HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Psihologie

Va invitam la dezbateri pe teme diverse, avand in centrul lor Omul. Domeniu umanist complex, relativ greu de surprins in ecuatii sau teorii unice, psihologia va fi si un pretext pentru a discuta despre emotii, minte si suflet.

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pesimiștii și Optimiștii, proști și inteligenți de fiecare parte a baricadei
rogvaiv
mesaj 27 Apr 2015, 07:16 PM
Mesaj #1


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Lumea are impresia greșită că există două tipuri de oameni: optimiști și pesimiști. Primii sunt inteligenți iar cei din urmă proști, concluzie pe cât de superficială pe atât de falsă. Lucrurile însă stau cam așa: Există optimiști proști, optimiști inteligenți, pesimiști proști și pesimiști inteligenți.

1. Optimiștii proști. Sunt oameni care nu înțeles prea multe de la viață, care au toate motivele să se arunce în fața trenului dar se autoamăgesc că prin simpla gândire pozitivă o să se îndrepte lucrurile. Filosofia asta cu gândirea pozitivă au cules-o din cărți gen The Secret sau alte cărți de dezvoltare personală, genul ăla cretin de literatură care a invadat rafturile librăriilor de nu mai au loc cărțile valoroase de ele. De regulă nu au înțeles prea multe din acele cărți pe care le-au citit în timp ce stăteau pe budă dar au înțeles ei că trebuie să fie cumva. Că dacă mergi așa cu zâmbetul pe m*!e și te gândești cu credință că o să câștigi la loto vei avea parte numai de lapte și miere și la un moment dat vei deveni de succes și bogat încât te vei băși în mătase. Trebuie doar să insiști. Categoria asta de oameni sunt cei care arată cu degetul spre ăia care nu gândesc pozitiv și îi judecă din cauza frustrării lor neștiute că acea gândire pozitivă nu a dat (încă) roade.

2. Optimiștii inteligenți. Sunt oamenii care au succes în viață datorită aptitudinilor dar și datorită conjuncturii și oportunităților. Succesul ăla le dă o satisfacție morală și o stare de bine indiferent de cum e vremea afară și îi motivează să zâmbească în continuare. Nu judecă și nu arată cu degetul spre ăia care nu gândesc pozitiv. Sunt persoane care de regulă își văd de treabă dar nu ratează ocazia să-ți tragă un șut în cur dacă i-ai călcat pe coadă în toată bunăvoința și optimismul lor.

3. Pesimiștii proști. Sunt oameni care au toate motivele să se arunce în fața trenului dar nu se autoamăgesc că vor deveni bogați prin simpla gândire pozitivă și apăratul de muște cu pliciul în mană. De regulă, sunt persoane fără aptitudini, fără motivație și complet reticenți față de schimbare. Au impresia că le știu pe toate și în orice lucru bun găsesc ceva care să nu le convină. Iar dacă nu găsesc caută ca disperații nod în papură pană găsesc ei în cele din urmă ca să aibă o satisfacție în toată autosuficiența lor pesimistă de oameni blazați și trecuți prin viață ca gâsca prin apă.

4. Pesimiștii inteligenți. Sunt persoane cu aptitudini și motivație suficient de puternică încât să facă lucrurile să meargă bine dar cărora sistemul social și cele trei categorii de oameni mai sus enumerați le pun bețe în roate în mod sistematic. Pesimismul lor vine în general din frustrarea că oameni care ar trebui să lucreze ca manipulanți de marfă și femei de serviciu la Kaufland ocupă funcții manageriale și executive, iar oamenii competenți, cu aptitudini, care sunt motivați, care-și dau interesul și care au citit la viața lor ceva mai mult decât o etichetă de produs sau un citat motivațional spus de Tony Poptămaș lucrează ca manipulanți de marfă în depozite sau femei de serviciu în Kaufland. Aceste persoane sunt deschise către schimbare și încearcă prin toate mijloacele să se dezvolte permanent, să investească în ei ca oameni, să se reprofileze și să se recalifice dar feed-back-ul primit în mod sistematic de mediul social le dă o atitudine blazată și reticentă care îi transformă în persoane pesimiste. Š

Tu din ce categorie faci parte?

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 27 Apr 2015, 07:23 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 28 Apr 2015, 08:14 AM
Mesaj #2


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Un pesimist, un realist si un optimist stau intr-un tunel intunecat.

Pesimistul vede intunericul.

Optimistul vede lumina de la capatul tunelului.

Realistul vede trenul care se apropie.

Mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe sine.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Apr 2015, 11:11 AM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Un biletel pe masa din bucatarie:
"Dragii mei Optimisti, Pesimisti si Realisti,
In timp ce voi va certati, incercand sa demonstrati daca sticla este pe jumatate plina sau goala, eu am baut-o.
Oportunistul!" rofl.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Apr 2015, 11:11 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
rogvaiv
mesaj 28 Apr 2015, 12:57 PM
Mesaj #4


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Asta cu realismul e o chestiune care merită dezbătută, nu prea își are locul în subiectul pesimiști și optimiști dar știu că ai adus în discuție acest termen pentru că de foarte multe ori, atât optimiștii dar mai ales pesimiștii tind să se considere astfel.

La sfârșitul prezentării celor 4 categorii de oameni am întrebat Tu din ce categorie faci parte? cu intenția de-a dezbate un pic tema.

Văd la userul Marduk un termen haios, oportunistul thumb_yello.gif
iar la userul abis ...mecanicul de locomotivă rofl.gif

Să înțeleg că voi faceți parte din categoriile menționate? smile.gif

thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Apr 2015, 01:57 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(rogvaiv @ 28 Apr 2015, 01:57 PM) *
... am întrebat Tu din ce categorie faci parte? cu intenția de-a dezbate un pic tema.

Inaintea oricarei incercari te pregatesti un pic, te incalzesti. Tema este interesanta, dar nu te astepta ca forumistii sa-ti zica franc: "domnule eu sunt un pesimist" sau "rogvaiv eu am fost optimist dar dupa .... am devenit un realist". Nu cred ca vei gasi pe cineva, in afara de naivi, care sa-si dezvaluie slabiciunile.
QUOTE
...un termen haios, oportunistul...

Tipul, individul asta chiar exista iar in cadrul tribului este considerat un supravietuitor.
QUOTE
iar la userul abis ...mecanicul de locomotivă

abis se pricepe, el e cel ce are grija de boiler, adica baga carbuni. rofl.gif
QUOTE
Să înțeleg că voi faceți parte din categoriile menționate?

In ceea ce ma priveste cred ca sunt un optimist realist.

Acest topic a fost editat de Marduk: 28 Apr 2015, 01:58 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 28 Apr 2015, 02:30 PM
Mesaj #6


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



Iarăşi ai dreptate, Marduk. smile.gif Doar un naiv şi-ar expune slăbiciunile, dar şi rogvaiv are dreptate că în lume sunt impresii greşite despre optimişti şi pesimişti.

Recunosc că intru în prima categorie, cea a optimiştilor proşti, pentru că mă autoamăgesc că gândirea pozitivă îmi este de ajuns. Însă am citit şi cărţi mai groase, dar nu pe budă (când împărăţesc mă joc pe telefon). La loto nu mă gândesc fiindcă m-am născut bogată şi am să mor bogată, fiindcă mintea nu mă duce departe îmi va lua mult timp să consum ceea ce am. De obicei atrag pesimişti inteligenţi care vor să mă facă să investesc în aptitudinile şi competenţele lor. Cum sunt şi nesimţitoare pe deasupra, îi las să moară de foame sau să-şi cânde ode în urechile altor optimişti.

Dar ... îmi place să dau şi şuturi în cur şi chiar le spun oamenilor că şutul este defapt spre binele lor fiindcă reprezintă un pas înainte. Caut şi noduri în papură şi dacă nu le găsesc le pun acolo oricum. Citind definiţiile m-am surprins concluzionând că mi-ar plăcea să fiu femeie de serviciu la Kaufland. Poate că aş deveni manager repede wub.gif dar m-ar da afară repede fiindcă nu ştiu să clasific oameni. Haideţi să dezbatem tema.


--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Apr 2015, 02:39 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Fantasee @ 28 Apr 2015, 03:30 PM) *
...în lume sunt impresii greşite despre optimişti şi pesimişti.

Le-as zice mai degraba stereotipuri.
QUOTE
...mă autoamăgesc că gândirea pozitivă îmi este de ajuns.

Gandirea pozitiva este foarte buna, daca este completata de fapte.
QUOTE
...mi-ar plăcea să fiu femeie de serviciu la Kaufland. Poate că aş deveni manager repede dar m-ar da afară repede fiindcă nu ştiu să clasific oameni.

mwah1.gif rofl.gif
QUOTE
Haideţi să dezbatem tema.

Da sefa, s-o dezbatem, dar n-avem auditoriu, deci propun un dialog.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 28 Apr 2015, 04:08 PM
Mesaj #8


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



QUOTE(Marduk @ 28 Apr 2015, 03:39 PM) *
Le-as zice mai degraba stereotipuri.


Înţeleg că foloseşti cuvântul stereotipuri cu conotaţia sa negativă, deci ca sinonim pentru 'impresii greşite'. Dar stereotipurile pot fi şi pozitive... astfel că, de dragul limbajului comun, îţi propun să păstrăm terminologia aleasă de rogvaiv.

Îmi pare că rogvaiv ne-a propus o schemă de grup în care denumirea grupurilor (pesimişti şi optimişti) să fie liberă de conotaţia limitativă şi standardizată - proşti şi deştepţi.
Dar în definiţiile propuse şi vocabularul ales zugrăveşte categoriile 1-3 drept agresori, în vreme ce categoria 4 are nuanţă de victimă.

QUOTE
Gandirea pozitiva este foarte buna, daca este completata de fapte.


Faptele care ar rezulta din gândirea pozitivă ar fi fapte pozitive sau ar putea fi şi fapte negative?
Ce ne facem cu cei care gândesc pozitiv, acţionează pozitiv, dar binele se pierde în context, iar beneficiarul acţiunii pozitive descifrează defapt acţiunea ca fiind negativă?
Ce ne facem cu beneficiarul care ar putea concluziona că si gândirea ar fi fost negativă, fiindcă a generat o astfel de faptă?

QUOTE
mwah1.gif rofl.gif

tnx.gif


QUOTE
Da sefa, s-o dezbatem, dar n-avem auditoriu, deci propun un dialog.

Mă faci să aplic la Kaufland. king.gif

Cu plecăciune pentru auditoriul invizibil şi cu admiraţie pentru invitaţia ta, sar pragul pesimismului şi mă întreb dacă nu cumva un dialog ar nesocoti intenţia lui rogvaiv pentru dezbatere...
Optimiştii şi pesimiştii sunt insuficient definiţi dacă ne limităm la educaţie şi societate.
Aş include şi nivelul spiritual, dar şi răspunsul comportamental. Degeaba se declară cineva pesimist (3 sau 4) sau optimist (1 sau 2), dacă faptele sale indică altceva.
Pe de altă parte, oameni suntem, deci inconstanţa este o constantă. Ai fi de acord să adoptăm estimarea procentuală şi considerăm că dacă in 20% până la 80% din timp ne comportăm într-un fel, atunci faptele noastre ne califică?
Exemplu scurt: dacă între 20% până la 80% dintre postările userului Fantasee sunt scrise într-un ton optimist prostesc, userul se califică la optimişti proşti.

Offtopic: îmi notez undeva cum am făcut să îţi răspund punctual cu citate. N-a fost uşor şi nici măcar optimismul natural nu mă lasă să sper că aş mai ţine minte cum se face.
@rogvaiv: îmi spui, te rog mult, titlurile câtorva cărţi valoroase?


--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Apr 2015, 04:39 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Fantasee @ 28 Apr 2015, 05:08 PM) *
Înţeleg că foloseşti cuvântul stereotipuri cu conotaţia sa negativă...

In cazul de fata, da, fiind vorba de impresii.
QUOTE
...stereotipurile pot fi şi pozitive...

Mai rar dar exista.
QUOTE
îţi propun să păstrăm terminologia aleasă de rogvaiv.

De acord.
QUOTE
Îmi pare că rogvaiv ne-a propus o schemă de grup în care denumirea grupurilor (pesimişti şi optimişti) să fie liberă de conotaţia limitativă şi standardizată - proşti şi deştepţi.

N-o sa fiu niciodata de acord cu aceasta conotatie, pesimit-prost, optimist-destept.
QUOTE
Dar în definiţiile propuse şi vocabularul ales zugrăveşte...

Eu nu stiu cine si ce zugraveste, dar sunt de acord ca poate exista oarece legatura in relatia pesimit=victima si optimist=agresor, totodata ma gandesc la hormoni, gene si alte chestii din astea ca preconditii.
QUOTE
Faptele care ar rezulta din gândirea pozitivă ar fi fapte pozitive sau ar putea fi şi fapte negative?

Categoric. Era un banc cu baba, traversarea strazii si vointa.
QUOTE
...beneficiarul acţiunii pozitive descifrează defapt acţiunea ca fiind negativă?

Da, exista multe exemple in acest sens.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Apr 2015, 04:41 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



@Fantasee
QUOTE
...dacă nu cumva un dialog ar nesocoti intenţia lui rogvaiv pentru dezbatere...

Dezbatere sa fie dar sa mai si dialogam din cand in cand.
QUOTE
Optimiştii şi pesimiştii sunt insuficient definiţi dacă ne limităm la educaţie şi societate.

Nu cred, exista o multime de definiri ale celor doua stari umane, de la telenovele pana la filme clasice.
QUOTE
Exemplu scurt: dacă între 20% până la 80% dintre postările userului Fantasee...

Persoanele participante la dezbatere nu pot fi date ca exemplu.
QUOTE
...titlurile câtorva cărţi valoroase?

Carti valoroase? optimiste sau pesimiste?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 28 Apr 2015, 05:59 PM
Mesaj #11


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



QUOTE
N-o sa fiu niciodata de acord cu aceasta conotatie, pesimit-prost, optimist-destept.

Am intuit că nu ai fi de acord. Te întreb de ce.
Îţi spun şi de ce te întreb de ce: stereotipurile negative sunt impresii greşite şi sunt complementare stereotipurilor pozitive. Adică, atunci când îi discriminăm negativ pe cei care nu fac parte dintr-un grup, în acelaşi timp îi discriminăm pozitiv pe cei care fac parte din grupul respectiv. Ai spus mai jos că te consideri un optimist realist. Dar asta nu înseamnă doar că tu consideri că ai dreptate să fii optimist? S-ar potrivi cu definiţia optimistului inteligent. biggrin.gif

QUOTE( @ 28 Apr 2015, 05:08 PM) *
Faptele care ar rezulta din gândirea pozitivă ar fi fapte pozitive sau ar putea fi şi fapte negative?

QUOTE(Marduk @ 28 Apr 2015, 05:39 PM) *
Categoric. Era un banc cu baba, traversarea strazii si vointa.


Nu ştiu bancul, mi-l spui, te rog frumos? Dacă preferi să evităm offtopicul, l-ai putea pune la topicul aferent. girlchat.gif


QUOTE(Marduk)
Persoanele participante la dezbatere nu pot fi date ca exemplu.

La dezbatere participă userul Fantasee, nu o persoană. smile.gif Sunt de părere că persoanele nu încap în virtual, iar userii sunt personaje - adică ipostaze ale persoanelor.
Am ales exemplul cu bună credinţă şi ca să putem evita orice echivoc în alegerea sistemului de măsurare procentual.
Astfel, îmi spui şi dacă eşti de acord cu valorile 20% până la 80% din timp pentru evaluarea tipurilor de acţiuni derivate din gândirea pozitivă?

QUOTE(Fantasee)
@rogvaiv: îmi spui, te rog mult, titlurile câtorva cărţi valoroase?

QUOTE(Marduk)
Carti valoroase? optimiste sau pesimiste?


Cam asta aştept şi eu să mă lămuresc, după ce va reveni rogvaiv cu un răspuns.
Îl rog să menţioneze câteva titluri fiindcă definiţia propusă de el pentru optimiştii proşti conţine faptul că aceşti optimişti lecturează genul ăla cretin de literatură care a invadat rafturile librăriilor de nu mai au loc cărțile valoroase de ele - am pus cu italice citatul din ceea ce a scris rogvaiv. Mă interesează titlurile ca să înţeleg ce fel de carte este considerată de rogvaiv ca fiind valoroasă.

Probabil ştii deja că este pe piaţă o carte, care se vrea un ghid 2 în 1 atât pentru optimişti, cât şi pentru pesimişti.
Am observat că rogvaiv nu a menţionat în care din cele 4 variante consideră că s-ar încadra el. Perspectiva unui pesimist asupra pesimiştilor şi optimiştilor ar fi foarte diferită de perspectiva unui optimist asupra pesimiştilor şi optimiştilor. innocent.gif



--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Apr 2015, 07:15 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Fantasee @ 28 Apr 2015, 06:59 PM) *
Am intuit că nu ai fi de acord. Te întreb de ce.

Pentru ca exista pesimisti destepti si optimisti prosti. Daca cineva crede ca a fi pesimist=prostie si a fi optimist=desteptaciune, cred eu ca se inseala.
QUOTE
...când îi discriminăm negativ pe cei care nu fac parte dintr-un grup, în acelaşi timp îi discriminăm pozitiv pe cei care fac parte din grupul respectiv...

thumb_yello.gif mwah1.gif Macherie, ai atins un punct care imi place in mod deosebit, discriminarea pozitiva si discriminarea negativa, relatia dintre cele doua stari, modul in care umanii folosesc discriminarea etc.
QUOTE
Ai spus mai jos că te consideri un optimist realist...S-ar potrivi cu definiţia optimistului inteligent...

Nu pot spune despre mine ca sunt inteligent, altii trebuie sa constate asta, eu sunt doar un optimist realist, modest, smerit as spune.
QUOTE
La dezbatere participă userul Fantasee, nu o persoană...

Cata vreme "userul" Fantasee nu este un robot, eu il consider o persoana ce se ascunde sub o "masca".
QUOTE
Am ales exemplul cu bună credinţă...îmi spui şi dacă eşti de acord cu valorile 20% până la 80% din timp pentru evaluarea tipurilor de acţiuni derivate din gândirea pozitivă?

blink.gif M-ai pierdut, sau m-am pierdut!!!
QUOTE
Probabil ştii deja că este pe piaţă...

"N...." ! am cateva carti bune traduse de cei de la N...., dar nu despre pesimisti sau optimisti. Ce-a mai buna lucrare a lor ramane in opinia mea, chiar dupa 25 de ani, ca sa nu zic mai mult, "Almanahul Anticipatia" unde am citit "Regii Nisipurilor" si "Arena" thumb_yello.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 29 Apr 2015, 06:33 PM
Mesaj #13


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



QUOTE(Marduk @ 28 Apr 2015, 08:15 PM) *
Nu pot spune despre mine ca sunt inteligent, altii trebuie sa constate asta, eu sunt doar un optimist realist, modest, smerit as spune.


Ai fost sincer să te recunoşti optimist, optim e să păstrezi linia până la capăt. Spunând adevărul nu te împiedici de smerenie, doar îl spui pe tot.
Fără îndoială ştii că alţii nu trebuie nimic, iar majoritatea nu ţi-ar spune nici dacă au constat că eşti un optimist inteligent.


Să nu te superi pe mine, te rog, Marduk, dar nu voi reveni la acest subiect, deşi mi-a plăcut învitaţia ta la dialog. hug.gif

Îţi explic de ce: am recitit o parte din definiţii şi am avut un flash dintr-un film prost, cu imagine mişcată luată de un cameraman mahmur care abia îşi poate căra agregatul; era ceva cu descoperiri arheologice şi copii vechi ale unor piese originale. Îmi atrăsese atenţia cuvântul ăsta, inteligent. De ce o fi pus acolo ca antonim la 'prost'? Cuvântul deştept are o conotaţie negativă prea puternică poate... Îmi sună în minte aia de mahala cu 'bine că eşti tu dăjtept'. În original nu am auzit-o niciodată, dar de citit sigur am mai citit-o. hmm.gif


--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 29 Apr 2015, 07:25 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Fantasee @ 29 Apr 2015, 07:33 PM) *
...Să nu te superi pe mine, te rog, Marduk, dar nu voi reveni la acest subiect, deşi mi-a plăcut învitaţia ta la dialog...

Topicul, subiectul, a fost deschis de rogvaiv, eu am presupus ca te intereseaza, de ce m-as supara, daca nu te intereseaza subiectul propus!
QUOTE
Îţi explic de ce: am recitit o parte din definiţii şi am avut un flash dintr-un film prost...

Da, ai avut un deja vu, dar replica 'bine că eşti tu dăjtept' sigur este dintr-un film, dar nu-mi aduc aminte titlul.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 29 Apr 2015, 09:36 PM
Mesaj #15


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Fantasee:
QUOTE
La loto nu mă gândesc fiindcă m-am născut bogată şi am să mor bogată

Mi-ai atras atenția cu asta, sincer, o să urmăresc mai atent intervențiile tale laugh.gif
QUOTE
Dar în definiţiile propuse şi vocabularul ales zugrăveşte categoriile 1-3 drept agresori, în vreme ce categoria 4 are nuanţă de victimă.

Toate categoriile sunt agresori, asta suntem până la urmă și e înscris în codul nostru genetic indiferent că ne place sau nu...
QUOTE
Pe de altă parte, oameni suntem, deci inconstanţa este o constantă. Ai fi de acord să adoptăm estimarea procentuală şi considerăm că dacă in 20% până la 80% din timp ne comportăm într-un fel, atunci faptele noastre ne califică?
Exemplu scurt: dacă între 20% până la 80% dintre postările userului Fantasee sunt scrise într-un ton optimist prostesc, userul se califică la optimişti proşti.

O să fac o diagramă ca cea lui Euler sau mai aproape de domeniu și subiect similară clasificării temperamentale după H. Eysenck, urmează. Stai aproape! Oricum pe userul Marduk l-am inclus deja într-o categorie și anume a analizatorilor, după felul în care desface un text în 16.000 de bucăți și îl analizează laugh.gif
QUOTE
@rogvaiv: îmi spui, te rog mult, titlurile câtorva cărţi valoroase?


Titluri de cărți valoroase (optimiste și pesimiste) venite din partea unui pesimist: smile.gif (dacă mă rogi așa mult, nu-ți rezist tongue.gif )

Nu îmi permit să fac recomandări în mod public despre valoarea unor cărți către un auditoriu pentru că nu știu dacă sunt eu în măsură să emit astfel de judecăți de valoare. Îmi permit însă să-ți recomand ție pentru că m-ai rugat și-ți menționez numele unor titluri care pe mine m-au impresionat și care cred că ar avea dreptul la ceva mai mult loc într-o librărie, măcar pe un raft separat/special de tip vintage sau mai știu eu ce termen din ăsta de hipstăreală.

Și le luăm în ordine după clasificarea tipului de comunicare și de limbaj:

Din categoria beletristic sau artisitic
pe poziția incontestabilă
1. F.M. Dostoievski - Frații Karamazov

2. G.G. Marquez - Un veac de singurătate
3. Henryk Sienkiewicz - Quo Vadis?
4. E.M Remarque - Nimic nou pe frontul de Vest
5. Franz Kafka - Castelul (un gen de literatură versat, numit literatură absurdă care își lasă cititorul perplex)
6. Charles Dickens - Marile Speranțe
7.Vicente Blasco Ibanez - Printre portocali (dacă preferi genul love story, dar expusă într-un mod de-a dreptul excepțional, și nu sunt cuvinte exagerate)

Din categoria științific nu ar fi ceva de adăugat în afara celor 4 domenii fundamentale ale științei (în ordinea asta) matematică, fizică, chimie, biologie cu o acoladă înaintea tuturor = logică. O să recomand niște titluri din categoria "popularizarea științei" genul ăla de literatură care ar fi trebuit să invadeze rafturile librăriilor și să fie consumate de o parte cât mai mare a populației, că doar de-aia e numită "popularizarea științei"

1. Stephen Hawking - Scurtă istorie a timpului (o carte fenomenală vândută în peste 50 de milioane de exemplare)
2. Ian Stewart - Îmblânzirea infinitului sau Povestea matematicii
3. Paul Davies - Ultimele trei minute (a nu se confunda cu Steven Weinberg - Primele trei minute)
4. Jonh D. Barrow - Cartea infinitului
5. Mario Livio - Este Dumnezeu matematician?
6. J. Allen Hynek - Experiența OZN
7. S. L Valdgard - Pământul și Universul (o lucrare științifică ceva mai veche care mi-a căzut în mână pe când eram foarte tânăr prezentată într-un mod neconvențional. De ex. Imaginează-ți că dintr-o dată forța gravitațională a dispărut - iată cum ar arăta Pământul și societatea)

Din categoria oficial-juridic
Codul Penal al României sau cel al țării în care trăiești. La modul cel mai serios, nu e bășcălie! N-ai idee cât de utile și necesare sunt astfel de cunoștințe de Drept Penal la un moment dat. Consider că ar trebui introduse aceste discipline în școli, încă din timpul gimnaziului. Există (sau au existat) la un moment dat niște cursuri de Cultură Civică, dar vai mama lor cât de timide erau (sau sunt) ! În schimb avem religie încă din clasa întâi, se întoarce România cu curul în sus și se dă peste cap de trei ori, în numele tatălui, al fiului și al sfântului duh de e nevoită să intervină Curtea Constituțională (AMIN!) pentru a analiza și decide dacă e aceasta e compatibilă cu programa școlilor unui stat de DREPT și laic (laic = în afara religiei, nu laicul pe care îl dai tu pe feisbuc). După care corporația BOR își trimite la muncă de propagandă pe toți locotenenții săi, apărătorii creștinismului precum Connect-R și Dan Puric pentru a manipula mințile unor oameni slabi de înger în stilul lor caracteristic, să-și înscrie copiii la ora de religie și să îmbrățișeze niște idei discutabile și contestate la o vârsta la care aceștia nu pot discerne dacă acele idei sunt discutabile și contestate. M-am îndepărtat grav, revin.

Din categoria publicistic aș putea să-ți recomand câteva publicații de afară care merită băgate în seamă (VICE care a apărut timid și la noi) și din România (Academia Cațavencu, transformată în Cațavencii)
iar dintre titluri, fără discuție
memoriile lui Alexandr Soljenițîn - Arhipelagul GULAG, un om fără nicio legătură directă cu mine în afara datei nașterii lui (zi, lună) care corespunde cu cea a nașterii fratelui meu și data morții lui (zi, lună) care corespunde cu cea a nașterii mele și poate puțin cu faptul că am trecut și eu puțin prin acele sisteme de penitență concepute de mintea umană. Na, că am făcut și un pic stil publicistic! tongue.gif

Din categoria colocvial, ai aici o enciclopedie, în Poiana lui Iocan, un topic intitulat Zi-ne ce-ai în cap, deschis de un user, genicon, pe care îl salut și care n-a mai dat niciun semn de existență sad.gif și care are peste un milion de vizualizări thumb_yello.gif


Marduk:
QUOTE
Categoric. Era un banc cu baba, traversarea strazii si vointa.

Aștept și eu cu interes acel banc! smile.gif

Fantasee:
QUOTE
Am observat că rogvaiv nu a menţionat în care din cele 4 variante consideră că s-ar încadra el.


Sunt curios în ce categorie m-ai încadra tu, o persoană care mi-a atras atenția prin La loto nu mă gândesc fiindcă m-am născut bogată şi am să mor bogată ohyeah.gif
Dar mai ales
De obicei atrag pesimişti inteligenţi care vor să mă facă să investesc în aptitudinile şi competenţele lor. rolleyes.gif

QUOTE
Perspectiva unui pesimist asupra pesimiştilor şi optimiştilor ar fi foarte diferită de perspectiva unui optimist asupra pesimiştilor şi optimiştilor.

Aștept cu interes perspectiva unui optimist asupra pesimiștilor și optimiștilor cu mențiunea obligatorie de a li se arătă cele două dimensiuni, proști respectiv inteligenți.
QUOTE
Îţi explic de ce: am recitit o parte din definiţii şi am avut un flash dintr-un film prost, cu imagine mişcată luată de un cameraman mahmur care abia îşi poate căra agregatul; era ceva cu descoperiri arheologice şi copii vechi ale unor piese originale. Îmi atrăsese atenţia cuvântul ăsta, inteligent. De ce o fi pus acolo ca antonim la 'prost'? Cuvântul deştept are o conotaţie negativă prea puternică poate... Îmi sună în minte aia de mahala cu 'bine că eşti tu dăjtept'. În original nu am auzit-o niciodată, dar de citit sigur am mai citit-o.

???
unsure.gif

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 30 Apr 2015, 02:41 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 30 Apr 2015, 09:10 AM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(rogvaiv @ 27 Apr 2015, 08:16 PM) *
Lumea are impresia greșită că există două tipuri de oameni....Tu din ce categorie faci parte?

Parca asta propuneai la inceputul topicului, acum ce faci? deschizi dosar pentru fiecare forumist!

QUOTE(rogvaiv @ 29 Apr 2015, 10:36 PM) *
...Stai aproape! Oricum pe userul Marduk l-am inclus deja într-o categorie și anume a analizatorilor, după felul în care desface un text în 16.000 de bucăți și îl analizează....

Chiar nu aveam nevoie de aceasta analiza, eu am crezut ca discutam pe tema, nu suntem la psiholog.

Acest topic a fost editat de Marduk: 30 Apr 2015, 09:11 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 30 Apr 2015, 09:43 AM
Mesaj #17


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



pffff!!!
rofl.gif

Distinse domn, crede-mă că am avut cea mai bună intențíe când te-am încandrat in această categorie, dacă aș fi avut o intenție rău-voitoare ai fi știut, crede-mă! jamie.gif
Există două categorii de oameni după modul lor de gândire. Cei care analizează și cei care sintetizează. Primii desfac întregul în bucăți (așa cum faci tu), ultimii refac bucățile în întreg. Dacă asta e o jignire sau o ofensă chiar îl încurajez pe admin să-mi dea suspend.
Îți înțeleg indignarea din schimbul de impresii de pe o altă secțiune, cea despre filme, dar serios, nu trebuie să te superi acuma. Dacă vrei să mai discutăm, eu sunt deschis, dacă nu, îți urez succes! thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 30 Apr 2015, 09:54 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 30 Apr 2015, 12:31 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(rogvaiv @ 30 Apr 2015, 10:43 AM) *
...crede-mă că am avut cea mai bună intențíe când te-am încandrat in această categorie

Nu-mi plac categorisirile, mai ales cele legate de persoana mea si numai. Exista tot felul de oameni care vad lumea dupa aceste categorii uitand sau evitand intentionat sa priveasca in interiorul individului, sa vada frumusetea sau uratenia sufletului sau, cea ce mie nu mi se pare corect. Fiecare individ este o entitate cu bune si rele ce nu merita sa fie catalogata in vreun fel.
QUOTE
...Dacă asta e o jignire sau o ofensă...

Nici una nici alta, e vorba doar despre discutie, dialog pe tema respectiva, pareri etc. chiar daca musterii nu au habar, la han toata lumea discuta.
QUOTE
Îți înțeleg indignarea din schimbul de impresii de pe o altă secțiune, cea despre filme, dar serios...

Te grabesti, lasa concluziile sa vina pe parcurs, nici la sectiunea despre film, nu mi-am exprimat "indignarea", mi-am spus doar parerea despre film, bazandu-ma pe niste recenzii, am si mentionat ca nu l-am vazut. Pe topicul respectiv putem discuta liber nu trebuie sa recenzam filme din pozitia de specialisti, asa cum faci tu pe celalalt topic unde doar am sa citesc, fara sa-mi exprim parerea.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 30 Apr 2015, 09:14 PM
Mesaj #19


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



QUOTE
Nu-mi plac categorisirile, mai ales cele legate de persoana mea si numai. Exista tot felul de oameni care vad lumea dupa aceste categorii

Păcat! Aș fi vrut să zugrăvesc lumea asta gri în culori vii și să adaug acelor tipologii următoarele dimensiuni: inteligent/ignorant, interesant/neinteresant, moral/imoral, profund/superficial, sociabil/nesociabil, echilibrat/neechilibrat. Așa cum am făcut-o eu, optimiști/pesimiști cu dimensiunile inteligenți/ignoranți (transformată din necuviinciosul proști) adică 2 x 2 aș fi vrut să fac 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x2 și ar fi ieșit ceva, mai ales că am ceva timp la dispoziție și cunoștințe suficiente cu care nu mi-e rușine să mă afirm și mai ales că jobul meu de manipulant de marfă ar fi fost ideal pentru a oferi condițiile de mizerie din care se naște arta. Dar nici măcar jobul ăla nu-l am sad.gif
QUOTE
Nici una nici alta, e vorba doar despre discutie, dialog pe tema respectiva, pareri etc. chiar daca musterii nu au habar, la han toata lumea discuta.

Mușterii aceia pe care matale îi arăți cu degetul nu sunt chiar mușterii. Nu te lua după aparențe și etichete sau categorii pe care matale le blamezi pentru că sunt moș pe aici. Pe vremea cand am poposit eu prima oară la Han, tu nici nu ai auzit de această comunitate, nici măcar actualul admin, Data'q. Pe vremea cand am poposit eu la Han, da, toată lumea discuta, acum mai puțin, sunt mai reticenți oamenii, și cam vor să arunce cu pietre în tine cand promovezi comunicarea în orcie formă a ei. Am revenit la locul ătsa, pentru că deși știam că e pustiu, am vrut altceva decat popularul Facebook care e inundat de poze cu pisici și citate autosuficiente spuse de Tony Poptămaș, absolut banale din care majoritatea nu înțeleg nimc. Am vrut niște dezbateri care ar fi meritat o oarecare prioritate înaintea clipurilor oldies, imaginilor cu fursecuri și cafea și inegalabilului stil colocvial din Poiana lu Iocan pe care lumea nouă, încearcă timid și fără mari șanse să-l egaleze pe cel original din 2003.
QUOTE
nu trebuie sa recenzam filme din pozitia de specialisti,

Crede-mă că nu sunt deloc în poziția de specialist/ști. Eu îmi târăsc zilele că nu am ce manca, nici loc de muncă într-un depozit nu mai găsesc ca manipulant de marfă, că s-au închis majoritatea de când cu ordinea asta fiscală, și nu o spun la bășcălie ci la modul cel mai serios și dureros cu putință. Mi-ar fi mult mai ușor să nu mai recenzez acele filme decât să o fac și să mi se reproșeze că fac pe deșteptul și îmi dau cu părerea din poziția de specialist. Ai o pungă cu zahăr în dulap, la modul cel mai serios, AI?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 1 May 2015, 03:52 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(rogvaiv @ 30 Apr 2015, 10:14 PM) *
...Aș fi vrut să zugrăvesc lumea asta gri în culori vii

Te rog, nu renunta, eu am sa citesc ceea ce scri, n-am sa intervin decat atunci cand voi considera ca ai intrat cu bocancii plini de noroi, intr-un tablou ce nu merita intinat.
QUOTE
Mușterii aceia pe care matale îi arăți cu degetul nu sunt chiar mușterii.

Pentru mine toti sunt "musterii" incerc sa-i descopar pe cei care "talhari" fiind se ascund sub aceasta masca naiva.
QUOTE
...pentru că sunt moș pe aici. Pe vremea cand am poposit eu prima oară la Han, tu nici nu ai auzit de această comunitate, nici măcar actualul admin, Data'q.

Poate, dar asta nu-ti da nici un drept in plus, esti un musteriu ca toti ceilalti, ca si mine, ca si Data'q. Ceva din stilul tau imi aduce aminte de un musteriu, dar inca nu-mi dau seama sub ce nume ai activat la han si de ce ti-ai schimbat numele daca tot esti atat de convins pe afirmatiile si valoarea ta de veteran!
QUOTE
Pe vremea cand am poposit eu la Han, da, toată lumea discuta, acum mai puțin, sunt mai reticenți oamenii, și cam vor să arunce cu pietre în tine cand promovezi comunicarea în orcie formă a ei.

Eu nu fac asta, chiar nu vreau sa las impresia nimanui ca sunt reticent sau arunc cu pietre, doar ma folosesc de cuvinte atunci cand nu sunt de acord cu parerile celorlalti.
QUOTE
Am revenit la locul ătsa, pentru că deși știam că e pustiu....am vrut... inegalabilului stil colocvial din Poiana lu Iocan pe care lumea nouă, încearcă timid și fără mari șanse să-l egaleze pe cel original din 2003.

Daca stiai ca este pustiu si-ai revenit, inseamna ca ti-a placut, bine ai revenit. Poiana lui iocan! lumea noua! hai sa relansam Poian lui Iocan, te bagi?
QUOTE
Crede-mă că nu sunt deloc în poziția de specialist...

Nici nu trebuie, pentru mine nespecialistii care stiu sa vorbeasca, sa explice, sa faca recenzii sunt mai interesanti de cat specialistii.
QUOTE
...Eu îmi târăsc zilele că nu am ce manca, nici loc de muncă într-un depozit nu mai găsesc ca manipulant de marfă

Eu habar nu aveam ce este meseria la care cu "pile", m-a angajat mama prin 1974, voiam sa ma fac electrician, o vara am lucrat noaptea la descarcat balegar intr-o sera prin Aparatorii Patrie, doar ca sa ma pot duce si eu la mare. Viata este dura, daca te lasi zdrobit de viata, o sa ajungi sa-ti plangi de mila, poate chiar mai rau o sa ajungi sa-i faci pe altii sa-ti planga de mila. Eu nu mi-am plans de mila niciodata, mi-am bagat in minte un motto "mergi or crapa" si-am plecat la drum. Poti sa ai orice meserie, cata vreme sti ca poti face mai mult, trebuie sa te straduiesti, sa-ti demonstrezi ca chiar poti sa faci ceea ce visezi.
QUOTE
...Mi-ar fi mult mai ușor să nu mai recenzez acele filme decât să o fac și să mi se reproșeze că fac pe deșteptul și îmi dau cu părerea din poziția de specialist.

Eu n-am sa-ti reprosez asta niciodata, daca a exista ceva care sa te faca sa crezi asta, sa sti ca nu a fost intentionat.
QUOTE
Ai o pungă cu zahăr în dulap, la modul cel mai serios, AI?

Da, am mai multe, "fetitele" mele se hranesc cu zahar introvertit, le fac ceai 1/1 si ma uit cum il sug din hranitor, e ceva fantastic.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 7 May 2015, 05:20 AM
Mesaj #21


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Comunicăm în continuare?
Ești/sunteți deschiși?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 7 May 2015, 09:31 PM
Mesaj #22


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Va invitam la dezbateri pe teme diverse, avand in centrul lor Omul. Domeniu umanist complex, relativ greu de surprins in ecuatii sau teorii unice, psihologia va fi si un pretext pentru a discuta despre emotii, minte si suflet.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 3 Aug 2015, 03:55 PM
Mesaj #23


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



QUOTE(Marduk @ 28 Apr 2015, 12:11 PM) *
Un biletel pe masa din bucatarie:
"Dragii mei Optimisti, Pesimisti si Realisti,
In timp ce voi va certati, incercand sa demonstrati daca sticla este pe jumatate plina sau goala, eu am baut-o.
Oportunistul!" rofl.gif


Revin, mai era ceva de spus. În realitate sticla (sau paharul din alte exemple) este absolut întotdeauna plină.
Ceea ce diferă de la un moment la altul este cantitatea de aer din sticlă, dar plină este tot timpul. harhar.gif


--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 3 Aug 2015, 09:28 PM
Mesaj #24


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Mai există și varianta vidului, dar am demontat-o, că nimicul nu există, e acolo spațiu și temperatură...
...Stai puțin, poate fi temperatură unde e nimic? Căldura e formă de energie eliberată de corpuri...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 3 Aug 2015, 09:31 PM
Mesaj #25


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Și despre ce banc era vorba? ...că am recitit topicul...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 4 Aug 2015, 08:35 AM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Fantasee @ 3 Aug 2015, 04:55 PM) *
...În realitate sticla (sau paharul din alte exemple) este absolut întotdeauna plină...

Corect, dar nici un pesimist, optimist, realist sau oportunist nu bea aer. jamie.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 4 Aug 2015, 10:46 AM
Mesaj #27


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



Rogvaiv, în citatul pe care îl făcusem ieri cu postul lui Marduk din 28 aprilie se află şi bancul, este textul din ghilimele. thumb_yello.gif


Aşa e, Marduk, niciunul dintre ei nu bea aer. Dar toţi respiră aer. Sticla este în continuare întotdeauna plină cu ceva util. biggrin.gif


--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 6 Aug 2015, 03:17 PM
Mesaj #28


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Uite, eu am fost inițiatorul acestui topic, voiam să duc tema într-o direcție, să o dezvolt și acuma vorbiți între voi și mie îmi răspundeți așa, printre altele după ce inițial am fost ignorat ostentativ, după inițial am fost înștiințat că se vrea comunicare. Mulțumesc pentru acest deosebit privilegiu de a fi băgat în seamă.

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 6 Aug 2015, 03:18 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 23 Sep 2015, 06:04 PM
Mesaj #29


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



QUOTE(rogvaiv @ 29 Apr 2015, 10:36 PM) *
Titluri de cărți valoroase (optimiste și pesimiste) venite din partea unui pesimist: smile.gif (dacă mă rogi așa mult, nu-ți rezist tongue.gif )

Nu îmi permit să fac recomandări în mod public despre valoarea unor cărți către un auditoriu pentru că nu știu dacă sunt eu în măsură să emit astfel de judecăți de valoare. Îmi permit însă să-ți recomand ție pentru că m-ai rugat și-ți menționez numele unor titluri care pe mine m-au impresionat și care cred că ar avea dreptul la ceva mai mult loc într-o librărie, măcar pe un raft separat/special de tip vintage sau mai știu eu ce termen din ăsta de hipstăreală.

Și le luăm în ordine după clasificarea tipului de comunicare și de limbaj:

Din categoria beletristic sau artisitic
pe poziția incontestabilă
1. F.M. Dostoievski - Frații Karamazov

2. G.G. Marquez - Un veac de singurătate
3. Henryk Sienkiewicz - Quo Vadis?
4. E.M Remarque - Nimic nou pe frontul de Vest
5. Franz Kafka - Castelul (un gen de literatură versat, numit literatură absurdă care își lasă cititorul perplex)
6. Charles Dickens - Marile Speranțe
7.Vicente Blasco Ibanez - Printre portocali (dacă preferi genul love story, dar expusă într-un mod de-a dreptul excepțional, și nu sunt cuvinte exagerate)

Din categoria științific nu ar fi ceva de adăugat în afara celor 4 domenii fundamentale ale științei (în ordinea asta) matematică, fizică, chimie, biologie cu o acoladă înaintea tuturor = logică. O să recomand niște titluri din categoria "popularizarea științei" genul ăla de literatură care ar fi trebuit să invadeze rafturile librăriilor și să fie consumate de o parte cât mai mare a populației, că doar de-aia e numită "popularizarea științei"

1. Stephen Hawking - Scurtă istorie a timpului (o carte fenomenală vândută în peste 50 de milioane de exemplare)
2. Ian Stewart - Îmblânzirea infinitului sau Povestea matematicii
3. Paul Davies - Ultimele trei minute (a nu se confunda cu Steven Weinberg - Primele trei minute)
4. Jonh D. Barrow - Cartea infinitului
5. Mario Livio - Este Dumnezeu matematician?
6. J. Allen Hynek - Experiența OZN
7. S. L Valdgard - Pământul și Universul (o lucrare științifică ceva mai veche care mi-a căzut în mână pe când eram foarte tânăr prezentată într-un mod neconvențional. De ex. Imaginează-ți că dintr-o dată forța gravitațională a dispărut - iată cum ar arăta Pământul și societatea)

Din categoria oficial-juridic
Codul Penal al României sau cel al țării în care trăiești. La modul cel mai serios, nu e bășcălie! N-ai idee cât de utile și necesare sunt astfel de cunoștințe de Drept Penal la un moment dat. Consider că ar trebui introduse aceste discipline în școli, încă din timpul gimnaziului. Există (sau au existat) la un moment dat niște cursuri de Cultură Civică, dar vai mama lor cât de timide erau (sau sunt) ! În schimb avem religie încă din clasa întâi, se întoarce România cu curul în sus și se dă peste cap de trei ori, în numele tatălui, al fiului și al sfântului duh de e nevoită să intervină Curtea Constituțională (AMIN!) pentru a analiza și decide dacă e aceasta e compatibilă cu programa școlilor unui stat de DREPT și laic (laic = în afara religiei, nu laicul pe care îl dai tu pe feisbuc). După care corporația BOR își trimite la muncă de propagandă pe toți locotenenții săi, apărătorii creștinismului precum Connect-R și Dan Puric pentru a manipula mințile unor oameni slabi de înger în stilul lor caracteristic, să-și înscrie copiii la ora de religie și să îmbrățișeze niște idei discutabile și contestate la o vârsta la care aceștia nu pot discerne dacă acele idei sunt discutabile și contestate. M-am îndepărtat grav, revin.

Din categoria publicistic aș putea să-ți recomand câteva publicații de afară care merită băgate în seamă (VICE care a apărut timid și la noi) și din România (Academia Cațavencu, transformată în Cațavencii)
iar dintre titluri, fără discuție
memoriile lui Alexandr Soljenițîn - Arhipelagul GULAG, un om fără nicio legătură directă cu mine în afara datei nașterii lui (zi, lună) care corespunde cu cea a nașterii fratelui meu și data morții lui (zi, lună) care corespunde cu cea a nașterii mele și poate puțin cu faptul că am trecut și eu puțin prin acele sisteme de penitență concepute de mintea umană. Na, că am făcut și un pic stil publicistic! tongue.gif

Din categoria colocvial, ai aici o enciclopedie, în Poiana lui Iocan, un topic intitulat Zi-ne ce-ai în cap, deschis de un user, genicon, pe care îl salut și care n-a mai dat niciun semn de existență sad.gif și care are peste un milion de vizualizări thumb_yello.gif



Ai întâlnit multe lucrări și știi câte ceva despre fiecare, prin urmare îți lipsesc foarte puține pentru a deveni un optimist. smile.gif
Ce urmează mai jos este o listă adaptată personalității tale, atât cât o înțeleg eu din ceea ce scrii uneori. Îți propun patru cărți diferite pe care le poți împrumuta de la bibliotecă și un studiu pe termen lung.

Arthur C. Clarke - ”Sfârșitul copilăriei”
Robin Dunbar - ”De câți prieteni ai nevoie?”
Paul ”Coach” Wade - ”Antrenamentul condamnaților”
Dr. Hyla Cass - ”Ghidul suplimentelor nutritive în tratamentul medicamentos”
Andrei Pleșu - ”Despre frumusețea uitată a vieții”

Pentru studiul pe termen lung este necesar să deții următoarele: o biblie ortodoxă, o biblie catolică (în latină) și o versiune de coran.
Îți propun un studiu literar în paralel cu care să ții o evidență a poveștilor comune celor trei lucrări.
Durata studiul ar fi în funcție de ritmul tău personal de învățare. Ți-ar fi de folos exercițiul ăsta ca să înțelegi lumea și altfel.

Există însă o șansă să devii optimist și fără acest studiu.
Teoretic, doar parcurgerea celor patru cărți de mai sus ți-ar mai fi necesară către optimism.




--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 24 Sep 2015, 02:37 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(rogvaiv @ 6 Aug 2015, 04:17 PM) *
...eu am fost inițiatorul acestui topic, voiam să duc tema într-o direcție, să o dezvolt și acuma vorbiți între voi și mie îmi răspundeți așa, printre altele...

Ce te face sa cezi ca daca esti initiator esti si propietar al unui topic? Moncher aici e ca la piata, aruci o vorba si sar zeci sa te combata sau sa te sustina, multi te-ar omora cu pietre, altii ti-ar da si nevasta, dar toti au ceva de spus fie ca sunt sau nu de acord cu paternitatea si "perenitatea" ideilor tale. Asa ca eu zic sa ai putintica rabdare, sa vedem ce si cum.

QUOTE(Fantasee @ 23 Sep 2015, 07:04 PM) *
Ai întâlnit multe lucrări...Îți propun patru cărți diferite pe care le poți împrumuta de la bibliotecă și un studiu pe termen lung...

Doar PATRU, eu am o lista mai mare, dar ce conteaza, omul oricum citeste ce-i place, ce considera ca este apropiat de ideile sale.
QUOTE
...o biblie ortodoxă, o biblie catolică (în latină) și o versiune de coran.

Interesant. De ce-i faci aceste recomandari? mwah1.gif bine ca nu i-ai recomandat Coranul in araba.
QUOTE
Îți propun un studiu literar în paralel cu care să ții o evidență a poveștilor comune celor trei lucrări...

girlchat.gif mwah1.gif Ma cherie, m-ai dat gata cu finalul, dar nu comentez pentru ca ai dreptate.
QUOTE
Există însă o șansă să devii optimist și fără acest studiu.

Sigur exista o sansa se devi OPTIMIST, fara nici un studiu, important este sa AI INCREDERE IN TINE, SA REALIZEZI CA ESTI UNIC, CA INDIVID, desi opiniile tale s-ar putea sa fie comune cu ale altor indivizi. Teoretic se poate, dar practica mai tine cont si de genetica, caz in care optimismul trebuie abordat altfel, in opina mea.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 24 Sep 2015, 09:08 PM
Mesaj #31


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



asta e povestea ta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 25 Sep 2015, 08:11 AM
Mesaj #32


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



E foaaarrrte buna !!! spoton.gif hug.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 25 Sep 2015, 04:47 PM
Mesaj #33


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 03:37 PM) *
Doar PATRU, eu am o lista mai mare, dar ce conteaza, omul oricum citeste ce-i place, ce considera ca este apropiat de ideile sale.


Lista pe care i-o propun lui rogvaiv îi este adaptată, nu este una generică. Puținele titluri de acolo îi sunt suficiente.
M-aș bucura să citesc lista pe care o ai de propus. ulala.gif


QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 03:37 PM) *
Interesant. De ce-i faci aceste recomandari? mwah1.gif bine ca nu i-ai recomandat Coranul in araba.


Textul original este întotdeauna de preferat celui tradus, dacă cititorul cunoaște limba sursă.
Latina este mai des prezentă în educația românească, decât araba. De aceea am propus biblia catolică în latină, dar nu am propus Coranul în arabă.
Subiectul merită dezvoltat și mai departe, dar ar fi nevoie de un topic dedicat cred. smile.gif


QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 03:37 PM) *
Sigur exista o sansa se devi OPTIMIST, fara nici un studiu, important este sa AI INCREDERE IN TINE, SA REALIZEZI CA ESTI UNIC, CA INDIVID, desi opiniile tale s-ar putea sa fie comune cu ale altor indivizi. Teoretic se poate, dar practica mai tine cont si de genetica, caz in care optimismul trebuie abordat altfel, in opina mea.


Mă interesează acel alt fel la care te referi când menționezi genetica, continui firul ăsta, te rog?
Psihologic optimismul este natural, iar pesimismul este un efort care consumă multă energie psihică. Este însă un fel de alegere inconștientă pe care o facem.


Rogvaiv, este interesant videoclipul pe care l-ai pus. smile.gif


--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Sep 2015, 05:09 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Fantasee @ 25 Sep 2015, 05:47 PM) *
Lista pe care i-o propun lui rogvaiv îi este adaptată, nu este una generică. Puținele titluri de acolo îi sunt suficiente.

Nu, chiar nu pot sa rad la afirmatia asta, dar nu ma pot abtine. mwah1.gif rofl.gif
QUOTE
M-aș bucura să citesc lista pe care o ai de propus.

Abunda netul de astfel de liste, eu am gasit una, din care doar cateva carti mi-au "scapat", sunt peste 50 la numar, desi lista sustinea ca doar cu cele 50 de carti poti ajunge un OM inteligent.
QUOTE
Textul original este întotdeauna de preferat celui tradus...

Corect.
QUOTE
Latina este mai des prezentă în educația românească, decât araba. De aceea am propus biblia catolică în latină, dar nu am propus Coranul în arabă.

Din nefericire latina este o limba moarta, la fel ca educatia romaneasca. Mi-as fi dorit sa cunosc limba araba, curios cum o astfel de limba, cultura, religie, poate genera atatea probleme in aceste zile.
QUOTE
Subiectul merită dezvoltat și mai departe, dar ar fi nevoie de un topic dedicat cred.

De acord, daca nu exista unul, te rog.
QUOTE
Mă interesează acel alt fel la care te referi când menționezi genetica...Psihologic optimismul este natural, iar pesimismul este un efort care consumă multă energie psihică.

Omul nu a fost agricultor, a fost unul din multi alti pradatori care s-au dezvoltat bazandu-se pe oportunism, pe ceea ce putea exploata din ambientul in care se afia la un moment dat. Spre exemplu, unii bosimani traiesc azi exact asa cum traiau oamenii primitivi, vanatori culegatori, mananca ceea ce gasesc, depind doar de "resursele" pe care le exploateaza, dupa care pleaca mai departe. Spre deosebire de agricultorii sedentari care depind de o multime de factori ce-i ajuta sa supravietuiasca. Posibil ca aceasta trasatura sa se fi transmis genetic, optimistul este oricand pregatit sa sacrifice ceva, sa mearga mai departe, sa supravietuiasca, pe cand pesimistul este legat de pamantul sau, de resursele sale, apa, seminte etc. Cu alte cuvinte si-a transferat "frica" din pestera in teren deschis, dar a ramas tributar schimbarilor, de tot felul pentru ca siguranta lui este inca legata de "pestera" exterioara.
QUOTE
Este însă un fel de alegere inconștientă pe care o facem.

Pare dar nu este asa, suntem programati genetic, desi ne este greu sa recunoastem asta, cautand tot felul de "scuze".

Acest topic a fost editat de Marduk: 26 Sep 2015, 09:32 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 25 Sep 2015, 09:00 PM
Mesaj #35


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741



Marduk, pe bune? .... blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 08:47 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman