HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> New Word Future - Inteligenta Artificiala
cocosel
mesaj 20 Jan 2014, 06:34 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Plecand de la un film vazut recent si care a intrat in anumite categorii la Premiile Academiei Americane ... am considerat ca dupa mult timp ar fi nevoie sa revitalizam bataliile de pe aici... Let it rumble! thumb_yello.gif

In primul rand ce stim noi despre Inteligenta artificiala...? Mai nimic, desi in ultimul timp cele mai cunoscute corporatii internationale si-au intensificat diviziile care lucreaza in acest domeniu. Cea mai cunoscuta ar fi Google ca sa nu mai vorbesc de Microsoft. Apple deja a lansat o prima initiativa prin aplicatie Siri care inca nu a fost prezentata la adevarata sa valoare.

Dar acestea sunt aproape nimic.. fata de ceea ce ne asteapta in viitor.

Inteligenta Artificiala reprezinta un domeniu de cercetare in care scopul este modelarea si studiul inteligentei, prin crearea de sisteme capabile sa indeplineasca activitati inteligente. Sistemele de obicei sunt create ori de calculatoare ori de alte device-uri futuristice. Sistemele nu trebuie sa copieze in mod necesar metodele, rationamentul sau chiar perceptiile umane pentru indeplinirea activitatilor ci doar realizarea acestora intr-un mod mai eficient, sigur si ieftin.

Abilitatea umana este evolutiva pe cand cea a unei masini este statica...
Rationamentul uman este nelimitat la masini limitat.
Expertiza umana adaptabila la masini rigida.
Abilitatea de a procesa umana multipla pe cand la masini singulara.
Gandirea este constienta in schimb la masini este inconstienta.
Expertiza umana este creativa fata de cea fara inspiratie la masini.


Viitorul si domeniile Inteligentei Artificiale urmaresc ca si masina sa poate fi evolutiva, nelimitata, adaptabila, constienta si creativa.
Este o mare provocare astazi pentru toti cei implicati in aceste domenii in a reusi sa dezvolte macar una dintre aceste limitari.

Si se pare ca au reusit... drool.gif

Asa cum CEO Google spunea recent ca "Omenirea nu este pregatita pentru tehnologie existenta" asa spun ca in ultimii ani s-au facut progrese incredibile. In primul rand au fost realizate microorganisme virtuale care sunt capabile sa se reproduca. ohyeah.gif

Acestea sunt capabile sa se reproduca, insa in loc sa copieze cod ADN, copiaza cod de computer. Codul nu este insa copiat perfect, asa ca apar erori care dicteaza noul comportament al microorganismelor. Tot codul computerului este cel care controleaza cat de bine sau cat de rau se vor descurca in mediul virtual. Au fost pusi la un capat al retelei unde nu se afla mancare si au inceput sa se reproduca. Dupa o suta de generatii, o mutatie a facut ca aceste organisme sa se miste inspre capatul unde era mai multa hrana, unde s-au reprodus rapid si au avut mai multi "urmasi".Dupa mii de alte generatii, au reusit sa-si dezvolte chiar si o memorie rudimentara, miscandu-se catre hrana pe o traiectorie in zig-zag, schimband directia atunci cand greseau traseul. Pentru a face asta, trebuiau sa fie capabili sa deosebeasca o celula de alta.

Alte exeperimente au aratat ca memoria aestora chiar functioneaza, acestia fiind capabili sa urmeze instructiuni si sa faca ceea ce au mai facut in alte celule.
Cercetatorii sustin ca astfel se arata cum a evoluat inteligenta: capacitatea de a rezolva probleme simple de directie depinde in primul rand de memoria pe termen scurt, chiar si la fiintele artificiale.

Specialistii vor acum sa creeze fiinte virtuale si mai complicate, care sa simuleze activitatea neuronilor intr-un creier artifical, pe baza unor ecuatii.

Sincer deja s-a facut... ohyeah.gif



--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 April 2024 - 04:19 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman