Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
18 Mar 2010, 04:11 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Pâinea a fost alimentul de bază al românilor pană la apariţia mămăligii, drept pentru care m-am hotarat sa deschid un topic destinat painii preparate in casa. Am cumparat o masinarie de facut paine si nu-mi iese nici o paine buna. La vara vreau sa+mi construiesc un cuptor afara, în curte, onde vreau sa coc azime cum facea bunica mea, unse cu suc de rosii fara drojdie, doar cu faine, apa si sare.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
19 Mar 2010, 11:05 AM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
"Pentru o pâinică ai nevoie de 550 g făină, 10 g drojdie, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr brun, 10 ml lapte, 10 g unt sau o lingură de ulei de măsline, 350 ml apă. Poţi pune de la început seminţe de floarea soarelui sau susan, dar dacă vrei ca acestea să rămână doar pe coajă, e indicat să le adaugi după ce aluatul a dospit." Cica asa face painea Oana Cuzino, vedeta de la PROTV pune 10 grame de drojdie?
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
19 Mar 2010, 06:48 PM
Mesaj
#3
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
"Pentru o pâinică ai nevoie de 550 g făină, 10 g drojdie, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr brun, 10 ml lapte, 10 g unt sau o lingură de ulei de măsline, 350 ml apă. Poţi pune de la început seminţe de floarea soarelui sau susan, dar dacă vrei ca acestea să rămână doar pe coajă, e indicat să le adaugi după ce aluatul a dospit." Cica asa face painea Oana Cuzino, vedeta de la PROTV pune 10 grame de drojdie? Marduk, cand faci painea de mana nu conteaza prea mult: - aluatul il simti la mana si ajustezi lichid-faina pana iese cum vrei - daca pui mai multa drojdie, creste mai repede, daca pui mai putina creste mai greu ca timp, regula de baza e ca trebuie sa lasi aluatul sa creasca (dospeasca) pana isi dubleaza volumul, abia atunci il iei si ii dai forma de paine si il pui la copt Masina de paine are timpii ficsi, de aceea trebuie sa gasesti formula potrivita pentru ea si sa o tii minte de fiecare data, astfel ca masina sa dea acelasi rezultat de fiecare data. Cand faci painea de mana, ai timpul si simtul tactil de partea ta. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 April 2024 - 09:27 AM |