HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Viitorul Omenirii, viitorul nu mai apartine "spatiului", nici macar acestei reali
cyber-sapiens
mesaj 13 Jun 2013, 08:10 AM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 602
Inscris: 8 January 08
Forumist Nr.: 11.104



Salut tuturor si bun venit pe topic!

Am deschis acest topic pentru a discuta problema singularitatii tehnologice (Ray Kurtzweill), deoarece consider ca umanitatea este foarte aproape de o schimbare radicala care pe deasupra parte de neconceput, inacceptabila si sapa insasi realitatea materiala a acestei lumi.

Singularitatea tehnologica nu "sterge" doar evolutia biologica a omului de cca. 4-7 milioane de ani, ea "sterge" si evolutia vietii pe Pamant de cca. 3 miliarde de ani, ea merge mai departe si "sterge" chiar bazele realitatii, adica existenta universului de la Big-bang.

In trecut se spera la un viitor agricol-medieval sau chiar preistoric al umanitatii, apoi prin sec. 19-20 s-a realizat viziunea unui viitor al umanitatii in spatiu, concretizat teoretic prin filme de anticipatie gen Star Wars si Star Trek.

Apoi ultima paradigma declara un viitor de tipul "Star Trek cuminte", adica o evolutie lenta a sec. 20 peste milenii cu tehnologii ecologice sustenabile, s.a.m.d

Odata cu Ray Kurtzweill, nici viitorul nu va mai fi la fel, nici sfarsitul lumii nu va mai fi la fel!

"Singularitatea Tehnologica" postuleaza o neglijare aproape totala a intregii realitati in favoarea realitatilor surogat, iata cateva directii:

1.) Traiul uman intr-o cyber-realitate prin ochelarii virtuali (acestia au fost scosi pe piata in Japonia anului 2008, astazi exista si pe piata rom^neasca la preturi mai mici decat displayurile TV-LED /OLED).

2.) Candva pana prin 2025-2050 se asteapta imbunatatirea si comercializarea in masa a unor interfete neurale-PC sub-dermale la nivelul degetelor (o vreme se va folosi in paralel interfata ochi-PC si neuro-PC, pana ce prima va fi eliminata gradual).

3.) Creierul uman va functiona in tandem cu unitati computationale fotonico-electronice (cuantice) achizitionandu-si parti neuro-electronice plastice propriei mase neurale vii.
Deoarece partea neurala-elecrtronica va fi mult mai performanta, creierul viu se va atrofia mutandu-se pe suportul sintetic-surogat pana la disparitia sa.
Lucrurile aceste nu privesc operatii pe creier, nici protezare ci doar o legatura wirelles cu unitatile sintetice la nivel unui cip subdermic la nivelul degetelor si a unei bratari-statie intermediara de amplificare.

4.) Singurul lucru pe care il vom utiliza din exterior vor fi imaginile /filmele prin care realitatea exterioara va fi duplicata in interiorul realitatii virtuale.


CONCLUZIA:

Foametea, moartea, viata, bolile, suprapopularea, resursele limitate, s.a.m.d, nu vor fi rezolvate, pur si simplu aceste probleme nu isi vor mai fi gasit logica existentiala in acest context, ... cat despre colonizarea spatiului si aceasta va ramane o parte romantica a unui trecut indepartat.
Nu spun ca nu vor fi lansate sonde in univers, dar acestea vor scana mediile ET pentru a trimite imagini spre casa pt. simularea altor realitati virtuale, ... oricum acest lucru nu va fi prioritar, realitatile simulate fiind 99% din ce se poate genera.


--------------------
Iti suna cunoscut?! (... si da ai dreptate nu este nici macar aromana nici dalmata sau vegliota, nici istroromana) : Sta-sira vaiu ô tiatru = Asta seara voiu la tiatru! ; Du-mani ti scrivu = De maine 'ti scriu !; Bin-vinutu = Bine venit!; Comu si senti? Comu ti chiami? Di unni veni = De unde veni ? Nni videmu = Ne vedem !!! / Salutamu; Lassami in paci! Aiutu! Focu!; Bon Natali e filici annu novu;
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 April 2024 - 10:57 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman