Alimentatia Rationala O Responsabilitate Fata De Urmasi, Ceea ce mancam azi afecteaza generatiile viitoare |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Alimentatia Rationala O Responsabilitate Fata De Urmasi, Ceea ce mancam azi afecteaza generatiile viitoare |
30 Apr 2010, 07:37 AM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.042 Inscris: 4 March 05 Din: Bacau Forumist Nr.: 5.853 |
Studiile arată că dietele ţinute de strămoşi pot īmbolnăvi nepoţii
N-ar fi trebuit să fumez, n-ar fi trebuit să beau, n-ar fi trebuit să mănānc hrană nesănătoasă. Acestea sunt gāndurile care trec prin mintea unui bolnav de cancer. Foarte adevărat - spun medicii. Cercetătorii americani au descoperit īnsă că eforturile de a duce o viaţă sănătoasă pot fi inutile cānd e vorba de cancer, dacă bunicii i-au plăcut prea mult... prăjelile. Studiile efectuate pe cobai au demonstrat că riscurile asociate cu dietele bazate pe grăsimi nesănătoase pot fi transmise din generaţie īn generaţie. Chiar dacă o persoană are o dietă sănătoasă, obiceiurile alimentare proaste ale părinţilor, ale bunicilor sau chiar ale străbunicilor pot influenţa dramatic riscul de a face cancer. Cercetătorii nu pot explica excat īn ce fel este posibil un asemenea fenomen, īnsă practic, cel puţin la animale, rezultatele vorbesc de la sine. Majoritatea cobailor cu descendenţi care au avut o dietă bazată pe grăsimi nesănătoase au dezvoltat boli cancerigene, chiar dacă subiecţii bolnavi au fost hrăniţi sănătos. Şi reciproca pare să fie valabilă. Dietele bazate pe alimente sănătoase ale strămoşilor protejează generaţile viitoare de boli degenerative, precum cancerul, bolile de inimă sau chiar īn faţa procesului de īmbătrānire. Cercetătoorii sunt convinşi că aceste influenţe pot fi transmise vreme de şase ori chiar 7 generaţii. Concluziile cercetării au fost prezentate pentru prima dată săptămāna trecută īn cadrul īntālnirii anuale a Asociaţiei americane de cercetări ale cancerului din Washington D.C. stire preluata de pe siteul postului TV realitatea Ce pare aveti despre ceea ce a relevat acest studiu? -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/ |
|
|
3 May 2010, 12:01 PM
Mesaj
#2
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Nu orice prajeala este cancerigena. Poti sa prajesti in tigai teflonate fara pic de grasime sau doar un pic si nu e mai nociv decit o friptura facuta pe gratar. Prajeala excesiva pina iese scrum dezvolta substante cancerigene. Sa nu ajungem in extrema cealalta si sa nu mai mincam decit fierturi sau cruditati de teama cancerului.
Si ce daca au cartofii amidon? painea n-are? sa nu mai mincam paine sau cartofi sau paste ca au amidon...sa mincam numai varza si broccoli sau salate ca sa le si eliminam in secunda 2?? Poti sa maninci paine dar sa faci si miscare ca sa consumi caloriile respective...acum depinde cita paine maninci si cu citi cartofi+carne alaturi si cita miscare faci...ca daca mergi numai pina la lift sau pina la masina n-ai nici o sansa sa arzi caloriile respective. Cred ca principala noastra greseala de alimentatie, a romanilor , este cum le amestecam pe toate intr-o singura masa(legume, carne,oua,branzeturi,peste) si marimea portiilor.A spus-o si Mecinicopschi de mai multe ori. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
3 May 2010, 01:20 PM
Mesaj
#3
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Sa nu ajungem in extrema cealalta si sa nu mai mincam decit fierturi sau cruditati de teama cancerului. Mie mi se pare ca suntem pe cale sa cadem in extrema cealalta si sa refuzam tot ce-i industrial, pe de alta parte sa ridicam in slavi tot ce-i "natural". De pilda Erwin spunea ca doar alimentele industrializate pot da Salmonela, diabet ori cancer. Nu-i adevarat: Salmonela poti lua si de la un ou "de tara"; daibet poti face si de la alimente bio; substante cancerigene dezvolta si uleiurile biologice, daca le prajesti, nu doar cele "normale". Toata povestea asta cu stramosii nostri care mancau natural si nu se imbolnaveau e cam trasa de par, zic eu. In fond, au murit cu totii. Si durata medie de viata n-a scazut intre timp. -------------------- |
|
|
3 May 2010, 01:46 PM
Mesaj
#4
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.042 Inscris: 4 March 05 Din: Bacau Forumist Nr.: 5.853 |
Mie mi se pare ca suntem pe cale sa cadem in extrema cealalta si sa refuzam tot ce-i industrial, pe de alta parte sa ridicam in slavi tot ce-i "natural". De pilda Erwin spunea ca doar alimentele industrializate pot da Salmonela, diabet ori cancer. Nu-i adevarat: Salmonela poti lua si de la un ou "de tara"; daibet poti face si de la alimente bio; substante cancerigene dezvolta si uleiurile biologice, daca le prajesti, nu doar cele "normale". Toata povestea asta cu stramosii nostri care mancau natural si nu se imbolnaveau e cam trasa de par, zic eu. In fond, au murit cu totii. Si durata medie de viata n-a scazut intre timp. Povestea cu stramosii nostri care mancau natural si nu se imbolnaveau e trasa rau de par deoarece stramosii nostri mureau pe capete bolnavi de boli "necunoscute". Sa-ti dau un exemplu: strabunica mea (din partea bunicii mele din partea mamei) a murit de tanara lasand in urma 4 copii. Nimeni nu a stiut de ce. Pur si simplu s-a imbolnavit de o boala care nu era cunoscuta la vremea respectiva si a murit. Bunica mea (mama mamei mele) a facut diabet de cand era destul de tanara. Surorile ei, au facut si ele diabet la batranete. Mama mea si fratele ei au diabet (mama mea cam de la 40 ani)..... Este o linie lunga de diabetici... concluzia: e foarte posibil ca acea boala necunoscuta in vremea aceea, care a secerat viata strabunicii mele sa fi fost diabetul. Si este adevarat ca diabetul nu se face de la produsele inustriale, caci bunica mea si surorile ei au crescut la tara numai cu alimente naturale, intr-o vreme cand cele industriale nu se gaseau la noi. Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 3 May 2010, 01:49 PM -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/ |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 16 May 2024 - 08:38 PM |