HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Secretul Christian Rosenkreutz...
cocosel
mesaj 5 Aug 2011, 02:34 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Nimeni nu ascunde un lucru lipsit de importanta.Efortul in sine de a ascunde si de a mentine ascuns indica o convingere.Convingerea asupra importantei.
Daca exista o Traditie Unica si Primordiala un fel de stiinta a Adevarului Suprem, anterioara marilor sisteme religioase atunci ea in sine ar fi trebuit ocultata.Cei care o cunosteau au inceput sa-i controleze riguros mecanismul de transmitere deoarece mesajul se degrada prin raspandirea in public si au dat nastere la secret.
Secretul fiind tocmai maniera de control.Toti avem nevoie de el...caci el inseamna stapanire de informatie, adica privilegiu, adica putere. jamie.gif
Secretul nu vine de la divinitate, ci este o maniera de a rentabiliza relatia cu divinitatea, pastrand-o doar pentru cativa initiati.Unul dintre ei se spune ca ar fi fost Christian Rosenkreutz.Fals. ohyeah.gif

Christian Rosenkreutz nu a existat..el fiind doar o enigma in spatele secretului.Chiar numele sau este alegoric...crestinul rozei cruce...Despre el se spune ca ar fi fost autorul "Fama Fraternitatis Rosae Crucis" un document anonim care a aparut in 1616 in Germania Kassel precedat de alte doua...ultimul la Strasbourg devil.gif intitulat "Chymical Wedding of Christian Rosenkreutz".(ceea ce sugereaza ca el ar fi autorul si intemeietorul ordinul ce va urma).Din autor al acestor documente devine in timp intemeietorul Ordinului Rozei-Cruce... rofl.gif Fals!

Singura asociatie sau secta din perioada care ar fi putut sa fie asemanatoare cu Ordinul Rozei si exista in evidente Militia Crucifera Evangelica si-a pus bazele in 1598 sub auspiciile unui mistic pe nume Simon Studion.(asa ne relateaza cronicile) Acum ca altii vor aclama ca acest Ordin este de fapt o continuare a vechilor ordine cavaleresti...in speta Ordinul Templier, Ioanit...nu pot decat sa le pun la indoiala judecata.Nu poti asemana un Ordin care nu avea nici o pretentie stiintifica (Templieri) cu unul care se identifica ca o societata elitist stiintifica (Rozicrucieni)

Revenind insa la secret...am sa incerc sa prezint o poveste care de-a lungul timpului a fost oarecum invaluita in mister si care apartine cu desavarsire secretului lui Rosenkreutz.


“In cruce sub sphera venit sapienta vera.”


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 4 June 2024 - 10:59 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman