HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvāntatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Simptomele de Boala ale Pisicilor
FM!
mesaj 19 Mar 2003, 03:06 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Cum recunoastem simptomele de boala!
Nimeni nu cere sa puneti un diagnostic, lasati asta in seama veterinarului.Voi trebuie doar sa invatati sa observati schimbarile (chiar minore) ale comportamentului pisicilor.Acestea pot semnaliza, de fapt, inceputul unei boli serioase.Nu este niciodata usor sa-ti dai seama ca pisica ta este bolnava. .
Consulta veterinarul daca :

Pisica voastra este fara chef de joaca, bea foarte mult, se scarpina tot timpul, da cu labuta la gura foarte des.
Isi curata nasul, are ochii fara luciu sau lacrimeaza.
Stranuta des,saliveaza, vomita des, sufera de constipatie sau diaree
Are temperatura ridicata, are blana zbirlita, are pielea cu matreata sau uscata, se gasesc bucati chele in blana, chiar si schimbarea neobisnuita a culorii blanii poate sa ne arate tulburari sau incompatibilitati cu unele medicamente.
Pe scurt,daca observati ceva neobisnuit la pisica voastra, consultati cit mai repede veterinarul. in orice caz nu hraniti pisica cu hrana veche. Nu folositi niciodata preparate pentru ciini. Chiar si ceaiurile de plante cele mai usoare sint pentru pisica tabu. Nu trebuie gindit ca in curind ii va merge mai bine pisicii. In mod special la pisicile foarte tinere, boala se extinde foarte rapid. In orice caz, ramine valabil: Vizitati de urgenta veterinarul ! 42.gif


Alte semne ca pisica este bolnava
Constipatie sau diaree care dureaza de mai mult de 48 ore
Refusul de a manca pentru mai mult de 24 ore
Vomitare, stranutat sau tusit in mod repetat
Respiratia intretaiata sau scurta
Arata si actioneaza ca un animal bolnav (ochi umezi si rosii; blana aspra si fara luciu; lene; ascundere anormala)
Slabirea progresiva intr-o perioada de la 2 la 4 saptamani, sau slabirea inceata dar constanta pe o perioada mai lunga de timp
Gingii inrosite sau umflate datorita acumularii de tartru sau pierderea ori infectarea dintilor (de obicei uramate de problemele legate de mancat)
Bea apa si urineaza excesiv
Se chinuie sa urineze

Acest topic a fost editat de FM!: 27 Mar 2003, 10:06 PM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 24 Mar 2003, 03:15 PM
Mesaj #2





Guests






O.k...Billy e bolnav...A vomat si acum 2 seri, insa nu prea am bagat de seama...Am zis ca o fi mancat ceva cu pofta...Insa azi dimineata a vomat ditamai ghemul de blana...Ma gandesc ca e bine ca l-a dat afara, dar de unde stiu ca nu mai are blanita in stomac?? Fiind persan si neingrijit de stapan, a inghitit multa blana in timp ce se spala.Acum ce pot sa-i fac, avand in vedere ca momentan mai am 30.000lei in casa, deci nu poate fi vorba de doctor...Ai vreo idee?
De jucat se joaca, nu e apatic, chiar aseara m-am fugarit cu el prin casa, de mancat mananca numai kiticat...Poate ai vreo idee in problema asta( am uitat sa zic ca l-am infiat noi pe Billy)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 24 Mar 2003, 03:33 PM
Mesaj #3


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Animalele in general nu au prea multe probleme din cauza parului inghitit.Animalele inghit par mai tot timpul si il elimina odata cu fecalele.
E bine ca are pofta de joaca si de mancare.
Totusi nu e un semn bun ca a vomat. Zici ca era un adevarat ghem de blana... nici asta nu e bine pentru ca indica o posibila afectiune a pielii care ii cauzeaza o cadere masiva de par sau pur si simpluisi schimba blana dar asta nu e un motiv ca sa isi inghita parul in cantitati asa de mari. Totusi fa-i un consult la medicul veterinar care iti va spune macar daca are o afectiune grava sau nu si cum se poate trata.Mizez pe faptul ca si veterinarul e de cele mai multe ori un iubitor de animale si va intelege. Cu cat te duci mai repede cu atat mai bine. Daca nu are vaccinele facute ar fi cazul ca atunci cand ai ceva bani sa te duci sa il si vaccinezi. Deobicei problemele de voma sunt trecute cu vederea de stapanii lor si de cele mai multe ori nu reprezinta ceva grav.Poate fi o reactie adversa la un produs pe care l-a consumat sau poate fi pur si simpluo stare trecatoare.Dar e bine de stiut ca starile repetate de voma sunt semnale de alarma ce indica ceva in neregula si trebuie sa li se acorde atentia necesara.
Tu ia-l pe Billy si da o fuga la veterinar.Nu uita sa ii explici ca esti intr-un impas financiar.Daca nu vrea sa se uite la el revino cu numele lui si adresa cabinetului veterinar.


Nu uita ..e mai usor sa previi decat sa vindeci.

Acest topic a fost editat de FM!: 24 Mar 2003, 09:54 PM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 24 Mar 2003, 03:33 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
(Afrodita)
mesaj 24 Mar 2003, 08:26 PM
Mesaj #4





Guests






Pai m-as duce dar habar n-am de vre-un cabinet veterinar aici in bucuresti.Stiu ca sunt multe, dar cum sa le gasesc?...Cica maine, poimaine ia al meu niste bani, deci numai bine ma duc la doctor cu el.
Nu are afectiuni ale pielii caci s-ar fi vazut...Pur si simplu a fost neingrijit mai bine de un an, de are toata blana cocoloase si am inceput sa tund cate un pic.Fac curat in casa zilnic, de cel putin 2 ori, pt ca stiu ca au pielea sensibila si mai ales de la praf pot face nu stiu ce boala de piele destul de grava(am citit asta in revista "pisica " sau ceva la genul).Dat fiind faptul ca l-am tuns in unele parti pana la piele, am vazut ca e roz, nu are nici o bubita sau ceva care sa dea de gandit...Iar faptul ca naparleste atat de tare ma gandesc ca e reactia faptului ca n-am mai fost periat de aproape 6 luni.Oricum saptamana asta ma duc la doctor cu el si va tin la curent cu ce s-a intamplat.
P.S.: am vorbit cu mama la telefon si mi-a zis ca ceilalti motanei sunt ok. si ca le prieste bine.Ma bucur mult ca are grija de ei, pt ca mor de dorul lor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 25 Mar 2003, 07:54 PM
Mesaj #5


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Asteptam sa revii cu informatii referitoare la aceasta mica problema.Speram sa fie o alarma falsa..


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 25 Mar 2003, 08:43 PM
Mesaj #6


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Osteoartrita si pisica

Osteoartrita este o afectiune comuna pentru pisicile in varsta. Ale caror articulatii trec eventual printr-un proces degenerat. Aceasta stare dureroasa si progresiva poate rezulta intr-o gramada de simptoame, cel mai rau dintre ele fiind durerea cronica. Pisicile in varsta cu articulatii dureroase pot fi lipsite de orice dorinta de a se misca si de asemenea pot prezenta consecinte comportamentale cum ar fi eliminarea in locuri nepermise. Mersul pana la cutia cu nisip indepartata, urcatul scarilor si urcatul din nou pe marginea cosului, se pote dovedi a fi mult prea mult pentru o pisica in varsta cu dureri. Pisicile afectate pot fi istovite, este posibil sa nu se mai ingrijeasca singure si chiar sa prezinte un apetit scazut, si in consecinta sa piarda in greutate. Ti se rupe inima sa vezi cum animalul tau in varsta merge prudent intr-un discomfort evident. Din fericire, se fac eforturi in cautarea unei modalitati eficiente si sigure de a alina discomfortul acestei stari cronice si progresive la pisici.

Tratarea osteoartritei la oameni si caini implica de obicei o combinatie de exercitii, control al greutatii corpului si terapia cu medicamente pe termen lung. Exercitiile sunt importante deoarece ajuta la intarirea muschilor care sustin oasele si articulatiile. Se stie foarte bine ca artritele la oameni beneficiaza intr-un mod semnificativ de un program de exercitii regulate si moderate. Deoarece avem tendinta de a nu plimba pisicile in lesa este dificil sa reglam cantitatea de exercitii pe care o primesc. Oricum este posibil sa faci diferenta cu privire la greutatea corpului. Deoarece presiunea asupra oaselor si a articulatiilor poate fi severa la animalele obeze, este important sa aduci greutatea corpului la o greutate normala (consulta-te cu un veterinar inainte de a incepe un program de slabire pentru pisica ta, care poate fi sensibila la boli ale ficatului daca caloriile sunt scazute prea rapid). In unele cazuri doar slabirea poate imbunatati semnificativ simptomele pisicii tale.

Administrarea medicala a osteoartritei include o varietate de medicamente si suplimente nutritionale. Cea mai comuna terapie medicamentoasa au fost pentru mult timp medicamentele antiinflamatorii fara steroizi cum ar fi aspirina. Deoarece tratamentul pe termen lung cu astfel de medicamente poate duce la efecte gastrointestinale nedorite (si terapia cronica cu medicamente cu steroizi, de asemenea un reazem pentru artrite la feline, are dezavantajele sale), produse alternative au fost cautate. Recent s-a acordat mai multa atentie utilizarii de compusi care protejeaza cartilagiile, cum ar fi glucoza, sulfatul si alte produse. Acizii grasi, anti-oxidantii si acupuntura sunt niste metode bune in tratarea osteoartritei si este usor de observat ca aceasta boala este subiectul interesului cercetatorilor si veterinarilor. Pana cand aceste metode vor fi evaluate pentru a le masura eficacitatea, este neclar ce produse si combinatii pot fi cele mai bune. Ceeea ce este clar, este angajamentul universal si grija ca tovarasii nostri felini in varsta sa traiasca o viata de calitate chiar si la batranete.


Sursa PetClub


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 25 Mar 2003, 08:50 PM
Mesaj #7


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Demodecia si pisica ta

Cei mai multi dintre noi ar putea recunoaste probabil infatisarea unui caine "raios", care sufera din cauza pierderii parului, boala ce da pielii o infatisare carpita cauzata de o capusa microscopica, Demodex canis. Dar ce se intampla cu felinele noastre, exista de asemenea si pisici "raioase"?

Da, acesta boala exista si la pisici si este cauzata de un alt membru al genului Demodex, dar care este oarecum neobisnuit. Boala de piele Demodex cati poate duce la inflamarea foliculelor de par, la pierderea parului si la mancarime, mai ales in jurul capului si gatului. Deoarece este un lucru neobisnuit, modul in care afecteaza pisica provocand boala de piele este si mai putin inteles. Dupa cum este adevarat la caini, demodecia este de obicei vazuta doar la pisicile al carui sistem de imunitate este slabit de boala. Orice pisica infectata cu virusul leucemiei feline, virusul imunodeficientei feline, diabet sau alte probleme risca sa aiba aceasta boala. Fata de caini, care nu transmit capusele la alti caini, pisicile cu raie demodectica pot fi contagioase pentru celelalte pisici din casa. Raia demodectica generalizata, care afecteaza tot corpul, poate fi mai obisnuita la rasele orientale, cum ar fi siameza si burmeza, decat la alte pisici de rasa pura.

O a doua capusa, Demodex gatoi, isi fac de asemenea casa in piele pisicii, dar nu pot fi vazute. Fata de Demodex cati, acest mic parazit, mai gras si mai scurt nu este asociat cu un sistem imunitar slabit si, de fapt, in mod obisnuit se gaseste la pisicile normale si sanatoase. Demodex gatoi pare sa fie transmis de la pisica la pisica, si poate cauza o mancarime mai mare fata de ruda sa.

Diagnostic

Daca pisica ta are o boala de piele asemanatoare cu raia, probabil ca veterinarul va lua o monstra de piele pe care o va examina la microscop pentru a confirma prezenta capuselor. Daca sunt gasite capuse, este important sa evaluezi sanatatea generala a pisicii si sa exculzi bolile fundamentale care pot compromite imunitatea sa. In plus, orice infectie bacteriala secundara a pielii trebuie luata in considerare si tratata (in caz contrar, daca o boala de pile se transforma in dermatita bacteriala, este important sa examinezi pisica de orice cauza fundamentala incluzand infestarea cu capuse).
Capusele pot provoca o infectie locala a urechii (otita externa). Daca pisica ta sufera de o infectie a urechii dintr-o cauza necunoscuta, o examinare microscopica a cleiului din ureche poate dezvalui parazitii in forma de tigara.

Tratament

Raia demodectica locala (nu generalizata) se poate rezolva de la sine. Chiar si forma generalizata se poate vindeca de la sine in unele cazuri, presupunand ca o infectie bacteriala secundara a pielii este tratata.
Demodex gatoi traieste intr-un strat superficial al pielii si este destul de sensibil la aplicarile saptamanale de solutie de sulf. Orice parazit ar fi, daca demodicosa mananca si acopera o zona mica, cel mai bine ar fi sa fie tratata cu picaturi aplicate cu oxigenat de benzoil. Raia generalizata (pe tot corpul) va avea nevoie imbaierea in sulf, ivermectin sau amitraz (jumatate din solutia folosita pentru caini). Deoarece boala provocata de Demodex cati indica o boala fundamentala, este important sa gasesti si sa tratezi daca este posibil orice problema concurenta. Infectiile la urechi pot fi tratate cu picaturi pentru urechi care contin ivermectin. In general, prognoza pentru pisicile cu demodecia depinde de sanatatea generala si de prezenta sau absenta unei boli fundamentale.

petclub


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 25 Mar 2003, 10:21 PM
Mesaj #8





Guests






BOLI ALE APARATULUI URINAR-AFECTIUNILE CAILOR EXCRETOARE
Dupa cum stiti aparatul urinar este alcatuit din 2 rinichi si tractul urinar,adica: 2 uretere,vezica urinara si uretra.

INFECTIILE TRACTULUI URINAR
Desi pisicile prezinta adesea semne clinice(hematurie-urina cu sange, disurie-urinare dificila, poliurie-cresterea frecventei urinarii), sugestive pt bolile inflamatorii ale vezicii urinare si ale uretrei , agentii infectiosi nu par a avea un rol primar in producerea bolilor urinare feline.Oricum, aceste infectii exista si, de cele mai multe ori, complica sau perpetueaza alte boli,deja existente, ale aparatului urinar.Bacteriile invadeaza tractul urinar pe cale ascendenta, prin sange sau prin disfuzie de la tesuturile adiacente. Animalele sanatoase sunt foarte rezistente la infectiile urinare datorita unui sistem imunitar foarte complex,in schimb, in cazul unui organism bolnav sau imunosupresat aceste infectii apar frecvent.Agentii patogeni care produc infectii sunt de natura bacteriana , micotica, virala si parazitara.

MICTIUNEA ANORMALA
Retentia urinara apare ca urmare a unor leziuni neurologice sau ca urmare a obstructiei mecanice cu:uroliti, cheaguri de sange sau fragmente de tesut, care apar intrauretral sau leziuni extrauretrale.In peretele uretrei pot apare:inflamatii, hemoragii, edeme sau fibrozari, care afecteaza musculatura si produc obstructia functionala miogenica.
Incontinenta urinara este o anomalie de natura anatomica sau functionala. In cadrul ureterelor ectopice(pozitie anormala) , pisicile afectate tind sa urineze continuu si au un trecut plin de probleme.In schimb, in cazul unei probleme functionale eliminarile spontane de urina apar in primul rand in timpul somnului.Pisicile treze rareori elimina involuntar urina.

REFLUXUL VEZICOURETERAL
Este curgerea urinei retrograd, dinspre vezica inspre uretere.Desi rar intalnita aceasta boala, apare ca urmare a infectiei retrograde dinspre vezica urinara spre rinichi, obstructiei uretrale sau a gatului vezicii, defectelor uretrale congenitale sau a unor greseli medicale.

NEOPLASMELE
Tumorile tractului urinar apar foarte rar la pisica, spre deosebire de caine.Cancerul vezicii urinare a fost asociat cu retentia urinara, deoarece se crede ca un contact prelungit intre mucoasa vezicii urinare si urina este carciogen.Semnul clinic frecvent mentionat este hematuria(urina cu sange), de la simpla urinare cu sange pana la hemoragii puternice.Alte simptome sunt: strangularea, poliuria, incontinenta urinara. Disuria apare ca urmare a obstructiei totale sau partiale a uretrei.Examinarea fizica evidentiaza paliditatea membranelor, ingrosarea peretelui vezicii urinare si formatiuni anormale atasate de peretele vezicii urinare.Majoritatea tumorilor vezicii urinare au o evolutie lenta, metastazele apar spre sfarsitul evolutiei la limfonodulii iliac, sublumbar si plaman.Diagnosticul este foarte greu de pus deoarece semnele clinice nu sunt specifice.

CISTITELE
Sunt inflamatiile vezicii urinare.Cistitele interstitiale se caracterizeaza prin disurie, durere in regiunea pubiana si uneori hematurie.Aceste simptome se pot remite dupa o perioada de timp putandu-se vindeca sau croniciza.Cistitele proliferative prezinta: modificari in urinare, hematurie intermitenta,, iar peretele vezicii urinare este ingrosat si dureros la palpare.La analiza urinara apar hematurie si proteinuire.Cistitele induse de ciclofosfamida se manifesta cu disurie si hematurie.Cand se observa semne de cistita in urma administrarii de ciclofosfamida se impune intreruperea imediata a tratamentului.


Dr.Oana Popa, medic veterinar---revista "Animal club-Pisica"

Acest topic a fost editat de afrodita: 25 Mar 2003, 10:53 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 27 Mar 2003, 09:47 PM
Mesaj #9


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Afrodita iata mai jos o exp;licatie mai pe larg la problema ta cu Billy


Ghemotoacele de par

Dupa cum cei mai multi iubitori de pisici stiu, ghemotoacele de par, acele gramezi lungi de par strans si continuturi ale stomacului vomitate chiar acolo pe unde treci tu in picioarele goale dimineata, sunt un chin destul de obisnuit. Cand se ingrijesc pisicile se ling, si vor inghiti inevitabil par. Un ghemotoc ocazional desprins de la o pisica sanatoasa nu este un motiv de ingrijorare (atata timp cat ai o pereche de papuci de casa cu talpa groasa). Chiar daca nici smocurile de par rare nu sunt acceptate, producerea lor poate fi scazuta prin adaugarea de mancare sau prin suplimentarea mancarii cu un lubrifiant intestinal. Exista mai multe paste comerciale in momentul de fata formulate pentru a reduce prodecerea de ghemotoace de par. Gelul cu titei (aproxiamativ un varf de deget de doua ori pe saptamana administrat oral) este un supliment fara gust si miros care functioneaza foarte bine la pisicile care au nevoie de el. De asemenea este de ajutor sa periezi sau piepteni pisica cel putin o data pe zi pentru a-i indeparta parul cazut inainte ca acesta sa ajunga in stomac. Pisicile cau parul lung pot fi tunse scurt pentru a micsora acumularea de par.
Ghemotoacele de par pot fi ocazional cauza sau simptomul unor probleme mult mai serioase. Este posibil ca pisicile cu o boala a pielii alergica cum ar fi dermatita alergica provocata de pureci, sa se supra-ingrijeasca, si de aceea va inghiti cantitati mari de par. Din aceasta cauza, tratarea completa de pureci a animalelor si a casei este cel mai eficient mod de a stopa producerea de ghemotoace de par. De asemenea pisicile pot vomita, par sau orice altceva, din motive care nu au legatura cu parul. Daca pisica ta vomita mai mult decat o data pe luna, se recomanda vizita la veterinar pentru tratarea bolii de la parazitii intestinali la bolile inflamatorii ale intestinelor (chiar si vomitarea mai putin frecventa poate anunta probleme daca pisica ta prezinta semne de imbolnavire, cum ar fi letargia, pierderea apetitului, diaree sau slabirea). In unele cazuri parul inghitit se poate acumula in cantitati mari in stomac sau intestine, ducand la o obstructionare periculoasa. Astfel de ghemotoace mari de par au nevoie in general de interventie chirurgicala. Intotdeauna este important sa supraveghezi sanatatea generala a pisicii si sa urmaresti tot ceea ce este iesit din comun, incluzand ghemotoace de par, prin sfatuirea cu veterinarul tau.





--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 28 Mar 2003, 02:29 PM
Mesaj #10


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Viermii inelati

"Viermi inelati" invoca imaginea neplacuta a unui vierme care se taraie pe pielea raioasa. De fapt, viermii inelati nu au nimic a face cu viermii, ci este o boala a pielii provocata de ciuperci. Numele comun deriva de la infectia umana, unde se observa deseori o pata ca un inel de basicute sau solzi pe piele. Viermele inelat este notoriu in infectarea pisicilor cat si a oamenilor, cainilor si a altor animale, iar stapanii pisicilor infectate cu dureri de cap persistente atunci cand fac efort trebuie sa elimine ciuperca contagioasa din casa.
De fapt exista mai multi dermatofiti care pot infecta pisicile. Organismul cel mai comun este Microsporum canis, o ciuperca ce provoaca pierderea parului si pete solzoase pe piele. Oricum, pisicile pot fi de asemenea infectate sau pot fi purtatoare, dar nu prezinta absolut nici o pierdere a parului sau alte probleme, cu exceptia infectarii altor pisici sau a oamenilor nevinovati. In cele mai multe cazuri viermele inelat provoaca pierderea parului caracteristica, zone cu pete si solzi pe fata, urechi si labe la pisoi si pisici. Unele vor prezenta doar o urticarie generalizata.
Dermatofitii traiesc in mod natural in zonele umede de afara, pregatiti sa infecteze pisicile care ii ating, sau raman pe incaltamintea si hainele oamenilor care ii duc direct in casa. Animalele cele mai influentabile sunt cele cu sistemul imunitar compromis: puii, pisicile in varsta sau pisicile infectate cu virusul imunodeficientei feline. Aceasta influentare a fost legata de anumite rase sau linii familiale, si poate fi problematica in mod particular in spatiile pline cum ar fi adaposturile de animale. Dar chiar si pisica ta adulta si sanatoasa poate avea o astfel de infectie.
Viermele inelat nu este o problema care ameninta viata, dar este o pacoste deoarece exista posibilitatea sa infecteze pe oricine din casa. Daca tu sau veterinarul tau suspectati faptul ca pisica ta poate fi infectata, un diagnostic poate fi de ajutor cu folosirea unei lampi cu ultraviolete, care provoaca cateva leziuni fluorescentei. Deoarece fluorescenta este observata doar la 50% din cazuri, iar "diagnosticul" poate fi presupus gresit din cauza aparitiei scamelor lucioase, a fulgilor de piele si a altor resturi normale, confirmarea unei culturi de ciuperci este necesara. Odata ce diagnosticul este confirmat (sau chiar cand este doar suspectat), este momentul sa trecem la treaba. De obicei tratamentul implica o combinatie de medicamente orale anti-ciuperci pentru animelele afectate pentru cel putin sase saptamani si pana cand rezultatele culturilor ciupercilor sunt negative si de asemenea o tratare viguroasa a casei. Aspirarea viguroasa si dezinfectarea suprafetelor neporoase cu o solutie de 10% clor sunt necesare. Energia ta pentru o astfel de curatare poate incepe cu invatarea ca sporii dermatofiti (din care se dezvolta noi organisme) pot trai luni sau chiar ani intr-un mediu propice. Din fericire, cu o curatare viguroasa si un tratament timpuriu al animalelor afectate (sau oameni), poti elimina cu succes aceasta ciuperca din casa ta.


Va Urma...


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 28 Mar 2003, 08:57 PM
Mesaj #11





Guests






Multumesc FM! eram convinsa ca ceva nu e in regula , caci vomita par cam o data pe zi de vreo 4-5 zile incoace.Oricum voiam sa-l duc la un veterinar , dar prietenul meu zicea ca e normal sa elimine parul.Am sa-i dau sa citeasca ce ai scris tu si atunci va fi si el convins ca trebuie sa-i facem un control, macar ca sa fim siguri ca nu are nimic.De marti, ia al meu banii si cred ca pe miercuri sau joi ma duc la doctor cu el.O sa te anunt daca are ceva sau e doar o eliminare nevinovata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 4 Apr 2003, 06:03 AM
Mesaj #12


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



OK Afrodita, astept sa revii cu informatii legate de subiectul respectiv...
"Vorbim" acum de scabie....

Ce este scabia?

Chiar si rostirea cuvantului "scabie" ii poate face pe stapanii de pisici sa se scarpine. Scabia este un termen vechi care se refera la un fel de raie cauzat de capuse microscopice. La pisici, cauza cea mai comuna a acestei conditii neobisnuite este Notoedres cati, un parazit mic si gras inrudit cu Sarcoptes, parazitul care provoaca scabia la caini.
Daca pisica ta este infectata cu Notoedres, prima schimbare pe care o poti observa (inafara de scarpinarea intensa a capului si urechilor) este ingrosarea si pierderea parului de pe marginile urechilor. Din acel loc se pot raspandi cruste, fulgi si solzi pe intreaga fata, daca nu este tratata, sau chiar pe intreg corpul. Deoarece capusele intra in piele, o infectie anuntata de scarpinarea intensa si pentru ca se intampla sa fie contagioasa la alte pisici si chiar la caini si oameni, este posibil ca toate fiintele din casa sa inceapa sa se scarpine. Din fericire, scabia la feline este de obicei neobisnuita.
Daca pisica ta prezinta orice semn de pierdere a parului sau isi scarpina pielea ingrosata cu cruste de la marginile urechii, du-o la un veterinar pentru un control. O monstra din pielea sa va fi examinata la microscop pentru a vedea daca se gasesc capuse Notoedres (veterinarul tau poate sa-ti zica ca scabia este o posibilitate chiar daca nu sunt detectate capuse). De obicei tratamentul implica ori imbaieri saptamanale in solutie de sulf sau amitraz, o injectie sau aplicatie curenta a unui pesticid cum ar fi ivermectin sau sela mectin. Daca ai caini sau alte pisici, veterinarul tau ar trebui sa-ti recomande si tratarea lor chiar daca nu prezinta simptome ale infectiei.


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 21 Apr 2003, 06:48 AM
Mesaj #13


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Infectiile la urechi

Inflamarea canalului extern al urechii, cunoscut de asemenea si ca otita externa, este unul dintre cele mai obisnuite motive ale vizitelor la veterinar. Nu este ceva neobisnuit pentru pisici sa sufere de infectii cronice ale urechii, in cursul unei luni sau chiar al anilor. Cu exceptia rasei crete scotiene, pisicile au urechi drepte care nu sunt sensibile de consecintele pe termen lung la fel ca rasele de caini cu urechile cazute. Deseori pisicile afectate au oricum probleme fundamentale la urechi care duc la infectii secundare. Orice pisica cu infectii continue ale urechilor ar trebui tratate pentru probleme medii ale urechii, polipilor, capuse sau chiar tumori. Alergiile sau alte boli sistematice pot duce de asemenea, in mod indirect, la otita. Cele mai multe pisici cu urechi inflamate sau infectate arata si actioneaza nepotrivit: isi scarpina urechile cu repeziciune, isi scutura capul si pot merge cu capul intr-o parte datorita urechii dureroase. Canalul extern al urechii este deseori plin cu murdarii si clei. Diagnosticarea poate cere o curatare completa a urechiisub anestezie, salvand pisica de la un mare chin. Pisicile care se scarpina si isi scutura capul fara incetare isi pot sparge mici vase de sange in interiorul urechii externe, lucru ce duce o umflatura dramatica cunoscut ca hematom auricular. In mod clar, daca pisica ta prezinta discomfort sau hematoame la ureche, ar trebui vazuta de un doctor. Tratarea otitelor ar trebui sa fie simpla prin punerea zilnica a catorva picaturi de solutie medicala sau implicand urmarirea unei alergii sau tratand o boala fundamentala. Cum situatia fiecarui animal este diferita, veterinarul va schita un plan de tratament facut special pentru pisica ta. Cu o ingrijire potrivita poti trata o infectie a urechii si sa previ faptul ca ea sa nu mai apara in viitor.


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 22 Apr 2003, 06:15 PM
Mesaj #14


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Detectarea parazitilor externi

Chiar daca purecii musca cainii pana ce pielea acestora se inroseste, este posibil ca purecii sa atace si pisicile. Chiar pisicile care stau numai in casa sunt sensibile la infestarea cu pureci, probabil prin transportul nechibzuit al parazitilor pe hainele umane (sau de caine).

Din nefericire, puricii sunt paraziti omniprezenti in cele mai multe zone ale globului. Ciclul de viata incepe cu oua depuse pe pisica (sau alte medii calde si umede), din care ies larve. Larvele se hranesc cu fecalele puricilor adulti, se cristalizeaza si eventual se metamorfozeza in pureci adulti, care se hranesc cu sangele multor animale, incluzand si pisica ta. Chiar si vremea rece a iernii poate fi ineficienta in stoparea ciclului de infestare cu pureci. Acesti paraziti rezistenti pot supravietui cu usurinta in "micromediile" casei tale.

Purecii pot fi o provocare in detectare. Un pieptan cu dintii fini pot ajuta la localizarea adultilor rapizi (mai ales la rasele cu par scurt); cand adultii nu pot fi vazuti, fecalele puricilor pot fi vazute pe piele. Fecalele puricilor pot fi diferentiate de murdariile obisnuite prin punerea lor pe un prosop de hartie umed: in timp ce murdaria ramane neschimbata, hartia care inconjoara fecalele se inroseste curand (din cauza sangelui din fecale). Este important sa nu uiti ca puricii pot cauza probleme chiar daca infestarea nu este mare. Chiar o singura muscatura poate duce la mancarimi severe, si din aceasta cauza pisicile alergice incep sa se muste si sa se scarpine.

Unul dintre cele mai neplacute produse secundare ale purecilor sunt teniile. In mod obisnuit oualele de tenii sunt adapostite in fecalele puricilor, care apoi sunt inghitite de pisica atunci cand se ingrijeste singura. Teniile intestinale adulte vor elimina segmente de oua complete prin anus, care seamana cu mici seminte de susa. Segmentele de tenii indica faptul ca pisica este infestata de asemenea cu pureci, si ambele infestatii pot fi tratate eficient cu ajutorul veterinarului.


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 23 Apr 2003, 07:10 AM
Mesaj #15


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Produse de controlare a puricilor

Purecii pot fi o problema majora a stapanilor de pisici. ei nu sunt doar o pacoste, ci de asemenea pot provoca multe boli cum ar fi anemia, dermatite datorate muscaturilor, si infestare cu tenii. Oricum, controlul strict al purecilor este o etapa necesara in ingrijirea sanatatii oricarei pisici. Distrugerea purecilor de pe animalele noastre si din casele noastre necesita utilizarea de produse care contin insecticide, chiar sub forma de spuma, suspensii orale, pudre sau pulverizatoare. Desi exista multe produse insecticide sigure disponibile pentru utilizarea la pisici, precautii tot trebuiesc luate deoarece in general pisicile sunt sensibile la cele mai multe insecticide. Stapanii de pisici ar trebui sa fie foarte atenti cu folosirea produselor contra purecilor pe ele si in jurul lor. Produsele ar trebui folosite in conformitate cu indicatiile de pe prospect.
Mai sus sunt cateva indicatii pe care stapanii de pisici ar trebui sa le urmeze cand aleg si aplica produse contra purecilor:
1. Nu folosi niciodata insecticide la puii foarte mici, femele insarcinate, pisici bolnave sau in varsta fara a-ti consulta veterinarul. la tipurile acestea de pisici ar trebui sa te gandesti la evitarea utilizarii unor insecticide direct pe animalul tau. In schimb, ai putea pieptana purecii de pe pisica cu un pieptan cu dintii desi, apoi scufunda purecii intr-un vas mic cu apa si sapun. De asemenea acest lucru ar putea fi o alternativa buna pentru pisicile carora le place sa fie ingrijite, dar care refuza cu violenta sa fie spalate sau sa li se pulverizeze o solutie pe ele.
2. Inainte de a folosi orice produs pe pisica ta, citeste in intregime instructiunile de pe prospect. Daca nu intelegi in intregime instructiunile, ai putea sa contactezi producatorul sau veterinarul pentru clarificare. Citeste recomandarile din prospect pentru specii si varsta. Nu trebuie sa folosesti niciodata la pisica ta un produs pe al carui prospect scrie "utilizare numai pentru caini". Pisicile reactioneaza diferit fata de caini la unele produse.
3. Fii precaut cand folosesti in casa sau la pisica produse care contin organofosfat. Pisicile sunt mult mai sensibile la insecticidele cu organofosfat decat alte animale. In momentul de fata exista cateva produse contra purecilor indicate pentru utilizarea la pisici care contin organofosfat ca ingredient activ. Aceste produse care sunt recomandate pentru pisici contin o concentratie mica de organofosfat. Oricum, multe pulverizatoare si produse care sunt recomandate numai pentru utilizarea canina sunt disponibile in mare masura. Inca o data, evita aceste produse pentru caini! In unele cazuri, pisicile expuse pot incepe sa prezinte semne pe parcursul orelor ce urmeaza. Simptomele ar putea include mieunatul continuu, depresie, respiratie intrerupta, slabire si convulsii. Fara un tratament prompt si adecvat, mai multe expuneri pot duce la moartea animalului. Cu un tratament adecvat la veterinar, sansele de supravietuire sunt mult mai mari.
4. Nu folosi niciodata la pisica ta produse contra purecilor care contin permetrin, numai daca sunt recomandate in prospect ca fiind pentru pisici. Exista unele produse care sunt indicate pentru utilizarea la pisici si care contin concentratii mici de permetrin, deobicei mai putin de 10%. Cand folosesti acest produs conform indicatiilor din prospect, acest lucru poate fi sigur pentru pisica ta. Oricum, exista multe produse ce contin permetrin intr-un numar mare si care sunt recomandate pentru utilizarea la caini. Acestea contin concentratii mari de permetrin (45-60%). Aceste produse care contin permetrin sunt sigure cand sunt folosite la caini, dar chiar si cateva picaturi de permetrin concentrat poate fi letal pentru pisici. motivul pentru aceasta diferenta intre specii este inca necunoscut. La pisicile expuse poate aparea accese necontrolate la cateva ore dupa aplicarea de permetrin concentrat. Unele pot tremura pentru cateva zile. Rata fatalitatii a pisicilor expuse la astfel de produse si netratate este foarte mare. Un tratament adecvat oferit de veterinar poate preveni deseori moartea.
5. Fii intotdeauna precaut cand folosesti sampoane, pulverizatoare, aplicare precise, sau spuma in apropierea ochilor, urechilor si a organelor genitale ale pisicii. Ingredientele inactive pot provoca iritarea acestor tesuturi sensibile. Cand folosesti un pulverizator in incinta casei, asigura-te ca ai scos toate pisicile din casa pe parcursul perioadei specificata in prospect. Bolurile cu mancare si apa ar trebui de asemenea indepartate din aceste zone. Da-i timp produsului sa se usuce complet inainte de a aduce pisicile inapoi in casa. Deschide ferestrele sau foloseste ventilatoare pentru a aerisi casa inainte de intoarcerea pisicilor in zona tratata. Mirosurile puternice pot irita ochii si si sistemul respirator al pisicii. Daca nu esti sigur de modul de utilizare al orcarui produs, contacteaza producatorul sau veterinarul pentru a-ti explica instructiunile inainte de folosirea produsului.
6. Regulatorii de crestere a insectei cum ar fi lufenuron, methoprene, si pyriproxyfen pot fi folositi singuri sau in combinatie cu produsele contra purecilor. Aceste produse pot ajuta la intreruperea ciclului de viata al purecilor prin oprirea maturizarii purecilor. Regulatorii de crestere au efecte adverese minime si pot imbunatati eficacitatea cand sunt folosite in combinatie cu insecticidele contra purecilor adulti.
7. Doar pentru ca un produs este etichetat a fi "natural", acest lucru nu inseamna ca produsul este sigur in intregime. Multe astfel de produse "naturale" pot fi daunatoare cand sunt folosite intr-un mod neadecvat la pisici. de exemplu, d-limonene si linalool sunt extracte din citrice care sunt folositi ca agenti contra purecilor. Desi sunt produse naturale, ele pot avea efecte serioase daca sunt folosite la pisici sensibile sau daca sunt folosite intr-un mod neadecvat.
8. Observa cu atentie pisica dupa ce ai folosit produse contra purecilor. Daca pisica ta prezinta un comportament neobisnuit sau devine depresiva, slabita sau nu-si poate coordona miscarile, cere sfatul veterinarului. Inca o data, citeste prospectul cu atentie. Acest lucru ar putea salva viata pisicii tale!






--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Solara
mesaj 3 Feb 2004, 11:29 AM
Mesaj #16


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 15
Inscris: 3 February 04
Forumist Nr.: 2.070



Buna!
Pisoiul meu raceste foarte repede, chiar daca il scot prin curte doar cateva minute zilnic, altfel protesteaza vehement... L-am dus la veterinar acum aproximativ o luna si l-a ascultat la plamani. Se pare ca ar avea o oarecare problema la unul dintre ei. Oricum, i-am facut timp de trei zile tratament, cate trei injectii in fiecare zi. S-a comportat bine dupa si i-a revenit pofta de mancare. Acum imi haraie iar si am senzatia ca a slabit. Il protejez de frig, sta in casa, mananca binisor, se joaca, dar oboseste repede si haraie cand respira (nu tot timpul). Imi este foarte greu sa il duc la medic, fiindca ma zgarie de mor si nu reusesc sa o fac decat folosind cusca.
Intrebarea mea este: ii pot administra eu acasa un tratament medicamentos contra racelii? Ia pastilele foarte bine...Ce antibiotice as putea sa ii dau?
Multumesc mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomy
mesaj 3 Feb 2004, 06:26 PM
Mesaj #17


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 159
Inscris: 12 January 04
Forumist Nr.: 1.798



Nu stiu daca ai primit raspunsul meu deci i-ti mai spun o data daca nu poti sa te duci cu el chiama un medic acasa ,sau cel putin sunal si cerei sfatul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RAluca
mesaj 4 Feb 2004, 12:02 PM
Mesaj #18


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 2
Inscris: 4 February 04
Forumist Nr.: 2.083



Am doi pisici, frati, de vreo noua luni. Pisica e sanatoasa, a fost mereu ok, dar pisicul vomita foaret des. La inceput credeam ca e din cauza ca are blana mai lunga, dar nu am observat niciodata ghemotoace de par in ce vomita el. Ma degraba cantitati imense de mancare (bobite uscate) nemestecata si nedigerata. Noi suntem plecati mai tota ziua si le lasam multa mancare, ca sa nu sufere de foame. Mai ales ca pisica e acum gestanta si manaca foarte mult. Dar Obi mananca prea mult si cam vomita. Nu stui cum sa-l fac pe el sa nu mai manance asa mult si in acelasi timp sa no o fac pe Regina sa sufere ... sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomy
mesaj 4 Feb 2004, 07:20 PM
Mesaj #19


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 159
Inscris: 12 January 04
Forumist Nr.: 1.798



Cel mai bine e sa intrebi un medic ce poti sa faci in asemenea caz sau sa-l duci la un control poate are ceva probleme cu stomacelul sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxi
mesaj 17 Mar 2004, 01:11 PM
Mesaj #20


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 17 March 04
Forumist Nr.: 2.623



Buna ziua, ma numesc roxi si am o scumpete de motan birmanez. Il iubesc la nebunie si pana acum nu prea a avut mari probleme de sanatate, in afara de paraziti si de o problema cu vezica urinara, insa acum tuseste foarte des, in reprize , de cateva ori pe zi. spuneti-mi va rog daca v-ati confruntat cu o problema asemanatoare. Un coleg imi spune sa stau linistita, pt ca si pisica lui face la fel, iar medicul ia-r fi spus ca e din cauza parului pe care il inghite atunci cand se spala. Asa este? Si chiar nu trebuie sa fac nimic?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 17 Mar 2004, 02:38 PM
Mesaj #21


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



Roxi,
Nu vreau sa te sperii, vreau sa iti spun ca e mai bine sa il duci la doctor decat sa dai cu presupusul sau sa iei sfaturi ( am o cunostinta care i-a dat pisicutei antibiotice iar ea, saracuta, era in calduri ). Anul trecut si pisoiul meu tusea, apoi a inceput sa stranute, si sa ii curga infectie pe nas. Slabise... L-am dus la medic si i-a dat un antibiotic, in cateva zile a inceput sa arate normal. Daca are probleme cu eliminarea parului incearca sa ii cumperi ceva care sa il ajute.

Acest topic a fost editat de Jasmine: 18 Mar 2004, 01:58 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomy
mesaj 17 Mar 2004, 08:08 PM
Mesaj #22


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 159
Inscris: 12 January 04
Forumist Nr.: 1.798



Roxi cel mai indicat ar fi sa te duci cu el la doctor sa nu fie ceva probleme,s-ar putea sa fie de la ghemotoacele de par inghitite dar poate fi si ceva mai grav. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxi
mesaj 18 Mar 2004, 09:58 AM
Mesaj #23


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 17 March 04
Forumist Nr.: 2.623



Draga Jasmine si draga Tomy va multumesc foarte mult pentru raspuns, asa o sa fac, o sa-l duc la doctor. Va pup dulce si sper sa mai vorbim pe aici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxi
mesaj 18 Mar 2004, 12:06 PM
Mesaj #24


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 17 March 04
Forumist Nr.: 2.623



Stiti ce mai voiam sa va intreb ? Daca imi puteti recomanda un medic bun de la Salvavet (Ilioara). Am vorbit acolo si mi-au spus ca este de garda Dr. Elefteriu. Insa am mai citit despre dl. doctor si nu prea mi-a placut ce-am citit.Voi stiti pe cineva bun acolo?Pentru ca mi-e si teama sa-l duc, sa nu am vreo surpriza neplacuta. De exemplu, cand a facut blocaj renal , un domn dr. de acolo mi-a zis ca trebuie operat, ca n-are nici o sansa de vindecare, chestii de-astea. Un altul mai tanar insa i-a facut un sondaj si n-a mai avut nimic Pitzi al meu,de aia zic ca ma tem sa nu dau iar peste cine stie ce medic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomy
mesaj 18 Mar 2004, 02:23 PM
Mesaj #25


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 159
Inscris: 12 January 04
Forumist Nr.: 1.798



Roxi ,singurul doctor care pot sa-ti spun ca este bun de acolo este Geana Mariana ,o doctorita extraordinara. thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oliviafb
mesaj 10 Dec 2004, 03:08 PM
Mesaj #26


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 2
Inscris: 9 December 04
Forumist Nr.: 5.128



Salutare

Am si eu cateva intrebari, poate ma ajuta cineva de pe aici.
In primul rand este vorba de pisicul alor mei, semi-vagabond, adica sta acasa doar cand vrea sa manance sau sa traga un pui de somn. Are o raie a urechilor, mi s-a spus la veterinar, pe care cine stie de unde a luat-o, acum face tratament, problema e ca ma manaca si pe mine urechile si gatul. Poate e doar o chestie psihica, stiti cumva daca se transmite si la om? cry.gif Din cate am aflat eu, sunt slabe sanse, dar nu este exclus sad.gif

Apoi e vorba de motanul meu birmanez, care are aproape un an si care a intrat pentru prima oara in calduri. Noaptea se posteaza langa usa de la iesire si miorlaie in toate chipurile. Nu ii trece decat daca il iei in brate si il culci langa tine. Si asta numai pentru cateva ore, dupa care o ia de la capat. cry.gif Asa ca de o saptamana ma simt distrusa de oboseala. Cat de bine e sa il castram (mie nu prea imi place ideea asta, am auzit ca apar tot felul de complicatii, fac blocaje renale)? Ma gandeam la injectii sau ma gandeam sa astept pana ii trece, fiind inca mic (sper ca nu o sa dureze mai mult de o saptamana). Nu iese deloc pe afara, m-am gandit ca e mai in siguranta asa.
In plus, in ultima vreme nu mai face la tavita si asta e chiar suparator. Facem niste schimbari in apartament si m-am gandit ca e dezorientat. Face pe bucatile de folie intinse pe jos, si pipi , si caca. Am spalat, am dat cu domestos (m-am gandit ca o sa il goneasca mirosul de clor), dar degeaba, se muta un pic mai incolo si face iarasi. Iar daca isi mai face nevoiele si in tavita nu le mai acopera deloc, poate din cauza ca e in calduri si vrea sa isi simta mirosurile peste tot:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 10 Dec 2004, 10:14 PM
Mesaj #27


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Olivia, in primul rand han.gif

In privinta primei probleme, nu are rost sa-mi dau cu presupusul pentru ca habar nu am.. Daca persista, mergi la dermatolog.

In legatura cu motanul tau, eu una sunt pro castrare laugh.gif Pe la 6 luni si motanul meu a inceput sa se manifeste la fel, si nu a durat o saptamana.. a durat aproape doua luni pana l-am castrat wink.gif. Eu ma informasem mai din timp in legatura cu avantajele si dezavantajele castratului si de-abea am asteptat sa implineasca 8 luni (asta cica ar fi varsta optima) pentru a rezolva odata treaba tongue.gif Desi operiatia e de rutina am avut si eu oarece retineri, mai ales ca in orasul meu nu gasesti mai mult de 2-3 veterinari care se ocupa mai mult de animalele de curte, nu prea au experienta in ceea ce priveste animalele de companie. O sa-ti spun cam cum decurg lucrurile si care ar fi argumentele pro si contra.

Asadar.. Operatia nu a durat mult, cam 15 minute. Dupa 30 de minute l-am putut lua acasa si spre seara a inceput sa-si revina in urma anesteziei. Daca te hotarasti sa-l castrezi, dupa operatie e bine sa-l pui undeva unde sa-i fie foarte cald (langa calorifer, etc.). Cu cat ii e mai cald, cu-atat mai repede isi revine. Si o chestie pe care doctorul nu cred ca ti-o va spune, mie nu mi-a spus-o nimeni si tare bine-ar fi fost tongue.gif Oriunde l-ai aseza sa-si revina, pune mai intai o folie protectoare, impermeabila. Cred ca-ti imaginezi de ce wink.gif

Cam care ar fi avantajele si dezavantajele din punctul meu de vedere?

Dezavantaje:

1. Exista o sansa foarte mica sa apara complicatii in timpul operatiei sau dupa.
2. Va dormi ceva mai mult si exista riscul ingrasarii excesive.
3. Este totusi o interventie chirurgicala. Destul de dureroasa.. si pentru el, si pentru tine. E destul de greu pentru stapan sa-l vada adormit, bandajat, si-asa mai departe.
4. S-ar putea sa ai impresia ca-i rapesti o particica din personalitate.

Avantaje:

1. Va fi mai putin agresiv, mai afectuos.
2. Nu isi va mai marca teritoriul iar comportamentul specific (mieunatul, etc.) va disparea . Cu siguranta stii ca de la o varsta motanii incep sa imprastie un lichid asemanator urinei prin toata casa, lichid care miroase de-ti muta nasul din loc si care miros nu iese din covor, plapuma, etc. oricate produse de curatare ai folosi laugh.gif E chiar neplacut sa-ti intre cineva in casa si sa se astupe de la miros..
3. Riscul aparitiei cancerului testicular si a problemelor de prostata e diminuat.
4. Statistic, motanii castrati traiesc cu cativa ani mai mult decat ceilalti.

Si inca ceva:
Nu stiu exact cat de des intra motanii in calduri dar fi sigura ca nu doar odata pe an. Citisem undeva ca acele injectii ar fi pe baza de hormoni si in timp, ar putea dauna sanatatii pisicii..
Operatia e rapida iar in cateva zile motanul va putea alerga, juca la fel ca pana atunci.
Cu cat timpul in care motanul e lasat sa-si marcheze teritoriul e mai lung, cu atat sansele de-a rezolva problema prin castrare scad.

Deci, eu iti recomand sa-i faci un bine motanului si chiar tie si sa-l castrezi doof.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 10 Dec 2004, 11:47 PM
Mesaj #28


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



Olivia,
Bine ai venit!!
Si eu sunt pro-castrare ( sad.gif sunt atat de multe pisici fara stapan care ajung in containere de gunoi sau omorate in nu mai stiu ce fel). thumb_yello.gif Pe motanasul meu din tara l-am castrat imediat ce am primit unda verde de la veterinar iar pe cel de aici l-am cumparat castrat (avea 6 saptamani). Aici nu cumperi pisici necastrate, indiferent daca le iei de la Humane Society sau de la Pet Store... Stiu, e trist sa il vezi sub anestezie cum se da cu capul de fotolii, pat si ce mai ai tu prin casa dar pe termen lung va fi bine si pentru el si pentru tine. spoton.gif

Serenity,
hug.gif Ce mai face Aspirinutzu'?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 11 Dec 2004, 12:23 PM
Mesaj #29


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Hey Jazzy mwah1.gif Aspirinutzu' e un neascultator si nu vrea sa ia vitaminele (pe care am dat o gramada de bani) si apropo de castrare inca are ceva de impartit cu jucariile de plus rofl.gif dunno.gif Stie cineva de ce?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 11 Dec 2004, 02:28 PM
Mesaj #30


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865




Buna intrebare! rofl.gif As vrea si eu sa aflu raspunsul...

Pai, nici cu desfacutul gurii si cu degetul in gatul bietului animal nu merge? blink.gif Ma intreb de ce pentru caini fac medicamente sub forma de biscuiti si halci de carne (exagerez tongue.gif ) si nu si pentru pisicute. mad.gif



Acest topic a fost editat de Jazz: 11 Dec 2004, 02:31 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 11 Dec 2004, 04:45 PM
Mesaj #31


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Uneori, simptomele se manifesta fara ca noi oamenii sa le sesizam. Cand boala este agresiva de tot bagam de seama.
Am patit asa cu o pisicuta, desi eu am spus sa chemam medicul, individa unde eram intr-o conjunctura, m-a mintit ca ar fi facut-o si nu mai are pisica nimic, am tratat-o, dar prea tarziu. Acum sunt foarte atenta.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 11 Dec 2004, 05:03 PM
Mesaj #32


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Jazzy, sunt niste vitamine sub forma de pasta care, daca e sa ma iau dupa ce scrie pe tub si dupa ce mi-a spus fata de unde le-am luat, au un gust care face placere pisicilor blink.gif I-am pus pasta pe mancare si ocoleste bucatelele respective, i-am dat cu ea pe botic - poate, poate - numic! Baiatu' asta e mai incapatanat decat mine! laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oliviafb
mesaj 13 Dec 2004, 12:14 PM
Mesaj #33


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 2
Inscris: 9 December 04
Forumist Nr.: 5.128



Multumesc Serenity si Jazz pentru sfaturi. thumb_yello.gif
Pe motanul alor mei cred ca o sa il castrez in curand, in cazul birmanezului cred ca o sa mai astept putin. Momentan l-am dus in "tabara", la prietena lui, e fericit Atata doar ca atunci cand s-a vazut intr-o oglinda s-a confundat cu un rival puternic si aratos si si-a stropi imaginea cu urina aia care pute a amoniac si parfumeaza toata casa roflmao.gif
Cat despre mancarimi, au disparut, cred ca a fost doar o chestie psihica.. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanamb8
mesaj 19 Jun 2008, 08:56 PM
Mesaj #34


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 19 June 08
Forumist Nr.: 11.711



Dragilor, saptamana trecuta am gasit una dintre pisici, moarta, in curte, in fata usii sad.gif. Nu parea bolnava si nu inteleg ce s-a intamplat. Fac ancheta, am suspecti, banuiesc un criminal de caine sau de ... vecin. Din pacate, am ajuns intr-un impas. Sper sa nu plictisesc lumea de pe forum cu problema mea... dar poate gasesc o solutie.
Iata datele cazului: pisica femela in varsta de 2 ani, pe nume Cleo, alintata familiei. De o luna fatase 2 pui sanatosi, fara complicatii (cel putin, nu evidente). I-a hranit si s-a comportat normal pana in urma cu 1 saptamana, cand pe unul din ei nu-l mai lasa sa suga si cam evita sa stea cu ei, in general (parea sa o doara un san, care era putin rosu... sau poate ca puiului incepusera sa-i creasca dintii... ????).Posibil sa fi facut si o indigestie, dar fara simptome grave.
Asadar, cu 2 zile inainte de tragedie, incepuse sa manace bine, ba, chiar statea iar cu puii. Parea sa fie totul in ordine. In seara dinaintea mortii s-a purtat normal. Trebuie sa mentionez ca doarme in afara casei, in garaj. In dimineata fatidica, pe la 7, era in curte si vroia sa intre in casa, dar n-a lasat-o tata, care pleca la serviciu. Nu parea sa aiba nimic ciudat (sau n-a vazut el...). La ora 9 a fost gasita moarta, intinsa, fara urme de traumatism...iar cainele meu o privea cam prea atent. Avea gura inchisa si o urma fina de sange pe bot. In rest, nimic, nici la gat, nici la cap. Cainele e de talie medie, prietenos... a trait cu pisicile de cand se stie. Le mai fugareste, le mai maraie cand se apropie de mancarea lui, dar niciodata nu a ucis vreuna... Si, pana la urma, fug si pisicile de el, daca se simt in pericol... Il suspectez pe el, dar poate ar fi trebuit sa gasesc urme de muscatura... (si daca o prindea de gat, tot trebuia sa se vada ceva... Nu?). Pe lista de suspecti ar mai fi un vecin, care nu iubeste pisicile si care putea s-o loveasca... (i-o fi dat cu ceva in cap incat a mai putut doar sa ajunga pana acasa si sa moara? Dar cred ca ar fi fost un tablou mai sangeros...)
Offf! Imi imaginez tot felul de scenarii de groaza... Cert este ca pisica a murit in conditii suspecte si nu inteleg daca putea fi omorata de caine sau de om, fara sa lase vreun semn... Sa fii facut o septicemie? Cred ca daca era asa, ar fi trebuit sa fie intr-o stare anterioara mult mai proasta. Poate, daca era grav bolnava, s-ar fi ascuns undeva ca sa moara... nu pica, pur si simplu, in fata usii. Voi ce parere aveti? Apropo... pisicile pot face infarct?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 20 Jun 2008, 12:48 PM
Mesaj #35


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



Daca are urme de sange pe bot, e clar ca a fost traumatizata... mad.gif Putea sa-i suceasca gatul ( vecinul) sau s-o stranga mai tare de gat ( cainele), oricere din ei... Imi pare rau de pisica ta...Dar de ce nu o lasai in casa?

V


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 06:50 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman