HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Vampirismul Energetic, interviu, marturii, detalii
mothman
mesaj 20 May 2010, 01:29 PM
Mesaj #71


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE(little1)
ai pus punctul pe i. cand studiezi mistica esti implicat, pentru ca unul din principii este ca nu te poti separa in mod absolut de ceea ce studiezi. am mai auzit ideea asta si in fizica cuantica, parca. dar nu asta vroiam sa spun. ci faptul ca sunt doua domenii diferite, mistica si stiinta, care se studiaza cu parti diferite din tine. e ca si cum cineva ar studia astronomia cu microscopul, si microbiologia cu telescopul. sunt doua lucruri diferite, dar sunt complementare, nu contrare

little1, lucrurile sunt simple. Raspunde-mi la urmatoarea intrebare: exista rezultate in tot acest joc de care vorbesti, in toata aceasta asa-zisa actiune in care aduci vorba de aure de energie, etc ? Daca da, cum iti dai seama ? Pe de-o parte spui ca e vorba de ceva masurabil, pe de alta parte spui ca cercetatorii n-ar trebui sa masoare nimic, ci doar sa practice. Hotaraste-te. Asadar, daca vorbim de ceva palpabil, de rezultate - si ma gandesc ca ar trebui sa exista ceva, pentru ca altfel nu vad cum ai putea cuantifica progresul - automat discutam si despre ceva ce poate fi abordat cu mijloace stiintifice. Uite, toate celelalte fenomene amintite de mine intr-un post anterior (telepatie, clarviziune, radiestezie, etc.) au fost cercetate d.p.d.v. stiintific dar fara rezultate satisfacatoare. Defapt, studiile nu doar ca n-au fost satisfacatoare, ba chiar au infirmat. Si daca au infirmat de atatea ori, nu-i oare corect sa tragem concluzia ca nu-i ceva pe bune ? In studiile care au parut sa confirme s-a dovedit de fiecare data ca rezultatul pozitiv nu era altceva decat o consecinta a masurilor de control neadecvate. Asadar, lucrurile nu sunt asa de complicate cum par la prima vedere. E de ajuns sa sa determine ca este vorba de un coeficient de corelatie care sa fie statistic semnificativ si gata, avem rezultate concrete. Daca rezultatele obtinute de studiul initial sunt confirmate si de alte studii independente, folosind metodologii riguroase si statistica, avem de-a face cu un fenomen caruia nu-i mai contesta nimeni existenta. Asa, ce facem, propunem mecanisme fiziologice complexe si inventam particule care ar putea face fenomenul posibil, chiar inainte de a stabili daca chiar vorbim de-un fenomen pe bune ?

Ai spus ca stiinta nu-si permite sa faca compromisuri si ca mistica isi permite si unele verigi lipsa. Isi permite si stiinta. Tocmai am dat un exemplu. E de ajuns sa se stabileasca faptul ca rezultatele pe care le pretinzi nu sunt rodul intamplarii si ca e vorba de un coeficient statistic semnificativ. Punct. Asta-i saltul, pentru ca stiinta chiar daca pe urma ridica din umeri cu privire la cum se face ca e posibil, recunoaste validitatea fenomenului, recunoaste faptul ca-i un fenomen pe bune, doar ca nu se stie cum se face de functioneaza.
QUOTE(little1)
nu cred ca exista vreun om in viata care sa nu fi avut parte de evenimente inexplicabile. insa este adevarat ca poti gasi intotdeauna o explicatie convenabila, conforma cu paradigma pe care ai ales-o, care sa nu te forteze sa re-evaluezi ceea ce credeai ca stii despre realitate. e valabil si pentru stiinta si pentru mistica. that's why i said, i love science

Stii cum stau lucrurile ? Intotdeauna e bine sa gandim probabilistic, iar din punctul asta de vedere sansele sunt infinit mai mari sa fie vorba de-o explicatie rationala, mai la indemana, atunci cand vine vorba de trairea a ceva ce pare inexplicabil. De ce sa complici lucrurile ? De ce sa alegi varianta mai complicata, cand aceasta are sanse infime ? Doar pentru ca-i mai interesant si concorda cu perspectiva pe care o ai asupra lumii ? Mie mi se pare ca ce spui tu aici legat de paradigma se aplica in primul rand celor care fac apel la explicatii complicate acolo unde exista unele mult mai la indemana si cu mult mai multe sanse. Asa se procedeaza si in stiinta, unde intre doua teorii concurente va fi intotdeauna de preferat cea care face apel la cat mai putine aspecte. E vorba de Briciul lui Occam. Asta ca tot zici ca-ti place stiinta.


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 20 May 2010, 01:32 PM
Mesaj #72


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



@exergy:
Īn articolul postat de little1 scria că e vorba de radiaţie ultravioletă, 380 nm. Sunt mai multe detalii acolo, iar biofotonii şi radiaţia respectivă este tratată separat de bioluminescenţă, care este produsă de luminofori īn cu totul alte scopuri şi este mult mai intensă, īn domeniul vizibil.
wikipedia

Acest topic a fost editat de Erwin: 20 May 2010, 01:34 PM


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 20 May 2010, 04:32 PM
Mesaj #73


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



@mothman

1. nick-ul si avatarul tau sunt interesante... mi-au adus aminte de film. ca si om care prefera stiinta, cum se face ca te-a atras atat de mult incat sa ti le pui ca si imagine reprezentativa?

2. (oarecum retorica) avand in vedere ca topicul este incadrat la 'Dincolo de Ratiune', cum consideri, este mai bine sa critic eu metafizic stiinta, sau sa critici tu stiintific metafizica? sau n-ajungem la niciun rezultat astfel?
cu tot respectul, nu uita ca esti invitat intr-un domeniu in care stiinta n-are competenta.
stiinta este competenta in stiinta, mistica in mistica - logic, nu?
(in alta ordine de idei, evolutia gandirii umane, ca si evolutia speciilor, tinde sa pastreze in special ceea ce e adecvat si functional)
n-ar fi tocmai corect s-o spun, totusi in cadrul acestui domeniu, in cardul acestei odai a Hanului, nu stiinta este pe pozitie de putere.
stiinta este un invitat... so... as vrea sa tinem totusi cont ca nu suntem intr-o dezbatere stiintifica.

3. crezi sincer ca stiinta poate explica totul?
pentru mine stiinta este doar o perspectiva asupra realitatii...
n-as indrazni sa spun ca mistica este altceva decat alta perspectiva asupra realitatii.
pentru mine, a reduce totul la o singura perspectiva este o gandire la fel de corecta cu cea care afirma ca pamantul este in mijlocul universului.
gandirea stiintifica n-are monopolul asupra realitatii. la fel cum nicio religie n-are monopol asupra lui dumnezeu.

eu as spune ca stiinta si metafizica sunt la fel de masurabile, dar este un pas prea mare in dialogul nostru, asa ca optez pentru pozitia de mijloc.
(pentru moment prefer adevaruri partiale folositoare, decat un adevar absolut care nu m-ajuta cu nimic. da, e optica utilitarista. )
putem formula deci si asa:
- stiinta are proprii ei parametri, in afara carora nu mai are coerenta.
la fel si in metafizica.
orice experiment stiintific are niste parametri de baza, conformi cu ceea ce se vrea demonstrat.
parametrii de baza ai metafizicii nu sunt stiintifici. sa n-amestecam lucrurile.
am incercat eu oare sa explic metafizic stiinta? no way, n-am competenta, si stau in banca mea.
si metafizica are logica ei si sistemul ei, in cadrul parametrilor caruia ea functioneaza.
stiinta poate fi masurabila stiintific,
metafizica poate fi masurabila metafizic.


e mai usor de acceptat, si mai de bun simt, nu?
(o sa ti se para ca ma contrazic, insa discursul este pe mai multe nivele, si sare de pe unul pe altul, imi permit libertatea asta)
odata ce am separat borcanele, nimeni nu se mai cearta cu nimeni, fiecare e specialist in domeniul lui, si cand are o nelamurire legata de domeniul celuilalt, se duce la specialistul in cauza si pune intrebari.

daca este sa mergem un nivel mai departe, lucrurile arata asa:
- legat de masurabil-nemasurabil, exista doua cai, prima din ele este stiintifica.
este in lucru de multa vreme, si aplicatii exista cel putin la nivelul armatei si serviciilor secrete - stiu cum suna, dar ai putina rabdare.
nu e gandire conspirationista, ci capitalista.
stiinta este platita de politica si de economie.
stiinta este un slujitor, si nu un stapan.
cata vreme stapanii nu-i vor da voie, noi in scoli si facultati vom fi invatati ca aceste lucruri sunt pseudostiinte.
asa vom fi formati, programati, si asa vom gandi. si n-o sa-i dea voie pentru ca vor pierde un imens monopol asupra oamenilor.
e regula profitului, that's all. no biggie.

iar eu, pentru ca n-am pretentii nici de mistic nici de savant am suficienta gandire libera sa cercetez si un domeniu si celalalt, si sa-mi imbunatatesc viata mea cu ajutorul amandurora. nu fac descoperiri in numele si pentru folosul umanitatii, ci pentru folosul meu personal, ma rog, si al celor care imi cer ajutorul, si acest folos personal este ceea ce decide daca un lucru este functional sau nu. altfel, for pitt's sake, as face ceva mai util.

am zis deja, exista deja aparatura care masoara, doar ca nu este voie sa se vorbeasca despre subiect, sau este ridiculizat. din pacate nu pot da amanunte, insa informatie de foarte buna calitate exista deja pe internet, tot ce ai de facut e sa cauti cu o minte sceptica dar deschisa. faptul ca exista nu-l mentionez ca si dovada in sprijinul afirmatiei mele, ci ca si constatare... macar din discutie sper ca ti-ai dat seama ca sunt destul de serios cat sa nu vorbesc fara acoperire. din pacate este singura 'garantie' care o ai.

masurabil mai poate insemna ca poate fi masurat prin controlul pe care il obtii asupra functiilor vitale autonome, si care pot fi inregistrate cu aparatura medicala.
mai poate insemna un altfel de control asupra altui tip de functii, care la randul lor pot fi masurate obiectiv prin aparate de masura..
nu este nici vina mea ca nu pot sa-ti dau detalii, nici vina ta ca aceasta informatie nu circula.
dar e bine sa o notezi in minte, si ca un om cu mintea deschisa si sceptica, sa fii atent cand va apare in calea ta o astfel de informatie.

@exergy

- ma intereseaza ideea pe care ai mentionat-o, si anume ca fenomenele de vampirism pot fi explicate si stiintific.
te rog frumos daca nu ti-e greu, sa o dezvolti putin mai mult.

raspunsul pentru exergy: din pacate n-am cum sa formulez o teorie stiintifica care sa valideze experientele mistice, tot ceea ce pot este sa ofer elemente ca si o punte comuna pe care ele pot dialoga. nu ma refer la modul general, ci la intelegerea ta, a mea, ca oameni.
adica, daca vrem sa folosim ambele domenii in viata noastra.
am spus atat cat ma duce competenta, si daca as fi sincer cu mine insumi si cu voi ar trebui sa ma opresc.
oricum, sa stii ca cercetarea mistica este numita 'cale personala' pentru ca este o investigatie in care nu esti angrenat doar mental. ci cu toata fiinta ta.

@erwin

- o mentiune, am recitit ultimele tale mesaje, m-au bucurat, ca si dorinta sincera de a explica lucrurile... mi-ar placea daca ai continua.


As prefera sa revenim la subiect, daca se poate ajutati de prezentarea ideii lui exergy. Daca printre cei care prefera stiinta mai exista persoane dispuse sa explice stiintific fenomenul de vampirism, eu cel putin vreau sa invat...

Multumesc tuturor

E

Acest topic a fost editat de little1: 20 May 2010, 06:59 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 20 May 2010, 04:32 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Erwin
mesaj 20 May 2010, 09:24 PM
Mesaj #74


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Abordarea mea se vrea mai degrabă filosofică şi īn speţă legată de propriile convingeri şi observaţii. Nici eu nu sunt specialist şi cunosc prea puţine despre mistică, dar cum am spus, este loc īn Univers şi pentru altceva decāt ce putem cunoaşte riguros, ştiinţific, dar totuşi critic, fără a abandona raţiunea sau logica lucrurilor, cum spune şi mothman.

Dacă fenomenele descrise au o bază reală, printr-o abordare corectă, sistematică, logică, ele pot fi diferenţiate de simple presupuneri. Omul are capacitatea de a detecta noul, de a primi informaţii pe care īncă nu le-a putut corobora cu ceva cunoscut - lucru cu care se ocupă ştiinţa. Pentru supravieţuire īntr-un mediu dinamic această capacitate este vitală, de a detecta suficient de devreme acele mici schimbări care pot produce modificări majore şi care pot afecta viaţa, de a fi analizate suficient de rapid şi de a face predicţii pe baza experienţelor anterioare. Ştiinţa se ocupă exclusiv de acele lucruri şi fenomene care se repetă, care au o relevanţă oarecare, mai mare sau mai mică īn viaţă, īn tehnologie, īn cercetare etc. Rămāne un īntins domeniu al cunoaşterii care ne este accesibil prin simţuri care nu face obiectul ştiinţei. Mai mult, Universul este cu mult mai mare decāt domeniul cunoaşterii. O parte din aceste fenomene le putem observa, dar nu le putem asocia cu nimic cunoscut. Mintea fie le aşează raţional īntr-un registru "de cercetat ulterior" sau le ignoră, fie le clasifică automat īn categoria fenomenelor misterioase, stranii, mistice. Depinde de foarte mulţi factori cum anume privim la un moment dat un anumit fenomen, īn ce mod īl analizăm sau nu. Există diferenţe notabile īntre oameni privind acest aspect, ţinānd de inteligenţa raţională/emoţională, de percepţie, de instrucţie şi de experienţa fiecăruia. Dacă e vorba de un fenomen mistic, mai degrabă este judecat şi analizat utilizānd partea emoţională decāt cea raţională a minţii. Īn acest fel īmi explic faptul că cei antrenaţi din acest punct de vedere ar putea "vedea" lucruri pe care ceilalţi, antrenaţi doar pe partea raţională nu le-ar "vedea".

Acest topic a fost editat de Erwin: 20 May 2010, 09:28 PM


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 20 May 2010, 10:44 PM
Mesaj #75


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE(gypsyheart)
Pai e simplu, unii au niste limite mai extinse decat altii. Ceea ce pentru tine este/pare imposibil (la momentul prezent), pentru un altul este posibil

Daca aici te referi la capacitati parapsihologice, ma vad nevoie sa te contrazic din nou. Daca oamenii astia exista, sunt convins ca ar putea sa si dovedeasca. Faptul ca n-a reusit nimeni sa dovedeasca asta, ma face sa cred ca nu vorbim de fenomene reale, ci doar de o mostenire ce provine din gandirea magica.
QUOTE(gypsyheart)
Ideea era, pe ce se bazeaza credinta ta? Ai obtinut-o parcurgand anumite "experimente", sau pur si simplu ai luat de'a gata ce ti'au zis altii?

Credinta mea in ce ? In faptul ca parapsihologia este pseudostiinta si nimic mai mult ? Daca da, vezi mai sus - lipsa de rezultate; studii care infirma; faptul ca premiul de 1 milion de $ oferit de James Randi Educational Foundation sta bine-mersi la loc de cinste de ani buni, pentru ca nici o persoana care pretinde ca are astfel de capacitati nu e in stare sa treaca nici macar de probele preliminarii. In randul adeptilor toti uimesc lumea cu trucurile lor, dar cand vine vorba de experimente riguroase, le dispar brusc toat puterile.
QUOTE(gypsyheart)
Este sugestiva pentru nivelul la care sunt dispusi sa se implice anumiti oameni in "studiul" spiritualitatii.

Daca rezultatele alea exista, inseamna ca pot fi cuantificate intr-un fel sau altul. Altfel, de unde stii ca nu-i doar pierdere de timp ? Ai un insight care-ti spune ca esti pe drumul cel bun sau vezi niste rezultate ? Daca exista rezultate, ele pot fi investigate si cu mijloace stiintifice.
QUOTE(gypsyheart)
Stii ce, decat sa filozofezi pe marginea "starilor de constiinta modificata" mai bine incerci sa le studiezi si practic, adica traindu-le

N-as numi asta studiu, sincer sa fiu. Apropo, chestiile astea sunt studiate. Mare parte din psihologia transpersonala cu asta se ocupa, de exemplu. Dar, din pacate, are si unele premise gresite, iar asta nu face decat s-o traga in jos.
QUOTE(gypsyheart)
Oricum, in sfera spiritualitatii, acest "a privi din exterior" e cam fara sens

Spiritualul asta poate fi studiat din mai multe perspective, iar perspectivele care o fac din exterior au avantajul de a te pastra obiectiv in anumite privinte. Il putem aborda atat prin prisma psihologiei, precum si dintr-o perspectiva a neurostiintelor sau, si mai frumos, din cea a antropologiei culturale.
QUOTE(gypsyheart)
Initial era vorba de sfera generala a spiritualitatii, sau ma rog, paranormalului cum ii zici tu

Eu nu obisnuiesc sa le amestec, desi amandoua demersurile au cam aceleasi radacini. Din motivul asta nu cred ca este musai sa le tratam neaparat separat. Cu toate astea, de amorul artei si pentru o mai clara argumentatie, poate ar trebui sa ne limitam totusi doar la paranormal si parapsihologie. Am discuta pe chestii mai concrete.


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 21 May 2010, 08:16 AM
Mesaj #76


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



......

QUOTE
@exergy

- ma intereseaza ideea pe care ai mentionat-o, si anume ca fenomenele de vampirism pot fi explicate si stiintific.
te rog frumos daca nu ti-e greu, sa o dezvolti putin mai mult.


Am sa o iau asa mai scolareste cu explicatiile.
unsure.gif Eu inca nu m-am lamurit despre biofoton.
In dictionar se zice ca ar emite energie luminoasa (adica in spectrul vizibil, deci detectabila cu ochiul liber), Erwin citeaza din wikipedia unde se spune ca ar fi vorba de radiatie in banda ultravioletelor (UV), aceasta nefiind vizibila cu ochiul liber.
Limita de vizibilitate ar fi undeva intre 0.38 microni --> 0.4 microni ( 380 nm -->400nm).
Sunt obisnuita sa lucrez in micrometri nu cu nanometri smile.gif .
Ca sa fiu mai explicita am inserat imaginea spectrului electromagnetic complet.



Dar nu asta e relevant, caci daca analizam cu atentie spectrul vedem ca banda cuprinsa intre 0.1 microni si 100 microni o reprezinta banda radiatiei termice, deci conform ambelor definitii, energia radiativa a biofotonilor e o radiatie termica ( vizibila sau invizibila, asta ramine sa ma lamuresc pe parcurs).

Cu ce se deosebeste radiatia termica de celelalte tipuri de radiatii ce compun spectrul?
Se deosebeste prin faptul ca in momentul in care e absorbita duce la cresterea temperaturii obiectului absorbant.

La ora actuala avem sensori cu ajutorul carora putem detecta variatii de temperatura de ordinul miimilor de grad Celsius si chiar mai mici.

Pe de alta parte stim ca energia e o cantitate masurabila deci si transferul de energie, atunci cind are loc, poate fi masurat sau ii pot fi masurate efectele.

Plecind de la premisa ca vampirismul energetic reprezinta o manifestare fizica reala, atunci eu il pot vizualiza in felul urmator : un sistem radiant compus dintr-un emitator de energie (victima) si un absorbant (vampirul energetic rolleyes.gif ).
Daca energia transferata intre cei doi ar fi o energie radiativa, fara nici un fel de dubii, ea ar fi putea detectata si masurata.

Pe mine doar cantitatile masurabile sau efectele unui transfer ( masa, energie, concentratie...) ma pot convinge de existenta fenomenului.

Daca energia absorbita de vampir nu poate fi masurata, si totusi se constata un efect ( secatuirea fizica, oboseala etc, cum l-ai denumit-o anterior), ma gindesc ca poate nu e vorba de un transfer de energie ci de o interferenta nebenefica ale undelor cerebrale celor doi.

Acest topic a fost editat de exergy33: 21 May 2010, 08:19 AM


--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 21 May 2010, 10:23 AM
Mesaj #77


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@mothman
QUOTE
Daca aici te referi la capacitati parapsihologice, ma vad nevoie sa te contrazic din nou. Daca oamenii astia exista, sunt convins ca ar putea sa si dovedeasca. Faptul ca n-a reusit nimeni sa dovedeasca asta, ma face sa cred ca nu vorbim de fenomene reale, ci doar de o mostenire ce provine din gandirea magica.

Da, ma refeream la posibilitatile pe care le-ai mentionat tu, dar nu numai...
Da, daca exista ar putea sa si dovedeasca.
De ce esti asa de sigur ca nu a reusit nimeni sa dovedeasca? Ca nu s-a dat la televizor?
QUOTE
Credinta mea in ce ? In faptul ca parapsihologia este pseudostiinta si nimic mai mult ? Daca da, vezi mai sus - lipsa de rezultate; studii care infirma; faptul ca premiul de 1 milion de $ oferit de James Randi Educational Foundation sta bine-mersi la loc de cinste de ani buni, pentru ca nici o persoana care pretinde ca are astfel de capacitati nu e in stare sa treaca nici macar de probele preliminarii. In randul adeptilor toti uimesc lumea cu trucurile lor, dar cand vine vorba de experimente riguroase, le dispar brusc toat puterile.

Ca fenomene ca telepatia de exemplu nu exista.
Sincer, eu ma indoiesc ca nu exista rezultate. Daca oamenii cred (ca tine) ca aceste fenomene sunt pur si simplu o nascocire, ei nu se mai gandesc la ele. Daca nu se mai gandesc la ele, si nu sunt preocupati de astfel de lucruri, cineva care are interesul sa le foloseasca intr'un sens negativ e mai castigat. Ca are mai putini "competitori".

Faptul ca nu i-a luat nimeni banii lui Randi arata mai multe lucruri:
- nu a venit vremea demonstratiei
- cei care ar putea sa demonstreze nu sunt dispusi sa se vanda ca tarfele, chiar si pentru 1 milion de dolari
- James Randi nu merita o astfel de demonstratie

Oricum, am inteles pe se bazeaza scepticismul tau. SA fii sanatos cu el!
QUOTE
Daca rezultatele alea exista, inseamna ca pot fi cuantificate intr-un fel sau altul. Altfel, de unde stii ca nu-i doar pierdere de timp ? Ai un insight care-ti spune ca esti pe drumul cel bun sau vezi niste rezultate ? Daca exista rezultate, ele pot fi investigate si cu mijloace stiintifice.

Eu cred ca unele pot si cuantificate, iar altele nu poti fi cuantificate. Cum cuantifici tu tacerea???
Poti sa masori sunetul, manifestarea, dar tacerea cum o cuantifici? Cand incepi sa o masori, deja "te-ai miscat"....

Miscarea cautatorului spiritual e spre nondualitate. Cu cat se apropie mai mult de aceasta nondualitate, cu atat e mai putin posibil sa investighezi "rezultatul". Ideea ca poti sa investighezi ORICE cu metode stiintifice, mi se pare cel putin aroganta, ca sa nu zic mai mult...

QUOTE
N-as numi asta studiu, sincer sa fiu. Apropo, chestiile astea sunt studiate. Mare parte din psihologia transpersonala cu asta se ocupa, de exemplu. Dar, din pacate, are si unele premise gresite, iar asta nu face decat s-o traga in jos.

Mda, pentru unii studiul inseamna doar s-o frece la rece cu mintea. E alegerea ta. Insa, de ce te miri ca primesti exact ceea ce dai?
QUOTE
Spiritualul asta poate fi studiat din mai multe perspective, iar perspectivele care o fac din exterior au avantajul de a te pastra obiectiv in anumite privinte. Il putem aborda atat prin prisma psihologiei, precum si dintr-o perspectiva a neurostiintelor sau, si mai frumos, din cea a antropologiei culturale.

Exteriorul si interiorul sunt legate, la fel cum expirul e legat de inspir.
Obiectivitatea nu inseamna sa ramai doar in exterior, ci sa curgi liber intre cele doua.
Din pacate, pentru multi oameni a fi obiectiv este un eufemism pentru teama de implicare, de viata. Suspectez ca acest fenomen e prezent si in randul cautatorilor spirituali.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 21 May 2010, 12:11 PM
Mesaj #78


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE(little1)
nick-ul si avatarul tau sunt interesante... mi-au adus aminte de film. ca si om care prefera stiinta, cum se face ca te-a atras atat de mult incat sa ti le pui ca si imagine reprezentativa?

Folosesc nickname-ul asta inca de pe vremea in care eram si eu fascinat de chestiunile astea misterioase si care fac imaginatia multora sa zburde. A fost o vreme in care citeam cu foarte mare interes publicatii precum Revista fenomenelor paranormale, Lumea misterelor sau Formula As. Si acum citesc sau urmaresc cu placere multe chestii de genul asta, doar ca le privesc cu alti ochi. Cred ca pe oricine fascineaza povestile despre creaturi fantastice precum Yety, Sasquatch, Alma, Jersey Devil, Mothman, Chupacabra sau monstrul din Loch Ness, dar de la a fi fascinat si intrigat pana la a le lua de bune, e cale lunga. Unele dintre ele sunt niste legende urbane mai mult decat interesante si merita studiate macar pentru simplul fapt ca arunca o raza de lumina asupra tenebrelor psihicului uman, asupra naturii umane.
QUOTE(little1)
cu tot respectul, nu uita ca esti invitat intr-un domeniu in care stiinta n-are competenta

Am tot repetat aspectul asta. Atata timp cat se poate vorbi si de unele pretinse rezultate - si aici vorbesc strict de paranormal, parapsihologie, etc. - stiinta are tot dreptul sa-si dea cu parerea, pentru ca dispune de aparatul metodologic necesar. Chestii ca telepatia, radiestezia, clarviziunea, paradiagnoza sau vampirismul din topicul de fata pot fi analizate d.p.d.v. stiintific. In masura in care rezultatele sunt peste ce ne-am astepta sa obtinem din sansa pura, deja vorbim de fenomene reale. Simplu. Pana atunci, vorbim sa ne aflam in treaba. Reuseste o persoana ce pretinde ca dispune de capacitati telepatice sa transmita in conditii de izolare completa unui alt subiect informatii coerente si are o rata de succes mai mare decat ce am obtine doar prin noroc chior ? Daca da, jos palaria. La fel si cu toate celelalte. Pot fi imaginate scenarii in care nu exista sansa de a trisa si care ar putea dovezi daca e vorba de corelatii reale, sau doar de unele aparente. Validarile astea subiective, de genul celor pe care le facem cand citim o astrograma n-au nici o valoare, pentru ca suntem predispusi sa arucam intr-un sertar toate predictiile nefavorabila si sa ne laudam cu cea care s-a potrivit. La fel, ne suna X chiar in momentul in care ne-am gandit la el. E vorba aici de vreo comunicare telepatica ? Eu zic ca nu, pentru ca de atatea ori ne-a sunat X si nu ne-am gandit la el, dar asta am dat uitarii. Noi tinem mine doar reusitele.
QUOTE(little1)
crezi sincer ca stiinta poate explica totul?

Cred ca reiese din postarile mele faptul ca n-am afirmat niciodata asa ceva. Eu am spus doar ca in materie de stabilire a adevarului, nu dispunem de-o unealta mai puternica. Sigur, putem apela la intuitie, la bun simt, la mai stiu eu ce si sa avem dreptate, dar la fel de bine ne si putem insela, iar masurile de control pe care se sprijina demersul stiiintific nu reprezinta altceva decat o garantie. Stiinta se bazeaza pe ipoteze pe care le supune testarii. Cand sunt interpretate unele analize de laborator - sa zicem ca-i vorba de teste serologice - trebuie luate in considerare si unele metode de confirmare. Asta inseamna stiinta. Sa ai o metodologie pusa la punct de asa natura incat sa reuseasca sa-ti confirme anumite presupuneri initiale, avand in acelasi timp si garantia ca nu alte variabile au influentat rezultatele, ci exact cele care te-au interesat pe tine. Iar daca publici rezultatele cercetarii tale intr-o revista de specialitate si redai si metodologia intr-o forma reproductibila, lumea stiintifica de-a lungul timpului va ajunge ori sa confirme, ori sa infirme rezultatele tale. De aspectele astea e definita metoda stiintifica, iar de aici nu reiese nici omnipotenta sa si nici faptul ca ar fi vreo noua religie. E doar cea mai buna metoda de descoperire a adevarului.
QUOTE(little1)
este in lucru de multa vreme, si aplicatii exista cel putin la nivelul armatei si serviciilor secrete

Sunt familiarizat intr-o masura sau alta cu ce spui tu. Stiu ca sunt alocati o gramada de bani pentru tot felul de proiecte neconventionale, dar ma tem ca nu prea exista rezultate. Nu intotdeauna exista discernamant din partea reprezentantilor guvernelor cand vine vorba de chestii de genul asta. Multi bani s-au varsat pe apa sambetei pe tot felul de balarii. Si armatele si politia au colaborat si inca mai colboreaza cu fel si fel de personaje bizare, dar asta nu ofera o garantie ca avem de-a face cu ceva palpabil. Uite numai la noi cat de dezbatute sunt tot felul de balarii de genul asta: tunuri orgonice, flacari violet, razboaie psihotronice si alte psihoze a la Oreste & Strainu.
QUOTE(little1)
masurabil mai poate insemna ca poate fi masurat prin controlul pe care il obtii asupra functiilor vitale autonome, si care pot fi inregistrate cu aparatura medicala

Aici vorbesti cumva de tehnici de bio-feed-back ? Daca da, nu vad ce e paranormal in asta.


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 21 May 2010, 10:05 PM
Mesaj #79


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(mothman @ 21 May 2010, 01:11 PM) *
Sunt familiarizat intr-o masura sau alta cu ce spui tu. Stiu ca sunt alocati o gramada de bani pentru tot felul de proiecte neconventionale, dar ma tem ca nu prea exista rezultate. Nu intotdeauna exista discernamant din partea reprezentantilor guvernelor cand vine vorba de chestii de genul asta. Multi bani s-au varsat pe apa sambetei pe tot felul de balarii. Si armatele si politia au colaborat si inca mai colboreaza cu fel si fel de personaje bizare, dar asta nu ofera o garantie ca avem de-a face cu ceva palpabil. Uite numai la noi cat de dezbatute sunt tot felul de balarii de genul asta: tunuri orgonice, flacari violet, razboaie psihotronice si alte psihoze a la Oreste & Strainu.

oh. please do me the honour, si nu ma baga in aceeasi oala cu sus-numitii. ca idee doar, nici revista misterelor nici revista fenomenelor paranormale sau altele de nivelul lor nu-mi sunt pe gust, si nici nu-mi ilustreaza interesele. sursele mele sunt oameni de stiinta care au lucrat efectiv la acele proiecte, in alta ordine de idei, nici n-as sti ce sa-ti explic, oricum vocabularul lor ma depaseste. iarasi, este tot ce pot sa-ti spun. nu e ciudat? am datele, dar nu ti le pot da. la fel si cu provocarea lui Randi... stiu oameni care pot sa o castige fara probleme. dar nu se sinchisesc. si vad ca vrand-nevrand, ma aliniez si eu la acelasi trend, datorita angajamentelor pe care le am - once with power comes responsability.
QUOTE
Aici vorbesti cumva de tehnici de bio-feed-back ? Daca da, nu vad ce e paranormal in asta.

nu e biofeedback...
dar oricum ne refeream la metode de masurare, si era doar un punct comun in care mistica si stiinta puteau cadea de acord. nu ma duc prea departe, e suficient daca putem sa fim de acord asupra unor aspecte marunte. cred ca pe baza lor se poate construi o conversatie interesanta.

stii care cred ca e diferenta? stiinta o poti acumula prin date si experiente, sau prin informare.
cunoasterea mistica o acumulezi prin incercari care transforma acea cunoastere in putere efectiva.
bineinteles ca si cunoasterea mistica are gagautii ei, care cred ca o multime de idei paranormale ii vor transforma intr-un sens sau altul.
insa din punctul meu de vedere trebuie, ca si cultivator sau practicant, sa poti sa folosesti fiecare bit din cunoasterea magica pe care o detii.
altfel umpli capul cu maculatura...
eu si Gypsy, un tip pe care il respect, si legat de care am mari sperante, am avut o discutie in contradictoriu in acest sens, chiar pe acest forum.
si incerc sa vorbesc doar despre ceea ce pot face, sa limitez cat mai mult a vorbi despre lucruri despre care nu am experienta de prima mana, sau despre care nu cunosc din surse de incredere.

that's about it...

@exergy,

mii de multumiri. dupa ce-ti studiez mesajul, te rog sa-mi permiti sa revin cu intrebari. apropo de interferenta, sau secatuire, mi-ai adus aminte de un fost sef. n-avea multa scoala, dar avea scoala vietii, si stia sa invarta oamenii. avea multa vitalitate pentru un om de varsta lui - era pensionar, insa datorita stressului de a fi sef de echipa in vremuri ca ale noastre - din 2003 pana acum stressul oricum a crescut - trecea uneori prin crize nervoase. insa felul in care o facea era fascinant. avea zile cand era, cum sa zic, negru de griji si de suparare. noi eram impartiti in doua echipe. la un moment dat, se ducea la una dintre echipe, si facea un scandal monstru. si nu orice om te poate face sa tremuri pe tine, nu stiu daca ai intalnit. uite eu la acel job am schimbat vreo cinci colegi. veneau, si plecau terminati psihic si unii chiar se imbolnaveau fizic. dupa ce plecau de la acel job, isi reveneau foarte usor. ei, si spuneam despre scandal... dupa ce facea scandalul, si infigea prin manifestarile lui gherutze si tentacule in cei victimizati, pleca... cat el era pe drum, victimele ii trimiteau energia lor, sub forma emotiilor starnite. cand ajungea la noi era calm si luminos ca o floare. in mod obisnuit, genul de scandal pe care-l face un astfel de om ar trebui sa-l termine si pe el nervos, sa aiba nevoie de o pauza, un concediu ceva. dar nu, el avea autonomie vreo cateva zile, ca duracell... cand se stricau apele, procesul era reluat. a trait multi ani in acest fel... s-a ramolit dupa ce afacerea n-a mai functionat - si el n-a mai avut de la cine sa-si ia tainul...


E

Acest topic a fost editat de little1: 21 May 2010, 10:18 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calfa
mesaj 23 May 2010, 10:13 PM
Mesaj #80


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



Nu vreau sa deochi cumva acest topic wink.gif ... dar uite ca se pot discuta (INCA!!) toate astea ... aproape fara patima (chiar si exceptiile s-au stins thumb_yello.gif ).

Prefer sa veghez in tacere ... cat timp am produs la inceputul discutiei singurele marturii personale de pana acum.

Poate doar atat as mai spune ... desi nu am simtit direct efectele vampiritei intalnite acum 20 de ani ... am practicat forme de Qi Gong prin care am ... plimbat ... unele energii ... din pacate fara sa le simt direct. Ele erau totusi captate de cei in stare sa o faca. smile.gif

Ideea este ca probabil exista si opusul vampirismului energetic. Am cunoscut si tamaduitori amatori capabili de asa ceva la scara ... medicala. Sau pseudo-medicala, daca vreti. biggrin.gif



--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 24 May 2010, 05:58 PM
Mesaj #81


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE(gypsyheart)
De ce esti asa de sigur ca nu a reusit nimeni sa dovedeasca? Ca nu s-a dat la televizor?

Nu crezi ca daca dovedea cineva aspectelea astea ele ajungeau sa faca parte din stiinta mainstream ? Descoperirile stiintifice - de orice natura ar fi - sunt publicate in jurnale stiintifice si nu exista nici un fel de cospiratii ale tacerii din eu stiu ce ratiuni, cum sunt unii inclinati sa creada. Uite, cum a fost creata prima celula artificiala, cum descoperirea s-a raspandit, fiind super mediatizata, si asta indiferent cat de socanta ar putea fi chestia asta pentru unii si indiferent de consecintele aferente unei astfel de descoperiri. Pe principiul - multe chestii au fost descoperite si dovedite stiintific, doar ca nu se vorbeste despre ele - cu siguranta am fi ramas la nivel de secol XVIII in materie de cunoastere. Asadar, atata timp cat 99.9% din savantii de top resping chestiile astea, eu cred ca e limpede ca e ceva putred la mijloc.
QUOTE(gypsyheart)
Faptul ca nu i-a luat nimeni banii lui Randi arata mai multe lucruri:
- nu a venit vremea demonstratiei
- cei care ar putea sa demonstreze nu sunt dispusi sa se vanda ca tarfele, chiar si pentru 1 milion de dolari
- James Randi nu merita o astfel de demonstratie

Nu a venit vremea demonstratiei ? Ei, asta-i buna. Cat despre milionul ala de dolari...speechless. Banii aia nici nu trebuie cheltuiti in interes personal. Daca persoanele care chiar dispun de astfel de capacitati au o asemenea "puritate", incat un astfel de demers ar echivala cu o adevarata "prostitutie", ar putea bine-mersi sa doneze banii respectivi in scopuri caritabile. Culmea e ca daca iei la bani maruti foarte multe scoli d'astea spirituale, in mai toate sunt rulate sume uriase si cursantii platesc de vorbesc singuri. Asadar, cu 1 milion de $ poate fi facut mult bine daca acest lucru este dorit. Oricum, imi plac variantele tale. Nu o vad printre ele si pe cea conform careia puterile acelea nu exista. Cred ca era de bun simt sa fie mentionata si ea.
QUOTE(gypsyheart)
Oricum, am inteles pe se bazeaza scepticismul tau. SA fii sanatos cu el!

Eu, din pacate, nu pot spune acelasi lucru despre credinta ta in autenticitatea fenomenelor respective. Inclin sa cred ca pasiunea pentru chestiile astea are o pondere mai mare decat dorinta de a afla adevarul.
QUOTE(gypsyheart)
Cum cuantifici tu tacerea???

Si de cand tacerea e o chestiune ce sfideaza legile cunoscute ? Parca vorbeam de capacitati asa-zis paranormale. Voresc aici de fenomene extrasenzoriale si psihokinetice.
QUOTE(gypsyheart)
Ideea ca poti sa investighezi ORICE cu metode stiintifice, mi se pare cel putin aroganta, ca sa nu zic mai mult...

Reciteste ce i-am spus lui little1 vis-a-vis de potentialul metodei stiintifice. Ideea e de a investiga acele fenomene care se presupune ca ar avea efecte in lumea real-obiectiva. Daca vorbim de efecte observabile, vorbim de ceva masurabil si care poate fi investigat. Cand vorbim de fenomenele extrasenzoriale si psihokinetice, vorbim de efecte asupra acestei lumi....nu de o alta dimensiune sau mai stiu eu ce.
QUOTE(little1)
sursele mele sunt oameni de stiinta care au lucrat efectiv la acele proiecte

Cine sunt oamenii de stiinta respectivi si care ar fi acele proiecte ? Vezi ca nu orice limbaj specific stiintelor ineamna stiinta in adevaratul sens al cuvantului. Parapsihologia se foloseste de terminologia specifica psihologiei doar pentru a nu pierde din popularitate. Vedem peste tot idei foarte vehi ce vorbesc despre tot felul de chestii nedovedite si care mai nou imprumuta un limbaj aparent stiintific, doar-doar or parea si ele mai credibile. Tocmai asta este si rostul celor care militeaza pentru o gandire critica. Intr-o lume in care aparentele pot fi foarte inselatoare si unde reperele aproape ca sunt inexistente, este binevenita o comunitate formata din oameni ce militeaza pentru o gandire gritica. E vorba de un soi de igienizare ce actioneaza asupra lumii ideilor, daca vrei. Exemplu: daca nu-l deconspira James Radi pe Uri Geller, poate se mai gasea si acum careva care sa afirme ca acesta reprezinta dovada vie a faptului ca putem indoi chiar si metale cu puterea mintii. Iar asta nu e decat un exemplul. Omul asta a scos la lumina foarte multe chestii.
QUOTE(litle1)
la fel si cu provocarea lui Randi... stiu oameni care pot sa o castige fara probleme. dar nu se sinchisesc. si vad ca vrand-nevrand, ma aliniez si eu la acelasi trend, datorita angajamentelor pe care le am - once with power comes responsability

De ce nu se sinchisesc ? De ce sa nu castige o suma asa de mare si s-o doneze catre un proiect de cercetare cu privire la leacul contra virsului HIV sau contra cancerului ? De ce sa nu-i doneze pentru constructia de spitale, camine de batrani sau mai stiu eu ce ? N-are nici o logica, crede-ma. Daca capacitatile astea sunt reale, inseamna ca in lume exista multi care sunt in posesia lor, iar legea numerelor mari ne face sa luam in calcul si varianta cu incercatu de catre unii. Asadar, nu sta deloc in picioare varianta asta.
QUOTE(little1)
cand ajungea la noi era calm si luminos ca o floare. in mod obisnuit, genul de scandal pe care-l face un astfel de om ar trebui sa-l termine si pe el nervos, sa aiba nevoie de o pauza, un concediu ceva. dar nu, el avea autonomie vreo cateva zile, ca duracell... cand se stricau apele, procesul era reluat

Pai si nu ti se pare ca-i vorba de-o chestiune banala, perfect explicabila doar prin prisma psihologiei ? Ce au de-a face evenimentele mentionate cu vampirismul despre care se vorbeste in topicul de fata ?
QUOTE(calfa)
Prefer sa veghez in tacere

Salutare, calfa, si bine ai revenit ! Hai sa "revergoram" nitel hanul asa, asa ca te invit la discutii. thumb_yello.gif


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 24 May 2010, 08:26 PM
Mesaj #82


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Eu īncerc să nu fiu foarte vehement īmpotriva a ceva nedovedit ştiinţific, tocmai din cauză că sunt conştient de limitările ştiinţei, dar nu sunt de acord să dăm mai multă credibilitate unor fenomene paranormale şi să le atribuim aceleaşi valoare de adevăr ca unor fenomene deja dovedite. Misterele există şi unele rămān mistere, orice-am face noi ca să le dezlegăm. Pur şi simplu nu ştim de ce, cum şi cānd anume se īntāmplă, iar cānd ni se īntāmplă nouă īnşine - pentru că tot s-a pus accentul pe experienţa personală - rămāne mereu o urmă de īndoială sau cel puţin ar trebui. E foarte posibil să ne īnşelăm asupra multor aspecte din viaţa de zi cu zi, e dovedit că magicienii se folosesc din plin de erorile sau limitările de percepţie normale, darămite atunci cānd este vorba de fenomene ieşite din comun, rare, unice, īn concursuri de īmprejurări sau coincidenţe greu de cuantificat sau măsurat. Mintea are īncă multe mistere, este foarte posibil să existe un sāmbure de adevăr īn toate poveştile astea, dar interpretările sunt prea ades manipulate şi contrafăcute astfel īncāt nu pot fi luate īn considerare de cercetătorii din ştiinţa mainstream.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 24 May 2010, 11:50 PM
Mesaj #83


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



Un fapt mistic dovedit nu mai poate fi mistic, eh? devine stiintific.
so, ce incercam noi aici de fapt?
stiinta si-a pierdut onestitatea, cand s-a vandut economiei...
asa a devenit si mistica, religie, vanzandu-se economiei.
insa mistica adevarata n-are stapani nici economia nici politica.
'stiinta victorioasa' e o paradigma depasita demult... de ce m-as stradui aici sa dovedesc 'stiintificiozitatea' misticii?

apreciez oamenii de stiinta onesti, liberi de dogmatica stiintifica (='dogme stiintifice' este termen stiintific)
sunt rar de gasit - la fel ca si misticii onesti, pentru ca pe langa inteligenta/putere, mai au nevoie si de curaj.
curajul de a examina un lucru din toate unghiurile, si de a duce pana la capat concluziile.
acelasi gen de intrebare pe care-l primeste un crestin dogmatic: ce alegi, Iisus sau Adevarul?
ce alegi, Stiinta sau Realitate?

Stiinta (onesta) recunoaste ca este tanara, si vine nu cu vorbe goale, ci cu o perspectiva noua,
si mistica (onesta) va aprecia si se va bucura de roadele colaborarii.
Doar stiinta 'pe interes' si religia 'pe interes' se mai bat intre ele pentru suprematie.
Dar, cu ajutorul stiintei oneste, mistica onesta ar putea face un salt extraordinar... si cred ca si reciproca e valabila.
Lucrurile astea se intampla as we speak, good people.

I drink to that thumb_yello.gif











Ok, ce vreau sa zic eu de fapt este ca:

1. nici stiinta nici mistica nu l-au facut pe om, ci omul pe ele
2. deci amandoua ar trebui folosite ca omul sa se dezvolte in continuare,
nu sa-l limiteze,
ci sa-i ofere repere de care el sa se poata folosi pentru a evolua in continuare
- pentru ca omul, atat dpdv mistic cat si dpdv stiintific este inca o fiinta aflata in evolutie

exista oameni de stiinta care cred ca cele doua paradigme, stiintifica si mistica tin de cele doua emisfere cerebrale.
take a look link
nu e ori-ori, ci si-si
amandoua sunt doua tipuri de experiente ale fiintei umane: object-oriented, and process-oriented perspective.

Acest topic a fost editat de little1: 25 May 2010, 07:47 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 May 2010, 09:44 AM
Mesaj #84


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Stiinta nu-si poate pierde onestitatea ca n-o are, oamenii in schimb pot.
Stiinta poate devenii mistica daca se departeaza de rolul sau esential si se acopera de "fuzzy"
Isus si Adevarul, Stiinta si Realitatea? Se poate si invers, Adevarul si Isus, Realitatea si Stiinta.
Mistica onesta? Eu cred ca trebuie sa punem capat misticismului care ne impinge sigur catre religie, asa cum trebuie sa facem ca stiinta sa nu devina mistica, unii oameni si-au dorit inca din preistorie sa domine sa fie adorati, sa manipuleze, mistica a fost folosita cu un scop bine definit. Azi tot mai multi oameni de stiinta se inconjoara de prea multe vorbe pe care nu le intelege nimeni, ecuatii si teorii greu de explicat chiar si unor oameni bine pregatiti, misticismul stiintific este pe cale sa devina un fel de noua religie care pare sa aiba acelasi scop ca si vechea religie.

Acest topic a fost editat de Marduk: 25 May 2010, 04:03 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 25 May 2010, 03:54 PM
Mesaj #85


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@mothman
QUOTE
Nu crezi ca daca dovedea cineva aspectelea astea ele ajungeau sa faca parte din stiinta mainstream ?

Nu neaparat. Stiinta inseamna putere, si esti naiv daca crezi ca toti oamenii de stiinta fac cercetare in folosul tuturor oamenilor. Ai atatea exemple in jur ale produselor stiintei "mainstream" care sunt nocive, si inca mai crezi ca oamenii de stiinta sunt niste inocenti?

Plus ca e stiut ca anumite descoperiri au nevoie de un anumit timp pentru a se difuza pe scara larga.
QUOTE
Descoperirile stiintifice - de orice natura ar fi - sunt publicate in jurnale stiintifice si nu exista nici un fel de cospiratii ale tacerii din eu stiu ce ratiuni, cum sunt unii inclinati sa creada.

Uite, eu cred a exista si o conspiratie a tacerii, din ratiunile pe care le-am expus. (controlul puterii pe care o ofera stiinta).
QUOTE
Asadar, atata timp cat 99.9% din savantii de top resping chestiile astea, eu cred ca e limpede ca e ceva putred la mijloc.

Pentru mine nu savantii sunt autoritatea suprema in acest caz. Mai ales daca e vorba de savanti care nu au meditat/practicat tehnici spirituale niciodata in viata lor. E de bun simt, ca daca vrei dovezi si pareri avizate ii intrebi pe cei avizati. Asta si daca esti in stare sa ii gasesti....
QUOTE
Nu a venit vremea demonstratiei ? Ei, asta-i buna. Cat despre milionul ala de dolari...speechless. Banii aia nici nu trebuie cheltuiti in interes personal. Daca persoanele care chiar dispun de astfel de capacitati au o asemenea "puritate", incat un astfel de demers ar echivala cu o adevarata "prostitutie", ar putea bine-mersi sa doneze banii respectivi in scopuri caritabile. Culmea e ca daca iei la bani maruti foarte multe scoli d'astea spirituale, in mai toate sunt rulate sume uriase si cursantii platesc de vorbesc singuri. Asadar, cu 1 milion de $ poate fi facut mult bine daca acest lucru este dorit. Oricum, imi plac variantele tale. Nu o vad printre ele si pe cea conform careia puterile acelea nu exista. Cred ca era de bun simt sa fie mentionata si ea.

Da, nu a venit vremea demonstratiei....Incearca sa intelegi ca daca o demonstratie iti este oferita (tie sau altcuiva), acea demonstratie te obliga. Adevarul nu este intotdeauna o "povara" usoara....

E adevarat ca cineva care ar vrea sa faca demonstratie publica ar putea eventual sa refuze acei bani. Sau sa faca ce zici tu...Dar modul in care acest Randi pune problema suna mai degraba a curvasarie si circ decat a dorinta de afla adevarul.
Daca l-as fi auzit spunand ca isi pune toata averea lui la bataie, il mai credeam, ca e om onest. Asa...

In rest, fiecare cu punctul lui de vedere smile.gif

QUOTE
Eu, din pacate, nu pot spune acelasi lucru despre credinta ta in autenticitatea fenomenelor respective. Inclin sa cred ca pasiunea pentru chestiile astea are o pondere mai mare decat dorinta de a afla adevarul.

Credinta mea se refera la posibilitatea existentei lor. Totusi, trebuie sa recunosc ca nu stiu daca as putea sa discern intr'un caz concret daca e vorba de fals sau impostura.
QUOTE
Si de cand tacerea e o chestiune ce sfideaza legile cunoscute ? Parca vorbeam de capacitati asa-zis paranormale. Voresc aici de fenomene extrasenzoriale si psihokinetice.

Pentru ca tacerea este echivalentul transcendentei, al constiintei, cum vrei sa-i zici. Capacitatile unui om (fie ele normale sau paranormale) depind de nivelul sau de constiinta, de gradul de apropiere de "Sursa"....
QUOTE
Reciteste ce i-am spus lui little1 vis-a-vis de potentialul metodei stiintifice. Ideea e de a investiga acele fenomene care se presupune ca ar avea efecte in lumea real-obiectiva. Daca vorbim de efecte observabile, vorbim de ceva masurabil si care poate fi investigat. Cand vorbim de fenomenele extrasenzoriale si psihokinetice, vorbim de efecte asupra acestei lumi....nu de o alta dimensiune sau mai stiu eu ce.

Ok. Acest lucru se poate face. Cu anumite limite desigur....

QUOTE
De ce nu se sinchisesc ? De ce sa nu castige o suma asa de mare si s-o doneze catre un proiect de cercetare cu privire la leacul contra virsului HIV sau contra cancerului ? De ce sa nu-i doneze pentru constructia de spitale, camine de batrani sau mai stiu eu ce ? N-are nici o logica, crede-ma. Daca capacitatile astea sunt reale, inseamna ca in lume exista multi care sunt in posesia lor, iar legea numerelor mari ne face sa luam in calcul si varianta cu incercatu de catre unii. Asadar, nu sta deloc in picioare varianta asta.

Poate ca nu vor sa dea apa la moare celor care sunt interesati exclusiv de puteri paranormale.
Zic si eu.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 25 May 2010, 09:54 PM
Mesaj #86


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



Yeah, what Gypsy said thumb_yello.gif

Mistica reala se afla in pesterile muntilor, luminata de calugari, fie in crestinism, fie in taoism sau in alte mistici.
Ce intentie ar avea oamenii aceia, care isi dedica toata viata lor cautarii lui Dumnezeu, traind cu paine si apa, sau orez si roua, sa controleze si sa manipuleze lumea?
Ce interes ar avea cercetatorul acela, care nu mai iese cu zilele din laboratorul lui, care nu stie nici ce zi a saptamanii e, sa manipuleze umanitatea?
Tocmai am facut o distinctie intre mistica onesta si mistica corupta, la fel cum se poate face distinctia intre stiinta onesta si stiinta aflata in slujba economiei si politicii.
Iar cand este facuta o incercare de reconciliere a misticii oneste cu stiinta onesta, este catalogata drept misticism stiintific... Punem o eticheta, si gata, credem ca stim.

Cred ca discutia degenereaza si isi pierde directia.
Pe mine, ca initiator al topicului
NU MA INTERESEAZA SA DEMONSTREZ STIINTIFIC MISTICA.
Can we please move on?
Si daca nu putem trece peste regurgitarea 'adevarurilor stiintifice' intr-un thread dedicat misticii,
daca nici macar o cale de comun acord nu este posibila,
as prefera sa inchei aici...
A pisa apa in piua i-ar sta bine unui adept zen, insa nu unui taoist happy.gif Diferenta de paradigma - chiar si in campul misticii, hehe

Acest topic a fost editat de little1: 25 May 2010, 10:13 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 26 May 2010, 01:28 PM
Mesaj #87


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(exergy33 @ 21 May 2010, 09:16 AM) *
Plecind de la premisa ca vampirismul energetic reprezinta o manifestare fizica reala, atunci eu il pot vizualiza in felul urmator : un sistem radiant compus dintr-un emitator de energie (victima) si un absorbant (vampirul energetic rolleyes.gif ).
Daca energia transferata intre cei doi ar fi o energie radiativa, fara nici un fel de dubii, ea ar fi putea detectata si masurata.

Pe mine doar cantitatile masurabile sau efectele unui transfer ( masa, energie, concentratie...) ma pot convinge de existenta fenomenului.

Daca energia absorbita de vampir nu poate fi masurata, si totusi se constata un efect ( secatuirea fizica, oboseala etc, cum l-ai denumit-o anterior), ma gindesc ca poate nu e vorba de un transfer de energie ci de o interferenta nebenefica ale undelor cerebrale celor doi.


Pai, draga exergy, cam greu, zic eu, este sa pui mana pe un vampir si sa-l testezi cu aparatele. smile.gif Ca altfel, aparate care pot evidentia aura energetica a fiintelor(cel putin o parte din ea), exista. Nu pot sa cred ca n-ai auzit de fotografiile Kirlian.

Un transfer energetic poate exista, daca asimilam vampirul unui "corp negru" care absoarbe lumina altuia...


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 31 May 2010, 01:59 PM
Mesaj #88


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Un fragment din cartea de care pomeneam mai sus....despre fenomenul posedarii.

"Tot mereu apar relatări despre evenimente de posedare de către fiinţe īntunecate – şi anume o persoană, fie ea tānără ori bătrānă, simte o energie străină lipită de sine, care īi influenţează acţiunile.

Adeseori se petrec fenomene de posedare. Posedările sunt precum ocupaţiile – atāt privite īn amănunt cāt şi din perspectivă generală. Ia de exemplu ocupaţia unei ţări, caz īn care cineva este slab, cineva pierde sau iese īn pierdere. Priveşte ţara ta, care a pierdut războiul (Germania – n.m.) – poate că era chiar stabilit ca războiul să fie pierdut īncă de la īnceput. Ia drept exemplu această ţară, care a fost ocupată de multe naţiuni. Priveşte Irakul, care acum se află sub ocupaţie, sau alte ţări. Şi acestea au fost ocupate – de ce? Pentru că au fost mai slabe decāt ocupanţii. Consideră asta doar un exemplu. Privind lucrurile din această perspectivă, īn lumea pămāntească corpul este supus posedărilor şi asta se īntāmplă cu precădere atunci cānd el este mai slab decāt cel care-l posedă. Acesta este un aspect. De aceea mulţi dintre cei care au o suferinţă psihică sunt supuşi posedărilor. Mulţi dintre cei sensibili, dintre cei care sunt mai slabi decāt frecvenţa Pămāntului, sunt posedaţi, căci pămāntul apasă puternic asupra lor. Un om sensibil de pe Pămānt, care poartă o frecvenţă mai īnaltă, care are un costum nervos mai fin, va avea adeseori nervii īmpovăraţi de problemele pămānteşti, căci frecvenţa grea a Pămāntului apasă pe ei. Aceşti oameni devin slabi şi sunt posedaţi. Este o stare de normalitate. Ea poate fi recunoscută şi echilibrată efectuānd o eliberare de energia străină.

Dar atunci īncepe dezordinea acţiunilor omeneşti – are loc eliberarea, dar foarte rar şi neutralizarea forţelor. Asta īnseamnă că părţi desprinse din energia negativă zboară de jur īmprejur īn cosmos, asemenea ţānţarilor şi muştelor dintr-o cameră. Se lovesc din perete īn perete şi uneori se reīntorc īn locul de unde s-au rupt ori īncep să se fixeze pe altceva. Oamenii sunt foarte zeloşi īn procesul de eliberare, dar nu sunt perseverenţi. Ei trebuie să contracareze. Este nevoie de neutralizare. Acesta este un aspect.

Să analizăm noţiunea de Lucifer. Am putea spune că scindările forţei luciferice – demonii – sunt cele care se pot fixa de un om sensibil. Asta īnseamnă că īn adāncurile lui Lucifer, īn frecvenţă, se produc fisiuni, care pot să posede un om sănătos, puternic, punānd stăpānire exact pe zonele īn care acesta prezintă slăbiciuni; acolo unde el permite asta; acolo unde el se lasă atins. Acesta este un alt aspect.

Dacă astfel de posedări, astfel de demoni sunt anihilaţi, ei merg īn lumină. Acesta este un punct important şi de aceea se poate spune că posedările sunt absolut necesare, pentru ca prin ele Lucifer să piardă din putere, din mărime, dacă aceste părţi din el merg īn lumină. Aşa cum Pămāntul īncepe să plutească spre Divin, Lucifer pierde din forţă, căci el eliberează părţi din sine, care nu sunt anulate, care zboară prin spaţiu şi care se lipesc de fiinţe luminate, de oameni şi īi posedă. Acesta este un proces energetic.

Acesta ar fi un al treilea aspect.

Un al patrulea aspect ar fi cel al bolii, care a fost aleasă personal pentru o incarnare, şi care presupune o posedare īncă de la naştere. Un alt aspect este acela că Lucifer dă, pentru a primi īnapoi. Asta īnseamnă că vrea să devină mai puternic. Aceasta este lupta. Este lupta īn care presupusul rău, vibraţia inferioară doreşte să dobāndească putere, după cum şi lumina doreşte să cāştige putere. Acesta este războiul popoarelor pe Pămānt. Acesta este războiul germanilor cu francezii, războiul indienilor cu coloniştii…Aşa cum există un anumit fel de concurenţă la nivel spiritual, tot astfel se trăieşte şi pe Pămānt īntr-un fel de concurenţă. Aici Lucifer īşi īntăreşte puterea – frecvenţa inferioar㠖 pe care o doreşte a fi mai puternică; şi tot aici Dumnezeu opune rezistenţă.

Partea divină ajută omul să progreseze īn dezvoltare. Aceste posedări – pe care le-am numit aspecte – sunt prin urmare variate.

Ar trebui să-ţi dai seama că şi eu reprezint īntr-un anume mod un alt tip de posedare. Pentru că tu mă simţi, eu te posed. Aşa cum te posedă partenera ta, atunci cānd te gāndeşti numai la ea. Asta īnseamnă că, īntrucāt oamenii sunt fiinţe sensibile, vor simţi īntotdeauna că este ceva acolo care se lipeşte de ei.

Īntotdeauna există posedări pe care le aveţi – inevitabil – căci toate au legătură īntre ele."

(Sursa: Jan van Helsing, Omul negru a venit, pag 110-112)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 31 May 2010, 05:18 PM
Mesaj #89


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Despre fotografiile Kirlian au mai fost niste discutii la Han ( ... cu Erwin parca ).
Nu vad leagura lor cu subiectul de fata.

Corpul negru, sau black body, asa cum l-am invatat la scoala, nu poate constitui un eventual model fizic pentru a explica 'vampirismul energetic', in cazul in care acest fenomen exista si se manifesta in lumea ce ne inconjoara.

Nu inteleg ce vrei sa spui cu aura.
Conform celor spuse de tine trag urmatoarea concluzie: vampirii energetici pot fura aura persoanelor cu care vin in contact.
Si ce se intimpla dupa ce o fura? rolleyes.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 31 May 2010, 05:37 PM
Mesaj #90


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Nu-i fura "aura" ci doar energia purtatorului.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 4 Jun 2010, 09:13 PM
Mesaj #91


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(exergy33 @ 31 May 2010, 06:18 PM) *
Despre fotografiile Kirlian au mai fost niste discutii la Han ( ... cu Erwin parca ).
Nu vad leagura lor cu subiectul de fata.


Nu cunosc alte discutii pe Han despre acestea si nici nu ma intereseaza. Dar cu ce subiect zici tu ca au legatura? smile.gif


QUOTE(exergy33 @ 31 May 2010, 06:18 PM) *
Corpul negru, sau black body, asa cum l-am invatat la scoala, nu poate constitui un eventual model fizic pentru a explica 'vampirismul energetic', in cazul in care acest fenomen exista si se manifesta in lumea ce ne inconjoara.


Pai de ce, draga, esti asa de categorica? Ce anume nu se potriveste asa incat sa nu poata fi acceptate niste similitudini? smile.gif


QUOTE(exergy33 @ 31 May 2010, 06:18 PM) *
Nu inteleg ce vrei sa spui cu aura.
Conform celor spuse de tine trag urmatoarea concluzie: vampirii energetici pot fura aura persoanelor cu care vin in contact.
Si ce se intimpla dupa ce o fura? rolleyes.gif


Draga, in primul rand nu te speria, ca nu vrea nimeni sa-ti fure aura. In al doilea, gasesti sumedenie de informatii pe net despre aura sau campul energetic al corpului uman, asa incat nu-i deloc necesar sa mai intru eu sau altcineva in detalii. Pur si simplu, la acest moment, astfel de informatii ar trebui sa faca parte din cultura generala a oricarui om care traieste in libertate, chiar daca interpretarile asupra lor sunt mai mult sau mai putin controversate.

Acest topic a fost editat de Rehael: 4 Jun 2010, 10:18 PM


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 6 Jun 2010, 11:16 AM
Mesaj #92


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(Rehael @ 4 Jun 2010, 10:13 PM) *
astfel de informatii ar trebui sa faca parte din cultura generala a oricarui om care traieste in libertate,
chiar daca interpretarile asupra lor sunt mai mult sau mai putin controversate.







--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 7 Jun 2010, 08:37 AM
Mesaj #93


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(little1 @ 6 Jun 2010, 12:16 PM) *


Este interesant, little1, ca vampirizatul din desen este in pozitia de aparare(mainile incrucisate)... wink.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 7 Jun 2010, 11:20 AM
Mesaj #94


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Nu numai mainile incrucisate il ajuta, trebuie sa detecteze mental o incercare de "vampirizare" pentru a sti daca este nevoie sa se apere sau nu. Exista situatii in care multi dintre "vampirii" nu realizeaza ca fura energie altii o fac cu buna stiinta si acestia sunt cei mai periculosi.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 7 Jun 2010, 03:56 PM
Mesaj #95


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(Rehael @ 7 Jun 2010, 09:37 AM) *
Este interesant, little1, ca vampirizatul din desen este in pozitia de aparare(mainile incrucisate)... wink.gif


Da, este o postura pe care o putem observa deseori la cei din jurul nostru, atunci cand se simt agresati, verbal, emotional, sau hartuiti.

QUOTE
Nu numai mainile incrucisate il ajuta, trebuie sa detecteze mental o incercare de "vampirizare" pentru a sti daca este nevoie sa se apere sau nu. Exista situatii in care multi dintre "vampirii" nu realizeaza ca fura energie altii o fac cu buna stiinta si acestia sunt cei mai periculosi.


Din pacate postura nu prea-l ajuta.
Daca atacatorul reuseste sa-l starneasca mental sau emotional, sau verbal, victima va fi oricum drenata, poate sa stea si in lotus.
A fost o intrebare despre ce se intampla cu energia, nu? Energia nu-l hraneste pe atacator, nu intr-un mod direct... Mi-e greu sa intru in subiect, oricum experientele mele legate de 'spirite' sunt destul de putine si neconcludente. Insa poate sunt altii cu mai multa experienta...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 7 Jun 2010, 04:41 PM
Mesaj #96


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(little1 @ 7 Jun 2010, 04:56 PM) *
Daca atacatorul reuseste sa-l starneasca mental sau emotional, sau verbal, victima va fi oricum drenata, poate sa stea si in lotus.

Corect, desi daca victima detecteaza atacul poate sa-i faca fata din aceasta pozitie.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 7 Jun 2010, 04:57 PM
Mesaj #97


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Acum juma' de ora am inchis televizorul. Vorbea Bocul la tribuna Parlamentului. Simteam ca-mi fura energia cu limba sa de lemn ! rofl.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 7 Jun 2010, 05:05 PM
Mesaj #98


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(March @ 7 Jun 2010, 05:57 PM) *
Simteam ca-mi fura energia cu limba sa de lemn !

Nu ai de ce sa-ti fie frica ar trebui ca "vampirul" sa aiba macar o fotografie a ta in fata casa poata fura energia de la tine, dar nu cred ca e cazul ca Boc sa poarte cu sine o fotografie a ta. mwah1.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 7 Jun 2010, 08:55 PM
Mesaj #99


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(Marduk @ 7 Jun 2010, 06:05 PM) *
Nu ai de ce sa-ti fie frica ar trebui ca "vampirul" sa aiba macar o fotografie a ta in fata casa poata fura energia de la tine, dar nu cred ca e cazul ca Boc sa poarte cu sine o fotografie a ta. mwah1.gif


Auzi, dom'le, dar de unde stii tu chestiile astea??


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 7 Jun 2010, 10:10 PM
Mesaj #100


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



e simplu, politica lui Boc&Co e... dincolo de raţiune! rofl.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 7 Jun 2010, 10:21 PM
Mesaj #101


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



N-are nevoie de nicio fotografie.

Ca sa-ti faci o idee, Marduk, ce se poate si ce nu se poate in mistica, poti sa faci un exercitiu de imaginatie,
relativ simplu, si care cred ca nu te va dezonora in niciun fel:
imagineaza-ti toata puterea creativa a omului, cuprinsa in arta, cultura, stiinta, in toata complexitatea ei.
Nu stiu cum sa faci asta, a, ba da, am o idee:
aduna laolalta puterea mentala si sufleteasca
a unui, stiu eu... Goethe,
a unui S. Hawking,
a unui strateg si lider precum Churchill,
a unui poet precum Rumi.
Imagineaza-ti toata aceasta putere pusa in slujba domeniului non-fizicului, doar pentru o secunda.

Apoi inmulteste cu varsta umanitatii.

Toata aceasta cunoastere este considerata a fi de genul feminin, ascuns, pasiv - si tine de partea subtila, nevazuta a vietii.
Este, dar pare a nu fi.
Pentru a o putea cunoaste, ai nevoie sa o curtezi, sa ii demonstrezi ca merita sa-ti acorde atentie
- este greu, pentru ca viata moderna ne-a lasat goi pe dinauntru.
Dar daca va vedea ceva in tine care este inca viu,... ei, cine stie?!

edit spellings


Acest topic a fost editat de little1: 7 Jun 2010, 10:23 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 9 Jun 2010, 09:54 PM
Mesaj #102


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



metode - din repertoriul (inter)national

'Binele si raul in jurul tau se vor lupta
Lumea asta moarta va-ncerca sa-ti fure dragostea
Niciodata sa nu uiti de inima ta'


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 10 Jun 2010, 09:32 AM
Mesaj #103


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



@ little 1,

Zi-mi te rog ceva de descantec pentru Bocsescu. biggrin.gif Poza nu-mi trebuie ca-i vad pe ecran mai toata ziua.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 11 Jun 2010, 09:39 AM
Mesaj #104


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(March @ 10 Jun 2010, 10:32 AM) *
@ little 1,

Zi-mi te rog ceva de descantec pentru Bocsescu. biggrin.gif Poza nu-mi trebuie ca-i vad pe ecran mai toata ziua.



Pai uite,

pentru incepatori: Turn off your TV set
nivel mediu: Un-plug
avansati: Pack it and deliver it to an eco-friendly recycling bin.
master: Satan rides the media!

Folosind descantecul asta, o sa duci o viata mult mai linistita. Noutatile/Stirile sunt in majoritate piese de teatru, de proasta calitate.

Ta-daaa!!....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 11 Jun 2010, 01:49 PM
Mesaj #105


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(little1 @ 7 Jun 2010, 11:21 PM) *
Ca sa-ti faci o idee, Marduk, ce se poate si ce nu se poate in mistica, poti sa faci un exercitiu de imaginatie, relativ simplu, si care cred ca nu te va dezonora in niciun fel

"Īntuneric era deasupra adāncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. "
"Şi a privit Dumnezeu toate cāte a făcut şi iată erau foarte bune."
Nu simt nicio dezonoare cand ma gandesc la Dumnezeu si la mircolul vietii, la sutele de credinciosi care se roaga pentru pacea si bunastarea semenilor lor.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 10:39 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman