HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> 11 Septembrie 2001
abis
mesaj 26 Sep 2014, 08:46 AM
Mesaj #36


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(cocosel @ 25 Sep 2014, 04:36 PM) *
La nivelul asta este inacceptabil, sau mai bine zis imposibil.

Nu, nu este imposibil. Intr-un sistem birocratic se poate intampla ca o informatie-cheie sa nu ajunga la destinatar, sa nu fie luata in seama, sa fie neglijata, sa nu fie interpretata corect.

QUOTE
Exista planuri pentru orice incident.

Nimeni nu se poate gandi la absolut toate variantele posibile. Este imposibil asa ceva. smile.gif

Nimeni, oricat de bun ar fi, nu poate lua in calcul toate posibilitatile unui atac.

QUOTE
Pe moment nu am sesizat, abia dupa cativa ani cand a reaparut pe youtube am revazut imaginile la adevarata valoare.
Le poti gasi...

Unde?

Facea parte si BBC din complot? Cam prea multa lume.... wink.gif

QUOTE
Cei 19 patsies musulmani care studiau in Europa si aveau sediu operational in Hamburg nu au fost extremisti de la inceput, ci mai degraba erau obistuiti cu o viata libera si mondena, in principal modesta.

De asta nici nu au atras atentia. smile.gif

QUOTE
Pana in 2001 aviatia americana cu ajutorul FAA si NORAD au rezolvat 67 de cazuri mult mai nebunesti decat cele 4 avioane deturnate.

Care?!

Avioanele alea patru au decolat intre orele 8.00 - 8.15. Deturnarile au avut loc la vreo 15-20 de min de la decolare, iar in alte 15-20 de min au lovit WTC. Chiar daca armata SUA ar fi ridicat avioane de lupta in aer in intervalul asta, cine ar fi dat ordin sa doboare avioane civile? Si de ce ar fi facut-o, in acel moment, pentru ca nu se stiau intentiile celor de la bord?!

QUOTE
Sunt cel mai aprig sustinator al Americii dar din pacate in acest caz lucrurile sunt aprig de infundate

Nu mi se pare. Da, probabil ca niste oameni din CIA au gresit pentru ca nu si-au dat seama din timp ce urmeaza sa se intample, insa am certitudinea ca nici nu incape discutie despre vreun complot cum il sugerezi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 26 Sep 2014, 10:23 AM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(abis @ 25 Sep 2014, 01:15 PM) *
Nu exista serviciu secret infailibil,



....nu exista niciun serviciu secret in intreaga lume, "capabil" sa faca atat de multe greseli cumulate la un loc, si de patru ori la rand (ori simultan), mai ales cand comunitatile arabe erau, au fost si sunt tinute sub o atenta supraveghere, de la boacanele anterioare 9/11, de pe teritoriul american, sau de aiurea.


QUOTE
Niste indivizi au luat parte la lectii de zbor: nu s-a declansat nicio alarma.


chiar asa ??... unsure.gif ai incercat vreodata ???...ai incercat sa iei lectii de zbor ??
Eu da...in Amsterdam la coffe-shop tongue.gif , dar daca as fi vrut sa fac asta in America...pai nu era deloc la fel de simplu ca si cum te-ai duce sa iei lectii de surfing...Cerul are un regim special...nicaieri, nimic nu se ridica in aer (airborne) fara un accept (poate doar prin Ferentari)

...de ceva vreme nici dronele pentru fotogrtafii aeriene gata sa atinga altitudini .......de peste 10 metrii (!!)...care sunt doar niste jucarii (le poti achizitiona pe 2500 lei, azi de la f64).

Intre 1970 si 2001 (in primavara) au fost cateva sute de atentate cu diverse revendicari...75% au legatura cu arabii....crezi ca cei dornici sa se instruiasca in tehnici de pilotare a avioanelor de gabarit sunt lasati asa, la voia sortii...??..ca nu sta nimeni cu ochii pe ei ??...mai ales daca au pielea maslinie, barbi, fruntea incruntata, framanta matanii si au coranu la subrat ??


QUOTE
...cu acele cutite au ucis membri ai echipajului si au preluat controlul asupra avioanelor.


...ca la seceris...Ahmed !!!...rupe-i capul lu' ala chel !!!...Mustafa, i-ai beregata pilotului...In toate cele a patru avioane, controlul a fost preluat cu calm, in ordine fireasca si fara nicio opozitie de fond....pe fundalul comentariilor indignate dintre pasagerii oripilati si membrii familiilor acestora....


QUOTE
Nimeni nu banuia ca urmau sa loveasca WTC,



...desigur...imediat ce si-au dat seama ca ceva e in neregula consiliul suprem de aparare al tarii a analizat succint si a tras concluzia..."nu vanau turnuri sau alte obiective...n-aveau niciun gand ascuns...erau dupa muraturi, ce venise vremea lor si patlagelele au pretul cel mai bun in partea ailalta a orasului.."..asadar niste gospodari cu treburile lor casnice...

QUOTE
in cele cateva minute care au trecut intre deturnare si lovirea WTC nu aveau cum sa ajunga avioanele de vanatoare in zona,


nici nu era nevoie, ca se puteau apasa doua trei butoane si plecau rachetele de interceptie...insa unde ai stabilit punctul de plecare cand ai calculat ca nu era vreme indeajuns ???..intreb, asa....intr-o doara, ca avioanele alea trebuiau sa fie in aer...cum ziceam mai sus: spatiu american e monitorizat prin toate mijloacele 24/24...Au peste 1000 de zboruri din astea pe zi...dar, ia te uita....fatalitate....atunci...taman atunci...n-au fost decat vreo trei sute...sa zic si ce spatii nu erau acoperite ????...cine nu era protejat geografic..??.... rolleyes.gif



QUOTE
Iar oficialii americani au fost luati prin surprindere, derutati si bulversati, nu au stiut cum sa reactioneze, fiind confruntati cu o situatie pentru care nu fusesera pregatiti.



Yes...la NORAD ???.....in ziua si ora nefasta, la nivelul unu plecasera dupa gogosi (donuts), la doi se juca intens counter strike, la trei ţintar..., la nivelul patru era personal mixt (Tom si Sally pe tura...)...tragem discret perdeaua..

Pai cine sa observe beculetul ala clipind ??? rofl.gif


...si apoi ce mare scofala...dintro data patru avioane coboara plafonul de zbor, parasesc culoarele si se indreapta in tromba catre zone metropoiltane (pentagonul cum e socotit, ca nu stiu ???...dar apropo...cand se identifica un civil cu cap compas setat pe comandamentul militar suprem al USA...cam ce sa crezi...ca urmeaza sa ceara rascumparare...sau eliberarea lui X ???...)...pe niciun ecran de radar nu apar sa aiba vreo problema...nu se poate comunica...nu sunt revendicari...si tu ???.... esti luat prin surprindere...derutat, bulversat...incapabil sa iei vreo decizie...Intr-o structura in care statul a investit in tine milioane, tocmai ca sa poti lua cea mai buna hotarare in termen de secunde..

Chiar Abis....tu ce crezi ca si-au imaginat supraveghetorii aia cand au vazut patru avioane coborand amenintator...spre niciun aeroport, aglomerari urbane, obiective strategice, care nu raspund la comunicatii si care apar simultan in actualitate...Trebuie sa fii vreun savant ca sa pricepi instantaneu ca e ceva concertat ???


QUOTE
Eu unul nu comentez discrepanta daca nu am certitudinea ca este reala... Nu, nu cred ca a anuntat BBC evenimentul inainte sa se produca.


Eu, altul, comentez: este reala, nu-i nicio scapare (la fel ca multe alte markere din scenariul asta), este un clu, o indicatie: americanii nici nu si-au propus sa faca un mare secret din faptul ca au actionat asa cum au actionat. Scopul final, motivul unei invazii fara de care America risca sa intre intr-o mare criza, justifica in fata poporului actiunea...si poporul trebuie sa afle ca s-a procedat asa in propriul lui interes...poporul, adica aia cu constinta treaza.

..ei bine, da....eroi care sa se sacrifice in beneficiul propriei natiuni au fost, sunt si vor fii...felul cum se face jertfa, e insa intr-o permanenta evolutie... daca lipseste (omul a devenit tot mai las in ultimele decade) atunci un mic imbold e si necesar, si suficient...thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 26 Sep 2014, 05:23 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 26 Sep 2014, 11:01 AM
Mesaj #38


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(The Dude @ 26 Sep 2014, 11:23 AM) *
nu exista niciun serviciu secret in intreaga lume, "capabil" sa faca atat de multe greseli cumulate la un loc, si de patru ori la rand (ori simultan)

Simultan, daca iei in calcul ca toate cele patru avioane au fost deturnate cam la aceeasi ora.

Ce sa zic - doar specultatii fara nici o noima. "Stiu sigur ca guvernul SUA a facut asta, pentru ca nu se putea altfel"....

Nu vad de ce este asa de "imposibil" ca atentantul ala chiar sa fi fost opera fundamentalistilor...

Nu serviciile au facut atentatul, ci serviciile au gresit nefiind in stare sa-l opreasca inainte de a avea loc. Chiar rapoartele Congresului, ulterioare evenimentului, aratau ca CIA a redirectionat pentru aparatul sau birocratic fondurile care ar fi trebuit alocate muncii de teren si analizelor operationale; ca CIA nu dispunea de suficienti agenti cunoscatori de limbi straine si nu pusese la punct o strategie eficienta pentru antrenamentele angajatilor sai in lupta impotriva terorismului. In plus, din cauza unei politici total eronate, CIA nu racola spioni sau agenti dintre cetatenii straini care incalcasera drepturile omului, dar s-ar fi putut dovedit foarte utili pentru agentia americana. Alta agentie, FBI, inainte de 11 septembrie, FBI s-a axat mai mult pe actiunile de contra-spionaj impotriva dusmanilor traditionali ai SUA cum ar fi Rusia sau China, neglijand prevenirea terorismului. FBI dispunea de un sistem depasit de culegere a informatiilor, iar cea mai mare parte a agentilor sai nu vorbeau limbi straine. La fel, Agentia Nationala de Securitate (ANS) s-a multumit sa monitorizeze mesaje telefonice si mesaje transmise prin Internet, nesemnaland la timp o serie dintre acestea. Intre conducerile CIA, FBI si ANS exista o adevarata lupta pentru fonduri, influenta si putere, intre aceste agentii existau sincope de comunicare, asa ca serviciile americane de informatii au reusit "sa produca mai multe piese ale unui joc de puzzle, pe care, insa, nimeni nu a fost capabil sa le puna cap la cap".

QUOTE
In toate cele a patru avioane, controlul a fost preluat cu calm, in ordine fireasca si fara nicio opozitie de fond

Cine sa se opuna?! S-au opus pasagerii in cel de-al patrulea, dupa ce au aflat ce s-a intamplat cu primele doua; dar, de regula, pasagerii intr-un avion deturnat, aflat in zbor, nu prea se apuca sa lupte cu teroristii, ca dupa moartea pilotilor aia sunt singurii care pot duce avionul pe o pista de aterizare...

QUOTE
nici nu era nevoie, ca se puteau apasa doua trei butoane si plecau rachetele de interceptie

Ce rachete?! Nimeni nu ar fi doborat, atunci, un avion civil deturnat. Toata lumea s-ar fi asteptat la cereri si revendicari politice din partea teroristilor pentru a elibera ostaticii, asa se intampla de regula.

QUOTE
Intr-o structura in care statul a investit in tine milioane, tocmai ca sa poti lua cea mai buna hotarare in termen de secunde..

Decizia de a dobori un avion civil, cu americani la bord, nu o putea lua decat presedintele. Asta era legea si probabil ca nu s-a schimbat, nu stiu. Nu aveau aia de unde sa stie ca avioanele vor fi prabusite intentionat in WTC sau Pentagon, si chiar daca ar fi stiut, ma indoiesc ca ar fi avut timp, in 15 min, sa le doboare.

QUOTE
tu ce crezi ca si-au imaginat supraveghetorii aia cand au vazut patru avioane coborand amenintator...spre niciun aeroport, aglomerari urbane, obiective strategice, care nu raspund la comunicatii si care apar simultan in actualitate

Ce cred? Ca si-au imaginat ca avioanele fac cale-intoarsa pentru a ateriza un aeroport (alea veneau spre NY, unde sunt aeroporturi...), ca sunt conduse de piloti neexperimentati, ca sunt deturnari ca atatea altele...

QUOTE
Eu, altul, comentez: este reala

Asta nu am de unde sa o stiu. Am tot dreptul sa ma indoiesc.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 26 Sep 2014, 11:01 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
The Dude
mesaj 26 Sep 2014, 06:18 PM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(abis @ 26 Sep 2014, 11:01 AM) *
"Stiu sigur ca guvernul SUA a facut asta, pentru ca nu se putea altfel"..


Exact...now youre talking my language...ERA IMPOSIBIL IN ALT FEL !!
Acum 20 de ani (fata de 2001)...hai, treaca/mearga.....prin Nevada, Montana...Texas poate ?....dar ceva mai recent: acum 10 ani (tot in raport cu 2001)... inca niste locuri rurale unde se mai putea inghiti nemestecat, insa in 2001....aaaaa, in 2014 mafrend ?????

...come onnnnnn, give me a break....

QUOTE
Nu vad de ce este asa de "imposibil" ca atentantul ala chiar sa fi fost opera fundamentalistilor...


si totusi e foarte simplu: nu aveau de partea lor decat entuziasmul, in rest nada.
pentru o operatiune de talia asta e nevoie insa de ceva cam de 4.234.567, 90 ori mai mult, si asta intr-o modesta aproximare....

QUOTE
Nu serviciile au facut atentatul, ci serviciile au gresit nefiind in stare sa-l opreasca inainte de a avea loc
.



...really ???

gandeste-te doar un pic...cine putea sa anuleze proceduri si protocoale ??...cine putea ?
cine era indreptatit sa evalueze gradele de risc ??...cine era primul care primea informatia ??...cine afla primul ??
cine avea ca scop si unica ratiune de a exista: propasirea si salvgardarea natiunii americane by all means in his profound sense
si acum...atentie...cine avea interesul concluziilor de final de pe urma unei asemenea intreprinderi ???
...penny for your thoughts ????....cine era premiantul ??, dupa ce focul de paie al acuzelor de moment s-ar fi risipit in uitare ??..
cine a fost marele beneficiar..??....dupa poporul american, desigur..



QUOTE
Chiar rapoartele Congresului, ulterioare evenimentului, aratau ca CIA a ...


...vax albina crema PUKA....sa fim sobri ..congresul ??? corul grecesc ??? rofl.gif rofl.gif


QUOTE
Ce rachete?! Nimeni nu ar fi doborat, atunci, un avion civil deturnat.


Pa bune ??? adica ar fi incalcat toti in linie o procedura standard adoptata, aprobata, parafata ??
E cu siguranta rezultatul unei insuficiente documentari: avioanele de orice natura civile, industriale, artizanale, in scopuri caritabile, de amor, pentru libertate, arta, propasirea eternului...alte bazaconii...orice e in aer dincolo de un cod...kabooom...

Cred ca glumesti...

inainte si dupa 2001...fara nicio treaba cu decizia locuitorului vremelnic de la casa alba in scaun sau din trecut..incalcarea spatiului aerian consacrat, delimitat si sub restrictie de habitat: o singura decizie, un singur raspuns. punct !

apropo ?? de ce nu a fost nimeni tras la raspundere pentru aceste grave incalcari ale codului autoritatilor aeronautice ????



QUOTE
Toata lumea s-ar fi asteptat la cereri si revendicari politice din partea teroristilor pentru a elibera ostaticii, asa se intampla de regula.



nope...regizorii masinatiunii au contat pe partea nauca a populatiei, pe acea majoritate ignoranta care se putea multumi cu o asemenea lamentabila, penibila si mult prea subtirea explicatiune (inca odata: existau in vigoare instructiuni si norme precise ce nu au fost aplicate).
De aia, le-a furnizat una strict pe masura nivelului lor, alaturi de urarea bine-meritata de noapte buna



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 26 Sep 2014, 06:39 PM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(The Dude @ 26 Sep 2014, 11:23 AM) *
..ei bine, da....eroi care sa se sacrifice in beneficiul propriei natiuni au fost, sunt si vor fii...felul cum se face jertfa, e insa intr-o permanenta evolutie...

Nu am inteles sensul acestei ultime fraze in contextul discutiei ... eroi la cine face referire?

Nici eu nu cred ca respectivele cladiri s-au prabusit in urma impactului cu avioanele. Erau totusi cladiri ce incorporau jde mii de tone de otel de buna calitate.
Gandindu-ma la ce s-a intamplat cu turnurile WTC mi-a venit in minte marele cutremur din Alaska din 27 martie 1967, mai exact la parcul de rezervoare din Anchorage unde au fost depozitate mii de tone de combustibili lichizi (benzina de avion, combustibil pentru turbine, etc )
In urma cutremurului cu magnitudinea de 8.4 grade Richter toate rezevoarele din parc, numerotate alfabetic cu litere A, B, C .... M. N ..., au suferit avarii. Unele s-au rasturnat, altora le-a cedat imbinarea dintre fund si manta, si din toate s-a scurs combustibilul care a luat foc si a ars neintrerupt timp de trei zile.
Atat a durat uriasul incendiu declansat de cutremur ... si totusi, dupa ce flacarile s-au stins, partile metalice innegrite de fum si zgura si-au pastrat totusi forma lor initiala.
De exemplu rezervorul B din parcul de rezervoare avea o inaltime de aprox 9m, un diametru de aprox 35 m si in momentul cutremurului era plin 100% cu 44 700 bbl de combustibil pentru aviatie. Un altul, numerotat cu C, avand diametrul de 45 m si inaltimea de 9m era deasemenea 100% plin cu 64500 bbl de combustibil.
Ambele rezervoare au fost construite din placi de otel cu grosimi variabile pentru fund si manta, sub 1 cm. Deci mult mai subtiri decat profilele metalice utilizate in contructia turnurilor ce depasesc 20 de etaje.
Mai iau in calcul ca puterea calorifica a benzinei de avion depaseste cu ceva valoarea de 47000MJ/Kg.

Nu vreau sa fac demonstratii obositoare ca sa stabilesc cantitatea de caldura degajata prin arderea completa in aer atmosferic a combustibilului din fiecare rezervor si sa caut corelatii intre aceste valori si temperatura de topire a aliajelor (otelurilor) folosite pentru constructia rezervoarelor mentionate.

Un lucru doar vreau sa scot in evidenta : dupa acel incendiu apocaliptic ce a durat trei zile si trei nopti neintrerupte partile constitutive ale rezervoarelor ce au colapsat au putut fi scoase de sub moloz si cenusa si au fost investigate de specialisti. Ele isi pastrasera forma constructiva.
In Port Valdez, aflat in apropiere relativa, incendiile au durat doua saptamani.

De aceea nu pot crede ca turnurile WTC au colapsat in urma impactului cu un avion.
Energia necesara pentru "colaps" trebuia sa vina din alta parte, trebuia sa fie "ajutata" de substante care sa elibereze o mare energie intr-un interval scurt de timp ... adica de substante detonabile ... sau poate de o alta tehnica de producere a detonatiei. Asta ca sa dau apa la moara anti-conspirationistilor smile.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 26 Sep 2014, 07:08 PM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(exergy33 @ 26 Sep 2014, 07:39 PM) *
...Nici eu nu cred ca respectivele cladiri s-au prabusit in urma impactului cu avioanele. Erau totusi cladiri ce incorporau jde mii de tone de otel de buna calitate.... substante care sa elibereze o mare energie intr-un interval scurt de timp ... adica de substante detonabile ... sau poate de o alta tehnica de producere a detonatiei. Asta ca sa dau apa la moara anti-conspirationistilor.

Cu asta pot fi de acord, n-ar fi nimic conspirationist sau anti-conspirationist aici. In momentul in care au realizat ca nu se mai poate salva nimic, ca salvarea cladirilor ar crea probleme mai mari, costuri mai mari etc. posibil sa fi decis sa le demoleze controlat cu substante detonabile etc.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 26 Sep 2014, 07:51 PM
Mesaj #42


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



alooo, aloo...mei...vorbetse acum un sppecialist meeei....meii...

rolleyes.gif si constructor si tecemist... rolleyes.gif

exe...cu temperaturile eu le-as da crezare regizorilor...suntem in septembrie, la cateva zeci de metri peste nivelul marii, in zona manhattan..avem acum, acolo, dinspre ocean un curent de aer permanent si suficient ca sa actioneze ca niste foale, aportul natural de oxigen poate dubla temperatura existenta intr-un focar de incendiu, iar punctul de topire al otelului inalt, sau mediu aliat (marcile OB-OC pentru cunoscatori) e irelevant si neinteresant pentru discutia noastra. Urmarim numai limita minima la care proprietatile sale se pot altera, ori pierde...atunci cand otelul "se inmoaie", cum ar veni in banii nostrii..

sincer si onest e plauzibil... rolleyes.gif

nu insa si restul...adica...un zgarie-nori construit dupa tehnologia care a stat la baza edificari turnurilor gemene este alcatuit cu un pilon central dezvoltat in ramificatii pe fiecare dintre etaje..Principiul se numetse thorn si asta pentru ca schematic el asa functioneaza.

pun niste poze:



thorn = spin



s-a spus ca topirea structurii metalice de la orizontul la care avionul a lovit cladirea, ar fi produs topirea elementului central de sustinere...greeeu spre imposibil......dar pana la urma de acord cu asta pe seama acceptului de mai sus, insa in acest prezumtiv caz, nicio sarcina suplimentara nu intervine in calculul structurii de rezistenta (poate cea a epavei care era oricum neglijabila in raport cu valorile din ecuatiei)...

Buuun, masele se repartizau in alt fel, asta e iar adevarat, dar tot nu gasim nicio justificare pentru aparitia vreunui concentrator de efort, singurul care, prin absurd, ar fi putut justifica un colaps al etajului respectiv....al etajului respectiv...al etajului respectiv...al etajului respectiv..


Al etajului respectiv, nu al ansamblului, fiindca pe masura ce coboram, efectele temeraturilor critice dispar, iar sarcinile, desi cresc raman tot uniform repartizate pe aceiasi portanta, si tot in limitele pentru care au fost dimensionate....asta in timp ce grosimea pilonului creste...logaritmic.....logaritmic...logaritmic...ca au pana si americani norme de protectie la sracina dinamica - citeste seism.

(e ceva defect...simt ca un ecou.... rofl.gif )

acum priveste din nou spinul si explica-i copilului tau prescolar, amicului tau retard, sau ocupantului vreunui azil pe care il cunosti din intamplare, cum poate un edificiu alcatuit asemanator sa se prabuseasca ca o balega in mijlocul celui mai important oras de pe mapamond...e putin probabil, dar ai putea gasi intelegere doar printre categoriile astea de persoane...


PS...demolarea controlata a unui imobil in conditiile celor de care discutam se face prin implozie...e o operatiune costisitoare ale carei costuri de realizare sunt comparabile cu cele reclamate de proiectul tehnic necesar detonarii...ceva elaborabil in timp (nu cred sa fie posibil nici pentru americani in mai putin de zece-cinspe zile) cu o mare responsabilitate si un imens volum de calcul...nici vorba sa poata fi rezolvat ad-hoc, prin hotarari de moment...si acu' iar vorbeste un specialist.... rolleyes.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 26 Sep 2014, 07:59 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 26 Sep 2014, 07:58 PM
Mesaj #43


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(Marduk @ 26 Sep 2014, 08:08 PM) *
Cu asta pot fi de acord, n-ar fi nimic conspirationist sau anti-conspirationist aici. In momentul in care au realizat ca nu se mai poate salva nimic, ca salvarea cladirilor ar crea probleme mai mari, costuri mai mari etc. posibil sa fi decis sa le demoleze controlat cu substante detonabile etc.

Pai chestia asta nu se putea face in doi timpi si trei miscari rolleyes.gif ... si asa pe nepusa masa.
Stii de cat timp ar fi fost nevoie pentru a plasa material explozibil intr-o cladire de dimensiunile acelor turnuri ? Dar de numarul punctelor optime pentru a reusi demolarea ? Dar de timpul necesar pentru a aduce materialul explozibil dintr-un depozit special, care in nici un caz nu poate fi in oras ? Ce sa mai zic de cantitatea necesara ... pe care o banuiesc de ordinul sutelor de kilograme ...

Demolarea unei cladiri presupune un plan prealabil conceput de o echipa mixta compusa din genisti, pirotehnisti, ingineri constructori, etc. Nu e one-man show.

Am vazut "pe viu" ce a presupus demolarea unui amarat de pod de cale ferata in orasul nostru. Am descris chiar evenimentul in jurnal in perioada in care povesteam calatoria de la Isfahan si postam fotografii cu Si-o se Pol (Podul cu 33 de coloane sau piloni) si Podul Khajou (aka Alaverdi Khan ).
Marind proportiile incerc sa-mi inchipui cum decurge demolarea unei structuri masive.

Acest topic a fost editat de exergy33: 27 Sep 2014, 05:12 AM


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 26 Sep 2014, 08:22 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



..proiectul demolarii prin implozie a fabricii "Tanara Garda" (sos Viilor) a durat sase luni...proiectul ....aprobarile opt luni...pregatirile in vederea punerii in practica sase saptamani (cioplirea stalpilor, slabirea legaturilor in fundatie si decuparea prin slituire a placior de etaj)...detonare propriu zisa, cu asigurarile perimetrului si a vecinatatilor: patru zile.... si asta a fost un record pentru Romania..


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 26 Sep 2014, 11:01 PM
Mesaj #45


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
Nu, nu este imposibil. Intr-un sistem birocratic se poate intampla ca o informatie-cheie sa nu ajunga la destinatar, sa nu fie luata in seama, sa fie neglijata, sa nu fie interpretata corect.


Nop. Never ever. Informatia ajunge unde trebuie intotdeauna. Problema este la cei care hotarasc sa faca altceva cu ea.

QUOTE
Nimeni nu se poate gandi la absolut toate variantele posibile. Este imposibil asa ceva. smile.gif


Nu de toate este vorba aici. Si ca sa nu mai batem campii aiurea iti dau informatii pe care nu le vei gasi nicaieri. Existau exercitii, test-cases, variante...bala bala, meme(concept evolutionist) pentru fiecare eveniment de la 11 septembrie ( E na!! rofl.gif ) Dar si evenimente antemergatoare. (care sa poata facilita evenimentul vizat, masacrul dorit)

- Izolarea bazelor militare : forturile Hamilton, Meade etc.
- Vigilant Guardian - apararea aeriana impotriva deturnarilor (folosea avioane reale care trebuiau sa semnaleze ca sunt deturnate si NEADS (sectorul nord estic al apararii aeriene) trebuia sa vada timpi de raspuns, posibile defectiuni, neconcordante... bla bla.
- Northern Guardian - o nebunie /deplasarea unor avioane de lupta de la Langley in Islanda din cauza asa ziselor amenintari ale bombardierelor rusesti
- Vigilant Warrior - exercitiu al NORAD
- Northern Watch - imi e lene sa-l detaliez si e prea clasificat
- Amalgam Virgo - presupunea utilizarea unor avioane Delta 757 cu piloti adevarati si actori care interpretau pasagerii. Avioanele erau "deturnate" de agenti FBI care trebuaiu sa fie teroristii.
- Red Ex (NY) - simularea unui avion prabusit pe o cladire care si ea se prabuseste. Implicatii pompierii, FDNY, OEM, FEMA, FBI - efectuat pe 11 mai 2001. rofl.gif blink.gif

Dar mai sunt si cele din 1999 cu avioane care se izbesc de cladiri...cele efectuate de Richard Clarke care incearca cu un avion Lear sa loveasca Washington..
Ti-as mai spune dar e cam tarziu. Poate altadata.
(Vezi ca toate le poti gasi pe siteurile administartiilor respective. Nici o entitate nu le-a negat ci din contra au fost specificate chiar si in raportul final.)

QUOTE
Nimeni, oricat de bun ar fi, nu poate lua in calcul toate posibilitatile unui atac.


Ba da. Tocmai ce ti-am spus ca americanii aveau exercitii chiar pe acest model de altfel foarte probabil intr-o tara cu mii de zboruri pe zi.

QUOTE
Facea parte si BBC din complot? Cam prea multa lume.... wink.gif


Nu. Tocmai de asta au picat in plasa si au transmis real. Sau poate au facut-o intentionat. Cine mai stie. rofl.gif
Dar la presiunile ulterioare casetele din ziua respectiva au disparut la fel si orice bruma de dovezi palpabile.

QUOTE
Avioanele alea patru au decolat intre orele 8.00 - 8.15. Deturnarile au avut loc la vreo 15-20 de min de la decolare, iar in alte 15-20 de min au lovit WTC. Chiar daca armata SUA ar fi ridicat avioane de lupta in aer in intervalul asta, cine ar fi dat ordin sa doboare avioane civile? Si de ce ar fi facut-o, in acel moment, pentru ca nu se stiau intentiile celor de la bord?!
Nu mi se pare. Da, probabil ca niste oameni din CIA au gresit pentru ca nu si-au dat seama din timp ce urmeaza sa se intample, insa am certitudinea ca nici nu incape discutie despre vreun complot cum il sugerezi.


Unul dintre principalele obiective militare este acela de a gasi, "fabrica" inamicul. Fara el nu se poate concentra pericolul iminent. El trebuie sa fie cat se poate de veritabil si de amenintator.
Si cine putea fi acesta? Terorismul!! si nu oricare. Cel islamic (necunoscut publicului american).
Inca din 1979 printr-o operatiune secreta CIA a pus bazele acestui inamic, fals creat pentru a definitiva un scop precis. Dominatia.

La ora 08:00 in dimineata de 11 sept dupa prabusirea Nasdaq, Morgan Stanley spunea ca numai "un act de razboi poate salva natiunea". La ora 09:00 se prabuseau turnurile.
Cinic unii specilaisti spun ca administratia Bush a realizat o refacere economica incredibila prin anuntul atacului asupra teroristilor cu un minim de pierderi omenesti, in comparatie cu cele 2 razboaie mondiale. Avea nevoie de acesta escapada... asa cum au nevoie toate guvernele incapabile, ingrosate si lacome. Sa gaseasca inamicul si sa declanseze chetuielile militare. thumb_yello.gif
(De ce crezi ca Ucraina a iesit pe tapet... de ce a plecat Klischko din boxul american sa lupte in piata? Pentru salvarea Ucrainei?? rofl.gif rofl.gif )

Condeleezza Rice are o fraza celebra... "razboiul este intotdeauna o investitie buna".




--------------------
"Mã simt ca într-o barcã, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacã as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa cã prefer sã tac si sã cred cã alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 Sep 2014, 10:19 AM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(exergy33 @ 26 Sep 2014, 08:58 PM) *
Pai chestia asta nu se putea face in doi timpi si trei miscari...Stii de cat timp ar fi fost nevoie pentru a plasa material explozibil intr-o cladire de dimensiunile acelor turnuri ?.....

Corect. Nu se putea face pe loc, prin metodele pe care le cunoastem noi, pe care eu ca nespecialist, le-am vazut doar la tembelizor pe Disovery. Mi-aduc aminte de un documentar, tot de pe Discovery, care propunea o alta ipoteza in cazul naufragiului Titanicului, metalul din care au fost construite niturile si chiar unele placi din corpul Titanicului. Este posibil ca otelul folosit la constructia turnurilor sa fi avut o "hiba", necunoscuta metalurgistilor, o reactie in combinatie cu alte substante, temperaturi, presiuni etc. Continui sa cred ca americanii nu ar fi ucis atatea vieti nevinovate pentru interese imobiliare, militare sau pentru promovarea eroismului american. E absurd sa crezi, sa accepti, ca un guvern democrat poate pune la cale asa ceva, ca s-ar putea folosi de situatia respectiva, e alta poveste. Am vazut si filmul "Fahrenheit 9/11" a lui Michael Moore, dar nu m-a convins ca la mijloc ar fi fost o conspiratie pusa la cale de guvernul american sau seviciile sale.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 28 Sep 2014, 11:53 AM
Mesaj #47


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(Marduk @ 25 Sep 2014, 03:11 PM) *
Cred ca este o chestie de fusuri orare, Putin si-a propus sa desfiinteze aceste fusuri, care se pare ca i-au creat probleme, la fel ca celor de la BBC. mwah1.gif

Ce vorbesti ?!!! ... diferenta de fusuri orare o poate calcula oricine, dar oricum ar calcula-o nu poate obtine un "advance " smile.gif
Hai sa fim seriosi rolleyes.gif
QUOTE
CNN'S REPORT IN-FOCUS
AARON BROWN QUESTIONS SCRIPT ON-AIR, UNLIKE BBC

It is interesting to note that Aaron Brown seems to realize the incongruity of his reporting as he looks over his shoulder at Building 7-- still standing and emitting massive trails of smoke.

Just after announcing that WTC 7 "has collapsed or is collapsing," he lets onto his confusion, stating:

"And I—I—You, to be honest, can see these pictures more clearly than I, but building number 7, one of the buildings in this very large complex of buildings that is that is the trade center."

Clearly, Brown, slicker than the BBC reporter, caught the errors in the script during live coverage and revised his words, saying instead-- as he looked at the standing structure:

"And now we are told that there's a fire there and that building may collapse as well as you can see."



Cat despre inregistrarile BBC-ului din ziua respectiva, care s-au pierdut ca măgarul in ceață si care au fost ulterior scoase din locurile unde diverse persoane ce le aveau le-au incarcat spre a le pune la dispozitia curiosilor, chiar ca e o poveste cusuta cu ata alba.


QUOTE


BBC'S ABSURD RESPONSE IN-FOCUS
BBC Claims 9/11 Tapes Lost; CNN Archivist Contradicts This, Citing Multiple Copies Recorded

BBC responded to news of the early report on Building 7's collapse, claiming, amongst other excuses, that their 9/11 tapes have been lost.

A CNN archivist in Atlanta, and Infowars reader, corrected this erroneous notion:

"I'm an archivist with the CNN News Library in Atlanta, and I can tell you with absolute certainty, the mere idea that news agencies such as ours would "misplace" any airchecks from 9/11 is preposterous. CNN has these tapes locked away from all the others. People like myself, who normally would have access to any tapes in our library, must ask special permission in order to view airchecks from that day. Multiple tapes would have been recording their broadcast that day, and there are also private agencies that record all broadcasts from all channels - constantly - in the event that a news agency missed something or needs something. They don't just have one copy... they have several. It's standard procedure, and as soon as the second plane hit, they would start recording several copies on other tapes machines all day long.

The only information they need to give out is the source of the collapse claim. No one is saying the BBC is "part of the conspiracy," we're saying that someone gave that reporter the information ahead of time. The source of that information is the only thing they can reveal that would be meaningful."



Acest topic a fost editat de exergy33: 28 Sep 2014, 11:55 AM


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Sep 2014, 06:45 PM
Mesaj #48


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(exergy33 @ 28 Sep 2014, 12:53 PM) *
Ce vorbesti ?!!! ... diferenta de fusuri orare o poate calcula oricine....Hai sa fim seriosi ...

mwah1.gif rofl.gif Cum am putea fi seriosi intr-o astfel de discutie? Cine suntem noi? Ce suntem noi? sa discutam serios o problema care da batai de cap atator conspirationisti! Eu nu pot sa cred nici c-a fost, nici ca n-a fost, sunt precum Toma necredinciosul. Nu pot sa cred ca niste indivizi, si-au propus o afacere imobiliara, punand la cale un plan atat de minutios, in fact, un program care rezolva problema "variabilei incontrolabile". Daca acest program exista, eu nu pot de cat sa-i felicit pe "programatori".


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 29 Sep 2014, 11:37 AM
Mesaj #49


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(The Dude @ 26 Sep 2014, 07:18 PM) *
si totusi e foarte simplu: nu aveau de partea lor decat entuziasmul, in rest nada.
pentru o operatiune de talia asta e nevoie insa de ceva cam de 4.234.567, 90 ori mai mult, si asta intr-o modesta aproximare....

Entuziasmul, banii lui Bin Laden si cateva brese in sistemele de aparare americane, pe care le-au exploatat abil...

QUOTE
adica ar fi incalcat toti in linie o procedura standard adoptata, aprobata, parafata ??

Ce procedura?! Nu exista in acel moment o procedura care sa impuna doborarea unui avion civil deturnat. Singurul care ar fi putut autoriza asa ceva era presedintele SUA. In cele cateva minute cate au trecut de la deturnare pana la lovirea WTC efectiv nu se putea parcurge procedura. Nimeni nu anticipa in acel moment ca avioanele se vor prabusi in turnuri.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 29 Sep 2014, 01:13 PM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Se pare că lumea a uitat prea uşor tragedia de acum 26 de ani, din 3 iulie 1988, atunci când o rachetă trasă de pe un portavion american, USS Vincennes, a lovit un avion civil iranian (Zborul 655 al companiei Iran Air), omorând astfel 290 de civili, printre care 66 de copii!

Ştiţi ce declara preşedintele SUA de atunci, Ronald Reagan? “Avionul civil iranian se îndrepta spre portavionul USS Vincennes. Când avionul a ignorat repetatele avertismente, USS Vincennes a tras pentru a se apăra”.

protocoalele NORAD sunt cele care decid cand un obiect intregistrat in traficul monitorizat indeplineste conditiile de a fi declarat ostil. impotriva aparatului ostil se pot aplica o multitudine de masuri, intre care si doborarea lui...fara sa fie necesar pentru asta acordul prealabil al presedintelui...

un avion care nu raspunde la comunicatii, care abandoneaza culoraul de zbor si se indreapta amenintator catre aglomerari urbane si/sau obiective de maxima importanta e imediat incadrat in categoria ostil...exact ca in cazul citat mai sus.

Acest topic a fost editat de The Dude: 29 Sep 2014, 01:18 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 29 Sep 2014, 01:28 PM
Mesaj #51


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Echipajul american a confundat avionul cu unul militar. Am pomenit despre caz aici, in alt context.

Avionul a fost confundat cu unul ostil. Americanii au incercat sa il abordeze pe frecventele militare. Avionul nu a raspuns (nici nu avea cum, nu putea receptiona acele frecvente). Americanii au decis sa il doboare, crezand ca trag intr-un avion iranian de vanatoare care ii ataca, nu intr-unul civil, plin cu pasageri. A fost o greseala tragica, pe fondul altor incidente armate intre Iran si SUA (fortele iraniene mai atacasera si alte nave americane, anterior, in zona).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 29 Sep 2014, 02:41 PM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 29 Sep 2014, 02:13 PM) *
[i]Se pare că lumea a uitat prea uşor tragedia de acum 26 de ani, din 3 iulie 1988, atunci când o rachetă trasă de pe un portavion american, USS Vincennes, a lovit un avion civil iranian (Zborul 655 al companiei Iran Air)...

Nope, este cu totul si cu totul alta poveste. In primul rand ca "portavionul" nu era portavion, in al doilea rand nava se afla intr-o zona de conflict, o zona in care marina USA se putea astepta la orice. 9/11 nu poate fi incadrat in aceasta "eroare" voita sau nu, a armatei americane, din contra daca presupunem ca iranienii au incercat sa "testeze" reactia americanilor, atunci marina americana si-a facut datoria, fata de NORAD-ul care supraveghea la acea data cerul USA. Personal nu-i pot acuza pe americani de incompetenta, cum am mai spus, umanii trebuie sa se confrunte cu o situatie, sa invete din experienta acumulata, or la acea data USA nu se mai confruntase cu astfel de atac. Au mai fost cateva incidente asemanatoare, cu avioane mici, de unde probabil s-au inspirat si teroristii, dar din nefericire incidentele respective nu le-au dat de gandit americanilor, la ce s-ar putea intampla daca teroristii ar folosi acelas program pentru a ataca USA.

Acest topic a fost editat de Marduk: 30 Sep 2014, 10:26 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 29 Sep 2014, 02:56 PM
Mesaj #53


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...n-o scoatem la capat asa..... blink.gif

insemnele de pe radarele militare indica precis despre ce fel de nava e vorba...apelurile de identificare se transmit in cod deschis nu pe frecvente militare speciale, procedura e clara...cu atat mai mult cu cat aici e vorba de mai multe incalcari simultane, alaturi de faptul ca erau patru situatii identice aparute din neant..decizia care se impune era unica.



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 29 Sep 2014, 04:06 PM
Mesaj #54


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Sunt si eu curios, de unde te informezi? unsure.gif

Ceea ce prezinti tu intra in contradictie cu ceea ce am citit eu in diverse surse despre incident. Nu as vrea sa trag concluzii pripite.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 30 Sep 2014, 11:37 AM
Mesaj #55


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



rolleyes.gif ...asa, in general ???...De peste tot. thumb_yello.gif

obisnuiam sa citesc foarte mult...acum caut si pe net...dar mai mult si mai ales, particip la discutii pe forumurile de specialitate...In aviatie, acum vreo doi ani, am avut o participare foarte importanta si interesanta, unde tu nu ai crede niciodata unele pareri, pen'ca sunt intr-adevar tare greu de crezut (iar tu esti de felul tau un sceptic)

In fine, cred ca intrebi de fapt despre informatiile pe care le sustin aici. Pai ele sunt luate exact de la sursa lor:
Airman's Information Manual (AIM) 5-6-2. Interception Procedures ..asta e NORAD, si iti recomand sa verifici history, pentru protocoalele si procedurile anterioare momentului 9/11.



Iarasi, ai mai sus ecranul unui operator de la centrul de monitorizare..dispozitivul ATC fara de care nu se poate concepe niciun zbor, comunica in permanenta cu frecventele controlorilor...si genereaza pe toate screnurile datele de identificare ale zborului, initiale si de moment. Prin intermediul lui se puteau asigura somatiile necesare...dar si, in ultima instanta, printr-un sistem luminos (sa nu uitam ca ala doborat de americani a fost interceptat de o nava maritima) cu laser bicolor..

in cazul avionului iranian, fiind vorba de o operatiune militara, au fost utilizate fara indoiala dispozitivele IFF (identifying friend or foe), care comparau 16 prametrii de identificare in 2000...(nu stiu cati in 1988, dar au fost introduse inca din timpul celui de al doilea mondial).

si pentru ca tot veni vorba de documentare:

exista un articol serios...nu-l mai gasesc acum, dar in lini mari despre asta e vb:




ia nota te rog, ca usa cockpit este verificata la fiecare 4 secunde (...si asta inainte de 2001)

Acest topic a fost editat de The Dude: 30 Sep 2014, 01:43 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 30 Sep 2014, 11:56 AM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 29 Sep 2014, 03:56 PM) *
insemnele de pe radarele militare indica precis despre ce fel de nava e vorba.....decizia care se impune era unica.

Eu cred ca in cazul avionului "civil" iranian, americanii au luat o masura conforma cu protocoalele militare. Avionul nu si-a schimbat directia, intentia, n-a comunicat cu nava americana etc. deci trebuia eliminat ca potential pericol.

QUOTE(The Dude @ 30 Sep 2014, 12:37 PM) *
...in cazul avionului iranian, fiind vorba de o operatiune militara, au fost utilizate fara indoiala dispozitivele IFF (identifying friend or foe)...

Dispozitivele montate pe avioane pot fi oprite, pot folosi alte frecvente etc. Sunt atatea opinii si pareri, sunt unii care afirma ca avionul nu avea pasageri ci doar bagaje, fiind implicat intr-o operatiune militara acoperita, altii zic ca in spatele sau se afla un avion de vanatoare iranian etc. Ca si in cazul avionului korean doborat de rusi, despre care s-a spus ca era o momeala pentru un avion de spionaj electronic american etc.
QUOTE
....ca usa cockpit este verificata la fiecare 4 secunde...

O alta kerkoporta, exploatata de musulmani.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 30 Sep 2014, 12:25 PM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...iaca si articolul de care am vb.


Pilots for 9/11 Truth has reported that the data stream from the flight data recorder (FDR) for American Airlines flight 77, which allegedly struck the Pentagon on 9/11, shows that the cockpit door never opened during the entire 90 minute flight. The data was provided by the National Transportation Safety Board (NTSB), which has refused to comment.

The FDR is one of two “black boxes” in every commercial airliner, which are used after accidents to help determine the cause of a crash. One black box records flight data, the other records voice data (everything said in the cockpit during the flight). With those two sets of data, NTSB investigators can usually piece together the events that led to a crash. The status of the door to the cockpit is checked every four seconds throughout a flight and relayed as a simple 0 or 1, where 0=closed and 1=open, with approximately 1,300 door status checks performed during AA77’s 90 minute flight. Every one of those door status checks shows as a 0, indicating that the door to the cockpit never opened during the entire flight.

Accident investigators monitor the cockpit door with the FDR because it may yield clues to pilot error in a crash. The FDR begins recording once the pilots are in their seats and readying for takeoff, and the plane cannot take off unless the FDR is working.

The official story about flight 77 is that five Muslim terrorists brandishing box cutters forced their way into the cockpit and herded two pilots, four flight attendants and all the passengers to the back of the plane. This story came into being via Ted Olson, US Solicitor General, who told CNN — that he received two phone calls from his wife Barbara Olson, a passenger on the doomed flight. Ted Olson’s story changed several times. Sometimes he claimed that the calls from his wife were made from seat back phones, other times that she used her cell phone.

According to American Airlines customer service, the American Airlines maintenance manual for that aircraft, and American Airlines Captain Ralph Kolstad, seatback phones on 757s had been deactivated prior to 9/11/01. (They were later removed entirely, as they never worked well.)

Barbara Olson couldn’t have used a cell phone either: numerous 9/11 researchers, most notably David Ray Griffin, have pointed out that cell phones did not work on airplanes on 9/11. The speed and altitude of a commercial airliner both present overwhelming obstacles to a cell phone’s need to lock onto a cell tower and then hand off to another tower in a new location.

It was the FBI that revealed the evidence that decisively disproves Ted Olson’s story. In the Zacarias Moussaoui trial in 2006, the FBI presented a report on the cell phone calls from all four 9/11 flights. Their report on AA77 shows that there was only one phone call from Barbara Olson, but that it was an unconnected call lasting zero seconds. So Ted Olson either lied about receiving calls from his wife or was deceived into believing he received calls from her.

According to the UK Telegraph, Barbara Olson delayed her flight on 9/11 so that she could have breakfast with her husband on his birthday. That delay put her on the doomed flight. Ted Olson remarried in 2006 to tax attorney Lady Booth, whom he reportedly met the year after Barbara died.

There are numerous oddities and contradictions about AA77’s black boxes.

The government claims that the voice data recorder was damaged during the crash and that no usable data was retrieved from it. If true, this would be the first time in aviation history that a solid-state data recorder was destroyed during a crash.

While it was widely reported in the media that the FDR for AA77 was found at 4 am on September 14, 2001, the file containing the FDR data was dated over four hours earlier. In other words, we are asked to believe that the data from the FDR was downloaded prior to the FDR being found.

Researcher Aidan Monagahan has established that the NTSB does not have either serial or part numbers for the FDRs from AA77. The NTSB’s own handbook indicates that the part number and serial number of the FDR are required for data readout of the FDR. The NTSB did not have this information, giving us another reason to question how the FDR data was created.

Structural engineer Allyn Kilsheimer claimed that he personally found AA77’s black box on 9/11. But in the Popular Mechanics book Debunking 9/11 Myths, Kilsheimer is quoted as saying, “I stood on a pile of debris that we later found contained the black box …”

Kilsheimer’s story changes again in August 2007 in a piece done by the History Channel, “The 9/11 Conspiracies,” where he claims “I tripped over something; it was the black box.”

In earlier work, Pilots for 9/11 Truth (P4T) has determined that the same data set provided by the NTSB shows the plane too high to hit the Pentagon, based on an altimeter that uses air pressure to calibrate altitude.

As reported in the April 2009 Rock Creek Free Press, Citizen Investigation Team, citizen journalists from southern California, has collected evidence from 14 eyewitnesses that shows that the plane seen that morning near the Pentagon did not hit the building, but flew over it at the moment explosives detonated in the Pentagon, leading observers to conclude that the plane had crashed into the Pentagon.

Questions about what happened at the Pentagon have intrigued 9/11 researchers for years, beginning with photos from the alleged crash scene which do not show the wreckage of a plane.

This new evidence, showing that the cockpit door never opened during flight, is another nail in the coffin of the official story about flight 77. Clearly, if the cockpit door never opened, then hijackers did not storm the cockpit and herd the pilots to the back of the plane. The data, which originated from the government, does not support the government’s story.

Why would the government release data which contradicts its own version of events? It is possible they were just sloppy, or that they never anticipated that anyone would parse the data as carefully as Pilots for 9/11 Truth have. They may have also felt secure, that regardless of what damning revelations were contained in the FDR data, no mainstream media outlet would give them ink or air time, keeping the official story intact for the vast majority of Americans who receive their news from mainstream sources.

Rob Balsamo, founder of Pilots for 9/11 Truth, stated: “We have not located any independently verified data which confirms the government’s story. The FBI and NTSB refuse to comment.” Founded in August 2006, Pilots For 9/11 Truth is an organization of aviation professionals from around the globe who are investigating the government’s claims about the attacks of 9/11.


Sheila Casey is a DC based journalist. Her work has appeared in The Denver Post, Reuters, Chicago Sun-Times, Dissident Voice and Common Dreams.

Acest topic a fost editat de The Dude: 30 Sep 2014, 01:42 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 30 Sep 2014, 02:09 PM
Mesaj #58


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 30 Sep 2014, 12:56 PM) *
Eu cred ca in cazul avionului "civil" iranian, americanii au luat o masura conforma cu protocoalele militare

Dimpotriva... A fost un lant de greseli...

http://ocw.mit.edu/courses/aeronautics-and...s/vincennes.pdf




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 1 Oct 2014, 10:17 AM
Mesaj #59


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



10:47 AM – While Vincennes engaged with Iranian
gunboats
, IA655 appears on radar as “Unknown –
Assumed Enemy” approaching the ship
– Identification Friendly or Foe (IFF) shows both
COMAIR and MILAIR
• 10:49 AM – Vincennes warns aircraft on military
frequency, no response
• 10:50 AM – Warnings repeated, civilian and
military channels, no response ......

....Probably a very significant factor in all of this was the stress, tension, lack of time, and fog and friction of war. Flight 655 was detected by radar at 10:17
and was shot down 7 minutes later at 10:24, when it came within 10 miles of the Vincennes. 7 minutes is a short time to make such a critical decision, especially with all that was goin on at the time in the CIC....

Nu-i pot acuza pe americani atat de usor pe cat o face acest raport. Intr-o zona de lupta exista sanse mari sa devi o victima colaterala daca nu esti constient ca te afli intr-o astfel de zona si nu reactionezi ca atare. La fel a procedat si avionul malaiezian, desi stiau ca zboara deasupra unei zone conflictuale, cu potential mare de comitere a erorilor aparute curent in lupta. Nu-i pot acuza nici pe unii, nici pe altii, s-au aflat in imprejurari deosebite, fiecare a raspunzand situatiei create asa cum fusese invatat sa o faca, restul este istorie.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 Oct 2014, 03:42 PM
Mesaj #60


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(The Dude @ 30 Sep 2014, 01:25 PM) *
In earlier work, Pilots for 9/11 Truth (P4T) has determined that the same data set provided by the NTSB shows the plane too high to hit the Pentagon, based on an altimeter that uses air pressure to calibrate altitude.

Informatiile referitoare la cladirea Pentagonului au ramas cumva in umbra ... ba chiar au fost umbrite in mod inadmisibil de cele referitoare la turnurile gemene.
De multe ori, la fel ca Marduk, am ajuns sa-mi spun ca nu se poate ca intr-o tara ce se vrea democratica oamenii puterii sa regizeze un atac asupra propriilor cetateni.
Citind si punand cap la cap toate informatiile pe care le-am adunat de-a lungul anilor, unele idei se limpezesc, altele se pierd intr-un fum de ipoteze imposibil de demonstrat, ca in final sa simt in preajma un val de aer rece ... Siberia este pretutindeni.

Acest topic a fost editat de exergy33: 2 Oct 2014, 03:43 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 3 Oct 2014, 12:28 PM
Mesaj #61


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...eu, considerat un adept al conspirationismului si un sustinator al misterelor neelucidabile prin raspunsuri simple si la indemana (in fapt doar un simplu cetatean lucid si informat cu ce se intampla in jurul sau), am avut retinerile mele...

nu fata de posibilitatea unei crime in valoare de 3000 de suflete..asta e bagatela pentru americani si pentru cele mai multe guverne..Au facut-o in trecut, o fac azi...o vor face si maine..si ori de cate ori va fi nevoie, in interesul direct al natiunii (si indirect al elitelor care le reprezinta)..Nu de asta, cat de amploarea diversiunii, mijloacele pe care ea le presupunea si fantezia planului.

nici azi nu am pe deplin o parere, insa stiu foarte bine ca acele cladiri nu puteau sa cada in felul ala (e meseria mea), am aflat nemijlocit de pe un site international al pilotilor americani (controlori de zbor, alte tipuri de personal dedicat, etc.) ca ce s-a petrecut in aer, pe cerul Americii la 9/11, este imposibil (asta in unanimitate si in conditiile in care pe alte chestiuni dezbaterile erau extrem de controversate si de combative)
....si mai stiu cate ceva din declaratiile unor oficiali ...citite printre randuri....ca am invatat cititul si in acest mod.

ideea e ca acolo s-au intamplat (si) alte lucruri decat cele care ni s-au povestit...in direct...mult prea mult, excesiv de mult, "in direct".....ca le "revolutia" romana ....daca vreti......

Acest topic a fost editat de The Dude: 3 Oct 2014, 07:15 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 3 Oct 2014, 02:03 PM
Mesaj #62


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(The Dude @ 3 Oct 2014, 01:28 PM) *
ideea e ca acolo s-au intamplat (si) alte lucruri de cat cele care ni s-au povestit...in direct.

Banuieli personale ceva mai detaliate poti da cumva ? rolleyes.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 13 Oct 2014, 07:50 AM
Mesaj #63


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



In anii '80 m-am inrolat in AGIR (asociatia inginerilor din Romania), tot pe atunci in AAF...din '94 in M.L.N.R, apoi in NPS...din 2003 in HA.... rolleyes.gif ....cred ca am scapat cateva... unsure.gif ...

Sunt pozitionari normale. Ideea este ca intotdeauna omul a incercat sa isi apropie un mediu care sa fie potrivit aspiratiilor sale, iar pretentia asta (explicata asa) e legitima, corecta si justificata..

La fel functioneaza lucrurile pe toate palierele...E atat de simplu...



************

Zilele trecute am vazut un film cu razboiul de independenta.
Numarul mortilor era cuprins in datele problemei...Nu ceva ocazional, accidental sau dramatic..ceva planificat, in contul unui scop nobil (...ca si cum asta ar conta).

Dincolo de limitele de nivel al clasei sociale, lucrurile arata mereu diferit, iar pentru cel care nu apartine stratului respectiv, imaginea din jur ii pare putin credibila sau chiar de neinteles.


La Du-te si vezi am prezentat recent filmul lui Kubrick - Eyes Wide Shut, unul care relateaza impecabil realitatea de care vorbesc ...


************


Concluzia ???...elitele s-au asociat si grupat in structuri adaptate nevoilor si intereselor lor, pentru care au gasit intotdeauna "haine" (citeste motive) convingatoare. La palierul de evolutie din varful societatii, 3000 de cazualitati sunt un flecustiuc comparativ cu avantajele unui scenariu care sa furnizeze argumente credibile si sustenabile pentru un razboi...sau chiar mai mult: pentru reasezarea lumii arabe intr-o (dez)ordine convenabila.

Cred ca tipul de atac a fost mai intai sugerat organizatiilor teroriste, care l-au placut si pe care s-au grabit sa il puna in practica. Pe parcursul pregatirilor, in fazele cele mai importante, complotul a fost substantial ajutat din umbra de serviciile secrete, care i-au facilitat depasirea tuturor etapelor critice....Alte detalii aparute pe parcurs (imposibilitatea prabusirii turnurilor in gradul de spectaculozitate necesar, de exemplu) s-au rezolvat din mers....


************

Stiu asta de la un filozof: cand o actiune iti pare neclara si confuza, cauta intotdeauna beneficiarul ei. Apoi intreaba-te: a fost el in masura sa orchestreze intamplarea pe care o suspectezi de conspiratie ??...daca ai apoi mobilul, ai rezultatul, si daca ai localizat in cel ce capata avantajele, pe cel care avea capacitatea si forta sa puna in practica intreaga poveste...pai atunci e simplu thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 13 Oct 2014, 03:17 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 13 Oct 2014, 09:31 AM
Mesaj #64


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



CODE
Cred ca tipul de atac a fost mai intai sugerat organizatiilor teroriste,  care l-au placut si pe care s-au grabit sa il puna in practica. Pe  parcursul pregatirilor, in fazele cele mai importante, complotul a fost  substantial ajutat din umbra de serviciile secrete, care i-au facilitat  depasirea tuturor etapelor critice....Alte detalii aparute pe parcurs  (imposibilitatea prabusirii turnurilor in gradul de spectaculozitate  necesar, de exemplu) s-au rezolvat din mers....

Cu argumentele expuse aici sunt de acord. In mare asa am vazut si eu lucrurile, dar nu atunci, nu pe moment, ci abia la vreo cinci sase ani dupa evenimente.

Cand spui elite te gandesti la elitele financiare si politice americane + israeliene sau le ai in vedere si pe cele europene (vestice), din sud-estul Asiei, America Latina ... si poate chiar Rusia ? rolleyes.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 13 Oct 2014, 11:29 AM
Mesaj #65


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...pai de la al doilea razboi mondial incoace, elitele sunt transfrontaliere..

in evul mediu, cavalerii templieri isi realizasera deja o infrastructura suprastatala ce controla subversiv centrele importante din intreaga lume (crestina)..Scutiti de taxe si impozite, ba chiar si lasati sa functioneze in propriile lor norme si regulamente, templierii au ajuns rapid sa devina o forta economica si militara redutabila...dar disproportionata in raport cu maturitatea politica si cu diplomatia necesare gestionarii competente a averilor si posesiunilor cumulate; a influentei politice dobandite...De aia au fost simplu de anihilat....Insa exemplul logicii lor s-a pastrat.

De aceea, eu vad elitele ca pe ceva unitar (asta e si unul dintre motivele impuneri globalizarii) si le vad functionand in organizatii de tip "ordin cavaleresc" mondial (...cum sugereaza si Kubrick in filmul amintit)..Sigur, declarativ (si poate ca nu numai) scopul unei asemenea asocieri nu poate fii decat caritabil, corect in raport cu societatea, cu grija fata de mediu, legalitatea si buna credinta...Insa e greu de acceptat ca un astfel de aparat nu isi va urma in primul rand propriile interese (cele care ii conditioneaza insasi existenta) si abia apoi telurile propuse...circumstantial.

Cei mai potenti oameni de pe glob apartin, de exemplu, Grupului Bilderberg, iar ratiunea lui e aceea ca principalii proprietari ai activelor din intreaga lume sa isi coreleze actiunile pentru armonizarea economiei universale. Cine poate insa crede ca, in interiorul grupului, o intreprindere devenita necesara dar care defavorizeaza grav pe unul dintre membri, sau poate pe mai multi, va fi vreodata adoptata in interesul planetar si in detrimentul celor ce adopta hotararea ??



In cazul de fata (atacurile 9/11, sau razboiul impotriva terorismului - cum vrei sa o iei, ca e acelasi lucru) administrarea arbitrara si sub forma de santaj economic, a unor resurse (petrol) de catre lumea araba trebuia imediat corectata in interesul omenirii....si al celor catorva multinationale implicate direct in proces...Si asta e cea mai buna pilda despre cum merg lucrurile la varf: se indreapta o inechitate, se face niscaiva ordine bine-venita, se castiga un ban in plus...Rezultatul ??...toata lumea multumita....iar unii chiar foarte fericiti....

Acest topic a fost editat de The Dude: 13 Oct 2014, 05:00 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 13 Oct 2014, 05:13 PM
Mesaj #66


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(The Dude @ 13 Oct 2014, 12:29 PM) *
De aceea, eu vad elitele ca pe ceva unitar (asta e si unul dintre motivele impuneri globalizarii) si le vad functionand in organizatii de tip "ordin cavaleresc" mondial (...cum sugereaza si Kubrick in filmul amintit)..Sigur, declarativ (si poate ca nu numai) scopul unei asemenea asocieri nu poate fii decat caritabil, corect in raport cu societatea, cu grija fata de mediu, legalitatea si buna credinta...Insa e greu de acceptat ca un astfel de aparat nu isi va urma in primul rand propriile interese (cele care ii conditioneaza insasi existenta) si abia apoi telurile propuse...circumstantial.


Am o parere putin diferita. Cred ca elitele sunt mai multe, delimitate de locatie geografica, rasa, cultura, religie, insa cooperand strans intre ele atunci cand reusesc sa-si defineasca un numitor comun. In caz contrar cred ca disensiunile duc la lupte percepute in primul rand pe piata de capital.

Eyes Wide Shut ascunde multe mesaje, dupa parerea mea de ignoranta intr-ale cinematografiei smile.gif, mai multe decat cele explicate prin diverse articole descoperite pe net (Illuminati in primul rand).

Revenind la evenimentele din 9/11 imi dau seama ca vorbele Condolezzei Rice (Razboiul reprezinta intotdeauna o afacere buna ) ma duc cu gandul la cel de-al doilea razboi mondial ... la bancherii elvetieni care au profitat in mod incalificabil atat de averea evreilor cat si de finantele aparatului de stat nazist.
Cu acei bani cred ca s-a recladit Europa postbelica ...


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 13 Oct 2014, 05:14 PM
Mesaj #67


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 13 Oct 2014, 08:50 AM) *
In anii '80 m-am inrolat....Sunt pozitionari normale. Ideea este ca intotdeauna omul a incercat sa isi apropie un mediu care sa fie potrivit aspiratiilor sale, iar pretentia asta (explicata asa) e legitima, corecta si justificata..

Eu in anii '80 m-am inrolat in ACA, o asociatie care lupta pentru salvarea acestei planete pe care s-a intampla sa traiesc in acest timp si spatiu. In opinia mea in acest secol XXI, toate asociatiile, organizatiile, confreriile, natiunile, tarile, triburile, indivizii, ar trebui sa lupte pentru salvarea speciei umane. Probabil ca elitele au luat deja in calcul cum se vor salva, pe cine vor salva, desi eu ma indoiesc ca exista un astfel de plan. Ma gandesc ca daca ar exista un plan, elitele ar trebui fie sa renunte la "plebe" in ideea ca lumea viitorului va fi una robotizata, un loc in care "plebea" nu-si mai are rostul, menirea, aceea de a-i sluji pe cei care conduc, elitele. Daca pentru elite este legitim si corect sa se asocieze in diverse confrerii, sa-si propuna scopuri marete, utile "plebei", la fel de legitim este si incercarea unora de a crea "constiinta colectiva". Odata creata aceasta constiinta, societatea nu va mai avea nevoie de elite, pentru ca ea insasi va deveni o "elita".
QUOTE
La fel functioneaza lucrurile pe toate palierele...E atat de simplu...

Mananci sau esti mancat?

QUOTE
Cred ca tipul de atac a fost mai intai sugerat organizatiilor teroriste, care l-au placut si pe care s-au grabit sa il puna in practica. Pe parcursul pregatirilor, in fazele cele mai importante, complotul a fost substantial ajutat din umbra de serviciile secrete, care i-au facilitat depasirea tuturor etapelor critice....

Probabil la fel au stat lucrurile si in anii de dupa WW2, cand serviciile secrete britanice, sau americane au sugerat sionistilor, evreilor, sa comita atentate teroriste daca vor sa reuseasca sa-si infiinteze o tara! Posibil ca azi lucrurile sa se petreaca la fe ca acum 60-60 de ani. Dar cine sa fie beneficiarul?
QUOTE
....cand o actiune iti pare neclara si confuza, cauta intotdeauna beneficiarul ei. Apoi intreaba-te: a fost el in masura sa orchestreze intamplarea pe care o suspectezi de conspiratie ??...daca ai apoi mobilul, ai rezultatul, si daca ai localizat in cel ce capata avantajele...

Teoria este buna, daca urmaresti varianta conspirationista. Cand introduci in teorie "variabila incontrolabila" lucrurile nu mai sunt chiar atat de clare, de simple. Poate ca ideea, vectorul miscarii, sa sugereze o anume miscare, un anumit sens, dar eu cred ca nimeni nu poate controla o actiune de asa anvergura, cu un asemenea impact, emotional, finaciar etc. Este greu de crezut ca serviciile secrete americane au stat in umbra acestor crime, dar orice este posibil. Nu trebuie uitat ca adevarul invinge intodeauna, mai devreme sau mai tarziu intreg acest evniment va fi deslusit, pentru ca istoria nu suporta minciuna.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 13 Oct 2014, 06:52 PM
Mesaj #68


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(exergy33 @ 13 Oct 2014, 06:13 PM) *
Eyes Wide Shut ascunde multe mesaje, dupa parerea mea de ignoranta intr-ale cinematografiei smile.gif, mai multe decat cele explicate prin diverse articole descoperite pe net (Illuminati in primul rand).


.....tocmai de aceea eu am propus cateva noi, alaturi de mai multe interpretari personale thumb_yello.gif ...Insa, hai sa iti zic despre masoni, pe care ii cunosc nemijlocit. Ei au acelasi ritual profund mistic, care insa poate fi performat indiferent de religia prozelitului, printr-o simpla ajustare formala: cartea sacra se inlocuieste la altar cu cea potrivita atelierului respectiv (Biblia, Coranul, Zend Avesta, etc.) . In mod similar, sunt interzise in templu parerile politice exprimate in orice fel. De ce ???... pai taman din motivul uniformizarii si al inlaturarii celor mai frecvente motive de discordie. Asta face ca in intreaga lume, lojile sa fie foarte asemanatoare intre ele, iar francmasonii se simt peste tot acasa inauntrul lor.

Unite intr-un Ordin de acest tip, elitele sunt deasupra imperativelor nationale, ale traditiilor, datinilor, "religiei, rasei, culturii" (in fapt, simple superstitii) iar interesele lor primeaza. Sa nu uitam nicio secunda ca cei de care vorbesc au posibilitati nelimitate de resursele financiare, se pot deplasa oriunde, sunt suficient de bine educati sa poata comunica in mai multe limbi, in parabole si simboluri....avand o constiinta de grup extrem de bine insusita.

QUOTE
... la bancherii elvetieni care au profitat in mod incalificabil atat de averea evreilor cat si de finantele aparatului de stat nazist. ...



Nu "bancheri elvetieni", ci doar bancheri...aceiasi peste tot in lume; adica acea categorie ce percepe mediul numai in contrastele si tonurile unor oportunitati de castig; parte indisolubila a societatii si componenta esentiala a elitelor de care zic......bancheri si atat.

Acest topic a fost editat de The Dude: 13 Oct 2014, 07:28 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 10 Mar 2023, 02:43 PM
Mesaj #69


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.442
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Operatiunea Northwoods


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 11:09 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman