si problema existentei lui Dumnezeu, independenta de o religie sau alta. Rezultatul e un cocktail din care intelegem in final ca ateismul este cea mai buna si mai logica solutie. Oare asa sa fie? Cati dintre voi sunteti atei in adevaratul sens al cuvantului?


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 May 2024 - 04:09 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman