HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Retete Pentru Microunde, ce gatiti voi la microunde?
fiica_lunii
mesaj 12 Nov 2009, 02:18 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Mi-am luat intr-o zi, un strudel mare cu branza si stafide, din comert, numai sa-l bag in cuptor. Dar eu stau in chirie si la aragazul pe care ni l-a lasat proprietara apartamentului nu ii functioneaza cuptorul. Asa ca am decis sa prepar strudelul la cuptorul cu microunde pe care l-am primit cadou de nunta. Pana aici Ok. Am introdus strudelul in cuptor si am setat timpul si temperatura. Dupa terminare am observat ca nu eracoapta foaia de placinta si am tot prelungit timpul de coacere pana cand arata minunat strudelul meu:foietajul era frumos expandat si auriu. L-am scos si cand l-am taiat am constatat ca branza din interior era scrum (dar efectiv scrum). Am ramas ohmy.gif

Propunerea mea ar fi sa scriem aici retete culinare speciale pentru cuptorul cu microunde.... poate reusesc si eu sa-l folosesc la ceva (in afara de facut floricele de porumb si cartofi copti) si poate mai ajuta si pe altii care s-au lovit de aceeasi problema.

Voi incepe eu prin postarea unor retete gasite pe internet. Nu le-am incercat, abia le-am descoperit smile.gif



Vită Stroganoff
Ingrediente: 500 gr muschi de vita, dezosat, o jumtate de ceapa taiata, 200 gr supa de ciuperci concentrata, 150 gr smantana, 1/2 lingurita paprika, taitei fierti.

Mod de preparare: Se tine carnea la congelator o ora pentru a o putea taia mai usor felii foarte subtiri. Intr-un vas special de microunde se pune carnea cu feliile de ceapa. Se acopera cu un capac. Se tine la microunde 5 minute la putere maxima sau pana cand carnea nu mai are culoarea roz. Se amesteca o singura data in acest timp. Intr-un vas mic, se pregateste supa. Se adauga smantana si paprika. Se adauga peste carne, amestecandu-se. Se acopera. Se lasa la microunde pana se patrunde carnea si devine frageda, la putere medie.

Mod de servire: Se serveste cu taitei.



Cotlet de porc

Ingrediente: 6 felii de cotlet dezosate, 250 g cascaval afumat, 200 ml smantana, 1 lingura ulei, sare, piper, condimente pentru gratar.


Mod de preparare: Se condimenteaza carnea si se pune la fript in ulei timp de 15 minute in vasul acoperit. Se intoarce pe cealalta parte si se pune peste friptura amestecul obtinut din smantana, cascaval, ceapa rasa, condimente. Vasul acoperit se pune la cuptor pentru inca 10 minute la 500W.

Mod de servire: Cotletul de porc se serveste cald, cu cartofi natur.



Piept de pui cu ciuperci

Ingrediente: 500 g piept de pui, 4 ciuperci, 1 ceapa, 2 buc. Cabano, 2 cartof, 1 lingura ulei Condiment, 4 bete pentru frigarui.

Mod de preparare: Pe betele pentru frigarui se infig bucatile in urmatoarea ordine: o felie de cartof, o felie de piept, o felie de ceapa, cabanos, ciuperca. Se repeta. Se condimenteaza. Frigaruile se aseaza in vas, se acopera si se frig 18 minute la 500W. Se scoate capacul si se mai frig 6 minute la 350-400W.

Mod de servire: Se servesc cu cartofi prajiti si salata de varza.





--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 06:44 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman