HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

3 Pagini V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Astronomie Vs. Astrologie
dead-cat
mesaj 25 May 2004, 09:57 AM
Mesaj #71


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



mici? la ce scara?

QUOTE

We now think these objects are the very bright centers of some distant galaxies, where some sort of energetic action is occurring, most probably due to the presence of a supermassive black hole at the center of that galaxy (supermassive = made up from a mass of about a billion solar masses).

QUOTE

How big are quasars compared to galaxies?
Well, the region of intense visible emission is quite small compared to the rest of the galaxy that it is imbedded in. The visible emission only occurs very near the center of the galaxy.




--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
siraxi
mesaj 25 May 2004, 10:32 AM
Mesaj #72


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 5
Inscris: 11 May 04
Forumist Nr.: 3.456



QUOTE
Deocamdata nimeni nu si-a pus problema sa explice ceva ci doar sa ne convingem ca avem ce sa investigam. Si inca nu ne-am convins! smile.gif


Perfect ! Sa incepem cu inceputul: si pentru aceasta trebuie sa cunoaseti despre ce este vorba de fapt in astrologie: ca este o perspectiva in totalitate antropocentrica, centrata pe om, pe viata sa.

In ciuda faptului ca astrologia pare sa fie o disciplina exterioara, precum astronomia, caci foloseste calcule astronomice si matematice ca instrumente de lucru, ei bine nu este - si este foarte gresit sa fie considerata asa: astfel ca nu conteaza cum arata cerul la un moment dat, ci conteaza cum arata cerul intr-un moment dat, intr-un anumit loc de pe glob, pentru o anumita persoana.
Astfel astrologia este o disciplina care are valabilitate doar pe Pamant, nu si pe alte corpuri ceresti, precum pe alte planete din sistemul nostru sau din alt sistem solar. Este o disciplina care exista si functioneaza numai pentru oamenii care traiesc pe Pamant, mai precis pentru intreg sistemul viu al planetei, si mergand mai departe - pentru a fi absolut precisi - este o influenta care are legatura cu fenomenele spirituale.
De aceea, pentru o persoana in totalitate materialista, care nu intelege ca exista spirit, ca exista bioenergie, ca exista viata dincolo de moarte, ca exista ierarhii spirituale, ca exista Dumnezeu, astrologia va fi absolut inutila. In primul rand pentru ca nu o va putea folosi eficient si in al doilea rand pentru ca nu va putea intelege niciodata modul ei de functionare.

Si acestea fiind zise, trebuie sa trecem la analiza efectiva a corelatiilor dintre astrologie si viata umana.

Pentru aceasta trebuie sa cunoasteti care sunt teoriile care stau la baza astrologiei: ca exista 12 zodii, 10 planete principale, 12 case astrologice (care reprezinta 12 sectoare de cerc in care se imparte cerul intr-un anumit moment dat si pentru un anumut loc - si depind de coordonatele geografice si de miscarea Pamantului in jurul axei sale, prin aceasta modificandu-se intreg cerul - horoscopul - asa cum este vazut de pe Pamant din acel loc).

Si apoi se va intelege ce influenta exista atunci cand observam un anumit element in corelatie cu altul intr-un horoscop.

Pentru a verifica daca exista sau nu adevar in aceste lucruri, trebuie sa va puneti efectiv sa cititi semnificatiile fiecarui element din cele enumerate, sa construiti un horoscop in mod corect si sa invatati regulile care se aplica la interpretarea lui.

Este foarte simplu - nu necesita o capacitate intelectuala prea mare - dar si aici e toata esenta - regulile trebuiesc foarte bine cunoscute si mai ales intelese pentru a putea aplica eficient astrologia. (ceea ce necesita

Aceasta este astrologia natala (interpretarea horoscopului natal). Exista alte ramuri ale astrologiei, unele foarte diferite de aceasta cum este astrologia orara, altele mai asemanatoare dar cu un alt obiect de studiu - astrologia politica sau relationala.

Ar trebui sa detaliez ce inseamna si cum functioneaza fiecare tip de astrologie, daca vreti, o voi face.

In mesajul urmator voi raspunde lui Paco care de asemenea a scris un mesaj interesant

Acest topic a fost editat de siraxi: 25 May 2004, 10:37 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
siraxi
mesaj 25 May 2004, 11:09 AM
Mesaj #73


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 5
Inscris: 11 May 04
Forumist Nr.: 3.456



Pentru PACO & all:

QUOTE
Punctul 1
De ce doar oamenii sunt clasificati pe zodii în viziunea astrologica? De ce nu si animalele? Oare pisica mea nascuta pe 10 octombrie nu poate fi in zodia balantei? In fond, Universul exercita atat asupra pisicii cat si asupra mea cam aceleasi forte (afirmatia tine de bunul simt).


Este foarte corect si de bun simt ceea ce spui: influentele astrogice au efect atat asupra animalelor cat si asupra plantelor.
Asupra oricarei fiinte vii.

Astfel: planetele cresc mai repede in perioada Lunii in crestere, si mai incet in faza descrescatoare a Lunii. De aceea, semanatul trebuie facut in perioada Lunii in crestere. Pentru ca fructele recoltate sa se pastreze mai bine, ele trebuie culese in perioada Lunii in descrestere.
Aceste lucruri sunt cunoscute de catre anumiti tarani, mai traditionalisti.
In functie de ceea ce dorim sa semanam, cel mai bine este ca Luna sa se afle intr-o zodie aflata in afinitate cu legumele in cauza.
Anumite plante medicinale trebuiesc culese numai pe Luna Plina, intrucat atunci concentratia substanetlor active este maxima s.a.m.d. (fitoterapeutii cunosc asta)

Iar despre animale: desi ele nu pot beneficia de subtilitatile astrologice, totusi exista diferente clare intre o pisica nascuta in perioada cand Soarele trece prin zodia Leului (aprox 23 iulie - 23 august) cu cea care e nascuta in perioada cand Soarele trece prin zodia Feciioarei. Vor avea temperament diferit: prima va fi mai jucausa, mai activa, dominatoare, imperioasa cand vrea ceva, in timp ce a doua va fi foarte preocupata de curatenie (tot timpul liber si-l va petrece lingandu-se), va fi mai pasiva, mofturoasa si selectiva la mancare etc. Eu am o pisica care se comporta asa.

QUOTE
Punctul 2
Dupa cum a remarcat si dead-cat, la unele intrebari ale Dr Anrew Franknoi s-a ocolit raspunsul si mai mult decat atat, ce m-a deranjat este ca in mai multe randuri domnul Franknoi a fost insultat.


Probabil ca este posibil sa fie interpretata si asa pledoaria dlui Marks, nu cred ca asta a fost intentia lui, si daca cititorul are o asmenea perceptie, este evident ca este contrar scopului urmarit smile.gif, pentru ca scopul este o argumentatie logica si de bun-simt.

QUOTE
Punctul 3
Care sunt originile astrologiei? Cum a aparut termenul de “astrologie” si care au fost primii astrologi care au facut studii in acest sens? Care a fost primul horoscop? Stie cineva… eu stau si acum si ma intreb asta?


Originile sunt in urma cu peste 4000 de ani, cand vechii babilonieni observau stelele fixe si cele mobile (planetele) si corelatiile dintre acestea si viata lor. Astrologia asa cum era ea inteleasa atunci era destul de diferita fata de cea de astazi, in principal datorita calculelor astro-matematice complexe care nu erau disponibile atunci.
Cele mai vechi horoscoape pastrate pana astazi sunt dinaintea erei noastre. Uite unul descoperit in Siria: http://pw1.netcom.com/~ye-stars/dura.htm.
Exista o teorie care spune ca tablita rotunda de lut cu semne pictografice, descoperita in 1962 la Tartaria, judetul Alba si care are o vechime de 4500 de ani, este un protohoroscop, identificandu-se semnele desenate acolo cu cele 7 planete cunoscute in antichitate, pe baza corelatiilor cu limba sumeriana (se stie ca a existat un flux de migratie cu cateva mii de ani inaintea erei noastre din zona carpatica spre zona Sumerului - actualul Irak - ceea ce face ca tablita rotunda de la Tartaria sa fie practic primul horoscop din lume!!!)
Este evident o teorie, bazata pe o anumita argumentatie, am scris un articol despre asta, nu este disponibil pe net niciunde, eventual il pot copia aici.
Vecinii de la sud, bulgarii, au si ei o tablita de lut cu simboluri care pot fi considerate a fi o imagine a cerului: http://www.flavinscorner.com/karanovo.htm

QUOTE
Punctul 4
Daca, prin absurd, omul ar trai pe o planeta ipotetica care graviteaza in jurul stelei Vega, asta ar insemna ca toate cunostintele despre astrologie pe care le avem in prezent pe Terra vor fi inutile acelui om?
Altfel spus, generalizand, fiecarui spatiu din Univers ocupat la un moment dat, i se poate asocia un horoscop in functie de energiile din vecinatate? As dori si argumente in sprijinul unui eventual raspuns.


Da, astrologia de astazi e valabila numai pentru Pamant, intrucat e vorba de imaginea cerului asa cum este el vazut dintr-un anumit loc.
Este greu de spus cum va functiona astrologia de pe o planeta a stelei Vega, probabil ca va avea anumite elemente asemanatoare, dar nu vom sti niciodata...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 25 May 2004, 11:09 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Achernar
mesaj 25 May 2004, 01:40 PM
Mesaj #74


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.907
Inscris: 11 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.553



QUOTE
... se stie ca a existat un flux de migratie cu cateva mii de ani inaintea erei noastre din zona carpatica spre zona Sumerului - actualul Irak


yikes.gif yikes.gif yikes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 25 May 2004, 01:43 PM
Mesaj #75


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



de ce oare suspectez ca sursa afirmatiei de mai sus se bazeaza pe "cercetariile" lui Napoleon Savescu? hh.gif


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 25 May 2004, 02:09 PM
Mesaj #76


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE ("siraxi")
Astfel: planetele cresc mai repede in perioada Lunii in crestere, si mai incet in faza descrescatoare a Lunii. De aceea, semanatul trebuie facut in perioada Lunii in crestere. Pentru ca fructele recoltate sa se pastreze mai bine, ele trebuie culese in perioada Lunii in descrestere.


cum cresc planetele? Cred ca fructele s=ar pastra mai bine in frigider, indiferent de momentul in care sunt recoltate.

Astrologia este pur si simplu o alta interpretare a cerului.

Astronomia este mai avansata, studiaza Universul folosindu-se de stiinta si de date clare, care sunt mereu cercetate pentru a se stabili cat sunt de adevarate.

Astrologia este o interpretare mai primitiva. Uitandu-ma la cerul instelat realizez ca pot sa desenez, unind diferite stele, si masinute, si avioane si tot ce vreau eu.

Cum de s-a ajuns la concluzia ca sunt tocmai 12 zodii?

Peste tot trebuie culese fructele cand e luna plina, cand planeta nush-care e asa, terbuie sa faci asta. Dar de ce? Trebuie trebuie, dar nici o motivatie.

>> pentru discutia mai de sus, noi traim in 4 dimensiuni. Existenta mai multor dimensiuni este discutata in teorie, si apare in diferite modele ale universului.




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 25 May 2004, 07:32 PM
Mesaj #77


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



QUOTE

Pentru aceasta trebuie sa cunoasteti care sunt teoriile care stau la baza astrologiei: ca exista 12 zodii, 10 planete principale

de ce 10? ce-i cu Ceres, Sedna, Qaoar?


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 26 May 2004, 01:24 AM
Mesaj #78


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
QUOTE 

Pentru aceasta trebuie sa cunoasteti care sunt teoriile care stau la baza astrologiei: ca exista 12 zodii, 10 planete principale



de ce 10? ce-i cu Ceres, Sedna, Qaoar?


Astea nu se inventasera pe vremea aia laugh.gif Unul din neajunsurile folosirii ochiului liber. Acum, daca stam sa ne gandim o sa gasim o groaza de greseli. Cine poate sa explice?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
halcyon_lll
mesaj 26 May 2004, 01:40 AM
Mesaj #79


Hypnotic
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.145
Inscris: 21 November 03
Forumist Nr.: 1.263



huh.gif 10 planete? eu stiam ca sunt noua...care e a zecea?
sa recapitulez: Mercur, Venus, Pamant, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto ... dap sunt 9.

Ia renumarati laugh.gif


--------------------
When we are forgotten, we cease to exist.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
halcyon_lll
mesaj 26 May 2004, 01:47 AM
Mesaj #80


Hypnotic
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.145
Inscris: 21 November 03
Forumist Nr.: 1.263



Si "greseala", nu-s sigur ca e o greseala , este ca 2 zodii sunt guvernate de aceeasi planeta. Gemeni si Fecioara sunt guvernate de Mercur. wink.gif De aceea la numaratoare ies 12.


--------------------
When we are forgotten, we cease to exist.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Achernar
mesaj 26 May 2004, 09:46 AM
Mesaj #81


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.907
Inscris: 11 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.553



Hmmm ... complicata astrologia asta. Stau sa ma intreb ce s-ar descoperi daca ar fi 'detaliate' vietile tuturor persoanelor nascute in Romania pe 26 mai 1964, de exemplu, in comparatie cu un esantion ales aleator si format dintr-un numar de indivizi egal cu numarul celor nascuti la data respectiva.



Acest topic a fost editat de stupidpeople: 26 May 2004, 09:48 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 27 May 2004, 09:36 AM
Mesaj #82


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Pai sa-i intrebam pe astrologi daca au facut chestia asta vreodata. Desigur ca un astfel de test ar fi o dovada solida pentru astrologie.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
icarus
mesaj 11 Jun 2004, 03:26 AM
Mesaj #83


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 347
Inscris: 12 February 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.206



Se spunea undeva ca astrologia este o stiinta pentru initiati. Dar eu am constatat ca lucrurile stau cam pe dos, astrologia este o "stiinta" foarte populara pe cand mai degraba astronomia tinde sa devina o stiinta doar pentru initiati. De ce spun asta? Am cautat de curand prin librarii o carte de astronomie. Daca o sa aveti curiozitatea, o sa constatati ca, exceptie facand cateva carti destinate copiilor, nu prea exista asa ceva. sad.gif In schimb aproape in fiecare librarie exista un "colt" dedicat astrologiei si altor stiinte oculte.

[Edit] Noroc cu Internetul smile.gif
http://sarm.astroclubul.org/carti/

Acest topic a fost editat de icarus: 11 Jun 2004, 03:31 AM


--------------------
Blessed are we who can laugh at ourselves for we shall never cease to be amused.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 11 Jun 2004, 08:22 AM
Mesaj #84


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Angry ppl on astrology.

Astronomia este o stiinta, cu legi care pot fi intelese. Astrologia nu s-a schimbat de mii de ani (sau sute, ma rog, de cand au inventat-o).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 8 Apr 2005, 01:57 AM
Mesaj #85


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



Mi se pare de bun simt concluzia trasa pe site-ul acesta.
http://www.badastronomy.com/bad/misc/astrology.html

Astrologia a fost pima interpretare ce s-a facut cerului cu foarte mult timp in urma. Normal ar fi fost, ca odata cu cunosterea stiintifica, aceasta sa fi fost trecuta cu vederea, iar astronomia sa fie singura in masura sa explice, chiar si partial, ce se petrece prin spatiul cosmic. Numai ca se pare ca lucrurile n-au stat deloc asa. Aceasta credinta a ramas in mintile unora care au "perfectionat-o", astfel incat astazi este mai populara ca niciodata. E pacat, dat fiind faptul ca suntem in secolul XXI si stiinta a facut numeroase progrese, sa mai existe o astfel de credinta populara, care mai are si pretentii de stiinta. Situatia cu astronomia si astrologia e oarecum similara cu situatia in care se sustine ca pamantul este gol pe dinauntru, desi geofizica pamantului arata ca acest lucru este imposibil (lucru evidentiat de propagarea undelor seismice prin scoarta). Sustinatorii acestei teorii se cam iau de mana cu sutinatorii astrologiei. Apropo de asta, ar fi fost interesant sa se fi perpetuat ideea ca pamantul este defapt plat si ca nu s-a demonstrat nimic care sa infirma acest lucru. Desi, la cate teorii conspirationiste exista, nu m-ar mira s-o aud si p'asta.


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 16 Apr 2005, 12:19 PM
Mesaj #86


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



badastronomy e deja faimos pentru modul cum combate astrologia. wink.gif

QUOTE
E pacat, dat fiind faptul ca suntem in secolul XXI si stiinta a facut numeroase progrese, sa mai existe o astfel de credinta populara, care mai are si pretentii de stiinta.


ASTROLOGIA NU E O STIINTA, CI O PSEUDOSTIINTA! Cei mai multi fac greseala de a combate astrologia din punctul de vedere al astronomiei.

QUOTE
Situatia cu astronomia si astrologia e oarecum similara cu situatia in care se sustine ca pamantul este gol pe dinauntru, desi geofizica pamantului arata ca acest lucru este imposibil (lucru evidentiat de propagarea undelor seismice prin scoarta).


Este ca si cum ai combate crestinismul din punctul de vedere al islamismului. nonono.gif

Sa nu fiu inteles gresit! Astronomia e una din cele mai frumoase si armonioase stiinte, este "stiinta cea mai demna pentru om liber", asa cum spunea gigantul Copernic. Dar astrologia are si ea specificul si caracteristicile ei... deriva din astronomie, dar incearca sa explice influenta energiilor in desfasurarea de zi cu zi a vietii.

Acest topic a fost editat de Marcus: 16 Apr 2005, 12:25 PM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 16 Apr 2005, 12:43 PM
Mesaj #87


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE (Marcus @ 16 Apr 2005, 01:19 PM)
badastronomy e deja faimos pentru modul cum combate astrologia.

N-am dedus de aici daca esti de acord cu argumentele prezentate acolo.

QUOTE (Marcus @ 16 Apr 2005, 01:19 PM)
ASTROLOGIA NU E O STIINTA, CI O PSEUDOSTIINTA

Corect

QUOTE (Marcus @ 16 Apr 2005, 01:19 PM)
Este ca si cum ai combate crestinismul din punctul de vedere al islamismului.


Situatia cu religiile este cu totul alta. Spre deosebire de stiinte/pseudostiinte, religia nu se bazeaza pe logica si pe argumente stiintice, ci pe revelatii, trairi subiective, etc. Astrologia, ca si teoria pamantului gol, pretind niste lucruri impotriva carora existe arumente solide. Asta este motivul pentru care am spus ca situatiile sunt oarecum similare. Asta daca nu cumva se pretinde si prin astrologie, ca defapt, fortele respective (ce vin de la astrii), sunt venite de la niste entitati supranaturale ce isi fac veacul prin astrii respectivi. Daca lucrurile stau asa, atunci nu ma mai pronunt.

QUOTE (Marcus @ 16 Apr 2005, 01:19 PM)
Dar astrologia are si ea specificul si caracteristicile ei... deriva din astronomie, dar incearca sa explice influenta energiilor in desfasurarea de zi cu zi a vietii.


Faptul ca are niste caracteristici, nu-mi spune nimic despre valoarea ei. Iar astrologia nu deriva din astronomie, nu are cum. Lucrurile stau pe dos. A fost mai intai astrologia, dupa care astronomia.

Acest topic a fost editat de mothman: 16 Apr 2005, 01:01 PM


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 16 Apr 2005, 12:49 PM
Mesaj #88


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Astronomia, ca si teoria pamantului gol, pretind niste lucruri impotriva carora existe arumente solide. Asta este motivul pentru care am spus ca situatiile sunt oarecum similare. Asta daca nu cumva se pretinde si prin astronomie, ca defapt, fortele respective (ce vin de la astrii), sunt venite de la niste entitati supranaturale ce isi fac veacul prin astrii respectivi.


Err... ai vrut sa zici "astrologie", sper. Nu? blink.gif


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 16 Apr 2005, 12:51 PM
Mesaj #89


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



Ups. Fireste smile.gif


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 17 Apr 2005, 02:34 PM
Mesaj #90


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



QUOTE
Astrologia, ca si teoria pamantului gol, pretind niste lucruri impotriva carora existe arumente solide.


Nu sunt astrolog, dar, din ceea ce cunosc eu (m-am interesat intr-o oarecare masura), efectele planetelor asupra vietii se bazeaza pe energiile care vin de la ele. Ori, nu cred ca existenta acestor energii se poate combate cu argumente logice, pentru ca energiile nu sunt forte ce tin de domeniul stiintelor exacte. Exista, pur si simplu. A combate astrologia cu argumente rationale e ca si cum ai trage cu gloante oarbe. Parerea mea. spoton.gif Oricum, subiectul nu l-am incheiat... sper ca de indata ce voi avea timp (anul asta sigur nu) sa reiau studiile despre astronomie si astrologie pentru a vedea sigur cum stau lucrurile.


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 17 Apr 2005, 03:43 PM
Mesaj #91


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE (Marcus @ 17 Apr 2005, 03:34 PM)
efectele planetelor asupra vietii se bazeaza pe energiile care vin de la ele. Ori, nu cred ca existenta acestor energii se poate combate cu argumente logice, pentru ca energiile nu sunt forte ce tin de domeniul stiintelor exacte

Asta daca nu cumva vorbim de cine stie ce "energii divine". Daca energiile, in general, n-ar face obiectul stiintelor exacte, nu cred ca mai aveai ocazia sa te folosesti de telefonul mobil sau de internet. In caz ca despre astfel de energii divine/subtile (cum le zice thunder) vorbim, nu cred ca mai putem vorbi nici macar de o pseudostiinta, astrologia rezumandu-se la un soi de practica a la mama omida.


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 12 Dec 2005, 05:48 PM
Mesaj #92


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



QUOTE (Petru @ 13 Oct 2003, 11:11 AM)
Istoria ne spune ca la inceputurile stiintei moderne, dar si inainte, astronomia se indentifica cu astrologia. Sau poate mai corect ar fi sa spunem ca astronomia a derivat intr-un fel sau altul din astrologie.
Dar cum evolutia astronomiei de la Galilei incoace a cunoscut cel mai puternic impuls si astrologia a ramas la vechile scheme matematice, la vechea conceptie ptolemaica asupra Universului despartirea a fost inevitabila.
Dar care credeti ca sunt argumentele pentru care astrologia continua sa faca adepti, si asta in afara oricarei evidente stiintifice, sfidand pana si cele mai elementare conceptii stiintifice contemporane?
Unii astrologi continua sa creada ca "stiinta" lor este una complementara astronomiei si ca ofera raspunsurile cu neputinta de gasit in aceasta din urma stiinta. Dar oare cum mai pot crede unii contemporani de-ai nostri in influenta pe care sa spunem Venus o are asupra personalitatii unui individ oarecare de pe Pamant, o influenta de fapt nedescifrata, mistica?! De asemenea, oare cum pot unii sa creada ca planetele sunt guvernate de cine stie ce spirite protectoare?
Astronomie versus Astrologie tine sa sublinieze existenta unei mici neputinte a stiintei, inspre demascarea conceptiile mistice si in special a celor care au tangenta mai mult sau mai putin cu explorarea Universului.

Iertati-m,a dar e inexacta aceasta prezentare. Astrologia nu a avut niciodata corp comun cu astronomia. Si asta din cele mai vechi timpuri. Ati putea sa reformulati headul?
Cu deplina prietenie,
un astrologoastronom obraznic
tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
enigma
mesaj 11 Mar 2006, 10:53 PM
Mesaj #93


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 16
Inscris: 12 February 06
Forumist Nr.: 7.851



Petru,cam ce incerci sa faci?
Ceva de genul:"nu VREAU sa cred,nu VREAU nici sa studiez ca sa vad despre ce e vorba,dar VREAU sa te conving pe tine(cel care cunoaste ceva mai mult astrologie)ca nu ai dreptate in ceea ce afirmi privind astrologia"
hm!ceva argumente solide contra astrologiei ai putea expune?
Mothman!Medicina Cuantica studiaza energia umana,iar medicina nu este stiinta exacta.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 11 Apr 2006, 02:26 PM
Mesaj #94


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



QUOTE (Catalin @ 13 Oct 2003, 06:20 PM)
Intr-un fel astronomia si astrologia se ocupa de acelaasi lucru: predictiile. Dar, in timp ce predictiile astronomiei sunt 100% corecte, cele ale astrologiei sunt corecte doar intr-o masura de asteptat din punct de vedere statistic. laugh.gif

In ceea ce priveste motivele pentru care astrologia rezista si in ziua de azi, putem enumera lipsa de cultura stiintifica, dorinta patologica inerenta de a-ti cunoaste viitorul (omul crede ce vrea) precum si existenta oamenilor inteligenti care sunt gata sa traga foloase de pe urma credulilor.

Cine oare indrazneste sa stabileasca asa-zisa corectitudine a predictiilor astronomice? Apoi, ce legatura are astronomia cu predictia? Oare nu cumva lucrurile stau altfel? Zic si eu, nu dau cu asteroiduuuuuu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 24 May 2006, 12:26 PM
Mesaj #95


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Cine oare indrazneste sa stabileasca asa-zisa corectitudine a predictiilor astronomice?


Telescopul.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 24 May 2006, 04:57 PM
Mesaj #96


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



QUOTE (Ovidiu Bufnila @ 11 Apr 2006, 03:26 PM)
Cine oare indrazneste sa stabileasca asa-zisa corectitudine a predictiilor astronomice? Apoi, ce legatura are astronomia cu predictia? Oare nu cumva lucrurile stau altfel? Zic si eu, nu dau cu asteroiduuuuuu...


Nu stau deloc altfel. smile.gif
Predictiile astronomice sunt destul de "la moda" si si-au dovedit in multe randuri utilitatea.
Iti dau niste exemple concrete, daca vrei, de "predictii astronomice":
- eclipsele de Soare si de Luna pot fi "prezise" cu zeci si chiar sute de ani inainte. Bineinteles, cu cat perioada este mai mica, cu atat predictiile sunt mai "probabile".
Alta predictie pe care o mai stiu si eu... tongue.gif cometa Halley va putea fi vazuta de pe Pamant in jurul anului 2056. smile.gif E destul de "usor" sa prezici astfel, cand stii ca aceasta cometa are o periodicitate de circa 70 de ani. Ultima data cand cometa Halley a fost vazuta de pe Pamant, s-a intamplat in 1986 (anul nasterii mele tongue.gif ). Asa ca, daca am noroc si traiesc destul, as putea s-o vad si eu pe la 70 de ani. smile.gif
Si exemplele pot continua... Deci asta e legatura astronomiei cu predictiile.

QUOTE
Cine oare indrazneste sa stabileasca asa-zisa corectitudine a predictiilor astronomice?


Eu as raspunde... astronomii. smile.gif

Catalin, telescopul e doar un instrument. smile.gif

Acest topic a fost editat de Marcus: 24 May 2006, 05:01 PM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 24 May 2006, 05:06 PM
Mesaj #97


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Marcus, astronomii nu fac dupa cum ii taie capul... eu zic ca "telescopul" e un raspuns mai corect.

In fine, hai sa zicem "astronomii dupa ce se uita cu telescopul". biggrin.gif


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 24 May 2006, 10:10 PM
Mesaj #98


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508




In primul rand nu cred ca astrologia merita numita stiinta. Predictiile astrologice sunt niste aberatii, spuse in asa fel incat par adevarate si cand nu se implinesc.
BTW, Soarele trece prin 13 constelatii pe cer, in drumul sau pe ecliptica, nu prin 12? Adica exista oameni, care ar trebui sa raspunda la intrebarea in ce zodie esti cu: "Sunt Ophiucus". tongue.gif
Inima mea de astronom amator tresalta la vederea unui asemenea thread. laugh.gif

Acest topic a fost editat de Blakut: 24 May 2006, 10:11 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 04:17 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman