HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvāntatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Intretinerea Cainilor, ....vrei sa stii totul?
FM!
mesaj 26 Mar 2003, 12:34 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Cand detii un caine trebuie sa te transformi intr-un proprietar educat. Este normal sa iubim cainii, acest sentiment fiind instinctiv pentru cei mai multi oameni. Stiai ca de fapt cainii au avut o contributie importanta in vederea dezvoltarii umanitatii de-a lungul istoriei? Ei i-au ajutat pe oamenii cavernelor sa vaneze si pe colonisti timpuri sa supravietuiasca. Exista o gramada de povesti si fapte istorice care atesta relatia apropiata dintre om si caine. Cu cat citesti mai mult despre caini cu atat incepi sa-i apreciezi mai mult. biggrin.gif

Noul tau caine trebuie sa se simta ca acasa. Pentru el, tanar sau batran, totul este creearea unui sens de siguranta si securitate. Cand cainii se simt in siguranta, sunt fericiti, sanatosi si se comporta bine. Invata tot despre alegerea cainelui potrivit pentru tine si despre dresajul corespunzator. Trebuie sa fi sigur ca esti pregatit pentru acest lucru si apoi fi pregatit pentru inceputul unei prietenii frumoase.
Viziteaza constant acest thread pentru a fi la curent cu tot ce trebuie sa stii despre un caine de la alimentatie pana la educatie si ingrijire.

Sursa: Petclub


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 26 Mar 2003, 12:37 PM
Mesaj #2


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Daca ai un nou catelus,iata cu ce trebuie sa incepi

Gaseste un veterinar in care ai incredere. Cu ceva noroc si ingrijire, aceasta relatie poate dura de la 14 la 17 ani, deci merita sa cauti un loc in care cainele tau va fi tratat bine. Sunt multe lucruri de facut in timpul acestor cateva vizite, incluzand vaccinari, deparazitare, si planuri viitoare in vederea castrarii.
Cumpara o zgarda cu catarama si o lesa pentru catelusul tau. Ideal ar fi ca amandoua sa fie facute din nylon usor sau piele. Evita zgarzile si lesele din metal, care sunt nefolositoare si prea grele pentru catelus.
Cumpara boluri pentru apa si mancare din otel sau ceramica, care sunt mai usor de spalat si dezinfectat. Alege o forma care va fi greu de rasturnat de catre catelus.
Suplimentele de ingrijire sunt esentiale pentru orice fel de blana de caine. Daca nu esti sigur intreaba un ingrijitor local despre necesitatile prezente si viitoare ale catelusului tau. De asemenea este timpul sa invetii ce sampon trebuie folosit si care sunt necesitatile viitoare pentru a asigura comfort cainelui.
Vorbeste cu veterinarul despre cele mai bune alegeri in vederea dietelor, cat si despre perioada de trecere la hrana pentru adulti. Varietatea de produse comerciale disponibila este ametitoare, si unele orientari profesionale pot ajuta la reducerea confuziei.
Cumpara o cusca, sau de preferat doua: una pentru camera de zi si una pentru dormitor. O cusca va face dresajul acasa mult mai usor, iar in multe cazuri va elimina necesitatea de a-l dresa cu ajutorul ziarului.
Obisnuieste-l cu noua sa cusca lasandu-l in interior pentru perioade de timp scurte chiar si cand esti acasa. Prin varierea timpului si a duratei tinerii in cusca, iti poti invata catelul ca cusca este un "rai de siguranta", si nu doar o cusca unde este pus cand stapanii lipsesc de acasa.
Du-l la dresaj la un club local pentru a se socializa cu alti catelusi si pentru a fi invatat principalele comenzi de ascultare. Aceste ore de dresaj sunt bune deoarece catelul va adopta o atitudine pozitiva si se va imprieteni cu alti caini sau oameni.
Fii sigur cand iti expui catelusul la multe situatii diferite. Odata ce ai inceput sa-i faci vaccinurile (si evita zonele cu risc mare cum ar fi parcurile unde se joaca alti catei), incearca sa mergi cu el la prieteni care au copii si care au si catei (vaccinati) pentru o partida de joaca.
Acum este momentul potrivit sa-l inveti jocuri simple cum ar fi aducerea mingiei. La inceput introduci o mingie noua (sau orice alta jucarie durabila) si schimba jucaria pentru o mica tratatie, apoi arunca jucaria pe o distanta mica, batand din palme pentru a momi catelul sa o aduca inapoi pentru o rasplata. Aceste jocuri vor aduce o viata cu distractie si exercitiu.
Daca esti ingrijorat in ceea ce priveste orice problema de comportament, incluzand muscatul persistent, dificultati in dresajul de acasa, sau frica, fii atent la instinctele tale! Cere-i pe veterinarului tau sau unui specialist in comportament ajutor in ceea ce priveste comportamentul catelului. Problemele sunt mult mai usor de rezolvat cand interventia se face din timp.

Si nu uita: fa-i prietenului tau o gramada de poze deoarece acesta va creste repede si va fi o placere sa vezi mereu pozele cu el cand era mic. biggrin.gif


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 27 Mar 2003, 09:19 PM
Mesaj #3


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Ingrijirea cainelui tau

Taierea blanii (lucru facut cel mai bine de un specialist) este o alternativa a periatului cainilor care tolereaza foarte putin ingrijirea. Chiar daca acest lucru este facut doar o data in timpul verii, taierea blanii poate usura substantial povara ingrijirii pentru ambele parti.
De exemplu, cainii cu par lung innebuniti dupa inot vor beneficia foarte mult daca vor avea blana scurta. De fapt, in plus pentru a evita indesirea unei pufului fin de blana, taierea ajuta de asemenea ca blana sa se usuce mai repede, prevenind problemele de piele asociate cu umezeala cronica.
Exista cateva rase de caini produse sa aiba blana exagerat de lunga peste ochi. Desi arata dragut, parul lung obstructioneaza inevitabil vederea lor. Vederea compromisa poate duce la comportamente nedorite cum ar fi agresiunea. Multe rase de acest fel vor avea o vedere mai clara daca parul care le acopera ochii este ori taiat ori ridicat in sus.
Imbaierile Toti cainii au nevoie de baie la o perioada, iar unii caini au nevoie tot timpul de bai. Ca o regula generala, animalele au nevoie de baie doar cand sunt murdari, iar pentru caini o clatire sau o partida de inot este de ajutor.
Cum se poate ca stresul baii sa fie micsorat si pentru caine si pentru stapan? Din punctul de vedere al comportamentului, baile pot fi stresante, iar unele animale pot fi speriate de aceste bai. Cum unele situatii produc frica, maraitul si muscatul sunt probleme eventuale. Daca cainele tau a mai muscat ca i-a fost frica (de exemplu la cabinetul veterinar), gandeste-te sa folosesti o botnita pentru o perioada scurta de timp. Daca incerci din timp sa-ti obisnuiesti cainele cu botnita, acesta o va accepta ori de cate ori este nevoie (sfat: incearca sa asociezi punerea botnitei cu oferirea de mancare). O botnita iti va permite sa-ti speli cainele repede si cu calm. Cainilor carora le este frica, dar nu sunt agresivi, ar trebui linistiti si alintati in timpul baii. Daca ii dai cateva tratatii de mancare te poate ajuta.
Dupa sapunire si clatire, in mod natural cainii se rostogolesc si isi sterg capetele, gaturile si corpurile de orice lucru disponibil, chiar si de iarba, lucru ce ii transforma intr-o umbra verde. Stergerea puternica, scuturarea si rostogolirea sunt normale dupa baie, iar iar aceasta nebunie poate stimula conflictele dintre caini.


Va Urma...

Acest topic a fost editat de FM!: 27 Mar 2003, 09:20 PM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Mar 2003, 09:19 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
FM!
mesaj 28 Mar 2003, 02:17 PM
Mesaj #4


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94





Toti cainii au nevoie si apreciaza ingrijirea periodica. Acest lucru depinde de tipul blanii cainelui tau, a carui ingrijire ocazionala trebuie sa contina periat si imbaiat, sau este posibil sa aiba nevoie de o atentie mai mare. Multi stapani de caini cu par lung descopera ca este mai usor sa tai blana decat sa o tii lunga in conditii bune. Indiferent daca blana cainelui tau este lunga sau scurta, aspra sau fina, are nevoie de ingrijire. Mai jos este prezentata o lista cu uneltele principale necesare pentru o blana sanatoasa:

Perie: Este o perie din plastic sau lemn cu randuri de dinti inclinati din metal folositoare pentru cele mai multe tipuri de blana. "Sapand" in blana, aceasta perie ia parul cazut si mort, precum si puful des a blanii secundare. Aceste perii pot fi folosite impotriva firelor incurcate si de-a lungul buclelor naturale ale blanii. Sunt o necesitate pentru blana deasa sau aspra.

Pieptene de metal: Pieptenele de metal este folosit impreuna cu o perie si ajuta de asemenea la indepartarea pufului cazut sau a partilor de blana incurcata. Pieptanele sunt mai sigure si mult mai comfortabile decat periile in jurul capului si a gatului, a zonei din partea fundului si a bazei cozii, picioarelor si a abdomenului.

Pieptene pentru blana deasa: Distanta mare dintre dinti si unghiul de 90 dintre dinti si maner fac ca acest pieptene sa fie o unealta folositoare in indepartarea blanii incurcate. Este important ca la inceput sa se traga firele incurcate cu mana. Acest pieptene este folosit in general pentru cainii cu blana deasa.

Manusa din cauciuc: Deoarece atingerea cu aceste manusi se simte ca o mangaiere mai puternica tinde sa fie placuta de caini. Aceste manusi au "dinti" cu varfuri tocite din cauciuc care aduna in mod natural parul cazut, si poate fi folosita in acelasi timp cu o perie.

Ingrijire profesionala: Firele incurcate pot prezenta o dilema de ingrijire, deoarece lasate nerezolvate, pot accelera incurcarea parului inconjurator. Daca cainele tau are o blana mare, daca ii place sa se balaceasca in apa zilnic si daca tie iti place mai mult sa-l plimbi decat sa-l piepteni, gandeste-te sa mergi des la un ingrijitor profesional. Daca ai un caniche, un Saint Bernard sau un ciobanesc german, un bun ingrijitor poate sa-i faca o baie calma, sa-l usuce si sa-l perie. Taierea blanii poate fi un serviciu important daca firele incurcate sunt multe si nu pot fi indepartate cu mana, iar in timpul verii il poate ajuta foarte mult pe caine. Daca nu esti sigur de beneficiile unei ingrijiri profesionale, chiar si o singura intalnire poate fi foarte informativa asupra necesitatilor particulare ale cainelui.

Unii caini (la fel ca oamenii) se nasc norocosi, cu blanuri care par sa reziste si la murdarie si la incurcare. Majoritatea cainilor activi beneficiaza de perioade regulate de pieptanare si periere acasa. Comfortul fizic si starea de bine, precum si frumusetea sa merita cu certitudine efortul.

Va Urma..


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 4 Apr 2003, 05:50 AM
Mesaj #5


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Ingrijire personala extrema

Din motive de neinteles, aproape toate mamiferele si pasarile expun comportamente de ingrijire personala. Cainii se ling singuri asa cum oameni se piaptana, perie si se machiaza. Ingrijirea personala (si chiar ingrijirea altora din aceeasi specie) poate fi vazuta gradat, de la incompetenta relativa, la cainii obezi, la lins si aranjare excesiva. In unele cazuri, ingrijirea personala poate ajunge la extreme.
Ingrijirea personala extrema la caini rezulta de la problemele de piele cum ar fi granuloma, o buba unde nu mai exista par si care se gaseste in mod normal la incheieturi sau labe. Chiar si pasarile se ingrijesc foarte mult, exact cum fac oamenii care isi mananca unghiile si isi smulg parul. Extremele ingrijirii personale par sa fie rezultatul nelinistii, iar animalele au nevoie de tratament pentru a se reduce stresul. Este interesant de notat ca aceste boli pot aparea si cand animalele din aceeasi specie se ingrijesc reciproc.

Va Urma...


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 21 Apr 2003, 06:43 AM
Mesaj #6


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Perierea cainelui

Cainii au o varietate mare de blanuri: lung, scurt, aspru si fin. Tot parul trebuie sa cada la un moment dat. La cainii care locuiesc in casa naparlirea parului vechi si cresterea altuia nou se produce aproape in continuu.
Pentru a facilita naparlirea ca sa ai control, si la fel de important pentru sanatatea pielii, perierea si pieptanarea regulata sunt o necesitate. Blanurile cainilor sunt atat de variate in lungime si textura, iar suplimentele de ingrijire atat de complicate, ca merita sa mergi macar o data la un ingrijitor profesional datorita uneltelor speciale pe care le foloseste. O simpla periere nu foloseste la multe tipuri de blana. O trusa tipica de ingrijire trebuie sa contina o perie, un pieptene de metal, si un pieptene cu dintii rari pentru descurcarea parului. Daca cainele este periat regulat de mic, acest lucru va fi tolerat. Daca cainele nu tolereaza perierea este mai bine sa folositi o botnita pe parcursul acestei actiuni.


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 22 Apr 2003, 05:36 PM
Mesaj #7


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Taierea unghiilor

Taierea unghiilor poate fi destul de stresanta, probabil din cauza ca animalul nu e invatat sa fie tinut de picioare.
Cum se poate ca taierea unghiilor sa fie mai putin neplacuta pentru toti cei implicati? In primul rand unghierele pentru caini ar trebui sa fie ascutite, bine intretinute si concepute pentru animale. Folosint o unealta potrivita vei evita sa folosesti presiunea si despicarea unghiilor. Betisoare cu nitrat de argint si bucatele de vata ar trebui sa fie in apropiere in caz ca se produce crestarea accidentala a carnii vii a unghiei - tesut sensibil din apropierea unghiei. Acest tesut este vizibil la cei mai multi caini cu unghii clare si ar trebui evitat deoarece va sangera daca este taiat.
La cainii cu unghii pigmentate, taierea ar trebui sa inceapa de la varf unde din fata seamana cu un arc si progreseaza cativa milimetri pana se observa o tesutul care apare in curba arcului. Acest tesut contine terminatii de nervi si vase de sange si ar trebui evitat cu atentie. Daca provoci sangerarea fara vointa, nu te panica, aplica nitratul de argint calm si apasa cu o bucata de vata si asteapta putin inainte de a-l lua. Daca sangerarea continua, fapt care este destul de probabil, mergi la veterinar.
Animalele ar trebui invatate cu taiatul unghiilor de mici. Acest lucru este mai usor de facut daca la inceput te prefaci ca ii tai unghiile prin atingerea piciorului si apoi il rasplatesti cu ceva ce ii place: mancare, jucarii, mangaiat sau alintat. Unchiile moi ale puilor pot fi tocite prin pilire, lucru care este putin probabil sa provoace durere sau sangerare. Animalele care nu au motiv sa se teama de acest proces nu vor trebui tinute bine si vor fi mai putin stresate. Oricum, este o idee buna sa-ti obisnuiesti cainele cu limitarea miscarilor (strangerea, tinerea unui picior, apasarea usoara a degetelor) si apoi trebuie sa-l rasplatesti. Daca acest lucru devine un calvar, iar stresul si frica de ranire te impiedica sa-i tai unghiile cainelui, mai bine mergi la un veterinar.


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi
mesaj 22 Apr 2003, 05:41 PM
Mesaj #8


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 116
Inscris: 14 March 03
Din: de doi ani...italia
Forumist Nr.: 85



Eu nu i le-am taiat ,unghiile,niciodata la ai mei caini,mersul sau alergatul pe ciment a fost suficient...
PS:acum sa nu crezi ca sunt contra taierii unghiilor....am spus doar cum am facut eu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 23 Apr 2003, 07:07 AM
Mesaj #9


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Ingrijirea dintilor

Detinerea unui caine are rutinile si ritmurile sale: iti scoti cainele afara in mod regulat pentru a-si face nevoile si pentru a-l plimba. Trebuie sa cumperi cu atentie mancare de calitate si sa-l perii in mod regulat. Sa nu pierzi nici o intalnire cu veterinarul. Si toate acestea se incheie cu dragoste si afectiune. Dar si cei mai mari iubitori de caini pot fi nestiutori asupra ingrijirii danturii, cel putin pana in ziua in care sunt coplesiti de respiratia cainelui.
Dintii si gingiile cainilor sunt la fel de sensibile la boli ca si ale tale, si pot deveni o sursa de discomfort, de miros urat al gurii sau chiar de bola la rinichi sau inima la cainii in varsta. Un studiu la Universitatea Minnesota a artatat ca un procent urias de 80% dintre caijni au boli ale gingiei la varsta de trei ani. Aceste boli incep cu acumularea placii, a bacteriilor, care daca nu sunt extrase precipita in piatra. Eventual, placa si piatra provoaca durerea, boli ale gingiei si pierderea dintilor. Din fericire, ingrijirea detara a devenit importanta si un component de rutina in medicina veterinara. O buna parte din ingrijirea de prevenire poate fi facuta la tine acasa.
Ideal ar fi ca ingrijirea dintilor si a gingiilor sa inceapa de cand cainele tau este pui si inca are dintii de pui, dar nu este niciodata prea tarziu sa incepi (oricum, daca incepi ingrijirea dentala cand cainele este adult se recomanda ca prima data sa fie consultat de veterinar). Cainii trebuiesc de mici invatati sa accepte consultarea urechilor si a corpului, in acest mod cresc si te lasa sa-i consulti fara probleme. Trebuie sa-l rasplatesti cu mancare, jucarii sau o partida de joaca. Iti poti obisnui puiul mergand sistematic la consultatii. Incepe doar prin ridicarea buzelor. Progreseaza prin frecarea dintilor cu un deget invelit in tifon sau carpa. Nu te deranja sa freci sau sa speli suprafetele interioare ale dintilor deoarece contrar oamenilor, cainii tind sa acumuleze placa pe suprafetele din exterior (in special premolarii si molarii superiori).
Odata ce cainele a invatat sa accepte sa-i freci dintii, poti sa progresezi sa-i speli dintii cu o periuta de dinti moale. Periutele de dinti special creeate pentru caini sunt preferate in locul celor umane, care pot fi prea mari sau prea dure. Incepeti fara pasta de dinti, inmuiati periuta de dinti in apa calda si incepe sa freci mai ales unde dintii si gingia se unesc. Periuta trebuie tinuta la un unghi de 45 grade, astfel incat perii sa ajunga chiar sub linia gingiei cat si intre dinti. Cand catelul a crescut fiind obisnuit cu prezenta periutei, poti incepe sa folosesti o pasta de dinti cu enzime (cu aroma de menta, carne sau malt). Pasta de dinti umana, care contine agenti pentru spuma, ar trebui evitata. Cat de des ar trebui sa speli dintii cainelui? Daca este posibil, incearca sa-i periezi scurt macar o data pe zi, dar in mod normal trebuiesc curatati de 3-4 ori pe saptamana.
Desi ne ingrijim dantura cu sarguinta, tot avem nevoie de controale regulate si de curatare. Societatea Veterinara Dentara din America recomanda o curatare completa a dintilor la 6 luni. Daca dintii cainelui au fost curatati regulat si eficient, au nevoie mai rar de curatare; oricum, daca cainele are deja placa, piatra sau vreo boala a gingiei (asa cum au cei mai multi caini dupa varsta de trei ani), examinarile dentare la veterinar sunt obligatorii.
In afara de spalarea dintilor si controlul regulat la veterinar, mai exista si alte lucruri care pot ajuta ca animalul sa aibe o gura sanatoasa. Mestecatul jucariilor este si distractiv, in unele cazuri, precum si de ajutor in prevenirea si reducerea formarii placii. Se recomanda tratatii zilnice din piele comprimata (tratatiile comprimate, fata de cele necomprimate, se sparg usor cand sunt mestecate; pielea normala poate fi inghitita in bucati mari ceea ce poate duce la obstructionarea gastro-intestinala sau la discomfort), asa cum junt jucariile care sunt destinate pentru acest scop. Copitele de vita nu sunt recomandate din cauza ca in afara de alte probleme, ele sunt fragile si pot rani gingiile sau pot sparge dintii cainelui. De asemenea sunt disponibile retete de diete speciale care ajuta la eliminarea pietrei de pe dinti. Pentru cainii care nu stau sa le speli dintii s-a produs un spray detar anti-placa, care poate fi pulverizat sau pur si simplu se aplica direct pe dinti cu ajutorul unui tifon cu care iti invelesti degetul.








--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Mary)
mesaj 24 Jun 2003, 08:11 PM
Mesaj #10





Guests






E pentru prima data cand scriu, nu stiu daca am procedat corect!
Cainele meu (cocker) de 5 ani are o discopatie grava, de 5 luni il tratez si nu da un rezultat satisfacator.
Trei luni a luat Rimadyl apoi a facut infiltratii cu hidrocortizon acetat, cam cate sa faca...este acesta un tratament corect?
acum areo infectie urinara deoarece a folosit sonda 2 luni ce pot sa-i dau?
Va multumesc pentru ajutor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 24 Jun 2003, 08:15 PM
Mesaj #11


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



[Off-Topic] Bine ai venit la Han, Mary. Da, ai procedat corect! 19.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 24 Jun 2003, 09:29 PM
Mesaj #12


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



Mary nu cred ca o sa gasesti pe cineva aici care sa poata sa iti prescrie un tratament.
Cel mai bine du catelu la un doctor bun si asta cit mai repede...


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oaspetele
mesaj 25 Jun 2003, 11:54 AM
Mesaj #13


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 266
Inscris: 12 May 03
Din: Bistrita
Forumist Nr.: 284



Nu stiu daca merge si la caini, dar la oameni , in cazul infectiilor urinare se foloseste asa :
-biseptol(Tagremin) 2x2/zi
-acid nalidixic(Negram) 4x1/zi
-cel mai bine , ceva gen norfloxacina , ofloxacin , ciprofloxacin , sub diferitele denumiri comerciale sub care se gasesc. 2x1/zi.
Dozele sunt pentru adulti.
Dar cel mai sigur , cere parerea unui alt veterinar , daca crezi ca tratamentul nu e cel corect. Si atentie , excesul de hidrocortizon si produse antiinflamatoare poate duce la ulcer.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Balauru
mesaj 11 Jul 2003, 02:56 PM
Mesaj #14


Vornic
****

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 335
Inscris: 21 June 03
Forumist Nr.: 398




Oaspete,my best friend,Ce pedeapsa merit ca mi-am tuns la chelie frumusete de cocker ,ca sa nu mai lase par pe covor? Arata acum ca un sobolan gigant......daaaaar...ii e mai putin cald si desi arata ca un homo se da la fel de viteaz la pisici si caini de 10 ori mai mari ca el.

Il tii minte?

user posted image


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fani
mesaj 1 Aug 2003, 05:02 PM
Mesaj #15


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 May 03
Forumist Nr.: 300



Mary, daca crezi ca nu ai un doctor bun pentru cutul tau, ti-l recomand pe doctorul Comsa ( in cazul in care esti din Bucuresti). Ultima data avea cabinetul in Drumul Taberei la Raul Doamnei, in spatele blocului cu 10 etaje. Catelusa mea a fost operata la 7 ani de acest doctor si ne-am dus in continuare la el pentru ca am fost foarte multumiti. Din pacate catelusa mea a murit anul asta, la aproape 13 ani, de inima. Alt sfat, viziteaza siteul www.apropo.ro unde vei gasi si rubrica Cainele meu care are si forum si poate gasesti acolo ceva pentru cutul tau. Multa sanatate si sa auzim de bine.


--------------------
" Adesea cuvantul spune mai putin decat tacerea"- Ovidiu
" Inspaimantator este doar faptul de a-ti vedea gandurile reflectate intr-o oglinda care le deformeaza si le saraceste. Nu trebuie sa spui nimic celorlalti din ceea ce faci, mai inainte de a fi facut: fara aceasta, nu ai mai avea curajul de a merge pana la capat; caci nu ar mai fi ideea ta, ci netrebnica idee a altora, pe care ai vedea-o in tine" - "Jean Christophe"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Ham)
mesaj 12 Aug 2003, 01:58 PM
Mesaj #16





Guests






Salut,
Am o catelusa caniche de 1 an foarte jucausa si iubitoare de balaceala. De vreo saptamana se tot linge la labute. Le ia pe fiecare in parte si le linge cel putin 5 min. Am observat ca si-a facut deja rani si am fost aseara cu ea la un medic veterinar care mi-a spus ca are o ciuperca combinata cu un stafilococ si e posibil sa le fi luat din vreo baltoaca. Nu prea am insa mare incredere in medicul respectiv pt ca nu mi-a placut comportamentul lui si mi-a cerut si o groaza de bani pe niste chestii minore. Mi-a recomandat o solutie (nu stiu cum se numeste) si crema de galbenele cu care sa o ung timp de 7 zile. Ciuperca este localizata intre pernite si este foarte incomoda. Afara am inceput de ieri s-o scot incaltata iar in casa o tin bandajata dupa ce o dau cu solutiile astea. Ea ar vrea sa se linga intr-una si este un mare chin pt amandoua s-o dau cu solutie. Daca stie cineva ceva despre aceasta cipuerca si mai ales cum se poate vindeca il rog sa-mi raspunda.
Va multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 12 Aug 2003, 11:03 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41




Buna!!

Nu sant veterinar de meserie, dar de cand ma stiu am trait printre caini, pisici si alte animale. Nu am auzit de ezeme luate de prin baltoace sau asa ceva blink.gif

In fine nu pot sa stiu despre ce e vorba, dar daca vrei sa impiedici linsul ( de obicei e cel mai bun medicament..adica saliva ) poti cumpara un conus de carton ce se aplica dupa operatii ( nu stiu pe romaneste blink.gif ) dar sper sa ma intelegi...ala ce se aplica pe gat si nu permite contactul cu alte parti ale corpului.

In caz de rana...cel mai recomandat lucru e contactul direct cu aerul exterior...eu cel puti nu am pus bandaj sau asa ceva pe nici o rana...asa ca ce e bun pt. oameni sigur e bun pt. animale.

Sorin.

ps. cum a ajuns la concluzia ca ciuperca e luata dintr-o baltoaca??? Poate chiar tu i-ai dat sugestia acelui veterinar???


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 13 Aug 2003, 08:17 PM
Mesaj #18


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bine ai venit la Han, Ham! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mirela
mesaj 14 Aug 2003, 09:35 PM
Mesaj #19


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 2
Inscris: 11 August 03
Forumist Nr.: 589



Buna!
Si eu am o catelusa caniche in varsta de sase luni care isi roade labutele. Am fost cu ea la doctor si acesta mi-a spus ca are o alergie din cauza mancarii care se bazezeaza prea mult pe proteine. Asa incat acum catelusul meu este la un regim bazat mai mult pe legume. Daca va avea efect urmeaza sa vad smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 14 Aug 2003, 10:41 PM
Mesaj #20


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bine ai venit la Han, mirela! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ellas
mesaj 22 Oct 2003, 09:25 AM
Mesaj #21


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 23
Inscris: 13 October 03
Forumist Nr.: 971



Am un catel de 10 luni, cocker metis, f zglobiu si simpatic., dar ii cade f des parul , am par peste tot in apartament, are parul destul de scurt si degeaba il perii tot ii cade, cand se scutura se face loc in jurul lui( adica toata lumea ia distanta). Chiar nu pot scapa de acest par, adica nu este posibil sa ii cada cat mai putin par? I-am dat si vitamine ptr. blana dar degeaba. Speram ca odata cu venirea iernii se va potoli! Eu tin foarte mult la el, dar ma tem ca numai fac fata sa strang tot timpul parul dupa el, e de-ajus sa sara putin pe mine ca trebui sa ma duc in balcon sa ma scutur! poate am exagerat, dar a-si vrea sa stiu daca si voi aveti acest tip de problema si ce solutie a-ti gasit.
merci smile.gif
Draga Balaure sa iti traiasca catelelusul, e superb.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AliceA
mesaj 9 Feb 2004, 11:59 AM
Mesaj #22


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 9 February 04
Forumist Nr.: 2.152



Buna!
E primul meu reply aici, la Han...
Tot un cockaras am , de doi ani si ceva...
Problema mea e blana...sau mai bine zis tunsul...Aveti idee de cabinete unde il pot tunde? Stau in zona Mosilor...e un cabinet la piata Galati, dar pe langa faptul ca m-a costat 500.000 nu mi-au placut nici persoanele de acolo!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
frio
mesaj 11 Mar 2004, 10:01 AM
Mesaj #23


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.831



buna! sunt nou la han si as vrea sa stiu daca exista pe aici vreun posesor de husky;imi plac la nebunie acesti caini si vreau sa aflu mai multe informatii despre aceasta rasa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 11 Mar 2004, 04:08 PM
Mesaj #24


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bine ati venit la Han, Alice si frio! welcome.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 11 Mar 2004, 06:42 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Cu rusinea de rigoare, va anunt ca iubita mea catelusa cam pute. Sincera sa fiu, mi-e cam lene sa o spal. Asa ca am renuntat sa mai dorm cu ea in camera.

La salon nu o pot duce pentru ca nu este tocmai un ingeras si mi-e ca si-ar face o blanita noua din cei care ar incerca sa o spele dar mai ales sa o usuce.

Vara e mai simplu, o scot in curte, am apa calda de la furtun si iese un dus in grup. Asa ca.... daca nu se simte altcineva s-o spele... astept venirea verii laugh.gif


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 25 Mar 2004, 02:31 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Bune sfaturi dai FM! Daca ai continua nu ar fi rau. Eu am o intrebare pentru cine ma poate lamuri: Am 2 rotweileri de 6 luni(ei sunt destul de activi si dornici de a invata, din pacate nu m-am ocupat de ei si am observat ca invata extrem de usor, de exemplu sezut si sa aduca bataul inapoi si sa-i dea drumul), (eu ii am de la 4 luni), baiat si fata, frati. Vreau sa-i dresez sa apere o cladire si un teren de 1000 m2, . Imi puteti da ceva sfaturi in acest sens? Carti de dresaj? Sau poate stiti un dresor rezonabil? Trebuiesc castrati? (fiind frati). Cum ii afecteaza castrarea? As aprecia foarte mult sfaturile voastre. In schimb eu va pot sfatui in domeniul auto si leasing.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi
mesaj 25 Mar 2004, 06:06 PM
Mesaj #27


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 116
Inscris: 14 March 03
Din: de doi ani...italia
Forumist Nr.: 85



In primul rand nu sunt de acord cu ideea ta de a-i "dresa ptr paza ", cainii sunt prietenii cei mai buni ai oamenilor, nu? Deci daca tu sau familia ta o sa fiti in pericol (si chiar si spatiul lor), or sa stie ei ce sa faca, nu trebuie sa-i inveti tu.
In schimb invata-i sa nu manance de la straini sau de pe jos , sa fie sociali (asta ca sa nu-ti atace chiar pe oricine intra in curte, cand or sa intre hotii tongue.gif iti zic eu ca o sa-i miroasa ei si or sa actioneze din instinct), ..., sunt sigura ca sunt mai multe chestii dar acum nu-mi mai vin in minte.. hmm.gif
Ca sa ii inveti sa nu manance de la starini: pui pe unul (nu din prieteni sau din familie) sa ii dea sa manance cand tu nu esti de fata.Iar cand cainele incearca sa ii ia mancarea din mana el sa inceapa sa tipe, sa dea cu piciorul in pamant, ..sa-l sperie.
Ca sa il inveti sa nu amnance de pe jos: se lasa pe jos o bucata de carne , fara ca el sa vada, iar in carne se pune : ori doua fire care duc la o baterie nu puternica, atat cat sa piste; ori piper sau ceva usturat (e periculos ca poti sa-l imbolnavesti de stomac).
Nu ii face sa devina prea agresivi atata timp cat tu nu-i stapanesti f bine, cat ei nu te recunosc ca alfa, adica "seful" haitei.Altfel o sa devina si ptr tine si ptr ei un calvar.
Sunt cativa pasionati de caini (in mod special) pe aici, asa ca sunt sigura ca or sa-ti dea mai multe idei de cum sa-i educi.
Sigur ca nu poti sa-i lasi sa faca pui!!!!Ori ii dai ei pastile (anticonceptionale)-dar este destul de complicat ca trebuie sa fii f pe faza ; ori o castrezi- multi zic ca se ingrasa...dar nu se intampla mereu.Din contra , daca nu o castrezi si nu o dai nici la monta sunt sanse (nu stiu procentul) sa faca cancer mamar, sau altele.
In incheiere trebuie sa-ti spun ca pe mine ma face un pic sa rad ideea de a avea "caini ptr paza" unei cladiri sau a nu stiu cealtceva.Ei doar sperie un pic...Poate un copil nu mai intra ptr ca se sperie de caini ...Dar niste talhari adevarati nu cred ca se sperie chiar asa rau.Oricat de bine "dresati" sunt acei caini, nu esti sigur ca o sa reziste ispitei unei halci de carne aruncata peste gard.Carne care are inauntru otrava sau somnifare.sau a unei catele in calduri in ceea ce priveste masculii.
Sau chiar si spreiul isi face efectul cateodata. , chiar daca intre timp a dat o muscatura doua.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 26 Mar 2004, 10:18 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Buna Mimi,
Iti multumesc pentru raspunsul rapid si pentu sfaturile bune. Eu habar nu am in acest domeniu, nu am mai avut catei. Ei sunt acum fantasitc de dragalasi. Dar o cunostinta mi-a spus ca a avut tot un rotweiler care l-a muscat la 4 ani! Nu l-a dresat deloc. La asta ma gandeam cand ziceam ca ar trebui un dresaj, care sa aibe si parte de paza. Nu ma intereseaza deloc chestii de lupta si alte treburi de genul asta, doar sa raspunda si sa vina cand ii chem, si daca se poate sa nu strice flori , pomi, etc. Desigur chestia cu mancatul de pe jos sau de la altcineva e o problema. Nu ma intereseaza "dresaj" in genul circului. Trebuie facut ceva sa nu se cupleze intre ei, cam la ce varsta incep ei?
Weekend placut,
FM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi
mesaj 26 Mar 2004, 12:50 PM
Mesaj #29


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 116
Inscris: 14 March 03
Din: de doi ani...italia
Forumist Nr.: 85



Iti recomand cartea Asculta-ti cainele" de Jan Fennel , sau cel putin asa a aparut in it , cu acest nume:"Ascolta il tuo cane".Nu stiu nici macar daca a aparut in rom si nici cu ce nume.
Ptr ai face sa nu se mai apropie de flori sau pomi sunt doua moduri pe care le stiu eu: 1. sunt spreiuri speciale, nu ataca florile sau pomii , iar cainilor nu le place absolut deloc, stau departe; si 2. sunt niste fire prin care trece curent elctric, binenteles nu puternic, am o prietena care si-a pus in gradina, am pus si eu mana pe ele si doar m-a piscat un pic.
Jan Fennel se bazeaza pe ideea de haita.Trebuie sa-i faci sa inteleaga ca ei sunt de rang inferior fata de toata familia in haita.Niste idei (ce-mi aduc , aminte , pe moment):
-Cand le dai sa manance sa pui castronul pe masa si sa te faci ca mananci tu primul , ii lasi sa astepte cam 10 min, inainte sa le dai "si lor" sa manance.Asa se intampla si intr-o haita, cuplul alfa mananca primii si dupa aceea ceilalti .
-Cand sosesti acasa nu te repezi sa-i saluti...Ii ignori , iar dupa cateva minute abia te apleci sa le dai mangaierea cuvenita.
O sa ma mai gandesc ...oricum tu gandestete la documentarele pe care le-ai vazut despre lupi , sau daca nu ai vazut pana acum inchiriaza o caseta si observa bine comportamentul lor in cadrul haitei.
Cainii musca din doua motive mai importante:- de frica .Crede ca este in pericol si atunci ataca el primul ptr a se apara.
;- "sa puna persoana respectiva la locul lui", in sensul ca se crede pe un rang superior si atunci daca x a facut ceva ce lui i se pare ca depasea atributiile lui, atunci il musca, ca si cum i-ar zice: "hei, ti-ai luat nasul la purtare domnule x" biggrin.gif
Eu nu am avut femele , dar daca nu ma insel cam pe la 6-8 luni intra prima oara in calduri , iar dupa aceea la fiecare 6 luni.
Iti doresc si tie un week-end placut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 26 Mar 2004, 02:17 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Mersi, astept sa mai primesc sfaturi, atata timp cat nu va deranjeaza.
FM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lupina
mesaj 23 Apr 2004, 08:33 AM
Mesaj #31


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 23 April 04
Forumist Nr.: 3.223



Sunt prima oara pe acest forum. Am o catelusa cocker de 8 luni care nu a fost dresata pana acum. Viata mea ar fi mult mai usoara daca ar merge in lesa civilizat, daca nu ar mai manca de pe jos si daca ar veni cand este strigata nu numai daca area ea chef.... Stiti vreo solutie concreta ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 26 Apr 2004, 10:48 AM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



si eu sunt in aceeasi situatie, am un rotweiler de 7 luni, dar din pacate, nu a raspuns nimeni care sa se priceapa la dresaj, sa sa-mi recomande o carte romaneasca de dresaj...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi
mesaj 26 Apr 2004, 11:54 AM
Mesaj #33


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 116
Inscris: 14 March 03
Din: de doi ani...italia
Forumist Nr.: 85



Mai intai trebuie sa spun ca nu sunt experta in acest domeniu, va dau idei din ceea ce am experimentat personal, din vazute la altii, din auzite, din citit.
Pentru a merge in lesa "civilizat"...Eu zic ca o solutie buna este si aceea de a te opri de indata ce el incepe sa traga .Nu mai inaintezi, il chemi la tine si abia cand a ajuns in dreptul tau reicepeti plimbarea.Binenteles ca el imediat o sa inceapa din nou sa traga, dar repeti figura iar el o sa prefere, pana la urma, sa nu mai traga decat sa ramana fara plimbare.Dar trebuie sa realizati si faptul ca ei sunt f tineri inca , au acea exuberanta a copiiilor.

ps: gasiti o gramada de site-uri despre dresaj...uite unul: http://www.dresaj.com/probleme_comportament.php
Iar intr-o librarie este imposibil sa nu gasiti o carte despre asa ceva...

Acest topic a fost editat de mimi: 26 Apr 2004, 11:57 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 5 Jun 2004, 01:17 PM
Mesaj #34


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



In copilarie si adolescenta aveam foarte multi caini in curte, de rase si talii diverse. 4-5 catei simultan, care mai fatau, mai mureau. Dar, eu ii botezam intotdeauna. Le puneam nume in diverse limbi, care toate aveau o semnificatie, legata de aptitudinile fiecaruia. Am avut o lupoiaca rosie, singuratica, retrasa - Soledad, un caine pe care daca il strigai din sapte directii, nu statea pe loc sa aleaga, se ducea saracul in toate directiile, - stahanovist de felul lui - Muthart, un alt lup cu alura de rege neincoronat, REX, o puisoara corcitura, Dusenka, o mica si frumoasa latoasa, Linda, si, uiteasa, daca am uitat vreun catel, sa ma ierte!


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
YOo
mesaj 5 Jul 2004, 09:37 AM
Mesaj #35


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 696
Inscris: 5 May 04
Forumist Nr.: 3.376



contraste cand scrii "lupoaica" si "lup" ... te referi la rasa canina Ciobanesc German sau ai avut chiar lupi ( yikes.gif ) in curte?


--------------------
"Ce te-ai face, da, ce ai face tu? Ce te-ai face tu, daca ai fi ca mine? Ce ai face, da, ce ai face tu? Ce ai face tu?"
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 01:00 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman