HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

17 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Islamul!, Discutie despre Islam
Mundus
mesaj 2 Jan 2004, 07:57 PM
Mesaj #36


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



Am tot palavragit aici de Coran insa nu am zis celor interesati de unde sa-l procure. Coranul din librarii nu este o traducere prea buna (de fapt Coranul e imposibil de tradus exact din limba araba), insa mai este si o traducere malitioasa la adrasa islamului. Exista o traducere facuta de musulmani (pe cara eu am citit-o) si mi sa parut ca translatorii si-au dat silinta sa fie o traducere cat mai apropiata de cea arabeasca si in plus este are la sfarsit interpretarea aproape fiecarui vers din Coran data. Traducerea de care am zis e foarte voluminoasa. Ca sa o recunoasteti mai va-s putea doua indicii:
1. cartea incepe din partea... de la dreapta la stanga (dupa modelul celor arabesti
2. pe o patrime din fiecare pagina exista fotografia paginii in in lb. araba
pt a-l procura puteit intreba la moscheea din orasul vostru sau la in centru islamic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 2 Jan 2004, 10:44 PM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Mundus, la mine in oras din cate stiu eu nu exista moschee si nici centru islamic... sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 3 Jan 2004, 12:13 AM
Mesaj #38


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



TriRegnum,
nu stiu exact din ce oras esti, insa daca stai intr-un oras mai marenu se poate sa nu existe. Nici eu nu stiam ca exista un centru islamic la mine in oras pana acum cateva luni, insa te sfatuiesc sa intri pe www.islam.ro si acolo sunt date sediile ligii islamice din orasele mari.
Daca nu ai un astfel de centru la tine in oras poti sa citesti si Coranul care se afla in librarii insa nu trebuie sa uiti ca nu e o traducere ingrijit facuta si ca astfel sunt, unele lucruri deformate. toata chestia e sa le discerni cat mai bine. in general explicatiile sunt cele care sunt date in defavoarea islamului. succes! spoton.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 3 Jan 2004, 12:13 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
denise
mesaj 3 Jan 2004, 02:44 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



Mundus, pari foarte tanar dupa mesajele citite pana acum. Esti foarte sigur ca trecerea ta la islamism nu a fost doar o simpla reactie de respingere a crestinismului? Povestea cu fratele nebotezat este intr-adevar strigatoare la cer si suficient de marcanta pentru a declansa o reactie extrema (extrema, nu extremista, sa nu ma intelegi gresit). Crezi ca intr-adevar ti-ai gasit credinta? Nu este doar o etapa a cautarilor - specifice de altfel varstei? Inca o data , te rog sa nu ma intelegi gresit: este foarte bine ca te intereseaza si alte religii, de atfel nimeni nu este un credincios adevarat daca nu a avut o alegere in acest sens. Aici nu prea ne intalnim : pomeneai de liberul arbitru si totodata de faptul ca un copil nascut din parinti musulmani este considerat automat musulman. Poate iti faci timp sa detaliezi putin.
Si o intrebare care cred ca a mai fost pusa, dar nu am vazut raspunsul: cum te-ai convertit la aceasta religie? Exista un ritual similar botezului? Sau te-ai convertit doar din punct de vedere "ideologic"?
Din cate stiu (din pacate foarte putin) islamismul pune foarte mare pret pe curatenia sufleteasca si trupeasca; reusesti sa si practici cat de cat religia aleasa de tine? In ce consta aceasta practica? Ma intereseaza lucrurile simple de genul: rugaciune, evitarea alcoolului, respingerea relatiilor sexuale in afara casniciei...



--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carpatic
mesaj 3 Jan 2004, 09:12 AM
Mesaj #40


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 650
Inscris: 4 November 03
Forumist Nr.: 1.128



Mundus,
pe la noi in general musulmanii care merg la moschei tin calea sunnita, asa ca mi se pare mai mult decat probabil ca si tu sa fi sunnit. Alegerea insa ai facut-o cunoscand si celelalte ramuri ale Islamului ? Cele actuale mai reprezentative sunt shiia si wahhabismul (calea adoptata de Arabia Saudita). Cum de-a lungul timpului Crestinismul a avut o multime de secte, la fel s-a intamplat si in Islam, dar cred ca pentru cineva care se converteste e obligatoriu sa stie aceste diferente , precum si istoria cristalizarii ramurilor "dizidente" si a disputelor, istorice sau teologice, care au dus la formarea lor.
Ai fost pana acum in vreo tara cu majoritate islamica ? A, si desigur, cand mergi in Hajj ? wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 3 Jan 2004, 07:42 PM
Mesaj #41


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



denise_d, Apropierea de islam s-a facut treptat. Pe masura ce citeam mai mult pe atat ma fascina mai mult, pana cand mi-am pus intrebarea: de ce sa nu ma supun(islam=supunere neconditionata), ca doar sunt de acord cu toate lucrurile scrise de Coran? smile.gif Pe langa asta ce as fi avut de pierdut? niste idei ale unor atei cu, care nu ma impacam deloc? idei pe care mi le insusisem din pricina faptului ca in crestinism nu mai vedeam o religie a adevarului. Si oricum in sufletul meu nu-mi pierdusem nici o clipa ca acolo, undeva, exista un Dumnezeu.
In islam trbuie sa te convertesti in primul rand ideologic. in islam nu exista botez sau chestii de genul asta. islamul nu e o religie care sa accepte asemanea ritualuri... oculte. Tot ce ai de facut, daca vrei sa te convertesti e sa depui juramantul de credinta(shahadah), adica sa zici: La ilaha illal lahu Muhamadun rasulu lah, ceea ce inseamna: Nu exista alt Dumnezeuafara de Dumnezeu, Mohammad este profetul lui Dumnezeu".
indatoririle de baza ale islamului sunt:shahadah, salah (rugaciunea-de 5 ori pe zi), Zakah(milostenia-contributia la bunastarea celorlalti), Hajj (pelerinajul- o data in viata la Mecca), Sawn (postul in perioada Ramadanului).
Adulterul e considerat un pacat nemaipomenit de grav. Asa e: alcoolul este interzis pt musulmani, la fel ca si carnea de porc si alte chestii care fac rau omului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 3 Jan 2004, 07:53 PM
Mesaj #42


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



Eu sunt sunnit, asa cum te asteptai. Da stiu si despre celelalte ramuri ale islamului, insa sa stii ca acestea sunt doar dispute pt lucruri relativ marunte pt ca indatoririle si Coranul nu au fost schimbate. Daca vrei sa afli mai multe despre lucrul asta poti citi cartea lui Remus Rus, intitulata: "istoria filosofiei islamice". Eu am cumparat-o de la un anticariat. nu stiu daca se mai gaseste prin librarii. wink.gif
in Hajj am sa pornesc atunci cand voi fi pregatit spiritual, cat si material. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 3 Jan 2004, 07:56 PM
Mesaj #43


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



Apropo, as vrea sa aflu ce stiu forumistii despre criticile aduse profetului Mohammad (pbuh)? huh.gif huh.gif huh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 3 Jan 2004, 08:44 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Spui ca in Islam nu se inchina nimeni la idoli, dar piatra neagra de la Mecca ce e? nu e un idol pe care il venerati?(daca te iei de icoane...) nu cred ca acea piatra are vreo putere si mai mult e doar o piatra de origine meteoritica ca oricare alta.
Mahomed s-a inspirat in Corna din Evangheliile apocrife care le aveau sectele cu tente crestine din zona aceea si de asemenea a fost influentat si de Iudaism. Se spune ca el a primit revelatiile de la DUmnezeul cel atotputernic, bland si milostiv, dar ma intreb de ce oare in timpul "revelatiilor" avea stari de isterie si spasme cu spume la gura si strigate, eu cred ca Dumnezeu cand iti da o revelatie ti-o da cu toata dragostea si nu te chinuie. In Coran sunt unele povesti luate din Ecangheliile apocrife(false) si spune ca Isus a facut o pasare din lut si i-a dat viata sufland peste ea sau mai mult Sfanta Treime e formata din Dunezeu tatal, Isus si Maria.
In Islam nu se vorbeste de minuni, singura minune e Mahomed profetul...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 3 Jan 2004, 09:39 PM
Mesaj #45


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



Cine vrea crede, isr cine nu vrea sa asculte de cuvantul lui Dumnezeu n-are decat. Cam asta-i politica islamului. Profetul Muhammad (pbuh) tot incerca sa-si convinga unchiul sa se converteasca si isi dorea ca Dumnezeu sa-l ajute sa-l convinga pe acesta. Insa a avut o revelatie in care Dumnezeu i-a zis sa-l lase in pace pe unchiul sau pt ca Dumnezeu i-a valul de pe mintea cuiva doar atunci cand vrea EL si ca va lua acest val doar de pe mintea cui va dori EL.

in islam, marea minune este considerata a fi, fara doar si poate, Coranul. inainte nu putem sa inteleg de ce se considera acest lucru, insa prietenii mei care stiu araba mi-au dat acelasi raspuns: nu vei putea intelege pe deplin minunea Coranului pana cand nu vei sti araba. Profetul (pbuh) n-a zis niciodata ca el ar fi mai mult decat un om. el nu e o minune si nici nu s-a considerat astfel.

isus si Maria (pbut) sunt doar oameni la fel ca si Muhammad. Ei nu fac parte din nici o treime. Vezi sura CXII din Coran.
Coranul n-a fost scris de Muhammad (pbuh). De unde era sa poata concepe o asamenea carte un om din mijlocul desertului care mai era, pe deasupra, si analfabet.

Nu vad ce-i asa de deplasata chestia cu pasarea de lut. Este o minune pe care Isus (pbuh) a facut-o cu voia lui Dumnezeu.

Despre istoria Kaabei nu prea stiu sincer prea multe si n-are rost sa indrug aici cine stie ce prostii. insa am sa iti spun cum sta treaba dupa ce-i voi intreba pe prietenii mei. Ce sa-i faci? sunt si eu micutz si nu le stiu pe toate! tongue.gif insa eu stiu ca aceasta a fost construita de insusi Avraam (ibrahim) (pbuh). iti voi da un raspuns mai clar saptamana care vine. sper sa ai rabdare pana atunci! spoton.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 3 Jan 2004, 09:48 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Pai nu Mahomed a scris Coranul, ci scribii lui care notau ce spunea el in timpul "revelatiilor", notau pe oase, frunze...
Isus nu a facut minuni decat dupa ce si-a inceput viata publica la 30 de ani, fiind copil nu-si avea rostul sa faca minuni asa ca voia El. In Biblie scrie clar ca Isus este nascut din Fecioara si este Fiul lui Dumnezeu, Om adevarat si Dumnezeu adevarat.
In Coran este scris ca Isus a fost un profet ca oricare altul deoarece Mahomed s-a inspirat si din scrierile iudaice, mai putin din Sfanta Scriptura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 4 Jan 2004, 01:12 AM
Mesaj #47


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



de unde sa fi avut Muhammad scribi in pestera de unde a primit prima data Coranul? ohyeah.gif rofl.gif roflmao.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 4 Jan 2004, 12:34 PM
Mesaj #48


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Si tu crezi ca Mahomed a tinut minte tot Coranul si apoi l-a scis sau l-a scutit de o grija amicul Gabriel si i l-a scris el. spoton.gif ohyeah.gif rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 4 Jan 2004, 12:54 PM
Mesaj #49


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



pai uite cum sta treaba...
Muhammad (pbuh) medita in pestera de care am amintit din apropierea Meccai. Dintr-o data a auzit o voce care i-a spus: "citeste!". El a raspuns ca nu stie sa citeasca sau sa scrie. Gavril il provoca de 3 ori sa citeasca si ii facu prima revelatie, rostind catre el cuvintele continute in primele 5 versuri ale surei 96, care suna cam asa:
"Citeste! in numele Domnului tau, care a facut,
Afacut pe om din sanga inchegat,
Citeste caci Domnul tau e prea bun,
El este cel ce ne-a invatat sa purtam condeiul,
L-a invatat pe om ceea ce n-a stiut." yikes.gif yikes.gif yikes.gif
ai inteles? wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 4 Jan 2004, 03:50 PM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Eu inteleg...dar am o intrebare: Arh. Gabriel nu i-a spus si din ce fel de sange a fost facut omul, ce animal a sacrificat Dumnezeu sa ia sange pentru om...(stau si mi-l imaginez cum era in goana cu cutitul in mana dreapta alergand dupa vreun berbec sau oaie sa o prinda wink.gif tongue.gif rofl.gif sau l-o fi bagat la donare de sange smile.gif , glumesc desigur).
Mie mi se pare mult mai compleza Biblia noastra decat Coranul, la noi omul e facut din pamant, ne putem gandi la o eventuala evolutie: in pamant s-au aflat initial bacterii care au evoluat la plante, animale si apoi la om...e doar o teorie tongue.gif .

Acest topic a fost editat de TriRegnum: 4 Jan 2004, 03:52 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ASD
mesaj 4 Jan 2004, 04:05 PM
Mesaj #51


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 222
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.201



QUOTE
Sa stii ASD ca am amici in Egipt, dar nu mi-au spus de chestia asta, probabil ca este un fenomen izolat. Dar chiar si izolat, tot nu pot sa fiu de acord cu asta. Nu-i corect! De ce sa se bucure doar barbatul de placerea de a face sex? Asta ar insemna ca eu, ca barbat, sa fac sex cu un robot cate nu simte nimic. Deci unde-i placerea mea de barbat cand vad ca toata „munca” mea nu duce la placerea partenerei?  Am mai auzit de unii tot din nordul Africii ca se taie pe frunte si mai apoi se bat cu pumnul in cap pana le curge sangele siroaie, dar sa stii ca astea sunt traditii pagane si nu au nimic de-a face cu islamul.


blink.gif N-am intrebat nimic de sex.

QUOTE
A fi crestin inseama, in primul rand, sa crezi in natura divina a lui Isus si deci in treime.
Eu n-am putut sa cred in chestia asta. In islam Isus, la fel ca oricare alt profet, e doar un om, iar Biblia este respectata cu toate ca n-a fost scrisa direct de profeti. Te-ai gandit ca ideea de treime ar putea fi inspirata din credintele egiptenilor antici, adica de la mitul Isis-Osiris-Horus? 


Gresesti. A fi crestin inseamna a urma exemplul lui Isus.

Din raspunsurile tale observ ca nu ai citit cu atentie Biblia. Nu stiu unde ai gasit tu in Biblie despre treime, ca Isus nu a pomenit nimic de genul acesta; ce sa mai vorbim de credinciosii din vechime. Orice crestin (urmas al lui Cristos) stie ca asemenea dogme ca treimea, cultul icoanelor, inchinarea la sfinti, la Maria etc.. nu sunt luate din Biblie. Ba mai mult Biblia vorbeste clar de un singur Dumnezeu. Nu stiu cum de n-ai observat. huh.gif


Eu n-am putut sa cred in chestia asta
Nici crestinii nu cred asa ceva.

Treimea a existat dinainte sa vina Isus pe pamant. Ea isi are originea in popoarele care nu cred in Dumneazeu. Este o idee mai mult filozofica si deloc crestina. Israelitii nu au crezut niciodata in asemenea prostii, si nu s-au inchinat la icoane cu exceptia cand paraseau pe Dumnezeu si se luau dupa dumnezeii straini.

Spui ca te-a convins Coranul. Nu inteleg cum, mai ales daca ai citit Biblia. Ceea ce spui tu(treime, icoane etc) inseamna religie. Insa in Biblie nu gasesti asa ceva.

QUOTE
Foarte simplu, preotul are autoritatea aceasta de la Dumnezeu insusi, de la Fiul Tatalui, Isus Cristos. "Carora le veti ierta pacatele vor fi iertate si in ceruri..."


Autoritatea ceasta o aveau doar apostolii. Nici intr-un caz preotii asa zisei crestinatati nu au aceasta autoritate. Argumente bibliece am vazut ca s-au adus de mai multi la subiectul cu spovedania.
Si viziunile pe care le-au avut anumiti asa zisi profeti ai crestinatati, cum ar fi Fatima, Mormon, si multi altii etc.. mi se par imitatii absurde ale Bibliei .


QUOTE

poti cere ajutorul unui sfant care sa mijloceasca pe langa Isus si fara a sta in fata icoanei.

Asa ceva in Biblie nu se gaseste, insa in popoarele pagane cu siguranta ca se gasesc.

Concluzia mea este ca ideea,
QUOTE
Pe cand eram in cls V au aparut unele lucruri care m-au facut sa ma indoiesc de veridicitatea unor lucruri povestite
in Biblie
'
nu reflecta deloc realitatea. Mie mi se pare ca nu cunosti prea bine Biblia. Unicitatea lui Dumnezeu, faptul ca omul credincios nu trebuie sa se inchine la idoli, etc. le gasesti in Biblie, si asta dinainte sa existe Coranul(vezi Scripturile ebraice) .
Un lucru este sigur: Nu Biblia te-a determinat sa accepti Islamul.

Acest topic a fost editat de ASD: 4 Jan 2004, 04:08 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
denise
mesaj 4 Jan 2004, 04:21 PM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



QUOTE (denise_d @ Jan 3 2004, 02:46 AM)
pomeneai de liberul arbitru si totodata de faptul ca un copil nascut din parinti musulmani este considerat automat musulman. Poate iti faci timp sa detaliezi putin.

Mundus, am vazut raspunsurile tale. Inteleg ca incerci sa iei in serios aceasta credinta si respect asta. Un sfat de la cineva ceva mai in varsta : nu te crampona de ea, continua sa aprofundezi studiul aspura ei, dar citeste si carti despre celelalte credinte. Este evident ca nu stii chiar totul nici despre islamism, nici despre crestinism. Esti tanar, ai tot timpul. Profita de acest timp si de informatiile pe care le poti primi de la ceilalti, indiferent de religia lor.
Referitor intrebarile mele, a mai ramas ceva de explicat, dupa cum vezi in quote. Este o contradictie? Multumesc.



--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 4 Jan 2004, 04:30 PM
Mesaj #53


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Laudat sa fie Isus!

42.gif 1,61: ...restul este un atac la persoana. editat in consecinta.

Acest topic a fost editat de 1,618033: 5 Jan 2004, 09:38 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ASD
mesaj 4 Jan 2004, 05:39 PM
Mesaj #54


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 222
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.201



" Stiu bine cã, dupã plecarea mea, se vor vârî între voi lupi rãpitori, care nu vor cruþa turma;" Fapte 20:29

42.gif 1,61: ...restul este un atac la persoana. editat in consecinta.

ca un comentariu suplimentar: forumul nu este destinat maciucelilor teologice.
in rest, nici off-topicurile nu sunt binevenite.
multumesc pentru atentie!


1,61833, moderatorul acestui forum.

Acest topic a fost editat de 1,618033: 5 Jan 2004, 09:39 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carpatic
mesaj 5 Jan 2004, 09:06 AM
Mesaj #55


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 650
Inscris: 4 November 03
Forumist Nr.: 1.128



Parca era vorba sa vorbim despre Islam aici, nu despre cine este cu adevarat crestin tongue.gif
Mundus, trebuie sa stii ca indiferent daca Mahomed a reusit pana la urma sa invete sa scrie si citeasca (unii chiar sustin ca spre finalul vietii se descurca), el nu a scris nimic din revelatii. Surele au fost transmise de el pe cale orala unui grup de discipoli care au devenit "pastratorii Coranului", si pe de alta parte au inceput sa fie notate de cativa scribi din jurul lui Mohammad (pfal - in romaneste cool.gif ), printre care se remarca Zeid, desi shiitii sustin ca primul care a inceput sa noteze este Ali bin Thalib. Cum a zis TriRegnum, pe oase, frunze de palmier, etc. Abia pe vremea lui Othman, cand unii se temeau ca toti cei care stiau sa recite Coranul ar putea pierii si revelatia s-ar pierde, s-au adunat surele si s-a alcatuit Coranul cum il stim astazi. De altfel, asa cum in primii ani adevaratii musulmani trebuiau sa stie cat mai mult pe de rost din Coran, cel care stia toate surele pe de rost era stimat si mai tarziu. Unul din cei mai celebri e Hafez, pe numele sau adevarat Khwajeh Shams al-Din Muhammad Shirazi. Mult mai cunoscut ca poet, dar supranumele ii vine tocmai de la faptul ca stia Coranul pe dinafara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 5 Jan 2004, 09:13 AM
Mesaj #56


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Pentru a putea pastra discutia pe fagasul interesant pe care o apucase, propun sa se infiinteze si un subforum special pentru Islam asa cum avem subforumul Ecclesia pentru crestini.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 5 Jan 2004, 09:41 AM
Mesaj #57


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



voi taia oricum off-topicurile sau atacurile la persoana, fie si pentru simplul fapt ca Mundus este singurul musulman de pe forum, si dorim sa-l pastram printre noi. smile.gif


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 5 Jan 2004, 10:40 AM
Mesaj #58


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Si eu vreau sa-l pastram pe Mundus!

1.6: 10x ca ai editat mesajul...mi s-au intins nervii cand am vazut cat de mult cauta sa denigreze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ASD
mesaj 5 Jan 2004, 12:09 PM
Mesaj #59


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 222
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.201



QUOTE
1.6: 10x ca ai editat mesajul...mi s-au intins nervii cand am vazut cat de mult cauta sa denigreze.

QUOTE
Atunci, esti din vreo secta rupta din Martorii lui Iehova, ca ai convingeri comune...oricum esti dintr-o secta necrestina la fel ca mormonii(doar ati aparut in acelasi spariu geografic: SUA).


Nu vreau s-o lungesc cu treaba asta insa anumite mesaje chiar nu pot fi lasate fara replica. In orice caz intentia mea nu este sa atac oamenii. Oricum nu eu ii atac, ci Cuvantul lui Dumnezeu scoate adevarul la iveala. Din cate stiu eu am incercat sa-mi argumentez spusele cu versete din Biblie. Daca cineva se simte jignit n-am ce face, pentru ca nu o sa ma apuc sa modific Biblia. Si oricum pe acest topic nu am vorbit cu TriRegnum, care a spus ca nu mai imi raspunde si totusi a facut-o(nu ma deranjeaza ca imi raspunde cand vorbesc cu el; si poate sa-mi raspunda oricum).
Iar daca laptele este alb, eu cu siguranta ca nu o sa vin sa spun ca e negru.

Cat priveste Coranul m-ar interesa si pe mine niste adrese unde as putea sa gasesc cate ceva din el, daca cunoasteti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 5 Jan 2004, 12:10 PM
Mesaj #60


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



pai nu stiu daca gasesti, caci dupa cate stiu, este pacat ca un necredincios sa citeasca din Coran...


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 5 Jan 2004, 01:49 PM
Mesaj #61


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



QUOTE
1,618033
pai nu stiu daca gasesti, caci dupa cate stiu, este pacat ca un necredincios sa citeasca din Coran...


Pai cum vine chestia asta...?! ca la inceput toti sunt necredinciosi si devin credinciosi daca citesc din Coran, ori nu pot sa citesca ca sunt necredincisi ... si tot asa...

Ma gandesc ca nu poti fi credincios musulman daca nu citesti Coranul.
La fel, ma gandesc ca nu poti crede in Isus daca nu citesti Biblia (sau ti-o povesteste cineva)... poate numai daca ai vreo viziune ... ceva..

Dar cuvintele lui Mundus mi-au placut ... si il apreciez pentru curajul de a urma alta cale, decat cea nativa, pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu. Il mai apreciez si pentru faptul ca e tolerant si cu ceilalti de alte religii.

De fapt, anumite certuri, sau dispute aprinse, daca nu ar fi jenante, ar putea starni rasul... pe bune... ganditi-va ca daca se strang 4 "certareti" din astia de religii diferite, si care se bat cu pumnii in piept ca religia lor e cea mai tare si singura adevarata, si daca stai sa-i asculti, te gandesti ca cel putin 3 sferturi din oamenii din lumea asta (adica restul) cred ca fraierii in cai verzi pe pereti si numai ei sunt aia smecheri...ca au gasit in librarii Biblia sau Coranul sau Vedele ...
Ca daca unul din asta se nastea in China, sa ziceam, era cel mai inversunat budhist, iar daca se nastea in Namolestii din Vale era cel mai inversunat ortodox sau catolic. Si ei, fiecare in parte, incearca sa ne convinga ca papuasul ala, care n-a auzit in viata lui de Isus sau de Budha, ca habar nu are sa citeasca, este cel mai pacatos pagan si ca va arde invariabil in focurile iadului, uitand ca si papuasul ala este tot o fiinta creata de Dumnezeu, ca Acesta are grija de toata lucrarea Sa si ca nenumarate si misterioase sunt caile Domnului.

Sa aveti har si voie buna si La multi ani !



--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carpatic
mesaj 5 Jan 2004, 01:52 PM
Mesaj #62


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 650
Inscris: 4 November 03
Forumist Nr.: 1.128



O traducere in engleza gasiti aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 5 Jan 2004, 08:04 PM
Mesaj #63


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



Am inteles ce ai vrut sa zici acum draga denise_d! smile.gif pai daca te nasti din parinti musulmani esti considerat musulman, iar asta pt ca de considera ca parintii iti vor asigura o educatie in spiritul islamului. insa daca cineva vrea sa se converteasca de la islam la o alta religie nu-l tine nimeni sa nu faca asta. Dumnezeu i-a dat libertate sa isi traiasca viata asa cum considera ca e mai bine. eu il sfatuiesc, daca se va inchiuna la idoli, sa nu uite ca dupa moarte va da ochii cu... Dumnezeu tongue.gif

ASD nu stiu ce sa-ti mai zic, zau! Din ce-mi zici tu, mai degraba as imbratisa mozaismul, decat sa ma reconvertesc la crestinism wink.gif pai daca negi trinitatea si latura divina a lui Isus (pbuh) inseamna sa negi dogmele crestine! l=as ruga pe TriRegnum sa ne lamureasca aici, pt ca el e cel mai indicat sa faca asta!

Imi cer scuze daca am suparat pe cineva pt ca am propus o discutie despre islam la subforumul ECCLESIA, dar asta e prima tema propusa de mine, pe cand eram musteriu si eram cam stangaci pe aici pe la han. Ar fi chir o idee buna un nou subforum!

as propune si altor amici de-ai mei sa viziteze hanul, dar stau cam prost la capitolul limba romana sad.gif sper ca printr-o prezenta mai mare sa le suplinesc lipsa! spoton.gif mai ales acum cand sunt si ... "lup rau".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 5 Jan 2004, 10:24 PM
Mesaj #64


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
dar stau cam prost la capitolul limba romana


Ce nu esti de nationalitate romana?

Eu am lamurit multe despre Crestinism pe forumul Ecclesia la Biserica Romano-Catolica, am lamurit(argumentat cu versete din Biblie) originea divina a lui Isus Cristos si a Duhului Sfant,lui ASD i-am mai explicat si despre icoane si sfinti si moaste care pentru el nu sunt altceva decat niste mortaciuni el nu vrea sa accepte nimic, decat ceea ce i se pare lui ca e corect.(oricum din moment ce negi divinitatea lui Cristos, negi Crestinismul si nu esti crestin, negi credinta Sf. Apostoli)

QUOTE
mai degraba as imbratisa mozaismul, decat sa ma reconvertesc la crestinism


Mi se pare mie sau nu, urasti Crestinismul(probabil in sinea ta, zi-mi ce nu suporti in Crestinism si ce te-a dezamagit, macar pe PM)? Daca ti se arata/demonstreaza ca e cel mai bun, ce ai face?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 6 Jan 2004, 12:12 AM
Mesaj #65


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



Pai eu chiar n-am nimic cu, crestinii, dar se pare ca unii din ei au ceva cu mine pt ca ma considera, dupa cum zic ei... "tradator". cry.gif D'aia m-am si hotarat sa deschid aceasta tema. Daca eu am facut alegerea asta (sa ma convertesc) am facut-o pt ca am avut niste motive(unele dintre ele deja le-am enumerat pe forum) si pt ca nu-s un ultratraditionalist care, cu toate ca nu stie nimic despre propia religie, mai are si tupeul sa-si bata joc de ceilalti (care se afla in cautarea lui Dumnezeu) si sa arunce cu noroi in onoarea si credinta lor.
Eu nu le doresc altceva acestor specimene decat sa-l gaseasca si eu pe Dumnezeu! spoton.gif spoton.gif spoton.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 6 Jan 2004, 12:22 AM
Mesaj #66


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
dupa cum zic ei... "tradator"

Cine? popa? parintii? rudele?
E un gen de tradare, iti tradezi radacinile crestine, dar e alegerea ta. Tradatori sunt si neoprotestantii(pot fi considerati si ei asa dupa unele criterii) deoarece isi reneaga pana si familia(tu nu cred ca ai facut-o si asta nu o fac chiar toti neoprotestantii) pentru doctrina lor, considerandu-i pe cei care le-a dat viata fii Satanei, asta numai pe motiv ca sunt ortodocsi si nu vor sa treaca la erezie. Daca nu iti afecteaza familia si prietenii, nu e tradare, dar daca in schimb iti spune ca parintii tai sunt necredinciosi si vor fi eliminati odata cu diavolul de catre Dumnezeu, atunci e tradare.

Iubeste-ti aproapele: "Iubiti-va ca fratii precum eu v-am iubit pe voi", chiar daca te ataca intr-un fel sau altul, tu raspunde cu iubire pentru a da dovada ca esti credincios, nu arunca in ei cu cuvinte de ura si nici nu le jigni credinta cum adesea o fac unii convertiti, ci raspunde cu iubire deoarece si Dumnezeu este iubire ("unde-i iubire acolo-i Dumnezeu / Acolo e rabdare, e pace si iertare..."). Nu fii niciodata un om mandru, cauta sa fi umil, dar nu umilit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 6 Jan 2004, 03:25 PM
Mesaj #67


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



Pai islamul nu e o inventie a unui om, islamul e continuarea credintei a lui Avraam (pfal) insusi, deci n-o sa zica in veci sa-ti urasti parintii si prietenii. Chestia cu neoprotestantii nu o stiam, dar oricum imi pare o mare aberatie. Nu vreau sa-mi imaginez ca o fiinta umana ar putea sa faca asta. sad.gif

Frumos spus: "Nu fii niciodata un om mandru, cauta sa fi umil, dar nu umilit"! ohyeah.gif

si nu cred nu-i prea indicat sa folosim pe forum cuvinte precum "popa" pt ca din cate stiu eu e un peiorativ si n-as vrea sa suparam pe cineva.

Sa-ti raspund Triregnum la o intrebare pe care mi-ai pus-o mai sus... sunt roman.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 6 Jan 2004, 04:03 PM
Mesaj #68


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



...e cam mult spus ca neoprotestantii sunt invatati sa-si urasca rudele.

oamenii devin neoprotestanti (sau protestanti sau altceva) din varii motive.

unii sunt atat de suparati pe lume, incat aleg aceasta cale din spirit de cearta.

dar imensa majoritate o aleg pentru ca il cauta pe Dumnezeu. si nu il gasesc in bisericile traditionale.


cat despre ura... smile.gif Cel putin in confesiunea mea religioasa suntem indemnati sa ne iubim rudele, sa le respectam credinta, si sa fim un exemplu de crestini pentru ei. Caci daca un om nu asculta de cuvant, el poate asculta de bunatate. Ca sunt unii care nu asculta si nu actioneaza asa, din nefericire este adevarat. Dar as zice ca sunt exceptiile, iar nu regula.

Totusi, de multe ori se intampla ca rudele devin violente in fata alegerii personale, mai ales cand respectivul incepe sa nu mai tina sarbatori, sau sa nu se mai inchine la icoane, samd. Oamenii se simt tradati -si e normal sa se simta asa, intr-o anumita masura - dar cei ce aleg duritatea primesc din pacate un raspuns la fel de dur. Este o reactie normala, fireasca - desi nefericita. Cunosc multi care au fost batuti, umiliti sau chiar dati afara din casa de parinti pentru ca si-au schimbat religia (sau pentru ca au devenit credinciosi). Multi, nu putini (si nu numai in confesiunea mea).

Eu unul am avut imensa bucurie ca parintii sa nu ma urasca, si sa ma incurajeze, chiar daca nu au fost deloc de acord cu ceea ce credeam. Altii insa sunt parasiti de sot, de sotie, si, culmea, tot ei sunt acuzati ca dezbina familiile!

Oricum, acest proces nu se rezuma la o religie sau alta: si in Islam, daca devii crestin, risti sa fi omorit pur si simplu, iar nu doar dat afara din casa. Am un prieten care se ascunde si acum de conationalii sai, caci a devenit crestin in Romania, si daca se afla se poate pune pret pe capul lui, sau familia sa ramasa acolo va avea de suferit.

Dar nu cred ca asta tine de religie, ci mai degraba de conceptele si idiosincraziile culturale ale fiecarui popor/familii.


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 6 Jan 2004, 08:37 PM
Mesaj #69


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
il cauta pe Dumnezeu. si nu il gasesc in bisericile traditionale.


Cauta si vei gasi. Probabil nici nu au cautat cum trebuie, caci daca L-ar fi cautat pe Dumnezeu in catolicism sau ortodoxie(si nu numai, ci si in cultele protestante), L-ar fi gasit cu siguranta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ASD
mesaj 7 Jan 2004, 09:03 AM
Mesaj #70


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 222
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.201



QUOTE
Eu am lamurit multe despre Crestinism pe forumul Ecclesia la Biserica Romano-Catolica, am lamurit(argumentat cu versete din Biblie) originea divina a lui Isus Cristos si a Duhului Sfant,lui ASD i-am mai explicat si despre icoane si sfinti si moaste care pentru el nu sunt altceva decat niste mortaciuni el nu vrea sa accepte nimic, decat ceea ce i se pare lui ca e corect.(oricum din moment ce negi divinitatea lui Cristos, negi Crestinismul si nu esti crestin, negi credinta Sf. Apostoli)


Da pentru ca acolo nu se pot aduce argumente contra, fiindca se cauta o apropiere intre crestini chiar daca este bazata pe neadevar.


Cat priveste coranul, mi se pare ciudat faptul, ca fiind continuarea credintei lui Avram, cum se face ca el(Coranul) vorbeste de alt dumnezeu, decat Dumnezeul lui Avram. Vorbeste si de Moise, insa Moise cu siguranta nu a crezut in alt Dumnezeu, afara de Iehova.

Nu vi se pare interesant ca aceeasi oameni, desi au propovaduit un singur Dumnezeu, dintr-o data se trezesc propovaduind un altul. Oare daca este continuarea credintei lui Avram, nu ar trebui atunci sa nu se contrazica cu Biblia, si sa vorbeasca de Dumnezeul lui Avram?

Cu ocazia asta multumesc si lui Carpatic pt adresa data.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

17 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:05 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman