Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
18 Mar 2010, 04:11 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Pâinea a fost alimentul de bază al românilor pană la apariţia mămăligii, drept pentru care m-am hotarat sa deschid un topic destinat painii preparate in casa. Am cumparat o masinarie de facut paine si nu-mi iese nici o paine buna. La vara vreau sa+mi construiesc un cuptor afara, în curte, onde vreau sa coc azime cum facea bunica mea, unse cu suc de rosii fara drojdie, doar cu faine, apa si sare.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
23 Mar 2010, 05:45 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Marduk, ce se mai intampla la inaltimea ta cu experimentul painea? Hai ca fierb de curiozitate O alta cauza a ratarilor ar fi tensiunea, desi Electrica ar trebui sa trimita prin fire 220 V, aici daca sunt 190 V, cred ca si asta conteaza, ma gandesc, oricum mai am paine pentru 2 zile si incerc din nou, dar nu stiu ce reteta sa mai folosesc. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
23 Mar 2010, 05:59 PM
Mesaj
#3
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
O alta cauza a ratarilor ar fi tensiunea, desi Electrica ar trebui sa trimita prin fire 220 V, aici daca sunt 190 V, cred ca si asta conteaza, ma gandesc, oricum mai am paine pentru 2 zile si incerc din nou, dar nu stiu ce reteta sa mai folosesc. Pai nu ne-ai spus daca ai incercat varianta mea sau esti inca pe paine cumparata. Eu cred ca voltajul are o importanta majora pentru ca nu cred ca se realizeaza temperatura necesara in interiorul masinii. Nu stiu cum s-ar putea rezolva asta... daca era voltajul mai mare decat necesar, cred ca se putea folosi un adaptor ceva, dar daca e mai mic n-ai cum sa-l faci mai mare. Cred ca ai o mare problema cu asta. Iti propun ceva: fa aluatul in masina de paine pe setarea 'aluat' (la mine setarea se numeste pizza), dupa care il lasi la crescut in masina o jumatate de ora daca e cald in bucatarie. Intre timp incalzesti cuptorul la 180C si cand trece timpul de crescut pui cuva in cuptor. Ai grija sa reglezi rafturile dinainte ca sa incapa cuva cam in mijlocul cuptorului. Si in 30-45 de minute painea trebuie sa fie gata. Hai incearca, asa iti vei da seama daca voltajul e de vina. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 May 2024 - 12:45 PM |