HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Romania Si Elitele (ei Pierdute), Ce sanse au si vor avea elitele in Romania ?
calfa
mesaj 6 Nov 2010, 11:54 AM
Mesaj #1


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



Va propun sa discutam despre o problema importanta in Romania: elitele.

Nu as dori sa discutam despre pseudo-elite (a la Adrian Minune).

Nici despre cei ce doar afirma despre sine ca ar fi elite, si nici despre cei se "confirma" reciproc a fi elite.

Pentru ca, nu-i asa, se stie ca in Romania cel mai adesea cel ce ridica prea mult capul e tras inapoi in multime.

...

Iata ce scriu ziarele (sursa) ...

"Românii care au descoperit leacul visat de o lume întreagă: „Realizarea unui medicament universal pentru cancer poate fi o chestiune de luni de zile”

Interviu cu Nicolae Ghinea şi Aurelian Radu, descoperitorii "amprentei" celulelor canceroase

Lumea medicală, farmaceutică şi a pacienţilor bolnavi de cancer este în efervescenţă, după ce a făcut înconjurul lumii ştirea că două colective de cercetători, unul din Paris şi altul din New York, coordonate de doi români, au găsit, după mulţi ani de cercetări asidue, "amprenta" universală a cancerului, pe baza căreia maladia va putea fi uşor depistată şi tratată încă din stadii precoce.
[...]
Ghinea se află la INSERM din 1990, fiind angajat pentru a studia traficul celular al hormonilor glicoproteici (FSH, LH, TSH) - exact cercetarea de care era interesat şi pe care, după cum susţine, nu ar fi putut-o desfăşura nicăieri în altă parte.
[...]
Obţinând rezultate pozitive, i-a solicitat ajutorul fostului său coleg de la Institutul de Biologie si Patologie Celulară din Bucureşti, doctorul în biologie moleculară Aurelian Radu, aflat la şcoala de medicină Mount-Sinai din New York.
"

...

Asadar, plecati dupa 90 (de ce oare ??) au avut performante deosebite.

Au ajuns sa conduca, sa coordoneze, sa devina leaderi, demonstrand ca romanii pot si asa ceva, intr-un mediu propice !

Mai mult, au luat legatura peste mari si tari, au stabilit o colaborare, deci uite ca se poate !!

...

Bun, poate ca Romania, care incepuse sa isi creeze elite de pe la '48, a si avut nenorocul sa isi distruga mai mult sau mai putin singura cea mai mare parte din elite in anii '40-'50.

Dar vrand-nevrand, alte elite trebuiau sa apara. Pacat ca au aparut in societatea deformata in care am trait si eu peste 20 de ani ...

Si uite ca de 20 de ani, deformarile par sa se propage, oamenii au facut sistemul, sistemul se reproduce prin oameni ...

Mai sunt ceva sanse ? Pentru ca elite adevarate, nu simpli individualisti (eventual grupati tot doar pentru interesul personal), sa ajunga sa influenteze sau conduca Romania ?

De unde sa vina ele ? Din schimb de generatii ? Din reintoarcerea fiilor ratacitori ?


Uite ce mai apare in acel ziar ...

Cât de români sunt Nicolae Ghinea şi Aurelian Radu, oamenii de ştiinţă care luptă contra cancerului: ar fi putut face descoperirea în România?


--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 6 Nov 2010, 02:21 PM
Mesaj #2


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Elitele alea nu o să vină nici din schimbul de generaţii, nici dintre cei întorşi pe unde au plecat. Primul pas care trebuie făcut e crearea unui mediu în care ele să se poată manifesta. Iar mediul ăsta trebuie creat de oamenii de aici. Nu trebuie aşteptate miracole. Astea se întâmplă în basme. Sau în Biblie, pentru unii.

Elite avem şi aici, numai că mediul de acum nu e ideal pentru ele. Partea proastă e că preferă să bage capul în nisip (cele care rămân aici, repet) şi, în cel mai bun caz, să se plângă. În loc să încerce să schimbe ceva. Ştiu că e uşor de spus şi greu de făcut. Dar încă o dată spun, lucrurile nu se schimbă de la sine. Sau dacă o fac de la sine o fac într-o direcţie oarecare, nu în cea dorită.


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calfa
mesaj 6 Nov 2010, 02:34 PM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



Cam asa zic si eu ... smile.gif sad.gif

De asta, mai intai trebuie umblat la "mediu" ... poate, cu timpul ...

Din pacate, asta merge local, limitat, in mediul inconjurator fiecaruia, incercarile ceva mai "globale" par a fi toate frante de ceva ... de cineva ... de ...



--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 6 Nov 2010, 02:34 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
milimetru
mesaj 6 Nov 2010, 06:36 PM
Mesaj #4


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261



"Mediul" despre care corect ati sesizat amindoi ca opreste evidentierea si valorificarea elitelor adevarate, benigne, creatoare de progres este din ce in ce mai ostil in Romania.

Ca se plinge sau nu, ca baga in nisip capul sau il tine sus, ca incearca sa schimbe ceva sau nu, omul de valoare este "acoperit" de masa amorfa si de masa ignobila care sint preponderente acum in tara noastra.

Mai intii ar trebui revenit la normalitate si apoi sa vedem ce se intimpla cu adevarata elita. Pina atunci fie ne vedem de treaba noastra(=supravietuirea fizica si psihica ce ne este cu obstinatie impusa) fie mergem in alta tara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 6 Nov 2010, 08:04 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(calfa @ 6 Nov 2010, 01:54 PM) *
Va propun sa discutam despre o problema importanta in Romania: elitele.


S-au spus citeva pareri insa nimeni nu a definit elitele. smile.gif
Oare intre elite si oameni de valoare (in planul lor profesional) suntem indreptatiti sa punem semnul de egalitate sau nu?

Poate ca avem suficienti oameni de valoare in tara, ceea ce nu inseamna in mod automat ca am avea elite.
S-ar putea sa sune paradoxal astfel de afirmatii insa ele sunt rezultatul propriei mele perceptii asupra actualei societati romanesti ...


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calfa
mesaj 6 Nov 2010, 09:09 PM
Mesaj #6


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



Elitele ? As zice, in primul rand oameni de calitate (cand va veni intrebarea ... ce sunt oamenii de calitate ? , mai vedem smile.gif ).

In al doilea rand buni profesionisti. Dar nu doar atat, profesionisti cu spirit de gospodar, spirit organizatoric, spirit de cooperare, sub care cresc alti oameni de calitate, care reusesc sa se implice si social, atat incat sa si devina vizibili mai mult decat simplei comunitati profesionale. Si toate astea avand o morala peste medie, tinand piept moralei indoielnice care caracterizeaza societatea.

Ei bine, in procesul formarii si afirmarii elitelor, intervin mijloacele de afirmare caracteristice "timpului" (epocii), prin care creste vizibilitatea si astfel a influenta.


In zilele noastre, mi-as permite chiar sa arat cu degetul mediile de comunicare, vizuale si scrise, pentru ca prea putin ajuta la crearea unor elite.

Exemple ? Pai numai daca luati o serie de campanii de la Realitatea TV, altfel campanii laudabile ca scop anuntat, care isi propuneau sa selecteze mai mult sau mai putin "elite".

Ei bine, ii cunosc pe cativa dintre cei nominalizati, din noul val, tineri ! I-am intalnit pe cand faceau ... "primul milion". Si ce am vazut la vremea respectiva ... din perspectiva morala si profesionala, cel putin. Si continua sa fie invitati ca fiind "repere", etc.

Pe langa ce stiu de aproape, despre cati altii nu am citit dupa nominalizare lucruri oarecum similare (doar daca ne uitam in zona politica si realizam ce "topuri" au rezultat din astfel de campanii).

Concluzia pe care am tras-o in urma acestei analize personale ... o alta initiativa buna la momentul startului ... si cumva deformata pe parcurs ... si in final mai degraba daunatoare. Lipsa de profesionalism sau reavointa daunatoare ...


Asta e, se pare, ultima si cea mai puternica gaselnita in ocultarea posibilelor elite noi, Televiziunea (in general, pentru ca poate alte canale sunt si mai si decat Realitatea ...)

Poate libertatile netului sa dea noi sanse pe viitor ... smile.gif



--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 7 Nov 2010, 01:46 AM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Nu cred că lipsesc oamenii de valoare din ţara asta, însă elitismul a fost ucis de comunişti cu tăvălugul lor uniformizator, cu noţiuni ca "omul multilateral dezvoltat", iar cei 20 de ani de "democraţie" au dat frâu liber non-valorilor să acceadă tot mai sus şi să răspândească tot mai mult modelul şmecheraşului de cartier ajuns patron cocalar, manelist şi plin dă haur, care te calcă cu gipanul vorbind la celular. E chiar mai mult decât atât, am senzaţia că există un curent anti-elitism, puţinele valori adevărate nu numai că sunt neglijate de media ci arătate cu degetul de cei de joasă speţă, ajunşi baronii noului capitalism original. Nu poţi ridica fruntea dacă deasupra capului plouă cu rahaturi...


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 8 Nov 2010, 03:35 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Telenovelele si manelele sunt expresia suprema a gustului in materie de arta. Un tabloid spulbera concurenta pe piata jurnalistica. Un important partid are la conducerea organizatiei din capitala tarii un agramat. Studentii isi vandalizeaza caminele si se lamenteaza de conditiile de locuit. Visul adolescentelor este sa ajunga starlete sau manechine. Cersim pe strazile Parisului si violam pe cele ale Romei. Suntem o natie bolnava. Suntem trecutul rusinos al viitoarelor generatii, care vor ajunge totusi, sper, cu ajutorul si de rusinea Europei civilizate, sa iasa din aceasta Curte a Miracolelor...

Elite? unsure.gif

Politic financiar economic intelectual...vom constata cu stupoare ca nu mai avem parte de aceasta notiune.Pentru a beneficia din nou trebuie sa lucram impreuna la stabilirea unui set de valori comune serioase si sanatoase.Fara compromisuri si subiective indulgente.
Cat vom face treaba pe dos vom fi in continuare apatici...orbi...natangi...serviabili.
Daca in politic avem personaje primitive cu un vocabular de supravietuire si idei rezumate in mai putin de o propozitie (ex:"ciocu mic"; "cate un gaozar din asta crede ca ne poate intinde capcane"), in zona intelectuala avem parte de secaturi pline de elocinta, palavragii mereu abordabili, disponibili in schimbul unor sinecurii...care se recomanda unii pe altii si aspira la bunastarea celor din prima categorie.Largimea matului le depaseste cu mult latul gandirii.
In zona financiara dobitoci la care lipsa de inteligenta si bun-simt a fost complimentata de o calitate esentiala pentru succesul în afaceri. De regula afacerile lor se bazeaza pe: jaful banului public. Nu produc nimic, nu se pricep la nimic. Au în schimb numarul de telefon si numarul de cont al unui membru al “elitei politice”.Suficient sa se defineasca prin ceea ce fac nu prin ceea ce gargarisesc.
Toate acestea se intersecteaza cu putinii carturari discreti, modesti care se zbat in lipsuri dar care spera sa-si construiasca o posteritate durabila...si cativa oamenii de afaceri onesti care au realizat ca inteligenta poate produce prin munca dar despre ei nu prea se aude.Sunt considerati si injurati de "turma muritoare" spargatorii de randuiala.

Desi in intervale regulate nu este prea bine sa punem etichete...iata ca din nou in societatea miraculoasa...egoismul, lacomia si parvenitismul a rapus ELITA.Cu petice in pantaloni si multa lectura avem nevoie de faruri si nu de cheflii!!Sa scoatem capul din gramada si sa privim in sus pentru ca termenii de evaluare si decantare a valorilor de non-valoare, difera de la o generatie la alta, de la o categorie sociala la alta sau chiar de la un gen la altul.

Iata de ce singurul lucru care s-a achimbat a fost decorul si teroarea care s-a transformat din una fizica in una materiala... rolleyes.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 8 Nov 2010, 03:56 PM
Mesaj #9


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(cocosel @ 8 Nov 2010, 03:35 PM) *
Cersim pe strazile Parisului si violam pe cele ale Romei.


Eu nu inteleg de ce trebuie sa ne asumam colectiv ceea ce fac altii?.. Macar de as fi ajuns si eu la Paris... blink.gif


Falsa elita, da, poate ca se afla mai des in atentia reflectoarelor, dar asta nu inseamna ca n-ar exista si acea elita care are o manifestare exceptionala pe toate planurile, adica profesional, intelectual si nu in ultimul rand moral. Poate ca nici n-o intereseaza sa iasa la scena deschisa; oricum n-ar putea sa produca acel circ de care are nevoie mass media ca sa aiba audienta cat mai mare.... zic si eu...


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 8 Nov 2010, 07:50 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(cocosel @ 8 Nov 2010, 05:35 PM) *
Telenovelele si manelele sunt expresia suprema a gustului in materie de arta.


Telenovelele, manelele si lovelele ...


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 9 Nov 2010, 03:41 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



@ Rehael woot_jump.gif

QUOTE
Eu nu inteleg de ce trebuie sa ne asumam colectiv ceea ce fac altii?.. Macar de as fi ajuns si eu la Paris


Cu totii ajugem macar o data la Paris... mwah1.gif
Nu e o asumare ci o certitudine...nu poti sa disociezi o farama dintr-un intreg...mai ales cand dezbatem o notiune asa generalissima..ELITA.

Nu cred ca azi mai avem o asa zisa elita.Mai sunt doar cateva umbre care se zbat sa mai prinda o picatura de lumina.

Nu poti fii o elita daca nu esti supusa democratic majoritatii.In toate cazurile trebuie sa se impuna prin respect si admiratie.Sa fie un motor in functiune a tot ce inseamna calitate.Daca pentru unii Elita reprezinta un ansamblu de tipare/modele exprimate prin identificarea unor personalitati trecute sau prezente....in ceea ce ma priveste Elita sufletului meu o reprezinta un amalgam de trairi fapte si atitudini.Ador si privesc cu profund respect oamenii care fac lucrurile temeinic, cu responsabilitate si, daca imi este ingaduit a spune, chiar cu pasiune.Nu conteaza ca predau
Perfectul Simplu la clasa a IV-a sau regizeaza un spectacol international sau fac cele mai bune gogosi...ci faptul ca se straduiesc sa o faca cat mai bine cu putinta.
Din pacate astazi vectorii prezenti anihileaza orice ierarhie care ar ajuta impunerea unor trepte a valorilor recunoscute pentru ca masa ambiguua este mult mai usor de controlat fara un reper cuantificabil.Nu ne ramane decat sa descifram printr-un efort rational daca valorile creeaza elita sau elita creeaza valorile? unsure.gif jamie.gif

Everyone has the impulse to be elite if is a honest calling.



--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 9 Nov 2010, 05:07 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Pentru mine elitele sunt foarte precis delimitate.
Am studiat atent cazul intrucat identificasem la un moment dat un grup de persoane pe care l-am confundat cu elita (vezi topic "Insemnele Distinctiei").

Indiferent de ce crede userul calfa, sau de ce i-ar placea lui sa fie o elita este evident pentru toata lumea ca sensul corect al cuvantului e cel pe care dex-ul il socoteste secundar: : "Grup de oameni privilegiati, care au pretentii de superioritate. - Parte a unei societăti care are o pozitie superioară în ansamblul grupului social respectiv;"

Nu vorbesc aici de Romania, o tara care a abandonat cu totul originalitatea in aceasta directie, ci de intreaga lume. Elitele sunt asadar straturi superioare ale societatii aflate in interactiune continua si pronuntata, care isi pot permite abordari de ansamblu, detin privilegii si sunt recunoscute ca atare de restul comunitatii.

Asta, in termeni simplii, include orice persoana care reuseste prin orice mijloc sa acceada in structura respectiva, sa fie recunoscuta de ea si implicit care sa functioneze in interactiune cu ea.

Adi Minune are banii, are conexiunile, are recunosaterea unui anturaj cu bani si conexiuni, a unui mediu care poate decide, care poate dispune si care poate executa actiuni ..ca atare el este parte a elitei. Cei doi profesori, a caror situatie financiara nu o cunosc, dar pe care o pot lesne banuii, nu au cum spera pentru moment la asa ceva. Daca vor reusi, vor deveni imediat somitati. Cel mai probabil membrii ai Academiei Romane si in cel mai scurt timp si doctori honoris causa pe la tot felul de alte universitati din lume. Dupa putina vreme Nobelul le va confirma reusita..In elita insa nu vor patrunde decat dupa ce vor indeplinii conditiile impuse de ea....

Elita nu are legatura directa cu calitatea unui om, ci cu disponibilitatea acestuia de a functiona intr-un anume sistem relational si desigur de posibilitatile lui pecuniare de a penetra acest sistem. Cel mai bun exemplu in acest sens fiind cazul, celebru deja, al oierului Gigi Becali.

Acest topic a fost editat de The Dude: 9 Nov 2010, 05:10 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 9 Nov 2010, 05:33 PM
Mesaj #13


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Nu m-am bagat pâna acum în discutia voastra ilustra.

Adolescend fiind, l-am bagat pe Paunescu în p... a ma-si pe toata viata, am urât ceea ce a vrut el sa zica ca ar fi poezie.

Si uite ca nici acum nu mi-am schimbat parerea.

Toti o sa crapam, azi sau mâine.

Exista un tunel la capatul luminii.

PS: Cei ce ati fost la Cenaclu...


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Nov 2010, 07:52 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Cla, ma friend...era mai bine daca continuai sa te abtii...dar de vreme ce ai ales sa te exprimi doua observatii:

1. Esti pe alt topic. (....pe alta planeta, in alt univers...ma rog, altundeva)
2. Despre cenaclu ar fi foarte multe de spus, dupa cum sunt si foarte multe de tacut.
E bine ca tu te-ai prins de mic cum stateau lucrurile..dar nu te mai lauda cu asta, ca nu-i nimic de lauda. E chiar pe dos thumb_yello.gif


QUOTE
Toti o sa crapam, azi sau mâine.


...poate tu. Eu am alte planuri in zilele urmatoare. Sa punem de-o coroana ???


Aaaaa, acum m-am prins, tu sti ceva ce noi nu stim ??... Ai o premonitie ??... te-ai gasit zilele astea cu mama Omida ??
Vine sfarsitul ???


....sau esti prada celeiasi stari de confuzie avansata care te-a impiedicat cu ani in urma sa intelegi efectele cenaclului si maretia poetului....

Acest topic a fost editat de The Dude: 10 Nov 2010, 09:21 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 10 Nov 2010, 10:31 AM
Mesaj #15


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(Cla @ 9 Nov 2010, 07:33 PM) *
Nu m-am bagat pâna acum în discutia voastra ilustra.

Adolescend fiind, l-am bagat pe Paunescu în p... a ma-si pe toata viata, am urât ceea ce a vrut el sa zica ca ar fi poezie.

Si uite ca nici acum nu mi-am schimbat parerea.

Toti o sa crapam, azi sau mâine.

Exista un tunel la capatul luminii.

PS: Cei ce ati fost la Cenaclu...


For what it's worth: +1


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Nov 2010, 10:47 AM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



hmm.gif unsure.gif hmm.gif subtil si adanc.... si complet in afara subiectului asa cum ne-ai obisnuit....Prietene, prieteni: e un topic Adrian Paunescu unde se injura, se huiduie si se spurca la liber..Acolo sunteti bine veniti si asteptati (de unii cel putin). Aici discutam despre elite...


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 10 Nov 2010, 12:36 PM
Mesaj #17


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



@ Dude.

Zi ce vrei, nu ma poti atinge.
Am învins un cancer, asa ca nu ma intereseaza ce vor sa spuna altii.
Si ce e pe dos, asta o s-o vezi cândva.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Nov 2010, 03:09 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Nu vreau sa te ating. Nu am nimic cu nimeni.
Aparam o idee, un crez, ceva care pentru mine a avut o mare valoare.
Mai mult eu cred ca atunci, ca si acum, a existat un talc ascuns al lucrurilor pe care eu si multi altii ca mine l-am deslusit.
Cred ca acolo, la cenaclu, se intamplau evenimente artistice majore...Orice altceva ar fi fost eu le percepeam asa si pentru mine asta conta.

Da, sigur...abia astept ca posteritatea sa faca dreptate in cazul asta.
de fapt ea a si inceput sa faca, asa ca v-om vedea impreuna...mai curand de cat crezi

Acest topic a fost editat de The Dude: 10 Nov 2010, 03:10 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 11 Nov 2010, 01:13 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Si cand colo' aici parca discutam Elitele... unsure.gif

Dude....Cla se pierde datorita unui teribil blocaj logic, venit din absenta unei minime atentii la aparente. rofl.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 08:52 AM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(cocosel @ 11 Nov 2010, 02:13 PM) *
Dude....Cla se pierde datorita unui teribil blocaj logic, venit din absenta unei minime atentii la aparente. rofl.gif


Cla se pierde pentru ca el este un ratacit convins ca se afla pe drumul bun...Dincolo de ironie, astept parerea ta despre elite. Ai vorbit atat de "colorat" despre masoni incat stau cu sufletul la gura abia asteptand sa iti aflu opiniile (ceva mai concrete) despre elite...poate despre raportul lor cu Ordinul...daca nu e prea mult ??


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 12 Nov 2010, 09:45 AM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(The Dude @ 9 Nov 2010, 07:07 PM) *
Pentru mine elitele sunt foarte precis delimitate.
Am studiat atent cazul intrucat identificasem la un moment dat un grup de persoane pe care l-am confundat cu elita (vezi topic "Insemnele Distinctiei").


In aceasta directie lucrurile mi se par clare.
Nu toate persoanele care constituie elitele sunt persoane distinse, si nu toate persoanele distinse fac parte din elita.

Daca am inteles bine tu sustii ca elitele, implicit cei ce le compun, reprezinta niste grupuri de virf ce pot influenta societatea ... pe plan social, cultural, economic etc.
Cum ramine cu cei pe care istoria, dupa multe decenii, ii trece in categoria elitelor, desi, in timpul vietii, contemporanii i-au ignorat, si, pe de alta parte, nu au putut influenta mersul societatii in care au trait?

Acest topic a fost editat de exergy33: 12 Nov 2010, 10:08 AM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 12 Nov 2010, 09:50 AM
Mesaj #22


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Dude, ce-ar fi sa ne lasi în pace, sa nu ne jignesti si sa-ti vezi de masonerie?
Oi fi eu un ratacit, dar sa stii ca nu pun pariu a o fi.

Dar nu-i bai, fiecare stie ce nu vrea. La fel ca daca te însori. "
"Ne întelegem, draga mea, ce nu stii tu nu stiu nici eu."


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 02:59 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Pace Cla...ca si tu imi placi... drunk.gif harhar.gif doof.gif hug.gif drunk.gif


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 03:39 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(exergy33 @ 12 Nov 2010, 10:45 AM) *
Daca am inteles bine tu sustii ca elitele, implicit cei ce le compun, reprezinta niste grupuri de virf ce pot influenta societatea ... pe plan social, cultural, economic etc.


Exact, Ibsen i-a numit pe cei ce le compun :"Stalpii Societatii"...si apoi i-a si explicat intr-o remarcabila piesa de teatru

QUOTE
Cum ramine cu cei pe care istoria, dupa multe decenii, ii trece in categoria elitelor, desi, in timpul vietii, contemporanii i-au ignorat, si, pe de alta parte, nu au putut influenta mersul societatii in care au trait?


E o confuzie de termeni. La fel ca in cazul userului Calfa.
Poti spune "elitele responsabile", sau "valorile neamului" si atunci esti precis localizat pe segmentul la care s-a referit el...
Sau poate istoria s-a gandit atunci numai la elita unui anumit grup care e statuata dupa alte criterii decat cele ce opereaza indeobste.
Ea, istoria se mai amuza si ea din cand in cand, plictisita si agasata de atata rigoare....


Insa, elita si elitismul au aparut imediat ce societaea a inceput sa se structureze pe verticala.
Tribal, elita era probabil compusa din shaman, leaderul de grup si una doua capetenii ...Ma indoiesc ca ei sa fi fost chiar cei mai valorosi membrii ai clanului.
Dupa cum, de cele mai multe ori, istoria nu isi aminteste usor de aproape niciunul din personajele de la curtea regelui X dar isi reaminteste fara sa clipeasca de invatatii si oamenii de valoare ai epocii respective pe care in timpul lor numai o minoritate ii cunostea...

Acest topic a fost editat de The Dude: 13 Nov 2010, 07:04 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 15 Nov 2010, 02:00 PM
Mesaj #25


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Termenul de elite ar trebui sa desemneze persoanele care fac istoria. A fi cel mai bun profesor de muzica, avocat, oncolog, filosof, teolog, chiar sociolog nu inseamna neaparat ca ai intrat in acest club privilegiat. Pentru simplul fapt ca simpla competenta intr-un domeniu nu iti confera automat accesul la decizie. Este vorba despre acele decizii care ofera maselor un cadru in care se pot manifesta 50 sau 100 de ani in domenii precum cel economic, politic, stiintific, artistic etc.
Un observator care pricepe cate ceva despre mersul lucrurilor mai mult decat la firul ierbii nu este totusi o elita pentru ca nu se simte in stare sa influenteze aproape cu nimic trendurile. Dar nici maselor parca nu apartine in totalitate.



--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 15 Nov 2010, 02:20 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(andra_v @ 15 Nov 2010, 02:00 PM) *
A fi cel mai bun profesor de muzica, avocat, oncolog, filosof, teolog, chiar sociolog nu inseamna neaparat ca ai intrat in acest club privilegiat.

Va contraziceti singura in ce enuntati. Va recomand a citi Dictionarul Limbii Romane, face bine. Elita inseamna cel mai bun intr-un domeniu.
Daca dvs nu vreti sa-i bagati in clubul ala privilegiat este doar treaba dvs personala.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 15 Nov 2010, 04:42 PM
Mesaj #27


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



"Teoria elitelor in viziunea fondatorilor: http://www.akademia.ro/articole.php?view=21


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 16 Nov 2010, 12:19 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Off Dude!!

Sunt multe si putine...pe care le putem dezvolta aici. rolleyes.gif
Un urs purtator de cruce conduce o procesiune.Un lup tinand o lumanare aprinsa merge inaintea unui porc si a unui berbec, purtatori de relicve; toate aceste patrupede defileaza cu piosenie, in timp ce la altar poate fi vazut un magar oficiind mesa...Iata un portret al Elitei. rofl.gif

Daca dezbatem si Ordinul in ecuatie...atunci complicam auditoriul. ohyeah.gif
Daca stabilim ca punct de plecare universul ca un amplu santier de constructii in care fiecare dintre noi suntem chemati sa edificam prin eforturile noastre un monument unic atunci cu totii putem fi sau suntem inconstient parte a Elitei si in esenta a Ordinului. mwah1.gif Insa nu totii suntem fiinte de exceptie...accept asta..nu totii incercam sa ne ingaduim cu prisosinta momente pentru a ne reculege si a gasi aceea cheie...pentru ca in zilele noastre suntem rapusi de un zel (citeste tel) invers.Intr-atat ne absoarbe lupta vietii astfel incat nu mai avem timp pentru a reflecta in liniste si a practica Arta Suprema a Gandirii.

A fost o perioada indelungata in care distrugerile fanatismului orb aveau sa hraneasca visul unei regenerari universale prin iubire si cunoastere.Imaginatia odata starnita pe aceasta cale, au trezit atunci fantezistii carora nu le mai pasa ca afirmatiile lor inselatoare sau sprijinit pe documente ridicol antedatate, daca nu falsificate pe de-a-ntregul. In absenta atunci cat si acum a oricarei autoritati constituita si recunoscuta, fiecare dintre noi am vrut cel putin ideatic sa ne amestecam in reformare sau perfectionare.Atunci au aparut ca si acum din toate partile organizatii dintre cele mai pestrite cu sisteme in grade....si ca intotdeauna cele mai noi aparute, voiau, sa treaca drept cele mai vechi si mai ilustre dintre toate.Asa s-au perpetuat legende mincinoase care au flatat din ce in ce mai mult vanitatea celor care le vanau.Devenise o moda (citeste devine o moda) era de bonton sa apartii uneia sau alteia mai ales ca misterele incita curiozitatea generala, crezandu-se ca ele sunt aceea cheie a enigmelor.Toate astea insa nu obligau la nimic si nici la intelegerea absoluta...de omni re scibili et quibusdam aliis...Si totusi pentru ca ei devenisera acerbi pazitorii ai acelui jar aprins sub cenusa propriilor ignorante...au ajuns sa deranjeze spiritele mai evoluate care dispretuiau cioplirea cu modestie a pietrei brute.(si asta pentru ca nu pricepeau si nu pricep nici acum mare lucru)Acestia s-au asimilat cu fantezistii si au creat Ordinul.
Insa Ordinul nu presupune ca intrinsec reprezinta Elita...si asta doar pentru ca nu a stiut intotdeauna de-a lungul timpului sa-si identifice personajele luminii.Nu totii cei care participa la constructie sunt egal luminati...nici o idee geniala nu poate fi strict personala pentru ca atunci cand gandeste omul evoca; si nu poate evoca decat ceea ce exista dinainte.Orice vietate se constituie specie sale, prin aportul experientei ancestrale.Orice nou nascut mosteneste in acest fel o rasa veche ce retraieste in el, cum si el a trait, la randu-i, pe tot parcursul lantului ce l-a precedat.
De aceea trebuie sa intelegem totii suntem Elita...dar poate unii nu am reusit sa ne descoperim inca ca si parte a ei sau nu am ales cheia potrivita pe care sa o urmam...
Daca iti ofer un costum de scafandru tu nu ai avea nici o urma de regret asupra zarilor de la suprafata..pentru ca trebuie sa urmezi consecvent ceea ce poti vedea in semiintuneric...asa si oamenii trebuie sa se foloseasca optim de ceea ce subconstientul le-a harazit....daca nu o fac se exclud din cadrul empiric elitist.Totusi nimeni nu iti impune sa actionezi ca si cum ar trebui sa-ti petreci toata viata pe fundul apei..tu ai coborat acolo doar ca sa-ti indeplinesti o misiune...exact ca si in cazul oamenilor care in numele unui plan divin imbraca haina unor personalitati.De aceea dintr-un instinct atavic se impune chiar daca in prisma unor practici naive ca oricine sa traiasca astfel incat, in urma sa, binele facut sa se perpetueze altfel decat o mostenire impozabila.Cata vreme aceastea vor fi calauzitoare omul nu va dispare si se va transforma..ca un adevarat far benefic...si va impune timpului ceea ce Elita o face doar intr-o epoca.Faima este o jalnica parodie a adevaratei omenirii ca si zgomotul creat in jurul unei categorii pe o treapta ce se intuieste a fi deasupra valului de ceata.
Elitele pier la fel ca si membrii ei singurul lucru care ramane este fapta generoasa in folosul celor multii.
Ordinul nu stiu daca asigura plansa tuturor... unsure.gif

Acest topic a fost editat de cocosel: 16 Nov 2010, 12:20 AM


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 16 Nov 2010, 12:32 PM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Elitele pot fi creatoare de mediu si mediul poate crea elite. Nu mi se pare corect sa spui ca elitele nu se pot dezvolta din cauza mediului, asa cum nu mi se pare corect ca elitele care se dezvolta intr-un mediu sa formeze “bisericute” deoarece nu au putut influenta, schimba mediul respectiv, atribuindu-si calitati, puteri, bazate pe cultura lor superioara mediului. Elitele cum spunea cineva aici trebuie sa lucreze in folosul celor multi, o elita care nu a reusit sa-si influenteze mediul in care se dezvolta nu poate fi considerata o elita ci un individ oarecare, ce crede despre sine ca este mai destept decat ceilalti. Daca este sa ne uitam in istorie vedem ca marii ganditorii, cercetatori, muzicieni, etc. elitele acestei lumi au modelat lumea in care traim, mediul in care traiau si ei, asa cum si mediul i-a influentat pe ei sa faca ceea ce au facut. Cred ca este valabil si pentru elitele din Romania, cele care mai exista, academicienii, cercetatorii, artistii, etc. s-au cocotat intr-un turn de fildes de unde privesc si se minuneaza de mocirla de la picioarele lor. Aceste elite romanesti exista de ani buni in pozitiile respective, au trecut cu gandirea si bagajele dintr-un sistem social in altul dar au ramas tintuite in acelasi turn. Pe vremea comunistilor le-a fost frica de prezent azi sunt confruntati cu aceiasi frica si neputinta cand vad ca mediul lor se dezvolta fara interventia domniilor lor, obligandu-i sa constate ca mediul nu mai da doi bani pe elite, ca si-a format propriile “elite”.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 16 Nov 2010, 05:46 PM
Mesaj #30


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Cu alte cuvinte, un individ, pe langa anumite calitati intelectuale, fizice ori sufletesti are nevoie si de caracter pentru a fi considerat um membru al elitei.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 16 Nov 2010, 07:23 PM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Numai idealism razbate de aici...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 16 Nov 2010, 08:59 PM
Mesaj #32


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(The Dude @ 12 Nov 2010, 03:39 PM) *
Insa, elita si elitismul au aparut imediat ce societaea a inceput sa se structureze pe verticala.

Tribal, elita era probabil compusa din shaman, leaderul de grup si una doua capetenii ...Ma indoiesc ca ei sa fi fost chiar cei mai valorosi membrii ai clanului.


Ai uitat de Sfatul Batranilor... smile.gif




--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 16 Nov 2010, 09:18 PM
Mesaj #33


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(cocosel @ 9 Nov 2010, 03:41 PM) *
Nu cred ca azi mai avem o asa zisa elita.

Nu poti fii o elita daca nu esti supusa democratic majoritatii.In toate cazurile trebuie sa se impuna prin respect si admiratie.


Din pacate astazi vectorii prezenti anihileaza orice ierarhie care ar ajuta impunerea unor trepte a valorilor recunoscute pentru ca masa ambiguua este mult mai usor de controlat fara un reper cuantificabil.Nu ne ramane decat sa descifram printr-un efort rational daca valorile creeaza elita sau elita creeaza valorile? unsure.gif jamie.gif


Eu cred ca mai este cate un "ratacit" pe ici pe colo... care nu se supune majoritatii, cocosel... mwah1.gif

Pai vezi tu ca te cam contrazici singur, zic eu. Cum poti sa te impui, daca te supui?? smile.gif
De fapt revenind la prima idee... Consideri ca daca majoritate crede ca este bine sa furi, cel care "aspira" la un loc in elita trebuie sa le acorde tot sprijinul? ... Eventual sa le dea si lectii?... biggrin.gif

Nu, mai degraba elita recunoaste si respecta valorile autentice. jamie.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 16 Nov 2010, 10:34 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE(Rehael @ 16 Nov 2010, 09:18 PM) *
Eu cred ca mai este cate un "ratacit" pe ici pe colo... care nu se supune majoritatii, cocosel... mwah1.gif Pai vezi tu ca te cam contrazici singur, zic eu. Cum poti sa te impui, daca te supui?? smile.gif


Nu stiu despre cine vorbesti!! mwah1.gif
Interesant ca ai descoperit aceasta polivalenta am putea spune incoerenta..dar nu este ce pare.
Sunt doua fraze total distinse...Elita nu poate fi decat supusa colectivului care o identifica...poate mai bine spus ar fi sensul de dependenta..(dexul atribuie: SUPÚS adj., s. I. 1. adj. v. dependent. 2. v. subjugat. 3. v. servil. 4. preaplecat)
Pentru a fi insa dependenta trebuie stabilita ca fiind ceva concret....stabil in timpul si spatiul dat.Din momentul in care majoritatea momentului o identifica si o asuma...incepe validarea in cadrul societatii si a timpurilor ce vor veni.Dar asta presupune impunere...si nu degeaba am continuat sa exemplific cum Ordinul a reusit acest lucru prin atragerea unor fantezii care i-au asigurat o identitate mai mult decat venerabila.
Istoria este scrisa numai de invingatori...si in cea mai mare parte acestia au fost considerati intotdeauna Elita chiar daca mijloacele prin care au obtinut succesul au fost criticabile.


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 16 Nov 2010, 11:45 PM
Mesaj #35


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(cocosel @ 16 Nov 2010, 10:34 PM) *
Istoria este scrisa numai de invingatori...si in cea mai mare parte acestia au fost considerati intotdeauna Elita chiar daca mijloacele prin care au obtinut succesul au fost criticabile.


Pai, vezi tu, draga, eu nu m-as grabi sa incadrez intr-o elita si pe cei carora li s-ar putea reprosa ca nu au fost fair-play... S-or fi invartit prin prejurul ei si doar atat. Hai sa zicem ca unii mai gresesc, fiindca nimeni nu-i perfect, dar fara merite personale deosebite in ceea ce priveste punerea in slujba umanitatii, ma tem ca nu prea fac doua parale, oricat de cultivati ar fi acesti oameni.


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 10:25 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman