HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

 
Reply to this topicStart new topic
> Omul Fara Punct
little1
mesaj 14 May 2012, 01:55 AM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



orice religie sau mistica este fondata pe o revelatie personala. abia apoi impartasita lumii. dar ce ne impiedica sa avem fiecare dintre noi aceasta revelatie personala? viata e atat de neutra, incat poti sa faci din ea ce doresti. ceea ce iti modeleaza viata este sistemul de valori la care te raportezi. iar a adera la un sistem de valori este o decizie care trebuie luata abia dupa ce intreaga ta fiinta a fost zguduita de o epifanie care sa-ti poata sustine cu argumente verbale si non-verbale intreaga viziune si conduita pe parcursul intregii vieti.

nu-i de mirare ca atata lume aposteaza, lipsita de un imbold de asemenea proportii. in trecut, demult, cand purtam piei de animale in spinare si ascultam de povetele vraciului, aceasta epifanie era sprijinita de vanarea animalului sacru, sau animalul spirit, care facea legatura intre individ si lumea cosmica, si-l povatuia pe individ in functie de ritmurile cosmice, si locul lui in lume, acolo unde se afla, ca parte a unui intreg. doar un exemplu.

astazi, ne nastem intr-un sistem de valori, sau ne alegem unul, asa cum iti cumperi o basca noua, sau o poseta. insa pe termen lung nu le putem sustine, si le mai 'scurtam' sau 'lungim', dupa preferinta. se numeste personalizare, cica. dar mie imi suna a o mixtura de confuzie, ratacire si scepticism. omul ala inca nu a gasit ceva real, tangibil, punctul-sprijin ajutat de care sa-si poata ridica lumea.

in mod normal, un astfel de 'rationament' se incheie cu o solutie, sau o propunere. n-am niciuna. dar poate aveti voi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 14 May 2012, 02:33 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Asta se intampla din cauza ca lumea in care traim este o lume artificiala, nu mai are la baza naturalul, logica, adevarul etc. Nu mai poti gasi un punct de sprijin in aceasta lume in care pe zi ce trece afli ca totul, inclusiv religia, a fost denaturat, transformat, doar pentru a satisface irealitatea sustinuta de creatorii realitatii induse. Omul a ajuns precum cainii lui Pavlov, saliveaza la orice noutate, din domeniul alimentar, vestimentar, tehnologic etc. dorindu-si mai mult, mai lejer, mai repede, dispus sa sacrifice totul pentru a accede la aceste bunuri. Lumea este in ccriza pentru ca s-a ajuns intr-un stadiu in care nici macar banii nu mai au valoare, desi sunt folositi pe scara larga, este mai imortant sa-ti vinzi un rinichi pentru un iPAD decat sa nu ai iPAD-ul dorit, prin care sa te faci remarcat in grupul tau de consumatori salivatori. Mersul la McDonallds, KFC sau PizzaHut este mai important decat sa-ti faci mancarea acasa pe care apoi sa o savurezi cu prietenii, iesitul in public, afisarea fetisurilor modernismului a devenit o cultura, un mod de a trai in aceasta lume artificiala, doar facand asta arati ca existi, ca esti cineva, fara asta nu reprezinti nimic iar toti te trateaza ca atare. Nimic nu mai conteaza, cultura, traditiile, arta au devenit atat de elevate incat sunt intelease doar de un cerc restrans de cunoscatori, opiniile celorlalti ne mai fiind importante, orice idee, creatie, obiect etc. care creaza banii care fac bani este mult mai interesanta decat orice simplitate menita sa ne scoata din starea asta de dependenta. Multi considera ca astfel lumea se dezvolta ca asta este normalitatea, eu cred ca lumea isi pierde adevarata valoare, eu-l, viata personala, familia, satul, traditiile au devenit banalitati pierdute in marea creatie a marketingului si supermarketului. Nu stim ce mancam ce bem, cu ce ne imbracam, cum ne imbracam, comunistii erau acuzati de uniformitate, azi cand ma uit in jur nu vad decat uniformitate. Totul este uniform si se schimba din cand in cand la comanda unora care imping in fata modelele care trebuie sa dea tonul artificial al acestei lumi, ceilalti urmand sa consume ceea ce modelul promoveaza fie ca este bun sau nu. Ne pierdem pana si simtul cel mai primar, instinctul de conservare, in fata acestor dorinte picurate incet dar sigur prin canalele mass media. Nimic nu mai conteaza, viitorul este asigurat, el este deja creat, iar tot ce apare impotriva curentului este repede ascuns, nu care cumva sa ne trezeasca din aceasta transa. Unde, cum sa mai gasim punctul de sprijin in aceasta multime de puncte care ni se baga in fata in fiecare zi?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Papadie_62
mesaj 15 May 2012, 08:28 AM
Mesaj #3


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 708
Inscris: 18 November 06
Din: Hanu' Ancutei
Forumist Nr.: 8.965



... undeva trebuie taiat... cercul!


--------------------
Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
Ce-ar fi mai mult
Decat explozia în vânt,
A unui glob de... păpădie?"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 15 May 2012, 08:28 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
gypsyhart
mesaj 16 May 2012, 12:31 PM
Mesaj #4


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE(little1 @ 14 May 2012, 02:55 AM) *
ceea ce iti modeleaza viata este sistemul de valori la care te raportezi. iar a adera la un sistem de valori este o decizie care trebuie luata abia dupa ce intreaga ta fiinta a fost zguduita de o epifanie care sa-ti poata sustine cu argumente verbale si non-verbale intreaga viziune si conduita pe parcursul intregii vieti.


"Sistem de valori" e o expresie nepotrivita, dupa parerea mea, pentru ca imi sugereaza ceva mecanic, mort. Filosofii si ganditorii creeaza sisteme de valori, oamenii autentici le traiesc si le dau mai departe.

QUOTE
in mod normal, un astfel de 'rationament' se incheie cu o solutie, sau o propunere. n-am niciuna. dar poate aveti voi.

Solutia este meditatia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 18 May 2012, 01:26 AM
Mesaj #5


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(gypsyhart @ 16 May 2012, 01:31 PM) *
meditatia


i'm sure i don't know what you're talking about. really.
is it:

a. the ancient art of sitting on your ass and daydreaming?

b. the art of allowing change to occur in accordance to the Will?

c.
'caci unde-ajunge nu-i hotar
nici ochi spre a cunoaste
iar vremea-ncearca in zadar
din goluri a se naste

nu e nimic si totusi e
o sete care-l soarbe
e un adanc asemene
uitarii celei oarbe'
?

d...?






--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 20 May 2012, 10:41 PM
Mesaj #6


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@little1
Variantele b si c sunt cel mai aproape de ce inteleg eu prin "meditatie". Sa-i multumim lui Eminescu, deci. smile.gif
Pentru mine meditatia este o stare de trezire, de a fi prezent. Iar problemele noastre, atat individuale cat si colective, nu sunt decat o expresie a inconstientei, sau a pierderii (temporare) a acestei stari de prezenta. De aceea, nu vad alta solutie decat reintoarcerea la aceasta stare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 03:28 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman