HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Inscriptiile Nazca!, intre mister si speculatie
Petru
mesaj 29 Nov 2003, 01:37 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



Primele referiri la desenele din desertul peruan apartin unor cronicari spanioli din secolele XVI si XVIII. Insa abia in 1926, intemeitorul arheologiei peruviene, Julio Tello, a consemnat forma desenelor. Incepand cu anii '30 acestea au inceput sa fie vazute si de pilotii de avioane care survolau zona. Cu toate acestea, abia dupa 1941 li s-a dat o atentie deosebita.

Ce reprezinta inscriptiile? Formele acestora au o varietate extraordinara: un paianjen, pasari, maimuta, o floare, o balena, un peste, o lama, o soparla, un om cu aura.

Dar cine a "construit" aceste desene? Cea mai plauzibila explicatie face referire la indienii nazca, cei care i-au precedat pe incasi. Cat despre perioada in care au fost realizate cea vehiculata se intinde din anul 500 i.Cr. pana in anul 500 d.Cr.

De ce au realizate atatea desene cu caracter aparent mistic? Paul Kosoc, cel care a initiat studierea sistematica a figurilor spune ca reprezinta cea mai mare carte astronomica, cea mai mare din lume! Maria Reiche, cea care a preluat o serie de cercetari ale lui Kosoc, era de aceasi opinie: desenele erau folosite pe post de calendar astronomic. De asemenea, Reiche vorbeste despre posibilitatea ca semnificatia acestora sa aiba legatura cu prezicerea pozitiilor corpurilor ceresti si ca erau folosite pt a hotari perioada buna de insamantat. Dar se mai presupune ca erau folosite si pt a prezice solstitiile si echinoctiile.

Cum au fost desenate aceste desene? Despre liniile drepte nu exista prea multe dificultati sa ne imaginam cum au fost realizate. Eu fost folositi o serie de stalpi aliniati.
Dar cum ramane cu desenele destul de complicate?! Desigur ca nu puteau fi realizate in aceasi maniera! Ideea ca indienii nazca puteau sa zboare in baloane a aparut imediat. O sursa pt aceasta o reprezinta unele inscriptii de pe fragmente de ceramica, care par sa dezvaluie baloane si zmee. Interesant e ca in 1975 aceasta idee a fost verificata de un american din Peru, care a indraznit sa zboare cu un balon construit doar cu materiale si tehnolgie existente si pe timpul indienilor. Cum insa nu exista dovezi certe ca indienii nazca zburau ramane de dovedit daca teoria balonului este sustenabila.

Nu de putin ori s-a vorbit de posibilitatea ca aceste desene sa aiba o semnificatie orientativa pentru navele unei civilizatii extraterestre. Evident, face parte din acele teorii care sustin fie ca omul a aparut pe Terra in urma unui experiment genetic, fie ca civilizatiile extraterestre fondatoare au lasat diferite semne de recunoastere! Insa, semnele de intrebare de abia acum incep sa apara mai pregnant...

Speculatie sau miste... Maria Reiche spunea ca nu vom sti niciodata care este raspunsul la intrebarea simpla "de ce?"!


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 25 April 2024 - 04:09 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman