HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvāntatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Intretinerea Pisicilor, ca sa poti avea grija mai bine de ele
FM!
mesaj 25 Mar 2003, 08:27 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Iata o noua rubricuta la care va voi prezenta o serie de sfaturi legate de intretinerea pisicilor. Cateva lucruri extrem de importante. Sursa este PetClub.
In fiecare zi voi posta cate un sfat nou. (in felul asta imi mai inmultesc si eu nr de posturi ... biggrin.gif ).
De aici veti putea afla aproape TOT ce trebuie sa stiti daca aveti o pisica.
Pornim? OK... incepem.. 6.gif

Materiale sunt suficiente.... biggrin.gif

Acest topic a fost editat de Mihai: 1 Nov 2003, 09:18 AM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 25 Mar 2003, 08:35 PM
Mesaj #2


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Cum iti faci pisica sa se simta bine? Intotdeauna s-a vorbit despre sanatate si bunastare, si aceste aspecte sunt la fel de importante pentru noi cat si pentru pisici. Este obligatoriu sa ai un veterinar care sa-ti consulte pisica annual, dar de asemenea este important sa cunosti cateva ingrijiri de urgenta, precum si cateva detalii asupra ingrijirii sanatatii generale. Citeste toate informatiile de care ai nevoie ca pisica ta sa fie sanatoasa.

Curatarea de primavara a pisicii

Primavara pare sa trezeasca la viata pisicile aproape in acelsi mod in care trezeste si natura. Daca din cauza ratacirii motanilor salbatici pe distante mari, a aparitiei unor noi pasari cantatoare si soarecilor, sau pur si simplu din cauza marimii zilei, pisicile par mult mai active si nu mai au aceesi stare sedentara din timpul iernii. Acum ai ocazia pe care ai astepta-o atata: ia-ti niste manusi, galeata, perie de frecat, carpe si cizme, da-i pisicii o mingie cu care sa se joace, iar tu incepe sa cureti. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta la curatarea mediului in care traieste pisica ta si binenteles tu:

Unde exista pisici exista si cutii cu nisip. Chiar daca le-ai curatat si spalat in mod regulat pe timpul iernii, primavara iti ofera ocazia sa aerisesti casa si sa o cureti temeinic macar o data pe an. Curata cutiile cu nisip, spala-le cu apa si apa calda si dezinfecteaza-le cu o solutie care are 10% inalbitor (care poate fi lasata 10 minute inainte de a fi curatata cu apa curata). Matura, aspira, curata si dezinfecteaza podeau de dedesubtul cutiei, si sterege de asemenea si peretii din apropiere. Incearca sa folosesti produse fara sau cu foarte putin miros, deoarece pisicilor nu le plac mirosurile puternice sau alte mirosuri. Suprafata spalata si curata care inconjoara cutia este preferata in locul carpetelor, ziarelor sau plasticului, materiale ce pot retine mirosul si se pot simti neplacut la picioarele pisicilor agitate.

Curata si improspateaza culcusul interior al pisicii. Daca este posibil, spala-l in apa fierbinte. Daca este necesar, cumpara bulb de cerdru sau amestec de cerdru pentru a reumple culcusul. Apa foarte calda (si uscatorul fierbinte) este foarte eficienta in omorarea puricilor care sunt acolo din iarna. Culcusurile mai mici cu calti pot de asemenea sa fie spalate la masina pentru o curatare completa. Matura, aspira, spala si dezinfecteaza aria din zona culcusului precum si orice alte accesorii obisnuite.

Daca pisica ta este destul de norocoasa si are un copac in care se poate urca, examineaza-l cu atentie ca sa nu existe zone cu cuie si esente care pot fi periculoase. Perie si matura suprafata pentru a indeparta parul cazut. Indeparteaza si inlocuieste bucatile de carpeta uzate sau murdare. Nu uita sa pui la loc culcusul si alte cutii.

Curata bolurile in care dai de mancare pasarilor. Curata cojile vechi, matura si dezinfecteaza (pasarile pot imprastia boli) si umple-le cu seminte proaspete. Muta cel putin o colivie aproape de o fereastra accesibila si vei obtine imediat atentia pisicii.

Puricii traiesc in jur de un an in mediul casei tale. Acum este momentul sa folosesti stocul de produse pentru controlul purecilor, pentru casa si pisica ta. Asigura-te ca ai produse de omorare a adultilor precum si produse pentru omorarea puricilor nematurizati.

Cauta prin toata casa smocuri de par care s-au incimentat in paturi, scaune, perne, colturi si alte suprafte, pe timpul iernii. Dupa aspirare, foloseste un produs de curatare a tesaturilor sau a carpetelor pentru a improspata zona. Curata pernele si canapeaua pe care pisica s-a alintat toata iarna. Pune paturi in zonele preferate ale pisicii pentru ca in viitor sa poti curata mai repede (mult mai usor decat sa-ti convingi pisica sa urmeze regulile si sa stea tot timpul in locul destinat ei).

Curata, spala si dezinfecteaza toate uneltele folosite pentru ingrijire.

Curata, dezinfecteaza si spala toate bolurile pisicii, precum si suprafetele de dedesubtul bolurilor de mancare si apa. Goleste locul unde tii mancarea pisicii si dezinfecteaza acea zona de asemenea.

Aduna zecile de mingii ale pisicii, bucatile de calti, lucrurile din cauciuc, penele, jucariile in forma de soareci si alte jucarii si spala-le. Arunca toate lucrurile care nu mai sunt folosite sau sunt prea uzate pentru a mai fi folosite. Fierbe si spala (cu sapun si apa calda) orice jucarie care suporta acest lucru. Cele care nu suporta temperaturi ridicate trebuiesc doar sterse.


VA URMA....


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 25 Mar 2003, 10:13 PM
Mesaj #3





Guests






Foarte interesant. Mai adu materiale din astea si o sa caut si eu sa vad ce gasesc smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 25 Mar 2003, 10:13 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
FM!
mesaj 26 Mar 2003, 12:48 PM
Mesaj #4


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94





Pot sa-i fac baie pisicii mele?

Cele mai multe pisici sunt curate, fascinate sa se spele singure. Deseori incep cu picioarele din fata, apoi isi ling partea de jos a labelor cu care se spala pe fata, urechi si pometi. Apoi elimina orice par cazut sau murdar de pe umeri, spate, parti si abdomen, terminand cu partea anala, picioarele din spate si coada. Putine mai raman de facut cand pisica incepe sa faca acest lucru. Daca pisicile se ingrijesc atat de bine singure, mai au nevoie de ajutorul nostru? In general imbaierea este recomandata doar in cazul in care sunt murdare sau au nevoie de spalare terapeutica. Alte dati ingrijirea regulata si indepartarea parului cazut, impreuna cu o dieta nutritionala completa pot ajuta la mentinerea sanatoasa a pielii si blanii pisicii. Desi felinele si-au castigat reputatia ca nu le place apa, este posibil sa-ti speli pisica cand este nevoie. Oricum, daca nu este obisnuita sa fie uda, te va surprinde cu indemanarea ei de a scapa de baie (ca sa nu mai mentionam ca ea isi va folosi ghearele in avantajul ei). Chiar si baia ocazionala poate fi destul de stresanta pentru pisica, si de aceea ar trebui limitata numai in cazurile in care este neaparata nevoie

VA URMA....


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 27 Mar 2003, 09:16 PM
Mesaj #5


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Ar trebui ca pisicile sa traiasca in casa?

Pisicile traiesc fericite in multe feluri de case: chiar daca este o casa mare de 300 m patrati sau intr-un apartament din centrul orasului, un iaht sau cort, pisicile se pot acomoda foarte bine. De fapt, pisica obisnuita devine atat de atasata de casa sa ca unii stapani gasesc ca este mai uman ca stapanii noi ai pisicii sa se mute (luand in considerare faptul ca noii stapani iubesc la nebunie pisicile) in imprejurimile care sunt familiare pisicii, decat sa o supuna unei traume de a fi mutata intr-un loc nou (unele pisici nu au probleme in legatura cu schimbarea casei).
Cele mai bune conditii de comfort din casa includ caldura, adapost, mancare, cel putin o cutie curata cu nisip, locuri moi in care sa se ingrijeasca si sa doarma si o atmosfera sociala placuta si cu oamenii si cu celelalte animale din casa. Daca o mangai si scarpini bine si daca ii dai si niste jucarii, vei avea formula pentru o pisica fericita. Dar ce faci ca sa se simta bine si afara? Au nevoie pisicile sa mearga afara ca sa vaneze? Ce faci cu exercitiile si rasaritul soarelui? De fapt, pisicile pot avea tot ce au nevoie si daca stau in siguranta in casa.
Siguranta este cea mai importanta problema: multi veterinari recomanda ca pisicile sa fie tinute numai in casa. Pisicile nu au nevoie sa vaneze, ci au nevoie sa se inmulteasca. Chiar daca lasarea lor afara este o decizie personala, trebuiesc cantarite riscurile vagabondarii. In primul rand, pisicile sunt unele dintre cele mai frecvente animale omarate pe strada, si mai ales in zonele rurale unde masinile circula cu viteza mare. Pot deveni victimile pradatorilor din vecinatate, incluzand caini, pasari de prada si coioti. Viata sociala a unei pisici care traieste afara include si alte pisici si multi dintre noi am platit consultatiile la veterinar pentru rani sau alte probleme care au rezultat din bataile intre pisici. Lumea de afara, mai ales porturile, au o multime de toxine ascunse. Desi gustul felinelor este mult mai simandicos fata de cel al cainilor si al copiilor mici, pisicile cad victime in fata unor astfel de otravuri cum ar fi antigelul pentru masini, momeala pentru rozatoare, etc. mai sunt si alte probleme de sanatate care ar trebui luate in considerare: pisicile sensibile cad victime virusului de leucemie felina, virusului de imunodeficienta felina, virusului turbarii si altor boli.
In adaugare la riscurile de siguranta si sanatate, problemele de comportament pot aparea ca rezultat al plimbarilor pe afara. Fiind animale teritoriale, pisicile sunt foarte sensibile la prezenta,sau chiar mirosurile si sunetele, altor pisici din vecinatate. Cand se intorc acasa este mai mult decat probabil sa urineze sau sa inceapa bataia cu celelalte pisici din casa.
Date fiind toate aceste precautii, cum convingem apoi pisicile ca cel mai bine este sa priveasca pur si simplu lumea de pe pervazul ferestrei? Cea mai usoare cale este sa te decizi inainte de a o aduce acasa si inainte de a incepe s-o cresti in casa. Deobicei pisicile obisnuite sa stea in casa nu incearca sa evadeze datorita precautiei instinctive in legatura cu necunoscutul. Dar pentru pisicile care au iesit afara, tranzitia acasa-afara la doar acasa este mai grea si de aceea trebuiesc luate cateva precautii.
Desi unele pisici par sa accepte aceasta schimbare cu un mic protest, pentru altele tranzitia poate fi un pic mai dificila. Stapanii le pot ajuta facand ca aceasta tranzitie sa fie gradata (de exemplu, lasand pisica mai mult afara dimineata, sau prin baricadarea usii pisicii pentru perioade mai mari). Chiar daca schimbarea este gradata sau abrupta, ar trebui sa va asteptati la unele proteste. Fii pregatit pentru incercarile de evadare. Acestea pot fi reduse daca membrii familiei intra si ies pe usi diferite pentr o perioada. Pisicile pot fi distrase cu o farfurie de mancare delicioasa chiar inainte ca stapanii sa paraseasca casa.
Pisicilor le place sa traiasca vieti obisnuite, dar acest obicei poate fi schimbat. Invatarea sa traiasca in casa este cea mai buna alegere pentru aceste animale active.




--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 28 Mar 2003, 02:21 PM
Mesaj #6


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Cum poti ajuta pisica pe timp de iarna?

Depinzand de locul unde traiesti, iarna poate fi blanda sau din contra poate fi foarte geroasa. Cu exceptia catorva zone care se pot lauda cu temperaturi calde pe tot parcursul anului, in rest iarna inseamna cel putin o perioada de frig incomfortabil. Daca pisica ta este tinuta in exclusivitate in casa, iarna probabil inseamna putin mai mult decat schimbarea privelistei care se vede de la geamul preferat. Dar daca pisica ta isi petrece cea mai mare parte a timpului sau tot timpul afara, temperaturile scazute pot fi stresante si chiar ii pot ameninta viata. Acordarea de atentie pericolelor potentiale ale iernii te poate asigura ca animalul tau va trece de acest sezon cu bine.

Solutia cea mai buna: tine-ti pisica in casa

Daca este posibil, invita-ti pisica care sta si afara si in casa sa petreaca lunile reci in casa unde este in siguranta. Daca insista sa-ti ceara voie afara, incearca s-o ignori. Cele mai multe pisici invata repede ca mieunatul lor este inutil (cel putin pana in lunile de primavara) si se vor resemna sa doarma intr-un pat cald. Asigura-te ca ii oferi cutii cu nisip accesibile si curate in camerele pe care le frecventeaza cel mai des. Cutiile ar trebui sa fie disponibile pe tot parcursul anului, chiar daca pisica ta alege in mod obisnuit sa-si faca nevoile afara. Daca faci acest lucru tot timpul, vei observa ca pisica ta va incepe sa foloseasca cutia ori de cate ori va avea nevoie. Daca cutia cu nisip cumparata din comert pare ca nu o atrage pe pisica, ia in considerare solutia de a-i furniza o versiune mai mica a baii ei favorite prin adaugarea unei cutii plina temporar cu frunze de toamna si probabil pamant.

Siguranta pisicii care sta afara

Pisicile care au acces afara pe tot parcursul anului suporta mai bine temperaturile scazute fata de pisicile care sunt obisnuite sa traiasca in casa. Daca pisica ta trebuie sa petreaca mai mult timp afara, gandeste-te inainte daca aceasta se poate acomoda la frig. Un program de iarna ar trebui sa includa in mod ideal mai putin timp afara, sau cand este necesar, cel putin echivalentul timpului petrecut afara pe perioada lunilor calde. Nu este niciodata bine sa lasi pisica afara pe timpul iernii pentru perioade mai lungi decat este obisnuita.

Temperaturile scazute, de 0 °C, sunt tolerate destul de bine de pisici. Oricum sunt foarte importanti factorii cum ar fi zapada si lapovita, vantul si inghetul, daca te gandesti la siguranta animalului tau. Chiar si cele mai rezistente pisici care traiesc afara vor avea nevoie de adapost pe parcursul unei vremi de iarna severe. Pisicile sunt sensibile la degeraturi, mai alesl in varful urechilor si al labelor, si pot suferi de hipotermie. Hipotermia este o stare care ameninta viata si are nevoie de ingrijire veterinara de urgenta. Cauta ajutor imediat daca pisica ta pare inerta sau nu raspunde si este rece cand o atingi. Incalzirea ei ar trebui facuta treptat si niciodata brusca.

Pentru a preveni hipotermia si degeraturile, pisicile care traiesc afara ar trebui sa aiba acces la un adapost uscat, in care sa nu bata vantul si nici zapada sa nu intre. Este nesigur sa presupui ca pisica ta va gasi pur si simplu un adapost cand va avea nevoie. Daca ai o usa facuta pentru pisica, (de exemplu, care duce la garaj), asigura-te ca pisica ta este familiara cu utilizarea ei inainte ca iarna sa soseasca.

Verifica bolul cu apa al pisicii cel putin de doua ori pe zi pentru a fi sigur ca apa nu a inghetat. Pisicile nu obtin apa necesara corpului lor prin simpla lingere a ghetei si de aceea riscul deshidratarii este posibil.
Un alt factor la care trebuie sa fii atent pe perioada lunilor de iarna este siguranta pisicii tale in jurul unor chimicale cum ar fi antigelul. Acesta este o substanta foarte toxica care ii poate ameninta viata daca este inghitita.
Pisicile care insista sa-si faca nevoile afara pe tot parcursul anului se pot afunda in zapada. Pentru masculi, mai ales, retinerea urinei poate duce la obstructionari ale aparatului urinar periculoase. Nu este ceva neobisnuit pentru veterinari sa vada "epidemii" de blocaj al aparatului urinar pe perioada iernii din acest motiv. Daca iesirile afara ale pisicii tale sunt impiedicate de zapada, incearca sa monitorizezi comportamentul ei de urinare si contacteaza-ti veterinarul daca pisica ta nu a mai urinat de peste 24 ore. Inca o data, accesul pe toata durata anului la o cutie cu nisip pusa in casa poate creste nivelul de comfort al pisicii in momentele in care este fortata sa foloseasca cutia. rolleyes.gif



Va Urma ...


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 4 Apr 2003, 05:47 AM
Mesaj #7


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Curatarea cutiei cu nisip

Cum poate fi armonia casei distrusa cel mai repede? Prin aflarea ca pisica ta favorita, iubita si simandicoasa si-a mutat zona in care isi face nevoile pe carpeta ta din camera de zi. Aceasta problema, de departe cea mai obisnuita problema a stapanilor de pisici, poate fi prevenita de obicei prin simpla precautie: asigura-te ca pentru pisica ta cutia cu nisip este singurul cel mai irezistibil loc in care poate sa-si faca nevoile. Mai jos sunt cateva sugestii pentru a incepe acest lucru cu dreptul:

Pisicile devin agitate cand simt un miros, asa ca incearca sa te pui la nivelul nasului mic si sensibil al pisicii tale. Ce mirosuri sunt respingatoare pentru pisici? Fecalele si urina, si bineinteles multe alte lucruri placute de oameni: detergenti, spray cu miros de citrice, clor, amoniac, parfumuri si chiar bicarbonat. Daca nu esti convins de aceasta sensibilitate, gandeste-te la faptul cu era carpeta ta fara mirosuri.
Deoarece cutiile cu nisip acoperite tind sa mentina mirosurile, asa ca este mai bine sa le lasi descoperite.
Aditivii cum ar fi bicarbonatul pot face ca pisica sa-si intoarca nasul. Gandeste-te ca o perioada sa folosesti substante fara aditivi.
Cand speli cutia cu nisip, foloseste sapun si apa. In perioada lunilor calde, roteste cutiile ca sa se poata usca la lumina soarelui, care este unul dintre cei mai buni dezinfectanti naturali. Dezinfectarea ocazionala cu clor diluat, urmata de clatire si uscare, ar trebui sa fie suficienta.
Cutiile mai adanci sunt mai usor de intretinut. In fiecare zi trebuie sa inlocuiesti nisipul, deoarece daca ramane urina aceasta se transforma in amoniac, care este detectat de pisica inainte sa te dranjeze pe tine.
Cutiile cu pamant sunt mai greu de curatat dar sunt preferate de unii crescatori de pisici traditionali. Deoarece urina se absoarbe pana la fund si nu poate fi curatata in mod eficient, continutul acestor cutii trebuie inlocuit in mod regulat (o data pe saptamana ar trebui sa fie suficient, numai daca pisica ta isi face nevoile intr-un mod nepotrivit, atunci ar trebui schimbat de cate ori isi face nevoile). Fecalele pot fi indepartate usor de cate ori este necesar, cel putin o data pe zi.


Va Urma...


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 21 Apr 2003, 06:45 AM
Mesaj #8


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Vizita anuala

Ti se pare ca trecut putin timp de la ultima vizita la veterinar, dar azi, inca o data, iti apare acel semn dragut pe mail care iti spune ca e timpul pentru o alta vizita. Mai jos este o lista cu cateva moduri care te ajuta sa asiguri pisicii tale o buna sanatate pe parcursul anului:
Fa o programare la veterinar in vedrea unei examinari. Aceste vizite sunt critice pentru detectarea schimbarilor subtile a sanatatii fizice a pisicii, mai ales la speciile care ascund boala pana cand sanatatea devine subreda. Ideal ar fi ca pisicile sa fie consultate cel putin o data pe an, sau mult mai des daca sunt in varsta sau au nevoie de ingrijiri medicale speciale.
Asigura-te ca vaccinarile pisicii tale sunt facute la timp. Intreaba-ti veterinarul despre recomandarile curente si programarile pentru vaccinurile contra virusilor respiratori si rapciuga. distemper") and respiratory virus vaccines. De asemenea este un moment bun sa discutati despre virusul de leucemie si cum poate fi prevenit la pisicile care merg afara.
Vaccinarile contra turbarii sunt obligatorii atat la pisici cat si la caini. Pisicile sunt foarte sensibile la turbare, si mai mult decat doritoare sa interactioneze cu orice animal turbat pe care il gasesc in calea lor acasa sau in gradina.
Daca traiesti intr-o zona cu risc crescut, sangele pisicii tale ar trebui testat annual datorita bolilor care pot aparea din cauza locatiei. Intreaba-ti veterinarul despre recomandarile cu privire la prevenirea bolilor la pisici.
Discuta cu veterinarul tau despre controlul purecilor si capuselor. Produsele care sunt bune impotriva acestor paraziti sunt innoiti repede si frecvent. Nu uita ca puricii, cel putin larvele lor, vor trai un an in casa si gradina ta.
Este timpul pentru o curatare dentara, sub sedare sau anestezie, pentru tovarasul tau felin? O examinare anuala te va ajuta sa hotarasti daca (si cand) va fi necesara curatarea profilactica dentara (si va permite identificarea timpurie obisnuita, dar dureroasa, a dintilor stricati).
Adu o monstra mica din fecalele pisicii tale la clinica veterinara, unde laborantii o vor examina in vederea prezentei de oua de paraziti. Cere-i ajutorul veterinarului tau in identificarea de segmente de tenii, care nu sunt asa de usor de identificat intr-o monstra de fecale.
O evaluare anuala a comportamentului pisicii va fi de ajutor in identificarea noilor probleme de urgenta, probabil inainte de a deveni serioase. Daca pisica ta marcheaza peretii prin urinare, vaneaza alte pisici prin casa sau miauna pe timpul noptii, comportamentul acesta gresit poate fi controlat daca mergi la veterinar din timp.
Daca pisica ta este in varsta, vorbeste cu veterinarul tau despre necesitatile ei speciale. La fel ca si oamenii, pisicile in varsta pot suferi de probleme variate ale sistemelor, de osteoartrite, pierderea vazului si auzului, si chiar pierderea memoriei si innebunirea (cunoscut de asemenea ca sindromul disfunctiei cognitive). Din fericire, multe probleme pot fi controlate cu succes cu ajutorul medicamentelor sau pur si simplu prin schimbarea stilului de viata.


Va Urma...


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 22 Apr 2003, 05:38 PM
Mesaj #9


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Lista de siguranta din casa

Pisica ta este un membru pretios al familiei care se bazeaza pe tine pentru bunastarea ei emotionala precum si pentru sanatatea si siguranta sa. Deoarece pisicile impart acelasi mediu cu noi, la prima vedere poate parea mica si fara aparare. Oricum, o studiere mai atenta a casei tale, din perspectiva pisicii tale, poate dezvalui zone care au nevoie de atentie sau modificari de dragul sigurantei.

Evita sireturile, panglicile si alte funii folosite ca jucarii, deoarece daca sunt inghitite, pot cauza obstructia intestinala, lucru ce poate ameninta viata.

Daca pisica ta este innebunita sa bea din toaleta (o sursa de apa proaspata aleasa in mod obisnuit), nu folosi produse de curatare chimice.

Dreseaza-ti pisica sa nu tasneasca pe usa afara cand te astepti mai putin. Astfel de "evadari" duc deseori la pierderea si ranirea pisicilor, incluzand si accidentele de masina.

Pisicilor le lipseste simtul nostru de inaltime si adancime: daca traiesti intr-o cladire inalta sau daca pisica ta are acces la ferestre si pervaze inalte, foloseste ecrane si bare de siguranta pentru a preveni saritul si caderile accidentale.

Indeparteaza sau evita tinerea de produse toxice in casa, incluzand plantele toxice, produsele chimice puternice de curatare si insecticidele. Daca este posibil, gandeste-te la o alternativa de produse "verzi".

Nu folosi insecticide destinate cainilor (cum ar fi zgarzile contra purecilor) la pisica ta. Intotdeauna urmeaza instructiunile cu atentie. Pisicile sunt extrem de sensibile la toxine.

Nu folosi niciodata anti-coagulant sau alte otravuri pentru rozatoare in casa ta. Acestea ar putea fi fatale pentru pisica ta daca vaneaza si inghite soareci sau alte prazi.

Chiar si in locurile inchise pot exista temperaturi extreme. Asigura-te ca pisica ta are acces la zone racoroase sau calde daca are nevoie.

Daca exista riscul unei evadari accidentale, pune-i pisicii in permanenta o zgarda cu o tablita de identificare.

Obtine de la departamentul local de pompieri o tablita de identificare, cu ajutorul careia pompierii sa poata identifica prezenta si locatia animalelor in caz de incendiu.

Nu lasa pisica singura cu echipament electric, cum ar fi incalzitoarele portabile, fiarale de calcat sau ventilatoarele, care ar putea fi daramate accidental.

Blocheaza sau asigura deschizaturile mici cum ar fi aerisirile sau tiglele nefixate pentru a preveni prinderea accidentala.

Acest topic a fost editat de FM!: 22 Apr 2003, 05:40 PM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 23 Apr 2003, 07:01 AM
Mesaj #10


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Lista de siguranta de afara

Pisica ta este un membru pretios al familiei care se bazeaza pe tine pentru bunastarea ei emotionala precum si pentru sanatatea si siguranta sa. Daca pisica ta isi petrece mai mult timp afara, cu tine sau fara tine, este important sa fii atent la problemele de siguranta de afara.
Gandeste-te sa-ti tii pisica in casa tot timpul, acest lucru fiind probabil cel mai important factor pentru ca pisica ta sa fie sanatoasa si in siguranta.
Daca casa ta este in apropierea unei sosele si ti-ar placea sa-ti lasi pisica pe-afara, este mai sigur sa folosesti un ham sau o lesa. In ciuda inteligentei lor, nu ar trebui sa te astepti ca pisicile sa inteleaga pericolul masinilor. De asemenea pisicile ar trebui legate cand sunt afara, dar o astfel de restrangere ar trebui supravegheata pentru a preveni accidentele daca pisica incearca sa alerge sau sa sara.
Gandeste-te sa transformi o veranda intr-o arie acoperita, afara sau in interior, mobilata cu copaci de catarat si zgariat, locuri de cocotat si funii de unde sa priveasca lumea exterioara.
Limiteaza iesirile pisicii tale numai pe timpul zilei. Noaptea poate aduce potentiali pradatori din vecinatate, precum si vizibilitate mica pentru soferi daca pisica ta merge pe strada.
Daca pisica ta are ghearele scoase, si mai ales daca ii lipsesc ghearele de la toate picioarele, atunci va fi mai mult in siguranta in casa. Pisicile nu se pot catara in mod eficient fara ghearele din spate cel putin.
Toate pisicile ar trebui sa aibe zgarda cu tablita de identificare. O dunga reflectizanta atasata la zgarda va ajuta la identificarea pisicii tale pe timp de noapte (dar, din nou, nici o zgarda nu poate inlocui siguranta tinerii pisicii in casa, cel putin pe durata noptii).
Foloseste o cusca inchisa cand transporti pisica afara sau cu masina.
Castreaza pisica pentru a micsora tentatiile de a vagabonda sau de a se lupta cu alte pisici (si, bineinteles, pentru a elimina riscul unei sarcini).
Mentine teritoriul altor pisici, cu stapani sau fara, in vecinatatea ta. Pisicile pot si se vor lupta pentru teritorii (sau pentru o femele in calduri), iar luptele dintre pisici pot duce la raniri grave.
Ai grija cand iti parchezi masina, verificand intotdeauna daca exista vreo pisica care sta la soare.
Foloseste cu grija (sau evita utilizarea) ierbicidele chimicale in gradina ta. Evita accesul pisicii ingradina imediat dupa ce ai aplicat orice chimical. Urmeaza instructiunile sau contacteaza compania pentru informatii specifice cu privire la toxicitate si otrava.
Protejeaza-ti pisica de paraziti pe timpul primaverii, verii si toamnei.
Vaccinurile contra turbarii trebuiesc sa fie la zi si monitorizeaza cu atentie expunerea ei la orice animal salbatic cu un comportament ciudat. Daca pisica ta se musca cu un animal salbatic, contacteaza-ti veterinarul pentru a-ti spune ce ai de facut.
Fa-i pisicii tale si celelalte vaccinuri contra anumitor boli, cum ar fi leucemia, pentru a micsora riscul de a contacta una dintre aceste boli.
Este bine sa previi cat de mult posibil vanatorea afara prin plasarea unui clopotel la zgarda pisicii. Un clopotel poate opri chiar si omorarea unei pasari cantatoare.
De dragul sigurantei, asigura-te ca nimeni din zona nu foloseste otrava contra sorecilor si sobolanilor. Pisica va inghiti otrava odata cu rozatoarea si astfel otravirea poate fi fatala.





--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dmanuela
mesaj 3 Jun 2003, 05:30 PM
Mesaj #11


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 31 May 03
Forumist Nr.: 352



Ma bucur ca exista un coltisor si pentru noi, iubitorii de pisici. 40.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RamonaV
mesaj 18 Nov 2003, 06:46 PM
Mesaj #12


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 186
Inscris: 15 May 03
Forumist Nr.: 307



Am cumparat un tip de zgarzi antipurici din Metro. In scurt timp dupa ce le-am pus la gatul matelor, au inceput sa lase par si sa nu mai manance. Le-am schimbat cu altele (cumparate din alta parte) si si-au revenit.
Dintre zgarzile anti-purici care se gasesc in RO, pe care le considerati cele mai bune?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 20 Nov 2003, 08:25 PM
Mesaj #13


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Ramona, bine ai venit. rolleyes.gif Pe viitor incearca sa cumperi acele "instrumente" antipurici dintr-un magazin specializat cu profil veterinar unde poti obtine un sfat foarte avizat in legatura cu cel mai potrivit produs pentru animalutul tau. Nu de alta dar unele pot fi foarte toxice si pentru animalul care le poarta nu numai pentru purici.
O alternativa la zgarda antipurici o constituie concentratul antipurici. E vorba de o substanta (toxica) care se combina cu apa de imbaiere a animalului. Este deosebit de eficienta dar dupa baie pisica sau cainele trebuie supravegheat sa nu se linga. Asta inseamna ca va trebui sa stati cu el in brate vreo ora pana se usuca.E mai usor in cazul pisicilor... Totusi nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca respectivul "pacient" e un ciobanesc german. spoton.gif


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomy
mesaj 12 Jan 2004, 08:31 PM
Mesaj #14


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 159
Inscris: 12 January 04
Forumist Nr.: 1.798



rolleyes.gif Salut!Am si eu nevoie de un sfat: am un motan de 3ani si nu-mi mananca decat carne macra de vita rareori piept de pui si cateodata friskies la pliculet,mancare uscata nici sa auda.Credeti ca este ok ? spoton.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tink
mesaj 14 Jan 2004, 04:53 PM
Mesaj #15


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 70
Inscris: 8 January 04
Forumist Nr.: 1.742



Tomy, hai sa-ti spun un lucru: eu am facut greseala sa le dau pisicilor mele Sheba si de atunci nu mai vor decat asta. Bine, trebuie sa recunosc ca miroase conserva aia asa de bine ca imi vine si mie sa mananc din ea rolleyes.gif
Insa nu e bine asa pentru ca e lucru bine stiut ca trebuie sa le dai mancare variata, si asta include si mancarea uscata care are o gramada de vitamine si alte elemente de care au ele nevoie..
Cum am rezolvat eu problema? Pai pur si simplu nu le-am mai dat Sheba si le-am lasat in fiecare zi boluri cu mancare uscata. Pana la urma iti dai seama ca au trebuit sa manance...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomy
mesaj 14 Jan 2004, 06:27 PM
Mesaj #16


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 159
Inscris: 12 January 04
Forumist Nr.: 1.798



Nu stiu cum ai reusit dar al meu astupa mancarea uscata ,prefera sa moara de foame.As fi curioasa daca exista nite vitamine care sa-i faca intradevar pofta de mancare,de mic este mofturos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Solara
mesaj 4 Feb 2004, 09:34 AM
Mesaj #17


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 15
Inscris: 3 February 04
Forumist Nr.: 2.070



Buna!

Psoiul meu, Thor, nu serveste mai nou decat hrana uscata BIomil si nici nu se uita la lapte sau alte bunataturi. Totusi, maslinele nu dau gres niciodata. Fostul pisoi, Octo, lasa la o parte conserva sau pateul pentru cateva masline. Radeam cu ai mei si spuneam ca in viata trecuta fusese grec si lucrase pe o plantatie de masline, asa le manca....
Ma intreb, daca li s-ar amesteca hrana pisicilor mofturoase cu putin ulei de masline, ar manca-o?
Thor a avut tupeul sa intoarca spatele la mancarea din conserve, ceea ce m-a socat. Nu am mai vazut pisoi care sa refuze carnita din conserve...In schimb, mananca bucatele de carne cruda de pui , in timp ce de carnea de porc fuge cu suta la ora.
Incercati cu masline si eventual cu ulei de masline. Cine stie...
Ciao!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 4 Feb 2004, 11:51 AM
Mesaj #18


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bine ai venit la Han, solara! welcome.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eliza Doolittle
mesaj 27 Mar 2004, 06:33 PM
Mesaj #19


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 2 May 03
Forumist Nr.: 251



pisicutelor le plac maslinele pentru ca sunt afrodisiace pentru ele. da, asa este, daca le urmariti veti vedea ca nu numai ca se joaca cu ele dar se si freaca de ele incercand sa isi schimbe mirosul wink.gif asa ca puteti incerca sa le puneti masline sau ulei de masline in mancare ca sa ii faceti sa manance insa nu veti reusi sa ii pacaliti cand mancarea nu va mai avea masline in ea. cel putin asa cred eu... insa foamea este cel mai bun bucatar asa ca oricat vor refuza o mancare daca nu au alta alternativa la un moment dat o vor accepta. depinde insa de ce considerati ca este mai bine pentru ele. aaah, eu am trei pisicute si m-am 'documentat' puternic biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 20 Apr 2004, 10:05 PM
Mesaj #20


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Si Aspirinu` meu doar BIOmil vrea sa manance, Tomy ai putea sa incerci...
nici al meu nu se atinge de mancarea uscata...
aaa... question here! (intrebare aici! wink.gif) Pisicile voastre nu au o atitudine cam nasoala?
Al meu nu sta niciodata in brate, nu suporta sa fie mangaiat decat foarte rar si e destul de agresiv (continuu sa-mi spun ca se joaca.. tongue.gif).. incep sa cred ca ma uraste... cry.gif Aveti si voi probleme din astea?
aaa.. si inca ceva.. cum faceti sa nu va mai zgarie si muste cand ii faceti baie? Mie mi-e goaza, de jumatate de an nu cred ca l-am mai spalat din cauza asta... tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eliza Doolittle
mesaj 22 Apr 2004, 01:53 PM
Mesaj #21


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 2 May 03
Forumist Nr.: 251



am si eu o pisicutza care nu sta la mangaiat, a inceput sa mai creasca, in curand face un anishor si inca nu este castrata asa incat mai am sperante. vine la mine si sta pe mine noaptea, a inceput sa mai stea si ziua dar mare parte a timpului vrea sa suga din bluzele mele. nu a avut mamica asa ca ma crede pe mine mamica ei si suge cutele de la bluzele mele.
de spalat este simpatic pentru ca doua dintre matzele mele sunt innebunite dupa apa. cea de-a treia a invatat de la ele ca apa nu musca (incet, incet a invatat si acum vine si sta cu mine in baie cand fac baie si se aventureaza chiar pe marginea cazii) asa ca e mai simplu. dar sa stii ca nu este nevoie sa le speli des. da, din cand in cand le fac si eu baita, nu am o regula, si doar cea mica a protestat. ai grija sa nu ii bagi apa in urechi la baie dar asta cred ca stii.
nu cred ca te uraste, doar ca nu aveti acelasi stil de joaca wink.gif probabil. incearca sa aveti mai multe activitati comune, sa o iei in brate si sa o mangai incet incet pe capalutz, sa simta ca se rasfatza, insa miscarile trebuie facute leeent de tot...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 22 Apr 2004, 10:27 PM
Mesaj #22


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Si al meu face in iunie un an.. dar e mare, a trecut deja prin "pubertate".. acum aprox. 3 luni l-am si castrat.. Vreau sa-ti spun ca nu a avut nici un efect, in sensul ca nu e mai linistit, nu mananca mai mult.. Acum ca nu mai e ocupat sa stea toata ziua sa miaune la usa sa-l lasam afara, sau sa-mi vaneze animalele de plus (cred ca stii la ce ma refer wink.gif) are si mai mult timp de joaca. Aaa.. si de mangaiat sau tinut in brate nici nu se pune problema.. doar cand ma vede ca ma apropii fuge wink.gif Asa se joaca el.. eu alerg dupa el, el dupa mine. Pisicile tale sunt de rasa?
P.S: Si ale voastre sunt innebunite dupa iarba?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eliza Doolittle
mesaj 28 Apr 2004, 10:51 PM
Mesaj #23


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 2 May 03
Forumist Nr.: 251



scuze pentru intarzierea raspunsului, pisicutele mele nu sunt de rasa. si ale mele mai zboara cand ma apropii de ele insa cum sunt innebunite sa li se dea atentie vin si la rasfatzat. si cel mai frumos, vin in pat peste noi cand dormim. nu, nu ne deranjeaza, se aseaza pe noi sau printre noi si dorm cuminti la caldurica. dorm si in cosuletul lor (si asta este o poveste) si in alte parti insa dimineatza invariabil le gasim prin pat sau le simtim pe noi wub.gif
ei, cu iarba e frumos, ca orice pisicute rasfatate au perioade in care o mananca cu pasiune si perioade in care o ignora sau se joaca cu pamantul in care este ea blink.gif dar asa fac si cu branzica si cu galbenushul (ei la ala e mai mare placerea) etc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 29 May 2004, 06:51 PM
Mesaj #24


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



se urca in pat pentru ca sunt atasate. Ma prezint si eu, cu cele doua miaunici ale mele, mama de 18 ani si fiul de 9 ani si 2 luni.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rossi
mesaj 29 May 2004, 06:53 PM
Mesaj #25


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 539
Inscris: 3 January 04
Din: Ibiza
Forumist Nr.: 1.681



Ziceti`mi si mie cum sa fac sa nu`mi mai roada pisica firele de la boxe!!!!!! rofl.gif Am o mare problema mad.gif


--------------------
It's All Gone Pete Tong
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 30 May 2004, 02:42 AM
Mesaj #26


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Serios si fara gluma, da cu ardei iute pe fire. Nici nu se vor mai apropia de fire, o sa le miroasa de la distanta. Doar sa-ti aduci aminte sa nu te freci tu la ochi dupa ce atingi firele. laugh.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rossi
mesaj 31 May 2004, 07:47 AM
Mesaj #27


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 539
Inscris: 3 January 04
Din: Ibiza
Forumist Nr.: 1.681



Ar fi o idee thumb_yello.gif O s`o pun in practica devil.gif


--------------------
It's All Gone Pete Tong
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 31 May 2004, 12:37 PM
Mesaj #28


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Sau.. daca asa nu merge, eu mi-am dezvatat pisicul de a sari pe bradul de craciun stropindu-l cu apa (cu un pulverizator). Doar ca iti trebuie ceva rabdare si insistenta. Am mai auzit ca exista spray-uri speciale pe care pisicile nu le suporta. Eu aici la mine nu am gasit, dar daca locuiesti intr-un oras mare, eu zic sa tragi o fuga pana la veterinar sau la un magazin specializat sa intrebi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petman
mesaj 31 May 2004, 09:15 PM
Mesaj #29


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 85
Inscris: 27 March 03
Forumist Nr.: 133



MI-am luat si eu un motanel birmanez si parca are ardei iuti in fund....toata ziua si seara fuge, sare, iar dimineata ne da desteptarea pe la ora 5. Ca sa nu se mai urce pe mobila si sa nu faca prostii am umplut o sticluta de ajax cu pulverizator si cu aia il sperii smile.gif .... dar trebuie sa aplic si chestia cu ardei iuti pentur firele de la calculator.... in rest, este invatat la cutie cu hartie igienica / mai ramane sa-l invat sa se stearga ....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 2 Jun 2004, 10:51 AM
Mesaj #30


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



QUOTE (Tomy @ 14 Jan 2004, 07:29 PM)
Nu stiu cum ai reusit dar al meu astupa mancarea uscata ,prefera sa moara de foame.As fi curioasa daca exista nite vitamine care sa-i faca intradevar pofta de mancare,de mic este mofturos.

exista niste vitamine americane ca provenienta, sunt in tub, sub forma de unguent, cu un miros puternic de peste. Se pune un guent pe nasul pisicii, iar pisica... li8nge peste!
Asa au facut si miaii mei.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cao
mesaj 10 Jun 2004, 06:01 AM
Mesaj #31


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 9
Inscris: 7 June 04
Forumist Nr.: 3.758



Buna dimineata! pranz sau seara...
Am si eu o oarecare problema mare. Cine poate sa ma lamureasca cu ce/cum sa curat pisicuta mea la ochi? e o Persana de 3 luni, ce am incercat eu apa distilata/acid boric in apa fiarta si racita (ceea ce mi s-a recomandat) vad ca nu prea merge... dau degeaba ca nu i se duc coldorii aia de la ochi... mai rau, se intinde pe par si acum parca e un fel de madona plina cu rimel.
Any sugestions?


--------------------
You're never to old to do something stupid.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 13 Jun 2004, 12:30 PM
Mesaj #32


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Acum poti culege singur musetel proaspat, sau cumperi. Fierbi apa, faci o infuzie - o ceasca de cafea apa fiarta ramasa ,un plicusor de musetel, calduta o stergi la ochi cu un tifon, nu cu vata. Cauta in timpul operatiei sa vorbesti cu ea, sa nu se sperie. Cu timpul, incearca sa ii tii si comprese de musetel cateva minute macar.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 18 Jun 2004, 01:48 PM
Mesaj #33


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



CAO, am aflat de la o vecina ca a folosit pentru aceeasi situatie doar apa distilata.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 24 Jun 2004, 03:38 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Dragilor, am nevoie de un sfat. Cam de trei saptamani gazduiesc o mandrete de pisoi birmanez care are cam un an. Acum 2 seri ne-a vizitat stapanul pisoiului si de atunci mitul nu ne mai baga in seama. Sta numai langa usa de la intrare, nu se mai joaca deloc, nu mai sta la mangaiat si plange/miorlaie rau de tot. Credeti ca ii este dor de stapan? Eu alta explicatie n-am gasit, dar nu prea se potriveste cu ce stiu despre pisici. A, de mancat mananca bine. Ce ziceti?


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mdA!
mesaj 24 Jun 2004, 04:49 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.554
Inscris: 11 May 04
Forumist Nr.: 3.457



mai, eu nu prea stiu multe despre pisici, desi am un motan de trei ani si ceva. insa al meu, cand sta la usa vrea un singur lucru: sa plece in vizita pe culoar, poate un etaj mai sus ori mai jos. asta ca se satura de casa. ai incercat sa ii dai drumul pe hol?


--------------------
Amice, esti idiot! (I. L. Caragiale)

feel the rain on your skin, no one else can feel it for you
Dar din dar se face Raiul
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>cea preaīmpiedicată</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 04:15 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman