HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

114 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ateii?
Oul Dogmatic
mesaj 28 Jan 2004, 12:52 AM
Mesaj #36


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 615
Inscris: 23 January 04
Forumist Nr.: 1.942



QUOTE (Jasmine @ Jan 28 2004, 12:37 AM)
Voi ce ziceti? E corect sa ti se ceara sa crezi fara "a cerceta"? Nu scria pe undeva "bate si ti se va deschide"?

Dintr-un anumit punct de vedere mi se pare mai intelept sa nu chestionezi. Dupa cum scrie in Biblie toata fericirea omeneasca a incetat dupa ce primul om a muscat din fructul cunoasterii. Din acel moment linistea lui sufleteasca a incetat pentru totdeauna fiindca a inceput sa se indoiasca de tot si de toate. Nimic nu a mai fost bun so nici suficient.Omul a vrut si vrea tot mai mult. Prin educatie ni se instila gustul pentru cercetare si reverenta pentru stiinta dar cu cit stim mai mult cu atit suferim mai mult. Cel putin asta observ, cei mai nefericiti si mai nemultumiti sint cei care vor sa stie mai mult si niciodata nu ajung la un liman. Acel liman nu exista. Sa luam de exemplu curiozitatea bolnavicioasa a unora de a afla un secret sau a afla ce a zis x sau y despre el/ea. Si dupa ce afla in sfarsit ce urmeaza? Venin, suparare,certa poate mai rau. Un om de stiinta cauta si cauta ceva nici el nu prea stie bine ce. Om de stiinta a fost si inventatorul bombei atomice. Mare descoperire si realizare pentru stiinta si cunoastere, si mare nenorocire pentru oameni!
"Bate si ti se va deschide" eu nu inteleg a bata la usile misterelor sau ale stiintelor, ci a avea incredere in oamenie si intelegere sufleteasca. Tu, calator obosit si infometat de pe drumuri, sa ai curaj a bate la usa necunoscutului pentru a afla adapost si intelegere, si tot tu atunci cind te vei afla inauntru, sa fii pregatit a deschide o usa ( sau bratele) unuia care cauta ajutor la tine. Unul din marile handicapuri ale vremilor noastre este lipsa de incredere si teama pe care o avem in semenii nostri fiindca omul s-a invatat sa se gandeasca in primul rind la el, si mai apoi la altii.

Acest topic a fost editat de Oul Dogmatic: 28 Jan 2004, 12:54 AM


--------------------
"Am dorit dintotdeauna sa fac o teza de doctorat cu tema Aflarea in treaba ca metoda de lucru la romani."Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 28 Jan 2004, 01:30 AM
Mesaj #37


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Fericirea omeneasca? Ai vreo dovada ca a existat si de-aia a disparut? Sau zici asa pt ca ASA zice acolo? Care era marea fericire? Ca umbla Adam in fundul gol prin rai? Da daca nu musca, cum se inmulteau oamenii? Cum aparea omenirea asta? Explica tu chestia asta, ca vad ca Biblia are raspuns la orice.
Omul a vrut si vrea tot mai mult. Mama ce prostie din partea lui. Mai bine sa stea si sa moara ca fraierul la orice raceala. Unde era Isus vindecatorul cind au fost molimele alea? In laborator sigur nu, ca daca era acolo, in loc de cele zece porunci baga 10 retete gratuite.
De ce nu stai tu fratioare cu luminarea pe masa si sa scrii cu pana, ce treaba ai cu calculatorul, ca precis niste incuiati de savanti l-au descoperit si pe asta. N-au avut de lucru, i-a mincat in fund. Vad ca biserica nu prea se inghesuie la cercetare, in schimb foloseste toate inventiile necredinciosilor sa-si faca reclama.
Omule, ateii nu le zic in nici un fel credinciosilor. dar noi pt voi sintem pacatosi. Si ateii nu bat la usa nimanui sa explice ca nu e bine sa crezi. Si nici nu impart fituici pe strada. wink.gif
"Unul din marile handicapuri ale vremilor noastre este lipsa de incredere si teama pe care o avem in semenii nostri fiindca omul s-a invatat sa se gandeasca in primul rind la el, si mai apoi la altii. " Aici ai nimerit in plin. Certuri mai mari ca intre credinciosii din biserici diferite nici ca am vazut. hh.gif


Acest topic a fost editat de bdl: 28 Jan 2004, 01:32 AM


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 28 Jan 2004, 01:49 AM
Mesaj #38


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



Oule,
Mie imi place sa stiu cat mai multe, imi place sa descopar lucruri noi si nimic nu ma poate opri de la asta. Imi place sa intreb si sa nu iau nimic de pomana. Poate intr-un fel ai dreptate, ignoranta e uneori binecuvantare, dar e mai bine sa stiu lucruri mai putin placute si sa fac ce-mi sta in putere sa le schimb... Unde ar fi lumea acum daca nu am fi avut curiozitatea? Bine spune Bdl... Oricum numai unul a inventat bomba atomica dar o mie pe langa el au inventat si lucruri bune pentru omenire. Citind Cartea Sfanta nici Dumnezeu nu a stat cu mana in san, si el a omorat. Daca nu direct, indirect prin intermediul altora. Hmm, oare cati parinti isi omoara copii pentru ca nu se comporta dupa litera?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Jan 2004, 01:49 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Oul Dogmatic
mesaj 28 Jan 2004, 03:10 AM
Mesaj #39


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 615
Inscris: 23 January 04
Forumist Nr.: 1.942



QUOTE (bdl @ Jan 28 2004, 01:32 AM)
Fericirea omeneasca? Ai vreo dovada ca a existat si de-aia a disparut? Sau zici asa pt ca ASA zice acolo? Care era marea fericire? Ca umbla Adam in fundul gol prin rai?  Da daca nu musca, cum se inmulteau oamenii? Cum aparea omenirea asta? Explica tu chestia asta, ca vad ca Biblia are raspuns la orice.Omul a vrut si vrea tot mai mult. Mama ce prostie din partea lui. Mai bine sa stea si sa moara ca fraierul la orice raceala. Unde era Isus vindecatorul cind au fost molimele alea? In laborator sigur nu, ca daca era acolo, in loc de cele zece porunci baga 10 retete gratuite.De ce nu stai tu fratioare cu luminarea pe masa si sa scrii cu pana, ce treaba ai cu calculatorul, ca  precis niste incuiati de savanti l-au descoperit si pe asta. N-au avut de lucru, i-a mincat in fund. 


bdl stai asa nu te infierbanta! Sari de la una la alta. Mai intai, referirea la Biblie este absolut simbolica si hai sa ne tinem de ea, sa nu le amestecam. Dupa Biblie - ca la capitolul cu religia sintem, omului nu-i lipsea NIMIC in gradina Edenului. Avea ce manca , si de restul nu-i pasa, de imbracat n-avea nevoie ca era cald si bine si oricum nu cunoscuse rusinea. Conceptia de copil nu o avea deci nici grija aia de parinte ca aoleo ce le dau la plozi sa manince..! Putin modificata eu vad imaginea asta idilica ca atunci cind mai descopera dicovery chanel cate un trib din ala uitat prin jungla, si-i vezi cum stau toata ziulica la soare, maninca ce le pica in gura si au reguli de conduita pe care noi le-am uitat de mult.
Biblia spune clar ca omul a avut un defect din fabricatie, anume slabiciunea de caracter ( ce sa-i faci s-a nimerit taman la muiere) si s-a luat dupa sarpe. Doar asa a ajuns sa guste din pomul cunoasterii. De mentionat, NU A FOST IMPULSUL PROPRIU, a venit de la altcineva! De aici inainte omul si muierea lui au inceput sa cunoasca o data cu "descoperirea" lumii si necazurile ei, durerea si .....mai ales MOARTEA! Biblia nu e limpede daca Adam si Eva erau nemuritori inainte dar spune ca au fost izgoniti pentru ca sa nu apuce sa manince din pomul viatii si sa traiasca vesnic. Cum Geneza este plina de contradictii face loc la multe interpretari r, in general, mai toate miturile omenirii incep la fel.
Ce a urmat dupa asta nu a mai putut fi schimbat si nici nu mai poate fi. Cred ca ne imbatam cu apa rece. Omenirea nu este mai sanatoasa decat acum 2000 de ani, nici mai fericita, nici mai pacifista. Razboaiele , mizeria si suferinta secera oameni in continuare . Tu te uiti doar la tine sau la cei din jurul tau. Dar ca tot ai mentionat computerul de ce nu faci un click ca sa vezi ca descoperirile stiintei nu sint accesibile pentru toti
http://www.photovault.com/Link/People/o/vP...OVVolume01.html
Cel mai usor este sa ignori si sa crezi ca toti sint la fel de norocosi ca tine, dar nu e asa. La progresul ala grozav la care am ajuns ca civilizatie si de care te simti asa de mindru n-ar trebui sa existe copii care mor de foame, de gripa, batrani care mor de caldura sau de frig, parinti care se arunca de pe poduri fiindca nu au cu ce-si hrani copiii, bunicute cersetoare, populatii care inca mai mor de varicela sau tuse convulsiva, TBC.
Sigur ca stiinta a facur si bine, sigur ca face si bine dar nu vad importanta colosala pe care i-o dai fiindca fara elementul uman, fara etica si compasiune, stiinta nu face doi bani.

Acest topic a fost editat de Oul Dogmatic: 28 Jan 2004, 03:44 AM


--------------------
"Am dorit dintotdeauna sa fac o teza de doctorat cu tema Aflarea in treaba ca metoda de lucru la romani."Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oul Dogmatic
mesaj 28 Jan 2004, 03:27 AM
Mesaj #40


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 615
Inscris: 23 January 04
Forumist Nr.: 1.942



QUOTE (Jasmine @ Jan 28 2004, 01:51 AM)
Oule,Mie imi place sa stiu cat mai multe..........sa fac ce-mi sta in putere sa le schimb...

Este doar rezultatul educatiei pe care ai primit-o si este normal sa nu vrei altceva. Dar asta nu inseamna ca asa cum gindesti tu este adevarat pentru toti. Atunci cand vrem sa schimbam ceea ce ni se pare noua ca e "neplacut" poate ar trebui sa ne oprim o clipa si sa ne gandim inca o data ceea ce facem si daca nu cumva facem mai mult rau decit bine.

QUOTE
Unde ar fi lumea acum daca nu am fi avut curiozitatea?

In Gradina Edenului smile.gif wub.gif


QUOTE
Bine spune Bdl... Oricum numai unul a inventat bomba atomica dar o mie pe langa el au inventat si lucruri bune pentru omenire.
Nu, nu pentru toata lumea. Nu toata lumea ajunge la lucrurile bune. Nu toata lumea are computer. Nu toata lumea maninca de 3 ori pe zi, sau nici macar de doua. Ceea ce ( filosofic vorbind) era pentru toti in Eden acum , in lumea cunoasterii este valabil si posibil doar pentru unii. Uitati-va cum se organizeaza un trib simplu de bosimani( da, mergeti la carti sau arhive ca nu mai exista) nu exista mari diferente de trai intre ei . Vineaza impreuna, impart tot ce au intre ei, isi cresc copiii impreuna, accepta moartea cu seninatate si. cel mai important , sint cu totii o mare familie.


QUOTE
Citind Cartea Sfanta nici Dumnezeu nu a stat cu mana in san, si el a omorat. Daca nu direct, indirect prin intermediul altora. Hmm, oare cati parinti isi omoara copii pentru ca nu se comporta dupa litera?


Da, citind VT vedem cum Dumnezeu Tatal a dat zeci de sanse poporului ales sa mearga pe drumul bun, si de geaba, ei au facut tot invers. Dumnezeu nu i-a omorat, ci i-a pedepsit. E vorba de un popor care inca exista. In NT DUmnezeu ii iarta pe oameni prin sacrificiul Fiului Sau. Chiar daca nu crezi in provenienta divina a lui Isus, eu zic ca simbolismul mesajului este suficient. Ce poate exista mai dureros, mai puternic sau mai convingator decit sacrificarea unui copil pentru salvarea celorlalti? A celorlati care de fapt, l-au condamnat la moarte. Nu mi se pare ca Biblia propaga imaginea unui Dumnezeu blind si milos, ci drept si categoric. Este singura modalitate de a "civiliza" samanta omeneasca vesnic cartitoare, nemultumita si geloasa.

Acest topic a fost editat de Oul Dogmatic: 28 Jan 2004, 03:42 AM


--------------------
"Am dorit dintotdeauna sa fac o teza de doctorat cu tema Aflarea in treaba ca metoda de lucru la romani."Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 28 Jan 2004, 03:57 AM
Mesaj #41


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Civilizatie cu forta, parca imi suna cunoscut. E un refren drag bisericii.


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oul Dogmatic
mesaj 28 Jan 2004, 04:02 AM
Mesaj #42


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 615
Inscris: 23 January 04
Forumist Nr.: 1.942



QUOTE (bdl @ Jan 28 2004, 03:59 AM)
Civilizatie cu forta, parca imi suna cunoscut. E un refren drag bisericii.

bdl e vorba de VT in care daca l-ai citit, poporul ales practica sacrificii de tot felul si alte lucruri "urate" care au fost condamnate si in alte culturi. Pe vremea aia nu exista biserica si nici Crestinism. blink.gif

Acest topic a fost editat de Oul Dogmatic: 28 Jan 2004, 04:03 AM


--------------------
"Am dorit dintotdeauna sa fac o teza de doctorat cu tema Aflarea in treaba ca metoda de lucru la romani."Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 28 Jan 2004, 08:25 AM
Mesaj #43


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



Cum adica sa nu cercetezi? Cine a zis asta? In Biblie am gasit numai indemnuri la cercetare:
1Tesaloniceni
21. Ci cercetati toate lucrurile, si pãstrati ce este bun.
22. Feriti-vã de orice se pare rãu.

Iar dragul meu bdl, de ce confunzi pe Dumnezeu cu oamenii care s-au substituit lui si au scos o gramada de mituri...
Moralitate cu forta este o doctrina pe care nu o sa o gasesti in Biblie. Ea a fost cel mai bine ilustrata in Nord America cu prohibitia alcoolului... Un lucru care parea bun, dar fara suport Biblic... si la ce a dus? Razboi, moarte si la fel de mult alcool.
Daca vrei sa ai o conduita morala ridicata atunci este alegerea ta... dar asta va influenta relatia ta cu Dumnezeu
Cine a zis "Crede si nu cerceta"? Gasesti asa ceva in cuvintele lui Dumnezeu? Eu nu cred, din contra, crede,cercetaza si pastreaza ce este bun. Dar Dumnezeu te avertizeaza asupra consecintelor unor lucruri, si pe care nu ar fi bine sa le cercetezi pentru ca ai sa ajungi la rezultatul pe care Dumnezeu l-a spus dinainte. Adam la ce rezultat a ajuns dupa ce a mancat din pom? La moarte? Dumnezeu nu ia zis ca va muri?


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 3 Feb 2004, 03:47 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE
Unde era Isus vindecatorul cind au fost molimele alea?


Un om se plimba descult pe malul marii si alaturi de el mergea, invizibil, Dumnezeu. In urma lor ramaneau 2 perechi de urme. Dupa traversarea unei zone pline de scoici si roci, omul se uita in urma si vede uimit o singura pereche de urme.
"Cum Doamne, tocmai cand mi-a fost mai greu m-ai lasat singur?"
"Dimpotriva, raspunde Dumnezeu, acolo unde ti-a fost mai greu Eu te-am dus in brate".


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 4 Feb 2004, 03:34 AM
Mesaj #45


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Sola,
Da conchistadorii nu erau si sub obladuirea bisericii cumva?
Rza,
Si ideea care e?
Oule,
Ca e vechiul sau noul testament, e o scriere "sfinta", dupa care lumea se ghideaza. Iar indemnul la crima, indiferent ce substrat are, tot indemn la crima e. Spui ca-si proteja poporul ales? Si Hitler tot asta a facut. wink.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
willie
mesaj 4 Feb 2004, 04:40 AM
Mesaj #46


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 112
Inscris: 17 December 03
Forumist Nr.: 1.541



Parerea mea este ca exista foarte putini atei.Majoritatea celor care se declara atei sunt doar "areligiosi".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 4 Feb 2004, 05:43 AM
Mesaj #47


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



blink.gif Si atunci ce inseamna ateu?


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
willie
mesaj 4 Feb 2004, 05:51 AM
Mesaj #48


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 112
Inscris: 17 December 03
Forumist Nr.: 1.541



Pai pentru mine ateu e ala care crede ca Dumnezeu nu exista.Areligios e ala care nu crede in religie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gaijin
mesaj 5 Feb 2004, 02:41 PM
Mesaj #49


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 181
Inscris: 8 January 04
Forumist Nr.: 1.744



QUOTE (willie @ Feb 4 2004, 05:51 AM)
Pai pentru mine ateu e ala care crede ca Dumnezeu nu exista.Areligios e ala care nu crede in religie.

Un ateu adevarat trebuie sa fie in primul rand un areligios. Pentru ca un ateu adevarat nu are cum sa nu creada in dumnezeu si sa creada totusi intr-o religie.

Eu sunt ateu. Si hai sa va dau definitia ateismului meu:

Nu cred intr-o fiinta(forta) suprema pentru ca nu am nici un fel de dovezi palpabile sau nu, in aceasta privinta ci dimpotriva. Cred ca religia s-a nascut din slabiciunea oamenilor, din nevoia lor de a avea un sprijin atunci cand le este greu. Dar nici nu neg existenta unei astfel de fiinte, pentru ca este foarte probabil ca ea sa existe. Dar cum eu nu am nici o dovada in acest sens, nu pot sa cred in ceva ce ar fi posibil sa fie doar o himera doar un vis.

Asa ca dupa parerea mea un adevarat ateu este o persoana care nu poate sa spuna nici ca exista dumnezeu dar nici ca nu exista.


--------------------
Get rich or die trying
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 5 Feb 2004, 02:44 PM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Religia - ca termen (religo = a (re)lega) - reprezinta fenomenul de comunicare cu Dumnezeu, in cazul in care acesta exista.

Ori daca tu spui ca nu putem stabili cu precizie daca exista sau nu insemana ca nu putem stabili cu precizie daca religia este o himera sau o forma de comunicare autentica. Observ ca int-o anumita directie ai dubii iar in alta ai deja certitudini.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 5 Feb 2004, 03:01 PM
Mesaj #51


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



QUOTE (gaijin @ Feb 5 2004, 02:41 PM)

Eu sunt ateu. Si hai sa va dau definitia ateismului meu:

Nu cred intr-o fiinta(forta) suprema pentru ca nu am nici un fel de dovezi palpabile sau nu, in aceasta privinta ci dimpotriva. Dar nici nu neg existenta unei astfel de fiinte, pentru ca este foarte probabil ca ea sa existe. Dar cum eu nu am nici o dovada in acest sens, nu pot sa cred in ceva ce ar fi posibil sa fie doar o himera doar un vis.

Asa ca dupa parerea mea un adevarat ateu este o persoana care nu poate sa spuna nici ca exista dumnezeu dar nici ca nu exista.

Gaijin
Asta se numeste "agnosticism", un fel de "nu cred pana nu vad".


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistique
mesaj 7 Feb 2004, 05:02 PM
Mesaj #52


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 7 February 04
Forumist Nr.: 2.129



Ateii sunt si ei oameni, si nu trebuie priviti diferit de restul, care cred. Mai bine ateu, decat unul care spune ca el crede in Dumnezeu si de fapt o zice doare de gura lumii...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 7 Feb 2004, 06:25 PM
Mesaj #53


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



QUOTE (Mistique @ Feb 7 2004, 04:02 PM)
Ateii sunt si ei oameni, si nu trebuie priviti diferit de restul, care cred. Mai bine ateu, decat unul care spune ca el crede in Dumnezeu si de fapt o zice doare de gura lumii...

Corect sint oameni si ii respectam.
Diferit sint priviti si cei care cred de catre atei.
Eu nu as pune mai bine ateu...de ce mai bine??...sintem egali, cine spune ca este credincios si minte asta e treaba lui, la fel putem gasi cazuri si la atei de neadevaruri.Mai bine as pune corect si cu respect.


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 8 Feb 2004, 02:00 AM
Mesaj #54


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Bubule,
Cei care cred nu sint priviti diferit de catre atei, poate nu sint intelesi din punctul asta de vedere. Dar nu sint etichetati. In schimb ateii pt credinciosi sint pacatosi din start, indiferent daca au o viata exemplara. wink.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 8 Feb 2004, 09:52 AM
Mesaj #55


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



QUOTE
Cei care cred nu sint priviti diferit de catre atei

...poate ca nu este cuvintul potrivit, dar eu zic ca acelasi lucru se intimpla in ambele cazuri.Credinciosii sint etichetati de catre atei si nu o spun numai din experienta de la han dar si din viata de zi cu zi.
QUOTE
In schimb ateii pt credinciosi sint pacatosi din start, indiferent daca au o viata exemplara.

Pt. credinciosi toti oamenii sint pacatosi si toti oamenii sine egali.Ba mai mult sintem constienti ca mai repede intra un "ateu" in ceruri decit un credincios care crede si nu face ce trebuie.
Deci eu zic ca balanta este egala in ceea ce priveste privitul intre cele 2 parti.Desi daca stau si analizez bine cei mai batjocoriti sau luati in deridere sint cei care cred intr-o carte si intr-un lucru care nu l-a vazut nimeni.

Acest topic a fost editat de bubu: 8 Feb 2004, 09:54 AM


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Petru
mesaj 8 Feb 2004, 01:15 PM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



Dar ce credeti despre opinia unor credinciosi si nu numai ca cei care nu cred intr-o divinitate sunt iremediabil pacatosi?!
De asemenea, nu putini la numar sunt preotii care sustin ca un ateu comite prin insasi orientarea sa areligioasa un pacat.


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 8 Feb 2004, 02:04 PM
Mesaj #57


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



Pacat pentru un credincios inseamna a face un lucru rau vazut prin prisma Dumnezeului pe care il slujeste.
Nu trebuie sa deranjeze pe ateu aceasta afirmatie.
Ateul nu pacatuieste fata de oameni ci fata de Dumnzeul in care crede cel credincios.
Nu sint deacord cu acei credinciosi care striga in gura mare Pacatosilor si nu se uita la ei.
Discutia dintre un ateu si un credincios trebuie sa se situeze undeva pe la mijlocul adevarului(care e ala?), fiecare isi spune parerea si zimbeste amiabil(nu fals).


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 8 Feb 2004, 02:39 PM
Mesaj #58


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (Oul Dogmatic @ Jan 28 2004, 12:03 AM)
QUOTE (ypsilonalpha @ Jan 27 2004, 02:30 PM)
Daca e vorba de a demonstra ceva, nu ateii trebuie sa demonstreze inexistenta lui Dumnezeu, ci credinciosii trebuie sa demonstreze existenta lui Dumnezeu. Asa e principial, zic eu.

Adica cine a fost mai intai, oul sau gaina?

Despre ce ou si depsre ce gaina vorbesti ?!? ohmy.gif eu vorbeam de cu totul altceva.

Se da un fenomen/entitate/chestie-trestie despre care nu se stie daca exista sau nu. Cel care sustine ca acest fenomen exista trebuie sa aduca dovezi in sprijinul existentei sale. Cel care neaga nu are nevoie de dovezi in sprijinul non-existentei. In momentul in care dovezile apar, cel care sustine cistiga, cel care neaga pierde. Seamnaa cu principiul din drept care zice ca acuzatorul trebuie sa dovedeasca vinovatia acuzatului, si nicidecum acuzatul sa-si dovedeasca nevinovatia. Ce-i asa greu de inteles? smile.gif



--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gaijin
mesaj 9 Feb 2004, 03:28 PM
Mesaj #59


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 181
Inscris: 8 January 04
Forumist Nr.: 1.744



QUOTE (Figaro @ Feb 5 2004, 02:44 PM)
Observ ca int-o anumita directie ai dubii iar in alta ai deja certitudini.

Deocamdata am certitudinea ca dumnezeu nu ezista. Si am dubii privind aceasta certitudine. Undeva in Biblie se spune ca cei care nu cred sunt nebuni. Ei bine eu nu sunt un nebun, las un pic de loc si pentru cealalta varianta. Mi se pare o tampenie sa crezi cu indarjire si fara nici o indoiala ca dumnezeu nu exista, te-ai asemana cu habotnicii si in felul asta nu stiu daca ai mai fi ateu si ai avea si tu un crez "acela ca dumnezeu nu exista".
Oricum daca ma intrebi daca cred in dumnezeu o sa-ti spun ca nu cred chiar daca in adancul sufletului meu am o farama infima de indoiala care probabil se naste din slabiciunea umana din nevoia de avea pe cineva care sa-l sprijine atunci cand ii este greu.


--------------------
Get rich or die trying
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gaijin
mesaj 9 Feb 2004, 03:32 PM
Mesaj #60


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 181
Inscris: 8 January 04
Forumist Nr.: 1.744



QUOTE (Jasmine @ Feb 5 2004, 03:01 PM)
Gaijin
Asta se numeste "agnosticism", un fel de "nu cred pana nu vad".

Si nu cred pana nu vad nu inseamna ca nu cred? Pentru ca hai sa fim seriosi nimeni dintre noi nu a vazut nimic.


--------------------
Get rich or die trying
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 9 Feb 2004, 05:54 PM
Mesaj #61


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



QUOTE
Deocamdata am certitudinea ca dumnezeu nu ezista. Si am dubii privind aceasta certitudine


huh.gif blink.gif rolleyes.gif biggrin.gif

Sper ca n-ai vorbit serios, nu? Caci daca "ezista" dubii cu privire la o certitudine, ce fel de certitudine mai e aia? Puteai spune ca ai certitudinea ca ai dubii cu privire la "ezistenta" sau "inezistenta" lui "dumnezeu".

Altfel... suna cam haios! tongue.gif

Ateii sunt de mai multe categorii: cei militanti, care vor sa convinga pe toata lumea de "adevarul" lor ca "Dumnezeu nu exista", si cei obisnuiti, care urmaresc cu totul alte lucruri in viata (placeri, sau studii avansate, sau cariere, etc.) si chiar nu au timp sa se gandeasca profund la problema existentei sau inexistentei unui Dumnezeu.

Cei din ultima categorie sunt pusi uneori in fata unei alegeri. Sa decida daca cred sau nu. Si atunci, in mod curios, foarte multi devin credinciosi. Chiar intra in extrema fanatica, pentru ca majoritatea simt ca au fost privati mult timp de ceva pretios.

Cei din prima categorie nu se deosebesc prea mult de fanaticii religiosi, fiind doar o alta manifestare a paranoiei specifice speciei umane...

Cred ca avem mult de invatat de la cei ce sunt cu adevarat oameni, indiferent de ceea ce cred sau nu cred ei...


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oul Dogmatic
mesaj 11 Feb 2004, 06:30 AM
Mesaj #62


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 615
Inscris: 23 January 04
Forumist Nr.: 1.942



QUOTE (gaijin @ Feb 5 2004, 02:41 PM)


Eu sunt ateu. Si hai sa va dau definitia ateismului meu:


Cred ca definitia lui Tutea e mult mai nimerita strainule biggrin.gif


--------------------
"Am dorit dintotdeauna sa fac o teza de doctorat cu tema Aflarea in treaba ca metoda de lucru la romani."Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zET
mesaj 11 Feb 2004, 03:17 PM
Mesaj #63


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 96
Inscris: 11 February 04
Forumist Nr.: 2.182



Cine e ateu, ateu sa ramana, asa cum cine este religios e bine sa ramana cu credinta lui. A incerca sa determini, uneori cu forta, persoane cu o alta credinta decat tine, sa creada in ceea ce crezi tu, eu unul o vad ca un fel de crima. Nu o crima fizica, ci una spirituala. Parerea mea este ca si ateii sunt religiosi - in credinta lor ca Dumnezeu nu exista. Mai grava este trecerea lor spre satanism, datorita pozitiei pe care o adopta fata de Dumnezeu.


--------------------
viatza... acest labirint al eternitatii...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 11 Feb 2004, 03:48 PM
Mesaj #64


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



Corect, insa ca un ateu sa ajunga la satanism ar insemna sa creada in Satan, deci sa creada automat si in Dumnezeu, deci sa nu mai fie ateu. biggrin.gif


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 12 Feb 2004, 01:14 AM
Mesaj #65


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Mai degraba satanistii sint credinciosi satui de aceleasi idei rasuflate spuse din cap in coada si din coada in cap. jamie.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 12 Feb 2004, 03:26 AM
Mesaj #66


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



QUOTE (gaijin @ Feb 9 2004, 03:32 PM)
QUOTE (Jasmine @ Feb 5 2004, 03:01 PM)
Gaijin
Asta se numeste "agnosticism", un fel de "nu cred pana nu vad".

Si nu cred pana nu vad nu inseamna ca nu cred? Pentru ca hai sa fim seriosi nimeni dintre noi nu a vazut nimic.

So, daca ai vedea, ai crede?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gaijin
mesaj 12 Feb 2004, 09:27 AM
Mesaj #67


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 181
Inscris: 8 January 04
Forumist Nr.: 1.744



ABSOLUT!

Nu vad nici un motiv pentru care nu as crede ce vad. Decat daca am probleme cu vederea.


--------------------
Get rich or die trying
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 12 Feb 2004, 10:57 AM
Mesaj #68


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Ai probleme cu vederea. Ochii tai percep o zona ingusta din spectrul cromatic. Nu poti vedea dincolo de zona ultravioleta sau infrarosie. De altfel cam toata imaginea pe care o ai despre mediul inconjurator e mediata de organele tale de simt. Care sunt limitate din punct de vedere biologic.

Acest topic a fost editat de Figaro: 12 Feb 2004, 10:58 AM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 12 Feb 2004, 11:05 AM
Mesaj #69


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



smile.gif Atunci Dumnezeu ar trebui sa se manifeste in spectrul de frecvente corespunzator, astfle incit sa-l percepem si noi ... daca nu-i cerem prea mult. smile.gif


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gaijin
mesaj 12 Feb 2004, 12:16 PM
Mesaj #70


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 181
Inscris: 8 January 04
Forumist Nr.: 1.744



QUOTE (Oul Dogmatic @ Feb 11 2004, 06:30 AM)
Cred ca definitia lui Tutea e mult mai nimerita strainule biggrin.gif

Oule dogmatic inainte sa te bagi in seama poate ar fi mai bine sa citesti mai atent ce am scris eu acolo. Am zis ca aia este definitia ateismului meu . Deci este o parere personala si nu ma intereseaza parerea ta daca nu poti veni cu argumente care sa ti-o sprijine. Sa ne dam asa cu parerea nu este ceva iesit din comun, acest lucru il poate face oricine.

Pentru 1,618033:
Hai sa nu facem analiza gramaticala a ceea ce am spus eu. Pentru ca nimic pe lumea asta nu este absolut sigur si cert. Totul este relativ. Eu personal am dubii si sunt suspicios cu orice lucru pe care tu il crezi cert. Tu ai inteles foarte bine ce am vrut sa spun eu, dar ai zis ca este mai bine sa te iei de greselile mele gramaticale.
"am certitudinea ca am dubii"? Adica as putea avea si dubii ca am dubii?? Vezi ca pot si eu sa ma iau de modul tau de exprimare? Hai totusi sa vorbim despre topic nu despre gramatica.

La categorii trebuie sa fiu de acord cu tine dar nu ai facut decat sa repeti ce am spus eu, adica: ateii din prima categorie nu sunt atei veridici pentru ca pana la urma se aseamana f. mult cu cei care cred.

Referitor la cea de-a doua categorie, nu vad in ce situatie un ateu ar putea fi pus in fata unei alegeri. Cei care devin credinciosi nu cred ca ajung sa creada deoarece la un moment dat a fost necesar sa aleaga. De cele mai multe ori fac aceasta alegere voluntar si fara sa fie constransi de nimeni si de nici o situatie.

"Cred ca avem mult de invatat de la cei ce sunt cu adevarat oameni, indiferent de ceea ce cred sau nu cred ei... "
Ai zis si tu ceva bun in toata expunerea ta.
Iar in aceasta ordine de idei nu poti spune ca un ateu este o persoana mai rea din punct de vedere moral decat un credincios, in cele mai multe dintre cazuri fiind exact invers.


--------------------
Get rich or die trying
Go to the top of the page
 
+Quote Post

114 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 02:56 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman