HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

6 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Case De Vacanta, Case De Locuit.., proiecte, rezolvari, idei
Marduk
mesaj 3 Feb 2011, 07:59 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(danzel @ 3 Feb 2011, 07:42 PM) *
Fiecare isi adapteaza schita functie de posibilitati. Eu sunt hotarat sa nu fac rabat de la niste functionalitati ale acestei 'casute de vacanta'.

Uita-te bine ce bani ai in portofel sau in cont cand incepi constructia, din experienta proprie, te sfatuiesc sa ai in plus un minim de 30% din pretul calculat sau stabilit cu constructorul.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 3 Feb 2011, 08:35 PM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Casa e foarte placuta. Izoleaz-o dublu, triplu tavanul, si tevile de apa. Pune tevile de apa pe pereti (nu in podea) la 20-30 cm de podea, iar cablurile electrice deasupra lor inca 30-40 cm. Bafta la constructia ei!

Acest topic a fost editat de freeman: 3 Feb 2011, 08:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 3 Feb 2011, 08:36 PM
Mesaj #38


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



@Marduk
Sunt perfect de acord ! Nu am vazut pe nimeni, dar absolut pe nimeni, care sa fi facut o casa cu bugetul propus initial !!! Tu ai avut chiar noroc daca a fost vorba doar de 30% !
La mine situatia sta cam asa: eu vreau sa ma "pornesc" macar pana in faza de fundatie, pereti ,acoperis si geamuri. Depind de o situatie ( am discutat-o deja), depind de criza asta nenorocita care pe mine m-a afectat (desi nu sunt bugetar), depind de rabdarea si bunavointa alor mei si a socrului meu...in fine, s-ar putea sa o aman ceva vreme, dar vreau sa se bucure mai multi de locul acesta , nu doar eu.

@freeman Multumesc ! Cu ajutorul celor care au experienta poate gasesc o formula rezonabila de pret pentru maximum de functionalitate. Eu fac deja calcule. Problema e ca imi cam da cu zecimale...multe wink.gif


Acest topic a fost editat de danzel: 3 Feb 2011, 08:42 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 3 Feb 2011, 08:36 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
The Dude
mesaj 4 Feb 2011, 08:37 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE
Nu am vazut pe nimeni, dar absolut pe nimeni, care sa fi facut o casa cu bugetul propus initial !!!


Ei bine, ar trebui sa te uiti la mine...Sau daca nu la mine, la cei mai multi dintre constructorii de profesie.
Noua, casele ne ies de cele mai multe ori sub bugetul alocat si foarte arar strict in limita lui...desigur atunci cand lucram pentru altii, dar asta ne creeaza in timp niste deformari profesionale care incep sa se aplice in orice situatie. Mare pacat ca nu am capatat asemenea abilitati inainte sa ma apuc de cabana mea...

Acum, Danzel, eu nu am zis nicaieri niciun cuvant de rau despre holul ala a carui utilitate imi pare deasupra oricarui comentariu.
As putea pune in discutie amplasarea lui relationata cu spatiul de la intrare pe care l-as mai rumega un picut pentru a reduce numarul de pereti.
Am sa incerc sa fac o gandire in weekend. Marduk are dreptate trebuie sa gandesti sarpanta intr-un fel si sa iti zic de ce: cheltuielile cu o terasa dreapta sunt similare sau chiar peste o sarpanta in ape (una sau dou, nu fite). Daca iei in calcul numai partea economica si atunci vei fi obligat sa aplici o solutie ca asta. Ori, daca ai ajuns aici atunci e iarasi mare pacat sa nu folosesti spatiul din pod ce poate prelua cu lejeritate cele doua dormitoare. E musai daca ai facut asta sa regandesti parterul si eventual sa mai reduci din suprafata corespunzator dormitoarelor.

In fine, sunt convins ca iar are sa vina Doru sa zica ca acoperisul terasa e mai ieftin ca ala in ape si alte povesti care sa ne abata de la subiect, insa mark my words casa desenata de tine nu prea e functionala si este neeconomica. Probabil si de aici sentimentul fals ca nu vei reusi sa te asezi pe pamant cu motivatii puerile de tip criza, situatie, alea, alea..

Danzel, ma friend in orice proiect te lansezi credinta este esentiala. Ea e motorul care misca lucrurile, ea este licoarea care il alimenteaza si tot ea solutia de a duce treaba pana la capat. Daca nu crezi in casa ta ea n-are sa se realizeze niciodata..Daca insa crezi in ea, atunci ea are sa se ridice din nimic.

Am un amic despre care am mai vorbit aici. E fost user a acestui site. Era somer, bolnav de cancer de piele in faza 4 si aproape fara nicio economie. Medicii i-au spus ca pentru a face fata hopului e nevoie sa creada si sa isi doreasca cu fermitate ceva...El a zis ca cel mai mult si-ar dori o casa si medicii l-au constrans sa se apuce de treaba. Trei ani mai tarziu avea casa lui...din nimic. Nu pamant, nu materiale, nu proiect... o situatie confuza cu sotia si ea fara servici, dar antrenat puternic de o dorinta devastatoare de a traii, pentru care s-a legat de aceasta idee..Traieste si azi (te salut Silviu !!) si are casa lui langa Tohani.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 4 Feb 2011, 08:53 AM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Pasiunea ta pentru biliard te onoreaza.
Am cel mai mare respect pentru cei ce pot dezvolta pasiuni, insa....

In copilarie m-am indrgostit de jocurile mecanice. Fliper mai exact. Cheltuiam imens, iar la un moment dat am ajuns atat de bun incat puteam participa si la concursuri nationale. Erau organizate semioficial, dar chiar si asa am reusit la Arad in 1972 un loc 2 controversat, in care atat eu cat si locul 3 eram cu secole mai buni ca cel de pe pozitia 1, iar eu mai slab decat cel de pe 3...Anyway, prima data cand am avut ocazia (20 de ani mai tarziu) mi-am cumparat un fliper mecanic pentru care am sacrificat o camera din apartamentul de trei in care locuiam (singur..eram tare). Azi 20 mai tarziu de la achizitie constat ca nu l-am utilizat, una peste alta, nici macar cat foloseam in tinerete unul intr-o luna...

Pasiunile au acest handicap..se estompeaza si mor lent, paroape pe tacute, de multe ori fara ca macar sa aflam.
Tumultul vietii are sa te cuprinda mai devreme sau mai tarziu. Nu traim asa cum am vrea...
De aia sunt buni la ceva arhitectii...ei ne anticipeaza nevoile si fac o medie a lor, in asa fel incat utilitatea unui spatiu propus de ei sa acopere o perioada cat mai mare, una care sa poata cuprinde in ea toate schimbarile ce ne asteapta..

N-am nimic impotriva sa iti faci sala ta de biliard, insa nu pot fi de acord sa sacrifici livingul pentru asta...
E o crima care se va intoarce impotriva ta...

in weekend am sa incerc sa fac o propunere...o contra propunere...

Pana atunci ramai acordat si pe frecventa "construieste o cabana" de unde curand vor veni informatii legate de solutii ieftine, rezolvari simple si la indemana...

Acest topic a fost editat de The Dude: 4 Feb 2011, 08:57 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 4 Feb 2011, 09:34 AM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Danzel, suprafata (living+bucatarie) iti permite lejer sa ai o masa de billiard de 8 picioare, pe care o poti folosi si ca masa de ping pong, de jucat jocuri de cabana si ca masa de chef pentru 10-12 persoane. Masa ti-o aduce si monteaza vanzatorul. Daca iti cumperi una second hand si ai nevoie de cineva care sa ti-o demonteze si monteze, eu iti pot recomanda un meserias in asta, sau poti cauta pe cineva de la firmele care vand mese. Trebuie sa-ti stabilesti foarte clar locul unde sa fie amplasata, dupa montaj nu o poti muta usor, are cam 600 kg.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 4 Feb 2011, 10:19 AM
Mesaj #42


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Danzel atentia la detalii/costuri! Ai facut un calcul la cat te costa Z - ul acela al tau ce delimiteaza cele 2 dormitoare si creeaza nisele in care pui dulapurile?
N-o fi mai bine sa fie peretele drept si sa faci dulapurile cat tot peretele? Ti-ar iesi un dulap lung cu adancimea de 35 cm ..care e mai util decat unul scurt cu adancimea mare (70). Crede-ma in ceea ce priveste utilitatea dulapului; de cand ma lovi criza am facut ce s-a putut pt rotunjirea veniturilor inclusiv mobilier din PAL.


Dude, ai ceva noutati?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 4 Feb 2011, 03:24 PM
Mesaj #43


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



kcapone...DA...multe si complicate.

Lucrurile s-au impotmolit cu intabularea. Probleme cu descendenti si succesori necunoscuti, insa...pentru tine: drumul de la casa mutei la drumul principal e mai lung decat cel de la sura la drum. Mie asta mi s-a parut imposibil, dar e o iluzie optica ce nu se poate trada decat privita dintrun anume unghi si desigur utilizand o ruleta...E foarte complicat si in cazul meu. O simpla poteca de la drum spre casa mea inseamna 1000mp....pe care nu are sa ii vanda nimeni intrucat ea imparte terenul intr-o parte de neutilizat pe care nimeni nu o va dori vreodata: o rapa verticala.

In fine asteptam o solutie minune propusa de cineva. Daca ea devine concreta facem actele in aceiasi zi cu prietenul meu titular pe tot terenul. Dupa aia impartim conform algoritmului. Nici eu nu am acum lichiditati insa putem fi pasuiti daca se leaga. De asemenea daca vei considera targul ca inechitabil te poti retrage oricand.

Danzel am rezultatele partiale ale casutei de la Moeciu pe care am asistat-o tehnic de la prima caramida (asa vine vorba) si pana la terminare. Nu e folosita ca nu are rezolvat cu caldura. Pret total 145 $/mp la gata . Asta cu cherestea cumparata la 2/3 din pret (se putea si la 1/3 dar a fost fraier).
Fundatie elevata din piatra, constructie din rigle 8x8 placate cu polistiren si rigibs la parter, invelitoare tip lindab, tamplarie pvc geam termopan, amprenta 44mp, mansarda seminivel...as pune poze dar nu vrea proprietarul...O mare reusita ...Chiar cu acel handicap...






--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 4 Feb 2011, 04:25 PM
Mesaj #44


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



@ The Dude,
QUOTE
Am sa incerc sa fac o gandire in weekend. Marduk are dreptate trebuie sa gandesti sarpanta intr-un fel si sa iti zic de ce: cheltuielile cu o terasa dreapta sunt similare sau chiar peste o sarpanta in ape (una sau dou, nu fite). Daca iei in calcul numai partea economica si atunci vei fi obligat sa aplici o solutie ca asta. Ori, daca ai ajuns aici atunci e iarasi mare pacat sa nu folosesti spatiul din pod ce poate prelua cu lejeritate cele doua dormitoare. E musai daca ai facut asta sa regandesti parterul si eventual sa mai reduci din suprafata corespunzator dormitoarelor.

Interesant. Chiar sunt curios daca din punct de vedere economic o casa cu mansarda locuibila este mai rentabila decat una in plan orizontal. Sincer sa fiu , ca sa limitez dimensiunile fundatiei si ale acoperisului , m-am gandit si eu la varianta de a folosi mansarda pentru dormitoare (asta imi sugerase si Doru). Dar am intampinat o reactie de dezaprobare din partea tatalui meu. El ar fi vrut sa renunt din start la camera aceea mare si sa o fac ulterior din materiale usoare, ceva gen garaj, lucru care nu ma incanta nicio secunda. Il cam sperie ideea de casa cu etaj acolo. Mai e si problema zgomotului. Daca vrea cineva sa doarma la etaj si jos lumea sa petreaca, atunci tot separatia prin hol mi se pare mai utila. Bine, se poate antifona si tavanul, ce-i drept, dar imi e teama ca o sa trebuiasca sa mergem prin living folosind mersul piticului laugh.gif
Acoperisul oricum mi-l doream in 2 ape, intins si peste terasa.
Recunosc, in cazul meu complicatia apare din cauza spatiului mare necesar mesei de biliard, dar pentru cei care nu vor sa se joace decat darts (de exemplu) livingul se poate micsora destul de mult.
Sub denumirea generica de "casa de vacanta" fiecare isi construieste ce i se pare mai util.Nu uita ca eu vad lucrurile din perspectiva celui care chiar vrea sa utilizeze acel spatiu pentru agrement.
Sunt foarte curios sa vad ce mai nascocesti in weekendul asta ! Nu ma tine pe jar ...prea mult, te rog!

@Kcapone,Z-ul acela mi s-a parut o idee foarte buna (care din pacate nu-mi apartine, am preluat-o dintr-o alta schita) prin care cresc confortul fonic intre dormitoare. Oamenii mai sforaie cand dorm si spatiul acela tampon cred eu ca ajuta.
Un dulap normal are adancime de vreo 60cm. Pot sa nici nu fac dulapuri intregi , pun doar usa fixata pe rigips si niste etajere, sau pot face un mic birou acolo. In fine, mi-a placut ideea si am preluat-o. Se lungeste peretele doar cu 60-70 cm. Sunt de acord ca se pot face si dulapuri mai subtirele, fiind vorba totusi de o casa de vacanta .

@freeman Merci pentru sfaturi. Culmea e ca s-ar putea sa fac rost de masa de biliard cu muuuuuuuult inainte sa am casuta de vacanta. Nu ca mi-as permite acum sa cumpar una, dar s-a intamplat ca fratele meu sa cunoasca pe cineva care are una ce necesita usoare reparatii....in fine, o sa vad , deocamdata ma intereseaza
sa fac rost de spatiu pentru ea.

Acest topic a fost editat de danzel: 4 Feb 2011, 05:36 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 4 Feb 2011, 06:26 PM
Mesaj #45


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



@The Dude, interesanta treaba cu casa din Moeciu, dar nu stiu cum s-ar potrivi asta la o casa facuta la 40 Km de Bucuresti. Aici lemnul este mai ieftin doar daca iei cu sutele de metri cubi.
Sunt curios in legatura cu fundatia aia " elevata din piatra" ( si eu vreau sa fie la 30 cm de sol), chiar vroiam sa iti trimit o poza de cand am sapat la helesteu ( la 2m adancime), poate iti dai seama de felul in care se prezinta terenul...
Invelitoarea se potriveste ( Lindab),placarea cu rigips si izolatia cu polistiren, nu stiu daca riglele alea nu sunt prea subtiri....eu ma gandeam macar la 10/10, dar daca e suficient...tu stii mai bine.
Tocmai m-a sunat fratele meu sa ma cheme sa vad o structura foarte simpla , eleganta si rezistenta la o terasa cu aproximativ suprafata pe care o vreau eu.
Revin cu detalii, eventual cu poze...

@pelicanul, vezi ca ai pm, C A x2 ( "demo"... evident:D) Imi trebuie adresa ta de email.

Acest topic a fost editat de danzel: 4 Feb 2011, 06:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 5 Feb 2011, 06:55 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Mai eu sunt in opozitie ferma cu solutia adoptata de amicul meu dar...

El asa a gasit cheresteaua 8x8. Clar insuficient pentru orice.
Pe aceasta cherestea am incercat sa dezvolt o rezolvare. Am propus structura in nut si feder pe deschiderile pe care le perimteau riglele.
Dupa care am propus ca ele sa ramana aparente la interior si cu termosistem la exterior.
Amicul a optat altfel. Dorea ca locuinta sa arate bine, asa ca a facut placajul cu polistiren pe interior.
Eu sunt sceptic la aceasta solutie, intrucat stiu ca punctul de picurare se creaza dinspre exterior la interior cu prima ocazie, ori in acest caz el se va situa intre peretele de lemn si polistiren...consecintele pot fi extrem de grave....in plus in varianta adoptata de el apare necesar rigibsul, introducand o cheltuiala suplimentara spectaculoasa pentru un proiect ca asta.

Oricum, e cel mai bun scor de care am auzit..casa e frumoasa si locuibila.
Daca eram asculatat s-ar fi realizat economii cu circa 11 % si o eficienta cu 20% mai buna.

Fundatia aia nu merge decat in zona de munte..
Unde exact e locul tau ??


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 5 Feb 2011, 07:15 PM
Mesaj #47


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



QUOTE
Dupa care am propus ca ele sa ramana aparente la interior si cu termosistem la exterior.


Este EXACT ce doresc si eu ( chiar discutam cu fratele meu acum vreo 5 ore). Am fost si am vazut o terasa de o simplitate si o robustete aparenta destul de interesante. Sau asa ni s-a parut noua.... Am si comentarii negative,
dar asta e alta chestiune. Cel mai tare m-a surprins acoperisul care era facut dintr-un material extrem de scump ( policarbonat), dar care sustinea incredibil de bine un strat de zapada de vreo 15 cm fara sa aiba niciun pic de sageata. Bine, e o solutie aleasa strict din punctul de vedere al luminii, banuiesc eu, fiind vorba de o terasa. Stalpii de 15/15 erau la o distanta considerabila unul de altul ( cam 3,5 m), cam "rari" as zice eu, dar senzatia era de trainicie. Am cazut de acord cu fratele meu ca ar arata superb sa las acesti stalpi ( dar mai desi , evident) expusi pe o adancime de 5 cm (la interior, evident) , restul de 10 lasand sa faca parte din peretele din osb, izolatie (vata bazaltica...de preferat) si rigips , peste care , cand or fi bani mai multi, neaparat sa pun lambriuri ( doar in living pentru inceput). La exterior musai polistiren de 10 .
Am si niste poze, dar abia acum puneam aparatul si am vazut ca ai postat... Revin !

Acest topic a fost editat de danzel: 5 Feb 2011, 07:49 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 5 Feb 2011, 09:00 PM
Mesaj #48


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Poze cu terasa si...scuze daca e offtopic =>




Acest topic a fost editat de danzel: 5 Feb 2011, 09:04 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Feb 2011, 09:13 PM
Mesaj #49


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(danzel @ 5 Feb 2011, 09:00 PM) *

imbinarea asta este ciudata, ar trebui un detaliu, pentru un comentariu serios.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 5 Feb 2011, 09:41 PM
Mesaj #50


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Ce se vede in poza a 3-a , in prim plan, este o chestie strict decor. Sincer, in ciuda dimensiunilor generoase ale grinzilor ( nu aveam ruleta, dar pareau de 15/7,5, sau 15/5) structura ramane doar o chestiune de design.Intre
grinzile acelea de 15/ 7 sunt prinse niste bucati de 10/5 in niste banale holsuruburi, se vede clar ca e un cadru decor. Eu pusesem poza mai mult pentru detaliul din spate pt acoperis. Nu doresc acoperis din policarbonat pentru o casuta de vacanta , n-as face asta nici daca as avea bani de aruncat, dar pentru mine este surprinzator
ca s-a gandit cineva sa faca acoperis din acest material si sa mai si faca fata pe timp de iarna. Fac pariu ca structura aceasta ( desi cu minusuri ) nu o poate distruge decat...primaria.
Din tot ce am vazut la aceasta terasa am tras o concluzie importanta: dimensiunea de 15/15 este poate usor exagerata, dar iti confera siguranta constructiei, fie si vizual. Sigur nu e ieftin , dar combinand stalpi de 15/15 cu 10/10 , cred ca iese ceva peste care poti pune si etaj ulterior.
Mai am cateva poze, dar nu vreau sa umplu spatiul , nefiind vorba de terase in acest topic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 6 Feb 2011, 06:55 AM
Mesaj #51


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Estetic terasa arata infiorator: sunt doua structuri destul de masive, una peste alta, de culoare foarte inchisa si aceeasi dimensiune, la o distanta mica de persoana din interior. Policarbonatul da o senzatie de ieftin... (atentie, se inegreste si imbatraneste in 5-10 ani). Lemnul se va crapa si deforma acolo unde lumina trece prin policarbonat si il atinge.
Acoperisul pare supradimensionat in raport cu stalpii de sustinere (cred ca un cutremur da cu acoperisul asta de pamant). La structuri as recomanda ca lemnul de grosimi mari sa cuprinda dimensiunile mari, nu invers.

Acest topic a fost editat de freeman: 6 Feb 2011, 07:15 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 6 Feb 2011, 09:14 AM
Mesaj #52


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



La o structura de acest tip trebuie neaparat contravantuiri, indiferent de grosimea stalpilor. Pentru ca la aparitia unor forte orizontale (cutremur, vant), structura e in pericol.
La o casa insa, daca o plachezi cu OSB, acesta joaca si rol de saiba rigida. Insa nici asa n-ar strica acele contravantuiri.
Danzel, ca sa iesi mai ieftin, ai putea sa faci acoperisul numai deasupra casei, iar terasa sa o acoperi ca in pozele astea, cu sau fara policarbonat. Lucrarea asta se poate face si ulterior, cand mai strangi niste bani.

Acest topic a fost editat de doru_constantiniu: 6 Feb 2011, 02:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 6 Feb 2011, 02:37 PM
Mesaj #53


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Policarbonatul nu este un material care sa poata functiona in felul asta. Recent am folosit placi de grosime 60mm cu dublu fagure, dar la pereti verticali.
Rezistenta policarbonatului este remarcabila...nu insa si comportamentul lui in timp. La mine acasa am placat acoperisul chioscului din gradina cu policarb de 4mm, aplicat pe un caroiaj din scandurele de 10 mm, cu ochiul de 35x35. Puteai merge pe el lejer. La montaj am utilizat suruburi de lemn pentru tabla lindab cu garnitura ce se vulcanizeaza singura sub actiune razelor solare. In primul an (vara de 50 grade la nivelul sarpantei si iarna cu -15) lucrurile s-au desfasurat ok...In al treilea an am constatat o matuire considerabila a placii, iar in al patrulea au inceput sa para fisuri in progres pornite din zonele suruburilor de montaj. Pe acolo ploua..

Nu Danzel.

In pozele tale e o suprastructura (in sensul de supradimensionata) cu scopul unic de a crea impresia de stabilitate si de a atrage in acest fel clientii.
Nu impartasesc opiniile lui Freeman in legatura cu estetica terasei, dar am multe retineri legate de functionalitatea ei.




--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 6 Feb 2011, 02:43 PM
Mesaj #54


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



O alta varianta , cu intrarea in living modificata. Apar niste pereti in plus, ce-i drept. In cazul meu pot justifica asta prin faptul ca voi avea umbra pe terasa intre ora 15 si apus.


freeman
, nu te contrazic, dar ideea era alta.
doru, exista si contravanturi, dar doar in colturi si undeva la mijloc. Cam putine dupa parerea mea, dar nu ii condamn, la urma urmei e doar o terasa, vara plina de studenti tineri si rapizi: daca vine primaria , sau un cutremur astia fug repede...asta pentru ca sunt baieti destepti smile.gif Din pacate, de la terasa asta fug direct in strainatate si ne lasa sa alegem dintre toate scursurile de politicieni pe cele mai putin...scurse. Zici ca e un blestem !

TheDude In cazul unei terase in buricul Bucurestiului, unde oricand primaria iti poate lua dreptul de folosinta, policarbonatul ala va rezista suficient. Interesanta treaba cu suruburile speciale care se autovulcanizeaza.
Chiar ma intrebam de ce costa 200 de roni la o suprafata de 100mp... Cat priveste functionalitatea...fratele meu zice ca localul e plin vara ! Daca nu moare nimeni sub terasa aia, eu zic ca e OK.

Acest topic a fost editat de danzel: 6 Feb 2011, 02:59 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 6 Feb 2011, 02:48 PM
Mesaj #55


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Danzel,
Daca vrei sa faci casuta cu mansarda, ti-am facut o schita cum ar putea arata.

Eu zic ca ar trebui sa te gandesti, sau razgandesti in primul rand asupra pozitionarii casutei raportat la punctele cardinale.
Am locuit o scurta perioada intr-un apartament cu geamurile spre nord si nu doresc nimanui asa ceva. Esti ca in pestera.

Ce ti-am desenat aici e o adaptare la ceea ce ai facut tu. Mie nu mi se pare deloc functionala, dar tu stii mai bine ce ai nevoie.
Ti-am pus totusi TV-ul vis-a-vis de canapea, sa nu trebuiasca sa te uiti din picioare.
Am pus si o masa micuta, pentru ca nu intotdeauna stai afara, pe terasa.
Terasa cred ca ar trebui s-o faci in forma de L pentru ca, cateodata vrei sa stai si la soare, nu numai la umbra.
Primavara devreme sau toamna tarziu e un deliciu sa stai pe o terasa insorita. Daca o faci insa orientata spre nord...

Suprafata construita, fara terase e de 38,5 mp, ceea ce inseamna ca perimetrul fundatiei va fi mai mic, deci mai ieftin.
Acoperisul nu l-am prevazut si peste terasa pentru ca sa-ti fie mai usor (cu banii). Intai poti face casuta, pe urma terasa si pe urma o poti acoperi.


Mai am si alte idei, si am mai facut cateva schite, dar niciuna nu e asa ieftina.
Daca faci intai casa, fara sala de biliard, poti sa alipesti mai tarziu o incapere multifunctionala 5,5 x 4 m. Adica azi o poti face sala de bilird, peste 5 ani iti faci un atelier, peste 10 isi fac copii un garaj, ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 6 Feb 2011, 03:15 PM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 6 Feb 2011, 02:37 PM) *
............. iar in al patrulea au inceput sa para fisuri in progres pornite din zonele suruburilor de montaj. Pe acolo ploua..

si eu vroiam in acest an sa acopar terasa cu policarbonat unsure.gif ce parere ai de placile ondulate din fibra de sticla? vreau sa am ceva lumina sub terasa, daca o acopar cu OSB si lindab sau ondulat mat, nu mai patrunde nicio raza de lumina.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 6 Feb 2011, 05:21 PM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Doru, cu incontestabilele lui abilitati m-a scutit de o gramada de treaba.
Continui sa cred ca livingul nu ar trebui sacrificat pentru nimic in lume, dar nu pot sa nu accept varianta propusa ce face un fel de pace intre optiunea pool si functionalitatile unui clasing living.


Marduk, placile alea sunt ok, dar nu au sa iti placa. Cu policarbonat vei avea satisfactiile asteptate, insa ele ar putea dura multa mai mult daca alegi sa faci gaurile cu o freza si nu cu un burghiu...Daca tratezi asamblarea cu mare atentie ea e cea mai buna solutie

Acest topic a fost editat de The Dude: 6 Feb 2011, 05:26 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 6 Feb 2011, 08:51 PM
Mesaj #58


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



The Dude
QUOTE
Doru, cu incontestabilele lui abilitati m-a scutit de o gramada de treaba.
Continui sa cred ca livingul nu ar trebui sacrificat pentru nimic in lume, dar nu pot sa nu accept varianta propusa ce face un fel de pace intre optiunea pool si functionalitatile unui clasing living.
Am inteles ! Faceti pace, nu? Ma bucur !..................... Revin !

Acest topic a fost editat de danzel: 6 Feb 2011, 09:18 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 6 Feb 2011, 10:33 PM
Mesaj #59


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Danzel, dacă pe masa de biliard, īn timp ce nu e folosită, o acoperi cu o tăblie de masă din lemn furniruit suficient de mare, obţii o masă de salon beton! ohyeah.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 7 Feb 2011, 09:04 AM
Mesaj #60


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(The Dude @ 4 Feb 2011, 03:24 PM) *
kcapone...DA...multe si complicate.

drumul de la casa mutei la drumul principal e mai lung decat cel de la sura la drum. Mie asta mi s-a parut imposibil, dar e o iluzie optica ce nu se poate trada decat privita dintrun anume unghi si desigur utilizand o ruleta...


De aceea te-am si intrebat. In poze pare casa mutei mai aproape, dar de la fata locului tineam minte ca ar fi invers. Oricum pozitia mea va fi ..dictata de pret si evident opinia soatei. Ca doar de-aia e jumatatea mea, facem echipa, ...ea decide si eu sunt de acord bop.gif laugh.gif

QUOTE(The Dude @ 4 Feb 2011, 03:24 PM) *
In fine asteptam o solutie minune propusa de cineva. Daca ea devine concreta facem actele in aceiasi zi cu prietenul meu titular pe tot terenul. Dupa aia impartim conform algoritmului. Nici eu nu am acum lichiditati insa putem fi pasuiti daca se leaga. De asemenea daca vei considera targul ca inechitabil te poti retrage oricand.

In regula. Atunci nu-mi ramane decat sa astept.

Toate bune!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 8 Feb 2011, 11:38 PM
Mesaj #61


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Multumesc Erwin !
Pentru cei care nu vor sa "sacrifice" livingul pentru biliard eu le recomand:
Se pare ca in lumea asta mare exista solutii pentru orice.

Acest topic a fost editat de danzel: 9 Feb 2011, 12:48 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
all
mesaj 9 Feb 2011, 03:27 AM
Mesaj #62


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 573
Inscris: 9 May 10
Din: ploiesti
Forumist Nr.: 16.752



QUOTE
. Pune tevile de apa pe pereti (nu in podea) la 20-30 cm de podea, iar cablurile electrice deasupra lor inca 30-40 cm. Bafta la constructia ei!

QUOTE
Acest topic a fost editat de freeman: 3 Feb 2011


In pardoseala, nu ??? de ce ?
Eu am de gand sa-mi pun incalzire prin pardoseala,,,este rau ?


Masa de biliard din poza - este pentru adulti ? Pune ceva serios, daca nu lasa locul liber, poate intra o ladita de bere.
Salutare pe 2011 thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de all: 9 Feb 2011, 03:31 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 9 Feb 2011, 09:12 AM
Mesaj #63


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(all @ 9 Feb 2011, 03:27 AM) *
In pardoseala, nu ??? de ce ?
Eu am de gand sa-mi pun incalzire prin pardoseala,,,este rau ?


Mai all se spune mai nou despre incalzirea din pardoseala ca nu e buna cu ergumente logice. Cei de la ICPE au rezolvat treaba asta. Romani, de!

Problema este legata de temperatura la care sunt incalzite calblurile/pardoseala in prima faza si apoi temperatura la care raman ele in faza a doua. Vb si cu pepinogepeto ca e dibaci.

http://www.icpe.ro/ro/p/2_6_incalzirea_pardoseala

Vei vedea aici ca se aleg anumite cabluri pt incalzirea unei pardoseli din lemn, deci de utilizat la cabana ta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 9 Feb 2011, 02:50 PM
Mesaj #64


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Masa de billiard care se rasuceste e buna doar pentru copii.
QUOTE(all @ 9 Feb 2011, 03:27 AM) *
In pardoseala, nu ??? de ce ?
Eu am de gand sa-mi pun incalzire prin pardoseala,,,este rau ?

Sfatul a fost dat pentru o incalzire cu calorifere. Interventiile in pereti nu-ti afecteaza podeaua (gresie, parchet, etc), locul defectiunii se identifica usor.
Deficientele principale ale incalzirii prin podea constatate de mine:
- cresterea tensiunii periferice,
- genereaza o electricitate statica care te face sa inspiri mai mult praf,
- ai un anumit disconfort datorita incalzirii prea mari a picioarelor.

Acest topic a fost editat de freeman: 9 Feb 2011, 02:51 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 9 Feb 2011, 02:54 PM
Mesaj #65


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639




Exact asta au rezolvat cei de la ICPE! Citeste pdf-ul de la link-ul de mai sus sau contacteaza-i.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
all
mesaj 9 Feb 2011, 11:29 PM
Mesaj #66


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 573
Inscris: 9 May 10
Din: ploiesti
Forumist Nr.: 16.752



QUOTE
Mai all
Vei vedea aici ca se aleg anumite cabluri pt incalzirea unei pardoseli din lemn, deci de utilizat la cabana ta!


Nu pentru cabana....pentru casa. Am sufrageria de 3,8 m inaltime, iar geamurile sunt mari, intre geam si sol imi ramane 25 cm, nu intra calorifer , iar sufrageria are in jur de 45 mp. iar pe partea unde nu am geam nu doresc calorifer. Caloriferele se pun de preferat sub geam.
Daca ai uitat, cabana o doresc simpla (asa ca mine). Un godin sau un semineu din piatra nimic mai mult.
Luna viitoare, daca termina Costel cu actele vin in tara cu proiectul smile.gif) si poate ne intalnim, daca nu o sa ai treaba. Vin pentru o saptamana, cat sa rezolv treaba. O sa dau comanda si de busteni, pana ii strange Costel vin acasa sa ma apuc de treaba smile.gif)

Acest topic a fost editat de all: 10 Feb 2011, 12:23 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 10 Feb 2011, 08:23 AM
Mesaj #67


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(kcapone @ 9 Feb 2011, 02:54 PM) *
Exact asta au rezolvat cei de la ICPE! Citeste pdf-ul de la link-ul de mai sus sau contacteaza-i.

Nu au rezolvat deficientele constatate de mine... ei spun altceva ce tine mai mult de marketing...
Aceste cabluri electrice sunt totusi o solutie buna pentru o cabana (nu se locuieste permanent in cabana), estimez un consum mare energetic la 175-200W/m2, dar e acceptabil pentru o cabana. Eu le-as incastra in pereti pana pe la 1,2 m si as lasa, unde e posibil, niste fante de dispersie directa a aerului incalzit. Daca le aranjezi artistic, le poti aplica direct pe pereti!?!
Intr-o alta viata am participat intr-o firma ce facea obiecte din fibre de carbon. Pe scurt, la un moment dat faceam un soi de calorifere de 2-3 mm grosime care mergeau puse pe pereti ca niste tablouri (puteau fi vopsite sau pictate). Consumul lor era infim si ocupau foarte putin spatiu, insa trebuia sa acoperi o suprafata destul de mare. Clientii erau marile sere, fermele de animale si proprietarii de cabane rolleyes.gif rolleyes.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 10 Feb 2011, 09:13 AM
Mesaj #68


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Freeman se mai fac "caloriferele" alea? Interesant de dat amanunte. Pret/consum/suprafata minima.

All vezi ca sunt si panourile alea radiante...care cica ar fi bune. Nu stiu insa pe nimeni care sa-si fi pus pt o parere obiectiva vis-a-vis de eficienta/consum. Uite aici un link http://www.helvetic-impex.ro/
Astia sustin ca au marfa de calitate si intr-adevar cu tehnologia cu infrarosu, si ca multi altii de pe piata furnizeaza doar niste radiatoare moderne.
Te descurci tu.

Acest topic a fost editat de kcapone: 10 Feb 2011, 09:18 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 10 Feb 2011, 09:48 AM
Mesaj #69


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(kcapone @ 10 Feb 2011, 09:13 AM) *
Freeman se mai fac "caloriferele" alea? Interesant de dat amanunte. Pret/consum/suprafata minima.

Nu se mai fac. Am vandut partea mea din firma respectiva si productia s-a mutat mai apoi in Germania. Eu am ramas cu toata tenologia de carbon.

Pe scurt: intre doua placi din fibra de sticla se pune o 'hartie' din carbon. Se conecteaza direct la priza de 230V. Consumul de curent e extrem de mic, de exemplu un asemenea 'calorifer' de 1m2 nu reusea sa miste contoarul electric, acesta se incalzea la 45-48 C (in weekend ma uit prin hartii si iti spun exact). Cat timp am fost eu acolo am livrat peste 100.000 m2 de calorifere in Olanda si Germania, dar caloriferele erau un produs adiacent.

Acest topic a fost editat de freeman: 10 Feb 2011, 09:49 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Feb 2011, 11:00 AM
Mesaj #70


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(freeman @ 10 Feb 2011, 09:48 AM) *
QUOTE
.....productia s-a mutat mai apoi in Germania. Eu am ramas cu toata tenologia de carbon.

de ce nu ai reusit sa produci aici pentru Germania?
QUOTE
....intre doua placi din fibra de sticla se pune o 'hartie' din carbon. Se conecteaza direct la priza de 230V. Consumul de curent e extrem de mic, de exemplu un asemenea 'calorifer' de 1m2 nu reusea sa miste contoarul electric, acesta se incalzea la 45-48 C

blink.gif foarte interesant asteptam detalii, chiar nu crezi ca ar exista o piata in Romania?
QUOTE
...am livrat peste 100.000 m2 de calorifere in Olanda si Germania

mama lor de hotomani, olandezii sunt cei mai mari "hoti" de tehnologie din lume, cred ca-i intrec si pe chinezi, "fura" tehnologie apoi baga putin design in ea si piese bune si o revand fraierilor de la care au furat-o. olandezii ne-au "furat" tot ce tine de agricultura, seminte, soiuri, etc. apoi ne-au dat rosiile si salatele lor fara nici un gust, mai toata samanta existenta in piata vine de la ei.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 10:54 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman