HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

6 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Teama, cea de toate zilele
Mistinguett
mesaj 24 Nov 2003, 08:43 PM
Mesaj #1


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Cred ca e foarte important sa stim sa ne controlam temerile cu care ne luptam atat de des. Cred ca numai lucruri bune se vor intampla atunci cand reusim. Si nu e greu. Hai sa ne dam o sansa.

Se spune ca la baza oricarei negativitati sta teama. Zi de zi, ne infruntam cu temeri care ne influenteaza viata la nivele nebanuite. Teama poate duce la anxietati, ne poate face sa renuntam inainte de a incerca, ne paralizeaza uneori (de multe ori...), ne face sa ne pierdem increderea in noi si in altii...
Teama de esec, de "ce zice lumea", teama ca vom fi respinsi, teama ca nu suntem suficient de buni, teama ca vom fi inselati/raniti...
Nu mai continui lista, va las pe voi sa va scrieti aici temerile cu care va confruntati zilnic, si poate reusim sa le spulberam.




--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cameron
mesaj 24 Nov 2003, 08:52 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.407
Inscris: 4 August 03
Forumist Nr.: 542



Chiar daca ma grabesc sa incui biroul si sa plec..am vazut tema deschisa de Misti..si nu pot pleca fara sa scriu cateva cuvinte..
Da. Am temeri. Imi este mai usor sa nu am temeri cand am greutati. Atunci le anihilez si ma oblig sa merg mai departe.
Uneori insa..ma simt pe nisipuri miscatoare si devin victima loc.
Mai ales a temerilor la nivel emotional.
Cand totul devine luminos..eu incep sa adun norii ..
Ma infasor in temeri pana la paralizie.
Poate sa fie insuficienta incredere in mine,..poate fi orice .
Temerile isi gasesc radacini..si cresc..si cresc..si cresc..
Stiu ca sunt un pic paranoica ..si ca ar trebui sa gandesc pozitiv.
Stiu ca totul va fi bine.
Atunci de ce imi fac scut din orice si nu-mi permit sa fiu fericita?
Este doar instinctul de autoconservare?
Cam prea multe semne de intrebare..



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 24 Nov 2003, 09:08 PM
Mesaj #3


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



Bun topic, Misti...

Pai ce as adauga este ca:
a) s-a dovedit ca anxietatea prelungita da in cele din urma in ...depresie (lasand ulcerele la o parte);
b. patternul mental de a vedea partea negativa a lucrurilor pare a fi mai "omenesc"/"natural" decat cel al celor putini dar fericiti, care vad partea pozitiva a lucrurilor...prin urmare trebuie sa interveniti activ, sa va fortati spre dezvoltarea unui pattern mental axat pe latura pozitiva...;
c) eu lunile astea le-am pierdut dezvoltandu-mi un fel de strategie de lupta contra cinismului crunt care pusese stapanire pe mine in ultimii ani...parte din strategie implica focusarea incrancenata pe latura pozitiva a lucrurilor...
d) participarea pe Han...face bine la cerebel...
e) sa-nchei cu citatul pe care l-am gasit aseara:
Most negative or self-defeating thoughts are related to things that are either beyond our control at that moment or are not worth our energy.
Terry Orlick
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 24 Nov 2003, 09:08 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Tudy
mesaj 24 Nov 2003, 09:17 PM
Mesaj #4


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Unul din citatele mele preferate din Dune (e in engleza, deoarece o traducere ar fi inexacta):

"I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past, I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain." (Paul Atreides)

Totul se reduce de fapt la teama fiintei umane de necunoscut. "Necunoscutul" cauzeaza tensiune, tensiunea provoaca dificultati in relaxare, iar dificultatile de relaxare sunt cauza durerii si a suferintei. Solutia ar fi sa transformam "necunoscutul" in ceva cunoscut. Sa cunoastem. Sa nu ne impunem limite, si sa le depasim pe cere pe care deja ni le-am impus, indiferent daca am facut lucrul acesta constient sau nu... Sa cautam Esenta. Sa descoperim Adevarul. Sa evoluam. Sa traim. Sa fim.

rolleyes.gif


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Nov 2003, 09:34 PM
Mesaj #5


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



QUOTE (cameron @ Nov 24 2003, 02:02 PM)
Atunci de ce imi fac scut din orice si nu-mi permit sa fiu fericita?
Este doar instinctul de autoconservare?

Nu e auto-conservare, ci auto-aparare. Ti-e teama ca vei fi ranita? Sau ca vei dezamagi? Alege o teama anume, si spune exact ce simti. O sa incercam sa-i dam de capat. wink.gif

@Nicodim, da, asa este, teama este de cele mai multe ori nefondata si culmea este ca ne influenteaza viata cumplit de mult. Pentru cel care se afla intr-un pattern negativ este foarte greu sa-si schimbe vederile intr-unul pozitiv.

Ma gandeam ca poate daca ne "plangem" aici la fel cum o facem la "Ma doare capul" laugh.gif , impreuna putem sa descoperim cauza raului, si poate avem un sfat folositor pentru cel in suferinta.

Editat ca sa adaug pentru Tudy: Frumos spus si foarte adevarat. Dar hai sa vedem in viata reala cum punem in aplicare intelepciunea asta. Stim raul care ni-l aduce teama si cunoastem in aceeasi masura libertatea spiritului atunci cand nu ne bantuie o teama. Vorba e cum scapam de ea? Ca nu avem nici unul un buton "negativ-pozitiv". Din pacate.

Acest topic a fost editat de Mistinguett: 24 Nov 2003, 09:43 PM


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
persephona
mesaj 24 Nov 2003, 10:18 PM
Mesaj #6


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 98
Inscris: 25 October 03
Din: bukarest
Forumist Nr.: 1.049



Teama? O consider un fel de mesaj primitiv inscris in subconstientul nostru. Poate fi rezultatul unei experiente ancestrale a speciei, transmisa din generatie in generatie si transformata in functie de diversi factori : mediu social, educatie, etc.
Este un fel de "calcai al lui Achile" al rasei umane. Toti ne temem de cite ceva, fara a avea intotdeauna o explicatie pentru reactia noastra. Teama este o caracteristica general valabila, ce poate fi utilizata drept mijloc redutabil de manipulare de catre aceia ce doresc sa domine.
Nu suntem perfecti tocmai pentru ca ne temem...


--------------------
lasciate ogni sogni...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 24 Nov 2003, 10:52 PM
Mesaj #7


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



persephona bine-ai venit printre noi. Imi place raspunsul tau!
Misti, foarte inspirata ideea topicului. Poate ca ne vom ajuta reciproc sa devenim din pesimisti...incurabili, in optimisti notorii laugh.gif
Nu stiu daca eu personal m-am temut vreodata de necunoscut. As zice dimpotriva, parca il scormon in fiecare zi. Temerile mele sunt de natura unor complexe. Degeaba-mi spune unul sau altul ca eu as fi bun intr-o directie, daca eu vad pe cel de laga mine cu mult mai bun. Poate ca nu este, dar el nu are complexe, deci nu ezita. Ezitarea, inseamna nesiguranta. Cand in joc nu-i cine stie ce in afara unei imagini la care tu tii, poate nu-i intotdeauna foarte important, dar daca ceea ce urmeaza sa faci implica riscul ca o eventuala greseala sa te puna in conflict cu legile sau, mai rau, ca cineva sa ajunga in spital, cimitir, inchisoare,disperare etc, atunci ne cuprinde o teama imensa, si ne tremura genunchii. Ce s-ar intampla daca unui medic i-ar tremura mana de teama ca pacientul caruia ar trebui sa-i scoata apendicul, da ortul in urma operatiei? Ce se intampla cand, desi ai permisul de conducator auto in buzunar, sa te apuce o emotie teribila inainte de a urca la volan si a intra in trafic, unde esti raspunzator de viata ta, dar mai ales a celor din jurul tau?
Sunt multe exemple asemenea. Rutina nu vine peste noapte. Este nevoie de multe momente de teama, pana sa nu-ti mai tremure genunchii cand te apuci sa faci ceva, fara sa mai consideri riscurile ca fiind posibile decat in caz de hazard!!!
Intotdeauna teama dispare cand intervine stapanirea de sine. Dar cine poate avea o asemenea putere incat sa schimbe emotia (dinainte de examen, urcarea in avion, etc) in... stapanire de sine?
Cat despre cealalta temere, aceea de a nu fi inselat, de a nu fi parasit, de a nu pierde cand inca mai ai lozul castigator in mana, eu cred ca tocmai aceasta temere ne poate juca farse uneori. Iar daca, in ciuda incercarilor noastre de buna intentie, a constiintei si a intelepciunii noastre, ajungem totusi in situatia inevitabilului esec, asta deja nu mai tine de puterea omului de intelegere, iar soarta se razbuna intr-o zi!...


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
persephona
mesaj 24 Nov 2003, 11:06 PM
Mesaj #8


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 98
Inscris: 25 October 03
Din: bukarest
Forumist Nr.: 1.049



@ OMU' BUN: hm... ma bucur ca-ti place raspunsul meu.
Ce am scris anterior e usor tehnic. Lucrurile pot fi privite si altfel (usor xtrem): drept antidot contra teama unii au inventat ruleta ruseasca.
Intrebare: mai tine cineva minte filmul "Fight Club" ? Exista o secventa privind teama: daca ai curaj, pune piciorul pe acceleratie si ia mainile de pe volan; vezi unde te poarta bolidul. Si... Destinul. Poate ca asta e o idee a unor teribilisti. Poate.
Imi doresc doar sa am taria, atunci cind va veni momentul, sa merg acolo unde ma poarta sansa, fara sa intervin. Sa am taria sa merg mai departe, desi n-am fost niciodata pe un asemenea drum...


--------------------
lasciate ogni sogni...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
unul
mesaj 25 Nov 2003, 06:45 AM
Mesaj #9


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 212
Inscris: 28 September 03
Forumist Nr.: 862



Teama. Uuh!! mi-e teamasa vorbesc despre teama. Un simplu cuvant, o greutate imensa. Am citit intr-o postare anterioara ca ne este teama de necunoscut, ca asa se comporta psihicul nostru in fata unei provocari....
Pot sa spun ca nu mi-e frica de acea putere divina, pe care uneori o neg cu vehementa, alteori ii cer ajutorul. De regula plec de la idee: de ce sa-mi fie frica de cineva? Are doua maini, doua picioare si un cap. La fel ca mine. Inainte ma aruncam cu capul inainte in fata unei provocari, si de multe ori ma adunam de pe jos, invins si plin de angoase. Cred ca varsta m-a mai temperat, si acum incerc mai intaoi sa prind ideea, incerc sa o analizez la rece, si abia dupa aceea plec la atac.
Pot sa spun ca nu mi-e frica de nimeni si de nimic. Cu rabdare pot sa demolez pe oricine si orice. Mitul fricii nu exista decat in mintea mea. Orice linie de aparare are o bresa.
Am citi intr-o carte de razboi despre un colonel neamt. A fost decorat si paradecorat. La sfarsitul razboiuluoi, cand a fost intrebat de unde a avut atat curaj sa se arunce in luptele cele mai crancene si sa execute operatiuni care mai de care mai periculoase, a raspuns simplu: DE FRICA!!!


--------------------
1L
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 25 Nov 2003, 10:00 AM
Mesaj #10





Guests






Da domnule Unul, de frica de a nu pierde, de frica de a nu muri, eventual de a nu fi prins ca prizonier sau de a nu muri in dizgratie...
Frica uneori paralizeaza , alteori da puteri nebanuite...La mine, mai nou, frica imi da forta sa merg mai departe, sa iau taurul de coarne...
In general mi-e frica de ceea ce nu cunosc, de viitor, mai exact.Si cum am o imaginatie bogata acel viitor se intuneca rau...Si atunci vine autosugestia care ma face sa visez frumos si-mi revin...Am inceput sa fiu constienta ca nu pot controla chiar totul, ca nu totul ar sa iasa cum vreau eu si ca e bine uneori sa lasi timpul sa-si faca treaba...
Mi-e frica de mor sa ma mut singura la Bucuresti, am senzatia ca va fi un total esec...Insa pe de alta parte imi spun ca, daca gandesc asa, atunci esecul sigur va veni, deci trebuie sa gandesc pozitiv...Si uite-asa oscilez cat e ziua de lunga rofl.gif
Si am mai invatat ceva: daca mi-e frica de o chestie, imi este pt ca nu am incredere ca voi reusi..De aceea de cate ori mi se face teama de ceva incerc sa iau taurul de coarne si sa fac exact lucrul de care mi-e frica...Ah si cand imi reuseste tare bine e!!! ohyeah.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 25 Nov 2003, 08:05 PM
Mesaj #11


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



QUOTE (afrodita @ Nov 25 2003, 03:10 AM)

Mi-e frica de mor sa ma mut singura la Bucuresti, am senzatia ca va fi un total esec...Insa pe de alta parte imi spun ca, daca gandesc asa, atunci esecul sigur va veni, deci trebuie sa gandesc pozitiv...

N-ai sa stii daca e o mutare buna sau nu pana cand nu ai sa incerci - si daca decizi ca vrei mutarea asta, inseamna ca e buna, ca nimeni nu vrea sa-si faca rau singur, nu?
Cand te astepti la esec, subconstient vei actiona sa-l dobandesti - ca sa iti dovedesti ca ai avut dreptate in temerile tale.
Te-ai simti mai bine sa stai pe loc?


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 25 Nov 2003, 08:25 PM
Mesaj #12





Guests






Pai io ce ziceam, iubita? Ca ma chinui sa gandesc pozitiv biggrin.gif Ma chinui, nu prea reusesc, da' ma chinui in continuare biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rose
mesaj 25 Nov 2003, 10:55 PM
Mesaj #13


child in time
*****

Grup: Membri
Mesaje: 551
Inscris: 12 August 03
Forumist Nr.: 590



Teama...hm...cred ca cel mai mult mi-e teama de mine...mi-e frica sa nu dezamagesc si de sentimentul ca niciodata nu sunt suficient de buna...mi-e teama sa ma pierd pe mine...sa ajung intr-un punct in care sa ma schimb complet si tot ce inca-mi mai place la mine sa dispara...sau sa ajung sa uit tot ce inseamna pentru mine 'sistem de valori'. Mi-e frica sa ma maturizez daca asta inseamna sa trec peste tot ce e important pentru mine si sa ma supun regulilor impuse de societate. Mi-e frica de viitor, de ce alegeri trebuie sa fac mai departe, in special in ceea ce priveste facultatea...in alta ordine de idei...cred ca sunt destul de...sperioasa de felul meu smile.gif


--------------------
"In fapta, lumea-i visul sufletului nostru..."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 25 Nov 2003, 11:25 PM
Mesaj #14


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Toti avem temeri, Rose, si cred ca toti gandim asa la un moment sau altul. Eu gasesc folositor in asemenea momente sa-mi pun intrebarea de ce m-as indoi de deciziile mele. Si altceva care ma ajuta pe mine mult este sa-mi imaginez care este raul cel mai mare care ar deriva din situatia respectiva. Nu e niciodata atat de grav sau iremediabil, si asta imi da curaj.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cameron
mesaj 25 Nov 2003, 11:49 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.407
Inscris: 4 August 03
Forumist Nr.: 542



Misti..am incercat sa ocolesc topicul acesta astazi..
Acum am prins pc-ul liber putin timp si nici somn nu prea am..
As fi vrut sa scriu ceva despre teama cea de toate zilele..dar am sa scriu despre teama de toate noptile.
Teama care ani in sir nu m-a lasat sa dorm in liniste.
Teama care ma facea sa ma simt ca o frunza purtata de ape.
Teama fata de ziua de maine.
Ziua totul era bine..intotdeauna multe de facut. Ei seara..cand incercam sa adorm..incepea cosmarul. Au fost momente cand am crezut ca sunt la un pas de a-mi pierde mintile..de teama si anxietate.
Incetul cu incetul..am scapat de ea..am invatat sa am incredere in mine. Dar foarte greu.
Si acum pot spune ca mai am cateodata o senzatie stranie..de disperare muta...dar realizez ca este doar in somn...
As vrea tare mult sa imi educ si sa imi dresez subconstintul.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rose
mesaj 28 Nov 2003, 08:45 AM
Mesaj #16


child in time
*****

Grup: Membri
Mesaje: 551
Inscris: 12 August 03
Forumist Nr.: 590



Misti, stiu ca tuturor ne este teama la un moment dat...la mine problema este ca uneori frica asta pur si simplu ma paralizeaza...pentru ca nu am incredere in puterile mele...si ceea ce este mai rau, uneori nu sunt nici macar sigura de ce vreau sad.gif Astea probabil vor trece...cand o sa mai cresc si eu sad.gif
Si apoi...cand toate merg bine, iar intru in panica...precum cameron...ma gandesc ca ceva trebuie sa se intample si trebuie sa evit sa fiu dezamagita...asa ca ma dezamagesc singura sad.gif
Si, uneori, din tot haosul asta iese alta teama...aceea de a-mi pierde mintile blink.gif


--------------------
"In fapta, lumea-i visul sufletului nostru..."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
unul
mesaj 28 Nov 2003, 09:16 PM
Mesaj #17


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 212
Inscris: 28 September 03
Forumist Nr.: 862



@afrodita
QUOTE
Da domnule Unul

Daca aveam de gand sa ma domnesc, puneam direct in nick acest domnule. Eu sunt Unul ca oricare altul, insa putin diferit jamie.gif .
De frica ce paralizeaza, de frica de mine insumi este destul de greu de vorbit. Dar incerc sa-i fac fata, contraatacand cu o gandire pozitiva si cu dorinta transformata in ambitie. Cand spun VREAU, fac mai mult decat pot ca sa reusesc.


--------------------
1L
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 28 Nov 2003, 09:33 PM
Mesaj #18





Guests






Well, mi se parea ciudat sa-ti spun "unule" asa ca am zis "Domnul" , sorry daca te-am deranjat cu ceva sorry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chase
mesaj 28 Nov 2003, 10:11 PM
Mesaj #19


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 35
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 828



Teama si temeri...Mi-e teama ca trece viata prea repede pe langa mine. Mi-e teama ca nu fac ceea ce-mi place, ci doar ceea ce trebuie. Mi-e teama ca sunt slaba, ca nu am putere sa ascult vocea launtrica. Am preferat sa simt pamantul de sub picioare, adica siguranta...decat sa fiu fericita. Daca continui, plang ...


--------------------
Chase
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 28 Nov 2003, 11:59 PM
Mesaj #20


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



QUOTE (Rose @ Nov 28 2003, 01:55 AM)
Misti, stiu ca tuturor ne este teama la un moment dat...la mine problema este ca uneori frica asta pur si simplu ma paralizeaza...pentru ca nu am incredere in puterile mele...si ceea ce este mai rau, uneori nu sunt nici macar sigura de ce vreau sad.gif Astea probabil vor trece...cand o sa mai cresc si eu sad.gif

Rose, ce motive concrete ai ca sa nu ai incredere in tine? Ce greseli majore ai facut in viata? (si nu imi pot opri un zambet aici, pentru ca stiu ca esti atat de tanara incat raspunsul va fi "nici una"...)

Nu ai de unde sa stii cum ies lucrurile pana cand nu incerci. Si chiar daca nu ies cum ai vrut, stii ca ai incercat. Dar este important sa stii ce vrei. De la viata, de la tine.
QUOTE
Si apoi...cand toate merg bine, iar intru in panica...precum cameron...ma gandesc ca ceva trebuie sa se intample si trebuie sa evit sa fiu dezamagita...asa ca ma dezamagesc singura  sad.gif

Faptul ca iti dai seama de asta e foarte important. Nu iti ramane decat sa-ti spui ca un lucru bun e un lucru bun si sa-ti dai voie sa te bucuri de el. De ce nu?
QUOTE
Si, uneori, din tot haosul asta iese alta teama...aceea de a-mi pierde mintile  blink.gif

Viata in general e mai usoara decat o vedem noi, chiar daca uneori e grea, doare, ne pune la incercare. Nu e un haos, ci o inlantuire de evenimente diferite - lucru bun, caci ar fi plictisitoare altfel. Cand e mai greu, "stop and smell the roses" - fie si in gand.

Am observat ca gandirea negativa este ca un vortex. Odata ce te lasi prins in tiparul asta, e greu sa iesi. Dar e atat de usor sa vrem sa vedem ce e frumos in jurul nostru. Un gest, o vorba buna, o raza de soare sau o ora de stat cu burta in sus, orice ne face placere. E la latitudinea noastra sa lasam micile bucurii sa ne intre in suflet si sa ne dea o oarecare balanta.

@Chase - raspunsul tau e in cuvintele care le-ai scris.
QUOTE
Am preferat sa simt pamantul de sub picioare, adica siguranta...decat sa fiu fericita.

Evident ca ceea ce ai ales, nu te multumeste. Poate e timpul sa incerci altceva.

Chiar nu mai e nimeni care sa ne ajute pe-aici? Nu de alta dar ma simt ca un psihoterapeut, si nu am calificarea necesara. laugh.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rose
mesaj 30 Nov 2003, 07:54 PM
Mesaj #21


child in time
*****

Grup: Membri
Mesaje: 551
Inscris: 12 August 03
Forumist Nr.: 590



Misti, ai dreptate smile.gif Nu am facut nici o greseala atat de mare in viata...lucruri pe care poate ar fi fost mai bine sa nu le fac, dar nimic care acum sa constituie vreun mare regret...nu am motive concrete pentru a nu avea incredere in mine, dar am tendinta de a ma subaprecia...si...intr-un fel, uneori ii dezamagesc intentionat pe cei din jur din prima, pentru a sti la ce se pot astepta din partea mea... rationament stupid, stiu...dar uneori, cand oamenii au o parere buna despre mine, ma simt ca o impostoare, pentru ca stiu ca va exista un punct in care o voi da in bara...acum imi amintesc de ceva...'daca vei trai cu frica de a gresi, sigur vei gresi'...incerc sa retin asta...
Si eu cred ca viata e mult mai usoara decat o vedem noi...de fapt, cred ca viata in sine este foarta simpla, dar noi, oamenii, o complicam inutil...pentru ca, ai dreptate, daca ar fi liniara, usoara, ar fi plictisitoare...

Chase, tot timpul am crezut ca as vrea sa fiu sigura de ceva, vorba ta, 'sa simt pamantul de sub picioare'...apoi, daca te ridici doar putin, vezi cat de simplu e sa mai pierzi controlul uneori...fericirea nu iti da certitudine, nu e ceva ce ni se cuvine doar pentru ca existam, altfel nu ar fi atat de greu de gasit...daca pana acum n-ai gasit fericire in ceea ce te inconjoara, nu o vei gasi nici de-acum incolo...nu esti slaba pentru ca nu ti-ai ascultat vocea launtrica, doar tu stii ce te-a impiedicat s-o faci si nu este nimeni in masura sa te judece sau asa ceva mwah1.gif


--------------------
"In fapta, lumea-i visul sufletului nostru..."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 1 Dec 2003, 05:57 AM
Mesaj #22





Guests






Rose, chiar daca vei dezamagi in viata (e imposibil sa nu o faci, ca doar esti om, nu sfant), prietenii adevarati vor sti sa ierte wink.gif de asta sunt prieteni adevarati.Cine nu stie sa ierte unele mici dezamagiri, inseamna ca nu ti-e prieten sau cel putin nu vrea sa te inteleaga mwah1.gif Asa ca...Capul sus!! mwah1.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EndLess_Point
mesaj 1 Dec 2003, 11:33 AM
Mesaj #23


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 100
Inscris: 14 July 03
Forumist Nr.: 465



conteaza foarte mult si autosugestia, indiferent de frica, teama, sau oricum vreti sa numiti chestia aia care ne incaleca la un moment dat.

Este ESENTIAL, sa ganditi pozitiv, mai ales atunci cand NU aveti probleme, ca un soi de antrenament pentru evenimentele care vor veni.

Eu de exemplu, nu scap nici un moment in care m-as putea lauda, atunci cand imi iese ceva, si exista background-ul pentru lauda. Bine, suna putin egoist, dar ajuta .... imi iese cate ceva la care am muncit, cand ma bucur ca s-a terminat si s-a rezolvat, incep sa-mi "cant" .... "bai ce bun sunt, stiam, stiam de la inceput ca o sa reusesc ..etc"

In momentul in care incep altceva sau o noua problema se contureaza la orizont, imi spun plin de mine, ca o sa o rezolv, ca am mai facut de-astea, si chiar daca va fi sa esuez, nu-i nici o chestie, om sunt, la cate mi-au iesit, mai merge si un esec, da in principiu, 90% este rezolvat, pentru ca asa vreau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
YsyNebuna
mesaj 10 Dec 2003, 09:02 PM
Mesaj #24


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 9 December 03
Forumist Nr.: 1.430



QUOTE (Mistinguett @ Nov 24 2003, 08:53 PM)
Cred ca e foarte important sa stim sa ne controlam temerile cu care ne luptam atat de des. Cred ca numai lucruri bune se vor intampla atunci cand reusim. Si nu e greu. Hai sa ne dam o sansa.

Se spune ca la baza oricarei negativitati sta teama. Zi de zi, ne infruntam cu temeri care ne influenteaza viata la nivele nebanuite. Teama poate duce la anxietati, ne poate face sa renuntam inainte de a incerca, ne paralizeaza uneori (de multe ori...), ne face sa ne pierdem increderea in noi si in altii...
Teama de esec, de "ce zice lumea", teama ca vom fi respinsi, teama ca nu suntem suficient de buni, teama ca vom fi inselati/raniti...
Nu mai continui lista, va las pe voi sa va scrieti aici temerile cu care va confruntati zilnic, si poate reusim sa le spulberam.

Dar daca nu am frica de nimic ar trebui sa incep sa ma tem?
Singurele problee care ma bantuie zi de zi shi noapte de noapte sunt de genul: "daca soarele rasare shi apune, daca noi venim shi plecam..ziua de azi are o valoare in sine?" eu cred ca totushi nu frica este cea care ne inegreshte viata ci intrebarile fara raspuns!
In toate exista intelepciunea eterului, a materiei secrete. Traim in materie, dar gandurile, sentimentele, dorintele tin de materia secreta. Iubesc si cred in speranta. Lumina pura e viata. Viata e un dat! Dc sa suferi cand totul se sfarseste incet si sigur?! Ce as dori? Poate prea mult pt cat de neputincioasa sunt si totusi pot mult si ofer atat de putin. Mi-e frica de mine? Frica o pot invinge atat de usor si totusi exista vesnica incercare: vreau sau nu vreau? Port gandul uitarii ca astazi doresc. Port dragostea vesnica a celor ce vom deveni dincolo de dorinta si asteptare. Iubesc lumina! Ziua de azi unde sa o cladesc?! In ceea ce a fost, ce este sau ce va fi? Astazi traiesc si nu simt nici durere, nici bucurie, nici teama, ramane sa astept!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 10 Dec 2003, 09:24 PM
Mesaj #25


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Ysy, in primul rand: Bine-ai venit la Han!
QUOTE
Dar daca nu am frica de nimic ar trebui sa incep sa ma tem?

Nu, deloc.
QUOTE
eu cred ca totushi nu frica este cea care ne inegreshte viata ci intrebarile fara raspuns!

Intrebarile vin tot din teama. Poate teama ca traiesti in van, ca simti cum se scurge timpul fara sa gasesti ceea ce ai venit sa cauti.
QUOTE
Astazi traiesc si nu simt nici durere, nici bucurie, nici teama, ramane sa astept!

Asta suna a amorteala, si cred eu, in starea asta poti sa astepti mult si bine. Stii macar ce astepti?


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 10 Dec 2003, 09:34 PM
Mesaj #26


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Bine-ai venit la Han, Ysy! smile.gif

Atitudinea ta e una interesanta: simti Lumina, sesizezi Viata, si totusi te lovesti de absurdul Existentei. Invata sa traiesti in clipa prezenta, fara sa te raportezi la trecut sau la viitor, fara sa imparti lumea in "eu si ceilalti". Traieste doar prin raportarea la Sine. Cunoaste-te. Cauta Adevarul. Daca vrei cu adevarat, il vei gasi... rolleyes.gif

P.S. In acel moment, n-o sa mai ai absolut nici un motiv sa simti Teama...


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 17 Dec 2003, 06:18 PM
Mesaj #27





Guests






Bine ai venit la Han Ysy!! Sincera sa fiu habar nu am ce sa-ti zic, cred ca Misti si Tudy ti-au raspuns foarte bine...

Acum, ca mi-am amintit ce zicea Misti, sa ne scriem temerile.Am observat zilele astea, cand am asistat la o incaierare, sa-i zic asa, ca mi-e foarte frica de violenta, in general...De lovituri, de violenta verbala...Stiu ca e o frica intiparita foarte bine in mintea mea de acum 4 ani(o, doamne, ce trece timpul!!), dar pur si simplu nu pot scapa de ea...Ce e ciudat e ca tocmai in acea seara, o anumita persoana a scapat de aceasta frica, ce alte dati il oprea in loc...Deci mi-a demonstrat ca se poate sa ai si curaj, chiar daca nu a iesit chiar bine biggrin.gif Insa eu pur si simplu paralizez, nu mai vad, nu mai aud, nu mai judec nimic...Eu una si acum sunt socata de acea intamplare si ma gandesc neincetat la ea...Si mi-e ciuda pe mine ca nu am avut curajul sa fac absolut nimic(nu ca as fi schimbat eu situatia cumva, dar macar asa, sa-mi demonstrez ca nu stau degeaba cand un prieten e in necaz)...Deci, Misti, ca tot esti tu mai "in tema" sa zic asa: cum dracu' scap de paralizia ce ma apuca? Ah, ca sa nu mai zic ce frica am in mine: tot timpul ma gandesc la o chestie:"singura in Bucuresti" si imediat ma apuca groaza, mai ales noaptea...Ba chiar azi noapte am dormit cu veioza aprinsa si m-am trezit de vreo 4 ori sorry.gif Sunt "dusa" , irecuperabila rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Moira
mesaj 3 Jan 2004, 11:00 PM
Mesaj #28


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 350
Inscris: 27 December 03
Forumist Nr.: 1.632



Teama mi se pare nu numai necesara, dar chiar o chestie super!
Mda.
In conditii de stress, se descarca hormonii de stress, care au rolul de a ne facilita o reactie adecvata in situatia data. In caz contrar, am fi pusi in situatia de a trata agresiunea externa ca pe o ipostaza ca oricare alta. Deci am avea o reactie inadecvata.
Inchipuiti-va o viata lipsita de frica: am fi mereu calmi, fericiti, fara griji. Si, atunci cand am fi in fatza pericolului real, am fi niste placintzi inerte. Scuzati exprimarea profana, insa mizez pe putearea de sugestie a imaginii mai degraba decat pe rigurozitate.
Concluzie: rolul fricii este mentinerea unui tonus necesar supravietuirii. Deci ar trebui s-o folosim constructiv mai degraba decat sa incercam sa o minimalizam sau s-o negam.

ohyeah.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana C.
mesaj 13 Jan 2004, 04:56 PM
Mesaj #29


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 5
Inscris: 13 January 04
Din: Bucuresti, Romania
Forumist Nr.: 1.809



hmmmm, nu am avut timpul necesar pentru a citi tot ce s-a scris, dar din primele vizualizari rezulta ca nu va bucura sa aveti temeri...mi se spune ca imi place sa fiu asa, tematoare, sa simt ca traiesc, ca doar suntem oameni, iar eroii au avut cu siguranta temerile lor, mai mult sau mai putin dezvaluite...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 13 Jan 2004, 05:18 PM
Mesaj #30


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Bine-ai venit la Han, Diana C.! welcome.gif


Ideal in viata e sa scapi de toate aceste temeri. Abia atunci vei putea trai cu adevarat!


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
willie
mesaj 13 Jan 2004, 05:59 PM
Mesaj #31


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 112
Inscris: 17 December 03
Forumist Nr.: 1.541



Temeri nu prea am eu multe, dar si cand am scap repede de ele.Totusi ar fi una de care nu reusesc sa scap, desi ma lupt cu ea zi de zi... Imi e teama sa nu traiesc de geaba, ca nu sunt de nici un folos nimanui.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 13 Jan 2004, 06:22 PM
Mesaj #32


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Ai putea pentru inceput sa iti fii de folos tie... thumbs-up.gif


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
willie
mesaj 13 Jan 2004, 09:16 PM
Mesaj #33


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 112
Inscris: 17 December 03
Forumist Nr.: 1.541



La ce bun sa iti fii de folos tie, dar sa nu poti face nimic pt ceilalti?De ce sa te mai nasti daca nu poti schimba macar cu un pic lumea?Nu poti trai pentru tine, nimeni nu se naste pentru asi servi siesi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana C.
mesaj 14 Jan 2004, 11:05 AM
Mesaj #34


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 5
Inscris: 13 January 04
Din: Bucuresti, Romania
Forumist Nr.: 1.809



buuuun.....sa presupunem ca aceste temeri sunt inexistente, in subconstientul nostru, evident....imaginati-va viata...bleah: boring!!! asta inseamna sa traiesti? nu, merci!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 14 Jan 2004, 11:23 AM
Mesaj #35


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



QUOTE (willie)
La ce bun sa iti fii de folos tie, dar sa nu poti face nimic pt ceilalti?De ce sa te mai nasti daca nu poti schimba macar cu un pic lumea?Nu poti trai pentru tine, nimeni nu se naste pentru asi servi siesi.


Tocmai din contra, toti se nasc pentru a ajunge la cunoasterea sinelui. Lumea poate fi schimbata, daca vrei cu adevarat. Iar dupa ce vei ajunge sa te cunosti pe tine, vei putea face ceva pentru ceilalti...

QUOTE (Diana C.)
buuuun.....sa presupunem ca aceste temeri sunt inexistente, in subconstientul nostru, evident....imaginati-va viata...bleah: boring!!! asta inseamna sa traiesti? nu, merci!


Dupa eliminarea acelor temeri, viata nu devine nicidecum "boring". Abia de-atunci incepi sa traiesti cu adevarat...

Acest topic a fost editat de Tudy: 14 Jan 2004, 11:26 AM


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 03:05 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman