HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

> Divinitate Si Paranormal
marky
mesaj 1 Aug 2003, 11:44 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.146
Inscris: 13 May 03
Din: Bukale
Forumist Nr.: 287



Dpdv al mentalitatii, societatea moderna a evoluat foarte mult in comparatie cu cea de acum 2000 de ani. Viziunile si ideile s-au schimbat radical. Dar cu toate ca stiinta (cu toate domeniile ei ) a inregistrat o crestere spectaculoasa in ultimile decenii , in viata noastra cotidiana , uneori ne ciocnim de evenimente pe care nu n-i le putem explica stiintific sub nici o forma.

Cred ca fiecare dintre noi a trait a vazut sau a auzit unele lucruri pe care nu si le-a putut explica. De la banalul deja-vu, pana la obervarea unor lucruri ciudate, fenomene, spiritism, etc .. intr-un cuvant paranormal. Daca stam sa citim numeroasele ziale pe aceasta tema, observam ca sunt pline de sute si sute de intamplari si povestiri de acest gen, iar majoritatea dintre cei care cumpara aceste ziare le citesc doar pt a se distra.

Intr-adevar acum lucrurile se interpreteaza cu totul altfel. Daca ai fost martorul unei astfel de intamplari si te duci sa-i spui celui mai bun prieten te va crede ? Cu siguranta nu ! Va zice ca esti nebun. Indiferent ce ai vazut , daca nu este un fenomen natural normal, nu va fi luat in considerare si intamplarea ta poate ajunge cel mult in unul din ziarele pe tema de paranormal.

Mentalitatea si viziunea societatii sa schimbat radical, nu mai suntem in epoca miracolelor divine ! Cu toate ca acum, aceste "miracole" sunt mult mai numeroase ca in trecut (si mult mai diverse) ele nu mai sunt considerate de natura divina. Acet lucru este impiedicat chiar si de mentalitatea bisericii : daca te duci la un preot si ii spui ca ti-a aparut fecioara Maria si ti-a vorbit (oricat de convingator ai fi) cu siguranta nu te va crede (pate doar sa iti zica ca te crede dar el nu va face asta). Oameni cu puteri paranormale (bioenergetice si hipnotice, gen Iisus) sunt cu miile in ziua de azi. Numai ca ei nu mai sunt considerati "mantuitori". Eu personal cunosc 2 asfel de oameni (uneori sunt incredibili).

Intr-un cuvant in zilele noastre nu mai exista miracole divine. Daca fulgera stim ce este, daca erupe un vulcan si acopera un orash cunoastem toate cauzele, inundatii, dezastre naturale etc se cunosc cauzele. Fenomene ciudate pe cer ? (majoritatea sunt stele cazatoare, comete etc). Oameni cu puteri bioenergetice si hipnotice (chiar si hipnoza in masa) sunt multi printre noi. Dar cu toate astea mai raman foarte multe fenomene inexplicabile.

Fiind inexplicabile dpdv stiintific deseori credinciosii le pun dinnou pe seama divinitatii , ateii le considera de natura paranormala.
Are sau nu legatura divinitatea cu paranormalul ?

De asemenea propun ca fiecare dintre noi care a trait sau a auzit (de la o persoana de incredere) un astfel de eveniment sa-l povesteasca aici, iar comentarii ironice la acele povestiri sper sa nu existe. (probabil voi posta si eu cateva dar prefer sa nu fiu primul). Intai sa comentam aspectele de mai sus.


--------------------
Life is a sexually transmitted disease.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 03:50 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman