Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
18 Mar 2010, 04:11 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Pâinea a fost alimentul de bază al românilor pană la apariţia mămăligii, drept pentru care m-am hotarat sa deschid un topic destinat painii preparate in casa. Am cumparat o masinarie de facut paine si nu-mi iese nici o paine buna. La vara vreau sa+mi construiesc un cuptor afara, în curte, onde vreau sa coc azime cum facea bunica mea, unse cu suc de rosii fara drojdie, doar cu faine, apa si sare.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
18 Mar 2010, 05:26 PM
Mesaj
#2
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Si o reteta din cartea masinii pe care am respectat-o pas cu pas, dupa ce nu am reusit painea am schimbat apa, am pus apa plata si tot asa mi-a iesit. Acum am paine pentru vreo 2 zile ca am coborat la magazin si am luat, dar cum termin painea ma apuc din nou, poate, poate ii dau de cap. Da, neaparat sa mai incerci, sigur o sa-i dai de cap! QUOTE Dar reteta ce parere ai de ea? nu are ulei in schimb are margarina sau unt? Paine alba clasica apa sau lapte: 300 ml margarina/unt: 1 1/2 linguri sare: 1 lingurita zahar: 1 lingurita faina tip 550: 540 gr. drojdie praf: 1 pachetel program: NORMAL Ok, ce mi se pare aici suspect e drojdia. Cat are un pachetel de drojdie praf? Pliculetele de drojdie uscata aici au gramaj standard de 7 gr. Am cautat putin pe net si am gasit si variante de 8gr. Daca pachetelul tau de drojdie praf are in jud de 7-8gr, atunci sigur sigur aici e o problema. Eu la 400gr de faina folosesc 2-3 gr. deci la 500gr de faina as folosi 3-4gr, nu mai mult. Se poate ca painea ta sa se prabuseasca pentru ca trece din dospit, dospeste repede pentru ca are multa drojdie, cresc bulele de aer atat de mult incat mai apoi se sparg inainte ca masina sa fi pronit coptul. Poate fi o explicatie. daca ai face painea de mana, nu ar fi o problema pentru ca la mana te uiti mereu sa vezi cand si-a dublat aluatul volumul si ai pune-o la cuptor mai rapid. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 11 May 2024 - 01:14 PM |