Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
18 Mar 2010, 04:11 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Pâinea a fost alimentul de bază al românilor pană la apariţia mămăligii, drept pentru care m-am hotarat sa deschid un topic destinat painii preparate in casa. Am cumparat o masinarie de facut paine si nu-mi iese nici o paine buna. La vara vreau sa+mi construiesc un cuptor afara, în curte, onde vreau sa coc azime cum facea bunica mea, unse cu suc de rosii fara drojdie, doar cu faine, apa si sare.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
23 Mar 2010, 05:28 PM
Mesaj
#2
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Lapte batut?
Eu mai puneam uneori lapte dar dulce, ori "imbuntateam" reteta cu lapte praf. Rezultatul nu era rau, insa cu lapte batut nu m-am gandit sa incerc. Cum este? Ce ai folosit tu pare sa fie intr-adevar faina intergrala. Nu ti-a iesit painea neagra? Bine, nu cum e carbunele, dar orisicat... -------------------- |
|
|
23 Mar 2010, 05:53 PM
Mesaj
#3
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Lapte batut? Eu mai puneam uneori lapte dar dulce, ori "imbuntateam" reteta cu lapte praf. Rezultatul nu era rau, insa cu lapte batut nu m-am gandit sa incerc. Cum este? Ce ai folosit tu pare sa fie intr-adevar faina intergrala. Nu ti-a iesit painea neagra? Bine, nu cum e carbunele, dar orisicat... care e faza cu laptele batut, acum mi-am amintit... pe la tara se fac niste gogosi cu lapte batut, care cica ajuta aluatul sa creasca si da un gust bun, si am mai auzit persoane care fac blatul de pizza cu lapte batut. pai ti-am spus cum e painea neagra cu lapte batut, e mai bogata la gust, mai buna si nu iese uscata. Mie mi-a placut. De fapt imi place mult laptele batut in aluaturi, il folosesc in loc de lapte dulce la aluatul de placinta si iese mult mai bogat ca gust zic eu (si nu numai eu). Apoi folosesc lapte batut la aluatul pentru cornuri cu gem, la aluatul pentru calzzone si nu mai stiu . Merita sa incerci, n-ai nimic de pierdut. Painea mi-a iesit neagra, ma rog intunecata, dar nu densa ci aerisita si crescuta. Nu stiu cu ce s-o compar, poate cu grahamul de acum 5 ani din Romania (ca acum nu stiu cum mai e iar inainte de 5 ani era mai dens si mai bogat aluatul, mai greu) -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 April 2024 - 12:04 PM |