HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

11 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ploaia Care Va Veni..., le va potopi pe toate
The Dude
mesaj 24 Aug 2013, 07:01 AM
Mesaj #71


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Un om care se simtea vesnic împovarat de greutatile vietii i se plânse unui maestru spiritual vestit:

- Nu mai pot ! Viata mi-e un chin !

Maestrul lua o mâna de cenusa si o lasa sa cada într-un pahar plin cu apa curata, buna de baut, pe care-l avea pe masa, spunând:

- Acestea sunt suferintele tale. Toata apa se tulbura si se murdari. Maestrul arunca apa, lua o alta mâna de cenusa la fel cu cea dinainte, i-o arata omului nostru, se apropie apoi de fereastra si o arunca în mare. Cenusa se împrastie într-o clipa, iar marea ramase la fel ca înainte.

-Vezi?, îl lamuri înteleptul.

În fiecare zi trebuie sa alegi între a fi un pahar cu apa, sau marea.


Acest topic a fost editat de The Dude: 24 Aug 2013, 02:03 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 26 Aug 2013, 07:12 AM
Mesaj #72


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Un om si cainele sau au murit in acelasi timp. Ajungand in cer, au mers pe un drum pietruit cu aur, pe langa un gard de marmura fina, pana au dat de o poarta superba, construita din perle, ce straluceau sub razele soareluri.

Ajungand langa poarta, au vazut un om sezand in pragul ei.

- Scuzati-ma, unde ne aflam?
- In Rai, a raspuns portarul.
- Putem primi un pahar cu apa?
- Desigur, a raspuns portarul, intra si vei primi.
- Singur? Prietenul meu nu poate intra?
- Regret, nu permitem intrarea animalelor...

Omul a decis sa renunte la apa, si-a chemat cainele si-au plecat mai departe. Tot mergand au ajuns la o poarta simpla de lemn, fara gard imprejur. Un portar statea rezemat de poarta si citea dintr-o carte.

- Putem primii putina apa?
- Desigur, cu placere, intrati, a raspuns portarul.

Cei doi au trecut poarta si au baut apa rece din fantana apropiata, cat au poftit.

- Multumim, dar unde ne aflam?
- In Rai, le-a raspuns portarul.
- Am mai intalnit un portar, si el mi-a spus ca la poarta lui e intrarea in Rai...
- Ah, te referi la strada aurita si poarta cu perle? Nuuu, acolo e Iadul!
- Si nu va pasa ca acolo se folosesc de numele vostru?
- Nu, i-a raspuns portarul. Noi suntem bucurosi ca ei ii pastreaza pe toti aceia care sunt de acord sa-si paraseasca prietenii si sa-i lase afara!


Acest topic a fost editat de The Dude: 26 Aug 2013, 12:54 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Aug 2013, 07:52 AM
Mesaj #73


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



..........................................


Lecţia nr. 1: Vei primi un corp
Corpul pe care il primesti la nastere este unic si, indiferent daca iti place sau nu, este al tau pe toata durata vietii. Fii de acord cu el, accepta-l, primeste-l. Nu vei mai primi un altul de-a lungul acestei existente pe pamant. Iar ceea ce este cu adevarat important este ceea ce se afla inlauntrul tau, dincolo de trupul fizic. Nu sunt doar vorbe.

Lecţia nr. 2: Ti se vor da lectii
Pentru ca ai fost trimis in viata si ti s-a dat un corp, vei primi in continuare si lectii. Viata este un sir nesfarsit de lectii din care, indiferent de varsta, sex, viata, timp si perioade temporale, vei avea de invatat de fiecare data.
Cu fiecare zi care trece, vei avea cate ceva de invatat. Cu fiecare zi care trece, vei acumula experienta de viata. Cu fiecare zi care trece, te vei lovi de cate ceva. Vei fi nevoit sa inveti, vei vrea sa inveti. Iar traversarea acestor lectii, acumularea de experienta dau de fapt sens existentei tale.


Lecţia nr. 3
: Nu exista niciodata greseli. Doar lectii
Incercarile, reusitele, dar si greselile fac parte din lectiile pe care le ai de invatat. Victoriile fac parte din lectii. Experientele nefericite si nereusite fac parte din lectii.
Greselile sunt iminente, poate chiar necesare pentru a atinge intelepciunea spirituala. Este important sa-ti percepi greselile personale, dar si pe ale altora ca facand parte integranta din procesul de invatare.
Este important sa iesi din ele cu fruntea sus si cu zambetul pe buze - zambindu-ti tie, zambind celorlalti, iertandu-te, iertandu-i pe ceilalti, aratand compasiune, aratandu-ti compasiune. Iertarea inseamna stergerea datoriilor emotionale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vina. Iertarea nu inseamna doar o lectie in plus, ci o lectie invatata, un pas urias spre ceea ce ti-ai propus.

Lecţia nr. 4: Lectia se repeta pana cand este invatata
Lectiile sunt repetate pana la invatarea lor completa. Mai mult ca sigur ca asa este. Lectiile se incapataneaza sa revina ostentativ in viata ta pana cand vei fi capabil sa le intelegi ca atare, pana cand vei intelege ca o greseala nu este un capat de lume, dar cel mult o lectie.

Provocarile, problemele, nemultumirile, toate acestea vor aparea in mod constant in viata ta daca nu le percepi ca pe ceea ce sunt. Niste provocari, nemultumiri, probleme, LECTII din care ai intotdeauna ceva de invatat...

Eliminarea probemelor inseamna de fapt acceptarea cauzalitatii si asumarea propriei responsabilitati pentru ele. Ca sa inveti o lectie trebuie sa iti asumi greselile invatarii ei. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ele si pentru ceea ce ti se intampla. Fara sa cauti vinovati in jurul tau, fara sa gasesti pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuala.

Lectia nr. 5: Nu incetezi niciodata sa inveti
Crezi ca la un moment dat vei termina de acumulat lectii si informatii. Crezi la un moment dat ca ai invatat tot ce putea invata. Ca mai mult de atat nu se poate. SE POATE.

Intotdeauna vei avea ceva de invatat. ALTCEVA. Atata timp cat esti in viata, atata timp cat ai un trup si un suflet si te lasi prins in ritmul vietii, vei avea de invatat. Pentru ca nu exista etapa a vietii tale din care sa nu ai de invatat.

Daca reusesti sa fii flexibil, sa-ti constientizezi punctele slabe, sa te desprinzi de obisnuinta adaptandu-te schimbarilor, iti vei inlesni cu mult procesul de invatare si drumul catre multumirea de sine.

Lectia nr. 6: Nu exista un “acolo” mai bun decat “aici”
Nu exista un “acolo” mai bun decat “aici” chiar daca asa pare. Nu exista un “acolo” mai bun decat “aici” daca vrei sa fii fericit “ACUM”. Ca sa fii fericit in acest moment trebuie sa te bucuri de ceea ce ai in acest moment. Trebuie sa extragi din ceea ce ai ACUM ceea ce este mai bun. Trebuie sa fii multumit de tine insati, de punctul in care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai facut fara conditionari. "Ceea ce este" aduce mai rapid fericirea decat “ceea ce ar putea sa fie”, ceea ce ar putea sa fie in alta parte, in alte circumstante, in alte conditii, langa o alta persoana, intr-un alt timp, poate alta…

Lectia nr. 7: Cei din jurul tau sunt oglinzi care te reflecta pe tine
Lasa deoparte tendinta de a-i judeca pe ceilalti, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i uri, de a-i tine la distanta. O faci intr-un mod subiectiv, raportandu-te la lucrurile pe care le judeci, le respingi, le urasti sau le iubesti la tine insati. Acceptarea de sine (cu felul tau de a fi, de a simti, de a gandi), asa cum este sinele tau, este o lectie pe care trebuie sa o inveti ca sa ii poti accepta pe ceilalti asa cum sunt ei.


Lectia nr. 8
: Doar de tine depinde ceea ce ti se intampla in viata
Ceea ce ti se intampla in viata depinde de tine si doar de tine. Nu este un truism. Alegerea iti apartine. Ai la indemana, la fel ca toti ceilalti, resursele necesare pentru a obtine ceea ce iti doresti de la viata. Startul spre fericire se da de la aceeasi linie. Ca sa reusesti, uneori trebuie sa inveti sa si pierzi, sa lasi sa plece, sa depasesti momente, sa ai curaj, sa indraznesti, sa visezi, sa-ti aduci aminte ca ai putere, sa crezi cu adevarat ca destinul tau depinde de tine.

Lectia nr. 9: Raspunsurile pe care le cauti se gasesc de fapt inlauntrul tau
Toate raspunsurile pe care le cauti in jurul tau se gasesc de fapt inauntrul tau. Asculta-te, stai de vorba cu tine, vezi ce-ti spun instinctele, vezi care sunt cele mai ascunse dorinte ale tale, vezi care sunt sentimentele tale cele mai profunde. Ai incredere in ceea ce iti spun toate si ai incredere in tine. Lasa-le sa te inspire. Lasa-le sa te transforme. Iti pot furniza cel mai precis si corect raspuns pe care l-ai primit vreodata.



Lectia nr. 10: Vei uita toate aceste reguli la nastere



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Aug 2013, 07:52 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Felina
mesaj 27 Aug 2013, 10:10 AM
Mesaj #74


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



smile.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 29 Aug 2013, 07:54 AM
Mesaj #75


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



thumb_yello.gif



Cu voce timida si ochii plini de asteptare, micutul priveste pe tatal sau si-l intreaba:
“Taticule, cat castigi pe ora?”

\Tatal cu un zambet sever raspunde:
“Auzi, fiule, aceste lucruri nu ti le spun nici tie, nici mamei tale…”

Copilul insista: ” Dar taticule, spune-mi cat castigi pe ora?
Reactia tatalui a fost putin severa, dar ii raspunde: “Cinci dolari pe ora”
Atunci copilul intreaba: “Tata poti sa-mi dai 2 dolari?”

Tatal s-a suparat si cu multa bruschete ii spuse: “Acesta este motivul pentru care ai vrut sa stii cat castig pe ora? Du-te, deja trebuia sa dormi si sa nu ma mai deranjezi…baiat profitor!”


Un pic mai tarziu, tatal reflecta asupra problemei, se simte vinovat si nu poate urmari programul TV.
Se gandea ca poate copilul avea nevoie de bani ca sa cumpere ceva de mare interes pentru el, se ridica si pleca spre camera copilului. Cu voce timida intreba:
- “Dormi fiule?”
- “Nu tata….”
- “Asculta fiule, aici ai cei 2 dolari pe care i-ai cerut…”
- “Multumesc taticule” spuse copilul si bagand manutele sub perna mai scoase trei dolari.
- Atunci spuse: “Taticule, acum sunt fericit….am deja cinci dolari”
- Bine, fiule, acum spune-mi pentru ce aveai nevoie de bani?”
Copilul raspunse : “Taticule,ai putea sa-mi vinzi o ora din timpul tau?







--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 30 Aug 2013, 10:53 AM
Mesaj #76


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Am avut un vis.

Mergeam pe o plaja, iar Domnul pasea alaturi de mine. Pasii se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla: una a mea, cealalta a Lui. Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezenta o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma si am vazut toti pasii care se pierdeau in departare, dar am observat ca in anumite locuri, in loc de doua urme, nu mai era decit una singura. Ce surpriza!

Locurile in care nu se vedea decit o singura urma, corespundeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea vointa, zile de egoism sau proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat, ori zile in care si eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcandu-ma spre Domnul, am indraznit sa-i reprosez:

"Totusi, ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce nu ti-ai tinut promisiunea? De ce m-ai lasat singur in cele mai grele momente din viata, in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine?"

Iar Domnul mi-a raspuns:
"Dragul meu, zilele in care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate.."






Acest topic a fost editat de The Dude: 30 Aug 2013, 10:54 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 30 Aug 2013, 01:58 PM
Mesaj #77


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



thumb_yello.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 2 Sep 2013, 08:14 AM
Mesaj #78


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



thumb_yello.gif thumb_yello.gif



A fost odata un baietel cu un caracter foarte urat.

Tatal lui i-a dat intr-o zi un saculet plin de cuie si i-a spus:

- Bate cate un cui in pomul din spatele gradinii de fiecare data cand te superi sau te certi cu cineva!

In prima zi baiatul a batut 37 de cuie. In saptamanile care au urmat a invatat sa se controleze si numarul cuielor batute in copac s-a micsorat de la o zi la alta.

Descoperise ca este mult mai usor sa te controlezi decat sa bati cuie intr-un copac!

In sfarsit a sosit ziua in care baiatul nu a mai batut niciun cui in pom. S-a dus prin urmare la tatal sau sa-i spuna ca nu a mai batut niciun cui in acea zi.

Tatal lui i-a spus atunci:

- Scoate cate un cui din pom pentru fiecare zi care trece fara sa iti pierzi rabdarea!

Zilele au trecut si in sfarsit baiatul a putut sa-i spuna tatalui ca a scos toate cuiele din pom. Tatal l-a condus pe baiat pana in fata pomului si i-a spus:

- Fiule, te-ai purtat foarte bine, dar priveste cate gauri sunt in copac! Nu va mai fi niciodata ca inainte…

Cand te certi cu cineva si cand ii spui lucruri urate ii lasi rani, la fel ca acestea…


Acest topic a fost editat de The Dude: 2 Sep 2013, 08:15 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 4 Sep 2013, 11:45 AM
Mesaj #79


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



La un batran calugar, a venit intr-o zi un tanar pentru a-i cere sfat:

-Parinte, sunt un om destul de rau. As vrea sa ma schimb, dar nu pot. Sper ca dupa ce voi mai creste, voi putea sa ma schimb, nu-i asa?
-Nu, i-a raspuns batranul. Vino cu mine!

L-a dus pe tanar in spatele chiliei, unde incepea padurea, si i-a spus:
-Vezi acest vlastar?
-Da, parinte!
-Smulge-l!

Tanarul a scos bradutul imediat. Mergand mai departe, calugarul s-a oprit langa un bradut ceva mai inalt.
-Acum scoate-l pe acesta.

S-a muncit baiatul cu pomisorul acela, dar cu putin efort a reusit pana la urma sa-l scoata. Aratandu-i un brad ceva mai mare, calugarul i-a spus:
-Smulge-l acum pe acela.
-Dar e destul de mare, nu pot singur.
- Du-te si mai cheama pe cineva.

Intorcandu-se cu inca 2 prieteni, au tras ce au tras de pom si, cu multa greutate, au reusit, in sfarsit, sa-l scoata.
-Acum scoate-ti bradul cel falnic de acolo, le spuse calugarul.
-Parinte, dar acela e un copac mare si batran, cu radacini adanc infipte in pamant. Nu am putea nicioadata sa-l smulgem, chiar de-am fi si 100 de oameni.

-Acum vezi, fiule? Si apucaturile rele din suflet sunt la fel! Orice pacat pare la inceput inofensiv si fara mare importanta, dar, cu timpul, prinde radacini in fiinta omului, creste si pune stapanire din ce in ce mai mult pe sufletul tau. Cat este inca mic, il poti scoate si singur. Mai tarziu vei avea nevoie de ajutor, dar fereste-te sa lasi raul sa ti se cuibareasca adanc in suflet, caci atunci nimeni nu va mai putea sa ti-l scoata. Nu amana niciodata sa-ti faci curatenie in viata mai tarziu va fi mult mai greu.

Degeaba taiem crengile pacatului in afara noastra daca in noi raman radacinile. Acestea vor creste din nou.



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 6 Sep 2013, 09:41 AM
Mesaj #80


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Un ateu se plimba prin padure minunandu-se de frumusetile naturii: Ce copaci impresionanti! Ce rauri cristaline! Ce animale frumoase!

La un moment dat, in timp ce se relaxa, omul aude in spatele lui zgomote ciudate. Cand se intoarce vede un urs ca-n povesti: mare, frumos, sanatos si cu pofta de mancare.

Ingrozit, ateul o ia la fuga, insa ursul avea conditie fizica asa ca il urmeaza constiincios. Tipul era atat de ingrozit incat la un moment dat se impiedica si cade.

Ursul il apucase deja de un picior asa ca omul, paralizat de frica, racneste: Doamneeee!!!

In secunda urmatoare, timpul se opri, ursul ingheta in pozitia in care se afla, padurea ramase neclintita si o lumina se revarsa din cer.

Tipul, socat, auzi o voce:
- Mi-ai negat existenta toata viata, le-ai explicat si altora ca sunt un mit, ai pus toata creatia Mea pe seama intamplarii cosmice… vrei acum sa te salvez? Pot eu sa te consider credincios cu adevarat?

Ateul se uita fix in lumina si raspunse:
- As fi ipocrit sa Iti cer brusc sa ma consideri credincios, dar poate ai reusi intr-un fel sa devina ursul crestin?
- Foarte bine, raspunse vocea.

Lumina disparu, zgomotul padurii reveni. Ursul il elibera din ghearele sale, isi impreuna labele din fata si spuse:

- Doamne, binecuvinteaza aceste bucate.

Amin.




.........

Acest topic a fost editat de The Dude: 6 Sep 2013, 09:43 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 6 Sep 2013, 01:45 PM
Mesaj #81


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



rofl.gif thumb_yello.gif clapping.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 11 Sep 2013, 08:24 AM
Mesaj #82


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



A fost odata ca niciodata un deal, si pe dealul acesta cresteau trei copaci inalti. Cum e vorba de o poveste, copacii aveau si ei visele lor, pe care si le povesteau unul altuia. Primul a spus:
- Eu vreau sa fiu transformat in corabie, sa duc pe mare printii si printesele lumii.
- Eu, a zis al doilea copac, as vrea sa fiu transformat intr-un sipet care sa tina comorile cele mai mari ale lumii.
- Eu, zise ultimul copac, vreau sa ajung cel mai mare si mai falnic copac de pe dealul asta si sa se uite cu respect spre mine toti oamenii.

Intr-o zi au venit acolo taietorii de lemne. Primul copac jubila cand a fost taiat, caci se vedea cea mai mare corabie construita vreodata. Al doilea la fel, caci se vedea o lada plina de aur curat. Al treilea era ingrozit, dar a fost si el taiat.

Primul copac a fost dus intr-un sat de pescari si transformat in cateva barci de pescuit. Al doilea, in loc de lada cu comori, a fost facut iesle pentru animale. Al treilea a fost taiat in doua bucati si lasat intr-un grajd, vreme de multi ani.

Visurile copacilor pareau sa fi fost sfaramate. Corabiile, comorile si semetia pareau acum atat de departe. Dar...
Peste ani, o femeie insarcinata nu a avut unde sa nasca si a nascut in ieslea facuta din trunchiul primului copac. Mai tarziu, fiul ei a iesit pe mare intr-o zi cu barcile facute din cel de-al doilea copac si s-a facut furtuna mare. El a spus furtunii sa stea si furtuna L-a ascultat. Dupa o vreme, omul acela a carat in spate lemnele facute din cel de-al treilea copac si a fost rastignit pe o cruce facuta din lemnul acestuia.

O iesle poate sa tina cea mai mare comoara, o barca de pescuit poate sa il transporte pe cel mai mare rege, iar doua lemne pot fi copacul cel mai inalt vazut vreodata.



Aveti vise ce par a fi sfaramate? Vi se pare ca sunteti intr-o situatie fara iesire?




Poate va mai ganditi.



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 16 Sep 2013, 08:01 AM
Mesaj #83


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



A fost odata o fata oarba care se ura pe sine din cauza ca era oarba.
Ura de fapt pe toata lumea, cu exceptia prietenului ei iubitor. El era intotdeauna gata sa o ajute.

Intr-o zi ea i-a spus prietenului:
"Daca as putea sa vad lumea, m-as casatori cu tine."

Intr-o zi cineva i-a donat o pereche de ochi.

Cand bandajele au fost date jos, ea a putut sa vada totul, inclusiv pe prietenul ei.

El a intrebat-o:
- Acum ca poti vedea lumea, te casatoresti cu mine?

Fata s-a uitat la el si a vazut ca acesta era orb. Numai vazand ochii lui inchisi a fost socata. Ea nu se asteptase la asta. Gandul ca va trebui sa se uite la ochii lui inchisi toata viata ei a facut-o sa-l refuze.

Prietenul ei a plecat si a doua zi i-a scris o nota: "Sa ai grija de ochii tai, draga mea, pentru ca inainte sa fie ai tai, au fost ai mei!"



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiatlux
mesaj 16 Sep 2013, 03:28 PM
Mesaj #84


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



idealu' idealist era sa nu-i scrie nimic ; dragostea inseamna sa dai fara s-astepti ceva ; si-apoi de unde nu e ,nici D-zeu nu cere ! (care-i emoticonu' pt nesuferite ? rolleyes.gif )


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 16 Sep 2013, 08:15 PM
Mesaj #85


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595




diespam.gif ...ar putea fi asta...


mai nu o iubea de adevarat, a vrut numai sa o faca sa vada pentru ca a crezut ca are ce sa ii arate....marimea sentimentului conteaza foarte mult intr-o relatie armonioasa




oricum...iubirea e oarba...asa se spune








--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiatlux
mesaj 16 Sep 2013, 09:02 PM
Mesaj #86


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



si-avea nevoi e sa-l vada ! pe sentiment adica !? laugh.gif io eram cu lacrimi in ochi in romantismu' meu si tu m-aduci pe pamant ! laugh.gif

PS Dudee! scuza-ma ca m-am bagat in vorba ! sleep.gif


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 22 Sep 2013, 07:26 AM
Mesaj #87


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Sunrise and the new day's breakin' through
The morning of another day without you


....atatia ani de atunci.....cred ca eram in Eforie..sau poate Neptun..?

.....Am facut patura guguloi si am aruncat-o pe balcon in aranjamentul floral din fata hotelului..m-am strecurat apoi abil din camera (parinti sforaind) si am coborat scarile fara sa folosesc liftul...usa lui se deschidea cu zgomot chiar in fata receptiei....am iesit prin poarta din spate..

Apoi am dat roata, am recuperat patura si am zbughit-o spre plaja...Aveam 12 ani, eram la mare, era 4,30 dimineata si imi propusesem sa prind rasaritul acolo....M-am cocolosit in patura si m-am pozat in locul cel mai potrivit al plajii....

Au venit apoi niste tineri americani. Faceau parte dintrun cor care cutreiera lumea cu un spectacol...Erau bauti....O fata s-a desprins din grupul lor si a venit la mine. Omidificat in coconul meu m-am facut ca nu ii dau importanta...

- Hi...what are you doing here ?
- Waiting for the sun to come up....

- It’s called sunrise you know ?.....Jeeee, thats funny...wanna have it together ?
- .....well...i don’t mind if i do....i-am facut loc in patura si am privit-o pentru prima data

.....Nu i-am vazut decat ochii si parul negru, lins.....dar mai ales atitudinea...pe asta am vazut-o cel mai bine

- Did you ever seen sunrise before ?
- Never.....far as i can remember...

- Then give me your hand...i will put it there...Don’t move your fingers because if you don’t know how you may hurt me....
It will be a new day for you all over...and then she smile....


Sa stii cum sa daruiesti este un talent rar.
Nu oricine poate darui cu adevarat.

Nicio femeie nu mi-a mai facut vreodata un cadou mai placut ori ambalat mai frumos: intr-un rasarit al soarelui din mare...


.....si nici nu am aflat niciodata cum o chema....



my lady d'arbanville


And as the hours roll by, no one's there to see me cry
Except the sunrise ...








Acest topic a fost editat de The Dude: 22 Sep 2013, 06:51 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 23 Sep 2013, 08:46 AM
Mesaj #88


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



VAPORAS DE PLACERE






....excursie pe mare cu vaporasul...
E optional, o singura zi – 80 euroi/pers.

Turul litoralului bulgar, in sistem ultra-all.
Cap Kaliakra included; cu debarcare si plimbare......Plimbareeee????

O adevarata chiverniseala..

******************

Conditie minima 20 de turisti, insa abia ne-am adunat 11, asa ca pana in ultimul moment plecare....incerta..!

Dimineata, la bar, in asteptarea unui raspuns am mai convins trei nemti (Gunter, Mosquito si Toddy) ..Abia asa ne-au luat.

Insa era deja o ora intarziere, iar pentru ca vasul nu fusese pregatit..iaca cum s-au facut deja doua ore....Tot scenariul a trebuit reconfigurat, ca si ziua e mai scurta in septembrie...Deh...planeta si ciclurile ei rusinoase...(vezi hotia cu anul bisect..cand poate, la patru ani o data, mai ciupeste si ea cate o zi de invarteala...)

************

Cu hamul cel nou, care suporta doua camere pro (gripp on) si una compact, toti erau cu ochii pe mine (80-400 e impresionant oricum, daramite in harnasament si cu extensia TC) .

Mai eram si singurul cu ditamai rucsacul, asa ca atunci cand am pasit pe pasarela de abordaj, am simtit ca trebuie sa ma explic capitanului care ne ajuta intinzand fiecaruia mana in sprijin:
- Stiti, sunt fotograf profesionist si asta e echipamentul meu...Ma rog, o parte din el...
Sugubatul ma masoara din priviri, apoi zice zambind :
- ..e in regula, noi nu taxam over-charge pentru excursiile de o zi...Stiti ca dureaza doar o singura zi nu-i asa ?? si se uita cu subanteles la gogeamite bagajul

*************

In fine, imbarcare, prezentarea navei intr-un wellcome cocktaill. Capitanul mare pisicher, numai poante de bun gust, dar cam ironic si plin de intepaturi;

- Acolo sunt pungile pentru rau de mare, daca vreunul din dvs. are nevoie e rugat sa foloseasca una, insa numai in partea din spate a vasului; altfel toata lumea va avea nevoie, si vor fi mari probleme, caci vomitatul e contagios si stocul de pungi limitat. Nici nu vreau sa ma gandesc...

**********

Acest topic a fost editat de The Dude: 24 Sep 2013, 07:02 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 23 Sep 2013, 08:49 AM
Mesaj #89


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595






Ne indepartam si marea e absolut superba, macar ca e cam incretita si bate un vant destul de rece si suparator. Fac poze peste tot, din toate unghiurile si fara nicio restrictie; tot repozitionandu-ma, ma trezesc iar langa capitan :
- Exista in traseu vreun punct din care tarmul sa nu se mai poata vedea ?.. intreb mai mult de dragul conversatiei decat din curiozitate.
- Da, in orice moment; dar trebuie sa intrati in cala pentru asta...De acolo deja nu ar trebui sa se mai veda nimic, pentru ca nu exista ferestre hublou.

Ma gandeam la o replica pe masura, dar pana sa imi vina, omul s-a tirat. Oricum, un fel de incordare s-a instalat prin asta intre noi.

*************




Vaporasul se infige tot mai curajos in valuri si atinge un punct din care suntem informati ca pe stanga se poate zarii litoralul romanesc.

Vorbeste capitanul, Popov pe numele lui, in aceiasi engleza cu accent slav, printr-o portavoce (am uitat sa zic ca ocupa si pozitia de ghid). De aici, luam iar distanta in larg si atingem curand o zona cu apa cristalina si incredibil de limpede si spectaculoasa (prin dreptul balcicului...cred). Imi vine sa plang ca n-am luat si un filtru de polarizare, dar asta e...Aici urmeaza un coffeebreak, pentru a admira in voie marea si pentru a ne incarca cu tot soiul de energii..

************




Intreb daca putem sa facem baie. Capitanul se uita la mine apoi la luciul apei si intr-un tarziu catadicseste sa raspunda:
- Nu cred...apa aici, acum, nu poate avea mai mult de 10-12 grade..
- Buuuuuun...- zic eu deja enervat si reformulez :
- Avem voie sa facem baie ?
- ....Pauza este de o ora. Daca doriti. ?..Pe timpul verii pentru asta si opream pe aici..

Apoi duce porta-vocea la gura si zice, tot in engleza mai mult pentru ceilalti: Sasha, domnul cu parul lung vrea sa se scalde...Te rog pregateste un halat si prosoape... trusa de prim ajutor aparatul de resuscitare si colacul de salvare..Ultimele trei instructiuni, pe alt ton dar suficient de tare pentru a putea fi auzite de toata lumea, starnesc chicoteli si glumite.

************

Io nu voiam sa ma dau mare, dar aveam cu mine doua aparate compact underwater de testat...si ma socotisem ca nu aveam unde sa mai gasesc o apa asa lichefiata ca asta...Sincer ?....nici nu mai vazusem una asemenea vreodata...

**************

Asa ca sub supravegherea atenta a publicului spectator, m-am dezbracat (rezonabil) si cu mult curaj (constrans de imprejurari) am plonjat...Baarrrrrrrr, ca intr-un cub de gheata...Simteam totul in mine amortit si era ca si cum ma miscam cu incetinitorul...Dar m-am tinut cat am putut de tare ascuns de privirile pline de sarcasm ce ramaneau atintite pe mine (incurajandu-ma cu gandul la tipul ala din supravietuitorul - bear grills).... :

- Domunle...suntei OK ?..intreaba ironic porta-vocea.
- ....Pot oricand sa chem o ambulanta...La noi au salupe rapide pentru situatii din astea...asa sa stiti....

*************

Acest topic a fost editat de The Dude: 24 Sep 2013, 07:22 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 23 Sep 2013, 08:51 AM
Mesaj #90


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595






...ah capitanul suveran....

Se termina si treaba asta, cu mine frecat pe spate si incurajat de ceilalti, starnind o simpatie si un consens nemeritate dar exemplare ..insa motivat si de o doza considerabila de tequilla...

Ambarcatiunea se misca in continuare frumos si contureaza litoralul pana in zona carstica Cap Kaliakra (ceva pentru care trebuie sa fiu platit ca sa pot descrie cum se cuvine).




Infumurat peste masura Popov personal manevreaza nava milimetric printre stanci, la un moment dat reusind performanta de a se strecura printre doua coloane stergandu-le practic pe amandoua simultan. Turistii murmura cu teama, dar aplauda la final.



Suntem doar « persoane particulare » imposibil sa socializam, sau macar sa formam o opinie comuna. Nu suntem un grup. Cum e deja trecut de orele 14.00 suntem anuntati ca urmeaza pranzul ce se va servi pe puntea principala multumita vremii care permite asta. Sunt trei feluri de mancare si ma intreb in mintea mea cam pe unde e ultra-all-inclusive-ul...adica din ce as putea sa aleg ?




Cu acest prilej insa ajungem sa ne cunoastem : sase nemti, doi italieni, trei rusi, un roman, o frantuzoaica si o israelianca, toti seniori.
Cei trei nemti sunt singurii care se stiu intre ei dar nu sunt in relatii prea bune (Mosquito e usor retard). Unul de isi zice Heintz pare sa fie decanul de varsta si a si preluat controlul. Se adreseaza capitanului in numele nostru si imparte directive peste tot.

...Chipurile, peste masura de impresionat de noi capitanul a decis sa dea cep unui butoias cu rachie pe care il are la bord de mai multi ani...E doar o regie ieftina, valabila pentru toate excursiile, dar fraierii pun botul imediat. Colegii mei sunt atat de entuziasmati incat sorb licoarea ca pe apa. Desi exista si la barul ambarcatiunii si era moca, nimeni in afara mea, nu s-a interesat de asa ceva pana atunci...

Rachia e un fel de palinca....nu se bea oricum, asa ca mucificarea isi face repede lucrarea ei...Eu fac poze in draci...evreica e singura care da bine in cadru, dar e preocupata de unul din nemti si nu resusesc deloc sa o surprind...Pozeaza de fiecare data cand imi apare...E intr-un profund proces de pozare, caci isi construieste o imagine pentru alesul ei..

*************




Acum cica sa adunam niste bani, ca ciubuc pentru capitanul care s-a ostenit atat cu noi si care basca, si-a mai sacrificat si rezerva strategica de rachie....Circula un plic si o indicatie 5 euro/caciula. Cotizez.


Eiiii....decanul de varsta, cu plicul in mana, cere porta vocea si multumeste pentru traseul intelept ales, pentru excursia frumoasa si serviciile exemplare..Multumeste si zeilor pentru vreme si pentru ca au facut toata intamplarea posibilila atunci cand ea era atat de aproape de abandon...Capitanul jubileaza si da se preia megafonul in timp ce eu intervin si il interceptez..

Acest topic a fost editat de The Dude: 24 Sep 2013, 07:23 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 23 Sep 2013, 08:53 AM
Mesaj #91


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595




In cuvantul meu multumesc mai intai marii pentru ca e frumoasa, chiar daca azi a fost rece si distanta...Dupa aia zic de calitatea vaporasului, despre care sunt sincer cand afirm ca e una exemplara. Adaug apoi ca in inima mea Popov s-a instalat deja in galeria dedicata capitanilor alaturi de nume sonore precum: Capitanul Robert Smith (actually: Edward John Smith - ex Titanic), capitanul James Kirk (ex Starship Enterprise ), Captain Beefheart (ex The Magic Band &. Mothers of Invention) Capitanul Columb (spargatorul de oua) Capitanul Zelea Codreanu (ex iron guard) si Capitanul Colombo (ex Peter Falk) , Captain William Kidd (ex Royal Navy) and Captain Hector Barbossa (ex Black Pearl). Pe Capitanul America si pe Capitanul Haldan nu ii citez....In mod cu totul neasteptat interventia mea dezlantuie hohote isterice de ras...Sunt atat de surprins ca raman cu chestia aia in mana nestiind ce sa fac...Ridic instantaneu bratul spre cer si scandez de trei ori ATTICA! ATTICA! ATTICA! ..."ATTICA! ATTICA! REMEMBER ATTICA?"....Grupul, pentru ca taman a devenit asa ceva, ma imita urland in dementa ATTICA! ATTICA! ATTICA!...e rachia si efectele ei...

Sunt imbratisat si pupat de toata lumea...cand ajung la evreica trag cat pot de timp ca sa prelungesc momentul...Dupa aia ne imbratisam toti, rusii se pupa pe gura, si ne promitem sa o facem lata in noaptea care urmeaza, la hotel...

Decanul ne invata un cantec care repeta doar patru, cinci cuvinte…Ne pune sa il cantam in canon si buna dispozitie e generala…Apoi continuam (la sugestia frantuzoaicei) cu Frčre Jacques, si iar cu nemtii la Meine Liebe Augustin...Kalinka Kakaia, doar mamaim....

Capitanul, cu plicul intr-o mana si cu porta-vocea in alta e interzis...Nici nu stie ce sa faca...asta clar nu i s-a intamplat niciodata...N-ar fi trebuit sa scoata butoiasul ala....Nu mai poate controla nimic..e rasmerita: The Mutiny on the Bounty



In fine, la coborare toti mai trag o dusca ca sa ii tina pana la hotel, acolo unde sunt singurul caruia i se permite sa dea o fuga pana in camera ca sa scap de aparatura...

Urmeaza un chef monstru...de care nu e frumos sa povestesc...Sunt prietenii mei...

Dar de frantuzoaica tot zic....Era cleste...Nu mai stia de ea...Cica :
- Mais vous, vous est roumain vous... Les Roumains sont des vrais révolutionnaires! dit moi quesque ce cette chose avec Hanna Montana ?
Imi pica greu fisa, dar imi pica :
- Rosia Montana.!!..o corectez nuantand fiecare litera..E o mare neintelegere care se va rezolva firesc (nu vreau sa fac propaganda in ciuda unor pareri ferme---rufele murdare trebuiesc spalate in familie...quand meme)


Apoi, pe la 5.30 m-am tarat cum am putut pe plaja, pentru ca sa prind rasaritul soarelui acolo...


Fara sa vreau mi-am amintit.......atatia ani de atunci.....cred ca eram in Eforie..sau poate Neptun..?
.....Am facut patura guguloi si am aruncat-o pe balcon in aranjamentul floral din fata hotelului..m-am strecurat apoi abil din camera (parinti sforaind) si am coborat scarile fara sa folosesc liftul...usa lui se deschidea cu zgomot chiar in fata receptiei....am iesit prin poarta din spate..





PS...nciuna din fotografiile utilizate nu apartin, nici mie, nici excursiei mele. Lui Dumnezeu i-am reprosat multe in ultimul an, dar am realizat simplu si direct cat de indatorat ii sunt in toate... a fost una din minunile lui, pentru care ii multumesc si ii cer spasit iertare.

Acest topic a fost editat de The Dude: 24 Sep 2013, 07:37 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 25 Sep 2013, 10:42 AM
Mesaj #92


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Lev Tolstoi - VULTURUL



Un vultur şi-a clădit cuibul în vârful unui arbore înalt, departe de mare. Aici şi-a scos puii.
Intr-un rând, vulturul se întorcea în zbor, spre cuib, cu un peşte mare în gheare.

Jos, la rădăcina copacului, lucrau mai mulţi oameni.
Cum au văzut peştele, au înconjurat copacul şi au prins a striga şi a arunca în vultur cu pietre.
Vulturul a scăpat peştele din gheare, iar oamenii l-au ridicat de jos şi au plecat.

Pasărea s-a aşezat pe marginea cuibului, iar puişorii au ridicat capetele şi au început să piuie: îi cereau de mâncare.


Vulturul era ostenit şi nu putea zbura din nou până la mare; s-a vârât în cuib, şi-a întins aripile peste vulturaşi, i-a mângâiat şi le-a netezit penele, rugându-i parcă să mai aştepte puţin. Insă cu cât îi mângâia mai mult, cu atât ei ţipau mai tare.
Atunci, vulturul a zburat de lângă ei şi s-a aşezat pe creanga cea mai de sus a copacului.

Vulturaşii au început să ţipe şi să piuie şi mai jalnic.
Scotând şi el un strigăt puternic, vulturul şi-a întins aripile cu greu şi şi-a luat zborul către mare.

S-a întors târziu, seara; zbura încet şi aproape de pământ. In gheare ţinea din nou un peşte mare.

Când a ajuns lângă copac s-a uitat în jur dacă nu sunt iar oameni prin preajmă şi, strângându-şi repede aripile, s-a aşezat pe marginea cuibului.


Vulturaşii şi-au ridicat capetele, şi-au căscat ciocurile, iar vulturul a sfâşiat peştele şi i-a hrănit pe rând.




Acest topic a fost editat de The Dude: 25 Sep 2013, 10:42 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Sep 2013, 09:40 AM
Mesaj #93


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Lev Tolstoi -LEBEDELE


Zburau lebedele în stol, din ţinuturile îngheţate spre tările calde. Zburau peste mare.
O zi şi o noapte au zburat pe deasupra apei şi încă o zi şi o noapte, fără să se odihnească. Pe cer era lună plină şi lebedele vedeau apa albăstruie licărind jos, departe. Toate se istoviseră bătând din aripi, însă nu se opreau ci zburau înainte. In frunte zburau cele bătrâne şi voinice, în urmă cele tinere şi mai plăpânde.

La urmă zbura cea mai tânără. Puterile îi slăbiseră. Nu putea să zboare mai departe. Mai dădu odată din aripi şi, cu aripile desfăcute, se lăsă în jos. Cobora tot mai aproape de apă, tot mai aproape, iar tovarăşele ei se vedeau tot mai departe, ca nişte fulgi albi în lumina lunii. Strângându-şi aripile, lebăda se lăsă pe apă. Marea unduia sub ea, legănând-o. Stolul de lebede abia se mai zărea, ca o dungă albă pe cerul limpede şi abia li se mai auzea freamătul aripilor în liniştea depărtării...

Când nu se mai văzu nimic, lebăda îşi plecă uşor capul pe spate şi închise ochii. Stătea nemişcată; numai marea, săltând şi coborând valurile mari, o legăna uşor. Inainte de luminatul zorilor, un vântuleţ uşor începu să mişte faţa mării. Apa stropi pieptul alb al lebedei; atunci, ea deschise ochii. In răsărit, se înflăcărau zorile; luna şi stelele păliseră. Lebăda răsuflă adânc, îşi întinse gâtul, desfăcu aripile şi, bătând de câteva ori cu ele apa, începu să zboare. Se înălţă din ce în ce mai sus şi, când marea rămase departe în urmă, zbură înainte, înspre ţinuturile calde.


Zbura singură, peste apele tainice, într-acolo unde zburaseră şi tovarăşele ei.





--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 30 Sep 2013, 08:56 AM
Mesaj #94


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Lev Tolstoi - Sîmburele


Mama a cumpărat prune ca să le dea copiilor după masa de prînz şi le-a aşezat pe o farfurie.
Vania, care nu mai mîncase pînă atunci prune, le tot mirosea de zor. Tare-i mai plăcea cum miros şi tare-ar mai fi vrut să le guste! Tot dîndu-le aşa tîrcoale, băieţelul pîndi clipa cînd nu era nimeni în odaie şi, nemaiputîndu-se stăpîni, înhăţă o prună şi o mîncă pe furiş.
Cînd s-a apropiat ora prînzului, mama a numărat prunele şi văzînd că lipseşte una, i-a spus tatălui.
Stăteau cu toţii la masă şi tatăl a întrebat:

— Ia să-mi spuneţi, copii. Nu cumva a mîncat cineva din voi o prună?
— Nu, au răspuns copiii în cor.

Vania, roşu ca un rac, a spus şi el:
— Nu, n-am mîncat-o eu!
— Că unul din voi a mîncat pe ascuns o prună, a mai spus tata, nu-i frumos deloc, dar nu despre asta-i vorba. Nenorocirea-i alta. Fiecare prună are înăuntru un sîmbure. Şi dacă cineva nu ştie cum să le mănînce şi înghite sîmburele, a doua zi moare. De asta mi-e frică.

Atunci Vania, galben la faţă, a zis repede:
— Ba nu, că sîmburele l-am aruncat pe fereastră.



Toţi au izbucnit în rîs, iar Vania a început să plîngă.






Acest topic a fost editat de The Dude: 30 Sep 2013, 08:59 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 1 Oct 2013, 09:57 AM
Mesaj #95


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Lev Tolstoi - Fetita si ciupercile

Două fetiţe se întorceau cu ciuperci acasă.
In drum, ele au trebuit să treacă peste o cale ferată. Crezînd că trenul e departe, s-au urcat pe terasament, ca să treacă peşte şine.
Deodată a şuierat locomotiva. Fetiţa mai mare a fugit înapoi, iar cea mică a trecut în fugă linia ferată.

Sora cea mare i-a strigat celei mici:
— Nu veni îndărăt!

Insă locomotiva era atît de aproape şi pufăia atît de tare, încît fetiţa cea mică n-a auzit; a crezut că-i strigă să se întoarcă îndărăt. A alergat înapoi peste şine, s-a împie-dicat, a scăpat ciupercile pe jos şi s-a apucat să le adune.
Locomotiva era aproape. Maşinistul şuiera din răsputeri.

Fetiţa cea mare striga întruna:
— Lasă ciupercile!

Cea mică însă înţelese că-i cere să le strîngă şi se tîra pe jos după ele.
Maşinistul n-a putut opri locomotiva. Şuierînd din toate puterile, a trecut peste fetiţă.

Fetiţa cea mare ţipa şi plîngea.
Călătorii priveau în-groziţi de la ferestrele vagoanelor, iar conductorul alergă la celălalt capăt al trenului să vadă ce s-a întîmplat cu fe-tiţa.



După ce trenul a trecut, toţi văzură că fetiţa stătea în-tinsă între şine cu faţa la pămînt şi nu se mişca.
De abia cînd trenul s-a depărtat de tot, fetiţa a ridicat capul, s-a sculat în genunchi, a adunat ciupercile şi a alergat la sora ei.





Acest topic a fost editat de The Dude: 1 Oct 2013, 12:17 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 2 Oct 2013, 08:18 AM
Mesaj #96


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Lev Tolstoi - Ciinele lui Iacov


Un paznic avea o nevastă şi doi copii: un băieţel şi o fetiţă. Băieţelul era de şapte ani şi fetiţa, de cinci. Aveau un cîine lăţos cu botul alb şi nişte ochi mari.

Odată, paznicul a plecat în pădure şi i-a poruncit neveste-sii să nu lase copiii să plece de-acasă fiindcă toată noaptea au umblat lupi în jurul casei şi s-au dat la cîine.
— Copii, să nu vă duceţi cumva în pădure! a spus femeia, apoi s-a apucat să coasă.

Îndată ce mama s-a aşezat la lucru, băiatul a îndemnat-o pe surioara lui:
— Hai în pădure, ieri am văzut un măr plin de mere coapte.
Fetiţa s-a învoit:
— Hai! Şi au fugit amîndoi în pădure.

După ce mama şi-a sfîrşit lucrul, a chemat copiii, dar ei n-au răspuns. Mama a ieşit pe prispă şi a început să-i strige. Copiii, nicăieri. Bărbatul a venit acasă şi a întrebat:
— Unde-s copiii?


Nevastă-sa a răspuns că nu ştie.
Atunci paznicul s-a supărat pe nevastă şi a alergat să-şi caute copiii.

Deodată a auzit cîinele schelălăind. S-a repezit într-acolo şi i-a văzut pe copii stînd sub un tufiş şi plîngînd, iar lupul se încleştase cu cîinele să-l sfîşie. Paznicul a înşfăcat toporul şi a omorît lupul. Apoi a luat copiii în braţe şi a fugit cu ei în casă.

După ce au ajuns acasă, mama a închis uşa şi s-au aşezat cu toţii la masă. Deodată au auzit cum scheaună cîinele la uşă. Au ieşit în curte şi au vrut să-i dea drumul în casă, însă cîinele era însîngerat şi nu putea umbla. Copiii i-au adus apă şi pîine. Dar el n-a vrut nici să mănînce, nici să bea, ci numai le lingea mîinile.

Pe urmă s-a întins pe o parte şi n-a mai scheunat.
Copiii au crezut că a adormit, dar cîinele murise.





Acest topic a fost editat de The Dude: 2 Oct 2013, 08:31 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 3 Oct 2013, 12:08 PM
Mesaj #97


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Lev Tolstoi - Focul


Era în toiul secerişului. Bărbaţii şi femeile din sat se duseră cu toţii la cîmp. Acasă rămăseseră doar bătrînii şi copiii. Intr-una din căsuţe era o bunică cu trei nepoţei. Bunica aprinsese cuptorul şi se culcase să se mai odihnească. Pentru că o tot supărau muştele, bătrîna şi-a tras pe faţă un ştergar şi de la o vreme a furat-o somnul.

Una din nepoatele ei, Maşa (care n-avea decît trei anişori), a deschis uşa cuptorului, a umplut un hîrb cu tăciuni aprinşi si s-a dus în tindă. Acolo erau rînduite mănunchiuri de paie anume pregătite de femei pentru legatul grîului în snopi. Maşa a aşezat frumuşel tăciunii sub paie şi a început sa sufle în ei. Cînd paiele au luat foc, fetiţa s-a bucurat tare mult. A intrat în casă, şi-a luat de mînă frăţiorul pe nume Kiriuşka (un băieţel de un an şi jumătate, care abia începuse să umble) şi i-a spus:

— Pliveşte şi tu, Kiliuska, ţe mai cuptol am făcut! Paiele ardeau acum cu vîlvătaie mare şi trosneau. Dar cînd tinda s-a umplut de fum, Maşa s-a speriat şi s-a dus fuga înapoi în casă. Kiriuşka s-a împiedicat de prag, a căzut în nas şi s-a pornit de plîns. Maşa l-a tras şi pe el, cum a putut, în odaie şi amîndoi s-au ascuns sub laviţă. Iar bunicuţa dormea liniştită înainte şi nu auzea nimic.


Cel mai mare dintre copii, Vania, un băieţel de opt ani, se juca pe uliţă. Dar cînd a văzut că din tinda lor iese fum gros, a intrat fuga pe uşă, a trecut cu chiu cu vai prin fumul înăbuşitor, s-a năspustit în odăiţă şi a început s-o zgîlţîie pe bunica. Bătrînica, toropită de somn cum era, a uitat de copilaşi şi a zbughit-o pe uşă afară, ducîndu-se fuga pe la curţile oamenilor după ajutor.

In vremea asta, Maşa şedea pitită sub laviţă şi tăcea mîlc. Numai frăţiorul cel mic ţipa cît îl ţinea gura, pentru că îl durea năsucul.
Tocmai pe el îl auzi Vania. Fratele mai mare se uită numaidecît sub laviţă, o văzu pe Maşa şi-i strigă:

— Fugi!

Maşa se năpusti în tindă, dar nu mai putu să treacă din pricina focului şi a fumului şi se întoarse iar în odaie. Atunci Vania deschise fereastra şi-i porunci fetiţei să sară afară. După ce ea se strecură cu greu prin ochiul strîmt, Vania îl apucă pe cel mic ca să-l aducă şi pe el spre geam. Dar micuţul era greu şi se opintea, plîngea şi-l îmbrîncea cum putea pe Vania. Abia după ce căzu de două ori, Vania îl trase pe fereastră. Chiar atunci uşa odăii luă şi ea foc. Dar cînd izbuti în cele din urmă să-i scoată capul pe geam şi se pregătea să-l împingă afară, copilaşul, acum foarte speriat, se agăţă cu mînuţele de el şi nu voia cu nici un chip să-i dea drumul.

Atunci Vania îi strigă Maşei:

— Trage-l de cap! Şi în acelaşi timp îl împinse binişor din spate.


Aşa au izbutit să-şi scoată frăţiorul pe fereastră în uliţă şi au scăpat cu toţii.




Acest topic a fost editat de The Dude: 3 Oct 2013, 12:15 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 4 Oct 2013, 10:26 AM
Mesaj #98


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Cateodata, sau poate mereu, marea in luna octombrie are stralucirea argintului...in fiecare toamna, pentru o perioada de doar cateva zile, se intampla mereu fenomenul asta...Vantul bate puternic, ziua e insorita, iar suprafata marii , cutata si nervoasa scanteiaza argintiu...

In fiecare an, cand isi simte sorocul aproape, vara face mereu figura asta: mimeaza ca pleaca, trantind si bufnind, suparata foc, pentru ca imediat dupa toana asta, sa isi arate inca o data splendoarea mai inainte de a parasi scena diluandu-se pe nestiute in culorile toamnei..
Vara de dupa vara se numeste „vara indiana” si e acalmia ce anunta sfarsitul, inceputul mortii naturii.

E cea mai frumoasa fata a verii, cand ea e matura, inteleapta, controlata si chibzuita, constienta de fiecare gest si intelegand, asa cum se intampla intotdeauna spre final, cat de pretuita e de ceilalti.

Curand dupa ea frunzele ruginite vor cadea, natura schimba culorile in toata paleta, pentru a sfarsi in cenusiu si alb...monocromie, esecul grotesc al fiecarui an: iarna....


Sunt in vara mea indiana...



Acest topic a fost editat de The Dude: 4 Oct 2013, 10:56 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 7 Oct 2013, 05:36 AM
Mesaj #99


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



la bal...intr-un moment de acalmie Gicu Dudescu :
- Ce faci maine ?
Dintre lucrurile pe care le tot fac "maine"...aproape niciunul nu se intampla...Asa ca, luat din scurt si pe nepregatite, raspund sincer :
- Nimic deosebit.
- Atunci te invit la masa...la 17.00 la Cosho.
- OK...

Gicu e un personaj important iar relatia noastra, firava si periferica, nu gaseste nicio explicatie pentru invitatia lui.


Ospatarita, cu sprancene foarte pronuntate si cu o atitudine ferma, sta cu creionul in aer asteptand. Gicu zice :
- Ciuperci cu salata de morcov si telina si cartofi natur cu patrunjel
- Vin rosu, doua pahare, dar mai inainte doua sarailii....

Si pentru dvs ?
Ma gandeam la un snitel, dar Gicu preia si centreaza :
-...dansului adu-i te rog tochitura cu mamaliguta...apoi spre mine drept scuza :
- Ai increderea....habar n-ai ce fac astia aici..

Ospatarita asteapta o confirmare si o primeste din priviri. Intreaba imediat :
- ..vreun aperitiv ceva ?
- Eu iau o palinca..Gicu arata apoi spre mine si pana sa apuc sa zic ceva ospatarita citeste rar din carnetel :
-....un vegeto, o tochitura, doua sarailii, o palinca....si un wiskey pentru dvs..aveti incredere...e ceva deosebit.. "habar n-aveti ce au astia aici"....

E bizar sa incepi cu desertul, insa e un experiment foarte interesant. Chestia e ca m-am mozolit tot cu baclavaua aia, asa ca m-am cerut la toaleta..ca mai era si alta nevoie.

E un hol larg cu multe oglinzi si lavoare, iar din el dau doua usi : pentru domni si pentru doamne.
Dar eu ma reped la spalat pe maini si asa cum procedez, nici nu am observat-o apropiindu-se.
E o mireasa, care ma intreaba:
- Sunteti cu doamna ?
Ma uit in jur...nimeni...
- ..cu prietena sau ceva ?
- Sunt cu Gicu...raspund naiv...

Mireasa e incurcata rau...are mainile in sold si e tare preocupata. Se gandeste o vreme, dar renunta. Zice:
-...Uite ce e...am nevoie urgenta de o femeie..
-...si eu..raspund pe negandite...

Mireasa chicoteste...Supralicitez :
-...Stiti la mine s-a facut anul...

Zice :
- Eu trebuie sa fac pipi si nu pot neajutata in rochia asta...
O masor din cap pana-n picioare si in mintea mea ii dau dreptate.

- Dar unde e alaiul ?
-...sunt furata.....

Ies, dau de ospatarita si ii cer sprijin:
- Noi nu avem voie in acel loc..Noi personalul..E numai pentru clienti acolo..Dar surade politicos si ma asigura ca rezolva ea de aici..
Ceea ce si face, caci la o masa sunt doua doamne angajate intr-o disputa foarte vie. Se duce la ele, le spune ceva, apoi una se ridica si pleaca spre toaleta.

Dupa o vreme mireasa iese numai zambet. Ma cauta din ochi..ma gaseste si imi flutura o mana...Da simte ca nu-i deajuns si vine la masa noastra. Ma ridc.
- Va multumesc mult ! Puteam sa mor acolo...Faceam blocaj, ca eram de 20 de minute si nu venea nimeni..
- De ce n-ati iesit sa cereti ajutor ?
- Nu stiu...?..Dumneavoastra de ce nu cautati ajutor acolo unde trebuie ?...zambeste cu subinteles..

Gicu, desi nu pricepe nimic, se ridica si el...
- Va doresc casa de piatra si mult...mult noroc... !
-..si eu va doresc mult, mult, mult noroc...
- Credeti ca am atata nevoie ?
- Cu siguranta...Taman sunteti pe cale sa faceti un lucru pe care mai devreme sau mai tarziu il veti regreta amarnic..
- Fiecare cu regretele lui...rade, ma saluta inclinand capul..mai intai pe mine, mai dupa aia pe Gicu..isi pune apoi mana in mana intinsa a unui tip aparut de nicaieri si paseste spre iesire.....Intreaga sala o urmareste din priviri...

Nici n-am aflat cum o cheama...


Gicu avea nevoie de o introducere la un medic...iar ospatarita a avut mare dreptate...

Acest topic a fost editat de The Dude: 7 Oct 2013, 03:15 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 7 Oct 2013, 11:02 AM
Mesaj #100


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



smile.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 8 Oct 2013, 07:04 AM
Mesaj #101


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



rolleyes.gif


yap...da am uitat sa zic...Gicu e octogenar, e un obisnuit al casei Cosho (de acolo si familiaritatea ospataritei), si ca vinul de acolo e din productia proprie a localului....



jamie.gif ..mercic....


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 8 Oct 2013, 07:07 AM
Mesaj #102


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595





O fetita a gasit intr un tufis, in timp ce se intorcea de la scoala, un sarpe ranit.
Cum iubea animalele, l-a luat acasa, hotarata sa-l ingrijeasca si sa suporte consecintele cand vor afla parintii ei.
Dupa ce l-a ingrijit, sarpele i-a zis: "Sunt un sarpe fermecat, si, pentru ca m-ai ingrijit, am sa-ti indeplinesc o dorinta".

Fata a stat si s-a gandit. Ea nu dorea sa fie cea mai frumoasa sau cea bogata din lume. Ci i-a spus sarpelui asa: "As vrea ca de fiecare data cand parintii mei se gandesc ca regreta ca ma au, sa aud in mintea mea un piuit"... Si sarpele i-a indeplinit dorinta. Fata se gandea ca, la al treilea piuit sa plece de acasa, deoarece se saturase sa fie mereu certata din motive prostesti.


A doua zi, fata iar a fost certata, dar spre uimirea ei, nu a auzit niciun piuit in minte. Si, de fiecare data cand era certata, nu auzea nimic in mintea ei...


A ajuns fata la 23 de ani, la 30, 50, si nu auzea niciodata niciun piuit...




Morala: Oricat ni se pare ca am fi de certati si de nedreptatiti de catre parinti, acestia nu regreta niciodata ca ne-au nascut...


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 9 Oct 2013, 07:15 AM
Mesaj #103


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Se spune că demult s-au întâlnit câteva sentimente şi câteva calităţi ale omului.
Când PLICTISEALA bombănea a treia oară, NEBUNIA a propus: hai să ne jucăm de-a ascunselea.

INTRIGA a făcut pe mirata iar CURIOZITATEA, fără să se abţină, a întrebat: - De-a ascunselea? Şi cum este asta?

“Este un joc în care eu mă fac (îmi acopăr faţa) şi încep să număr, de la unu la un milion, în timp ce voi vă ascundeţi. Când termin de numărat, vă voi căuta până vă găsesc”, explică NEBUNIA.

ENTUZIASMUL dansa de mulţumire iar BUCURIA ţopăia pentru că a reuşit să convingă ÎNDOIALA şi chiar INDIFERENŢA, cea pe care n-o interesa nimic.

Dar nu toţi au vrut să participe. ADEVĂRUL a preferat să nu se ascundă.
De ce? Pentru că la sfârşit îl găseau mereu.

ORGOLIUL considera că jocul acesta era o prostie.
În fond îl deranja că nu fusese ideea lui. Iar LAŞITATEA a preferat să nu rişte.

***********

NEBUNIA a început iute să numere.

Prima care s-a ascuns a fost LENEA care, aşa cum face mereu, s-a tolănit pe prima piatră care i-a ieşit în cale.

INVIDIA s-a ascuns după TRIUMF, care prin propriile puteri, a reuşit să se urce în copacul cel mai înalt.

GENEROZITATEA aproape nu reuşea să se ascundă. Fiecare loc i se părea minunat pentru oricare dintre prieteni.

Lacul cristalin pentru FRUMUSEŢE.

Coroana unui copac era perfectă pentru TIMIDITATE.

O adiere de vânt i se părea magnifică pentru LIBERTATE.

În fine, după ce s-a gândit la toţi, GENEROZITATEA s-a ascuns într-o rază de soare.



EGOISMUL în schimb a găsit un loc foarte bun de la început. Era aerisit, comod, doar pentru el.

MINCIUNA s-a ascuns după curcubeu.

Iar PASIUNEA şi DORINŢA, printre vulcani.


Când NEBUNIA aproape terminase de numărat, DRAGOSTEA încă nu găsise un loc să se ascundă căci toate erau ocupate.

Până ce într-un târziu a văzut o tufă de trandafiri şi s-a hotărât să se ascundă între flori.


“Un milion!”, zise NEBUNIA. Şi începu să caute. Prima care a apărut a fost LENEA care era la doi paşi.

PASIUNEA şi DORINŢA s-au simţit în vibraţia vulcanilor.

Fără să vrea a găsit INVIDIA. Şi a găsit imediat şi TRIUMFUL.

Pe EGOISM nici n-a trebuit să-l caute pentru că a ieşit singur. Ascunzătoarea lui era de fapt un cuib de viespi.


De atâta căutat, NEBUNIEI i s-a făcut sete. Şi apropiindu-se de lac a descoperit FRUMUSEŢEA.

A fost mult mai uşor să găsească INDOIALA. Stătea şi nu putea să se hotărască unde să se ascundă.

Aşa i-a găsit pe toţi.


TALENTUL era în iarba crudă

NELINIŞTEA, într-o peşteră întunecată.

MINCIUNA, în spatele curcubeului


Şi a găsit chiar şi UITAREA, care uitase că se joacă de-a ascunselea.


Doar DRAGOSTEA nu era de găsit.


NEBUNIA a căutat în fiecare copac, în fiecare izvor, pe crestele munţilor.

Şi când era să se dea bătută, a văzut tufa de trandafiri.

A luat un băţ şi a început să mişte crengile. Imediat s-a auzit un ţipăt de durere.

Spinii răniseră ochii DRAGOSTEI.

NEBUNIA nu ştia ce să mai facă să se scuze.
A plâns, s-a rugat, a implorat, a cerut iertare şi a promis să rămână mereu împreună.





De atunci DRAGOSTEA este oarbă şi NEBUNIA este mereu lângă ea.



De aceea se spune că “Să iubeşti este o nebunie".




Acest topic a fost editat de The Dude: 9 Oct 2013, 03:04 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 11 Oct 2013, 08:04 AM
Mesaj #104


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Depinde cum privesti lucrurile.

Povestea spune ca un rege african avea un prieten foarte bun din copilarie. Acest prieten avea obiceiul ca indiferent de situatia in care se afla (pozitiva sau negativa) sa reactioneze la fel: "E foarte bine!"

Intr-o zi, regele si prietenul sau se aflau la vanatoare. Prietenul incarca si pregatea armele pentru rege. Dintr-o greseala, o arma s-a descarcat si i-a retezat regelui buricul degetului mare. Examinand situatia, prietenul a remarcat ca de obicei: "E foarte bine!" .
La asta regele a replicat: "Nu, nu e bine deloc!" si a ordonat ca prietenul lui sa fie aruncat in inchisoare.

Un an mai tarziu, regele vana intr-o zona periculoasa. A fost capturat de canibali, care l-au dus in satul lor. L-au legat de un protap si se pregateau sa-l "prepare".

Unul dintre canibali care vroia sa dea foc a observat ca regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstitiosi, aveau ca regula sa nu manance pe nimeni care nu era... intreg. In concluzie l-au eliberat pe rege. La intoarcerea acasa, regele si-a reamintit de intamplarea de la vanatoare cand isi pierduse degetul si, cuprins de remuscari, a ordonat ca prietenul lui sa fie eliberat.

"Ai avut drepate", i-a spus prietenului proaspat eliberat.
"A fost foarte bine ca mi-ai retezat buricul degetului." Si a inceput sa-i povesteasca patania cu canibalii.
"Imi pare foarte rau ca te-am trimis la inchisoare atata vreme. A fost urat din partea mea sa fac acest lucru."
"Nu ", a replicat prietenul , "Este foarte bine!".
"Ce vrei sa spui cu asta, "Este foarte bine?!?" Cum poate fi bine sa-ti trimiti prietenul la puscarie un an?".

"Daca n-as fi fost in puscarie, as fi fost cu tine."



Indiferent in ce situate te afli, depinde de tine si de atitudinea ta daca este o situatie buna sau una rea.




O zi mai buna decat cea de ieri!

Acest topic a fost editat de The Dude: 11 Oct 2013, 08:05 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 14 Oct 2013, 08:47 AM
Mesaj #105


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



A fost odata un grup de broscute...
... care voiau sa se ia la intrecere.

Telul lor era sa ajunga in varful unui turn foarte inalt.

Se adunasera deja multi spectatori, pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute.

Cursa urma sa inceapa...

Totusi...

Dintre spectatori nu credea niciunul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in varful turnului. Tot ce se auzea erau exclamatii de genul: "Oh, ce obositor! Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!"
sau: "Nici n-au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!

Broscutele incepura se abandoneze pe rand
... Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe...

Spectatorii continuau sa strige: "E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!"

Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... Doar una singura se catara consecvent mai departe...
Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!

In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in varful turnului!

Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in varf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!

Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului.

Asa se afla ca...

Broscuta invingatoare era SURDA!!!


Morala?

Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti... fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet! Tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!
Deci: Fii MEREU... OPTIMIST!



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 12:08 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman