Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
18 Mar 2010, 04:11 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Pâinea a fost alimentul de bază al românilor pană la apariţia mămăligii, drept pentru care m-am hotarat sa deschid un topic destinat painii preparate in casa. Am cumparat o masinarie de facut paine si nu-mi iese nici o paine buna. La vara vreau sa+mi construiesc un cuptor afara, în curte, onde vreau sa coc azime cum facea bunica mea, unse cu suc de rosii fara drojdie, doar cu faine, apa si sare.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
18 Mar 2010, 04:50 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Asta-i masina automata de copt paine pe care o am eu, sa nu-mi ziceti ca nu e buna ca ........
Si o reteta din cartea masinii pe care am respectat-o pas cu pas, dupa ce nu am reusit painea am schimbat apa, am pus apa plata si tot asa mi-a iesit. Acum am paine pentru vreo 2 zile ca am coborat la magazin si am luat, dar cum termin painea ma apuc din nou, poate, poate ii dau de cap. Paine alba clasica apa sau lapte: 300 ml margarina/unt: 1 1/2 linguri sare: 1 lingurita zahar: 1 lingurita faina tip 550: 540 gr. drojdie praf: 1 pachetel program: NORMAL Acest topic a fost editat de Marduk: 18 Mar 2010, 04:58 PM -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
18 Mar 2010, 05:02 PM
Mesaj
#3
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Asta-i masina automata de copt paine pe care o am eu, sa nu-mi ziceti ca nu e buna ca ........ Nu stiu daca e buna sau nu, eu am un Panasonic si alta inainte n-am avut. Dar din cate am citit (si m-am documentat, nu gluma ), toate masinile astea sunt bune, exceptie facand cele care au un defect de fabricatie. Daca te gandesti putin, mare lucru aceasta masina nu face: - amesteca ingredientele si prin acelasi proces de invartire a paletei framanta aluatul - face o temperatura propice dospitului - mai face o framantare usoara (invarte paleta cu o viteza si un ritm mai scazute) - mai tine iar temeperatura pentru crescut - creste temperatura (presupun eu destul de rapid) la cca 180C care este temperatura de coacere a painii (poate difera de la program la program, dar tot pe-acolo se invarte) - timer-ul opreste incalzirea Nu face mare lucru, cum iti spuneam, 99% din reusita painii consta in acuratetea retetei, calitatea ingredientelor si respectarea instructiunilor masinii (ordinea de adaugare a ingredientelor, setarea programului corect, setarea timpului de asteptare etc) -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 27 April 2024 - 05:53 PM |