HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Magie
black ice
mesaj 13 Nov 2003, 09:30 PM
Mesaj #1


blue-eyed dreamer
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.367
Inscris: 14 April 03
Din: Cluj / Bucuresti
Forumist Nr.: 192



QUOTE
Deuteronomul 18, 10-12

10. Sa nu se gaseasca la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicator, sau ghicitor, sau vrajitor, sau fermecator,

11. Nici descantator, nici chemator de duhuri, nici mag, nici de cei ce graiesc cu mortii.

12. Caci uraciune este inaintea Domnului tot cel ce face acestea, si pentru aceasta uraciune ii izgoneste Domnul Dumnezeul tau de la fata ta.

      1. Pentru sceptici care cred in Biblie si neaga MAGIA si Puterile ei, daca ceea ce este prezentat mai sus nu exista, atunci de ce ne invata (porunceste) sa ne ferim de "ELE" si sa nu avem parte de astfel de "actiuni"?

      2. Sa luam Deuteronomul 18, 10 "Sa nu se gaseasca la tine de aceia care trec pe fiul sau fica lor prin foc, nici prezicator, sau ghicitor, sau vrajitor, sau fermecator". O.K. daca e asa atunci Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul ce este? O PREZICERE!!!

      3. Despre "Magi" stim foarte bine ca nu au fost pedepsiti, ba chiar s-au aratat la nasterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos si au spus chiar ei ca o stea i-a indrumat tot drumul catre locul ALES, aducand daruri si uleiuri si mir, nu orgie si rea credinta!


Continut preluat de pe situl Paranormal.ro.

Intrebarea care se cere e: credeti in magie? De ce?


--------------------
"Mai bine o noapte eternă decāt o zi fadă, mai bine obscuritatea decāt o lumină ştearsă" (E. Cioran)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 14 Nov 2003, 05:39 AM
Mesaj #2


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Nu este o lege a universului ca daca exista forte benefice sa existe si forte malefice? laugh.gif

Cred in magie intr-o oarecare masura. Nu magia de colt de strada, nu magia ghicitului in ghioc. Dar s-a intamplat in viata sa vad cate o chestie care m-a facut sa ma gandesc la farmece, caci alta explicatie nu exista pentru comportamentul celor implicati.
Am citit un pic despre Vicca si conceptul nu mi-a capturat atentia deloc, trebuie sa recunosc.
Si imi aduc aminte o faza dintr-un film romanesc, "Am fost saisprezece..." parca s-a numit - unul din soldati povesteste cum a fost fermecat de sotia lui.

Chestie haioasa: anul trecut parca, am fost la TIBCO, si dupa cum poate bine stiti, vrajitoarele noastre autohtone au avut pavilion. Nu ne-am putut abtine sa nu intram sa vedem ce produse expun - si a trebuit sa ies repede, ca ma bufnea rasul si mi-era ca-mi atrag vreo facatura. laugh.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 14 Nov 2003, 10:14 PM
Mesaj #3


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



E bine sau nu, nu stiu daca e important, dar eu cred in magie. Ca stau departe de orice zvon, si evit orice subiect pe aceasta tema, nu inseamna ca sunt sceptic. Am vazut si auzit destule ca sa fiu convins ca exista. Asta nu inseamna ca daca omul se imbolnaveste, gata, "hai la coana Omida, ca ai argint viu!!!" Asta e prostie! Eu am vazut lucruri cu adevarat stranii ca sa-mi pot permite sa spun ca nu exista. Daca va puteti imagina o femeie nechezand exact precum un cal, tropaind pe asfalt exact precum un cal (desi era desculta) si alte destule chestii ciudate pe care le facea inconstient in anumite zile, la o anumita ora, iar asta sub privirile multor oameni stupefiati, atunci veti avea imaginea clara a ceea ce inseamna magie autohtona! Acea femeie traieste inca in orasul meu si nici ea nu intelegea cum de era posibil asa ceva (era amanta sotului celei care a mers la o "vrajitoare" sa-si rezolve problema delicata!) Deci ... este posibil, chiar daca vrem noi sa acceptam logic sau nu. Poate si de aici inversunarea mea: vad ca sunt posibile chestii stranii la indemana omului, dar refuz sa cred in echilibrul Lui Dumnezeu. Daca altii nu vad legatura, eu o vad. (Si, apropos: si Marin Preda sustinea ideea in "Morometii")
Cat despre preziceri, eu zic ca uneori este vorba doar de paranormal, nu neaparat de magie. Unii au acces la o particica mai mica sau mai mare, din viitor. Nu stiu daca dobandesc acest atribut prin nastere sau prin straduinte intense in acest sens. Doar ca ei sunt printre noi si cunosc foarte bine notiunea de Dumnezeu. In momentul in care ar incerca sa profite material de acel har, ar contrazice principiul care sta la baza acestuia, iar consecintele ar fi nebanuite! Ce-ar insemna ca o asemenea persona sa se apuce sa joace la loto, la ruleta, poker sau , mai rau, sa intre in casele celor care pleaca in concediu... Tinuta morala este - cred - conditia numarul unu, pentru ca harul acelor persoane sa se manifeste in voie!


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 14 Nov 2003, 10:14 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
persephona
mesaj 14 Nov 2003, 11:20 PM
Mesaj #4


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 98
Inscris: 25 October 03
Din: bukarest
Forumist Nr.: 1.049



Hm... magie... Multora le este frica de ocult yikes.gif , le este frica de ceea ce nu pot controla. Pentru ca suntem doar papusi prinse in sforile Universului. Iar magia... magia adevarata este dovada ca unii dintre noi (foarte putini, si nu ies niciodata in fata) au ajuns la unele adevaruri. Intrebarea este cit de fericiti mai sunt aceia care au aflat asemenea adevaruri. Pe multi dintre noi ne incinta scamatoriile facute in numele ocultismului, dar nici nu ne trece prin cap ca lucrurile pot fi mult mai serioase...
Citi cunosc valentele unei pentagrame? Sunt destui "destepti" care mizgalesc pentagrame rasturnate in numele unui teribilism infantil. Dar stiu care este forta unei pentagrame folosita "cu rost"?
Sunt legi ale Universului pe care inca nu le cunoastem si le numim MAGIE... Cred ca viata ar fi foarte trista daca absolut totul ar avea explicatie. Ne-am da seama ca traim o mare ILUZIE creata de un magician iscusit...
Citi dintre noi am accepta resemnati rolul de papusi? Inca mai speram ca teoriile privind "destinul" scris in stele sunt doar prostioare si ca suntem suverani ai propriilor noastre vieti. Magia nu o fac vrajitoarele de la coltul strazii. Magia o facem noi zi de zi, pentru ca acceptam sa participam la marele JOC.



--------------------
lasciate ogni sogni...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 15 Nov 2003, 04:10 PM
Mesaj #5


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



@persephona: Intrebai cat de fericiti sunt cei care au obtinut accesul la acele "adevaruri". La ce te referi cand spui asta? Crezi ca in momentul in care "obtii" un astfel de adevar, traiesti o stare care sa te faca sa vrei sa impartasesti intregii lumi ceea ce tu ai aflat? Char crezi ca obtinerea unor astfel de "abilitati" ar trebui facuta publica? Deoarece tocmai prin structura lor, acestea nu sunt usor de "atins" de oricine...


...si, tot pe tema magie, un citat: "Orice tehnologie suficient de avansata de-abia poate fi deosebita de magie." (Arthur C. Clarke)


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rose
mesaj 15 Nov 2003, 07:28 PM
Mesaj #6


child in time
*****

Grup: Membri
Mesaje: 551
Inscris: 12 August 03
Forumist Nr.: 590



Greu de spus...vorba lui Misti, "nu in magia de colt de strada". Dar avand in vedere ca nu stim cum ne putem folosi cea mai mare parte a creierului, nu pot sa zic clar ca nu exista magie si ca cel care afirma ca ar avea asemenea puteri minte ...sa zicem ca sunt un pic nelamurita, un pic sceptica, dar nici nu spun ca nu...

@black ice: dar tu crezi?


--------------------
"In fapta, lumea-i visul sufletului nostru..."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 15 Nov 2003, 08:34 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Vorbesti acolo despre prezicerile din Apocalipsa si cea din Vechiul Testament cu privire la venirea Mantuitorului. Acele profetii sunt date de la Dumnezeu, magia lucreaza cu duhurile rele si aceea este cea de care trebuie sa ne ferim.
Exista raul, are putere, poate face tot felul de lucruri prin ....ceea ce numim noi - magie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 15 Nov 2003, 09:55 PM
Mesaj #8


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



Se pare ca pentagrama are origini adanci in istoria omenirii, inainte de a fi luata drept simbol satanist! O sa dau doar un citat dintre extrem de multele exemple descoperite undeva pe un site:
In 312 d.Hr. imparatul Constantin a cucerit Imperiul Roman cu ajutorul Bisericii (pe baza atat militara cat si religioasa). A folosit Pentagrama si simbolul 'Chi-ro'(Sfanta Cruce) ca sigiliu si amuleta. Constantin a fost detronat de aceeasi Biserica care a folosit documente false impotriva lui (care mai tarziu a fost cunoscuta sub numele de 'Donatia lui Constantin'). Sarbatoarea 'Epiphany' care celebreaza sosirea celor trei Pastori in casa pruncului Iisus a fost la randul ei o misiune Crestina de a raspandi cuvantul "adevarului" printre ignoranti. Si acestia purtau pentagrama ca simbol (desi simbolul a fost schimbat intr-o stea cu cinci colturi).

Iar aici doar doua dintre semnificatiile la care cineva se poate gandi:

1 - O pentagrama are cinci colturi care corespund celor patru membre ale corpului si capului.

2 - Cele cinci simturi: auz, gust, simtire, vedere, atingere.


Acest semn ( din pacate nu sunt permise atasamentele pe acest subforum si nici la "Societati/miscari/fratii , unde poate era necesara facilitatea atasamentelor pentru simboluri )clic aici, a fost folosit in cartea lui Eliphas Levi: Ritualul Magiei Trascendente.

Acest topic a fost editat de OMU'BUN: 15 Nov 2003, 09:56 PM


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
persephona
mesaj 18 Nov 2003, 09:38 PM
Mesaj #9


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 98
Inscris: 25 October 03
Din: bukarest
Forumist Nr.: 1.049



@TUDY Imi cer iertare pt raspunsul dat foarte tirziu...
Spuneam ceva de "adevaruri"... Problema nu este sa-ti faci publicitate pt ceea ce ai aflat. Nici pe departe.
Intrebarea pe care o puneam este : cit de fericit mai poate fi acela carea aflat adevaruri care mai bine (poate...) ar fi stat ascunse. Ceea ce numim magie este tocmai ce ne este ascuns vederii, ceea ce nu este aparent. Si poate ca unele lucruri nu au fost ascunse degeaba. Hm... mda, o idee cam alambikata. In concluzie, poate ca as fi vrut sa pun in discutie ideea ca inocenta (necunoasterea asta de care fugim cu totii) este fericire, iar cunoasterea... o pedeapsa. cry.gif
Pe de alta parte... discutam de pentagrame. NU SUNT UN SIMBOL SATANIC. Pentagrama reuneste elementele primordiale ale vietii, fiind folosita mai ales in ritualurile druidice. Pentru detalii mult mai "tehnice", mai pot aduce informatie din surse... "sigure".
Ca sa inchei raspunsul asta, nu as vrea sa se creada ca am o atitudine refractara fata de magie (NU sunt, tocmai am aflat ce inseamna sa fii aparata de o ansa egipteana!). Am pus in discutie frumusetea iluziei ca lucrurile sunt asa cum le vedem noi (ceea ce este complet FALS) si... tristetea descoperirii realitatii. Magia nu este ghicitul in ghioc. Magie este tot ce ne este ascuns cu buna stiinta de o forta superioara. Daca va doare capul din cauza a ceea ce am scris... oooups!


--------------------
lasciate ogni sogni...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
unul
mesaj 18 Nov 2003, 10:18 PM
Mesaj #10


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 212
Inscris: 28 September 03
Forumist Nr.: 862



QUOTE
magia adevarata este dovada ca unii dintre noi (foarte putini, si nu ies niciodata in fata) au ajuns la unele adevaruri. Intrebarea este cit de fericiti mai sunt aceia care au aflat asemenea adevaruri


Acei care au descoperit adevarul despre viata, ca pana la urma viata este o magie, sunt acei care studiul si natura le-au harazit si un inalt simt al moralitatii. OMU`BUN crede ca acei oameni au acest simt, sau ar trebui sa-l aiba. Va asigur ca am cunoscut astfel de oameni, in fond oameni ca noi toti, dar , in acelasi timp foarte diferiti de noi, care nu numai ca nu spun ceea ce stiu, chiar nu se folosesc de aceasta cunoastere in scopuri personale. Pe cei care i-am cunoscut, undeva intr-o padure fara poteci, mi-au intarit convingerea ca adevarata magie se afla pe maini bune, este stapanita de niste oameni simpli dar drepti, si ca niciodata nu vom avea de suferit de pe urma lor.

QUOTE
Daca va puteti imagina o femeie nechezand exact precum un cal, tropaind pe asfalt exact precum un cal (desi era desculta) si alte destule chestii ciudate pe care le facea inconstient in anumite zile, la o anumita ora, iar asta sub privirile multor oameni stupefiati


Va puteti inchipui prin e chinuri a trecut acea femeie? Dar prin ce chinuri va trece acea persoana care a abuzat de puterile magiei pentru a face un rau mai mare decat la facut amanta?Oare ce pedeapsa va primi? Oare cate vieti de-acum incolo se va chinui pentru relele ce le-a facut?

Ca o parere personala, care este cea mai puternica arma magica? CUVANTUL.


--------------------
1L
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 18 Nov 2003, 11:52 PM
Mesaj #11


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



QUOTE
Pe de alta parte... discutam de pentagrame. NU SUNT UN SIMBOL SATANIC


Hm! Eu am selectat de pe un site al satanistilor doar doua dintre pentagramele considerate benefice: cea exemplificata mai sus si o alta adresata curentului masonic. De restul nici nu vreau sa-mi amintesc, fiindca mi se increteste pielea cand ma gandesc!
Imaginea, Puterea,Influenta, sunt cele pe care Omul prin puterea Gandului si a Cuvantului, le poate dezvolta la propria vointa si alegere!


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laurentiu Manea
mesaj 19 Nov 2003, 01:01 AM
Mesaj #12


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 19 November 03
Forumist Nr.: 1.237



Ufff, multumesc pentru reclama, sunt cel care a pus in miscare www.paranormal.ro si sunt placut surprins sa descopar ca textele publicate de mine apar si aici. Pentru a nu deranja voi face si eu un link spre acest site. Hai sa ne lamurim. PARANORMAL este tot ceea ce vreau sa aduc la NORMAL, de fapt paranormal este egal cu para=langa si normal=normal (logic lol), asa ca traducerea ar fi "Langa Normal" dar din lipsa timpului devine departe de normal. Lipsa timpului?!?!?!= munca, sex, bautura, politica, fotbal.....lucruri care te fac sa nu te uiti prea atent langa tine si care-ti pun "ochelarioi de cal" pentru a vedea "inainte". "Traseul" acestei lumi este bine definit chiar dinainte de a te naste tu sau stramosii tai, cititorule. Pentagrama:
Misterul Pentagrei... 
 
Semnificatia Pentagramei difera de la om la om. Unii chiar se jura ca stiu bine dar eu voi incerca sa-ti prezint adevaratul inteles al Pentagramului. Pentagrama asezat drept (vezi mai sus) reprezinta legile lui Dumnezeu asupra lumii intregi. Cele 5 colturi reprezinta cele 5 lucuri unde Cristos a fost ranit (pe cruce). De aceea Diavolii se feresc de ea! Deasemenea reprezinta omul microcosmic cu bratele desfacute. Si sa nu uitam ca mai reprezinta elementele apa, aer, pamant, foc si spirit. Mai este Pentagrama asezata invers (cu "capul" in jos). El il reprezinta pe Satan si tot ce este impotriva lui Dumnezeu. Este denigrarea Domnului. Il porti pentru a atrage diavoli in jurul tau. Normal, este folosita de satanisti, de cei ce lucreaza cu raul sau de cei ce pretind ca fac rau. Asa ca faceti ca mine si folositi-l pe cel din imaginea de mai sus pentru a alunga tot raul din jurul vostru. Sau, pana la urma alegeti ce credeti voi ca vi se potriveste.

Aveti mai jos exemplele celor doua feluri de pentagrame...
           

Partea Buna (cu un varf in sus) Partea Rea (cu un varf in jos)
Multe religii cred ca amindoua sunt negative si sunt folosite pentru satanisti. Dar asta este pentru ca sunt foarte ignoranti si orbi la faptul ca este o mare diferenta intre ele. Arata putina cunoastere si frica de studiu in aflarea adevarului. Am purtat la git Pentagramul Pozitiv si multa lume m-a intrebat daca sunt Satanist sau fac parte dintr-o secta satanista. Asta chiar ma enerva la culme. Dar le explicam realitatea si pricepeau clar.

Laurentiu Manea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 19 Nov 2003, 02:51 AM
Mesaj #13


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



QUOTE (persephona @ Nov 18 2003, 09:48 PM)
@TUDY Imi cer iertare pt raspunsul dat foarte tirziu...
Spuneam ceva de "adevaruri"... Problema nu este sa-ti faci publicitate pt ceea ce ai aflat. Nici pe departe.
Intrebarea pe care o puneam este : cit de fericit mai poate fi acela carea aflat adevaruri care mai bine (poate...) ar fi stat ascunse. Ceea ce numim magie este tocmai ce ne este ascuns vederii, ceea ce nu este aparent. Si poate ca unele lucruri nu au fost ascunse degeaba.

Acele lucruri sunt ascunse doar pentru cei incapabili sa le "afle". In momentul in care esti apt sa "afli" orice fel de adevar, acel adevar va veni intr-un fel sau altul la tine... Inevitabil... smile.gif


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 19 Nov 2003, 05:55 AM
Mesaj #14


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Laurentiu, bine ai venit la Han! thumb_yello.gif


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
runik88
mesaj 7 Mar 2004, 08:02 PM
Mesaj #15


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 74
Inscris: 17 February 04
Forumist Nr.: 2.249




Tin sa atrag atentia celui ce a spus ca pentagrama cu capul in jos ar fi atragatoare
de draci ! Nimic mai fals ! Orientarea in jos semnifica dominarea omului(parte materiala)
asupra sufletului (parte spirituala.) Cercul reprezinta protectie iar figura
din pentagramele ametitilor alora care se cred adevarati satanisti nu e Diavolul
ci zeul Pan din antichitate (da ce sa inteleaga biserica-tot ca ei a ramas).
Imaginea se mai cheama sigiliul lui Baphomet si semnifica si cunoasterea. Asa
ca domnul cu paranormalul sa vorbeasca mai putin de dracii pentagramei si sa se
informeze mai mult(parerea mea) rofl.gif


--------------------
When the world is viewed with no set reality, the lies of society are revealed and the bonds of slavery, broken
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 7 Mar 2004, 11:33 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (runik88 @ 7 Mar 2004, 08:02 PM)
Tin sa atrag atentia celui ce a spus ca pentagrama cu capul in jos ar fi atragatoare
    de draci ! Nimic mai fals ! Orientarea in jos semnifica dominarea omului(parte materiala)
    asupra sufletului (parte spirituala.)

Dominarea carnii(parte materiala) asupra sufletului (parte spirituala) este o atitudine satanica evidenta. Satanisti cauta sa-si "omoare" sufletul din diverse motive care tin de prostia lor. Este arhicunoscut mitul cu "vanzare" sufletului.

Pentagrama cu varful in jos e un simbol folosit de satanisti pentru a impregna anumite zone cu o energie diabolica, satanica.

Acest topic a fost editat de gio19ro: 7 Mar 2004, 11:34 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
runik88
mesaj 7 Mar 2004, 11:43 PM
Mesaj #17


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 74
Inscris: 17 February 04
Forumist Nr.: 2.249



Ca multi asa-zisi satanisi il folosesc, asta e adevarat, dar nu ii inteleg semnificatia.
Argumentul cu energie negativa iar este neadevarata (de ex. se mai folosesc si cruci deci ar trebui sa credem ca acest simbol e negativ). Iar vanzarea sufletului e pentur multi un mit PT CA MULTI SATANISTI NICI NU CRED IN Satana!


--------------------
When the world is viewed with no set reality, the lies of society are revealed and the bonds of slavery, broken
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 7 Mar 2004, 11:49 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (runik88 @ 7 Mar 2004, 11:43 PM)
Argumentul cu
energie negativa iar este neadevarata(de ex. se mai folosesc si cruci deci ar tb sa credem ca acest simbol
e negativ).

Pai si este negativ la crucile rasturnate. La fel stau lucrurile si cu pentagrama rasturnata.

Repet, dominarea carnii(parte materiala) asupra sufletului (parte spirituala) este o atitudine satanica.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 8 Mar 2004, 07:59 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



Tinand cont de faptul ca se reitereaza o idee mentionata in topicul "Vrajitori si Magi", voi trece mai jos ultimul meu text ontopic, cu referire la magie vizavi de topicul mentionat:

QUOTE
Magia inseamna punerea in aplicare a calitatilor, respectiv proprietatilor, psihice dobandite in timpul diferitelor grade de initiere. Inca din timpuri imemoriale, Vechii Arhitecti au constatat existenta Vointei pretutindeni in Univers, cei din vechime remarcand totodata influenta universala exercitata de catre Vointa. Precizez faptul ca exista o lume invizibila si una vizibila. Atrag atentia asupra primei mentionate datorita implicatiilor si importantei acesteia. Lumea invizibila este populata de fiinte spirituale cuprinse in mai multe clase. Unele pot fi insensibile la bine ori rau, dar pot deveni instrumente, in mainile maestrilor, al celor initiati in mistere "superioare". Agentul cu ajutorul caruia se actioneaza asupra acestor forte intelectuale este Vointa. Facultatile umane sunt prin ele insele incapabile de a cuprinde notiunile de bine ori rau, variind in functie de capacitatea de a-si atasa la impulsuri Vointa.
Diferenta dintre un Mag si un Vrajitor este ca primul are cunoastere asupra a ceea ce face vizavi de al doilea care nici nu cunoaste si nici macar nu intelege implicatiile actiunilor sale. Primul este guvernat de o Vointa puternica, rationala, pe cand cel de-al doilea de un dilentantism teribil, ignorand cunostiintele intr-un mod periculos. Cum spuneam, de mare importanta este Vointa, orice cunostiinta in acest domeniu recunoscand acest lucru. "Cu cat vointa este mai mare, spune Boehme, cu atat e mai mare fiinta, cu atat mai tare este inspirata. (...) Sursa de lumina, Magia, este cea care creeaza ceva din nimic. (...) Cand Vointa lucreaza impreuna cu Dumnezeu ea poate rasturna muntii, sfarama stancile, involbura apele; ea poate sa infaptuiasca toate minunile, sa comande cerurilor si marilor, sa inlantuie moartea; totul i se supune. Nu exista ceva sa i se impotriveasca atunci cand porunceste in numele Celui vesnic. Sufletul care executa aceste uriase lucruri nu face decat sa imite pe marii profeti si sfinti: Moise, Iisus si apostolii. Toti alesii au o asemenea forta. Raul dispare din fata lor. Nimic nu l-ar putea vatama pe cel ce-L are cu sine pe Dumnezeu." (Jakob Boehme)


F.'.


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 8 Mar 2004, 11:04 PM
Mesaj #20


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



1. Dominarea carnii asupra sufletului e omeneasca, nu satanica. Numai ascetii adevarati pot porunci cu adevarat trupului, restul ne lasam manati de instincte in mare parte!

2. Interpretarea simbolurilor este relativa. Crucea nici macar intoarsa nu este negativa, nu stiu unde ati citit asa ceva(mat. de specialitatea vreau sa spun, nu vre-un articol prin vre-o fituica). Satanismul, in mod neoficial dar total adevarat, a fost inventat de biserica crestina, cu aprox. 200-300 de anisori in urma, cand incepuse sa piarda adepti si trebuia atunci sa scoata o sperietoare, pt a aduna crestinii iar sub steaguri, cum a facut si la cruciade si la multe alte orori comise in numele Domnului si pentru prosperitatea proprietatilor bisericesti! Putem sa mentionam si vrajitoria tot la acelasi capitol! Simbolurile sunt interpretabile numai in epoca si cultura ce le-a creat - ex. crucea gamata (zvastica) a fost un simbol sfant al hiperborenilor, si apoi al tuturor popoarelor europide, iar de 50 de ani a devenit simbolul mortii, si este interzisa afisarea ei in mai multe state. Scoase din timp si spatiu, isi pierd intelesul original!

3. Eu nu cred in magie. Sunt fenomene pe care momentan cunostintele noastre nu le pot explica, dar nu e nimic supranatural in ele. Supranatural e definitia data de megalomania fara margini a rasei omenesti, care are pretentia de a fi atotcunoscatoare, unica si irepetabila in Univers, cea mai desteapta, frumoasa si devremea acasa dintre toate rasele de pe Pamant, ca uitasem sa va spun ca avem pretentia ca si planeta care ne suporta augustii pasi e unica in Universu asta INFINIT. VAX!!!



--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
runik88
mesaj 8 Mar 2004, 11:13 PM
Mesaj #21


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 74
Inscris: 17 February 04
Forumist Nr.: 2.249




Ai inteles semnificatia dominantei carnii, insa satanismul e mult mai vechi ca biserica crestina, in mesopotamia
si cu valente egiptene. Satana nu inseamna satan(cel ce se opune in ebraica) cum cred multi ci Shaitan si se leaga
de vechile popoare care se inchinau serpilor . Cat despre magie...nu mai comentez. devil.gif


--------------------
When the world is viewed with no set reality, the lies of society are revealed and the bonds of slavery, broken
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 9 Mar 2004, 01:02 AM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (mariusc2 @ 8 Mar 2004, 11:04 PM)
Supranatural e definitia data de megalomania fara margini a rasei omenesti, care are pretentia de a fi atotcunoscatoare....cea mai desteapta..... dintre toate rasele de pe Pamant....

laugh.gif E evident ca faci confuzie intre rasa si specie. Altfel intelegem ca vrei sa zici ca rasa omeneasca se crede cea mai desteapta dintre rasele omenesti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 9 Mar 2004, 01:46 AM
Mesaj #23


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Evident ca am gresit si multam fain de rectificare!


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 10 Mar 2004, 03:03 AM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (OMU'BUN @ 15 Nov 2003, 10:55 PM)
2 - Cele cinci simturi: auz, gust, simtire, vedere, atingere.[/i]

Eronat:

Cele cinci simturi sint: - in ordinea nivelului de elevare:

1- miros si corespunde elementului "pamint",
2- gust si corespunde elementului "apa",
3- vedere si corespunde elementului "foc",
4- simtire si corespunde elementului "aer",
5- auz si corespunde elementului "eter"!


Acest topic a fost editat de thunder: 10 Mar 2004, 03:06 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 10 Mar 2004, 03:14 AM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (runik88 @ 8 Mar 2004, 12:43 AM)
Iar vanzarea sufletului e pt multi un mit PT CA MULTI SATANISTI NICI NU CRED IN Satana!

Cea mai mare si mai copioasa reusita a satanei:

Sa-i faca pe altii sa creada ca el nu exista .. si astfel el si acolitii lui sa poata actiona in voie.


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 10 Mar 2004, 03:18 AM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (gio19ro @ 8 Mar 2004, 12:49 AM)
QUOTE (runik88 @ 7 Mar 2004, 11:43 PM)
Argumentul cu energie negativa iar este neadevarata(de ex. se mai folosesc si cruci deci ar tb sa credem ca acest simbol e negativ).

Pai si este negativ la crucile rasturnate. La fel stau lucrurile si cu pentagrama rasturnata.

Respectivele simboluri nu sint pozitive sau negative, ci acumulatori de energie pe care mai apoi unii aleg sa o foloseasca in sens divin, benefic, altii in sens malefic.

QUOTE
Repet, dominarea carnii(parte materiala) asupra sufletului (parte spirituala) este o atitudine satanica.


Tot ceea ce are ca sens involutia spirituala, adica invers decit sensul ascendent (sensul evolutiei spirituale) este satanic.

Acest topic a fost editat de thunder: 10 Mar 2004, 03:19 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 10 Mar 2004, 03:25 AM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Minerval @ 8 Mar 2004, 08:59 PM)
Tinand cont de faptul ca se reitereaza o idee mentionata in topicul "Vrajitori si Magi", voi trece mai jos ultimul meu text ontopic, cu referire la magie vizavi de topicul mentionat:

Si eu pe al meu. smile.gif

QUOTE
- Magia este sinonima cu vrajitoria, dar mai mult ca "esenta". Aceasta "esenta" este faptul ca si intrpun caz si in celalalt se "opereaza" cu energii subtile. Termenul de magie este mai "elevat" si exprima mai bine realitatea. Magicianul este acea fiinta care "opereaza" in mod constient cu energiile subtile si uneori chiar si cu anumite spirite din lumile invizibile.
- Magia se imparte in doua categorii mari:
- 1 Magie Alba - aceasta exprima acea actiune de natura ezoterica, oculta, de angrenare a anumitor energii subtile inalte, elevate, superioare, divine, armonioase, benefice si ea este folosita in mod divin, armonios integrat in voia divina. Aceia care actioneaza in acest fel se numesc "magicieni albi".
- 2 Magia Neagra - aceasta exprima acea actiune de natura ezoterica, oculta, de angrenare a anumitor energii subtile joase, inferioare, malefice, demoniace, perturbatoare si de cele mai multe ori ea este folosita in mod egotic, la "voia" magicianului. Aceia care actioneaza in acest fel se numesc "magicieni negri", sau vrajtori cum mai e denumirea in "folclor".

- ceea ce trebuie insa inteles este faptul ca NU EXISTA fiinta care sa nu vehiculeze (receptioneze-emita) energii subtile. Singurii care nu vehiculeaza energii sint "mortii".  Daca pt. un anume timp prin structurile (corpurile) fiintei nu circula anumite energii, apar tensiuni, blocaje, dizarmonii, boli si in cea mai grava situatie apare moartea.
- cam asta e diefrenta intre omul ignorant (profan) si cel initiat. Primul vehiculeaza energii subtile, inconstient, putine, la intimplare, iar al doilea o face din ce in ce mai constient, si in "cantitatea" mai mare.
- pina si un banal yoghin poate atrage si emite cutare energie, la vointa, dar asta nu inseamna ca el este un magician ... dar se poate spune ce e un inceput de magician.  Pe masura ce nivelul de intelegere a mecanismelor prin care receptionezi si emitii energiile subtile este mai mare, mai profund si mai complex, devi un cit mai mare "magician", in termeni "yoghini" un initiat avansat.
- preotul in momentul anumitor slujbe si ritualuri atrage in aura sa o anume energie divina, pe care mai apoi o "directioneaza" (din pacate insa intr-un mod aproape inconstient) catre "tinta" ritualului sau, fie el botez, casatorie, etc.
- un energo-terapeut receptioneaza energia subtila in aura sa si o directioneaza in mod constient catre zonele "bonave", adica aflate intr-un anume tip de deficit energetic.
- un acupuncturist directioneaza un anume tip de energie in anumite zone focar (meridiane, sau chiar chakras), deblocheaza acele zone, samd ... folosind nu intimplator "ace" de aur sau de argint.
- lista ar continua .. dar cred ca e suficinet pt. intelegerea primara a "lucrului" cu energii subtile



--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
side_story
mesaj 10 Mar 2004, 08:56 PM
Mesaj #28


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 267
Inscris: 10 March 04
Forumist Nr.: 2.527



despre magie.....
nu cred ca poate cineva sa nege cu tarie ca in Univers nu exista forte care, cel putin momentan, sunt dincolo de intelegerea omeneasca. Probabil ca pur si simplu ceea ce nu poate fi explicat prin fizica, chimie.... stiu eu, poate chiar bioenergie, este atribuit unor forte superioare. Acestea sunt manifestarile pe baza carora sunt construite toate religiile, religii care apoi, prin diferite ritualuri, incearca sa manipuleze aceste forte.
imi place sa cred intr-o teorie simpla, conform careia toate "fenomenele paranormale", cum cataloghez si magia, vor fi candva explicate prin rationamente care vor deveni accesibile si pentru mine:)


--------------------
Asculta adevarul din adancul inimii tale. Daca tu nu il poti auzi, nimeni nu ti-l va putea spune.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara78
mesaj 16 Mar 2004, 01:40 AM
Mesaj #29


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 4
Inscris: 15 March 04
Forumist Nr.: 2.589



Buna tuturor, si bine v-am gasit!

Am sa incerc o explicatie a termenului "magie"

Cuvantul magie vine, cel mai probabil, din Persia. El a fost folosit ca denumire preotii persieni(tamaduitori), "magi". Arta magiei cat si stiinta aceasta au fost descoperite cu mii de ani in urma. Ele au fost folosite pentru a comunica cu natura si pentru a descoperi secretele cosmosului. Astazi cuvantul "magie" este un termen suprafolosit in marketing si ca marca de produse. Dintre cele mai cunoscute produse, asociate cu magia cunoastem firma "Maggi" condimentele pentru supe, sosuri, samd. Mai cunoastem cu totii ciocolatele "Mars", care poarta numele planetei Marte, simbolica pentru descrierea temperamentelor "arzatoare" si infocate...ei bine numele acestui produs se vrea ca simbol al puterii date de acesta.
"Magia este perceputa de spirit si traieste prin puterea credintei in arta magiei". Magia este o stiinta ca oricare alta, ea nu are limite decat in limitarea individului ca perceptie senzoriala. Cu magia poate lucra oricine care are o idee cat de cat stabila despre "bine si rau" despre ceea ce transmite in Univers, si despre ce poate reprimi in schimbul actelor lui.
Vrajitoarele, nu sunt nici mai mult nici mai putin decat psihlologii, fiecare pe tematica lor lucreaza cu puterea gandurilor, s-ar putea clasifica inca o diferenta cum ca "vrajitoarele" lucreaza cu energii. Exista 2 clasificari ale magiei:
1. Magia alba, se ocupa cu vindecarea bolilor, atragerea de energii pozitive asupra unor situatii, recladirea increderii personale, etc.
2. Magia neagra, magie folosita in scopuri meschine pentru a provoca pagube materiale sau existentiale altor semeni. As da un exemplu: un ritual de dragoste, sau o vraja de dragoste, este magie alba atata vreme cat ambele persoane vizate de efectul acestui ritual sunt in cunostiinta de cauza, si cat sunt de acord cu acest lucru, acest ritual devine totusi act de magie neagra cand cel putin una dintre persoanele vizate nu stie despre ce este vb, si este atras in acest joc fara voia lui/ei.
Fiecare vrajitoare, care intra in "scolile magiei" invata in primul rand cateva reguli despre practicare, si una dintre cele mai importante reguli este aceea ca: " trebuie sa fii sigur pe ceea ce trimiti altora sau in Univers, pentru ca orice act de magie se intoarce inapoi de unde a plecat de trei pana la zece ori mai puternic"
Povestea cineva despre femeia aceea ce necheza ca un cal, si tropaia tot asa...as avea un comentar de facut la acest subiect. Acea persoana, care se presteaza la a aduce injurii unui seaman, nu este vrajitoare si nici vraci, este un om rau, care nu stie ce inseamna dragostea de oameni si nici de natura, si sunt convinsa ca habar nu are de adevarata arta a magiei, ci foloseste doar artifacte pentru iubirea de bani. Credeti-ma cei care cer bani pentru a savarsi un anume ritual pentru altcineva, nu sunt magi, si nu au de-a face cu magia, sunt pur si simplu oameni fara capatai, care si-au facut un scop din a dauna altora.
Daca v-am starnit curiozitatea am sa mai revin, insa acum timpul nu imi mai permite!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 16 Mar 2004, 02:05 AM
Mesaj #30


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Interesante informatii!
Asteptam continuarea. rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 16 Mar 2004, 03:10 AM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



Fireste, faptul ca se construiesc "adevaruri" pe legende ori fictiuni vulgare, nu importa. Asadar, god speed! king.gif

F.'.


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 16 Mar 2004, 03:49 AM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



hmmm. ...

Acest topic a fost editat de thunder: 16 Mar 2004, 03:50 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 24 Mar 2004, 02:34 AM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Un chinez s-a inchis intr-o cusca din sticla si intentioneaza sa petreaca acolo 49 de zile fara mancare, numai cu apa. Chen Jianmin, in varsta de 50 de ani, e convins ca-si va duce pana la capat incercarea, cu atat mai mult cu cat oricum a postit cea mai mare parte a vietii. Barbatul a intrat sambata in cusca de sticla, suspendata la 15 metri deasupra solului, intr-o statiune montana din sud-vestul provinciei Sichuan.Chen Jianmin sustine, citat de agentia de presa Reuters, ca, in urma cu cativa ani, a reusit sa supravietuiasca numai cu apa timp de 81 de zile, asa ca se indoieste ca va avea probleme grave de sanatate dupa "numai" 49 de zile. El spune ca a deprins "arta magica a postitului" dupa ce a studiat vechile scripturi taoiste si ca aceasta este o ocazie pentru el sa arate lumii intregi "minunile" pe care le poate face medicina traditionala chineza. inainte de a intra in cusca, Jianmin a facut analize medicale complete, inclusiv un examen psihiatric. O echipa de doctori ii va monitoriza starea de sanatate 24 de ore din 24.

http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=ma...ticle&aid=67228
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carpatic
mesaj 24 Mar 2004, 11:22 AM
Mesaj #34


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 650
Inscris: 4 November 03
Forumist Nr.: 1.128



Pur si simplu o stire pe care unii o considera de senzatie, pentru o societate plictisita. Si un exhibitionism modern.
Foarte probabil ai auzit de Simion Stalpnicul si alti asceti care practicau tot felul de mortificari.
Nu e vorba de nici o magie, e pur si simplu o problema de exercitiu, fizic/fiziologic si in parte de control mental.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 24 Mar 2004, 12:03 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Pai daca e ceva atat de "pur si simplu" hai sa tinem si noi doi un post de asta de 49 de zile.
Binenteles ca e vorba de exercitii de pranayama si lucratul cu diverse energii din corpurile subtie ale omului, dar daca e ceva atat de simplu ar tine mai multi post din asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 10:26 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman