HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Interna. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Klaus Werner Iohannis, Presedintele ales de romani sa-i salveze.
Marduk
mesaj 18 Nov 2014, 05:16 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Klaus Werner Iohannis. Dupa unii ar avea un nume predestinat, dupa altii n-ar fi decat un sas nascut in Romania menit sa salveze acest popor din ghearele coruptiei, mentalitatilor tipic romanesti, dambovitene, altii zic ca-i un biet profesoras de liceu prins in mrejele puterii, altii ca-i un oportunist etc.. Nu stiu daca "neamtul" o sa reuseasca de unul singur sa faca marea schimbare in mentalul romanilor. Istoria ne vorbeste despre incercarile altor nemti da a moderniza Romania, stim azi ca si dupa moartea acestora, urmasii lor se chinuiau sa modernizeze Romania, sa schimbe mentalitatile romanilor, metehnele balcanice. Eu cred ca fara sprijinul romanilor, fara dorinta acestora de a face o schimbare in mentalul individual, Klaus Werner Iohannis nu va reusi nimic. Noul presedinte mosteneste un aparat functionaresc birocratic, profund corupt, cu legi proprii, fara respect fata de cetatean si nerespectat de romani. Klaus Werner Iohannis trebuie sa loveasca tocmai in acest aparat, in sistemul democratiei originale, instaurata de catre emanatii "revolutiei" din decembrie '89. Azi mi-a atras atentia o declaratie a lui Klaus Werner Iohannis: "Īn ce priveşte Guvernul, o să vă spun foarte clar: Ceea ce dorim este o schimbare a puterii īn Romānia. Noi, PNL, dorim să preluăm puterea. Acest lucru se va īntāmpla īn 2015, cel tārziu īn 2016." Johannis stie ca fara PUTERE nu va reusi sa faca nimic, nu va reusi sa scotoceasca in cotloanele cele mai adanci ale "ascunzatorii" caracatitei neocomuniste renascuta in decembrie '89. Puterea este in acest moment in mana PSD-lui a baronilor sai, functionarii PSD-isti stiu cum sa dreneze banii, unde sa-i ascunda, cui sa-i daruiasca, or fara BANI, Johannis nu poate sa faca nimic, nici pentru dreapta nici pentru romani. Sa urmarim impreuna evolutia acestui presedinte aparut din dorinta romanilor, o intruchipare a omului care poate face schimbari majore in viata societatii romanesti, in ansamblul ei. Va reusi Klaus Werner Iohannis sa faca ceva bun pentru romani?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 20 Nov 2014, 11:18 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



“Cred ca virtutile germane sunt ca o deschidere bună la şah. E un īnceput bun. Dar virtuţiile germane nu vor fi de ajuns. Este nevoie ca sistemul democratic din Romānia să funcţioneze. Euforia că vine un neamţ şi salvează Romānia mie cel puţin mi se pare exagerată. Important este ca instituţiile să funcţioneze, sistemul democratic să funcţioneze, mai ales ca justiţia să funcţioneze. Astea sunt marile teme cu care Klaus Iohannis se va confrunta”

Sunt de acord ca Johannis Klaus are nevoie de pe mai departe de sprijinul celor care l-au ajutat sa ajunga presedinte. Orice sprijin este binevenit, mai putin cel specific unor interese de grup, de influentare a noului presedinte, mai ales "lingareala" tipic slugoilor ce misuna in politica damboviteana. Chiar daca reuseste sa faca fata acestui asalt Klaus Johannis, are nevoie de determinarea romanilor, macar a celor care l-au votat constient, care si-au dorit ca schimbarile sa fie reale. Sa vedem daca toata aceasta euforie se va transforma intr-o schimbare majora a societatii romanesti sau va ramane doar un vis frumos la fel ca multe altele.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Nov 2014, 02:36 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Umbla prin targ un zvon cum ca presedintele Klaus Johannis si-ar dori-o consilier prezidential pe doamna Alna Mungiu-Pippidi. N-am nimic cu doamna in cauza sau cu optiunile presedintelui, dar imi trece prin minte o analogie nefondata, un pic misogina, demna de un mitic dambovitean, intre persoana in cauza si Ana Pauker, Zoe Petre etc. In fond niste femei care au jucat intr-un fel sau altul un rol in viata poporului roman. De ce Alina Mungiu-Pippidi? de ce nu Mona Musca, Monica Macovei etc. de ce o femeie si nu un barbat? dar intrebarea asta ar fi prea misogina, prea departe de modul meu de a gandi si percepe lumea miticilor. Alina Mungiu-Pippidi are experienta in domeniul coruptiei, "avānd ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare („governance”), lupta anticorupție și democratizarea" si cred ca ar fi potrivita sa "ia taurul de coarne" cum s-ar zice, sa puna presiune pe acele institutii care sa produca marea schimbare in societatea romaneasca etc. Dar vor oare romanii aceasta schimbare? Acum dupa ce alegerile au trecut, sunt oare pregatiti romanii sa incerce macar sa schimbe cate ceva pe ici pe colo, dar in punctele esentiale, nu in cele neesentiale? As putea sa fiu acuzat ca am ceva impotriva Alinei Mungiu-Pippidi, ca nu-mi convine ca este o femeie, ca locuieste in Germania rupta de realitatea satului romanesc etc. nimic din toate astea, scepticismul meu vine zic eu, din cunoasterea taranului, muncitorului, satului, targului, orasului, a romanului in general, al omului care accepta greu schimbarile revolutionare, rapide, benefice societatii in ansamblu, dar mai putin individului. Crede cineva ca Ana Pauker, comunismul, care doreau sa revolutioneze societatea, n-au avut probleme de acest gen? desi aveau la dispozitie un aparat opresiv bine pus la punct, o ideologie, sprijin extern etc. Un popor se educa greu, trec generatii si generatii si tot nu se vad rezultatele. Nici comunistii lui Ceausescu n-au reusit sa creeze omul nou, poate cateva specimene le-au reusit, unele dintre ele le putem admira chiar azi prin parlament, pe la tembeliziuni etc. In profunzimea ei, la baza, societatea romaneasca a ramas o societate indolenta, dezinteresata de progres si civilizatie dar foarte atenta la traiul individual. Posibil ca Alina Mugiu-Pippidi sa reuseasca sa cladeasca un sistem de valori, la nivel de mase, care sa contribue la combaterea coruptiei, evaziunii, furturilor marunte, un spirit national potrivnic tuturor acestor fapte. Pana la urma un inceput trebuie sa existe in toate, dar eu raman la parerea mea, ca fara un sprijin larg inteles de romanii din tara si din diaspora, nu vom vedea aceasta schimbare prea curand. Dar sa vedem ce program are in aceasta directie presedintele Klaus Johannis, consilierii sunt importanti, institutiile care aplica aceste programe sunt si mai importante, dar "plamada", careia i se adreseaza aceste schimbari, este cea mai importanta parte a programului, daca n-ai "plamada" buna, n-ai nici rezultate bune.

Acest topic a fost editat de Marduk: 22 Nov 2014, 06:54 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 22 Nov 2014, 02:36 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
DDS
mesaj 22 Nov 2014, 08:48 PM
Mesaj #4


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 33
Inscris: 18 September 14
Forumist Nr.: 68.122



Marduk Da, asa este in ceea ce priveste sansele de reusita a schimbarii mentalitatii unui popor. Schimbarea - daca acest lucru ar incepe astazi - ar putea fi sesisabila si functionala abia peste cateva generatii. Ce vreau sa spun cu asta? Omul, asta am observat mai peste tot in lume si cred ca nu este caracteristic numai romanului, deci omul are tendinta de a acapara, de a-si insusi, de a prospera daca se poate fara sa tina prea mult cont de lege. Dorinta de a se "ajunge" este mai puternica decat bruma de moralitate pe care o au cei mai multi dintre semenii nostri. Ei, aici poate sa intervina schimarea de care se pare ca ar fi capabil Iohannis - si anume sa reuseasca sa implementeze in institutiile statului respectarea legii. Ce ar insemna asta? Ar insemna sa doara si ar mai insemna ca atunci cand se impune sa taie in carne vie. Puteti spune "-Dar ce, nu a suferit destul poporul asta?" si o sa raspund "-Ba da, a suferit destul dar daca vrea sa termine odata cu suferinta asta cronica trebuie implementata respectarea legii, si asta indiferent de cat de tare doare si cat de mult costa" Spun asta pentru ca asa cred ca se poate insanatosi un popor. Cunosc foarte bine mentalitatea unui alt popor (nordic) considerat unul dintre cele mai "avansate" din lume in privinta moralului, respectarii legii etc. Si va spun sincer ca si la poporul acesta "dezvoltat" tot asa functioneaza lucrurile: aplicarea legii indiferent de cat costa acest lucru a dus la progres, ordine si bunastare. Totodata s-a instaurat si spiritul civic, moralul, dragostea de tara, care au venit "de la sine" deoarece popurul a dobandit un nivel bun de trai si a realizat ca numai prin aplicarea stricta a legii poate sa pastreze aceste valori. Pana cand ajunge omul sa-si schimbe mentalitatea benevol si sa faca ceea ce face din convingerea ca asa va fi mai bine pentru toti si deci inclusiv pentru el, deci pana atunci (si indraznesc sa spun ca chiar si dupa aceea) trebuie sa-i fie impuse unele lucruri - si nu discretionar ci conform legii. Si sunt convins ca incet-incet o sa-si dea seama din ce in ce mai multi oameni ca asta e calea spre bunastare si progres.

Daca are Iohannis o misiune grea? Ce sa zic, grea este putin spus. Depinde ce asteptari avem de la el. Nici Dumnezeu nu poate sa schimbe o mentalitate asa, cat ai bate din palme. Dar daca ar incepe sa fie confiscate averile ilicite, daca s-ar taia subventiile catre BOR, daca am vedea la televizor sau pe strada cum politia nu sta la discutie cu un raufacator care se impotriveste ci il imobilizeaza in 3 secunde, daca, daca... atunci ar mai prinde curaj si omul cinstit si onest din tara asta si ar incepe sa se vada si ceva schimbari in bine. Am constatat deja unele lucruri care-mi dau sperante si aici ma refer la ultimele arestari din randul politicienilor si magistratilor.
Cea mai mare problema pe care o vad la ora actuala este pierderea increderii omului de rand in institutiile statului. Pe langa asta, la cate rele s-au acumulat in societatea noastra este nevoie de o munca uriasa pentru a imbunatati situatia. Dar nimic nu este imposibil. Cu un presedinte puternic si de buna credinta se pot schimba multe lucruri in bine. Omul sfinteste locul! Mai este ceva care imi da sperante, si anume faptul ca Iohannis nu vine din "teorie" ci de la primaria unui oras. Deci are experienta. Personal, cred ca Iohannis o sa faca ceva bun pentru romani. Mai trebuie ca si romanii sa doreasca sa faca ceva bun pentru ei. Inceputul l-au facut!


--------------------
"Everything in moderation - including moderation"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 23 Nov 2014, 11:56 AM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(DDS @ 22 Nov 2014, 08:48 PM) *
...Omul, asta am observat mai peste tot in lume si cred ca nu este caracteristic numai romanului, deci omul are tendinta de a acapara, de a-si insusi, de a prospera daca se poate fara sa tina prea mult cont de lege...

Caracteristic nu, dar specific da. Ok legea poate fi inteleasa, acceptata, respinsa, folosita etc. dar rolul predominat al legii in Romania este de a genera frica. Romanul nu cauta legea sa se foloseasca de ea, sa-l ajute, el stie legea de frica, iar in opinia mea legile noastre sunt prezentate ca sa genereze frica, nu indreptare, constientizare, acceptare etc. Romanul nu este educat in aceasta privinta, ca germanul de exemplu sau englezul, nu ca astia n-ar avea probleme cu legea, dar acolo, cred eu, esti educat ca daca respecti legea, o suma minima de obligatii, poti beneficia de drepturile cetatenesti stabilite de acele legi. Moralitatea e ceva perimat in Romania, comunistii au avut grija de asta, mai sunt o serie intreaga de virtuti perimate de comunism, patriotismul de pilda.
QUOTE
Dorinta de a se "ajunge" este mai puternica decat bruma de moralitate pe care o au cei mai multi dintre semenii nostri. Ei, aici poate sa intervina schimarea de care se pare ca ar fi capabil Iohannis - si anume sa reuseasca sa implementeze in institutiile statului respectarea legii.

"sa vezi pana departe e ceva, sa ajungi acolo e altceva" Eu nu cred c-o sa reuseasca, nu are cu cine, plaga este atat de extinsa in intregul sistem, incat acesta ar trebui "resetat". Dar asta presupune sa ia niste masuri nepopulare, exista precedent, Von Bismarck de pilda a facut o astfel de "resetare", dar a avut o mare parte a populatiei de partea sa cand a inceput aceste reforme. Johannis are sprijinitori, dar marea lor majoritate sunt tineri, oameni pana in 60 de ani, romanii care lucreaza in strainatate si care s-au invatat cu sistemul de acolo. In tara exista o masa mare de oameni care se descurca inca destul de bine cu ajutorul PCR (pile, cunostinte si relatii), cu varul, cumnatul, fratele, sora, o cumetrie nationala, in care pe nivele diferite sunt prinsii o multime de oameni care au aceiasi mentalitate, de la functionar, magistrat, doctor, politai, popa, carutas etc. toti cred ca STATUL e un magazin de unde poti sa te aprovizionezi fara sa platesti. De asta vorbeam de "plamada", ca sa resetezi sistemul iti trebuie oamenii in acel sistem care sa aplice legile, indiferent ca este vorba de frate, mama, tata, var, cumnat, nas etc. Ce s-a intamplat in Italia cu "mani pulite"? a disparut coruptia? nu

QUOTE
...Daca are Iohannis o misiune grea? Ce sa zic, grea este putin spus. Depinde ce asteptari avem de la el. Nici Dumnezeu nu poate sa schimbe o mentalitate asa, cat ai bate din palme....Personal, cred ca Iohannis o sa faca ceva bun pentru romani. Mai trebuie ca si romanii sa doreasca sa faca ceva bun pentru ei...

Da, Johannis are o misiune foarte grea, tocmai de aceea am si deschis acest topic, pentru ca eu cred ca multi romanii care l-au votat au crezut ca vor fi salvati daca Johannis va ajunge presedinte, dar asa cum ai remarcat, mai este nevoie ca si romanii sa puna umarul la aceasta "salvare". Votul a contat cat a contat, sa vedem ce va face "neamtul" cu "plamada" care o are pe mana. Domnezeu poate schimba totul intr-o secunda, cu o conditie, sa nu fie ortodox. thumb_yello.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 24 Nov 2014, 11:17 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Klaus Johannis continua "cruciada" vorbelor, promisiunilor, n-o pot numi altfel fara sa ma gandesc la atributiile presedintelui la puterea acestei institutii, scrise clar in constitutie. Este clar ca Johannis are nevoie de PUTERE pentru a transpune in practica, macar o parte din promisiunile sale si sperantele romanilor. Schimbarile pe care le asteapta electoratul se pot realiza doar prin ajungerea la guvernare a liberalilor, a unei coalitii liberale, cum PSD-ul n-o sa se dea dus de la "ciolan" asa de usor, nu vad cum se vor produce ceva schimbari pana la viitoarele alegeri parlamentare. Eu stiu ca la romani o minune tine 3 zile, de aceea mi-e teama de "tradare" dar mai ales de uitare, cred ca pana la alegerile viitoare romanii vor uita cu totul ce i-a determinat la un moment dat sa faca o miscare electorala istorica. Johannis nu poate face mai mult, cum fierul de pe nicovala sa este inrosit de foalele manuite de Ponta, iar social-democratii vor liniste, cred ca de asta vom avea parte cu toate vorbele frumoase rostite de presedintele ales.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zar
mesaj 27 Nov 2014, 05:13 AM
Mesaj #7


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 362
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.977



Personal, consider ca ar fi o grseala ca penele sa dea jos cu pesede in lunile imediat urmatoare. Bugetul nu este inca votat, de fapt nici macar facut nu este.

Pesede prin demnul mincinos care il reprezinta a promis vrute si nevrute, ei acum trebuie sa asume acele promisiuni mincinoase.

Cel putin pana in toamna lui 2015, pesede trebuie sa ramana la guvernare. Sa asume, altfel, daca penele va trage ponoasele promisiunilor mincinoase, la alegerile parlamentare din 2016 pesede risca sa castige iar, si atunci trece cincinalul lui Iohannis fara sa poata face nimic.

Acest topic a fost editat de zar: 27 Nov 2014, 05:14 AM


--------------------
trece lebedele'n zare...
eu ma uit ele dispare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 Nov 2014, 01:12 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(zar @ 27 Nov 2014, 05:13 AM) *
Personal, consider ca ar fi o grseala ca penele sa dea jos cu pesede in lunile imediat urmatoare. Bugetul nu este inca votat, de fapt nici macar facut nu este....

PSD are majoritate parlamentara, azi inca nu vedem rolul nefast pe care urmeaza sa-l joace PSD-ul (psd-isti) in tot ce are de gand sa intreprinda noul presedinte Johannis, iar el stie asta, motiv pentru care tot zice de o noua majoritate, schimbare etc. Daca PSD-ul & Co. ramane la putere inca 2 luni o sa-si aseze oamenii in functiile importante, acolo unde ar trebui sa vedem ceva schimbari iar lui Johannis nu-i ramane decat sa faca frumos la cate un banchet o sarbatoare sau vizita oficiala. Am fost surprins si de unii din consilierii pe care si i-a ales, surpriza Dan Mihalache, un traseist cu staif de politician versat, care nu are nimic cu meritocratia sugerata de presedintele Johannis si sustinuta de multi dintre cei care l-au votat. Ce buget sa voteze parlamentul acesta, majoritatea asta otravita si lacoma? cel propus de V.V. Ponta? acest buget nu face altceva decat sa umple golurile generate din pomenile din campania electorala, dupa care ne trezim ca n-avem bani de pensii, pentru spitale, scoli, armata si politie, dar senatorii si-au tras deja buget marit. Ce schimbari poate sa faca Johannis fara "PUTERE"? nada!? Entuziasmul care i-a lovit pe romani in timpul "revoltei electorale" e pe cale sa se sfarseasca, "pulimea" intra in amortire odata cu sarbatorile si vacantele de iarna, iar la primavara se trezeste cu noi taxe si impozite, cu un premier talamb si ranjit si un presedinte inclestat cu dintii in promisiunile neonorate.

Acest topic a fost editat de Marduk: 27 Nov 2014, 04:33 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 27 Nov 2014, 02:28 PM
Mesaj #9


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(zar @ 27 Nov 2014, 05:13 AM) *
Personal, consider ca ar fi o grseala ca penele sa dea jos cu pesede in lunile imediat urmatoare.

Nici nu ar avea cum sa o faca. PSD are majoritate confortabila (si chiar daca UDMR dezerteaza, tot va avea majoritate). O motiune de cenzura are sanse exact zero sa treaca. Si fara motiune de cenzura, Ponta nu are cum sa fie inlaturat de PNL.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zar
mesaj 28 Nov 2014, 07:36 PM
Mesaj #10


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 362
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.977



QUOTE(abis @ 27 Nov 2014, 02:28 PM) *
Nici nu ar avea cum sa o faca. PSD are majoritate confortabila (si chiar daca UDMR dezerteaza, tot va avea majoritate). O motiune de cenzura are sanse exact zero sa treaca. Si fara motiune de cenzura, Ponta nu are cum sa fie inlaturat de PNL.


Oohh, subestimezi abilitatile de traseisti ale nesimtitlor din parlament. Sunt sigur ca s-ar gasi in scurt timp majoritatea necesara motiunii care sa dea jos guvernuil pesede.
Dar dupa mine ar fi o greseala strategica majora a penel sa dea acum jos pesede, mincinosul trebuie sa asume, macar un an de zile toate minciunile si promisiunile nesustenabile pe care le-a facut in ultimul timp.

Cel mai bine ar fi ca motiunea de cenzura sa dea cu pesede jos doar cu cateva luni inainte de alegerile din 2016. Cam cum a facut usele in 2012, dar pe invers. O majoritate zdrobitoare cu un adevarat program de promovare a intreprinzatorilor, de relansare economica prin reducere de taxe si pesede ar ramane in opozitie vreo 10 ani. Iar pesede fara ciolan este mort, s-ar dezintegra.


--------------------
trece lebedele'n zare...
eu ma uit ele dispare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 29 Nov 2014, 11:09 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(zar @ 28 Nov 2014, 07:36 PM) *
...Dar dupa mine ar fi o greseala strategica majora a penel sa dea acum jos pesede...

N-ar fi o gresala, este necesar ca PNL, dreapta, sa dea jos de la guvernare stanga, PSD-ul, altfel impactul electoral se va stinge in mentalul colectiv, iar PSD-ul, daca va supravietui luptei interne, isi va impune prin majoritatea parlamentara programul politic si oamenii in punctele cheie ale "puterii" lasandu-l pe Johannis fara obiectul promisiunilor sale.
QUOTE
...pesede fara ciolan este mort, s-ar dezintegra.

PSD are forta sa lupte ideologic, fara ciolan, nu trebuie subestimat acest partid. PSD-isti de azi nu lupta pentru ciolan, eu cred ca lupta sa pastreze ce-au pus deoparte din colanul din care s-au infruptat timp de 25 de ani si nu sunt singurii care fac asta. PSD nu va renunta usor la putere, psd-isti sunt constienti ca odata debarcati de la butoane, sunt pierduti. Fenomenul coruptiei este unul transpartinic, tine de lacomia indivizilor nu de ideologia acestora, cei corupti n-au interes ca "revolta electorala" sa se concretizeze in schimbari care le pot periclita averile. K.W.J va avea o problema in momentul in care electoratul va observa, sau va simti pe propria piele ca Johannis nu poate face nimic, conform constitutiei intocmite pentru "democratia originala". Johannis are nevoie de un vector politic de concentrare a PUTERII, daca vrea sa faca schimbarile pentru care a fost votat, cat timp nu va avea sustinerea politica a puterii, guvernarea unui partid de dreapta care sa-i sustina ideile, totul ramane la nivel de vorbe.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 29 Nov 2014, 08:15 PM
Mesaj #12


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Lamuriti-ma va rog, ce e PSD ? Partidul Stāng de Dreapta ? unsure.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 30 Nov 2014, 04:55 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Oficial este un partid de stanga, dar lui V.V. Ponta ii place ca partidul sa fie perceput de alegatori ca fiind de centru-stanga, mai grav este ca V.V. Ponta a venit cu ideea nastrusnica, ca sa nu zic diabolica, de a amalgama stanga cu dreapta, lucru pe care l-au facut si comunistii in '48, inainte de a ajunge la putere.

Acest topic a fost editat de Marduk: 30 Nov 2014, 07:29 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 30 Nov 2014, 07:10 PM
Mesaj #14


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Multumesc Marduk smile.gif Dupa cum ma stii, doar faceam misto biggrin.gif
Eu nu ma bag īn politica romāneasca ca nu ma pricep, am destule de-a face cu Merkel, i-as trage si un sut sa intre mai bine īn curul lui Obama ohyeah.gif

*edit: Da, stiu, doar ieri mi-a zis cineva ceva: "Eu nu stiu pe moment daca faci misto sau vorbesti serios"

wink.gif

Despre Johannis: īl stiu ca primar al Sibiului. Am fost impresionat de oras 2007, capitala culturala a Europei, īmpreuna cu Luxemburg.
Orasul curat si frumooos, la Piata Mare era Jethro Tull pe gratis rolleyes.gif
Si mi-a facut placere sa ma plimb "Sub Arini" wub.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 30 Nov 2014, 07:24 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 2 Dec 2014, 10:56 AM
Mesaj #15


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Cla @ 29 Nov 2014, 08:15 PM) *
Lamuriti-ma va rog, ce e PSD ?

Un fel de Camorra altoita cu Ndrangheta dar mai prostovani.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 2 Dec 2014, 11:05 AM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Cla @ 30 Nov 2014, 08:10 PM) *
Despre Johannis: īl stiu ca primar al Sibiului. Am fost impresionat de oras 2007, capitala culturala a Europei,



...muuulta lume face greseala asta. sibiul a fost capitala europeana in urma a cu totul alte demersuri...primaria nu a avut niciun merit, dar a vut beneficii fabuloase...iohannis, un cotcar marunt (se va vedea curand) a fost propulsat de acest neasteptat noroc si si-a facut o imagine nemeritata de pe urma lui.....


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 2 Dec 2014, 12:44 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



"S-a hotărāt ca Sibiul să fie capitală europeană īncă din anul 2004... Atunci a depus Iohannis cererea de includere."
Ce interes ar fi avut primarul Johannis sa nu depuna cererea? ce s-ar fi intamplat daca din varii motive, subiective sau obiective, n-ar fi depus cererea? Eu cred ca oricarui politician trebuie sa-i acordam un "credit", asa am facut si cu V.V. Ponta, sa asteptam sa vedem ce se intampla, nu sa-i aruncam cu laturi in cap inainte de a ne clati mintile cu apa curata.

Acest topic a fost editat de Marduk: 2 Dec 2014, 12:45 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 Dec 2014, 02:09 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(The Dude @ 2 Dec 2014, 12:05 PM) *
.. iohannis, un cotcar marunt (se va vedea curand) a fost propulsat de acest neasteptat noroc si si-a facut o imagine nemeritata de pe urma lui.....

Da, marunt in comparatie cu Ponta rolleyes.gif

Observ o disconsideratie camuflata vizavi de Iohannis in tonul pe care l-ai abordat in cateva postari aici la Han. Poate gresesc dar asta e perceptia mea ...
Ai informatii concrete care sa ne faca sa-l privim pe Iohannis intr-o lumina negativa sau mai putin favorabila?

Te deranjeaza faptul ca nu e roman, ca nu e ortodox ? Crezi ca in viitor, ca presedinte, nu va urmari in primul rand interesele Romaniei ca stat si ale romanilor ca natiune?


--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 2 Dec 2014, 03:58 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



exe...eu is catolic...iar faptul ca nu e roman, as spune ca e mai degraba un imens avantaj rofl.gif


Nope, am lucrat cu el...Centura Ocolitoare a Sibiului....muuuuuulte nereguli. In mod normal lucrarile astea sunt finantate de CNADNR, dar asta a fost de municipalitate...mare mister...ca si felul in care se executau platile...total atipic...Dar hai sa iti zic la subiect...Licitatia a castigat-o societate comerciala pentru care lucram...in prima faza aia (primaria, printr-o firma de consultanta) i-au descalificat, ca trebuia sa iasa altcineva..astia au contestat, contestatia le-a fost respinsa (sef la CNSC e unul Lehel, prieten si conational cu don primar...cand are ceva de rezolvat da cauza la completul 5, ca aia's cei mai "competenti" in chestii delicate....ghici cine a judecat cazul ???) In fine s-a ajuns la tribunal si s-a castigat in instanta...

Acu, ca orice primar din gubernia noastra socoteste ca e de datoria lui sa isi traga spuza n-ar trebui sa surprinda pe nimeni...Pe mine m-a impresionat chiar in mod placut. E bine cand ai de a face cu omul potrivit la locul potrivit...asa ca nu asta m-a indignat...ci felul in care proceda.

Veneau deconturile...ele se avizeaza de dirigintele de santier (e o institutie, nu doar o persoana). Beneficiarul n-are treaba cu situatile de lucrari...El le plateste si atat. Stadiile fizice si calitative se verifica de diriginte si se insusesc de beneficiar. Da asta nu vroia.....tot batea seaua ca sa priceapa iapa...E dreptul beneficiarului daca are vreun dubiu, sa ceara reverificari si chiar expertize, iar asta triimitea permanent inspectori primariei sa faca o carota...Dar mai intai, ca sa nu se produca vreo paguba, bloca situatia de plata.

Carotele se fac impreuna, inspectori, santieristi (adica noi) proiectant si diriginte. Rolul lor este sa confirme ca drumul are structura pretinsa de proiect si confirmata de documentele insotitoare facturii...Iesea carota buna si plecau inspectorii...Peste doua trei zile primeam adresa cum ca proba nu confirma calitatea...Noi saream la carotida...ei se corectau si ziceau ca proba nu e concludenta si trebuie sa faca altele...si apoi o luau iar de la cap...ca nu-i buna...ca nu-i concludenta.....treceau zile, saptamani.....luni...Si atunci sefii mei i-au facut un pachetel.....Ta-dam...suna telefonul: Ba....dar voi nu mai aduceti odata situatiile alea...ce n-aveti nevoie de bani ??....si pac, imediat se platea....


Am lucrat in felul asta circa doi ani...si a iesit si o bijuterie de drum.


Acum, iti repet: n-ai cum sa faci bici care sa pocneasca si sa nu stropeasca...iar primariile sunt cele mai corupte structuri din tara asta...noi glumeam numindu-le facultati de spagari...politica e iarasi o hazna publica, iar din astea doua n-are cum sa vina niciun ingeras.

Sa se schimbe ??? Sa devina altul, imediat ce se inscauneaza ??? mira-m-as....

dar nu uita, cei care i-au dat bani atunci, si nu-s nici pe departe singurii....n-au murit...isi pun chiar mari sperante in viitor...asa e in jocul asta: increngaturile te trag la fund, iar iohannis nu mi-a parut nici curajos, nici din cale-afara de istet...Dupa cum am mai afirmat aici, eu il cred doar unealta structurilor basiste....

Acest topic a fost editat de The Dude: 2 Dec 2014, 06:19 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 2 Dec 2014, 05:11 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 2 Dec 2014, 03:58 PM) *
...eu is catolic...am lucrat cu el...Centura Ocolitoare a Sibiului....muuuuuulte nereguli....Am lucrat in felul asta circa doi ani...si a iesit si o bijuterie de drum....iohannis nu mi-a parut nici curajos, nici din cale-afara de istet...Dupa cum am mai afirmat aici, eu il cred doar unealta structurilor basiste....

blink.gif Eu care credeam ca odata cu alegerile astea am scapat de Basescu, de basism etc. Poate ca Dragnea are dreptate cand zice, ca americanii au facut ceva la facebook de-a castigat Johanis alegerile. rofl.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 6 Dec 2014, 04:35 PM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Sper din tot sufletul ca revizuirea sistemului de invatamant sa fie prima mare reusita a lui Klaus Johannis. Am sustinut de multe ori pe acest forum ca nu toti copiii vor sa mearga la facultate, ca trebuie gasita modalitatea de a educa copiii, de a face scoala buna pana in clasa a-VIII-a, dupa care cei care vor sa continue sa mearga mai departe la liceu, cei care nu vor sa mearga sa invete o meserie care le place, necesara societatii, nu trebuie sa avem sudori cu liceul terminat dar fara cunostinte dobandite in liceu. In clasele 1-8 sa se faca temeinic, limba romana, limba materna, aritmetica, geografia Romaniei, istoria Romaniei, o meserie specifica zonei in care traieste elevul respectiv si o limba de circulatie europeana.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 10 Dec 2014, 01:05 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
Acum, iti repet: n-ai cum sa faci bici care sa pocneasca si sa nu stropeasca...


Prea multa intentie de a argumenta absolut nimic. Daca ar fi fost situatia de a alege altfel as fi inteles straduinta in a ne demonstra ca si capra celuilalt e la fel de manjita.
Desi pot sa inteleg de unde atata forta.. sa cam miscat presul de sub picioare... nu? rofl.gif
Cred ca am depasit varsta la care am putea crede intr-o politica si politicieni onesti.
Klaus Johannis nu poate fi decat mai bun fata de predecesorii sai si noi cei care l-am sustinut, o sa fim un pic satisfacuti. Noi credem in mai bine!! thumb_yello.gif
Iar cel mai mult ne bucura ideea ca i-am incurcat... stii?... exista un proverb romanesc interesant: (depinde cum il citesti) Firele cand se incurca, anevoie se descurca.

Nimeni de aici nu crede (sper) in zei, providente care sa salveze ceva ce nu poate fi salvat. O utopie in a crede in salvarea neamului. Salvare fata de cine?

Milioane de romani au plecat de aici, nu pentru ca nu erau oportunitati, ci pentru ca acestea erau pastrate, inchise intr-un cerc. Doar unii puteau beneficia de ele. Sa fie elita aia de care tot pomenesti?
Sute de mii de valori pe care statul acesta si in special elita nu a dorit sa le pastreze. Sa le defineasca asa cum orice natiune realizeaza. Sa le insuseasca si sa construiasca un viitor ce poate fi mai bine.
Un sistem pe care tot ei (elita) l-au corupt, l-au imbolnavit si pe care si l-au insusit. Un sistem prin care statul nu face nimic pentru cetatenii pe care ii reprezinta.

A venit insa momentul ca de acum incolo noi (cetatenii) sa putem sa ii spunem STOP! A venit momentul in care noi sa le transmitem celor care ne reprezinta mesajele ca e timpul sa facem ce trebuie.
A venit momentul in care dupa 25 de ani sa recladim ceva ce ne apartine.
A venit momentul sa fim Romani!!

Asa am zis!!

jamie.gif ohyeah.gif







--------------------
"Mć simt ca īntr-o barcć, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce īn ce mai departe de mal. Chiar dacć as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa cć prefer sć tac si sć cred cć alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Dec 2014, 05:01 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(cocosel @ 10 Dec 2014, 02:05 PM) *
Prea multa intentie de a argumenta absolut nimic. Daca ar fi fost situatia de a alege altfel as fi inteles straduinta in a ne demonstra ca si capra celuilalt e la fel de manjita.


...nu argumentez nimic; nici nu ma "stradui" sa demonstrez....un truism.
cu o maxima decenta raspundeam mesajului altcuiva...

QUOTE
Desi pot sa inteleg de unde atata forta.. sa cam miscat presul de sub picioare... nu? rofl.gif


...On the contrary Sherlock...e mai stabil si mai sigur ca nicicand....you would never guess....
Johannis asta e un om de mare nadejde, taman pentru ca nu poti sa iti pui mare baza in el... rofl.gif


QUOTE
Cred ca am depasit varsta la care am putea crede intr-o politica si politicieni onesti.



rolleyes.gif ...sunt convins de asta...doar ca in cealalta directie..in regresie..acum crezi in dintr-aia mantuitori.

QUOTE
Klaus Johannis nu poate fi decat mai bun fata de predecesorii sai
,

hmm.gif discutabil....desi n-are cine stie ce concurenta....dar cum am zis, omul asta ..... e plin de neprevazut..


QUOTE
si noi cei care l-am sustinut o sa fim un pic satisfacuti. Noi credem in mai bine!! thumb_yello.gif


nope...voi nu credeti in nimic, taman de aceea:

QUOTE
.... cel mai mult ne bucura ideea ca i-am incurcat pe altii...


rar vezi infantilismul insotit de ignoranta si aroganta intr-o armonie mai buna... thumb_yello.gif ....si toate in numele unor ideluri sacre Romania, unitate, libertate..partz (pardon)


QUOTE
Milioane de romani au plecat de aici, nu pentru ca nu erau oportunitati, ci pentru ca acestea erau pastrate, inchise intr-un cerc.



rolleyes.gif Really..de aici de la han ??? rofl.gif rofl.gif ....

Nope jalnic cucurigator, au plecat pentru ca nu au putut sa duca lupta la nivelul la care ea se dadea...Au plecat in cautare de ocolisuri, si cei mai multi le-au si gasit...Bravo lor, si Bravo celor ce au ramas acceptand confruntari dure..Insa felul asta de a separa cele doua entitati, cu scopul clar al invrajbirii lor, e o dovada in plus la calitatea celor pe care ii aclami: luptatorii sfintei dreptati. (citeste sans culote).


QUOTE
Doar unii puteau beneficia de ele. Sa fie elita aia de care tot pomenesti?


Ca peste tot, ca pretutindeni beneficiau de ele toti cei cu o suficienta determinare, cu o minima ambitie, indeajuns curaj si pilduitor devotament...
Elitele de care am spus nu-s derbedeii de prin piete ce incearca sa isi impuna un punct de vedere prin forta....In fapt ele nici nu s-ar coboara la un dialog cu unul ca tine, fiind foarte ocupate in perioada asta a anului (cu baluri, banchete, acte de caritate... rolleyes.gif). Sunt cei care au reusit. Cei care au trecut pragurile sufocante ale confirmarilor sociale. Cei care sunt si au sa ramana mereu in frunte, chiar si atunci cand comunisti din astia zvapaiati vor fi nimerit in iuresul istoriei clipita unei izbanzi cat de mici.

Contrar a ceea ce incerci cu indaratnicie sa insinuezi, elitele sunt un spatiu deschis...doar ca nu se ajunge acolo pe scurtaturi (intre altele dovedesc asta si arestariile de-a valma din ultima vreme..)..si nici nu se ajunge facand larma prin piete. E un alt circuit, dar n-are rost sa iti explic. E limpede ca in existenta asta ai ratat orice sansa la scara macro (incearca pe la sate. Acolo mai exista un surogat ascuns in zicala: decat codas la oras....??)


QUOTE
Asa am zis!!


...nu chiar...ai balmajit mai degraba lozinci tocite pe ton sforaitor...dar ca tot veni vorba, tu si cu ai tai, in extrasezon, cand nu-i nicio valmaseala cu rosia montana, gaze de sist, proteste antiguvernamentale, etc...in perioadele moarte vreau sa zic, cum va descurcati cu banii de tigari ??? unsure.gif ...ahhhhhaaa...colindele...siguuuuuur ca da....



PS..sa nu te obraznicesti acum...sunt sarbatori, toti trebuie sa fim mai buni si mai intelegatori cu aproapele nostru nevolnic si prapadit (in gandire-cazul de fata); d-aia ti-am facut cinstea unui raspuns....hai pa...sarbatori intelepte.... thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 10 Dec 2014, 06:48 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Dec 2014, 06:30 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(cocosel @ 10 Dec 2014, 01:05 PM) *
....A venit insa momentul ca de acum incolo noi (cetatenii) sa putem sa ii spunem STOP! A venit momentul in care noi sa le transmitem celor care ne reprezinta mesajele ca e timpul sa facem ce trebuie.
A venit momentul in care dupa 25 de ani sa recladim ceva ce ne apartine.
A venit momentul sa fim Romani!!

Pare o lozinca, asa ca te intreb: care noi cetatenii? cati dintre romani constientizeaza ca trebuie sa se schimbe, sa faca sacrificii fata de propria persoana, de familie etc. ca aceste deziderate sa se produca efectiv, sa se simta la nivelul intregii societati.

Acest topic a fost editat de Marduk: 11 Dec 2014, 09:58 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 10 Dec 2014, 08:19 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
...nu argumentez nimic; nici nu ma "stradui" sa demonstrez....un truism.

Ba da si inca cum... vii si cu exemple care mai de care... tu chiar crezi ca poti sa mai manipulezi mult? A trecut vremea!!Poti sa iesi la pensie!! rofl.gif

QUOTE
Johannis asta e un om de mare nadejde, taman pentru ca nu poti sa iti pui mare baza in el... rofl.gif

Vei avea o mare surpriza... thumb_yello.gif
Nu cred decat in evidente. Spre nefericirea unora si altora. Dar mai ales al celui numit Dude.
Johannis va fi ce trebuie si mai mult decat va trebuie voua. De aici si ambitia asta de a incerca orice pentru inlaturare, denigrare si alte nimicuri...bla bla.

QUOTE
hmm.gif discutabil....desi n-are cine stie ce concurenta....dar cum am zis, omul asta ..... e plin de neprevazut..

Cum nu? Tataia Ilici caruia nu stiai cum sa ii mai scoti petele.. Sau ai uitat? De fapt stai ca oricum in fiecare post te contrazici depinde din ce parte vine Vantu... Aoleoo si asta s-a apucat de scris.
Ce mai intelectuali!! rofl.gif

QUOTE
nope...voi nu credeti in nimic, taman de aceea:

Care noi?
Vorbesti de cei din piata?... nu-i cunosc... nu sunt ai mei. Doar simpli cetateni. Dar sunt multi de tot. Si vorba aceea multimea conduce oricat ai freca sintagma cu elitele.
Sunt mai aproape de ei la figurat off course...sunt mai inteligenti.


QUOTE
rolleyes.gif Really..de aici de la han ??? rofl.gif rofl.gif ....

Din han da au plecat multi...avand asemenea interlocutori ca dumneata mai bine sa te retragi, sa pleci. Aportul de bun simt a fost mereu cam zero atunci cand opinia nu corespunde.

QUOTE
Nope jalnic cucurigator, au plecat pentru ca nu au putut sa duca lupta la nivelul la care ea se dadea...

rolleyes.gif Tocmai ce iti subliniam mai sus. In fine!!

Au plecat pentru ca aici elitele - maretele sunt cele mai corupte. De la nivelul lojilor (vai di mini cei acolo) pana la nivelul cel de sus prezidential. Totul cu un scop precis.
Fiti voi prostii ca noi va furam tot!!
Unde sunt "baietii destepti" cum ii zice lojei de opereta...cea din jurul lui Taricelu?
Ma bucur ca nu am de face cu asemenea specimene.


QUOTE
Ca peste tot, ca pretutindeni beneficiau de ele toti cei cu o suficienta determinare, cu o minima ambitie, indeajuns curaj si pilduitor devotament...


Bla bla...cei care au distrus tot ce se putea.. fabrici, uzine, banci cu scopul de a castiga in buzunarele lor sau in buzunarul mare. Sunt primii DERBEDEI. ohyeah.gif
Si inca le acord din bunavointa mea. (by the way... care baluri? alea de toata jena...unde abia daca se strang 2-3 mii de caramizi pentru niste copii orfani sau alea in care Tiriac face pe amfitrionul rofl.gif )
Nu ma intereseaza asa zisele scurtaturi... pentru ca in "loja" binoclul este obtuz... nici nu mai cunoaste cei aceea o elita. Pentru voi si un Vanghelie sau un Cioaba reprezinta unul demn de a fi alaturi.
In existenta pe care nu o vei cunoaste... si chiar sa nu te dezamagesc acum de sarbatori...iti spun asa la Alain Ducasse tocmai ce am inchinat o cupa de sampanie si un Chablis (asta daca stii cei ala... rofl.gif ) pentru voi... elita minunata damboviteana.

In rest sa fie bine!!
Ciao si mai multa minte!!

I learn that half knowledge of another's life leads to false judgement;
I learn that there is a surprise kinship in human nature;
I learn that what we expect we get;
I learn that there is more good than evil in this world;
That age is a question of spirit;
That youth is the best of life;
No matter how numerous its years;
I learn how much there is to learn.

So mote may be!!

PS: Sarbatori Fericite tuturor!! ohyeah.gif

Acest topic a fost editat de cocosel: 10 Dec 2014, 08:22 PM


--------------------
"Mć simt ca īntr-o barcć, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce īn ce mai departe de mal. Chiar dacć as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa cć prefer sć tac si sć cred cć alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 11 Dec 2014, 07:13 AM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(The Dude @ 10 Dec 2014, 06:01 PM) *
Elitele de care am spus nu-s derbedeii de prin piete ce incearca sa isi impuna un punct de vedere prin forta....

Nu-s ... dar din randul lor s-au desprins unii care au intrat in ceea ce conventional a primit termenul de elita.
Dar si elitele sunt mai multe. As vorbi de elita culturala, de cea economica, politica, militara ... poate chiar de elita sportiva sau cea jurnalistica. Intr-un cuvant de toti cei care se afla la varf in domeniul lor.

Daca nu ma insel cumva elitele despre care pomeneai sunt acele elite cu putere de decizie in viata unei comunitati sau a unei tari.

Acest topic a fost editat de exergy33: 11 Dec 2014, 07:16 AM


--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 11 Dec 2014, 08:49 AM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE
Nu-s ... dar din randul lor s-au desprins unii care au intrat in ceea ce conventional a primit termenul de elita.


..."s-au desprins"..e adevarat....Dar totusi nu-mi amintesc de niciunul acum.


Nu exe...elitele nu-s mai multe....sunt, ca sa ma exprim asa "una singura", compusa din toti cei pe care i-ai numit.
Exista un sigur grup de oameni valorosi ai momentului si ei alcatuiesc elita, ca fiecare exceleaza pe un domeniu anume e cu totul alta poveste.

Te lasi inselata de speculatiile provocatoare ce fac legatura intre statutul meu de mason, relatia masoni/elita si toti cei care se revendica din elite.
In ciuda unui discurs mai complex, afirmatiile mele sunt foarte limpezi si nu se contrazic de fel.

Masoni, administratia de stat, protipendada, politicienii, artistii cu renume, sportivii cu merite...pot accede doar ocazional in pozitii elitiste. Nu capata un statut imediat prin simpla numire sau recunoastere...si nu-i tot...Mai trebuie sa fie si confirmati de timp..De elite vorbim cel mai ades la timpul trecut.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 11 Dec 2014, 09:51 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(cocosel @ 10 Dec 2014, 09:19 PM) *
Poti sa iesi la pensie!! rofl.gif


rolleyes.gif ..nu prea am varsta...dar uite, fie, iti propun un targ: eu fac cerere sa ma scoata in aticipatie si tu de retragere pe motiv de boala (handicap). Ce zici ?? Te invoiesti ?? In felul asta, pe langa primenirea ocazionata de plecarea mea s-ar mai adauga si o asanare morala binevenita si de mare insemnatate din partea-ti...


QUOTE
Nu cred decat in evidente. Spre nefericirea unora si altora. Dar mai ales al celui numit Dude.



bowahahahahaha...... roflmao.gif ..Evidentele....exact cele cu care n-ai nicio tangenta de la distanta, prin intermediari, cu o educatie precara si orbit de manie...Fericirea lui The Dude e intr-adevar serios afectata de justetea alegerii dar mai ales de profunzimea inteleptciunii ei (de felul in care se aplica).. rolleyes.gif Dude nici n-are prea multe alte scopuri in viata, d-aia a ramas consternat de duluma ta....E fara aer saracu'...sa-i faci tu una ca asta taman de sarbatori ????


QUOTE
Johannis va fi ce trebuie si mai mult decat va trebuie voua. De aici si ambitia asta de a incerca orice pentru inlaturare, denigrare si alte nimicuri...


Esti absent nemotivat (sa vii cu parintii)...Nimeni nu il vrea inlaturat...Ma rog, nu eu.. (ce-ai ?....ai baut apa de la caine ?)...Iti reamintesc ca pentru mine el e partenerul perfect: e discret, elegant, am facut afaceri profitabile impreuna...imi e ca si un frate natural ( rolleyes.gif ).. Pentru ce nu l-as prefera unui procuror infantil, rasfatat, poltron, ezitant si incompetent ??


QUOTE
Tataia Ilici caruia nu stiai cum sa ii mai scoti petele..


...cum sa incerc una ca asta...???..E impotriva firii mele...Am ceva visceral cu omul asta si e de nenegociat si ireconciliabil...
A...ca a avut cel mai bun mandat de dupa '90 (al doilea oficial....sub indrumare...stii tu...) asta insa nu o pot nega...
Ca a avut o atitudine matura si salvatoare pentru Romania post decembrista, iarasi m-am prins cu intarziere (ceea ce iata, e destul de bine, ca vad ca unii continua sa judece cu tārtiţa in loc de cap)


QUOTE
Si vorba aceea multimea conduce oricat ai freca sintagma cu elitele.


Asta e de pus in rama... Imi si imaginez poporul luand on line decizii si vorbind pe un singur glas... roflmao.gif roflmao.gif
Sigur ca ea conduce...prin reprezentantii ei delegati sau recunoscuti....administratia de stat, care se autoregleaza prin monitorizarea unor vectori cheie.....aaaaaa unsure.gif la toti astia le zicem conventional elita


QUOTE
Sunt mai aproape de ei la figurat off course...sunt mai inteligenti.


Desigur au si dovedit-o in mai multe randuri. O plastelina ideala in mainile serviciilor...Pocnesc de atat istetime, nu alta...


QUOTE
Din han da au plecat multi...avand asemenea interlocutori ca dumneata mai bine sa te retragi, sa pleci.



Ferice de tine ca nu ai, si n-ai avut, parte de un dialog permanent....Ghinionul nostru ca nu ti-a ajuns cat ai avut ca sa iei decizia potrivita... mad.gif


QUOTE
In existenta pe care nu o vei cunoaste... si chiar sa nu te dezamagesc acum de sarbatori...iti spun asa la Alain Ducasse tocmai ce am inchinat o cupa de sampanie si un Chablis (asta daca stii cei ala... rofl.gif )


mmmda, placerea oamenilor marunti, traiti in tot felul de privatiuni si sacrificii..Daca nu poti fi ca regele, macar incearca sa arati ca el intr-una dintre ipostaze.....Buuun asadar ti-ai cheltuit pe nimicuri si bruma de bani incasata pentru agitatia din fata sectiei de votare a ambasadei.....Usturatoare bravada, nu-i asa ? Te-ai gandit insa ce ai sa faci pana la primavara ??? ..ca doar n-ai sa traiesti numai din iaurt si paine..???


ahhhhha colindele...cum naiba fac ca uit mereu ??


"I learn that what we expect we get;
I learn that there is more good than evil in this world....."


you learn it wrong stupid bird....very wrong..


Hai....Canta la alta masa...De aici nu capeti niciun penny (citeste: "copeica", bolsevicule rofl.gif )

Acest topic a fost editat de The Dude: 12 Dec 2014, 06:59 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 11 Dec 2014, 11:03 AM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(cocosel @ 10 Dec 2014, 08:19 PM) *
...Johannis va fi ce trebuie si mai mult decat va trebuie voua....

Klaus Werner Johannis nu poate sa faca nimic singur, fara sprijin va ajunge mai rau de cat Emil Constantinescu. Cine sunt cei care-i vor dat acest sprijin? cei de pe facebook? cei care l-au votat in diaspora?, cei care l-au votat in Romania? Ok sa presupunem ca va gasi acest sprijin in cei ce l-au ales, dar cu cine va pune in practica programele sale? cu V.V. Ponta? cu noul PSD? cu fostii conducatori de judet care acum asteapta decizia judecatorilor? Nu vedeti ca suntem intr-un cerc vicios care nu poate fi spart nici de "elite" nici de popor, de parlamentari nu mai vorbesc dupa ce si-au permis sa-si creasca avantajele materiale. Johannis are nevoie de oameni, dar eu zic ca nu-i are, pentru ca procentul putreziciunii fetide este prea mare si chiar daca ar gasi cativa vor fi inabusiti de "sistemul" postdecembrist, de democratia originala de "elita" emanata la "revolutie".
QUOTE
Care noi? Vorbesti de cei din piata?... nu-i cunosc... nu sunt ai mei. Doar simpli cetateni. Dar sunt multi de tot. Si vorba aceea multimea conduce oricat ai freca sintagma cu elitele.

Nu trebuie uitat ca piata a votat si emotional in 16 noiembrie, emotie care s-a pierdut in mare parte, zic asta pentru ca nu vad mase de oameni pe strazi demonstrand fata de ultima traznaie a parlamentarilor. Multi l-au lasat pe Johannis sa-si faca treaba crezand ca va reusi singur sa schime aceasta pelagra neocomunista care a infestat Romania in decembrie '89. Altii l-au perceput ca peun tatuc care trebuie sa reuseasca cumva sa le rezolve problemele, sa le dea apa, paine, cate-o tuica, ceva branza si cate un spectacol folcloric.
QUOTE
...elitele - maretele sunt cele mai corupte. De la nivelul lojilor (vai di mini cei acolo) pana la nivelul cel de sus prezidential. Totul cu un scop precis....

Care elite moncher? despre ce elite vorbim? poate ca ar trebui sa vedem ce inseamna elita, ca popor sa ai elite este una si alta niste lepre ordinare care nu stiu decat sa fure din avutia nationala. Daca vrei sa vezi cine sunt elitele Romaniei uita-te cine sunt membri Academiei Romane, cine i-a facut academicieni si de ce nici un academician, elita deh, nu a luat si nu ia atitudine cand politicienii si parlamentariiisi bat joc de popor. Elita reala a acestei tari se numara pe degete, poate de la doua maini, restul sunt niste parveniti scoliti in epoca de glorie a comunismului si a fostei lor colege academiciana de renume mondial Elena Ceausescu. Daca n-am reusit sa facem curatenie in '89 cand le era cat de cat frica, cum o sa reusim acum cand s-au infiltrat peste tot. Nu-i vezi ce uniti sunt cand cade un baron in mainile DNA-ului, vine la apel toata "crema" judetului, pentru ca fiecare primar s-a infruptat din "merindele" oferite de baron.
QUOTE(exergy33 @ 11 Dec 2014, 07:13 AM) *
Nu-s ... dar din randul lor s-au desprins unii...As vorbi de elita culturala, de cea economica, politica, militara ... poate chiar de elita sportiva sau cea jurnalistica...

De unde, din ce s-a desprins elita de azi a Romaniei? cultura? economie? elita sportiva? jurnalistica? CARE ESTE RADACINA DIN CARE A CRESCUT ACEASTA ELITA? unde sunt dizidentii Romaniei? anticomunistii? cultura subterana din comunism? nu exista asa ceva pentru ca Romania n-a avut o cultura a elitelor in comunism, Paul Goma!? cativa care si-au dat foc pentru ca n-au mai putut rabda regimul comunist? ELITA DE AZI A ROMANIEI NU ARE O RADACINA, ESTE DOAR UN LASTAR VENINOS RASARIT DIN MINCIUNA, MANIPULARE ETC. Toti cei care incearca sa schimbe ceva sunt imediat anihilati de aceasta caracatita neocomunista emanata in '89. Nu discutam de un conflict filozofic, literal, de idei etc. este vorba pur si simplu de BANI SI AVERI, stranse de cei care azi se considera elita Romaniei, cum ar putea sa piarda acest statut in detrimentul unei elite adevarate, care se gandeste la viitorul Romaniei, ar fi pur si simplu o REVOLUTIE or asta nu se poate.

QUOTE(The Dude @ 11 Dec 2014, 08:49 AM) *
... speculatiile provocatoare ce fac legatura intre statutul meu de mason, relatia masoni/elita si toti cei care se revendica din elite....

Nu stiu daca este cazul tau, dar ce poate fi mai odios decat o elita, niste masoni, proveniti din fosti membri ai PCR, din familii care au fost apropiate de conducerea PCR sau chiar au facut parte din ea. Chestia asta mi-aduce aminte de fosti legionari deveniti peste noapte buni membri ai partidului comunist, e o mizerie de neacceptat pentru mine, o rusine, o nemernicie care arata pana unde se poate injosi un om, un roman. Am intalnit masoni care mi-au zis ca cineva trebuia sa formeze elita de azi a Romaniei, un fel de sacrificiu facut pe altarul prosperitatii Romaniei al poporului roman. Eu zic ca nici un membru al elitei de azi n-a avut curajul sa faca pasul inapoi, cinstit, sa se dea ca exemplu de onoare si sa ramana doar cu educatia celor tineri, nepatati de comunism, asemeni calugarilor asceti de prin schiturile Romaniei. Or fi fost dar eu nu-i cunosc, majoritatea elitei, cultura, economie, politica, militara a ascultat de sfatul tovarasului Ion Iliescu, clipul ala de care tot vorbesc, de la intalnirea cu activul din armata si militie cand Ion Iliescu a fost cat se poate de transant facand aluzie la prajitura ce nu trebuie lasata din mana. Drept pentru care ne-au dat dupa "revolutie" un simulacru de opozitie de dreapta, cei drept au avut si noroc, pentru ca marii cavaleri ai partidelor de dreapta au murit prea repede, au pus botul la avantajele oferite, aveau dosare de informatori, deci toti puteau fi lesne manipulati si oferiti "pulimii" ca opozitia istorica de dreapta.

QUOTE(The Dude @ 11 Dec 2014, 09:51 AM) *
....Sigur ca ea conduce...prin reprezentantii ei delegati sau recunoscuti....administratia de stat, care se autoregleaza prin monitorizarea unor vectori cheie.....la toti astia le zicem conventional elita
Desigur au si dovedit-o in mai multe randuri. O plastelina ideala in mainile serviciilor...Pocnesc de atat istetime, nu alta...

Daca ar fi numai monitorizare ar fi excelent dar se folosesc si de influentarea, modificarea, manipularea, acestor "vectori cheie". Pana la urma n-ar fi chiar atat de tragic ca fac asta daca ar face-o in interesul cetatenilor, din nefericire elita romaneasca este prea lacoma si orice aparitie a unui "vector cheie" care o vizeaza direct, o face sa actioneze ca o farna in cale interesului national.

Acest topic a fost editat de Marduk: 11 Dec 2014, 12:14 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 12 Dec 2014, 09:26 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(Marduk @ 11 Dec 2014, 12:03 PM) *
Care elite moncher? despre ce elite vorbim? poate ca ar trebui sa vedem ce inseamna elita, ca popor sa ai elite este una si alta niste lepre ordinare care nu stiu decat sa fure din avutia nationala. Daca vrei sa vezi cine sunt elitele Romaniei uita-te cine sunt membri Academiei Romane, cine i-a facut academicieni si de ce nici un academician, elita deh, nu a luat si nu ia atitudine cand politicienii si parlamentariiisi bat joc de popor. Elita reala a acestei tari se numara pe degete, poate de la doua maini, restul sunt niste parveniti scoliti in epoca de glorie a comunismului si a fostei lor colege academiciana de renume mondial Elena Ceausescu. Daca n-am reusit sa facem curatenie in '89 cand le era cat de cat frica, cum o sa reusim acum cand s-au infiltrat peste tot. Nu-i vezi ce uniti sunt cand cade un baron in mainile DNA-ului, vine la apel toata "crema" judetului, pentru ca fiecare primar s-a infruptat din "merindele" oferite de baron.


Daca ai timp citeste aici un punct de vedere tangent cumva cu ideea de elite adusa in discutie.


--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 13 Dec 2014, 11:46 AM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Da, ce sa zic, o pagina de romanism, mai corect de nationalism-comunism, ceva istorie si trebuie sa remarc aceiasi placa, frica indusa in randul "pulimii" cu dezmembrarea Romaniei, scenarii si regii internationale puse in scena cu actori si figuranti de la Bucuresti. Eu nu sunt atat de titrat precum altii, stiu insa ca in anii '60 "elita" din Romania, mai ales dascalimea marunta, a fost "invitata" sa umple un gol lasat in urma de intelectualitatea ce-a murit in inchisorile stalinismului. Deci ne intorcem la radacini, toti cei care azi reprezinta elita culturii romanesti, provin din acei profitori de ocazie care au inghitit "galusca" comunista a romanismului, a nationalismului comunist. Aceasta elita a actionat cu buna stiinta, asa cum a facut si BOR, in numele unui ideal salvator pentru romanism, dar dirijat de comunisti, uitand ca principala sarcina a elitei este sa salveze si sa calauzeasca natiunea, nu s-o inrobeasca unui curent sau ideologii. In opinia mea atat BOR cat si intelectualii comunismului au facut o alegere gresita, au preferat colaborarea in locul martiriului cu gandul ca asa se pot salva, iar prin salvarea lor se va salva si neamul romanesc. Istoria ne arata ca n-a fost asa, aceasta colaborare a elitei cu regimul comunist a dus la disparitia sperantei pentru natiunea romana, care s-a lasat prea usor pe mana comunismului. Daca pana prin '60 existau romani care mai sperau in sosirea americanilor, dupa moartea lui Dej, majoritatea a inteles ca nu exista alternativa la comunism, acceptand martiriul national resemnata. Domnul Dan Zamfirescu explica foarte bine aceasta "resemnare" prin colaborarea, in numele unor idealuri, al unui romanism naiv, de care N. Ceausescu a stiut sa profite, punand bazele unuia dintre cele mai elaborate sisteme de control pasiv din lagarul socialist. Regimul comunist a creat o "dizidenta" controlata, cu departamente care se luptau pentru victorii marunte (tiparirea unei carti a lui M.Eminescu) ignorand esenta, rolul pe care ar fi trebuit sa-l joace o elita reala, luptatoare impotriva intentiilor PCR de a crea omul nou, noua societate de distrugere a satului si sufletului romanesc, nu colaboratoare spasita, bucuroasa ca-si primeste drepturile ori de cate ori preaslaveste dictatorul si regimul sau. Aceasta creatie diabolica a PCR, dadea impresia unei libertati, a unei opozitii, aparitia unei fraze deosebite intr-o carte, a unei replici cu conotatii interpretative, intr-o piesa de teatru sau intr-o secventa de film, deveneau "reprezentari" ale libertatii, fiind aplaudate la scena deschisa. Aceste manifestari nefiind altceva decat un placebo oferit in schimbul libertatii reale. Dupa "revolutia" din '89 toata aceasta "elita" a ramas ancorata in acelasi spirit obsesiv, da a apara o creatie ce nu-i apartinea. Poporul roman, omul nou, era creatia unei "elite" creata la randul ei, supusa "creatorilor" sai, care din cand in cand mai facea cate o "boacana" pe care si-o aroga ca pe o fapta eroica, dizidenta. Aparitia in comunism a unor oameni de cultura exceptionali, a unor lucrari extraordinare, nu este, in opinia mea, o realizare a "elitei", ci reprezinta dovada ca izvorul cultural romanesc a ramas nesecat, nealterat si n-a putut fi denaturat de ideologia comunista, imbratisata de "elita", motiv pentru care nici n-a fost sustinut pe masura. Cel putin omul este sincer cand declara: "Am colaborat cu acea parte a Securitatii care a fost structura de rezistenta a natiunii romāne", ce poti sa mai spui cand un profesor, un membru al "elitei" face o astfel de declaratie? Sa vedem daca in mandatul lui Johannis "elita" va face pasul inapoi alegand calea MERITOCRATIEI si nu continuarea cumetriilor cu care ne-am obisnuit. Eu nu cred intr-o schimbare majora, nu cred pentru ca aceasta "elita" crede in continuare ca merita sa fie ceea ce crede ca este, calauza poporului roman, or cata vreme "elita" crede fara sa observe, sa analizeze ce se intampla cu "turma" sa, acceptand schimbarea macar ca idee, n-avem nicio sansa.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 15 Dec 2014, 11:27 AM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...si un alt punct de vedere in chestiune....
Omul inteligent are datoria sa le evalueze pe toate.




CĂPŞUNĂ VODĂ


E un munte de slănină
Şi-are-o faţă ca de sodă
Toţi romānii se īnchină:
Iată-l pe Căpşună Vodă!
Īl votară căpşunarii
Risipiţi īn patru zări
Ne-au cam dat cu flit, hoinarii:
Votul marii răzbunări!
Ei au pedepsit o ţară
Ce-n pustiu i-a alungat
Pentru pīinea lor amară
Ne-au dat un handicapat.
Straşnică mobilizare
Pe Facebook şi Internet!
Hai la ţară de vīnzare
Are banner şi-n closet!
A vīndut copii, turbatul
Plīng familii după ei
Na rinichiul, ia ficatul
Inima? 5.000 de lei!
N-am crezut că ne va bate
Dumnezeu aşa de rău:
Ne-a arătat că se poate
După Chior - un Mutălău.
E mutant, n-are charismă
Zici că-i zombi īmpăiat
Berlinul ne-a tras o cizmă
Fiindcă prea des l-am trădat.
Reichul IV se-nfiripă
La Dunăre şi-n Carpaţi
Şmecherul n-are echipă
Doar nişte băsişti mascaţi.
Iese Dosia la bătaie
Trei piftii-s la guşa ei
Sar īn curul gol, din baie
Pleşu şi cu alţi lachei.
Doi beţivi īşi cer răsplata
Buldogul şi Orban L.
Numai sapa şi lopata
Mai vindecă PNL.
La fasole cu ciolannis
Stau la coadă interlopi -
La Putere tot golanii-s
Aţi votat de-aţi dat īn gropi.
Aţi vrut să scăpaţi de Chiorul
Dar, de fapt, voi l-aţi salvat
Vă īnjură tot poporul
Mai bine v-aţi fi-mpuşcat.
Hai, veniţi acum acasă
Luaţi-vă ţara-napoi!
Ah, ce farsă dureroasă
Şi ce baie de noroi!
Iar e-n lanţuri ţara asta
Ticăie bomba cu ceas
Ne-a lovit, din nou, năpasta
După un tătar - un sas.
Plīngi pīnă īţi crapă buza
Tu, nefericit norod:
Pe tronul lui Vodă Cuza
Stă Căpşună Voevod!
Sceptrul lui Mihai Viteazul
E la neamţul second-hand
Exilul beleşte prazul
Ce ruşine! Ce mai brand!
Biată Ţară Romānească
Eşti la capăt de destin...
Adolf Hitler să trăiască
Şi nepotul lui cretin!




Corneliu Vadim Tudor
(Pamflet scris īn noaptea de 3 spre 4 decembrie 2014)


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 15 Dec 2014, 12:27 PM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 15 Dec 2014, 11:27 AM) *
....Omul inteligent are datoria sa le evalueze pe toate.

Ce-ai putea sa evaluezi la un pamflet, nu atat de reusit pe cat ar parea pentru unii? versificatia? verbele? substantivele? comparatiile? CVT este un fenomen, un poet de curte scapatat, n-as putea sa spun ca nu are oarece calitati, din pacate pentru mine este complet nebun. Pentru ca numai nebunii pot vedea o tragedie in decizia istorica a unui popor satul de atata coruptie, de a transmite prin vot un mesaj democratic, celor care timp de 25 de ani n-au stiut altceva decat sa-si satsfaca propria lacomie. CVT arunca, asemeni multor altor romani, intreaga raspundere pe umerii lui Johannis, uitand ca Johannis neamtul, putea sa fie de orice alta nationalitate, are nevoie de sprijin pentru a face schimbarile visate de cei care l-au votat. Pentru mine este clar ca-i va fi greu, daca va continua sa sustina si sa amplifice schimbarile impuse de UE si sprijinite de T. Basescu, atunci poate ca vor intelege si cei ca CVT ca nu se mai poate merge mai departe cu coruptia, cu aceste cumetrii transpartinice care au gatuit Romania. Multi se tem de schimbari radicale, de un cutremur structural, fiind obisnuiti cu schimbari marunte, pe ici pe colo, ar fi fost de preferat ca Ponta sa fi facut aceste schimbari de suprafata, nu atat de profunde cum isi doreste Johannis, de aici si reactia unuia ca CVT care-si vede periclitata pozitia sociala elitista, pentru ca CVT este parte a "elitei" nemuritoare nascuta in comunism, dezisa de acesta in urma unei "revolutii", renascuta la comanda politica etc. dar continuand sa primeasca beneficii de la popor exact ca si fostii tortionari, ofiteri de securitate si secretari de partid. Ce ne transmite aceasta "elita"? teama, frica de viitor, nimic nu va fi cum a mai fost odata, rusii au arme meteorologice cu care devasteaza Romania, americanii si evreii vor sa stapaneasca lumea, un razboi mondial va distruge in prima faza Romania etc. cine profita de aceasta terorizare a romanilor cu ajutorul tembeliziunilor? cei ca CVT "elita" nemultumita ca nu se mai tine cont de ea, ca nu mai are un loc atat de important in informarea romanilor, de unde si blamarea facebook-lui si internetului, niste mecanisme diabolice create special pentru a constientiza si unii "pulimea" care nu mai vrea sa inghita tot ce-i ofera "elitele" romanesti drept adevar. Am citit afirmatia unui roman inteligent care a ajuns sa evalueze la rece situatia din Romania: ”Spaga nu luam, dar ma duceam cu valul, toti in Romania merg cu valul, daca mergi impotriva valului esti dat afara”. Asta este Romania pe care CVT "elita" si multi altii nu o vor schimbata, un val caldut in care spaga sa curga precum sampania in cupele unui banchet perpetuu sustinut de o "pulime" aflata in delir ori de cate ori se produce o cat de mica schimbare in bine. Mai o scadere de 2 bani la paine, la benzina, 10-20 in plus la pensie sau salariu, o amagire de tip cainesc dusa la nivel national asupra intregului popor. Vine unul care vede ca trebuie schimbat ceva, chiar daca abia apuca sa zica cate ceva despre asta, toti ii sar in cap, de la cel mai mic cumatru pana la cel mai mare baron se vede atacat, pentru ca stie ca odata atacata structura sistemului acesta se va prabusi.

Acest topic a fost editat de Marduk: 15 Dec 2014, 12:29 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 31 Dec 2014, 02:53 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Presedintele Johannis a avut curajul sa acorde o distintie unui fost legionar! Un consilier prezidential a avut tupeul sa critice draperiile, tavile, apa si paharele si servilismul "tovilor" de la palatul Cotroceni! Imediat au aparut criticii, miticii care s-au simtit deranjati de aceste actiuni, ca doar este democratie, ai voie sa critici si sa fi criticat, dar parca am mai auzit asta si in alte vremuri. Orice caz continui sa crez ca K. Johannis nu va reusi mare branza din ceea ce si-a propus, nu cred in programul sau cata vreme oameni care in ochii romanilor au "capul pe umeri" si reprezinta criticii credibili ai societatii romanesti, vor continua sa-i atace orice actiune care vrea sa schimbe cat de cat legatura cu trecutul. Sa luam ca exemplu draperiile de la Cotroceni, poate ca tema nu reprezenta o urgenta, poate ca nici consilierul respectiv n-a vrut sa faca o referire directa la schimbarea respectivelor draperi, ci a fost mai mult o asociere a unui sistem anchilozat, militarizat etc. cu trecutul, cu nevoia de schimbare, de ce nu a unor amarate de draperii. Chestia cu tava, sticla, paharul, tov-ul cu gradu pe umeri si bonul pentru protocol mi se pare cat se poate de reala, de legata, cu intreaga STRUCTURA securist-o militara a protocolului din protocolul romanesc emana dupa "revolutia" din '89. Sa nu ne imaginam ca din decembrie '89 s-a schimbat ceva in aceste STRUCTURI, ca s-au modificat protocoalele, scolile, pilele, relatiile celor care accedau in preajma mai marilor puterii de la Bucuresti. Exista o scoala, o "cooperatie" care furnizeaza membrii acestei "frati" de servitori, purtatori de tava si siguranta, din protocolul romanesc. Nu ca ar fi ceva rau in asta, poate ca modul in care actioneaza acesti oameni este unul invechit dar functioneaza exact acolo unde trebuie, anume la asigurarea sigurantei conducatorilor Romaniei. Este oare posibil ca staff-ul lui Johannis sa accepte un anturaj, protocol de tip politienesc, militar? sau sa-si doreasca conform proiectului presedintelui unele schimbari cu caracter democratic, fara sa deranjeze prea mult protocolul si pe cei care se simt lezati, ofensati de orice schimbare cat de mica a acestui protocol? Pentru acesti oameni, poate cel putin teoretic, democratie inseamna si creearea unei zone de activitate diurna, lipsita de prezenta cazona a femeii de serviciu cu grad de plutonier. Daca deja presedintele Johannis deranjaza pe unii pentru ca nu i-a placut biroul prea intunecat a lui Basescu, basca plutonierului ce-i aduce cafeaua, femeia de serviciu cu statie la incheietura si casaca la ureche, atunci noi romanii avem o problema. Cred ca a venit vremea sa decidem, cum il vom ajuta pe Johannis sa schimbe toate legaturile care inca ne mai tin ancorati intre democratia originala si democratia adevarata. Pentru ca fara acest ajutor, Johannis nu are nicio sansa, sau poate fi perceput ca un adevarat dictator care va dori sa schimbe ceva, fara acordul romanilor, care culmea l-au ales tocmai pentru ca-si doreau schimbarea. Dar o fi vorba doar de schimbarea aceea, pe care nenea Iancu o persifla prin zicerea onorabilului Farfuridi in fata dascalimii: “Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele…esentiale !”


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 31 Dec 2014, 04:51 PM
Mesaj #35


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Ia uite.... ce am zis acum cāteva saptamāni... or sa-l manānce cu par cu tot, e vorba de bani, chiar obtinuti prin coruptie.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 11:42 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman