HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Vampirismul Energetic, interviu, marturii, detalii
The Dude
mesaj 16 May 2010, 11:07 AM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(little1 @ 15 May 2010, 09:53 PM) *
Deci observ ca oricum aveti cel putin cateva interese comune...


Habar n-am unde vezi asa ceva.. Atentie, eu am folosit cuvantul deci intre ghilimele, daca la asta te referi.
Am incercat sa protejez discutia de o deturnare in derizoriu si atat. Asta-i multamirea ?? ma bagi in aceiasi olala cu fiste-cine ??
In general sunt foarte atent cand imi aleg interlocutorii; poate o sa ajungi sa ma cunosti mai bine.


QUOTE
Dude, merci pentru interes, daca te pasioneaza subiectul, as fi curios, cu ce background vii,



Pardon ??? cum adica...Ca sa stau de vorba aici trebuie sa vin cu un CV, sau ceva ?
My background in this fielnd is no matter to you... or to anyone else. Not untill i decide otherwise.


QUOTE
..ce anume iti inspira subiectul, daca ar fi sa fie discutat pana la epuizare...


That's more like it...desi nu sunt de acord cu termenul epuizare utilizat in acest context.
Hai sa o luam de la capat. In opinia mea Dl. Cranta nu e decat un alt excroc din seria lunga a celor de teapa lui care incearca sa suceasca mintile oamenilor decenti cu tot felul de teorii abracadabrante. Genul asta de sarlatani sunt tot mai elaborati pe zi ce trece si ei fac mare senzatie pe seama intelectelor mai putin echipate, care
n-au de unde sa puna de la ele, pentru a ocupa lungile spatii goale din evolutia conditiei umane.

Sper ca tu sa nu te afli intr-o astfel de situatie si sa fi capabil sa faci diferenta intre o discutie purtata de pe pozitii diametral opuse si o cearta de piata dusa cu replici de taraba (adica propunerea facuta de rahael).

Totusi, Dl. Cranta, altii ca el, utilizeaza in misiunea de a convinge siretlicul cu cele mai bune rezultate: minciuna amestecata in proportii egale cu adevarul.
Asta trece cel mai usor si ea e cea care ma face sa ma angajez in aceast posibil dialog.

Am trait, traiesc zilele astea urmatorul experiment: Predau un curs unei grupe de studenti. Stilul pe care l-am abordat este unul dinamic si el imprima cursului un caracter interactiv. In consecinta diferentele dintre noi au disparut aproape in toatalitate si constat cu multa mandrie ca formam o echipa preocupata in mod egal de obtinerea unui rezultat optim al incercarii noastre. Ea se cuantifica in final printr-un examen, care probabil ca nici nu va mai avea loc. Nu in sensul clasic ci in spiritul cursului. Imi este tot mai clar gradul de participare al fiecaruia, posibilitatile si nivelul, dar si nevoile lor, asa ca daca lucrurile se vor derula in continuare la fel, in ziua examenului voi anunta doar notele si atat.

Acum, apropierea asta m-a ajutat sa depasesc intr-un mod de care nu ma credeam in stare o serie de probleme personale majore cu care ma confrunt.
Tonusul meu e altul si chiar felul in care tratez socurile. Adevarul e ca ma simt mai tanar si mai optimist ca niciodata.
Pe de alta parte, elevii mei au capatat o maturitate si o chibzuinta prea putin regasite la cei asemeni lor.
Au devenit responsabili intr-un mod aparte. Ar putea fi o evolutie fireasca...insa eu banui tot mai mult ca in sala de curs au loc procese ce mijlocesc tainic un fel de transfer energetic.

Cred in asa ceva pentru ca e dovedit stintific ca asa ceva exista. Cred ca oamenii interactioneaza intre ei si prin mijloace de comunicare ce azi ne sunt cu totul necunoscute. Viata mea e plina de dovezi care confirma asta. Nu cred in propavaduitori, in lideri, in guru si mai ales nu cred in cei care se erijaza in mentori. Cred in mentorii care sunt recunoscuti si adoptati ca atare, cred in profesori, in dascali si in educatie.

Problema mea e una de ordin moral.
E clar pentru mine ca intr-un mod de care nu sunt constient imi abuzez energetic elevii.

Dar ma opresc aici. Astept sa iti vad reactia pentru a afla daca se merita sa continui si daca esti persoana potrivita pentru o asemenea discutie.
Aceasta nu e o confesiune si nici o spovedanie. Nu recunosc nici preotii, nici valoarea curativa a marturisirii.
Nu astept sfaturi, compasiune, acuze ori absolvire, ci doar comentarii.

Este acest transfer periculos pentru elevii mei ori pentru mine ? Este el imoral ?
Este o relatie normala descinsa dintrun curs natural al evenimentelor ??

Acest topic a fost editat de The Dude: 16 May 2010, 04:49 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 16 May 2010, 07:29 PM
Mesaj #37


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(little1 @ 15 May 2010, 10:53 PM) *
Deci observ ca oricum aveti cel putin cateva interese comune...

Rehael, sa-ti explic situatia: sunt in Bucuresti, merg la antrenamentele dlui Cranta, si ne-a anuntat de acest curs. La care io, m-am gandit sa vad ce reactii ar apare daca un astfel de 'anunt', de fapt un fel de interviu, s-ar posta pe un forum romanesc. Raspunsul la intrebare este nu, nu particip, am doua motive intemeiate, unu, sunt in presesiune, si doi sunt de garda in weekend la farmacie, si am program 12 ore pe zi. So, no can do.
Dar din discutiile 'de prezentare' ale cursului, asa cum s-au desfasurat ele in cadrul antrenamentelor, am prins cateva ponturi bunicele... bineinteles nu se compara cu a participa efectiv, asa cum il stii pe dl Cranta face lucrurile de la temeinic in sus, atat cat sa-ti para foarte bine ca ai participat, si foarte rau ca nu ti-ai chemat si prietenii.

M-ar fi interesat si parerile voastre despre fenomenul de vampirism. Pe Gypsy l-am inteles, e un om cu inima mare si vede ceva bun in orice. Cool. Any other views?


little1, te felicit ca ai posibilitatea sa mergi la antrenamentele lui dl Cranta, fiindca, da, iata ca ai mentionat o caracteristica a lui pentru care eu ii acord un respect deosebit.

Gypsy stie el ceva... numai ca eu nu cred ca orice schimb/cedare de energie se numeste vampirism. In anumite limite, schimburile/cedarile de energie sunt normale si corecte. Vampirismul cred ca apare in momentul in care agresorul nu are scrupule/limite in a profita, considerand ca intotdeauna este mai important sa ajunga sa se simta el bine.
Impresia mea este ca vampirul are intotdeauna un ascendent asupra victimei, poate specula o anumita slabiciune a aceleia(de exemplu, specularea sentimentului de respect obligatoriu), asa incat sa o faca sa-i cedeze energie de buna voie... Si fiind vorba despre un ascendent, sunt sanse foarte mari ca victima sa fie cel putin incetinita in evolutia ei, cum, de altfel, nici vampirul nu se poate spune ca evolueaza decat ca un parazit... Chiar am curiozitatea sa stiu daca am nimerit sau am batut campii cu o gratie desavarsita. smile.gif

Pe de alta parte doresc sa-ti impartasesc cateva din curiozitatile mele legate de problemele expuse in acel comunicat, poate, poate, ma poti lamuri putin. De exemplu, nu-mi pot deloc imagina ce poate insemna vampirism cauzal si vampirism spiritual. Si de asemenea, in ce masura stilul de viata poate sa-ti confere din datele de identificare ale unui presupus vampir.


QUOTE(The Dude @ 16 May 2010, 12:07 PM) *
Am incercat sa protejez discutia de o deturnare in derizoriu si atat. Asta-i multamirea ?? ma bagi in aceiasi olala cu fiste-cine ??
In general sunt foarte atent cand imi aleg interlocutorii; poate o sa ajungi sa ma cunosti mai bine.
Pardon ??? cum adica...Ca sa stau de vorba aici trebuie sa vin cu un CV, sau ceva ?
My background in this fielnd is no matter to you... or to anyone else. Not untill i decide otherwise.
......


Se vede treaba ca nu-ti mai incapi in piele... Cred ca de la prea multe insemne ale distinctiei ti se trage, asa, de da sa crape. smile.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 16 May 2010, 10:40 PM
Mesaj #38


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



Rehael,

mi-ar placea sa-ti pot oferi mai multe informatii. poate daca voi afla cateva lucruri de la colegii care au participat, vom putea sa mai discutam niste aspecte ale problemei vampirismului. din punctul meu de vedere limitat, vampirismul este inteles diferit dupa niste ani de practica, adica numai poti sa vezi lucrurile in alb si negru, mai ales daca vorbim despre taoism. este intr-adevar un domeniu care se ocupa atat cu etica cat si cu si tehnica schimburilor energetice si ca atare este un domeniu vast si plin de posibilitati. de aceea cred ca dl Cranta, pe care-l stiu un pasionat de cercetare si cunoastere in general, era atat de entuziasmat, si modul in care si-a structurat predarea implica mai multe nivele de abordare, in functie de preocuparile si aptitudinile fiecaruia. intr-un cuvant, fiecare poate sa ramana cu ceva bun dupa un astfel de curs, indiferent cu ce background vine, doar sa aiba putina bunavointa si o minte sceptica dar interesata.

Dude,

poate incerci sa ma provoci sa vezi ce reactie am blink.gif
nu am inteles exact ce doresti, as vrea sa-mi spui mai clar, pentru o minte mai simpla, daca vrei.
lasi impresia unui om cult si inteligent si asta apreciez din start la oricine, nu te judec, insa nu te inteleg.

il cunosc personal pe dl Cranta de zece ani, timp in care l-am observat multe situatii.
tot ceea ce pot sa-ti spun este ca am primit de la el mai mult ajutor si sprijin, atat moral, intelectual cat si material, decat de la orice persoana in afara de parintii mei.
asta am vazut-o si cu multi dintre colegii mei, toti cei care au fost oameni de caracter au fost ajutati si sustinuti, sa se dezvolte si sa devina persoane independente si stapane pe propria viata. asta se observa in ani. are o mare placere sa ingriji oamenii, a-i creste, asa cum un gradinar creste florile.
daca este sa vorbesc despre domeniul sanatatii, dl Cranta cred ca nici nu mai stie numarul celor care au venit la el cu probleme grave, si care au fost ajutati intotdeauna, chiar daca au fost cazuri de probleme pentru care medicina moderna nu a mai gasit rezolvare. o parte din colegii mei sunt chiar fosti pacienti, oameni care nu au venit la antrenamente pentru ca aveau inalte aspiratii spirituale, ci pentru ca erau cu un picior in groapa.
acum multi sunt insanatositi, si multi si-au revenit aproape complet. este un om care ajuta pe ceilalti in orice ocazie, si-a dezvoltat un fel de instinct de a-si ajuta semenii...
este si normal ca un serviciu sa dea dreptul la un beneficiu - in acelasi timp este un om cu picioarele pe pamant, foarte practic si foarte la obiect. nu poate fi pacalit cu usurinta, si de obicei cei cu caracter indoielnic se feresc de el, si-l vorbesc de rau. jamie.gif
dar cred ca nu vorbim despre aceeasi persoana. iar daca totusi vorbim despre aceeasi persoana, sunt convins, din cele cateva randuri pe care le-ai scris, ca esti genul de om pe care nimeni nu-l convinge de nimic. oricum n-as fi incercat... totusi sunt dator macar sa-ti spun despre experienta mea.

poate ti se pare absurd sa vreau sa stiu cu cine stau de vorba. e ok, cum doresti.
mie mi se pare ca divagam discutia, care era despre vampirism, nu despre o persoana sau alta.




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 May 2010, 10:40 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
The Dude
mesaj 17 May 2010, 07:24 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Departe de mine gandul de a te provoca sau de a divaga. Tocmai am respins o astfel de tentativa. Regret ca nu ai sesizat.

Parerea ta despre dl. Cranta iti apartine si o respect, la fel cum si tu ar trebui sa o respecti pe a mea, mai degraba decat sa te pripesti sa o pui pe seama "unui caracter indoielnic". La genul asta de conversatie faceam apel. In preajma domniei sale cineva poti avea o imagine mai adevarata, sau mult contaminata (deformata).

Am socotit doar necesar sa sti de pe ce pozitii plec in aceasta conversatie si apropo, sunt exact genul de om ce poate fi convins de orice atat vreme cat cel care incearca asta apeleaza la argument si nu la sensibilitate sau compasiune.

Acestea fiind zise sa revenim in discutie (desi eu cred ca nu am parasit-o niciodata).
Vrei sa excludem persoanele si sa discutam la modul general. OK, intrebarea mea e urmatoarea: poate vampirismul energetic sa fie controlat ?
Poate el sa fie declansat din reflex, fara ca persoana care initiaza atacul sa fie constienta de semnificatia si consecintele gestului ?
La acest moment cat de mult se cunoaste si cat de mult se presupune, despre acest subiect. Sunt interesat mai degraba de raportul dintre cele doua decat de situatia progresului in sine.

sunt putin presat acum, dar voi reveni cu chestiuni mai precise. Incearca totusi sa imi raspunzi la a doua intrebare. thumb_yello.gif


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 17 May 2010, 08:24 AM
Mesaj #40


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(The Dude @ 17 May 2010, 08:24 AM) *
Acestea fiind zise sa revenim in discutie (desi eu cred ca nu am parasit-o niciodata).
Vrei sa excludem persoanele si sa discutam la modul general. OK, intrebarea mea e urmatoarea: poate vampirismul energetic sa fie controlat ?
Poate el sa fie declansat din reflex, fara ca persoana care initiaza atacul sa fie constienta de semnificatia si consecintele gestului ?
La acest moment cat de mult se cunoaste si cat de mult se presupune, despre acest subiect. Sunt interesat mai degraba de raportul dintre cele doua decat de situatia progresului in sine.

sunt putin presat acum, dar voi reveni cu chestiuni mai precise. Incearca totusi sa imi raspunzi la a doua intrebare. thumb_yello.gif


Dude,

cred ca poate incepe ca un act inconstient.
si poate continua ca un act inconstient, sau macar interpretat altfel decat furt, mai degraba ca un fel de 'victorie' sau 'reusita', un rezultat pozitiv pentru persoana in cauza. cel putin asa am senzatia. bineinteles ca exista si persoane care fac asta semi-constient, altele care o fac chiar constient - depinde de nivelul de constiinta - care nu tine de nivelul de etica, morala. multe din raspunsurile pe care le cauti sunt in 'interviul' postat prima data. cred ca nu l-ai citit foarte atent.

Rehael,
mi-am adus aminte despre ceva legat de cauzal: corpul cauzal mai este numit corp volitiv, si se manifesta prin 'cheful' de a face si de a te implica in ceva. cand cineva de demoralizeaza si-ti fura initiativa, si apoi o foloseste el, tot vampirism se numeste, nu? la nivel spiritual nu-mi dau acum seama cum se face, dar poate inspirat de informatia de mai sus, poti sa-mi dai tu un raspuns...

E

Acest topic a fost editat de little1: 17 May 2010, 12:17 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 17 May 2010, 11:38 AM
Mesaj #41


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(little1 @ 17 May 2010, 09:24 AM) *
Rehael,
mi-am adus aminte despre ceva legat de cauzal: corpul cauzal mai este numit corp volitiv, si se manifesta prin 'cheful' de a face si de a te implica in ceva. cand cineva de demoralizeaza si-ti fura initiativa, si apoi o foloseste el, tot vampirism se numeste, nu? la nivel spiritual nu-mi dau acum seama cum se face, dar poate inspirat de informatia de mai sus, poti sa-mi dai tu un raspuns...

E



Nu stiu daca e vampirism, fiindca ai vazut ca intra tot in categoria furt energetic... Cumva imi imaginez ca esti provocat cumva sa permiti accesul la corpul cauzal, sau te face cumva sa "scoti din tine". Orisicum, este vorba despre cel putin un furt de idee in exemplul pe care l-ai dat. O sa ma mai gandesc, desi chiar nu stiu cat se potriveste cu ce s-ar discuta la curs... smile.gif Probabil ca realizezi ca am mai citit si eu cate ceva candva si acum practic scormonesc printre amintiri.


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 17 May 2010, 12:23 PM
Mesaj #42


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



cred ca se potriveste totusi... furtul se intampla la orice nivel... cu cat nivelul este mai inalt, cu atat pierderea este mai mare... de ex teoretic vorbind un 'vampir' poate fura 500 ml de sange, sau 500 de RON, sau energia unui om odihnit, sau ii poate fura un sentiment, mai multe, sau gandurile, sau oportunitatile, sau... este tot furt. daca iti fura oportunitatea de a iesi dintr-un ciclu vicios, sau oportunitatea de a progresa in cariera, sau de a progresa in viata de familie, sau de a progresa in termeni de statut social etc, e mult mai problematic, eh? iar termenul de vampirism poate nu defineste atat de clar si corect ceea ce se intampla, dar e si trendy, cat si intuitiv...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 17 May 2010, 02:29 PM
Mesaj #43


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@little1
QUOTE
M-ar fi interesat si parerile voastre despre fenomenul de vampirism. Pe Gypsy l-am inteles, e un om cu inima mare si vede ceva bun in orice. Cool. Any other views?

smile.gif
De fapt, tinta mea era alta.
Desi asa-zisul fenomen al "vampirismului energetic" exista (si cred ca orice om de bun simt isi da seama cum anumiti oameni te incarca cu energie, in timp ce altii te secatuiesc), focalizarea atentiei asupra celuilalt nu face decat sa te indeparteze de adevar.

Personal, atunci cand ma confrunt cu diverse provocari ce din start sunt suspecte, incerc sa gasesc un raspuns la intrebarea: care e rolul meu aici? Asa am ajuns de exemplu sa nu ma mai implic in lupte care nu sunt ale mele (sau sa o fac mult mai rar...) si sa salvez astfel o energie pretioasa.

Dupa cum vad eu lucrurile, pierderile cele mai mari de energie apar cand ne confruntam cu haosul, dezordinea. Dar, intr'un fel, aceasta este si o oportunitate. De a fi mai treaz, mai atent, mai inradacinat in tine insuti.

Solutia este in primul rand asumarea propriilor slabiciuni. Asa incepi sa devii mare si tare.. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 17 May 2010, 05:32 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Intrebare : ce se intimpla atunci cind doi vampiri energetici vin in contact? unsure.gif smile.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 17 May 2010, 07:43 PM
Mesaj #45


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



N-am parcurs tot topicul, dar frunzarind asa, pe sarite, as zice ca miroase a pseudostiinta pe aici. Sunt de acord cu un anumit tip de asa-zis "vampirism energetic", dar doar in sens metaforic, si folosit doar pentru a exprima niste fenomene complexe ce pot fi explicate eventual prin prisma psihologiei sociale, deci fara a se face apel la aure, energii subtile, parapsihologie sau alte chestii de genul asta.

Am mai intalnit pe acest topic ideea conform careia am folosi un procent foarte mic din creier. Este o idee des vechiculata in randurile celor care cocheteaza cu parapsihologia, lasand-se astfel sa se inteleaga faptul ca avem posibilitati nelimitate si ca acestea ar putea fi activate doar prin anumite tehnici ezoterice. Si aceasta este o idee eronata. Activitatea constienta necesita conlucrarea a nenumarati centri nervosi, punandu-se problema de sisteme si subsisteme, care pot fi localizate mai mult sau mai putin precis, precum si foarte difiz sau etajat, asa ca nu exista in sistemul nervos o arie ce reprezinta 2-3% din masa cerebrala si care e tot timpul activa, indiferent ca privim persoana iubita, jucam fotbal, rezolvam ecuatii sau facem sex, restul fiind umplutura ce poate fi trezita putin cate putin prin meditatie. Cercetariile din neurostiinte, care folosesc imagistica cerebrala (tomografii cu emisie de pozitroni, MRIf), scot in evidenta exact aspectul asta - faptul ca functiile psihice nu au o localziare precisa si ca sistemul nervos are o organziare ierarhica, astfel ca se pune problema de neuroni excitati, inhibati sau aflati in stare de repaus in functie de ce se intampla cu subiectul respectiv. Ex: daca privesti o fotografie, aria vizuala primara (aria 17 Broadman), care se afla in lobul occipital, e posibil sa fi mai activa pe tomograful ce urmareste neuronii activati, spre deosebire de ce a arata atunci cand vei avea ochii inchisi si nici nu te vei concentra pe nu situ ce imagine mentala.


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CharonOfNyx
mesaj 17 May 2010, 09:11 PM
Mesaj #46


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 702
Inscris: 4 January 09
Forumist Nr.: 12.814



QUOTE(exergy33 @ 17 May 2010, 06:32 PM) *
Intrebare : ce se intimpla atunci cind doi vampiri energetici vin in contact? unsure.gif smile.gif

M-am intalnit o data cu o vampirita energetica si, desi amandoi ne-am dorit din suflet, contactul nu a iesit cum trebuie. sad.gif
Nutrim acelasi sentimente profunde si astazi, dar stim ca apropierea asta nu este posibila.


--------------------
E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 17 May 2010, 10:09 PM
Mesaj #47


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(mothman @ 17 May 2010, 08:43 PM) *
N-am parcurs tot topicul, dar frunzarind asa, pe sarite, as zice ca miroase a pseudostiinta pe aici.


more pseudoscience coming right up http://mondovista.com/dnax.html

cred ca istoria cu biofotonul va schimba fata biologiei in curand


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 17 May 2010, 11:01 PM
Mesaj #48


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Bine ai revenit, mothman! hiya.gif

Suntem la "Dincolo de raţiune", aşa că e liber la pseudoscience pe-aici. Ce-i face pe oameni să creadă? Experienţa personală, ce le spune un guru sau ce aud din folclor? Eu cred că lumea este mult mai vastă şi mai complexă decât o putem noi cuprinde şi că e loc destul şi pentru fenomene stranii. Dar dacă dăm mai multă credibilitate şi investim cu mai multă certitudine decât trebuie unor fapte sau lucruri necunoscute nu e bine.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 17 May 2010, 11:45 PM
Mesaj #49


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



Salutare, Erwin ! Imi pare bine sa vad ca ai ramas fidel forumului. biggrin.gif

Da, ai dreptate, suntem pe "dincolo de ratiune", si aici se presupune ca intra cei care sunt fascinati de chestiile astea. Deci, si eu sunt, doar ca m-am inarmat de-a lungul timpului cu o doza considerabila de gandire critica. In alta ordine de idei, imi dau seama de faptul ca interventiile mele (cum este cea de mai sus) pot sa nu fie atat de binevenite din punctul unora de vedere, dar mai dam culoare putin pe aici si mai scoatem si forumu' din amorteala, ca pare cam pe duca, saracu'.

rolleyes.gif


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 18 May 2010, 07:59 AM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(little1 @ 17 May 2010, 08:24 AM) *
cred ca poate incepe ca un act inconstient si poate continua ca un act inconstient,


....asadar un act inconstient de la un cap la altul. La ce bun formularea pompoasa ??


QUOTE
cel putin asa am senzatia.



Inteleg ca nu ai raspunsuri, nici presupuneri ci doar reactii senzoriale ??


QUOTE
bineinteles ca exista si persoane care fac asta semi-constient, altele care o fac chiar constient



hmm.gif si care o fac inconstient dupa afirmatia din preambul hmm.gif Cam toata lumea intr-o exprimare specifica oracolului din Delfi.


QUOTE
- depinde de nivelul de constiinta - care nu tine de nivelul de etica, morala.


Asta m-a cosit. Oricat de mult mi-as dori sa aflu ce insemana constinta intr-o reprezentare in care etica si morlala lipsesc, sunt prea ocupat cu lucruri pe care le cred mai importante ca sa pot continua aici. Iti multumesc pentru raspunsuri si pentru lamuriri. thumb_yello.gif thumb_yello.gif thumb_yello.gif


The Dude, over and out ! (of here)



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 18 May 2010, 08:32 AM
Mesaj #51


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(The Dude @ 18 May 2010, 08:59 AM) *
....asadar un act inconstient de la un cap la altul. La ce bun formularea pompoasa ??
Inteleg ca nu ai raspunsuri, nici presupuneri ci doar reactii senzoriale ??
hmm.gif si care o fac inconstient dupa afirmatia din preambul hmm.gif Cam toata lumea intr-o exprimare specifica oracolului din Delfi.
Asta m-a cosit. Oricat de mult mi-as dori sa aflu ce insemana constinta intr-o reprezentare in care etica si morlala lipsesc, sunt prea ocupat cu lucruri pe care le cred mai importante ca sa pot continua aici. Iti multumesc pentru raspunsuri si pentru lamuriri. thumb_yello.gif thumb_yello.gif thumb_yello.gif
The Dude, over and out ! (of here)


Eu ma bucur foarte tare ca si-a luat Dude catrafusele de aici. Nu de alta, dar incurca lumea cu propriile lui neclaritati legate de termenii folositi. Degeaba are el stil in expunere, daca nu poti da doi bani pe continutul expunerii.... Ca el nu-si da seama ca degeaba are unul constiinta, adica stie sa diferentieze binele de rau, daca nu si evita sa faca raul.


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 18 May 2010, 10:03 AM
Mesaj #52


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



Dude, my bad, stilul meu nu e intotdeauna foarte cursiv, uite o sa-l fac mai ordonat

Am scris asa:
- poate fi un act inconstient de la a la z
- poate fi un act semiconstient de la a la z
- poate fi un act constient de la a la z

Dar si mai bine, cred ca incepe ca inconstient, si in timp devine semiconstient, odata cu varsta, pana devine constient. Cred ca devine constient in momentul in care devine singura alternativa. Cand partea subtila din om s-a invatat atat de mult cu a suge de la altii, incat si-a pierdut total abilitatea de a extrage energia din mediu sau din natura. Devine la fel de constient ca orice act de hranire.
Energia hraneste constiinta si constienta.
Ce interesant. Ma intreb pana la ce nivel poti evolua in acest fel... Practic si noi prin hranire tot asta facem, luam energia altor forme de viata..


Dude, mergi in pace, alegerea ta. Te mai astept cand vei veni cu o contributie reala, fie ea critica sau nu, in sensul discutiei noastre.




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Titus Herbert
mesaj 18 May 2010, 12:24 PM
Mesaj #53


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 847
Inscris: 3 February 06
Forumist Nr.: 7.784



QUOTE(exergy33 @ 17 May 2010, 06:32 PM) *
Intrebare : ce se intimpla atunci cind doi vampiri energetici vin in contact? unsure.gif smile.gif


offtopic.gif Variante:

1) sunt la fel de puternici:
- fac schimb de energii intr-un proces reciproc avantajos;
- se infrunta intr-o lupta pe viata si pe moarte (energetica) din care ies amandoi sleiti de puteri, dar multumiti ca au incercat.
- se simt de la o posta si se ocolesc aruncandu-si priviri suparate

2) unul e mai puternic decat celalalt:
- absorbtie completa

3) unul dintre ei e nemuritor: laugh.gif
- se indragosteste de ala muritor "la prima vedere" dupa care face tot posibilul sa se abtina pentru a nu-l sorbi la propriu si figurat.

+ variantele lui little1 mellow.gif

Acest topic a fost editat de Titus Herbert: 18 May 2010, 12:24 PM


--------------------
"I just saw the ugliest horse I've ever seen."
tourist, after seeing a moose at Isle Royale National Park
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 19 May 2010, 10:57 AM
Mesaj #54


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Rehael
QUOTE
Ca el nu-si da seama ca degeaba are unul constiinta, adica stie sa diferentieze binele de rau, daca nu si evita sa faca raul.

Sunt nivele si nivele de constientizare. Eu as zice ca un om care "stie" ca ceva este rau si totusi il face (de exemplu, sa minta, sau sa fure...), de fapt nu stie suficient. Se spune ca sunt trei nivele ale constientizarii: a fi constient inainte de avea loc un fapt, a fi constient (prezent) in timpul desfasurarii acelui fapt, si dupa ce acel fapt s-a petrecut. Cel mai usor sa "tratezi" raul este in faza incipienta, cand exista doar ca posibilitate, si cel mai greu este dupa ce el s-a incheiat.

Constientizarea, in adevaratul sens al cuvantului, include si vointa. Daca zici "stiu ca e ceva rau, dar nu pot altfel", sau "stiu ca e ceva rau, dar nu vreau altfel", inseamna ca mai ai de mers in directia respectiva...

Ce motiv ar putea avea cineva sa-si faca singur rau? Ca asta e legea: totul (ti)se oglindeste.

@mothman
QUOTE
Da, ai dreptate, suntem pe "dincolo de ratiune", si aici se presupune ca intra cei care sunt fascinati de chestiile astea. Deci, si eu sunt, doar ca m-am inarmat de-a lungul timpului cu o doza considerabila de gandire critica. In alta ordine de idei, imi dau seama de faptul ca interventiile mele (cum este cea de mai sus) pot sa nu fie atat de binevenite din punctul unora de vedere, dar mai dam culoare putin pe aici si mai scoatem si forumu' din amorteala, ca pare cam pe duca, saracu'.

Gandirea asta critica e de multe ori doar un eufemism pentru neputinta si ignoranta. Un fel de, daca eu nu pot/stiu, atunci nimeni nu poate/stie.
Am ramas suprins sa vad oameni care spun "nu pot" inainte sa incerce ceva. La antrenamentele de aikido de exemplu, ii arati unui om un procedeu, o tehnica, si el, inainte sa incerce sa vada cum e, zice "eu nu pot sa fac asta". Ca asa si pe dincolo....
Daca gandirea critica nu se bazeaza pe o experienta care inseamna mai mult decat rumegat informatii la nivel mental, nu e decat un eufemism pentru neputinta de care ziceam.

Daca e pe duca (sub)forumu, e si pentru ca sunt putini oameni la han care sa aibe ceva cu adevarat de spus pe temele astea "oculte". In ce ma priveste, decat mult(e)(mesaje) si slabe, mai bine putine si de calitate.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 19 May 2010, 12:52 PM
Mesaj #55


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



@gypsyheart,

Exemplul tau, din pacate, mi se pare total nepotrivit. Nu cred ca ai inteles care-i rostul gandirii critice despre care am adus vorba, pentru ca altfel nu te-ai hazarda in astfel de exemple. Cand vine vorba de stiinta, de metoda stiintifica, unde sunt necesare o sumedenie de masuri de control, deci unde intervine un numar relativ mare de variabile ce trebuiesc luate in considerare, o doza considerabila de scepticism este o conditie mai mult decat necesara. Scepticismul nu inseamna nici cinism, nici neputinta, ci echivaleaza cu suspendarea judecatii pana ce date obiective conduc la o concluzie sau alta. Mi se pare foarte simplu si de bun simt. Imi place sa fac aici o analogie cu ce se intampla in justitie. Nu cred ca ti-ar placea sa fi condamnat pe nedrept atunci cand, dintr-un motiv sau altul, ajungi sa fi suspectat de eu stiu incalcare a legii. Preferi ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze si judecata sa fie suspendata pana cand informatiile obtinute vor stabili adevarul. De asemenea, cred ca doresti ca aceasta decizie sa fie luata strict pe baza probelor obiective, nu pe intuitia "brici" a judecatorului sau pe baza a eu stiu ce chestii cu validitate indoielnica (sa fie chemati astrologi, grafologi, clarvazatori si mai stiu eu ce fel de persoane in instanta, iar fiecare sa-si dea cu parerea in legatura cu fapta ta).

In ceea ce priveste masajele mele sau alte altora care critica aceste lucruri, tin sa precizez faptul ca demersul stiintific autentic este garantat doar atunci cand ipotezele sau teoriile sunt luate la rost, criticate si verificate minutios, astfel ca supravietuiesc de-a lungul timpului doar cele care satisfac toate exigentele metodologice. Redau cuvintele renumitului savant Carl Sagan, care spunea :"Exista multe impoteze in stiinta care sunt gresite. Si este in regula; ele reprezinta calea spre descoperirea a ceea ce este corect. Stiinta este un proces care se autocorecteaza. Pentru a putea fi acceptate, ideile noi trebuie sa supravietuiasca celor mai riguroase standarde de examinare".

Acestea fiind zise, daca voi, cei care scrieti pe subforumul acesta si care sunteti partizanii disciplinelor...de granita, sunteti in cautarea adevarului, de ce sunteti asa de sensibili la critica ? Ar trebui sa multumiti pentru faptul ca luam in considerare aspecte la care voi nu v-ati gandit, aspecte care ar putea conduce in cele din urma la abandonarea ipotezelor care nu sunt sustinute de nici un fel de dovezi. In fond criticam o idee, nu pe emitatorul ideii respective.


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 19 May 2010, 04:01 PM
Mesaj #56


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@mothman
QUOTE
Exemplul tau, din pacate, mi se pare total nepotrivit. Nu cred ca ai inteles care-i rostul gandirii critice despre care am adus vorba, pentru ca altfel nu te-ai hazarda in astfel de exemple.

Exemplul era menit sa sugereze ca foarte adesea mintea noastra rationala nu face decat sa ne tina intr'o stare de amortire, intr'un fel de inchisoare nevazuta, pe care o impodobeste cu diverse expresii, cuvinte, ideologii, blablabla.

QUOTE
Cand vine vorba de stiinta, de metoda stiintifica, unde sunt necesare o sumedenie de masuri de control, deci unde intervine un numar relativ mare de variabile ce trebuiesc luate in considerare, o doza considerabila de scepticism este o conditie mai mult decat necesara. Scepticismul nu inseamna nici cinism, nici neputinta, ci echivaleaza cu suspendarea judecatii pana ce date obiective conduc la o concluzie sau alta. Mi se pare foarte simplu si de bun simt. Imi place sa fac aici o analogie cu ce se intampla in justitie. Nu cred ca ti-ar placea sa fi condamnat pe nedrept atunci cand, dintr-un motiv sau altul, ajungi sa fi suspectat de eu stiu incalcare a legii. Preferi ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze si judecata sa fie suspendata pana cand informatiile obtinute vor stabili adevarul. De asemenea, cred ca doresti ca aceasta decizie sa fie luata strict pe baza probelor obiective, nu pe intuitia "brici" a judecatorului sau pe baza a eu stiu ce chestii cu validitate indoielnica (sa fie chemati astrologi, grafologi, clarvazatori si mai stiu eu ce fel de persoane in instanta, iar fiecare sa-si dea cu parerea in legatura cu fapta ta).


Eh...sunt multe de spus...

Uite, o sa iti dau un exemplu, pe care l-am auzit relatat intr'o carte de-a lui Osho.
Era vorba de DAvid Hume, un filozof binecunoscut, care tot auzind misticii ca vorbesc despre marea fericire care se ascunde in interior, despre meditatie, samd, s-a gandit sa incerce si el sa vada daca e ceva sau nu. Si a inchis ochii, si a privit "spre interior". A stat ce a a stat, cateva minute probabil, si apoi i-a deschis si a notat in jurnalul sau: "Nu am gasit nici un rai, nici o Nirvana, doar intuneric si cateva ganduri razlete..." Am redat liber povestea...

Mi se pare foarte sugestiva pentru genul de abordare al spiritualitatii unui "om de stiinta".

Spuneai ca ti-ai dezvoltat o gandire critica, raportat la fenomenele astea sa le spunem paranormale.
Te intreb si eu. Pe ce se bazeaza gandirea ta critica? Doar pe citit rapoarte de specialitate despre aceste fenomene? Ai aplicat vreo tehnica din domeniul spiritualitatii si ajuns la acest scepticism? Sau te'ai multumit sa citesti ce au facut altii, si acum iti dai cu parerea dupa margine?
Eliade avea o vorba: "au dreptul sa critice yoga cei care o practica, iar cei ce o practica nu o critica".
Desi nu sunt fan Eliade, sunt de acord cu ideea de baza. Are dreptul sa critice cel care s-a implicat intr'un anumit domeniu. Si in domeniul spiritualitatii implicarea inseamna putin mai mult decat cititul cartilor (f bune si ele, dar insuficiente la un moment dat)

Cat priveste "suspendarea judecatii"....In teorie suna bine....Dar eu ma uit in jur, la ce a produs aceasta stiinta atat de draga unora, si imi este clar ca ea a pierdut ceva esential din vedere. Altfel nu ar fi dat aceste roade profund nocive (poluare, arme de distrugere in masa, nepasarea fata de mediul inconjurator, etc, etc..).

Scepticismul e folositor daca "il pui la lucru". Cateodata, ai mei imi spun :"Nu face aia, ca o sa patesti asa si pe dincolo". Atunci ii pun sa detalieze. Sa descrie cat mai exact ce s-ar intampla daca voi continua sa fac ce faceam. Si le spun: "Bun, acum vom vedea daca va fi asa sau nu". In felul asta adevarul iese la iveala, intr-adevar.

Despre judecata...judecata depinde de nivelul de constiinta al celui face faptuieste si al celui care priveste faptele. Daca stiu ca sunt nevinovat, ma dau fara teama in grija unui clarvazator autentic.
Adevarul inseamna mai mult decat ce vad cei doi ochi fizici....

QUOTE
Acestea fiind zise, daca voi, cei care scrieti pe subforumul acesta si care sunteti partizanii disciplinelor...de granita, sunteti in cautarea adevarului, de ce sunteti asa de sensibili la critica ? Ar trebui sa multumiti pentru faptul ca luam in considerare aspecte la care voi nu v-ati gandit, aspecte care ar putea conduce in cele din urma la abandonarea ipotezelor care nu sunt sustinute de nici un fel de dovezi. In fond criticam o idee, nu pe emitatorul ideii respective.

Cum spuneam, ca sa critici ceva trebuie sa te implici in acel ceva. Daca ar veni cineva care a practicat meditatia zeci de ani si ar critica-o, atunci poate, poate as pleca urechea la ce spune...
Asa zisa "sensibilitate la critica" e doar rugamintea ca fiecare sa-si vad lungul nasului si sa nu se bage (ca si vezi doamne, cunoscator) intr'un domeniu pe care l-a studiat doar din carti sau de pe internet...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 May 2010, 04:46 PM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Rehael @ 18 May 2010, 09:32 AM) *
QUOTE
Eu ma bucur foarte tare ca si-a luat Dude catrafusele de aici. Nu de alta, dar incurca lumea cu propriile lui neclaritati legate de termenii folositi.

Poate ca "arta dialogului" ar trebui sa te faca mai permisiva la opiniile altora, chiar daca aceste opinii nu concorda cu modul tau de a gandi.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 19 May 2010, 05:41 PM
Mesaj #58


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE(gypsyheart)
Exemplul era menit sa sugereze ca foarte adesea mintea noastra rationala nu face decat sa ne tina intr'o stare de amortire, intr'un fel de inchisoare nevazuta, pe care o impodobeste cu diverse expresii, cuvinte, ideologii, blablabla

Sunt de acord cu faptul ca uneori se poate intampa si ce spui tu, dar aici este vorba de imaginea de sine, de constientizarea propriilor posibilitati, limite, s.a.m.d. Daca este vorba de depasirea acestor obstacole...adesea imaginare, n-am nimic de comentat, dar daca sugerezi aici si posibilitatea de a transcende intr-un fel sau altul limitele umane, povestea este alta. Cu parere de rau, dar nu exista dovezi solide care sa vina in sprijinul celor care pretind ca practica cu succes telepatia, clarviziunea, precognitia, retrocognitia, radiestezia, paradiagnoza, sau alte activitati de aceasta natura. Desigur, asta nu inseamna automat ca sunt cu totii niste sarlatani. Poate fi vorba de o intreaga tipologie aici, incepand cu cei care cred pe bune si terminand cu cei care stiu ca prostesc pe fata.
QUOTE(gypsyheart)
Mi se pare foarte sugestiva pentru genul de abordare al spiritualitatii unui "om de stiinta"

Mie nu mi se pare prea sugestiva. Trairea intensa nu legitimizeaza cu nimic spiritualul acela despre care vorbesc religiile. Trairi intense pot fi obtinute nu doar prin meditatie, ci si cu ajutorul substantelor psihoactive, si nu cred ca spune nici un om cu capul pe umeri ca daca iei o doza semnificativa de LSD ai acces la cine stie ce trairi mistice. Cred ca suntem cu totii de acord cu faptul ca, in anumite conditii, putem intra in stari de "constiinta modificata", cum le numeste psihologia, si ca una din aceste cai este chiar meditatia. Dar introducand creierul intr-o stare de profunda relaxare si armonie cu natura, universul, lumea, whatever, capatam oare vreo capacitate extrasenzoriala sau vreo putere aparte ? Nu, totul este in mintea noastra. Totul se rezuma la fiziologie. Daca ramanem strict in acest registu n-am nimic de comentat, pentru ca nu contest faptul ca prin exercitii si tehnici de anumita natura ne putem conditiona creierul sa determine o anumita optica asupra realitatii, sa produca unele schimbari semnificative in structura de personalitate daca acestea sunt practicate pentru o perioada lunga de timp.
QUOTE(gypsyheart)
Spuneai ca ti-ai dezvoltat o gandire critica, raportat la fenomenele astea sa le spunem paranormale.
Te intreb si eu. Pe ce se bazeaza gandirea ta critica? Doar pe citit rapoarte de specialitate despre aceste fenomene? Doar pe citit rapoarte de specialitate despre aceste fenomene? Ai aplicat vreo tehnica din domeniul spiritualitatii si ajuns la acest scepticism? Sau te'ai multumit sa citesti ce au facut altii, si acum iti dai cu parerea dupa margine?

Nu stiu ce tehnici ar fi trebuit sa experimentez pe propria piele pentru a ajunge la concluzia ca nu este vorba de fenomene reale. Uite, cea mai mare parte a vietii am fost o persoana relativ credincioasa. Asta inseamna ca mai tineam si post, ca ma rugam destul de des, ca se intampla sa ma mai duc si la biserica. Simteam nevoia sa stau departe de toate acele informatii ce pareau a pune sub semnul intrebarii temelia credintei mele. Pur si simplu traiam o senzatie de disconfort ori de cate ori trebuie sa ma confrunt cu imformatii logice, care nu prea se potriveau cu ceea ce credeam eu. A fost nevoie de curaj sa imbratisez toate acele informatii rationale si sa ma debarasez usor-usor de capcana credintei. Deci, se poate spune ca nu sunt un sceptic get-beget si ca am avut si eu trairi de natura spirituala si ca unele din ele au fost destul de intense. Dar repet, intensitatea unor trairi subiective nu reprezinta un argument, dupa cum am amintit mai sus. Nu trebuie sa uitam faptul ca purtam in cutia craniana un creier evoluat intr-un alt mediu decat cel in care ne ducem existenta in prezent, si asa se face ca acesta este foarte vulnerabil vis-a-vis de irational. Suntem inclinati sa acordam o pondere considerabila intuitiei, analogiilor, sa construim perceptii si acolo unde exista stimuli ambigui si sa luam drept cauzalitate succesiunea a doua evenimente fara legatura. Stiinta, matematica, metodologiile acestea cu care facem o triere a informatiilor si cu ajutorul carora am ajuns unde am ajuns nu sunt decat o consecinta a bagajului cultural. Daca privam o singura generatie de tot acest bagaj informational, o sa vezi ca nu suntem cu nimic mai presus de niste cro-magnoni de acum 35.000 de ani.
Pe de alta parte, nu trebuie sa activezi intr-o organizatie fundamentalista pentru a putea critica unel din actiunile lor, dupa cum nu trebuie sa activezi intr-o secta bizara pentru a intelege care sunt resorturile psihologice care conduc la obiedienta acelora prinsi in mrejele ei si la ochelarii de cal caracteristici. Nu vreau sa fie inteleasa paralela drept o comparatie, ci se vrea doar un exemplu menit a evidentia faptul ca uneori lucrurile sunt suficient de limpezi atunci cand sunt privite din exterior.
QUOTE(gypsyheart)
Cat priveste "suspendarea judecatii"....In teorie suna bine....Dar eu ma uit in jur, la ce a produs aceasta stiinta atat de draga unora, si imi este clar ca ea a pierdut ceva esential din vedere. Altfel nu ar fi dat aceste roade profund nocive (poluare, arme de distrugere in masa, nepasarea fata de mediul inconjurator, etc, etc..)

De acord cu faptul ca in ceea priveste cunoasterea, intotdeauna se va pune si problema reversului medaliei. Dar este in natura lucrurilor ca totul sa se transforme, ca lumea sa evolueze intr-un fel sau altul. Nici o ideologie nu poate opri avansul tehnologic, industrializarea, etc. Dar asta este o alta discutie si nu o vad asa de legata de ceea ce discutam noi aici. Nu cred ca se pune problema in societatea contemporana de vreo criza morala, pentru ca nu s-a pus niciodata problema unei moralitati ce a functionat brici ca si consecinta a unei doctrine anume, care a fost data uitarii in prezent.
QUOTE(gypsyheart)
Asa zisa "sensibilitate la critica" e doar rugamintea ca fiecare sa-si vad lungul nasului si sa nu se bage (ca si vezi doamne, cunoscator) intr'un domeniu pe care l-a studiat doar din carti sau de pe internet

Domeniul disciplinelor de granita, paranormale sau vrei sa le numesti e extrem de vast si daca discutam fara exemple concrete nu cred ca ajungem nicaieri. In cazul de fata, al subiectului discutat aici, in ce ar consta implicarea propriu-zisa ? Din ce am inteles eu e vorba de niste cusuri. Ce se intampla la acele cursuri si cum pot cele aflate acolo sa ma convinga ca exista vampirism energetic ?


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 19 May 2010, 07:32 PM
Mesaj #59


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



Gypsy, permite-mi te rog sa-i raspund eu domnului just this once...



QUOTE(mothman @ 19 May 2010, 06:41 PM) *
Nu, totul este in mintea noastra.


Foarte adevarat, o componenta este mintea. Ideea ca creierul si mintea sunt lucruri diferite, este ceea ce separa stiinta de mistica

QUOTE
Totul se rezuma la fiziologie.


Foarte adevarat, este a doua componenta. Fiecare componenta umana are trei parti: una sensibila, una energetica, si una suprasensibila.
Stiinta si mistica sunt de acord asupra primeia, au vederi paralele asupra celei de-a doua - vezi acupunctura, dar nu se impaca cu a treia.

QUOTE
Daca ramanem strict in acest registu n-am nimic de comentat, pentru ca nu contest faptul ca prin exercitii si tehnici de anumita natura ne putem conditiona creierul sa determine o anumita optica asupra realitatii, sa produca unele schimbari semnificative in structura de personalitate daca acestea sunt practicate pentru o perioada lunga de timp.


Bineinteles, si asta este nivelul la care ramane exersarea la inceput, un timp destul de indelungat.
Acest nivel se numeste magie intra-personala.
Cand ajunge la un grad ridicat de proficiency, treci treptat la nivelul doi, cand poti sa influentezi si alte persoane.
Acest nivel se numeste magie inter-personala.
Un exemplu ar fi hipnoza, ca sa mergem pe un teren cat de cat comun cu un domeniu al stiintei, psihologia.

Cu doar aceste doua puncte intelese, poti realiza foarte multe lucruri.

QUOTE
In cazul de fata, al subiectului discutat aici, in ce ar consta implicarea propriu-zisa ? Din ce am inteles eu e vorba de niste cusuri. Ce se intampla la acele cursuri si cum pot cele aflate acolo sa ma convinga ca exista vampirism energetic ?


In primul rand, persoanele care sunt interesate de subiect, de obicei nu devin interesate.
Ele sunt sau nu sunt, si deseori porneste de la un eveniment care i-a marcat in viata lor, si pentru care n-au gasit explicatii satisfacatoare.
Bineinteles ca multe astfel de evenimente pot fi explicate si stiintific, dar sunt unii dintre ei sunt medici si fizicieni, si unele chiar n-au explicatie. Si stiinta accepta situatia asta, ca exista lucruri inexplicabile inca pentru stiinta.

Mistica si stiinta sunt ca doi tineri care se curteaza reciproc, stiinta ar fi baiatul, si mistica ar fi fata.
Fata este mult mai volubila si face multi pasi catre baiat, care e mai precaut si mai banuitor.
Mistica vrea sa inceapa sa-si explice fenomenele in termeni noi, stiintifici.
De exemplu, mistica ar dori sa foloseasca conceptul stiintific de biofoton, ca si suport a ceea ce mistica intelege prin 'mintea, separata de creier'.
Nu atat biofotonul in sine, cat tiparele complexe de manifestare ale acestuia.

Daca si Gypsy si tu, mothman, veti fi atat de scortosi, tare mi-e ca fata va ramane batrana, si baiatul va ramane la fusta mamei.
Fiti mai deschisi la colaborare, si dispusi sa faceti compromisuri.
Argumentarii mele ii pot fi aduse multe critici, insa ganditi-va la ideea in sine: unii savanti afirma ca gandirea mistica poate fi un atribut permanent al gandirii umane. Si Enstein credea intr-un Creator. Si orice om de stiinta poate spune fara probleme 'Oh my God!!' cand face o descoperire epocala. Acest atribut trebuie integrat, nu exclus.
Eu personal sunt un fan al stiintei. Folosind perspectiva mistica, si elemente stiintifice, in fiecare zi imi rezolv multe din problemele care apar - si care uneori de ordin teoretic, alteori de ordin practic. Pot folosi stiinta in paradigma mistica... everyone can...
Problema este, poate stiinta sa faca acelasi lucru fata de mistica? Multi dintre marii ganditori ai stiintei au fost si closet mystics, e adevarat mai mult in trecut decat astazi.

Cursurile respective cred ca pot ajuta oamenii care traiesc anumite lucruri carora stiinta nu le poate da o explicatie. Ii pot ajuta sa aiba de a face cu ele, intr-un mod in care sa se simta ok... psihologia incearca acelasi lucru, doar ca ceea ce mistica incadreaza la normal, pentru psihologie/psihiatrie este patologic. Talk about discrimination! Acolo, oamenii pot invata sa controleze ceea ce li se intampla, intr-un sens in care ei si cei apropiati sa beneficieze de ceea ce traiesc. Este un alt gen de experiente, o diversitate care face cinste umanitatii, atunci cand este incadrata si folosita in mod pozitiv...
Asta este rostul acestui tip de cursuri...
Ele transforma necunoscutul in cultura.
Stiinta transforma necunoscutul in date.
E cam acelasi proces... rezultatul este diferit, dar la fel de necesar in ambele cazuri...

E

edit: typos

Acest topic a fost editat de little1: 19 May 2010, 07:44 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 19 May 2010, 07:56 PM
Mesaj #60


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



O serie de lucruri ce par paranormale ar putea fi explicate in mod stiintific, cu conditia sa aranjam in mod corect datele de intrare.
Nu inteleg de ce nu o luati stiintific?

Exista persoane care secatuiesc de energie pe cei cu care vin in contact?
Da.
Daca da, atunci care ar fi posibilele cauze ce duc la acest fenomen?

Respectiva persoana (vampirul energetic smile.gif, ca sa folosesc termenul lansat de autorul topicului), e constienta de ceea ce face?
Daca nu, cum se explica faptul ca nu constientizeaza ?

Se aplica vampirismul energetic si la plante?
Sa fiu mai explicita.
E cunoscut faptul ca unii oameni duc la ofilirea si moartea florilor din camera lor in timp ce altii au efect benefic asupra plantelor ce-i inconjoara.

Ce credeti ca sta la baza transferul de energie om-planta, planta-om ?
Cum se produce acest transfer.


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 May 2010, 08:03 PM
Mesaj #61


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



A defint pana in prezent cineva ce este si cum se manifesta aceasta energie? A studiat cineva ce sunt acesti vampiri? Poate deochiul sa fie o reprezentare populara a acestui vampirism energetic, dar se stie ca deochiul are leac, adica vreau sa spun ca daca cineva este deochiat poate fi vindecat, ramane totusi o intrebare ce si cat a luat din acel trup deociat "vampirul energetic"?

Acest topic a fost editat de Marduk: 19 May 2010, 08:11 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 19 May 2010, 08:12 PM
Mesaj #62


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(exergy33 @ 19 May 2010, 08:56 PM) *
O serie de lucruri ce par paranormale ar putea fi explicate in mod stiintific, cu conditia sa aranjam in mod corect datele de intrare.
Nu inteleg de ce nu o luati stiintific?

Exista persoane care secatuiesc de energie pe cei cu care vin in contact?
Da.
Daca da, atunci care ar fi posibilele cauze ce duc la acest fenomen?

Respectiva persoana (vampirul energetic smile.gif, ca sa folosesc termenul lansat de autorul topicului), e constienta de ceea ce face?
Daca nu, cum se explica faptul ca nu constientizeaza ?

Se aplica vampirismul energetic si la plante?
Sa fiu mai explicita.
E cunoscut faptul ca unii oameni duc la ofilirea si moartea florilor din camera lor in timp ce altii au efect benefic asupra plantelor ce-i inconjoara.

Ce credeti ca sta la baza transferul de energie om-planta, planta-om ?
Cum se produce acest transfer.


Biofotonul... merita investigat.

Interesant ca ai adus discutia despre interactiunea dintre oameni si plante.
In taoism de exemplu exista o practica in care omul si copacul intra temporar intr-un fel de simbioza energetica.

Cum se produce acel transfer? Fiecare fiinta vie este inconjurata de un camp electromagnetic foarte fin dar masurabil - care poate fi dezvoltat.
Acest camp poate fi influentat de gandurile si emotiile noastre - asta se intampla involuntar.
Cand vorbim despre mistici sau practicanti ei folosesc acest camp in mod voluntar, si invata pas cu pas cum sa-l contracte, cum sa-l dilate.
Cum sa-l extinda.
Cum sa separe senzatiile fizice de senzatii ce tin de acest invelis electromagnetic.
Cum sa interpreteze aceste senzatii, ca pe un limbaj.
Unii fac asta in mod spontan, sunt oamenii mai 'de viata', mai inimosi.
Calitatile emotionale se imprima 'pelerinei luminoase' care inconjura corpul uman...
Misticii care au simtit legatura cu universul, ca sunt una cu natura, au dezvoltat foarte mult aceasta latura a fiintei umane.
El se dezvolta in timp, ani de zile...
Drept pentru care, daca vreodata un om de stiinta va dori sa investigheze cu seriozitate fenomenele, va fi nevoit sa-si dedice cel putin 18 ani - cat dureaza si maturizare fizica si psihica, ma rog, legala - tot atata este nevoie si pentru cresterea si maturizarea acestui invelis... in timp, devine un fel de corp secundar, in care persoana isi poate transfera constiinta - de aici legendele despre imortalitatea sufletului...

Cred ca viata unui om n-ar putea fi plina si completa fara aceasta latura... unii spun ca acolo se afla creativitatea, bucuria, tandretea, intelepciunea.
Indiferent daca esti sau nu constient de asta.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 19 May 2010, 10:35 PM
Mesaj #63


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Am citit articolul despre biofoton, precum şi câte ceva din Wikipedia pe subiect. Aş adăuga celor spuse mai sus că eu cred că cele spirituale sunt reductibile la informaţie şi că informaţia circulă în mai multe moduri şi pe mai mulţi suporţi decât ceea ce cunoaştem în mod obişnuit. E în firea lucrurilor să realizeze transferul de informaţie sub diverse forme. Chiar dacă pentru o piatră a cărei viaţă este de milioane sau miliarde de ani timpul se scurge mai încet, piatra tot primeşte şi transmite informaţii. Bineînţeles, informaţii la nivelul său de dezvoltare, fizico-chimic. Când vorbim de viu, ceea ce diferenţiază viul de inert este, pe lângă durata de viaţă mult mai scurtă şi complexitatea cu câteva ordine de mărime mai mare şi posibilitatea producerii, prelucrării şi transmiterii informaţiilor într-un mod elaborat, specific. Fiinţele, începând cu viruşii sau archeobacteriile conţin şi prelucrează o mulţime de informaţii codificate în proteine şi ADN. Ele se transmit prin agenţi chimici, fotoni, vibraţii, căldură. Materia vie foloseşte orice proprietate fizico-chimică a substanţelor care în cursul evoluţiei vieţii s-a dovedit a fi benefică, înlăturând acele substanţe sau corpuri sau moduri străine, care îi creşte entropia. Lupta cu entropia se face începând de la cel mai profund nivel, cuantic după ultimele cercetări, ADN este mai mult decât o macromoleculă spirală organică, ceea ce se poate realiza în vitro cu ADN-ul este mult peste orice aşteptări. Asta pentru că nu este un simplu agregat de atomi, ci cel mai bun şi versatil suport de informaţie codată. Nu este de mirare că activitatea celulară e atât de complexă şi nici că celulele dintr-un organism reuşesc să comunice eficient unele cu altele pentru a fi "în fază". Însăşi celula ca subsistem are viaţa şi sufletul ei, adică bagajul informaţional şi procesele informaţionale care fac viaţa posibilă. Cu atât mai mult, un organism pluricelular va avea o sinergie informaţională a tuturor celulelor, fiecare cu rolul său, divizându-se şi murind pentru scopul comun: supravieţuirea. Că există fenomeme particulare, încă puţin sau deloc studiate, că unele dintre ele sunt atât de rare sau unice încât vor rămâne mistere pentru totdeauna, nu mă îndoiesc. Dar să dăm Cezarului ce-i al Cezarului: informaţia este cea care face viul să fie viu.

Aşa că "energia" spirituală nu trebuie căutată şi măsurată ca o formă comună de energie cum ar fi căldura sau lumina, ci ca o formă de transmitere a informaţiilor specifice. Creierul este cel afectat, înseamnă că e vorba de informaţii.

Acest topic a fost editat de Erwin: 19 May 2010, 10:40 PM


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 19 May 2010, 10:51 PM
Mesaj #64


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE(little1)
Ideea ca creierul si mintea sunt lucruri diferite, este ceea ce separa stiinta de mistica

Relatia dintre psihic si creier este una incredibil de complexa si face si astazi sa curga multa cerneala, dar problema aici este faptul ca avem de-a face cu o structura biologica, ce este supusa unei anumite plasticitati. Oricum, intr-o acceptiune generala si cat se poate de simplista, creierul este un suport fizic, iar mintea, psihicul, se comporta precum un soft, avand natura informational-energetica. Creierul nu genereaza o minte de la sine, el are nevoie de o stimulare senzoriala uriasa pentru a se maturiza corespunzator si pentru a genera o minte. Mai mult de atat, suspendarea oricarei simulari senzoriale pentru o perioada mai lunga de timp (chiar de oridinul zilelor) - vezi experimentele de deprivare senzoriala - conduce la perturbari semnificative ale functionarii psihicului. In concluzie, avem de-a face cu un sistem deschis in care conditionarea nu este unidirectionata, informatiile provenite de la analizatori determinand psihicul, iar psihicul, la randul sau, prin toate operatiile complexe de care n-are rost sa mai amintesc, determina la randul sau o anumita structurare a retelelor neuronale. Este un dublu determinism. Asadar, dupa cum vad eu si neurostiintele merg pe ideea unui soi de dualism, doar ca nu coincide cu acela pomenit de mistici.
QUOTE(little1)
Foarte adevarat, este a doua componenta. Fiecare componenta umana are trei parti: una sensibila, una energetica, si una suprasensibila.
Stiinta si mistica sunt de acord asupra primeia, au vederi paralele asupra celei de-a doua - vezi acupunctura, dar nu se impaca cu a treia

Aici m-ai cam pierdut. Ce inseamna suprasensibil ?
QUOTE(little1)
Cand ajunge la un grad ridicat de proficiency, treci treptat la nivelul doi, cand poti sa influentezi si alte persoane.
Acest nivel se numeste magie inter-personala. Un exemplu ar fi hipnoza, ca sa mergem pe un teren cat de cat comun cu un domeniu al stiintei, psihologi

Ce inseamna sa influentezi persoane in contextul asta ? Folosindu-te doar de vointa, fara nici un fel de interactiune ? Daca nu, de ce nu abordam situatia doar din punctul de vedere al psihologiei ? De ce n-am vorbi de persuasiune ? Cat despre hipnoza, se baseaza pe gradul de sugestibilitate al subiectului si nu toata lumea poate fi hipnotizata. De asemenea, multa lume are o imagine distorsionata asupra hipnozei, crezand ca este asa cum vad in filme. Hipnoza in mare parte se rezuma la jocuri de rol, nu e in nici un caz o stare de care nu-ti amintesti si in care poti face exact ce vrea hipnotizatorul, fara ca tu sa ai habar. Toti subiectii stiu cum trebuie sa se comporte intr-o astfel de situatie si nu fac decat sa urmeze intocmai sugestiile - jucandu-si rolul.
QUOTE(little1)
deseori porneste de la un eveniment care i-a marcat in viata lor, si pentru care n-au gasit explicatii satisfacatoare

Asta si pentru ca n-au cautat raspunsuri unde trebuie, probabil.
QUOTE(little1)
dar sunt unii dintre ei sunt medici si fizicieni, si unele chiar n-au explicatie

Faptul ca sunt medici sau fizicieni este irelevant. Oricine poate cadea in capcana credulitatii. Chiar si psihologii sau psihiatrii, care se presupune ca au habar de cum functioneaza mintea si cum ne putem autoinsela. Asadar, asta n-are fi un argument.
QUOTE(llittle1)
Si stiinta accepta situatia asta, ca exista lucruri inexplicabile inca pentru stiinta

Desigur ca exista lucruri pe care stiinta inca nu le explica. Stiinta nici nu pretinde ca ar fi descoperit toate tainele universului. Atitudinea asta e in general specifica altor discipline. Stiinta, insa, e mai modesta. Pe de alta parte, in materie de cunoastere, e tot ce avem mai bun. Acel ceva care se sustrage metodei stiintifice si protocoalelor sale este orice, numai cunoastere in adevaratul sens al cuvantului nu este. De ce este metoda stiintifica superioara oricarei alte metode ? Pentru ca presupune precautie, masuri de control, repetabilitate, predictii, s.a.m.d, iar toate astea, confirmare si reconfirmate de-a lungul timpului, dau forta explicativa. Experienta persoanala, pe de alta parte, e praf in ochi.
QUOTE(little1)
Si Enstein credea intr-un Creator. Si orice om de stiinta poate spune fara probleme 'Oh my God!!' cand face o descoperire epocala. Acest atribut trebuie integrat, nu exclus.

Te contrazic. Enstein nu era religios si nici nu credea intr-un D-zeu personal. "The word god is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this" - Albert Einstein
QUOTE(little1)
Problema este, poate stiinta sa faca acelasi lucru fata de mistica? Multi dintre marii ganditori ai stiintei au fost si closet mystics, e adevarat mai mult in trecut decat astazi

Stiinta are nevoie de mistica cum are nevoie pestele de bicicleta. Cat despre savantii aia mistici, religiosi, afla ca sunt pe cale de disparitie si nici nu au cine stie ce titluri. In trecut lucrurile au stat altfel, intr-adevar. Intrebarea asta imi aduce aminte de ce afirma Dawkins la un moment dat despre ce s-ar intampla cu lumea asta daca brusc ar disparea toti teologii. Cel mai probabil nu s-ar intampla nimic deosebit, lumea vazandu-si in continuare de ale ei. Dar daca ar disparea toti oamenii de stiinta, toti cei cu bagaj stiintific ? Cel mai probabil am involua brusc cu cateva sute de ani.
QUOTE(little1)
Cursurile respective cred ca pot ajuta oamenii care traiesc anumite lucruri carora stiinta nu le poate da o explicatie

Mie de ce nu mi se intampla niciodata ceva care sa sfideze logica, ratiunea ? De ce cei ca mine gasesc intotdeauna o explicatie cat se poate de rationala pentru absolut tot ce li se intampla ? Am vaga impresie ca unii considera coincidentele ca fiind ceva mai mult decat doua evenimente fara nici un fel de legatura. Jung a fost unul dintre ei, de exemplu, propunand conceptul de sincronicitate.
QUOTE(little1)
Fiecare fiinta vie este inconjurata de un camp electromagnetic foarte fin dar masurabil - care poate fi dezvoltat. Acest camp poate fi influentat de gandurile si emotiile noastre - asta se intampla involuntar. Calitatile emotionale se imprima 'pelerinei luminoase' care inconjura corpul uman. Drept pentru care, daca vreodata un om de stiinta va dori sa investigheze cu seriozitate fenomenele, va fi nevoit sa-si dedice cel putin 18 ani - cat dureaza si maturizare fizica si psihica, ma rog, legala - tot atata este nevoie si pentru cresterea si maturizarea acestui invelis

Spui ca omul de stiinta care vrea sa cerceteze fenomenele respective trebuie sa practice invataturile respective o vreme indelungata. Pai daca e vorba de niste manifestari concrete, masurabile, de ce n-ar fi ele abordate stiintific din exterior ? Ma refer la aparatura, experimente controlate, s.a.m.d. De ce spui ca e musai ca cercetatorul sa se implice direct ? Nu crezi ca asa ar avea toate sansele sa se duca pe val si sa piarda esentialul ? Uite, exista si la Institutu de Antropologie Francisc Rainer din Bucuresti unele cercetari in sensul asta, dar nu stiu sa zic si cu ce rezultate. Din ce am inteles folosesc o fotografiere in genul celei de tip Kirilian. Electrografie si electronografie, daca nu ma inseala memoria. Am inteles ca au obtinut niste rezultate concrete care ar avea aplicabilitate in medicina, dar nu cunosc amanunte. Vezi ca exista la editura Polirom cartile d-nei Cornelia Guja, care este cercetator la institutul amintit. Ramane de vazut daca stiinta, de-a lungul timpului, va confirma aceste descoperiri prin studii independente. Pana atunci, nu ma pot pronunta. Oricum, presupunand ca studiile sunt pe bune si ca aceasta asa-zisa "aura" este corelata cu anumite afectiuni, spune asta ceva despre capacitatile pretinse ale unora de a utiliza telepatia sau mai stiu eu ce ? Daca in jurul meu exista un numar imens de unde electromagnetice provenite din tot atat de multe surse, inseamna ca pot sa interceptez cu puterea mintii ce vorbesc doua persoane la celular sau sa accesez Pro FM-ul daca meditez suficient ? In fond, undele acelea imi bombardeaza creierul. Nu, nu oriunde exista camp electromagnetic exista si mecanisme capabile sa traduca mesajele encriptate in acestea. Si nu orice camp electromagnetic poarta cu sine informatii. Daca stau langa o linie de inalta tensiune nu inseamna ca primesc mesaje cu eu stiu ce inteles.


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 19 May 2010, 11:02 PM
Mesaj #65


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



QUOTE(Erwin @ 19 May 2010, 11:35 PM) *
Că există fenomeme particulare, încă puţin sau deloc studiate, că unele dintre ele sunt atât de rare sau unice încât vor rămâne mistere pentru totdeauna, nu mă îndoiesc.

Nici pe departe atat de rare, nici pe departe atat de unice. Si asta o spun oamenii de stiinta. Teoriile stiintifice sunt foarte riguroase, insa au o problema. More often than not, exista in fiecare sistem o veriga lipsa. Mistica poate trai cu multe verigi lipsa, si o face in mod onest, numindu-le mistere. Stiinta nu se poate compromite. Totusi am gasit o carte acum cativa ani, scrisa de un fizician roman, despre intrebarile la care stiinta nu are raspuns. Nu mai tin minte titlul si autorul, dar cartea exista, daca inchid ochii parca ii vad si coperta in minte. Erau multe intrebari, si fundamentale.
In multe, multe parti din ea, stiinta se sprijina pe nimic. Nu fac nici apologia misticii, dar hai sa fim macar intre noi fair-play. Nu suntem nici mistici calificati, nici oameni de stiinta cu diplome. Sau poate unii dintre noi sunt?!
But anyhow, sa lasam pentru un timp diplomele si doctrinele, si sa discutam ca oameni vii, care vor sa faca ceva cu ceea ce stiu. Mmm?

@mothman, ai pus punctul pe i. cand studiezi mistica esti implicat, pentru ca unul din principii este ca nu te poti separa in mod absolut de ceea ce studiezi. am mai auzit ideea asta si in fizica cuantica, parca. dar nu asta vroiam sa spun. ci faptul ca sunt doua domenii diferite, mistica si stiinta, care se studiaza cu parti diferite din tine.
e ca si cum cineva ar studia astronomia cu microscopul, si microbiologia cu telescopul. sunt doua lucruri diferite, dar sunt complementare, nu contrare.

nu cred ca exista vreun om in viata care sa nu fi avut parte de evenimente inexplicabile. insa este adevarat ca poti gasi intotdeauna o explicatie convenabila, conforma cu paradigma pe care ai ales-o, care sa nu te forteze sa re-evaluezi ceea ce credeai ca stii despre realitate. e valabil si pentru stiinta si pentru mistica. that's why i said, i love science smile.gif

Acest topic a fost editat de little1: 19 May 2010, 11:11 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 19 May 2010, 11:51 PM
Mesaj #66


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



QUOTE
In multe, multe parti din ea, stiinta se sprijina pe nimic.


cu asta nu-s de acord, ştiinţa se sprijină în ultimă instanţă pe bunul simţ şi pe simţurile comune, pe ceea ce ştim cu certitudine. Tot eşafodajul ştiinţei, deşi se aventurează în necunoscut prin extrapolarea teoriilor, se bazează pe experiment şi pe percepţie.

nu cred nici că ştiinţa sau mistica ar fi complementare întru-totul. Oricum ai lua-o, analizăm raţional ce se petrece, indiferent de paradigmă. Eu cred că "iluminarea" e tot o achiziţie de informaţie, mai neortodoxă dpdv ştiinţific pentru că încă nu cunoaştem toate procesele şi procedurile de funcţionare ai creierului/minţii. Cunoaşterea e întregul, indiferent de metodă şi e relativă la realitate.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 20 May 2010, 05:37 AM
Mesaj #67


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(gypsyhart @ 17 May 2010, 03:29 PM) *
@little1

smile.gif
De fapt, tinta mea era alta.
Desi asa-zisul fenomen al "vampirismului energetic" exista (si cred ca orice om de bun simt isi da seama cum anumiti oameni te incarca cu energie, in timp ce altii te secatuiesc), focalizarea atentiei asupra celuilalt nu face decat sa te indeparteze de adevar.

Personal, atunci cand ma confrunt cu diverse provocari ce din start sunt suspecte, incerc sa gasesc un raspuns la intrebarea: care e rolul meu aici? Asa am ajuns de exemplu sa nu ma mai implic in lupte care nu sunt ale mele (sau sa o fac mult mai rar...) si sa salvez astfel o energie pretioasa.

Dupa cum vad eu lucrurile, pierderile cele mai mari de energie apar cand ne confruntam cu haosul, dezordinea. Dar, intr'un fel, aceasta este si o oportunitate. De a fi mai treaz, mai atent, mai inradacinat in tine insuti.

Solutia este in primul rand asumarea propriilor slabiciuni. Asa incepi sa devii mare si tare.. smile.gif


Faptul ca nu rezonezi cu anumite medii, asa incat sa nu te faca sa te simti prea bine in interiorul lor, nu are nicio legatura cu vampirismul... Pe de alta parte, chiar nu este nimeni dator sa te faca sa te simti incarcat cu energie. Ba uneori sunt cazuri in care chiar este nevoie sa dai de la tine, fara sa-l transforme pe cel care primeste in vampir, iar pe tine in victima.


QUOTE(gypsyhart @ 19 May 2010, 11:57 AM) *
@Rehael

Sunt nivele si nivele de constientizare. Eu as zice ca un om care "stie" ca ceva este rau si totusi il face (de exemplu, sa minta, sau sa fure...), de fapt nu stie suficient. Se spune ca sunt trei nivele ale constientizarii: a fi constient inainte de avea loc un fapt, a fi constient (prezent) in timpul desfasurarii acelui fapt, si dupa ce acel fapt s-a petrecut. Cel mai usor sa "tratezi" raul este in faza incipienta, cand exista doar ca posibilitate, si cel mai greu este dupa ce el s-a incheiat.

Constientizarea, in adevaratul sens al cuvantului, include si vointa. Daca zici "stiu ca e ceva rau, dar nu pot altfel", sau "stiu ca e ceva rau, dar nu vreau altfel", inseamna ca mai ai de mers in directia respectiva...


Exact, exista mai multe nivele de constientizare, iar vampirul de regula cam stie ce face, ca de aceea se si cheama vampir...El chiar stie cum sa faca sa-si obtina de la altul ceea ce are nevoie.
Iata ce opinie are SN Lazarev despre vampirism:
" Vampirul energetic

* Hrana pe care o ingeram constituie o sursa de energie grosiera. Pe langa aceasta, orice fiinta foloseste si diverse tipuri de energie din univers.
* Vampir energetic devine omul care nu are acces la Divin. El are nevoie de energie, ca oricare alt om, dar nu o poate procura de la Divin. In consecinta, isi irita sau molesteaza semenii sau chinuie animalele. Semenul/animalul chinuit elibereaza o energie de tip inferior, care ii e utila vampirului.
* Adevaratul castig este insa, in opinia lui Lazarev, cel al victimei, caci aceasta e obligata sa se reorienteze catre Cosmos.
* Furtul de energie straina are consecinte grave pentru vampir ( devieri psihice etc.)
"


QUOTE(Marduk @ 19 May 2010, 05:46 PM) *
Poate ca "arta dialogului" ar trebui sa te faca mai permisiva la opiniile altora, chiar daca aceste opinii nu concorda cu modul tau de a gandi.


Poate. Numai ca eu sunt destul de netalentata de a fi permisiva la toate prostiile, nu de alta, dar nu suntem pe un forum de creativitate, si cred ca se mai poate discuta si serios pe aici.


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 20 May 2010, 10:49 AM
Mesaj #68


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Rehael
QUOTE
Faptul ca nu rezonezi cu anumite medii, asa incat sa nu te faca sa te simti prea bine in interiorul lor, nu are nicio legatura cu vampirismul... Pe de alta parte, chiar nu este nimeni dator sa te faca sa te simti incarcat cu energie. Ba uneori sunt cazuri in care chiar este nevoie sa dai de la tine, fara sa-l transforme pe cel care primeste in vampir, iar pe tine in victima.

La o adica, se poate vorbi si de medii "vampiroase", adica ce absorb un anumit fel de energie. Asa cum omul are un loc in care se aduna fecalele si ce e murdar, tot asa cred ca se intampla si in natura.
Asta daca vorbim de mediu exclusiv natural, fara oameni. Daca mai sunt si oameni pe acolo, ecuatia e si mai complexa...

Vezi tu, e o diferenta intre a da si a a da totul (sau aproape totul) in mod involuntar.
Aici nu e vorba de a bloca orice schimb. Ci de a avea o relatie echilibrata si sanatoasa.
Cred ca m-ai inteles gresit.

Imi amintesc ca in cartea de care pomeneam pe la inceput ("Omul negru a venit") ingerul spune la un moment dat ceva de genul: "Posesiunea poate fi si benefica. Cand suntem posedati de divin" Insa, o posesiune benefica nu are cum sa se intample impotriva vointei tale. Poate ca se intampla peste vointa ta, dar nu impotriva ei....

QUOTE
Exact, exista mai multe nivele de constientizare, iar vampirul de regula cam stie ce face, ca de aceea se si cheama vampir...El chiar stie cum sa faca sa-si obtina de la altul ceea ce are nevoie.
Iata ce opinie are SN Lazarev despre vampirism:
" Vampirul energetic

* Hrana pe care o ingeram constituie o sursa de energie grosiera. Pe langa aceasta, orice fiinta foloseste si diverse tipuri de energie din univers.
* Vampir energetic devine omul care nu are acces la Divin. El are nevoie de energie, ca oricare alt om, dar nu o poate procura de la Divin. In consecinta, isi irita sau molesteaza semenii sau chinuie animalele. Semenul/animalul chinuit elibereaza o energie de tip inferior, care ii e utila vampirului.
* Adevaratul castig este insa, in opinia lui Lazarev, cel al victimei, caci aceasta e obligata sa se reorienteze catre Cosmos.
* Furtul de energie straina are consecinte grave pentru vampir ( devieri psihice etc.)
"

Eu nu neg ca exista si fiinte care fac rau cu buna stiinta. Spun doar ca acest "cu buna stiinta" are anumite limite.
Pana la urma ce inseamna raul, daca nu o orbire, sau inconstienta? Cel care face raul este orb pe un anumit nivel (superior celui la care actioneaza).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 20 May 2010, 12:39 PM
Mesaj #69


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



@little1
Poate ca mie nu mi-e prea clar ce inseamna biofoton insa nici definitia aceasta nu ma lamureste despre rolul pe care l-ar avea acest tip de energie in ceea ce numesti tu fenomenul vampirismului energetic.
QUOTE
BIOFOTÓN, BIOFOTONi, s.m. Radiatie luminoasă emisă de unele substante aflate în organismele vii. [Pr.: bi-o-] – Din engl. biophoton.biofotónas. m. (sil. bi-o-) → fotonBIOFOTÓN s. m. radiatie luminoasă emisă de unele substante din organismele vii.a(< engl. biophoton)


Deci radiatia e emisa doar de unele substante.
Intrebare: care, ce fel de substante? ( nume, formule chimice..)

Prin ce difera acest tip de radiatie luminoasa de alte tipuri de radiatii luminoase? Difera cumva?
Nu e vorba oara de bioluminiscenta ?

Cind spun radiatie lumnioasa ma gindesc automat la acea parte a spectrului electromagnetic cuprinsa intre 0.34 microni -->0.76 microni ( aproximativ) si care poate fi vizualizata de aparatul vizual uman..


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 20 May 2010, 01:21 PM
Mesaj #70


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@mothman
QUOTE
Sunt de acord cu faptul ca uneori se poate intampa si ce spui tu, dar aici este vorba de imaginea de sine, de constientizarea propriilor posibilitati, limite, s.a.m.d. Daca este vorba de depasirea acestor obstacole...adesea imaginare, n-am nimic de comentat, dar daca sugerezi aici si posibilitatea de a transcende intr-un fel sau altul limitele umane, povestea este alta. Cu parere de rau, dar nu exista dovezi solide care sa vina in sprijinul celor care pretind ca practica cu succes telepatia, clarviziunea, precognitia, retrocognitia, radiestezia, paradiagnoza, sau alte activitati de aceasta natura. Desigur, asta nu inseamna automat ca sunt cu totii niste sarlatani. Poate fi vorba de o intreaga tipologie aici, incepand cu cei care cred pe bune si terminand cu cei care stiu ca prostesc pe fata.

Pai e simplu, unii au niste limite mai extinse decat altii. Ceea ce pentru tine este/pare imposibil (la momentul prezent), pentru un altul este posibil. Ideea era, pe ce se bazeaza credinta ta? Ai obtinut-o parcurgand anumite "experimente", sau pur si simplu ai luat de'a gata ce ti'au zis altii?
Usurinta cu care vorbesti de aceste subiecte imi spune ca singurul mod in care te-ai implicat in cunoasterea acestor "probleme" este unul intelectual. Ai fost curios, la fel ca David Hume, din povestire....si cam atat. Corecteaza-ma daca gresesc.

QUOTE
Mie nu mi se pare prea sugestiva. Trairea intensa nu legitimizeaza cu nimic spiritualul acela despre care vorbesc religiile. Trairi intense pot fi obtinute nu doar prin meditatie, ci si cu ajutorul substantelor psihoactive, si nu cred ca spune nici un om cu capul pe umeri ca daca iei o doza semnificativa de LSD ai acces la cine stie ce trairi mistice. Cred ca suntem cu totii de acord cu faptul ca, in anumite conditii, putem intra in stari de "constiinta modificata", cum le numeste psihologia, si ca una din aceste cai este chiar meditatia. Dar introducand creierul intr-o stare de profunda relaxare si armonie cu natura, universul, lumea, whatever, capatam oare vreo capacitate extrasenzoriala sau vreo putere aparte ? Nu, totul este in mintea noastra. Totul se rezuma la fiziologie. Daca ramanem strict in acest registu n-am nimic de comentat, pentru ca nu contest faptul ca prin exercitii si tehnici de anumita natura ne putem conditiona creierul sa determine o anumita optica asupra realitatii, sa produca unele schimbari semnificative in structura de personalitate daca acestea sunt practicate pentru o perioada lunga de timp.

Este sugestiva pentru nivelul la care sunt dispusi sa se implice anumiti oameni in "studiul" spiritualitatii.

Stii ce, decat sa filozofezi pe marginea "starilor de constiinta modificata" mai bine incerci sa le studiezi si practic, adica traindu-le. Cum, unde, si cu cine, e treaba ta.
Dar pentru asta trebuie sa treci dincolo de scepticismul tau, de gandirea asta critica care crezi ca te apara de necunoscut....
QUOTE
Nu stiu ce tehnici ar fi trebuit sa experimentez pe propria piele pentru a ajunge la concluzia ca nu este vorba de fenomene reale.

Pai tehnici din domeniul spiritualitatii. Ca despre asta vorbim, nu?
QUOTE
Uite, cea mai mare parte a vietii am fost o persoana relativ credincioasa. Asta inseamna ca mai tineam si post, ca ma rugam destul de des, ca se intampla sa ma mai duc si la biserica. Simteam nevoia sa stau departe de toate acele informatii ce pareau a pune sub semnul intrebarii temelia credintei mele. Pur si simplu traiam o senzatie de disconfort ori de cate ori trebuie sa ma confrunt cu imformatii logice, care nu prea se potriveau cu ceea ce credeam eu. A fost nevoie de curaj sa imbratisez toate acele informatii rationale si sa ma debarasez usor-usor de capcana credintei.

Daca simteai un disconfort inseamna ca acea credinta a ta nu era chiar a ta. Daca ceva e al tau cu adevarat, nu iti mai poate fi luat. A devenit parte din tine...
Felicitari pentru curaj! smile.gif

QUOTE
Pe de alta parte, nu trebuie sa activezi intr-o organizatie fundamentalista pentru a putea critica unel din actiunile lor, dupa cum nu trebuie sa activezi intr-o secta bizara pentru a intelege care sunt resorturile psihologice care conduc la obiedienta acelora prinsi in mrejele ei si la ochelarii de cal caracteristici. Nu vreau sa fie inteleasa paralela drept o comparatie, ci se vrea doar un exemplu menit a evidentia faptul ca uneori lucrurile sunt suficient de limpezi atunci cand sunt privite din exterior.

Aici e un fenomen interesant...Ai si nu ai dreptate.
Sa dau un exemplu.

Daca ai o oala cu ciorba, si gusti o lingura, doua, poti sa iti dai seama daca e gustoasa sau nu, daca iti place sau nu, daca e stricata sau nu. Insa, daca vrei sa te saturi, si sa iti tina de foame, trebuie sa mananci mai mult de o lingura.
Mm?
E adevarat ce zici tu. Dar....daca vezi peste tot numai secte si lideri care manipuleaza, inseamna ori ca "nu ti-e foame", ori ca simtul tau "gustativ" e dereglat.
Daca orice muzica pe care o asculti ti se pare o prostie, zgomot, etc, inseamna ca nu ai (inca) "organ" pentru ea.

Oricum, in sfera spiritualitatii, acest "a privi din exterior" e cam fara sens. Intr'un fel sau altul trebuie sa "gusti din ciorba", analogic vorbind. Daca nu te intereseaza deloc sa gusti, inseamna ca nu ti-e foame.

QUOTE
Domeniul disciplinelor de granita, paranormale sau vrei sa le numesti e extrem de vast si daca discutam fara exemple concrete nu cred ca ajungem nicaieri. In cazul de fata, al subiectului discutat aici, in ce ar consta implicarea propriu-zisa ? Din ce am inteles eu e vorba de niste cusuri. Ce se intampla la acele cursuri si cum pot cele aflate acolo sa ma convinga ca exista vampirism energetic ?

Initial era vorba de sfera generala a spiritualitatii, sau ma rog, paranormalului cum ii zici tu. Si am spus ca o implicare doar la nivel mental (citit carti, si procesare pe marginea lor) e insuficienta.
Daca nu practici tehnici care sa lucreze si cu celelalte nivele (fizic, emotional, spiritual) nu vad ce mare schimbare s-ar putea produce in modul tau de vedea lucrurile astea...

@little1
QUOTE
Gypsy, permite-mi te rog sa-i raspund eu domnului just this once...

No problem. Mai multe raspunsuri, mai multe perspective...

A, mi-am adus aminte, ca vroiam sa raspund la ceva ce ai spus....
QUOTE
daca iti fura oportunitatea de a iesi dintr-un ciclu vicios, sau oportunitatea de a progresa in cariera, sau de a progresa in viata de familie, sau de a progresa in termeni de statut social etc, e mult mai problematic, eh? i

Hehe. Pai, daca mi'o fura, inseamna ca o face el in locul meu, nu?
Nu. Ce zici tu aici nu poate fi numit furt. Sunt daune, mai degraba, daune colaterale....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:36 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman