HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Ce Ne Zice Coranul Despre Isus?, [Religie] Citind textele sfinte altora
Radu Hincu
mesaj 2 Sep 2003, 02:07 AM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 162
Inscris: 2 September 03
Forumist Nr.: 701



CE NE ZICE CORANUL DESPRE ISUS?
Pai sa vedem:
In ciuda faptului ca toti crestinii cred ca Cristos a fost crucificat, ceea ce este clar afirmat in Marcu 15: 2 - 41, Matei 27: 32 - 44, Luca 23: 26 - 43 si Ioan 19 - 27, Coranul afirma ca cel crucificat de evrei nu era Isus, ci un altul, care ii semana:
Coran 4: 157: ‘Si ei zisera: Sigur l-am omorat pe Mesia, pe Isus fiul Mariei, Profetul lui Dumnezeu.’ Insa ei nu l-au ucis, si nici nu l-au crucificat, ci numai asa li se parura ca au facut, pentru ca in locul lui a fost pus un altul care ii semana, si pe acesta il ucisera, iar cei ce spun altfel, sunt in mare eroare, facand numai presupuneri.’ (traducerea versetuui este si o incercare de compilare a versetului respectiv asa cum apare el in cele trei variante standardizate de Coran in limba engleza, reproduse si ele mai jos.)
http://www.usc.edu/dept/MSA/quran/004.qmt.html#004.157
YUSUFALI: That they said (in boast), "We killed Christ Jesus the son of Mary, the Messenger of Allah";- but they killed him not, nor crucified him, but so it was made to appear to them, and those who differ therein are full of doubts, with no (certain) knowledge, but only conjecture to follow, for of a surety they killed him not:-
PICKTHAL: And because of their saying: We slew the Messiah, Jesus son of Mary, Allah''s messenger - they slew him not nor crucified him, but it appeared so unto them; and lo! those who disagree concerning it are in doubt thereof; they have no knowledge thereof save pursuit of a conjecture; they slew him not for certain.
SHAKIR: And their saying: Surely we have killed the Messiah, Isa son of Marium, the messenger of Allah; and they did not kill him nor did they crucify him, but it appeared to them so (like Isa) and most surely those who differ therein are only in a doubt about it; they have no knowledge respecting it, but only follow a conjecture, and they killed him not for sure.


Dar Mahomed si Coranul/Traditia (Al-Hadith) sa pot fi si amuzante nu numai ignorante, sa fim veseli deci; mohamed ajuta . . . . . chiar daca nu credeti:
PROFETUL CEL CU TEASTA GOALA SI CREDINCIOSUL CU NASUL PLIN (CU DRACI)
''Al-Hadit'', Al-Buhari Volume 4 nr. 516
Profetul spuse, ''daca cineva dintre voi se scoala si se duce sa se spele, trebuie sa-si spele si nasul bagand apa in dansul si sufland de trei ori, fiindca Satana a stat in partea superioara a nasului toata noaptea.''
Al-Buhari Volum 6 Nr. 7

PROFETUL SI CURIOSII SAU CE NE FACEM DACA ‘TERMINAM’ ODATA?:
''Abdullah bin Salam auzi vestea ca Profetul lui Alah sosise la Medina pe cand acesta isi culegea fructele; Se duse la Profet si ii spuse: Iti voi pune trei intrebari la care numai un profet al lui Allah ar putea raspunde; [. . . . .] Ce face ca un copil sa semene cu mama sau cu tatal sau?
[. . . . ] Mahomad raspunse: Daca barbatul se usureaza inaintea femeii, copilul va semana cu tatal, daca insa femeia se usureaza inainte de barbat, atunci copilul va semana cu mama lui.''

PROFETUL SI ECLIPSA:
Volum 2 Nr 167:
Soarele disparu atunci de pe cer, iar Profetul se ridica fiindu-i teama ca venise Ziua Judecatii; se duse la moschee si . . . [ . . . . ] Apoi zise: Aceste semne pe care Alah ni le trimite nu apar din pricina vietii sau mortii cuiva, ci sunt pentru ca Alah vrea sa-si infricoseze credinciosii; asa ca atunci cand veti vedea aceste semne, amintiti-va de Alah, poemniti-L si rugati-va sa va dea iertarea.

PROFETUL SI PEDEAPSA CEA NAPRASNICA PENTRU EVAZIUNEA FISCALA:
Volum 2 Nr. 485:
Si profetul zise: In Ziua Judecatii camilele vor reveni la stapanii lor fiind in cea mai buna stare de sanatate pe care au avut-o in viata, si daca acesta nu si-a platit zacatul in timpul vietii sale, camila sa il va calca in picioare.

PROFETUL, VACILE SI LUPII VORBARETI:
Al-Hadit, Al-Buhari, Volum 3 Nr. 517
Si Profetul zise: ''Odata un om calarea o vaca, iar aceasta se intoarse la dansul si zise: ''Nu am fost creata pentru acest scop.'' [ . . . ] Profetul continua si zise: ''Un lup prinse o oaie si cand pastorul il vana, acesta (lupul) zise: Cine va fi paznicul ei in ziua salbaticiunilor cand nu va mai fi nici un pastor pentru ea in afara de mine.''

DOGMA ORTODOXA A LUI ‘CREDE SI NU CERCETA’ IN VARIANTA ISLAMICA:
Al-Hadit, Al Buhari, Volum 4 Nr 496
Profetul lui Alah spuse: Satan vine la unul dintre voi si zice: ''Cine a creat cutare si cutare?'' pana cand va va incita sa va intrebati ''Cine v-a creat Atotputernicul?'' Asa ca atunbci cand Satan va inspira cu astfel de intebari, voi sa abandonati aceste ganduri si sa cautati mangaierre in rugaciune.

PROFETUL SI . . . . MUSCA IN LAPTE (SAU IN ‘VISIKI’):
Al-Hadit, Al-Buhari, Volum 4 Nr. 537
Profetul zise: ''Daca o musca de casa cade in bautura unuia dintre voi, acesta trebuie sa ia seama sa o scufunde in bautura, fiindca una dintre aripile ei are o boala iar cealalta are leacul pentru aceasta.''
Al-Hadit, Al-Buhari, Volum 7 Nr. 366:
Si Profetul zise: ''Cand mananci, sa nu te stergi pe maini pana cand nu ti le-ai lins, sau nu ti le-a lins altcineva.''
Al-Hadit, Al-Buhari, Volum 7 Nr. 534
Profetul lui Alah zise: '' Cand bei (apa), sa nu expiri in vasul din care bei; si cand urinezi, nu atinge penisul cu mana ta dreapta; si cand te stergi dupa treaba mare, sa nu te folosesti de asemenea de mana dreapta.'

Nemtii au facut Reforma. Ei ne-au (re-)daruit noua muritorilor de rand, Biblia, pana atunci confiscata, pastrata strict doar ca monopol al privilegiatilor si manipu latorilor nerusinati imbracati in sutana. Apoi, tot nemtii ne-au dat exegeza moderna si istoria biblica. Nume ca Herman Reimarus, care prin 1700 incerca cu ajutorul tehnicii ‘citirii paralele’ sa desluseasca viata personajului istoric Isus, sau a celebrului si prolificului teolog-cercetator Rudolf Bultman, sunt consacrate azi. Ele au fost ‘secretia’ interna a crestinismului insusi, care au facut posibila o despartire a minciunii si fabulatiei de adevarul istoric si realitate.
Islamul ca si civilizatie este inca departe, foarte departe de momentul in care astfel de ‘secretii endogene’ pot apare, si mai ales supravietui fizic si profesional, pentru a si produce efectul catalizator al modernitatii si dezvoltarii produs in cazul crestinatatii de secole deja . . . . . Dar iata ca pana atunci, tot nemtii, fac azi oficiu de ‘intelectuali arabi’, ne spune un articol din Le Monde.
E bine cunoscut incitativul coranic cu conotatie de bordel, pentru cei care mor pentru Islam; e vorba despre cele 72 de ‘fecioare ceresti’, promise de catre Alah in Coran, martirilor pe altarul ‘dreptei-credinte’ . . . . si pentru care azi multi ignoranti fanatizati se arunca in aer, tinandu-se bine de testicule . . . . (fara gluma).
Iata insa ca cercetari recente dau o alta interpreare anumitor pasaje din cartea sacra a Islamului.
Cum si de ce asa tarziu? Simplu, araba e o limba cu puternica culoare dialectala, araba culta (cea a Coranului) fiind practic o limba diferita de cea populara. Avem de a face practic cu 2 limbi distincte, din care una, nu cea mai bine cunoscuta de catre arabii insisi, fiind clasica Coranului. E vorba de diglosie. Pe de alta parte, daca imi mai aduc bine aminte, aprox. in aceasi perioada, in decurs de un secol sau asa ceva, au aparut 2 scrieri ale limbii arabe. Ca explicatie, in articol se subliniaza insa importanta particularitatii de ‘alfabet consonantic’ al arabei, ca a mai tuturor limbilor semitice (malteza face exceptie). Asta inseamna ca asa cum primul alfabet (presupus fenician) a fost, acestea marcheaza (marcau) numai consoanele (desi din cate stiu, chestia asta cel putin in cazul arabei si ivritului din zilele noastre nu e chiar exacta, intrucat in ambele limbi exista litere care marcheaza vocale, cel putin in anumite cuvinte si in anumite pozitii ale acestora in cuvant, araba i, a, u, ivrit i, a, ).
Ideea este ca la un anumit moment tarziu, dar temporal neprecizat exact, Coranul a primit un soi de standardizare in citire, realizata printr-un sistem de ‘vocalizare’, adica un sistem auxiliar de puncte si liniute, care sa marcheze vocala exacta, diferentiand astfel fara echivoc cuvantul ales de un altul, cuvant scris la fel dar citit diferit intrucat contine vocale diferite, dar nemarcate . . . . .
Faptul surprinzator descoperit de un cercetator german, e ca citind adunatura de consoane care face un cuvant din Coran, ‘dezbracat’ in prealabil de mai tarzia regula de vocalizare, in limba arabo-siriaca - dialect larg raspandit in sec. 6 si 7, afirma autorii articolului - obtinem sensuri noi ale cuvintelor si propozitiilor, ba chiar unele mai cu inteles logic si coerenta in contextul dat.
In aceste imprejurari se vorbeste si despre «cele 72 de ‘huris’ (curve ceresti) cu ochi mari», care de fapt in arabo-siriaca ar fi doar . . . . ‘boabe de struguri albi ca si cristalul’ (cam zgarcit Alah asta, sa recunoastem), iar pasajul din surata Maria capata o coerenta neasteptata:
In textul vocalizat cu sensul consacrat de Coran, Isus de abia nascut, se adreseaza lu’ ma-sa, consoland-o: ’Nu te intrista! Domnul a pus la picioarele tale un parau’ - ???????
Insa neamtul nostru erudit ne arata ca luand cuvintele ‘dezbracate’ de linute si puncte, si cititind ingramadirea de consoane ramase in arabo-siriaca, obtinem urmatorul inteles:
’Nu te intrista! Domnul a facut nasterea asta legitima’. Parca mai are inteles, nu?
Mai mult, insusi termenul de Coran, in limba siriaca insemna doar ‘lectionar’, adica ‘carte de recitat’ . . . .
Le ventre de «une»
Et si les vierges célestes du Coran n'étaient que fruits blancs ?
Roger-Pol Droit, LE MONDE | 05.05.03 | 13h51
http://www.lemonde.fr/article/0,598...318972-,00.html

radu, am editat cat am putut eu de putin textul copiat si postat de tine aici, pentru a nu-ti limita chiar de tot libertatea de a vorbi. dar te voi ruga sa NU mai postezi texte cu caracter ofensator la adresa vreunei religii, indiferent care. mistocareala nu este binevenita pe acest forum.
mentionez ca am lasat in ROSU textele mai PUTIN ofensatoare, ca si ceilalti sa isi faca o idee despre virulenta textului postat de tine (si pentru ca urasc cenzura). am taiat doar acele fragmente care depaseau orice limita.
astept sa intelegi care este rostul acestui forum, si abia apoi sa postezi, eventual chiar gandurile tale, iar nu pe ale altora...


Acest topic a fost editat de 1,618033: 2 Sep 2003, 09:31 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 4 May 2024 - 08:18 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman