HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

3 Pagini V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> {enc} Jugul Crestin, Calea Fiului Spre Tatal, Implinirea Legii Iubirii
Miqelle
mesaj 28 May 2006, 06:26 PM
Mesaj #36


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 5 January 06
Forumist Nr.: 7.594



Dupa ideile pe care le expui cred ca stiu carei grupari religioase faci parte si te atentionez ca esti pe linga Adevar. Intr-adevar Pavel ne trimite la Aproapele Neprihanit cum spui tu, dar care e acela ? Daca preotii ar respecta intocmai toate regulile ei ar trebui sa fie cei de care vorbesti. Dar preotii din manastiri sunt mult mai curati decat cei din orase si sate. Pacatele pe care le fac e problema lor si vor raspunde pentru ele. Noi trebuie sa-i vedem ca pe un parinte care te indruma atunci cand gresesti si te dojeneaza, dar tot din iubire, pentru a nu mai repeta greseala. Trebuie sa-i privim cu respect si sa le ascultam sfaturile pentru ca ei sunt reprezentantii Adevarului. Stiu ca suna cam pompos dar asta sunt ei . De ce nu trebuie sa existe popime in Crestinism? In celelallte religii trebuie, acolo sunt necesari? Intr-adevar Duhul Sfant coboara in apa la botezul unui copil atunci cand este chemat de preot. Dar asta nu inseamna ca preotul nu are chiar nici o importanta. Poate ca nu toti suntem atat de puri incat sa avem curajul sa ridicam o rugaciune direct catre Iisus. Si atunci ne indreptam privirea catre Sfintii Parinti pentru a mijloci ruga noastra catre El. Poate ca acel om da la tara care aproape ca nu stie sa scrie dar isi scoate palaria in fata preotului si saruta mana preotului dupa slijba este mai vrednic decat noi de iubirea si iertarea lui Dumnezeu. Pentru ca el intelege ce reprezinta acel preot, si respecta ceea ce reprezinta el. Nu preotul este vinovat de faptul ca el citeste pomelnicul dar ceilalti nu se roaga pentru cei numiti. In prumul rand noi trebuie sa ne rugam pentru ei. Atunci cand corpul somatic ( ca tot ne-ai incurcat creerul cu definitii ) dispare conteaza mult rugaciunea celorlalti. Denigrind preotii denigrezi ceea ce reprezinta ei, forta care le permite sa faca ceea ce fac, ducand mai departe Cuvantul Domnului si avand grija sa nu se piarda nimic pe drum.
Nu cred ca ia dreptate cand spui ca aceast corp somatic este virtual asa cum nu poti spune ca un vis este material. Defineste " vis material " . Ca aceasta viata materiala este un vis pentru divinul din noi, este altceva.
Stii de ce ecel preot a adunat de jos ce cazuse din lingurita ? Pentru ca el, in modestia sufletului sau, a fost constient ca , chiar si pentru o miime de secunda , Divinul a lasat asupra acelei cupe o farima din iubirea sa nemarginita. Iar iubirea nu trebuie risipita.
Fiecare strop sau firimitura din acea cupa poarta in ea puterea Legii celei noi. Primind-o, dovedesti ca accepti aceasta lege si te supui ei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miqelle
mesaj 28 May 2006, 06:28 PM
Mesaj #37


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 5 January 06
Forumist Nr.: 7.594



Dupa ideile pe care le expui cred ca stiu carei grupari religioase faci parte si te atentionez ca esti pe linga Adevar. Intr-adevar Pavel ne trimite la Aproapele Neprihanit cum spui tu, dar care e acela ? Daca preotii ar respecta intocmai toate regulile ei ar trebui sa fie cei de care vorbesti. Dar preotii din manastiri sunt mult mai curati decat cei din orase si sate. Pacatele pe care le fac sunt problema lor si vor raspunde pentru ele. Noi trebuie sa-i vedem ca pe un parinte care te indruma atunci cand gresesti si te dojeneaza, dar tot din iubire, pentru a nu mai repeta greseala. Trebuie sa-i privim cu respect si sa le ascultam sfaturile pentru ca ei sunt reprezentantii Adevarului. Stiu ca suna cam pompos dar asta sunt ei . De ce nu trebuie sa existe popime in Crestinism? In celelallte religii trebuie, acolo sunt necesari? Intr-adevar Duhul Sfant coboara in apa la botezul unui copil atunci cand este chemat de preot. Dar asta nu inseamna ca preotul nu are chiar nici o importanta. Poate ca nu toti suntem atat de puri incat sa avem curajul sa ridicam o rugaciune direct catre Iisus. Si atunci ne indreptam privirea catre Sfintii Parinti pentru a mijloci ruga noastra catre El. Poate ca acel om da la tara care aproape ca nu stie sa scrie dar isi scoate palaria in fata preotului si saruta mana preotului dupa slijba este mai vrednic decat noi de iubirea si iertarea lui Dumnezeu. Pentru ca el intelege ce reprezinta acel preot, si respecta ceea ce reprezinta el. Nu preotul este vinovat de faptul ca el citeste pomelnicul dar ceilalti nu se roaga pentru cei numiti. In prumul rand noi trebuie sa ne rugam pentru ei. Atunci cand corpul somatic ( ca tot ne-ai incurcat creerul cu definitii ) dispare conteaza mult rugaciunea celorlalti. Denigrind preotii denigrezi ceea ce reprezinta ei, forta care le permite sa faca ceea ce fac, ducand mai departe Cuvantul Domnului si avand grija sa nu se piarda nimic pe drum.
Nu cred ca ia dreptate cand spui ca aceast corp somatic este virtual asa cum nu poti spune ca un vis este material. Defineste " vis material " . Ca aceasta viata materiala este un vis pentru divinul din noi, este altceva.
Stii de ce ecel preot a adunat de jos ce cazuse din lingurita ? Pentru ca el, in modestia sufletului sau, a fost constient ca , chiar si pentru o miime de secunda , Divinul a lasat asupra acelei cupe o farima din iubirea sa nemarginita. Iar iubirea nu trebuie risipita.
Fiecare strop sau firimitura din acea cupa poarta in ea puterea Legii celei noi. Primind-o, dovedesti ca accepti aceasta lege si te supui ei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 28 May 2006, 06:48 PM
Mesaj #38


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Am o intrebare, care ma framanta de ceva vreme, motiv pentru care am citit - in limita posibilitatilor - cam despre toate religiile...de la cele politeiste la cele monoteiste...si tot nu am inteles. De cand a inceput omul sa creada in ceva si de ce ? De cand, poate e mai greu de identificat... Dar DE CE ? E oare omul atat de slab incat simte nevoia unui sprijin nevazut ? Am deschis la un moment dat un topic in care intrebam cum ar fi aratat lumea fara cele 10 porunci. Multi au spus: la fel... Atunci ?! Oare credinta nu a aparut ca urmare a crearii unui grup de oameni pragmatici, care au gasit metoda ideala de a-i subjuga pe ceilalti ? Acum as fi ultimul om din lume daca as declara ca atunci cand mi-e greu nu spun "Doamne ajuta !", dar de unde a pornit totul ?


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 May 2006, 06:48 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
dannst
mesaj 29 May 2006, 12:02 AM
Mesaj #39


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 25 October 05
Forumist Nr.: 7.149



freud punea aparitia fenomenului religios pe ceea ce numea "nevoia de tata", nevoia de protectie. pragmatismul este consecutiv, originea institutiei religioase fiind de fapt nevoia de protectie individuala cumulata, mai ales in cazul amenintarilor colective de durata. si, ca paranteza, acum ma gindesc daca nu cumva dorul de vesnicie e un fals, o predispozitie instituita de perenitatea doctrinei religioase in societate si deci in mintea individului mai ales ca promisiune a unei ipotetice vieti viitoare rozalii in lipsa unei rezolvari imediate a dificultatilor. omul e genial in a se amagi, refuzind maturizarea.


--------------------
d.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 29 May 2006, 12:58 AM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
De cand a inceput omul sa creada in ceva si de ce?


La inceput, Omul nu avea novoie sa creada in nimic, pentru ca Omul traia in Injugare SPirituala cu D-zeu, avind access la Iubire nelimitata, la o Viata Vesnica de unde lipsea dualitatea Tinar-Batrin, la Cunoastere nelimitata fiind una cu Creatorul sau: "cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine, ca si ei sa fie una in noi" Omul care este Injugat Spiritual cu Tatal, in Jugul Tatalui, nu are nevoie sa creada in nimic, deoarece cunoaste totul.

Nevoia Omului de a "crede in ceva" a inceput odata cu Caderea Omului si indepartarea de D-zeu pina la a fi un simplu Animal-Mamifer. Desi picat in Pacat, Omul cunoaste din Sine ca ceva nu este bine, ca exista ceva mai mare decit atit, ca a apartinut cindva Luminii, ca Viata Somatica este Virtuala, ca un Vis Rau al Damnarii, ca exista deasupra Omului o Realitate Spirituala care aduce Tarie, Fermitate, Cunoastere, Fericire si Viata.

Reversul monedei la care te referi este vesnica intrebara a Omului "ce sens are Viata Somatica", Viata in Trup, si nu-i gaseste nici un sens! Omul are inca o Minte curioasa, cu care poate pricepe multe din Tainele Creatiei, dar nu-si poate patrunde propria-i Taina: ce sens are Viata? Omul nu poate gasi nici un sens Vietii Somatice pentru ca Viata Somatica nu are sens!, fiind numai Cadere Spirituala, nimic mai mult. Pentru ca Viata Somatica nu are sens, Omul stie implicit ca exista o Realitate Spirituala unde raspunsul se gaseste. Viata fara Sens, precum si Credinta in Ceva, sunt cele doua fatete ale aceleasi monede.

Cind Omul a inceput sa creada? Cind si-a dat seamana ca Viata nu are nici un Sens. Viata nu a mai avut sens, cind Omul a lepadat Jugul Tatalui, pierzind astfel Cunoasterea si Sensul. Ce putem spune despre Adam? Adam cunoscuse pe D-zeu inainte sa mearga pe alt drum, deci el nu-si punea problema Sesului Vietii. Din Viziunile Biblice, Cain comunica si el direct cu D-zeu, chiar daca pierduse Injugarea Spirituala, dar Sensul Vietii trebuie sa fi fost deja acolo, deoarece a recurs la crima, fara sens intr-o Viata care ar fi avut sens.

Singurul Om care nu si-a pus problema Sensului Vietii, a fost Adam, pentru ca Adam exista fara a fi fost nascut! Toti cei care au urmat dupa Adam, deci toti cei care s-au nascut din Femeie, si-au pus problema Sensului Vietii, care aduce dupa sine, Credinta in Ceva.

De ce Omul "crede"? Pentru ca mai are inca in el ceea ce se cere a ajunge la Cunoastere. Unul ratacit precum Freud, numeste aceasta "subconstient", fara sa-si dea seama ca de fapt Viata este Sub-Constientul, si ca acel "Sub-Sintientul" este adevarata Constiinta a Omului, neobturata de Limitele Somatice ale Corpului Somatic. Unul ca Freud trimite la Instincte si mai ales la Sexualitate, deoarece el insusi nu a fost capabil a patrunde Adevarul dincolo de aceasta. Raspunsul este dincolo de Corpul Somatic, dincolo de Instincte si Simturi, este in Sinele Spiritual, singurul capabil a percepe Divinul, prin Porunca Fiului Tatalui: Cunoasterea de Sine.

Daca vrei raspunsul la intrebare, trebuie sa incepi cautarea cu tine insuti, si-l vei afla.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 29 May 2006, 02:28 AM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Dupa ideile pe care le expui cred ca stiu carei grupari religioase faci parte si te atentionez ca esti pe linga Adevar.


Nu stii, chiar daca ti se pare ca stii...

QUOTE
Intr-adevar Pavel ne trimite la Aproapele Neprihanit cum spui tu, dar care e acela?


Cel care a lepadat Jugul Somatic, cum Pavel declara raspicat ca a facut-o el insusi, si cel care a luat asupra lui Jugul Spiritual, de Lumina si Adevar, cum tot Pavel declara. La modul potential, esti tu si eu, in mod sigur nu Popa! daca la asta te-ai gindit.

Nu stiu din partea carei Grupari Religioase vorbesti, dar asi vrea discutia despre Ortodoxism sa o pastram in cadrul acelei tematici. Ce-ti pot spune aici este ca Pavel era desupra Religiei, si ca urmare, orice religie care si-l revendica pe Pavel, Ortodoxa sau Catolica (mai putin), este Revendicare Gratuita, la nivel verbal. Ortodoxsimul in sine nu exista pe vremea lui Pavel, daca acolo te-ai gindit, fiind inventia Popilor de mai tirziu.

QUOTE
Daca preotii ar respecta intocmai toate regulile ei ar trebui sa fie cei de care vorbesti. Dar preotii din manastiri sunt mult mai curati decat cei din orase si sate. Pacatele pe care le fac sunt problema lor si vor raspunde pentru ele.


Aici gresesti... Daca eu ma retrag in padure si ma declar Popa, traiesc in izolare si duc o viata de lene si de desfriu, de excese de tot fel, etc. atunci voi da socoteala, fara a fi judecata altuia despre mine. Daca eu ma declar Popa de Parohie, si nu sint la inaltimea pretentiei mele, nu mai este o problema personala! deoarece afectez pe Aproapele meu in mod direct, si devine astfel o problema de judecata. Daca vezi pe un om fiind atacat de un tilhar, ce spui, "nu ma bag, D-zeu sa-l judece"? Dar daca vezi pe unul ce inseala pe fatza o multime de oameni, ce zici, "nu ma bag, D-zeu sa-l judece"?

Ce vreau sa-ti spun, a fi Popa nu este a fi Mirean in relatia cu D-zeu, si nu o poti reduce la relatia cu Omul.

QUOTE
Noi trebuie sa-i vedem ca pe un parinte care te indruma atunci cand gresesti si te dojeneaza, dar tot din iubire, pentru a nu mai repeta greseala.


Aici nu intelegi esenta. Degeaba ma dojeneste Popa ca nu tin Post, cind el nu este capabil a o face. Eu nu trebuie sa invat de la Popa afirmatia "tine Post!", ci trebuie sa invata Calea realizarii Postului! Daca el nu cunoaste Calea, degeaba o predica, asa poate educa un Papagal sa strige in Biserica din 5 in 5 minute "Tineti Post! Tineti Post!", poate Pagalul va convinge mai bine in cele din urma...

Problema nu este o Autoritate Spirituala, ci Problema este lipsa Autoritatii Spirituale! Este precum ai pune in fatza unor soldati un om moale, sa le porunceasca... ei nu vor asculta din instinct, pentru ca acela nu este un Conducator! La fel cu Popa, degeaba vorbeste el de Sfintenie, daca el nu este Sfint! Pavel era Sfint! Si Petru era Sfint! Si multi altii, pe vremea lor, erau Sfinti, ca asa se refereau unii la altii: Sfintii lui D-zeu!

Daca Popa are 5 copii, eu ce pot invata de la el? Sexualizarea fara masura... (cum Papa predica)? Daca el vine la Biserica intr-o masina lucitoare, eu ce pot invata de la el? Atractia lumeasca...? Daca el vine la un metru in spatele unei Burti Viscerale, eu ce pot invata de la el? Slabiciunea trupeasca...? Daca el se imbraca in Aur, eu ce pot invata de la el? Cautarea falsei slave...?

QUOTE
De ce nu trebuie sa existe popime in Crestinism? In celelallte religii trebuie, acolo sunt necesari?


Nu trebuie Popime, ca de ar trebui, Isus ar fi fundamentat-o, Isus o cunoastea El insusi, exista de mii si mii de ani, impotriva popimii a venit Isus, ca sa nu mai existe Popime: "Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati." Uite cum Isus porunceste impotriva Ierarhiei Popesti. Citeste apoi si pe Pavel, nici urma de Popa pe vremea lui Pavel: "Sfatuiesc pe prezbiterii (batrinii) dintre voi (sa slujeasca) facandu-va pilde turmei" Aceasta nu este Porunca Evanghelica, dar tot este un Sfat Autorizat de-al lui Pavel. Ca la orice Orchestra, este nevoie de un Dirijor, dar nu de un Sistem Popesc! Presbiterii, Batrinii, erau alesi dintre Enoriasi, cei mai cu har, cei mai dedicati, cei mai iubiti, cei mai respectati, cei mai dedicati etc. ... nu erau numiti de la Guvern... se faceau pila celorlati, nu prin Pintecele Nerusinarii ci prin Viata Crestina.

La D-zeu nu se ajunge prin Popa, Catolic sau Hindus, ci se ajunge prin Puritate, Credinta, Smerenie si Iubire, cit poti duce, si dublu, pentru ca nu exista nimeni intre tine si D-zeu!. Atunci, la ce-ti trebuie Popa?

QUOTE
Intr-adevar Duhul Sfant coboara in apa la botezul unui copil atunci cand este chemat de preot.


Mare greseala... Duhul Sfint nu exista in Substanta Materiala, ci Duhul Sfint este Suflarea D-zeiasca prin care Sufletul Omului le leaga de D-zeu, astfel: D-zeu->Suflarea D-zeiasca->Omul, relatie numita Jugul Tatalui: Omul este Injugat Spiritual cu D-zeu prin Duhul Sfint. Duhul Sfint este Jugul, D-zeu si Omul sint cei Doi Poli ai Jugului. Acest Jug nu este Substanta, ci este un Jug Viu, este Suflarea Tatalui princ are vine Lumina, Iubirea si este Cunoasterea. Atit ai nevoie pentru Sufeltul tau.

Daca tu crezi ca exista Apa intre D-zeu si Om, ce te faci in desert, nu exista Mintuire? Aici te-au adus Popii, Idolatria Substantei si Alchimia Diavoleasca, ca sa cauti Mintuirea in exteriorul tau, prin Apa lor. Apa lor este buna numai ca un Angakament Lumesc spre Cautare, prin care ajungi la Apa Vie. Acela este Botezul Spiritual, nu simpla oficiere a unui Botez Moral, al Substantei, ci cel pe care-l cauti si il gasesti de unul singur.

QUOTE
Poate ca nu toti suntem atat de puri incat sa avem curajul sa ridicam o rugaciune direct catre Iisus. Si atunci ne indreptam privirea catre Sfintii Parinti pentru a mijloci ruga noastra catre El.


Stiu ca poti gasi Argumente Lumesti cite vrei, pentru Dogma, pentru Traditie, pentru Sfinti, pentru Icoane, pentru Ritual, pentru Alchimie, pentru Locasuri, pentru Vesminte, pentru ce-ti poti imagina, lista este nesfirsita. Daca tu te inchini Omului, vei avea Soarta Omului... Daca tu te inchini Luminii, vei avea Lumina!

QUOTE
Poate ca acel om da la tara care aproape ca nu stie sa scrie dar isi scoate palaria in fata preotului si saruta mana preotului dupa slijba este mai vrednic decat noi de iubirea si iertarea lui Dumnezeu.


Omul simplu care-si scoate palaria in fatza Apoapelui, este mai primit decit orice Popa... care sta cu Cupola pe Cap, ca un Tiran Lumesc... Omul care saruta Mina Aproapelui, este mai primit decit Popa... care sta cu mina intina... nu sa dea...

Ce spui tu, este tot Idolatrie, prima era Idolatria Substantei, acum este Idolatria Popeasca. Tu daca-l vezi pe Aproapele tau diferentiat, Popa si Ne-Popa, nu cunosti ce este Aproapele, iti scapa tocmai Esenta Mesajului lui Cristos: "voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora" Isus nu vorbeste de Popa, Isus nu vorbeste de Puparea Miinii, Isus vorbeste de Spalarea Picioarelor in mod reciproc. Nu vezi ca in aceasta ecuatie, poruncita de Mintuitorul, Popa nu are loc?!

QUOTE
Pentru ca el intelege ce reprezinta acel preot, si respecta ceea ce reprezinta el. Nu preotul este vinovat de faptul ca el citeste pomelnicul dar ceilalti nu se roaga pentru cei numiti. In prumul rand noi trebuie sa ne rugam pentru ei.


Corect. Diferenta este ca Popa primeste Plata, fara sa-ti marturiseasca Inselaciunea Popeasca a lipsei de Ruga, a Pomenirii Goale, pe cind Ruga ta este reala, cu Gindul inchinat celui pentru care te rogi: asta face mai mult decit sapte Pomeniri Popesti goale de Gindul Pios si de Gindul Spiritual.

QUOTE
Atunci cand corpul somatic dispare conteaza mult rugaciunea celorlalti.


Nu dispare, este numai desprins de Corpul Spiritual care l-a animat, i-a dat "viata". Singura legatura dintre Aici, Sfera Somatioca - Materiala, si Acolo, Sfera Spirituala - Duh, este Gindul Spiritual. Nu Gindul Lumesc, care este catre Lume si nu poate trece de Limitele Somatice, ci Gindul Spiritual, la care poti ajunge numai prin Cunoastere de Sine, Gindul prin care Realitatea Spirituala devine perceptibila. Este un Gind Curat, un Gind Pios, un Gind Iubitor si un Gind Spiritual, dincolo de orice Substanta.

QUOTE
Denigrind preotii denigrezi ceea ce reprezinta ei, forta care le permite sa faca ceea ce fac, ducand mai departe Cuvantul Domnului si avand grija sa nu se piarda nimic pe drum.


Afirmatia ta este dovada erorii tale. Cuvintul Domnului nu are nevoie de Popa ca sa fie dus mai departe, poate fi citit din carte de oricine, este scris acolo. Nu Cuvintul Domnului trebuie dus mai departe, cum Popa te-a invatat, pentru ca el nu-i capabil de altceva, ci Spiritul Domnului nostru Isus Cristos trebuie dus mai departe. Cum Popimea a pierdut Spiritual lui Cristos, duce mai departe niste Vorbe Goale care poti fi rostite automat de pe o banda oricum...

Tocami asta este Esenta Problemei Popimii, faptul ca este redusa la Cuvintul Legii, fiindu-i complet strain Spiritul Legii. Daca Popa ar avea in el Spiritul lui Cristos, atunci chiar ca ar fi nevoie de el... dar nu pentru plecaciuni... nu pentru pupat mina... nu pentru plocoane... nu pentru Ritualuri... nu pentru discursuri moralizatoare... ci pentru cu otul altceva!

QUOTE
Nu cred ca ia dreptate cand spui ca acest corp somatic este virtual asa cum nu poti spune ca un vis este material. Defineste "vis material " . Ca aceasta viata materiala este un vis pentru divinul din noi, este altceva.


Aici ai enunta atit Teza, cit si Anti-Teza, deci cum vrei sa le reconciliez? "Coprul Somatic nu este Virtual" si apoi "Viata Somatica este un Vis pentru Corpul Spiritual". Ai dreptate cu a doua afirmatie, prima fiind deci falsa, Corpul Somatic fiind Virtual... pentru ca Viata Somatica este Virtuala... Nu asta a dovedit Isus? Nu asta a venit El sa ne invete? "Nu va ingrijorati pentru Viata voastra", pentru ca este Virtuala! Asa, l-a inviat pe Lazar, ca sa vezi ca Viata-Moartea sint Virtuale, Adevarul fiind dincolo de Manifestarile Somatice, a transformat Substanta in altceva, apoi a inmultit Piinile, apoi a umblat pe Ape in fatza Apostolilor etc. Acestea nu sint "Minuni" in sine, ci sint Lectii Divine ale Invatatorului, catre Trezirea Spirituala a Omului din adincul Somn Somatic.

Daca Viata Somatica este Virtuala, si este asa dovedita de Isus care "a murit" si apoi "a inviat" si apoi "a aparut" si apoi "a disparut", apoi "s-a inaltat", toate facute in vazul lumii. Daca Viata Somatica este Virtuala, atunci si Corpul Somatic este tot asa, cu sensul ca Real este Corpul Spiritual si D-zeu, restul fiind Creatia. Obiectiv este Corpul Spiritual, Subiectiv este Corpul Somatic. Nu inseamna ca nu "exista", ci doar ca este Obiectiv...

QUOTE
Stii de ce ecel preot a adunat de jos ce cazuse din lingurita ? Pentru ca el, in modestia sufletului sau, a fost constient ca , chiar si pentru o miime de secunda , Divinul a lasat asupra acelei cupe o farima din iubirea sa nemarginita. Iar iubirea nu trebuie risipita.


Nu exista Iubire in Cupa si nu exista Iubire in nici o alta Substanta Materiala. "D-zeu este Iubire" ne comunica Apostolul. Din ce spui tu, rezulta "D-zeu este in Cupa", si nu poate fi... pentru ca nu este... "D-zeu este Duh", alta invatatura, deci nu poate fi in Cupa... Cupa este Metal (chiar semi-pretios...) iar Iubirea este Duh, deci Metalul nu contine Duh, ca l-ar contine, toti am fi Sfinti...

Iubirea este D-zeu si Iubirea exista numai in D-zeu si in tine, fara cupa intre ele... Ca adam nu avea nici o Cupa si avea tone de Iubire D-zeiasca... D-zeu->Duhul Sfint->Om... Cupa este Inventie Popeasca... Decadere Spirituala, redusa la Cupa din Saracie Spirituala...

QUOTE
Fiecare strop sau firimitura din acea cupa poarta in ea puterea Legii celei noi. Primind-o, dovedesti ca accepti aceasta lege si te supui ei.


Eroare... Legea Noua este tine sa o infatuiesti, nu in Cupa Popeasca. Renunta tu la Trupul tau precum Isus a facut-o, dincu-l Lumii "sa-l manince", ca Lui nu-i mai trebuia oricum, adica "maninca" propriul tau trup, asa cum accepti sacrificiul Lui, fa propriul tau sacrificiu, ridica-te deasupra Substantei, dovedeste-i Virtualitate, avind descoperit deja pe Tatal Ceresc prin Sfintenie, si atunci ai infaptuit Euharistia! Vezi, adevarata Euharistie nu vine cu lingurita, vine cu propriul tau sacrificiu... nu vine cu jumatati de masura, ci vine cu renuntatrea totala la Lume, pentru a obtine Cerul: aceasta este Calea Ingusta si Poarta Strimta... aici sa te dovedesti dornic... nu la inghitire... ci la Elevare Spirituala!


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dannst
mesaj 29 May 2006, 08:26 PM
Mesaj #42


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 25 October 05
Forumist Nr.: 7.149



edinide
QUOTE
La inceput, Omul nu avea novoie sa creada in nimic, pentru ca Omul traia in Injugare SPirituala cu D-zeu
ai un scenariu pentru ideea asta? nu inteleg 'la inceput'-ul asta. deci omul era mintos la-nceput s-apoi s-a prostit. adica dzeu ori era slab proiectant, ori diabolic de-a permis posibilitatea esecului umanitatii. cum iti explici? dupa ce-o faci te rog sa-mi spui si mie, ca tare nedumerit sint.
indirjirea asta doar impotriva unei fatete- de ex impotriva somaticului- ma-ngrijoreaza. cica albul fara negru nu exista. e bine sa vezi ambele fatete ale dualitatii, contestarea s-o faci doar in privinta ierarhiei. tu asta vrei, dar pici la extrema. chiar sint de-acord cu tine ca nu e indicat sa pui carul inainte, car' va sa zica somaticul inaintea spiritualului. asa.
si sa stii ca au si popii rolul lor, dar se pare ca nu te-ai confruntat cu probleme de conducere ca sa-ntelegi utilitatea factorului de raspundere, organului decizional. isus nu vorbeste de popi, corect. era prematur. dar vorbeste de biserica si inevitabil o institutie are nevoie de lideri, de-administratori, pe care chiar tu-i afirmi. dar vremi de decadere traim, nu mai avem lideri din cei strasnici. stiind ast fapt, ada-ti aminte epigonii si iarta, rogu-te. cred ca faci niste confuzii- pornit cum esti- si vezi doar forma, scapind fondul din vizor. mda. si eu mai zic ca popa nu trebuie sa ma convinga neaparat prin ex, desi e cea mai buna pedagogie, pt ca la mine-ar tine si treaba cu argumentu' (rational). cind popa vrea sa te-ndrepte e musai s-aiba autoritate, asa cum avea si isus, iar asta e ori consecinta exemplului, a marcii de personalitate deci, ori a rationamentelor speciale. nu-l condamn deci pe popa, ca mi-a dat statul dovleac sa pot imagina un orizont din cuvintele lui, oleaca de luminare tot vine dintr-insele. am si eu raspunderea mea-n chestiune. scuze pt off.


--------------------
d.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 30 May 2006, 05:13 AM
Mesaj #43


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
QUOTE
La inceput, Omul nu avea novoie sa creada in nimic, pentru ca Omul traia in Injugare Spirituala cu D-zeu

nu inteleg 'la inceput'-ul asta. deci omul era mintos la-nceput s-apoi s-a prostit. adica dzeu ori era slab proiectant, ori diabolic de-a permis posibilitatea esecului umanitatii. cum iti explici? dupa ce-o faci te rog sa-mi spui si mie, ca tare nedumerit sint.


D-zeu a creat tot ceea ce exista in Sfera Somatica, de la Stele pina la Furnica, de la Gindul de substantiere, pina la materializarea Gindului. Tot D-zeu l-a creat pe Om, dupa Chipul si Asemanarea Sa, adica o Fiinta Spirituala, inzestrata cu Ratiune, Constiinta, Simturi si Simtiri pentru care nu are nevoie de un Corp Somatic. De exemplu, Omul poseda in Sinea lui Vederea Spirituala, prin care poate "vedea" cu sau fara Ochii Somatici. Cu alte cuvinte, Omul are in Sine, Viata, cu sau fara Corpul Somatic. Corpul Somatic este numai o Proiectie Materiala a unui Gind Spiritual, prin care Omul interactioneaza cu Sfera Somatica din interiorul Sferei Somatice. In acelasi timp, Omul poate interactiona cu Sfera Somatica si din exteriorul acesteia, daca ajunge sa se invredniceasca.

Omul este o Fiinta Spirituala, Nemuritoare, care se poate raporta atit la Creator, ci si la Creatie. Acest Om este o Fiinta Desavirsita, dupa Chipul Tatalui creata. In acest Om nu exista "proiectare slaba" ci numai o Proiectare Divina. Dar, aceasta Fiinta Spirituala nu este un Sclav D-zeiesc, ci are Liber Arbitru, Libertaea decurgind firesc din Iubirea Infinita care este D-zeu. Deci, Omul Spiritual nu este o Marioneta, jucata pe sfoara dupa cum doreste Papusarul, ci este o Fiinta Libera, care poate Gindi si Simti in Libertate. Omul Spiritual este deci o Fiinta Desavirsita.

Fara a-i diminua Desavirsirea, un superlativ, Puterea Omului de a interveni in Creatia Divina este limitata de faptul ca Omul nu este Creatorul. In relatia lui Creatia, Omul a fosr prevenit sa nu guste din Pomul Cunoasterii. Omul a fost prevenit, dar nu a fost fortat, pentru ca are Liber Arbitru, si unde este Iubire, nu este Fortare. Cu de la sine Putere, Omul a decis sa guste din Pomul Cunoasterii, dorind sa fie precum D-zeu care cunoastea Pomul in calitatea lui de Creator. Aceasta nu este Imperfectiune a Omului, ci este Ne-Ascultare. Intr-un fel, Ne-Ascultarea Omului dovedeste tocmai Perfectiunea Omului, faptul care are Liber Arbitru neingradit, Gindirea si Puterea de a gusta din Pomul Cunoasterii. Faptul ca Omul este o Fiinta Spirituala Desavirsita i-a oferit puterea de a alege.

In concluzie, D-zeu nu a produs un Esec Uman, ci a creat o Fiinta Desavirsita care a ales de bunavoie sa urmeze Calea Esecului prin Ne-Ascultare: "In ziua cind vei gusta din el, vei muri negresit". Prin Ne-Ascultare, Omul a devenit altceva, care este deja supus Esecului, Pacatului, Dualitatii Binelui si Raului, si in final, Mortii Somatice ca si pereche duala a Vietii Somatice.

Omul a fost Desavirsit prin Jugul Spiritual al Tatalui Ceresc.
Omul a ajuns un Esec, Animal-Mamifer, prin lepadarea Jugului Spiritual si injugarea la Jugul Somatic.
Esecul este Alegerea Omului. Desavirsirea este Jugul Tatalui.
Ce face D-zeu, este Desavirsire. Ce face Omul, este Lumea...

QUOTE
cica albul fara negru nu exista. e bine sa vezi ambele fatete ale dualitatii, contestarea s-o faci doar in privinta ierarhiei


Dualitatea Omului nu este continuta in Somatic vs. Spiritual, ci numai in Somatic! Pe planul alcatuirii sale, Omul nu este o Dualitate ci este o Trinitate, exprimata prin Spiritual->Energetic->Somatic: Omul provine din Sfera Spirituala, care prin Planul Energetic separator, permite Instantierea Somatica, dobindirea unui Corp Somatic.

Corpul Spiritual al Omului exista in Monovalenta Divina a Creatorului, Iubire fara Ura, Lumina fara Intuneric, Viata fara Moarte, asa cum Evanghelia Luminii ne dezvaluie.

Numai Corpul Somatic al Omului este materializarea Dualitatatii Binelui si Raului. Numai prin Corpul Somatic, Omul poate experimenta Iubirea si Ura, Sanatatea si Boala, Frigul si Caldura, Tineretea si Batrinetea, Fericirea si Tristetea, Viata si Moartea, adica Binele si Raul... Natura Duala a Omului este cu totul cuprins in Corpul Somatic. Cind Omul se ridica deasupra Corpului Somatic (dorinte, instincte, simturi trupesti etc), numai atunci isi poate descoperi Monovalenta Spirituala (proces numit de Isus, Cunoastere de Sine), exprimata prin Iubirea Spirituala (Aproapele ca Sinele), prin Gindul Spiritual (Gindul Aproapelui devine Gindul Sinelui), Simtirea Spirituala (Simtirea Aproapelui devine Simtirea Sinelui), Vederea Spirituala si Auzul Spiritual, toate cuprinse in termenul de Elevare Spirituala.

Prin Elevare Spirituala Crestina, Omul realizeaza ca este altceva decit pare prin prisma Gindului Somatic. Aceasta inseamna desprinderea de Lume ca de un deseu, numita Lepadarea Jugului Somatic, si atasarea de Ceruri ca de o Mintuire Divina, numita (Re-)Dobindirea Jugului Spiritual.

Nu este vorba de ierarhizarea Somatic-Spiritual, cum propovaduiesc Popii Ortodocsi in Ratacirea lor (si cum te-au ratacit si pe tine cu Jumatati de Masura, specific Ortodoxe), ci este vorba de renuntarea deplina la Somatic in vederea evidentierii Spiritualului. Isus nu a venit pentru Propoganda Popeasca, ci a venit sa-ti arate pe viu ca Somaticul este Inchisoarea Spiritualului. De aceea s-a urcat pe Cruce, prin Sacrificiul Somatic total, pentru ca nu conteaza... ca dovada ca a inviat din Morti... ca dovada ca s-a ridicat la Cer. Exista o singura Mintuire, nu cea Popeasca, ci a face cum Isus a facut: "Dar indrazniti, eu am biruit Lumea" Daca tu birui Lumea, ai aplicat Legea Mintuitorului. Daca nu, degeaba-ti descinta Popa...

QUOTE
isus nu vorbeste de popi, corect. era prematur


Eroare! Nu era necesar! Popime si Ierarhie inseamna Lume! asa cum dureros poti vedea oriunde in Biserica Ortodoxa: domnia Lumescului: Biserica Lumeasca, Credinta Lumeasca, Popi Lumesti si Mireni Lumesti. Iar Isus nu a venit pentru Lume, ci pentru Sfirsitul Lumii; n-a venit pentru Morala Crestina, ci pentru Sfirsitul Moralei, adica inceputul Spiritualului; nu a venit pentru un Om Imbunatatit prin Crestinism, ci a venit pentru un Om NOU, ca in Apocalipsa.

Dezvoltarea Popimii s-a realizat in 400-500 de ani dupa Cristos, pe masura pierderii Spiritului Crestin nascindu-se Doctrina Eclesiatica. Cind Biserica a ajuns bine "fundamentata", Cristos fusese deja expulzat de acolo (nu in sensul ca nu se face "propaganda" in numele lui Isus, ci prin faptul ca Spiritul lui Isus nu mai este acolo, si nu poate fi, pentru ca Isus nu consta in Ierarhie Lumeasca ci in Elevare Spirituala care nu are nimic cu Lumea, deci nici cu Biserica Lumeasca).

Popii nu erau "prematuri", ei avea deja experienta milenara... Popii reprezinta Lumea care s-a infiltrat in Biserica, reprezinta Victoria Lumescului impotriva Spiritualului. Putini sunt cei care neaga Satanismul Papalitatii, chiar din rindul Crestinilor, si mai ales Ortodocsii. Ceea ce ei esueaza a vedea este faptul ca Ortodocsismul este o alta "varianta" a Catolicismului, sau invers, adica tot Sisteme Popesti, chiar daca diferite, adica tot Biserici Lumesti.

Isus nu a venit pentru "un om mai bun", care sa fie cuminte, sa merga la servici, sa plateasca Birul Popesc, sa fraternizeze cu vecinii, sai aiba copii cit frunza si iarba (pina la crearea unei Biosfere Umane...) etc. cum propovaduieste Biserica Lumeasca (Biserica Morala). Isus a venit pentru ca Omul sa fie Altceva!, asa cum Viata, Moartea, Invierea si Inaltarea lui au dovedit-o. Nu un Om Bun, ci un Alt Om, un Om Nou (care este fapt, prin inchiderea Cercului Existentei, Omul Vechi...)!

QUOTE
dar vremi de decadere traim, nu mai avem lideri din cei strasnici


Nu lideri ne trebuie, avem deja un Lider, se numeste Pastorul, Cel care merge, a mers, in fatza Turmei sale. Acela este singurul Lider de care ai nevoie! Chiar daca nu-i vina ta, desi partial tot este, tu vorbesti Lumeste, din punctul de vedere al unei Biserici Lumesti, Biserica care cauta o Luma mai Buna, cind Isus vorbeste de Sfirsitul Lumii.

Nu-ti trebuie Lideri... Liderul a spalat picioarele supusilor sai... si El este Viu, si este Real, si se face simtit cui se invredniceste... te-au prosti Popii si Dogma lor: "Duhul Sfint, pe care-L va trimite Tatal, in Numele Meu, va va invata toate lucrurile, si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu" Vezi, Popa n-o sa-ti citeasca niciodata anumite pasaje din Evanghelie, ca Evanghelia vorbeste de disparitia Popimii.

Isus ti-a promis Duhul Sfint, prin El trimis, de la Tatal, spre luminarea ta: "Cine cauta, gaseste!" La ce-ti mai trebuie Lideri si Popime?

QUOTE
cind popa vrea sa te-ndrepte e musai s-aiba autoritate, asa cum avea si isus, iar asta e ori consecinta exemplului, a marcii de personalitate


Exemplul este singura modalitate de Elevare Spirituala. Daca de mii de ani se predica Omului, Cumpatarea, si Omul numai cumpatat nu este, devine evident esecului Predicarii Verbale. Aici este nevoie de altceva, nu Litera Legii pe care o poti citi si fara Popa, ci Spiritul Legii pe care n-ai sa-l afli de la un Popa Lumesc, deoarece este Practica Crestina, este Educatie Spirituala, este Cunoastere Spirituala, este Nevazutul care aduce Vederea.

Asta este Esenta Problemei Popesti...

QUOTE
am si eu raspunderea mea-n chestiune


Adevarat... Sistemul Popesc nu este singurul de vina pentru Esecul Spiritual al Omului, are nevoie de colaborarea Omului spre propriul lui Esec, dar... daca Mesajul Crestin este promovat distorsionat, lumesc, atunci Omul este lipsit de elemente esentiale cautarii Adevarului. De aceea schimbam informatii aici pe Forum...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 30 May 2006, 07:30 AM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE
Exemplul este singura modalitate de Elevare Spirituala.
Asa o fi, pina la o anumita virsta. Si copilul imita adultii pina cind este capabil sa judece el insusi. Daca e singura modalitate, e clar nivelul la care pui problema. De aceea nu intelegi rosturi mai adinci ale lucrurilor.
E chiar comica insistenta ta, ca sa dau exemplul cu matematica, pt. ca nu toti cei care o practica, profesorii, nu sunt genii, trebuie eliminati din sistem. Doar geniile au dreptul sa vorbeasca si sa invete pe altii matematica.


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 31 May 2006, 07:17 AM
Mesaj #45


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
pt. ca nu toti cei care o practica, profesorii, nu sunt genii, trebuie eliminati din sistem.


Ioan,

Adevarat ca Profesorii nu toti sunt Genii, dar majoritatea stiu Matematica. Stirea Matematicii este dovedita prin rezolvarea Exercitiului Matematic si obtinerea Rezultatului Matematic. Geniul va fi capabil sa-l rezolve printr-o modalitate aparte mai deosebita, dar ajunge tot la Rezultatul cerut de Legile Matematicii.

In Credinta, nu poti pune la egalitate pe unul care Propovaduieste Verbal Credinata, si pe unul ca Infaptuieste Spiritual Credinta! Nici macar nu poti spune ca cel ce o Propovaduieste Verbal o cunoaste, pentru ca nu ajunge la Rezultatul Prorocit de catre Mintuitorul Insusi. Asta o spune Pavel "nu am venit sa propovaduiesc cu vorbirea", si tot el continua "ci cu Puterea lui Dumnezeu".

Analogia Matematica este asa: Propovaduitorul Verbal va spune asa, din indicatiile din Carte, nu din Stiinta lui: "aplicati in aceasta problema Teorema lui Pitagora si veti obtine rezultatul"; el nu poate face mai mult, doar sa indice, deoarece nu stie cum sa aplice Teorema respectiva. Daca nici Elevul nu stie, atunci for fi amindoi blocati in repetarea Indicatiei din carte, fara a ajunge vre-o data la Rezultat.

Acum, Propovaduitorul Spiritual nu va spune indicatii citite din Carte, ci va sugera din Cunoasterea lui, si din Intelegerea Problemei, aplicarea Teoremei, si apoi, pas cu pas, impreuna cu Elevul, va aplica Teorema va obtine Rezultatul preconizat. Elevul va fi si el in stare sa repete Invatatura deoarece i-a prins Cheia.

Primul Elev, cu Propovaduitorul Verbal, nu poate decit sa repete tot verbal, indicatia din Carte. Al doilea Elev, cu Profesorul Spiritual, va putea rezolva Exercitiul de unul singur, cunoscind Solutia. Care este mai cistigat, cel care repeta pe de rost o indicatie oarba, sau cel care aplica pe viu solutia problemei?

Concluzia, Profesorul conteaza daca stie ce face, si nu conteaza daca nu stie ce face. Acum, daca Elevul este un Geniu, atunci Profesorul poate fi slab, deoarece Gebiul Elevului il va conduce catre Rezultat. Daca Elevul nu este un Geniu, si daca Profesorul nu stie ce face, amindoi vor fi in pierdere...

Deci, Exemplul este singura Cale, daca el stie Calea, o poate dovedi prin Faptele Spirituale. Daca n-o stie, o va afirma prin Vorbe Goale de orice Spiritualitate. Vorba Goala nu este pentru ca Omul este Rau, este pentru ca Omul este Ne-Cunoscator: este Orbul care conduce Orbii, la asta s-a referit Isus: "amindoi vor cadea in Groapa" Daca Popa este Orbul, dovedit prin Lumescul Popesc, degeaba predica el Litera Legii, vorbeste la urechi Infundate pentru ca vorbele lui sunt Surde. Daca Popa este un Frate Spiritual, el nu propovaduieste prin Vorbe, precum nici Pavel prin Vorbe, ci prin Puterea Credintei, "cu Puterea lui Dumnezeu" spune Pavel. Iar Puterea lui Dumnezeu nu este o Vorba Deosebita, ci este o Putere Spirituala de la Suflet la Suflet, care aduce Trezirea Spirituala a Aproapelui din Somnul Spiritual. Pavel nu aducea Trezirea Spirituala cu Vorba, el o aducea cu Puterea Spirituala, Putere care nu mai exista in Sistemul Popesc. Intelegi acum?

Puterea Popeasca este Teoretica, "mi-a fost transmisa de la Apostoli".... vorbe goale... minciuni Popesti... Daca Popa are Puterea Spirituala, este evident din Faptele Popii, de Isus prorocite: vindeca bolnavii cu miinile goale, ia in mina serpi fara teama de otrava, inviaza mortii cind este cazul, poarta Semnele Domnului pe Trupul sau asemenea lui Pavel, citeste Gindurile Aproapelui ca pe ceva firesc, simte Simtamintele Aproapelui, etc.etc.etc. Daca nu le face pe acestea, Puterea lui este Minciuna Popeasca care duce Omul al Pierzanie: este Orbul care se pretinde Vazator in mod gratuit, prin "mostenire istorica"...

Doamne ajuta-ti!


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 31 May 2006, 01:30 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE
Concluzia, Profesorul conteaza daca stie ce face, si nu conteaza daca nu stie ce face. Acum, daca Elevul este un Geniu, atunci Profesorul poate fi slab, deoarece Gebiul Elevului il va conduce catre Rezultat. Daca Elevul nu este un Geniu, si daca Profesorul nu stie ce face, amindoi vor fi in pierdere...

Deci, Exemplul este singura Cale, daca el stie Calea, o poate dovedi prin Faptele Spirituale. Daca n-o stie, o va afirma prin Vorbe Goale de orice Spiritualitate.
Sa lamurim lucrurile. Omul, ca sa se apropie de Dumnezeu, nu are nevoie atit de popa cit de tainele crestine si relatia cu Iisus Hristos. Exemple exista numeroase, calendarul e plin de sfinti care au facut cele bune, si de la care se poate invata, spre ei si cuvintele lor ne indreapta preotii mereu. Tu afirmi insa ceva mai grav, ca mintuirea vine prin invatatori, care ni se impun prin exemple. Ori in crestinism esentiala e relatia omului cu Mintuitorul Iisus Hristos, nu cu cel care propovaduieste credinta.

Preotul nu e chiar asa prost incit prin asemanare cu matematica sa nu stie aplica teorema lui Pitagora. Asa il vad doar cei rauvoitori. Gimnaziu, chiar si liceul "spiritului crestin" il putem face linistiti cu ei, dar daca vrem mai multe sa calatorim consecventi cu intrebarea si nadejdea.

Ca o sugestie, preocuparile crestinilor ortodocsi le poti afla si de la Sf. Simeon Noul Teolog, din cartea "Scopul vietii crestine" sau "Telul vietii crestine", depinde de editura. Asa poate o sa intelegi mai bine de ce nu se transmit in mod direct cunostinte. Aici se insista pt. a identifica conditiile in care se poate stabili relatia cu Mintuitorul, cum poate fi ea pastrata si aprofundata. Restul se invata cu duhul in aceasta relatie. Altele, despre chackre, etc, nici nu sunt necesare. Puterea vine prin asezarea mintii in relatia care trebuie si asa primeste ea tot ce are nevoie. Cine nu a trait acestea nu le poate pricepe, cine le-a trait stie ca nu mai are nevoie de teorii si sfaturi ci doar de aceasta mintuitoare relatie.

Acest topic a fost editat de IoanV: 31 May 2006, 01:36 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 31 May 2006, 07:35 PM
Mesaj #47


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Ii multumesc lui dannst pentru raspuns. Edinide, replica ta a fost prea mult pentru mine. Scuze.... sorry.gif


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dannst
mesaj 31 May 2006, 08:02 PM
Mesaj #48


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 25 October 05
Forumist Nr.: 7.149



edinide,
asa cum am spus, nu ai experienta in ce priveste omul. IoanV ti-a dat un ex perfect cu matematica. tu spui ca geniile vor gasi o modalitate aparte, dar nu gindesti ca restul risca sa nu gaseasca nimic. asta nu intelegi si problema ta e mai grava, daca te analizez din punctul tau de vedere: nu-ti intelegi aproapele si prin urmare vei fi incapabil sa-l ajuti, asa ca iubirea ta, fiind fara fapte, este zero. raspunsul tau la ex indica nu numai ca nu-l intelegi, ci ca nici macar nu-l iei in considerare, nu privesti problema in favoarea celui napastuit, iei in vizor doar elita:
QUOTE
Geniul va fi capabil sa-l rezolve printr-o modalitate aparte mai deosebita, dar ajunge tot la Rezultatul cerut de Legile Matematicii.
tu privesti viata cu masura ta. incearca sa-ntelegi ca e o majoritate care nu are viziunea ta si are nevoie de indrumare. cred ca-ti poti imagina ca indrumarea asta e mai eficienta (din motive de stabilitate si perenitate) in sistem organizat. si de asemenea e posibil sa fii uitat- desi ti-am sugerat vremurile epigonice- ca orice organizare are un declin- si explicatia e simpla, fiind un firesc al lucrurilor desconsiderarea metodei, caii pe masura apropierii asimptotice de scopul propus- prevazut de altfel de toti reformatorii, motiv pt care si preziceau urmatoarea treapta (isus pe mingiietor, spre ex). deci cauta sa vezi si partea pozitiva a institutiei bisericesti. sa te-ntreb ceva: ceea ce stii tu acum este exclusiv rodul gindirii tale, al efortului personal sau ai avut indrumatori? eu cred varianta a doua asa ca-ti fac sugestia s-o lasi mai usor cu absolutele celea mai ales cind judeci pe-altul. priveste evolutia umanitatii prin ochiul psihologului, nu al povestilor cu somatice si alte. mi-a placut teoria ta, cu anumite lucruri chiar sint de acord, dar pe ansamblu e doar o afirmatie, nu ai dovezi. chestiuni ca liberul arbitru s-au discutat si aici pe forum si nu s-a ajuns la o concluzie. tu stii mai mult? spune-mi. intentia mea nu e sa iau la purecat ce afirmi, dar unele afirmatii sint chiar hazardate, axiome de dragul inchegarii unei teorii. sintem la credinta aici, dar nu pot sa nu te-ntreb ce te face pe tine sa consideri c-ai aflat adevarul ori calea spre el. poti spune ca urmezi pe isus, dar a-i urma calea e o chestiune de interpretare. e interpretarea ta corecta?
cit despre ex, e adevarat ca e cea mai buna metoda, dar nu uita ca orice info constituie un pointer. si ca sa vezi c-am dreptate, noi nu-l cunoastem pe isus, cunoastem doar cuvintele lui si uite ca astea au dat rezultate. asadar... nu mai adaug ca fara un efort al unii institutii blamate de domnia ta cuvintele astea nu ajungeau la noi si azi poate eram inca de-ai lui zamolxe si ne-aruncam prin sulite. e bun dorul de-absolut, dar sa-ti neglijezi slabiciunile e gresit, poti avea surprize cind te-astepti mai putin. fii mai concesiv si vei invata sa vezi mai nuantat lumea, omul. e bine sa fii inteligent, dar e mai bine sa ai rabdare, vei ajunge intelept, cunoscind adevarul ca revelatie, nu doar ca principiu. iar dinsul din realitatea traita se iveste-n minte.
ps: pe mine nu m-au prostit popii, nu prea am avut tangenta. in general, nu m-a prostit nimeni. asa-mi place sa cred.
ps': trebuie sa spun ca sint profund superficial in ce priveste cultura religioasa dar incerc sa privesc atent lucrurile si sa le dau un inteles coerent, realist. deci sa n-asteptati documetari spectaculoase de la bietul muritor de rind ce ma aflu. totusi, a simti enorm si vedea mostruos are avantaje in asociere cu rabdarea. si mai cuget cu mintea mea cea nevolnica ca nici isus nu era instruit in cele stiinte destepte ale zilelor noastre si bag seama ca s-a descurcat binisor. asta-mi mai alina durerea.


--------------------
d.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dannst
mesaj 31 May 2006, 08:49 PM
Mesaj #49


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 25 October 05
Forumist Nr.: 7.149



wasp,
dac-am gresit, sa-mi spui, caut numaidecit indreptare.

edinide,

citeste intii ps-ul. rugaminte.
asa. si eu pot veni cu povesti nemuritoare si atit timp cit am permisiunea inventarii axiomelor le fac teribil de coerente. fii atent- presupun ca esti m si ma adresez ca atare- la doua chestiuni arzatoare:
1. dualitatea asta se-ncadreaza la somatic, in sfera somatica: "nu puteti sluji lui dzeu si lui mamona"? deci spirit si simt. e o dualitate? mie-mi pare. dualitatea e un principiu, de fapt unicul si esentialul de realizarea a existentei- exista ceva fara o referinta?- sper ca pricepi, deci apare pe orice nivele ale realitatii (existentei). tu pare ca iei in considerare un nivel inferior, subordonat (pare ca nivelurile astea sint doar modalitati tehnice de realizare a unor cerinte de principiu, de-asta spun de ierarhie). hindusii asociaza initierea cu intelegerea ideii ca dualitatea e unitate. si ca sa-ti dau de gindit, cum intelegi: "l-am facut pe adam ca pe unul din noi"? ca exista ideea monovalentei lu' sefu' si-o vad si-n mintea ta, daca citesc mai sus. deci gresesc cind tratez somatic vs spiritual ca dualitate?

2. ai dat cu bietul freud de pamint fara sa-l lasi sa se apere. pai nu stii si tu ca de morti numai de bine?
QUOTE
Pentru ca mai are inca in el ceea ce se cere a ajunge la Cunoastere.
adica vrei tu a spune ca dorul de cunoastere- de sine, in fapt- e scris in om? eu numesc asta nevoia de constiinta si-o pot arata (demonstra ?) prin anume indicii, numai ca am dificultate s-o atribui cauzei pe care-o afirmi tu. apropos, poti reveni cu ideea? merita discutat aici, sa nu pierdem ocazia.
QUOTE
Unul ratacit precum Freud, numeste aceasta "subconstient", fara sa-si dea seama ca de fapt Viata este Sub-Constientul, si ca acel "Sub-Sintientul" este adevarata Constiinta a Omului, neobturata de Limitele Somatice ale Corpului Somatic.
nu stii ca nu a intuit, numai ca freud era un baiet riguros de felul lui si nu se hazarda fara indicii. urit din partea ta sa dai cu parul.
QUOTE
Unul ca Freud trimite la Instincte si mai ales la Sexualitate, deoarece el insusi nu a fost capabil a patrunde Adevarul dincolo de aceasta.
vorbeste omul de ce poate dovedi, eu as face la fel. dar poate are si un caiet cu fantezii pitit pe undeva in care are-n vedere si constiinta, ca problema nu e chiar de cind veniram eu si tu pe lume.
intrebare-ncuietoare: tu ai patruns adevarul? demonstreaza-mi-l si mie, te rog. fac rugamintea cu cea mai mare seriozitate, acum nu mai glumesc. pt ca ce nu poti demonstra nu e adevar, e supozitie sustinuta-n vreun fel de vreo coincidenta. sper ca-ntelegi.
instinctele si sexualitatea ce origine zici ca au? posibil sa fi spus tu pe undeva, dar mi-a scapat mie. o mai faci o data, te rog?
QUOTE
Raspunsul este dincolo de Corpul Somatic, dincolo de Instincte si Simturi, este in Sinele Spiritual, singurul capabil a percepe Divinul
a percepe divinul presupune...? o afirmatie doar, daca observi. sa ma ierti, am si eu o virsta...
QUOTE
prin Porunca Fiului Tatalui: Cunoasterea de Sine.
porunca e a tatalui ca intiietate si generalitate, nu a fiului tatalui. ce spui tu e particularizare. dar unde zici ca spune-asa? interpretarea mea difera de a ta. inainte de a dezbate chestiunea- bag seama ca sintem in dezacord- te-ntreb ce e fiul.
QUOTE
Daca vrei raspunsul la intrebare, trebuie sa incepi cautarea cu tine insuti, si-l vei afla
pai nu-ti spusei c-asa facui cam de cind deschisei ochiu-n lume?

ps: incearca domnia ta raspunsuri mai blinde, ca pentru muritori de rind, cu mai putina-ncarcatura nedemonstrabila, ca ametii rau de tot cu cititul asta.


--------------------
d.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 1 Jun 2006, 06:08 AM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE (dannst)
sint profund superficial in ce priveste cultura religioasa dar incerc sa privesc atent lucrurile si sa le dau un inteles coerent, realist.
O neasteptata, dar interesanta si destul de semnificativa alaturare de termeni: profund superficial in ceea ce priveste invatatura. Nu pot exprima mai bine ca Sf. Simeon Noul Teolog perspectiva ortodoxa asupra acestui aspect, asa cum reise din Telul vietii crestine, pg. 169...:
Intelepciunea lumii acesteia este nebunie, pentru ca nimeni nu este capabil de a recunoaste adevarata intelepciune, care este Dumnezeu. Caci daca prin carti si studii trebuie sa descoperim pe Dumnezeu, la ce ne mai trebuie credinta? Botezul, Sfintele Taine? Desigur, n-ar trebui:"Dar pentru ca lumea cu toata intelepciunea sa , nu a cunoscut pe Dumnezeu, El a hotarit sa mintuiasca pe cei credinciosi prin nebunia predicarii". Iata ce spune Sf. Pavel:"Cunostinta adevarata vine de sus numai acelora care Tatal hotaraste sa le-o dea, iar nu celor care se straduiesc sa o obtina prin studii." Caci Iisus a spus cu claritate: Nimeni nu a vazut pe Tatal in afara de Fiul, si de aceea carora Fiul vrea sa le descopere pe Tatal". Deci tainele DUmnezeiesti nu se descopera decit acelora carora vrea Dumnezeu sa le descopere, si aceasta dupa curatenia inimii lor. Adevarul se lasa vazut numai celor curati cu inima iar nu celor cu mintea prea plina de invatatura. Numai prin descoperire, prin iluminare si contemplatie se descopera tainele divine celor vrednici si care in orice moment il au pe Duhul Sfint in ei, ai caror ochi sufletesti sunt bine deschisi.....Nu exista cunostinta adevarata decit prin descoperire de sus si deci prin experienta.
Dumnezeu le-a orbit intelegerea celor mindri si le-a impietrit inima, ca privind sa nu vada si crezand sa nu inteleaga.Si pe drept cuvint caci nu sunt vrednici de intelegerea tainelor divine. Pentru ca nu au urmat exemplul Sfintilor Parinti de demult, ci si-au ris de ei, ei sunt fii revoltei, uitind sa se judece pe ei insisi, ei judeca pe altii, iscodesc ceea ce depaseste puterea lor de intelegere si nu se tem de porunca Domnului: "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati".


Acest topic a fost editat de IoanV: 1 Jun 2006, 06:10 AM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miqelle
mesaj 3 Jun 2006, 08:35 PM
Mesaj #51


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 5 January 06
Forumist Nr.: 7.594




Edinide. Daca tot esti atat de pornit impotriva preotimii, ce alternativa ai? Cum ar arata pentru tine un preot adevarat? Luam bioenergeticienii ( pentru ca pot "vindeca cu mainile goale" ) si ii facem preoti? Cat de inviat morti... n-am mai auzit sa mai fi facut cineva asta de la Iisus in coace. Sau nimeni nu e preot si ne botezam unii pe altii, ne cununam care cum apucam si asa mai departe?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 4 Jun 2006, 04:36 AM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



@miqelle

QUOTE
Cat de inviat morti... n-am mai auzit sa mai fi facut cineva asta de la Iisus in coace.


Asta este toata durerea: prima generatie dupa Isus s-a invrednicit de Credinta Spirituala (ca si opusul la Credinta Morala contemporana) si de Semnele Credintei. Cei care ua urmat mai apoi, tot mai putin, pe masura transformarii Spiritului Crestin intr-o simpla Religie Statala plina de Politica si Moralitate Lumeasca dar lipsita de Spiritualitate.

Situatia este observata corect si in Psihoterapia Ortodoxa (pe care o frunzaresc acum): "suntem martorii ideologizarii Ortodoxiei. Marile Adevaruri care au legatura cu Viata au devenit simple Idei... si astfel Crestinismul se prezinta fara succes" In cuvintele mele, Ortodoxismul a pierdut Spiritului lui Cristos din cauza Sistemului Popesc! Chiar ei o confirma... dar in cuvinte "blinde"...

QUOTE
Cum ar arata pentru tine un preot adevarat?


Simplu! Asa cum era Isus Cristos!, eventul cel putin ca Pavel, sau Petru, sau restul: "cine crede in Mine, va face si el lucrarile pe care le fac Eu" Isus afirma raspicat cum se dovedeste Omul cu Credinta. Popii Ortodocsi spun "noi ne rugam sa nu facem Semnele Credintei...", ca o Falsa Modestie prost plasata, deoarece Semnele Credintei reprezinta o Responsabilitate Spirituala pe care nu sunt dispusi sa si-o asume. Prin urmare, desi este socant, Ortodoxismul promoveaza fatis un Crestinism Ne-Spiritual! si inca se mindresc cu aceasta! Daca cei inclinati nu cauta Elevarea Spoirituala, ce sa faca Mirenii? Merg la fotbal...

QUOTE
Sau nimeni nu e preot? si ne botezam unii pe altii, ne cununam care cum apucam si asa mai departe?


Tare ma tem ca ai dreptate... intrebarea ta retorica a atins esenta problemei... si a dat si raspunsul...

De ce ajunge un copil sa fie un mare Filozof, si un alt copil un Criminal, desi au primit acelsi Botez? Iar aceasta nu este exceptie, ci este regula generala? Pentru ca ne botezam unii pe altii, cum spui tu.

Acum vine Dogma Ortodoxa si spune ca si eu am dreptul sa botez pe un altul, daca am fost botezat, dar numai in caz de urgenta...?! Spiritual vorbind, daca Botezul meu este bun in caz de urgenta, nu este bun in caz de neurgenta? De ce nu este bun ca pe vremea lui Isus Cristos, cind un Crestin boteza pe un alt Crestin?

Adica, daca X-escu Betivul (iertare pentru calificativul necesar aici) a fost botezat de un Popa Ortodox, poate si el sa boteza mai departe? El toata viata s-a gindit cum sa-si procure bautura, fara nici un alt gind, si apoi merge si boteaza un Copil care e pe moarte sa spunem? Si acest botez lucreaza?! Stii care este explicatia? Si Betivul, si Popa, pot sa boteze la fel, pentru ca nici Betiul si nici Popa nu au ce se cere pentru Botez. Cu alte cuvinte, Botezul amindurora este Apa de Ploaie, asa ca pot face Ritualul la egalitate. Iar pe vremea lui Cristos, un Crestin boteza pe un alt Crestin, pentru ca aveau in ei Duhul Sfint de la Isus Cristos, Duh primit constient si dat mai departe constient.

Cind Crestinii aveau Duhul Sfint, pe botezau unul pe altul. Cind Crestinii au pierdut Duhul Sfint, Botezul este rezervat "Initiatilor"..., conditii in care, cum spui, ne botezam unii pe altii, dar nu in Sens Crestin, ci in Sens Moral. De aceea, faptul ca ti se da "Botezul" Popesc, nu te opreste sa ajungi un Criminal... deoarece nu ti s-a dat nimic... in afara unui Circ Ritualistic... la care bastinasii Americani sunt mai buni oricum...

Solutia pe care o cauti este Botezul Spiritual.

De unde crezi ca vine Criza Familiei din societatea contemporana? Din faptul ca ne cununam unii pe altii... Eu cunosc Popa insurat de mai multe ori, chiar Dogma Ortodoxa permite unui Popa recasatorirea! Uite ce spune Isus "Din pricina impietririi inimilor voastre a ingaduit Moise sa va lasati nevestele;" Ce sa mi spun de tipicul Popa Ortodox care umbla dupa nevestele mirenilor... lasind-o pe a lui acasa sa-l astepte... in seara de Anul Nou... (caz real...) Aici nu este vorba de un Om care greseste, ci este vorba de un Sistem Popesc decazut in Lumesc si Vulgaritate.

Cind te duci la Casatoria Ortodoxa, pe Popa nu-l doare nici in cot de preocuparile Spirituale ale Mirilor, deci oficiaza o Casatorie Morala si o Casatorie Lumeasca destinata Procrearii Animalice, lipsita de orice Credinta Spirituala. Mirilor li se ureaza Casa de Piatra, deci un Concept Lumesc, si li se ureaza Rod al Pintecelui, adica urmarea Sexualizarii, alt Concept Lumesc, si nici un alt fel de Concept Spiritual. Du-te la orice Casatorie Religioasa si ai sa vezi singur. Concluzia este, asa cum spui tu, ne casatorim unii pe altii... orbii pe orbi... surzii pe surzi... si apoi ne inghesuim la portile Tribunalului Lumesc... ca sa ne impartim averea si copiii... unul tie, unul mie...

Soluitia pe care o cauti este Casatoria Spirituala.

QUOTE
Edinide. Daca tot esti atat de pornit impotriva preotimii, ce alternativa ai? Luam bioenergeticienii ( pentru ca pot "vindeca cu mainile goale" ) si ii facem preoti?


Am putea invers, sa luam Popii si sa-i facem Bio-Energeticieni... Iar ce spui tu nu este definitia bio-energeticianului ci este definitia Credintei Spirituale, afirmata de Isus, nu de mine. Si pe vremea lui Isus erau Bio-Energeticieni, citeste Faptele, au venit la Pavel ca sa cumpere de la el Puterea Spirituala, ca sa-si faca un bussiness bun, ca pe vremea noastra... Deci, nimic nou sub soare... Cu toate acestea, Crestinul era Crestin pe vremea lui Pavel, si nu au vindut "Bio-Energia", ci au dat Duhul mai departe, spre Trezirea Spirituala a Aproapelui adormit in cosmarul Vietii Somatice.

Solutia pe care o cauti este nu Popa Moral, nu Popa Eclesiastic, nu Popa Ritualistic, nu Popa Idolatric, nu Popa angajatul Guvernului, ci Omul Spiritual care cauta si implineste Legea Iubirii si-si transmite Iubirea lui, Aproapelui, cum Isus a poruncit. Solutia nu este un alt Sistem Popesc, ci scaparea din Sistemul Popesc: ca sa ajungi la D-zeu nu de Popa ai nevoie, ci de Aproapele tau, Fratele Spiritual, cu care devii Una, prin Duhul Sfint. Lasa Popii sa-si faca Circul lor, care nu te va face in veci sa-ti iubesti Aproapele ca pe Sine... inca nu a facut pe nimeni in 1500 de ani... si n-o sa inceapa azi...

Solutia problemei incepe cu tine...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 4 Jun 2006, 06:46 AM
Mesaj #53


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



@dannst

QUOTE
si eu pot veni cu povesti nemuritoare si atit timp cit am permisiunea inventarii axiomelor le fac teribil de coerente


Fa-le coerente intii, cu Ratiunea proprie, sau culese din Carti, toate axiomele de la A-Z, si apoi vom analiza sistemul tau de axiome. Pina atunci, realizeaza ca ce ti se prezinta aici este existent, pe cind ce-i opui, este iluzoriu. Iar conceptul tau iluzoriu nu se va realiza nicioada, deoarece nu vine nici din Ratiune, si nici din Carti... Eventual, se confirma in Carti... Iar daca gasesti Sursa, nu faci decit sa reinventezi... Roata! Mai bine las-o sa se invirta...

QUOTE
1. dualitatea asta se-ncadreaza la somatic, in sfera somatica: "nu puteti sluji lui dzeu si lui mamona"? deci spirit si simt. e o dualitate? mie-mi pare.


Categoric ca este "o dualitate", orice doua valente vazute impreuna formeaza o dualitate, cum termenul o spune. Dar nu este Dualitatea! Simetria de oglindirea a Fiintei Umane poate fi vazuta ca o Dualitate. Sau alternarea Zilei si a Noptii poate fi vazuta la fel, etc.

Cind eu spun Dualitate, ma refer la Roadele culese din Pomul Cunoasterii, fara a nega existenta a nenumarate alte dualitati posibile. Deci, din Pomul Cunoasterii, ceea ce rezulta este Dualitatea Somatica.

QUOTE
dualitatea e un principiu, de fapt unicul si esentialul de realizarea a existentei- exista ceva fara o referinta?- sper ca pricepi, deci apare pe orice nivele ale realitatii (existentei). tu pare ca iei in considerare un nivel inferior, subordonat (pare ca nivelurile astea sint doar modalitati tehnice de realizare a unor cerinte de principiu, de-asta spun de ierarhie).


Adevarat... Vezi mai sus, ma refer numai la Dualitatea Somatica, fara a nega alte constructii mentale.

QUOTE
hindusii asociaza initierea cu intelegerea ideii ca dualitatea e unitate... deci gresesc cind tratez somatic vs spiritual ca dualitate?


Orice Dualitate poate fi vazut ca o Unitate, precum cele doua fetze ale unei monede. Dualitatea Somatica in sine este de asemenea o Unitate deoarece Binele si Raul nu exista independent: Pomul Binelui si Raului nu poate fi Pomul Binelui, si nu poate fi nici Pomul Raului... In Sfera Somatica nu exista Atractie fara Respingere... nu exista nici Negativ fara Pozitiv... ori exista impreuna, ca unitate, ori nu exista de fel.

Corp Spiritual vs. Corp Somatic nu poate fi vazut totusi ca o Dualitate, deoarece Corpul Spiritual poate exista independent de Corpul Somatic. Daca vrei, este o Dualitate Temporara, care de fapt este exprimata prin Spiritual-Energetic-Somatic.

QUOTE
ca exista ideea monovalentei lu' sefu' si-o vad si-n mintea ta, daca citesc mai sus


Monovalenta lui Sefu nu este versus Sfera Somatica, deoarece D-zeu este si Creator, cit si Creatie, aceasta fiind Marea Tentatie a Omului. Monovalenta Divina este in Sine, si prin Sine: Iubire fara Ura, Lumina fara Intuneric si Viata fara Moarte. Precizez, aici ne aflam in Sfera Spirituala, nu in Dualitatea Spiritual-Somatic.

Prin urmare, Sfera Spirituala este, in Sine, locul Monovalentei Spirituale. Sfera Spirituala a dus cumva la aparitia Creatiei, numita Sfera Somatica. Sfera Somatica este imparatia Dualitatii Somatice, numita Binele si Raul (aceasta nu exclude conceptul dualitatii Somatic-Spiritual, dar asta nu este Dualitatea, deoarece Somaticul este Perisabil, deci nu poate constitui "o dualitate" versus Spiritualul care este Vesnic)

Prin natura sa, Sfera Somatica nu poate sustine Monovalenta Spirituala, fiind bazata pe Dualitatea Contrariilor. Tot prin Natura Sa, fiind Duh, Sfera Spirituala nu poate sustine Dualitatea Spirituala. Incercarea de a strecura Dualitatea Somatica in Sfera Spirituala a constituit Razboiul din Rai, de care vorbeste Ioan: "locul lor nu s-a mai gasit in Cer", deoarece Monovalenta Divina nu suporta Dualitatea Somatica.

In sfera Somatica nu exista Monovalenta Spirituala iar in Sfera Spirituala nu exista Dualitate Somatica. Din aceste incompatibilitati, rezulta Sfera Energetica, reflectata si in Om, care uneste si separa, si prin care Monovalenta Spirituala poate interactiona cu Dualitatea Somatica. Acestea sunt Ciakrele Energetice, care fac si desfac.

QUOTE
adica vrei tu a spune ca dorul de cunoastere- de sine, in fapt- e scris in om? eu numesc asta nevoia de constiinta si-o pot arata (demonstra ?) prin anume indicii, numai ca am dificultate s-o atribui cauzei pe care-o afirmi tu.


Nu este scris in Om, Omul este o Inchisoare Somatica pentru propria-i Constiinta: "Nu va dati seama ca traiti in Caverne", spune Isus Aceste Inchisori Somatice nu sunt identice, difera din capul locului prin ceea ce Omul a denumit DNA, codul genetic. Unul este mai strins incatusat, unul este mai slab incatusat (de unde rezulta "geniile" artistice ale Lumii). Cu alte cuvinte, Constiinta tinde sa iasa la suprafata, dar este impiedicata in masura mai mare sau mica de catre Corpul Somatic care are alt rol decit a asculta la Constiinta: acela de Supravietuire = Caderea Omului.

Omul poate ajunge la controlul Inchisorii Somatice prin a) in mod nativ, slab incatusat, geniile spirituale b) prin devotiune religioasa, cale nativa de cunoastere, rar implinita c) prin educatie spirituala, numita de Isus, Cunoastere de Sine, cale constienta. Toate acestea duc la revelarea Corpului Spiritual, chiar daca Calea Nativa o face inconstient (prin negarea Corpului Somatic). Prin Corpul Spiritual, Omul poate tinde la Lumina si la Cunoastere, care nu se reveleaza decit prin reducerea la tacere a Corpului Somatic.

QUOTE
nu stii ca nu a intuit, numai ca freud era un baiet riguros de felul lui si nu se hazarda fara indicii. urit din partea ta sa dai cu parul.


Nu este dat cu parul. Freud ajunge la concluziile lui pe Cale Rationala, care este Cale Lumeasca, si care este... Ratacire. In Freud nu este nici urma de Credinta si nici urma de D-zeu, deci este perfect normal a-l numi Satanist, ceea ce si a fost. Inteligent fara indoiala (fara a fi meritul lui), dar Satanist! Adica, fara D-zeu! Tot aia-i.

QUOTE
QUOTE
Unul ca Freud trimite la Instincte si mai ales la Sexualitate, deoarece el insusi nu a fost capabil a patrunde Adevarul dincolo de aceasta.

vorbeste omul de ce poate dovedi, eu as face la fel.


N-a dovedit nimic, a speculat, in mod riguros, dar tot speculatie este. Si are priza buna numai in rindul celor fara de D-zeu... Singura Dovada vre-o data, a venit dela Isus Cristos, si de la Ucenicii lui: se numeste Semnele Credintei. Restul sint speculatii rationale umane, nebunie in fatza lui D-zeu. Freud este doar ratacirea Mintii Umane in Limitele Somatice ale Lumii.

QUOTE
intrebare-ncuietoare: tu ai patruns adevarul? demonstreaza-mi-l si mie, te rog. fac rugamintea cu cea mai mare seriozitate, acum nu mai glumesc. pt ca ce nu poti demonstra nu e adevar, e supozitie sustinuta-n vreun fel de vreo coincidenta. sper ca-ntelegi.


Deci, pe mine m-ai crede... oare de ce nu-l crezi pe Isus Cristos? Mai este o cale de demonstratie, inversa: ajungi tu insuti la Elevare Spirituala si ma dovedesti mincinos... Fara demonstrare, ai dreptate, este supozitie, precum fac Popii Ortodocsi: insira multe, nu demonstreaza nimic...

Adevarul este Cuvintul lui D-zeu. Cine-l pricepe, l-a patruns. Cine-l patrunde, il pricepe. Iar patrunderea Adevarului vine prin Inima si apoi Cunoasterea vine singura, de la D-zeu, prin Gindul Spiritual, cum Isus spune "Invatatura Mea nu este a Mea". Pentru restul, nu este decit Supozitie: "pentru ca nu patrunde in voi cuvintul Meu". Adevarul este impartasit unui Frate Spiritual dar nu va fi demonstrat la cerere... Daca pe Isus nu-l crezi, pe altul l-ai crede? Mai ales ca Cunoasterea pe care o vrei demonstrata nu este Rationala...

QUOTE
QUOTE
Raspunsul este dincolo de Corpul Somatic, dincolo de Instincte si Simturi, este in Sinele Spiritual, singurul capabil a percepe Divinul

a percepe divinul presupune...? o afirmatie doar, daca observi. sa ma ierti, am si eu o virsta...


Simplu: Iubire Spirituala, Vedere Spirituala, Auz Spiritual, Simtire Spirituala, Gind Spiritual, Comunicare Spirituala... adica, tot simplu, Viata Spirituala. (vs. Viata Somatica)

QUOTE
porunca (cunoasterii sinelui) e a tatalui ca intiietate si generalitate, nu a fiului tatalui. ce spui tu e particularizare. dar unde zici ca spune-asa?


Evangheliile lui Tomas. Evanghelia lui Luca.

QUOTE
inainte de a dezbate chestiunea- bag seama ca sintem in dezacord- te-ntreb ce e fiul.


Un Fiu este cel care are un Tata. Iar Tata are cel care ajunge sa-si cunoasca Tatal. Deci, Fiul este cel care ajunge la cunoasterea Tatalui... iubindu-L... facind voia Lui... Cam acesta este Fiul...

QUOTE
QUOTE
Daca vrei raspunsul la intrebare, trebuie sa incepi cautarea cu tine insuti, si-l vei afla

pai nu-ti spusei c-asa facui cam de cind deschisei ochiu-n lume?


Inseamna ca n-ai cautat unde trebuia... ai gasit numai cind toate intrebarile tale devin raspunsuri... important este sa nu abandonezi Cautarea, pina la Aflare.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dannst
mesaj 4 Jun 2006, 06:17 PM
Mesaj #54


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 25 October 05
Forumist Nr.: 7.149



edinide,
QUOTE
Soluitia pe care o cauti este Casatoria Spirituala.
ce este casatoria spirituala? ce concept spiritual zici ca ar trebui inoculat cu ocazia astei casatorii?
QUOTE
Pina atunci, realizeaza ca ce ti se prezinta aici este existent, pe cind ce-i opui, este iluzoriu. Iar conceptul tau iluzoriu nu se va realiza nicioada, deoarece nu vine nici din Ratiune,
ca sa realizez, intreb. ce-i opun eu poate fi iluzoriu, dar mie-mi par intrebari utile. si nu stii de unde vine conceptul meu. sau ti-am facut impresia de dus cu pluta?
despre dualitate discutam dupa ce-mi raspunzi la-ntrebarea cu "noi". raspuns care s-ar putea sa te cam tulbure putin, daca l-ai admite, viata poate fi altfel decit o minunata poveste cu un creator iubitor pina-n pinzele albe.
ce sint semnele credintei? vindecarile, invierile, etc? se pot dovedi? nu se poate spune ca e tot o speculatie a cuiva interesat, in caz ca nu? si-atunci bietul freud are doar un pai in ochi...
perceptia divinului inteleg ca e legata indisolubil de spiritual. imi poti exemplifica un tip de actiune spirituala despre care vorbesti? sa pricep si eu despre ce-i vorba.
QUOTE
Sfera Spirituala a dus cumva la aparitia Creatiei, numita Sfera Somatica.
cumva-ul asta ma-ngrijoreaza de ceva vreme. si eu cred c-are legatura cu acel "noi" despre care eviti sa vorbesti.
QUOTE
Deci, pe mine m-ai crede... oare de ce nu-l crezi pe Isus Cristos? Mai este o cale de demonstratie, inversa: ajungi tu insuti la Elevare Spirituala si ma dovedesti mincinos...
as crede rationamentul tau daca l-as valida cu mintea mea cea putina. credinta trebuie sa fie rationala, bazata pe intelegerea adevarului, "cine-l adora pe tatal, il adora in duh si-n adevar; caci si tatal cauta astfel de adoratori". pe tine te am la-ndemina si te pot intreba, pe isus nu-l am. mica diferenta. nu-mi foloseste sa dovedesc ceva, mai ales impotriva cuiva. orgoliul este invers proportional cu inteligenta, deci ma feresc de el, ca poate, cine stie, ajung si eu mai mintos... adica trag nadejde.
QUOTE
Adevarul este Cuvintul lui D-zeu
ce zici ca e cuvintul lui dzeu? spune-mi tot ce stii, e un subiect controversat. si ce e adevarul? dar zi-mi de cuvint, ca m-oi prinde cum e cu adevarul.
QUOTE
Constiinta tinde sa iasa la suprafata, dar este impiedicata in masura mai mare sau mica de catre Corpul Somatic care are alt rol decit a asculta la Constiinta: acela de Supravietuire
zici ca instinctul de conservare inabusa constiinta, o tine-n plan secund? si constiinta cu ce arme lupta ca sa iasa-n fata? asta e o chestiune importanta.
QUOTE
Un Fiu este cel care are un Tata. Iar Tata are cel care ajunge sa-si cunoasca Tatal. Deci, Fiul este cel care ajunge la cunoasterea Tatalui... iubindu-L... facind voia Lui... Cam acesta este Fiul.
deci fiul este cel care cunoaste pe dzeu, practic tot ceea ce este. gresesc daca spun ca fiul este constiinta? de asemenea e importanta chestiunea.
QUOTE
ai gasit numai cind toate intrebarile tale devin raspunsuri
sper sa realizezi ca nu e posibil asa ceva pt un om. nici isus nu le-a stiut pe toate. nu asta e indiciul pt calea corecta. mai incercam alt raspuns?
unde zici ca e in evanghelia lui luca porunca fiului pentru cunoasterea de sine? da-mi versetul, te rog. chiar sint curios, sa-mi fi scapat asa usor?


--------------------
d.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 5 Jun 2006, 06:51 AM
Mesaj #55


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
QUOTE
Soluitia pe care o cauti este Casatoria Spirituala.

ce este casatoria spirituala? ce concept spiritual zici ca ar trebui inoculat cu ocazia astei casatorii?


Omul este indrumat, sub Ortodoxism, catre Casatoria Lumeasca, chiar impotriva Evangheliei Crestine. La Slujba de Casatorie i se spune sa se "indulceasca" cu nevasta lui, chiar i se da, in mod simbolic, piscot si miere, si este indemnat de inmultire precum Rahela... Adica, Omul este casatorit spre Viata Animalica, de sexualizare si procreare, in care D-zeu nu mai are nici un rol, eventual de "binecuvintare cu rodul pintecelui", de parca Rodul Evei nu a venit din neascultarea de D-zeu. Aceasta este Casatorie Lumeasca, si Casatorie Morala, din care D-zeu si Elevarea Spirituala sint expulzate.

Prin opozitie, ajungi la Casatoria Spirituala. Ca si coordonate generale, este Casatoria D-zeiasca dintre Adam si Eva de dinainte de Pacatul lor. Intr-un fel, anticipezi, deoarece in aceasta tematica nu am ajuns inca la Aspectele Concrete ale Jugului Crestin (care se discuta aici). Elemente esentiale vei gasi si in NT, mai ales in Fapte, un Apostolii trebuiau sa aplica in viata practica Invatatura Divina. Nu este menita spre Indulcire, Sexualizare si Procreare (ca la Ortodocsi), ci este menita spre Indumnezeirea Omului. Nu exista o unitate Barbat-Femeie mai adinca decit prin Injugare Spirituala, Indumnezeire, adica reintoarcerea la Edina.

Anticipezi...

QUOTE
despre dualitate discutam dupa ce-mi raspunzi la-ntrebarea cu "noi"


Care Dualitate? Trebuie s-o definesti inainte de a o discuta (referirile mele de pina acum au fost la adresa Dualitatii Somatice nascuta din Dualitate Bine-Rau).

QUOTE
raspuns care s-ar putea sa te cam tulbure putin, daca l-ai admite, viata poate fi altfel decit o minunata poveste cu un creator iubitor pina-n pinzele albe.


Spui "viata", care "viata"? Viata Somatica? Viata Spirituala? Viata Creatiei? Viata Creatorului? Defineste-le intii.

Iar Creatorul este Iubitor pina in pinze, deoarece Creatorul este Iubirea! Iubirea Divina nu este un Simtamint al Cuiva, Iubirea este Substanta din care Acela este alcatuit, se mai numeste Duh (suflu vital). D-zeu este Monovalenta Spirituala deoarece El este alcatuit din Iubire, deci nu este loc pentru altceva! Daca ai ajunge sa-L intrezaresti, prin Vederea si Simtirea Spirituala, ai sti ca D-zeu este Iubire, cum Ioan o spune, din propria lui Cunoastere. Daca crezi ca te apropii de D-zeu si afli altceva decit Iubire, nu este D-zeu...

Pe ce te bazezi cind afirmi de existenta unui Creator Ne-Monovalent in Iubirea Lui?

QUOTE
ce sint semnele credintei? vindecarile, invierile, etc? se pot dovedi? nu se poate spune ca e tot o speculatie a cuiva interesat, in caz ca nu? si-atunci bietul freud are doar un pai in ochi...


Semnele Credintei sint exact ceea ce spui, anuntate de Isus, infaptuie de Isus, si de Ucenicii Lui. La Nivel Rational, o poti lua ca o speculatie, dar atunci se ridica intrebarea fireasca, ce este Speculatie si ce nu este Speculatie in Evanghelie? Aceasta ar fi o Evanghelie particularizata la fanteziile cuiva...

Nu spun ca Faptele Credintei sunt usor de inghitit de catre un Om Rational, deoarece sfideaza Rationalul, mergind impotriva Legilor Somatica. Pe de alta parte, aceasta sfisare este Esenta Invataturii Crestine: trezeste-te, Viata Somatica este Virtuala, nu este "Viata", ci este o saraca particularizare a Vietii.

Faptele Credintei nici nu trebuie luate orbeste, nu este mai bine decit a te indoi. Faptele Credintei trebuie ajunse a fi cunscute prin deschiderea adusa de Cunoasterea Spirituala. Atunci, toate au sens si se leaga intr-un tot unitar.

Iar Freud merge prin Ratiunea lui si prin Cercetarea Stiintifica, exact mijloacele prin care D-zeu este negat si devine neinteligibil... ti-am mai spus, el era fara de D-zeu... el s-a nascut si a murit din sexul mamei lui...

QUOTE
perceptia divinului inteleg ca e legata indisolubil de spiritual. imi poti exemplifica un tip de actiune spirituala despre care vorbesti? sa pricep si eu despre ce-i vorba.


E mai usor sa citesti prima data postarile numerotate cu litere latine si apoi eventual sa le discutam. Ca un rezumat scurt, omul poseda un Corp Somatic prin care se raporteaza la Creatie, si un Corp Spiritual prin care se poate raporta la Creator. O face sau nu, cit timp traieste, potentialul exista in el. Nu o face cit traieste, o va face de musai dupa ce Corpul Spiritual se desprinde din Robia Somatica. Atunci, in loc de a se folosi de Cunoasterea Spirituala pe care nu a dobindit-o, va fi inglodat in Infantilismul Spiritual in care se gaseste.

Actiunea Spirituala la care te referi incepe cu Cunoasterea de Sine prin care Omul invata cum sa se desprinda de Corpul Somatic ca sa aiba acces la Corpul Spiritual in Mod Constient. Restul actiunilor sunt nenumarate...

QUOTE
QUOTE
Sfera Spirituala a dus cumva la aparitia Creatiei, numita Sfera Somatica. 

cumva-ul asta ma-ngrijoreaza de ceva vreme. si eu cred c-are legatura cu acel "noi" despre care eviti sa vorbesti.


Trebuie sa te ingrijoreze gindul acesta, intr-adevar... deoarece tu vrei sa afli in Mod Rational care a fost Gindul, Motivul sau Intentia Creatorului cind a purces la Creatie... tu vrei sa afli ceea ce nu-ti este dat... tu vrei in felul in care Adam a vrut... tu vrei nu prin D-zeu, tu vrei prin tine insuti... tu vrei nu prin Smerenie, ci vrei prin Mindrie... tu vrei nu ca sa ti se dea, tu vrei ca sa iei singur...

Nu ti se neaga Inteligenta, desi nu este meritul tau oricum, din moment ce provine din Inteligenta Adamica dincolo de optiunile tale proprii. Ce ti se neaga, este altceva...

QUOTE
QUOTE
Deci, pe mine m-ai crede... oare de ce nu-l crezi pe Isus Cristos? Mai este o cale de demonstratie, inversa: ajungi tu insuti la Elevare Spirituala si ma dovedesti mincinos...

as crede rationamentul tau daca l-as valida cu mintea mea cea putina.


Erorare totala! Eu nu-ti comunic un Rationament, si de aceea tu nu-l poti verifica cu Mintea ta, putina sau multa, dubla sau tripla... Tu cauti sa intelegi cu Ratiunea Somatica, cea destinata intelegerii Creatiei, mesajul pe care eu ti-l spun despre Creator. Rational, trebuie sa intelegi aceasta afirmatie, si ma astept sa o faci.

Cuvintele au o Semantica Somatica, in sensul ca descriu un Univers Spatial, Temporal si Dual, pe care Omul il intelege prin Gindul Somatic si Ratiunea Somatica, deoarece Ratiunea asta este destinata sa faca. Eu folosesc acum acest Limbaj Somatic ca sa descriu o Realitate Spirituala, Aspatiala, Atemporala si Monovalenta, pe care tu vrei sa o intelegi cu Ratiunea Somatica. Iti intelegi acum limitarea de care te poticnesti?

Daca vorbesc unui grup de ascultatori, din care unii au Cunoastere Spirituala si altii au Cunoastere Rationala, primii vor intelege Mesajul Verbal, ceilalti vor spune ca vorbesc in dodii (fapt concret, real). Aceasta este poticnirea ta, Mintea ta fiind redusa la saracia Ratiunii Somatice. Nu inseamna ca nu ai potentialul Cunoasterii Spirituale, doar ca nu te-ai invrednicit a ajunge la ea.

QUOTE
credinta trebuie sa fie rationala, bazata pe intelegerea adevarului, "cine-l adora pe tatal, il adora in duh si-n adevar; caci si tatal cauta astfel de adoratori".


Alta eroare! Adevarul Spiritual, adica "Adevarul", ca si opus la "adevarul", nu este Rational! Ceea ce tu vrei sa folosesti, este Ratiunea Somatica, destinata intelegerii Creatiei, si vrei sa o aplici Cunoasterii Spirituale, adica Creatorului. Asta nu o vei obtine niciodata. Ca sa te raportezi la Creator, ai nevoie de Cunoasterea Spirituala, care se reveleaza atunci cind Glasul Creatiei inceteaza a fi auzit. Tu stai la Cimpie, si vrei sa vezi ca de pe Munte: nu este posibil pina nu escaladezi Muntele.

QUOTE
pe tine te am la-ndemina si te pot intreba, pe isus nu-l am. mica diferenta.


Alta mare Eroare! "Duhul Sfint, pe care-L va trimite Tatal, in Numele Meu, va va invata toate lucrurile" Pe Isus il ai la indemina in aceeasi masura in care ma ai pe mine, numai sa te invrednicesti. Pentru Simturile Somatice eu par mai abordabil decit Isus, dar pentru Simturile Spirituale, eu si Isus sintem in Sinea ta, Porunca Poruncilor din Evanghelie. Aceasta este Marea Dilema: cit timp exista "eu", nu existi...

QUOTE
QUOTE
Adevarul este Cuvintul lui D-zeu

ce zici ca e cuvintul lui dzeu? spune-mi tot ce stii, e un subiect controversat. si ce e adevarul? dar zi-mi de cuvint, ca m-oi prinde cum e cu adevarul.


Citeste postarile anterioare...

Exista un Cuvint Verbal si exista un Cuvint Creator, ca instantiere a unui Gind Spiritual. Cuvint Verbal este Mort, Cuvintul Creator este Viu, si devine Realitate Somatica: "daca ati avea credinta cit un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: "Muta-te de aici colo", si s-ar muta;" Acesta este Cuvintul Creator. De aceea Cuvintul lui D-zeu este Adevarul, pentru ca devine Realitatea cind este rostit!

Iar Adevarul este in D-zeu: tot ceea ce vine din D-zeu, sau din cel In jugat Spiritual cu D-zeu, este Adevar: "Eu sint calea, adevarul si viata." Pilat, privindu-l, l-a intrebat pe Isus: "Care este Adevarul?" Isus nu i-a raspuns, pentru ca Pilat privea Adevarul... dar nu-L vedea...

Evanghelia este Cuvintul Adevarului, chiar daca este greu de inghitit...

Adevarul este si in tine, numai sa te invrednicesti sa-l afli.

QUOTE
QUOTE
Constiinta tinde sa iasa la suprafata, dar este impiedicata in masura mai mare sau mica de catre Corpul Somatic care are alt rol decit a asculta la Constiinta: acela de Supravietuire 

zici ca instinctul de conservare inabusa constiinta, o tine-n plan secund? si constiinta cu ce arme lupta ca sa iasa-n fata? asta e o chestiune importanta.


Nu numai Instinctul de Conservare, ci Corpul Somatic in totalitatea lui este o Inchisoare Somatica pentru Corpul Spiritual. Aceasta este urmarea Pacatului Ancestral: Omul nu mai simte catre Creator ci simte catre Creatie; Omul nu mai este un Spirit Liber ci este un Animal-Mamifer.

Iar Constiinta (de Sine) nu este exclusivitatea Omului, devine vizibila si intre Animale, deci este menita a fi intr-o masura parte din Creatie. Pe de alta parte, Constiinta de Creatorul, este rezervata Omului, care a fost creat dupa Chipul Tatalui. Din impulsurile acestei Constiinte, rezulta Religiozitatea Umana, in toate timpurile si in toate locurile. Masura in care se manifesta, depinde de structura Corpului Somatic si de Lacatele Energetice prin care Inchisoarea Somatica este concretizata: nu tot Omul este la fel cu ceilalti, de fapt, tot Omul este diferit de toti ceilalti: la unul se manifesta Constiinta de Creatorul in masura diferita de un altul.

Dincolo de varietatea naturala a Struncturii Somatice, tot Omul are potentialul manifestarii plenare a Constiintei Spirituale, prin ridicarea deasupra Corpului Somatic: se numeste Elevare Spirituala.

QUOTE
QUOTE
Un Fiu este cel care are un Tata. Iar Tata are cel care ajunge sa-si cunoasca Tatal. Deci, Fiul este cel care ajunge la cunoasterea Tatalui... iubindu-L... facind voia Lui... Cam acesta este Fiul.

deci fiul este cel care cunoaste pe dzeu, practic tot ceea ce este.


Adevarat. Fiul a cazut prin Neascultare din Jugul Tatalui, devenind Omul. Omul ajunge prin (Re)Injugare Spirituala sa-si cunoasca Tatal, (re)devenind astfel Fiul. La modul potential, Fiul esti tu si eu, daca ne invrednicim. Daca nu, aibe D-zeu mila de Sufletul nostru!

Fiul Tatalui a venit ca sa deschida Calea care trebuie umblata individual, de tine si de mine. El nu a umblat Calea in locul tau, ci numai inaintea ta, ca sa-L urmezi, precum Turma pe Pastorul cel Bun: impreuna ajung la Pasune.

P.S. [Luca 17.21], [U.Tomas 2] "cel ce a ajuns la cunoasterea de sine a acumulat in acelas timp cunoastere despre adincimea a toate cele"


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miqelle
mesaj 5 Jun 2006, 09:36 PM
Mesaj #56


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 5 January 06
Forumist Nr.: 7.594



Se accepta ideea ca un prunc nou-nascut, fie ca are probleme de supravietuire inca din momentul nasterii, fie ca apar mai tarziu dar inainte de a fi botezat, chiar moasa sau oricare alta persoana aflata in preajma lui poate invoca Sfanta Treime, poate chema Duhul Sfant sa coboare asupra acelui prunc pentru a primi botezul. Mai bine asa decat sa-l lasi in intuneric, nu crezi? Acesta este botezul "in cazuri de urgenta ". Daca acel prunc supravietuieste, persoana care l-a botezat in felul acesta este datoare sa spuna preotului de ceea ce a facut pentru ca, in acest caz, slujba facuta la biserica doar intregeste ceea ce s-a facut deja.
Iar cand am spus de bio-energeticieni ma refeream la cei nativi ( cu darul dat de D-zeu ), mai putin la cei scoliti. Ce zici, s-ar impaca bine preotimea cu info-energetica?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 6 Jun 2006, 09:52 PM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
chiar moasa sau oricare alta persoana aflata in preajma lui poate invoca Sfanta Treime, poate chema Duhul Sfant sa coboare asupra acelui prunc pentru a primi botezul


Aici este poticnirea fundamentala a Dogmei in aplicarea Invataturii Crestine, din cauza pierderii Spiritului lui Cristos: Iubirea cu forta nu se poate... ca de se putea, D-zeu l-ar fi intors pe Om din Caderea lui. Pentru ca Iubire Impusa nu este posibila, Omul nu poate fi salvat impotriva vointei lui proprii. Este ca in bancul cu Popa Ortodox: Popa a cazut de pe punte, si un Om merge sa-l ajute, "Parinte da mina", Popa nu si nu, si gata, se ineaca; mai tirziu, Preoteasa explica Omului acela greseala facuta, trebuia sa zica "Parinte ia mina"... (cultura populara a inventat bancul). Deci, daca Popa nu-ti da mina, poti tu mult si bine sa i-o intinzi. La fel cu Duhul Sfint, daca un Om nu este dispus sa-l primeasca, Duhul Sfint nu vine cu forta!

Este o Inventie Popeasca rupta de Spiritualitate ca poti sa-l botezi pe un Om de dinafara lui, prin Magie, Ritual, Idolatrie si Substanta. Citeste Evanghelia si te vei lamuri: "Cine sa va boteza si va crede..." spune Isus, iar El nu pomeneste nimic de Facerile Popesti, deoarece Popii nu existau inca atunci, si nu erau meniti a exista niciodata. Isus spune lui Nicodim: "daca un om nu se naste din nou" Deci, Omul trebuie sa Renasca pentru a fi Mintuit, nu stropit cu Vrajitotii Popesti. Iar A Renaste este un Act Voluntar si un Act Constient. Prima Nastere este Invonluntara, este Animalica si este din Pacat. A Doua Nastere este Voluntara, este Spirituala si este din Sfintenie. Prima Nastere este aruncarea Omului in Jugul Somatic, a Doua Nastere este lepadarea Jugului Somatic si preluarea Jugului Spiritual cel mintuitor.

Precum Iubirea Impusa nu este posibila, nici Botezul Impus nu este posibil, nici Mintuirea Impusa nu este posibila. Daca Omul nu este Parte Activa din propria lui Mintuire, n-o va obtine niciodata prin Facerile Popesti.

QUOTE
Mai bine asa decat sa-l lasi in intuneric, nu crezi?


Generozitatea o inteleg, falsa interpretare, nu! Omul nu poate fi scos din Intuneric cu forta! Daca el nu constientizeaza, si nu vrea sa fie ajutat, tu nu-l poti ajuta orice ai face. Nu este precum Realitatea Somatica, daca unul vrea sa se arunce de pe stresina, tu-l tii cu forta si il impiedici s-o faca. Pe Plan Spiritual, daca nu exista Impartasire Spirituala, amindoi pe acelasi Gind, nu poti face nimic: este precum ai vorbi unuia cu degetele infundate in urechi, sau cu palmele peste ochi.

QUOTE
slujba facuta la biserica doar intregeste ceea ce s-a facut deja


Sa zicem ca acel Copil n-a supravietuit. Atunci, ce a facut un Crestin, prin Botezul de Urgenta, ar fi fost sufiecient pentru Sufletul acelui Copil. Acum, daca supravietuieste, ce a facut Botezul de Urgenta, nu mai este suficient, si trebuie "intregit"? Deci, Botezul unui Crestin, nu este "intreg", pe cind Botezul Popesc, este "intreg"? Poti sa-mi indici Baza Evanghelica a acesteui Popism, sau ai numai Baza Popeasca a lui? Nu vezi ca astea sunt numai Faceri Popesti care nu au nimic in comun cu Crestinismul? Este Sistemul Popesc care si-a creat propriile lui Reguli Popesti, in virtutea carora Popa nu mai este Frate cu Crestinul, ci Popa este un "Parinte" pentru Crestin, devenind astfel identic cu Satana, deoarece "Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri" Nu vezi ca Facerile Popesti merg constant impotriva Evangheliei lui Isus Cristos?

Daca tu esti vrednic de Spiritul lui Cristos, te poti invrednici si de Botezul Crestin, fara nici un Sistem Popesc. Daca tu nu esti vrednic de Spiritul lui Cristos (chiar Popa fiind), poti face Ritualuri cu nemiluita, Botezul Popesc n-o sa-l opreasca pe Copil sa devina eventual un Criminal... niciodata nu a facut-o pina acum... si n-o va face de acum incolo... deoarece este Apa de Ploaie... Restul, este imaginatia noastra, intarita de Sistemul Popesc.

QUOTE
Ce zici, s-ar impaca bine preotimea cu info-energetica?


Raspunsul il poti gasi in Evanghelie, daca uiti pentru o clipa de Dogma... Lui Isus I s-a facut mila de el, a intins mana, S-a atins de el, si i-a zis: "Da, voiesc, fii curatit!" Era Isus "nativ", sau era Isus "scolit", sau era Isus in Spiritul Tatalui? Nu numai ca s-a atins de unul ca sa-l vindece, stia si cind altii se atingeau de el: Isus a cunoscut indata ca o putere iesise din El, si, intorcandu-Se spre multime, a zis: "Cine s-a atins de hainele Mele?" Vezi, Isus este modelul de urmat, nu Popimea-de-Meserie, pe pozitie de Angajat-al-Guvernului, si pe deasupra, cu Salar-de-la-Buget... Sa nu luati nici aur, nici argint, nici arama in braiele voastre, 10. nici traista pentru drum, nici doua haine, nici incaltaminte, nici toiag, caci vrednic este lucratorul de hrana lui. Acestia sunt Trimisii lui Isus, tu si eu, nu Popii-de-la-Buget...

Popimea Ortodoxa este evident neimpacata cu "info-energia", pentru ca nu au in ei ceea ce Isus avea in El, si ceea ce Apostolii Lui aveau in ei, o tot repet mereu, nu mai exista Spiritul lui Cristos in Sistemul Popesc. Isus a poruncit Porpovaduirea fara toiag, intre timp nu exista nici un Popa fara masina... Isus a poruncit sa nu poarte aur in briie, Popimea isi deschide Conturi Bancare... din sarcina primita, ei nu puteau avea Familie, Popimea sexualizeaza in stilul Iudaic, cita frunza si iarba... De la aceasta Popime degeaba astepti "bio-energia"..., deoarece vorbesti aici de Energia Divina care se manifesta prin Om in prezenta Duhului Sfint, prin care Creatorul actioneaza asupra Creatiei Sale, cum Isus a dovedit-o in toate cele.

Intr-adevar, Popimea Ortodoxa nu are nici in clin, nici in mineca, cu "bio-energia"...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bishop
mesaj 6 Jun 2006, 09:54 PM
Mesaj #58


Cronicar
****

Grup: Moderator
Mesaje: 460
Inscris: 28 November 04
Forumist Nr.: 5.003



@edinide

QUOTE
QUOTE
Constiinta tinde sa iasa la suprafata, dar este impiedicata in masura mai mare sau mica de catre Corpul Somatic care are alt rol decit a asculta la Constiinta: acela de Supravietuire
zici ca instinctul de conservare inabusa constiinta, o tine-n plan secund? si constiinta cu ce arme lupta ca sa iasa-n fata? asta e o chestiune importanta.

QUOTE
QUOTE
Un Fiu este cel care are un Tata. Iar Tata are cel care ajunge sa-si cunoasca Tatal. Deci, Fiul este cel care ajunge la cunoasterea Tatalui... iubindu-L... facind voia Lui... Cam acesta este Fiul.
deci fiul este cel care cunoaste pe dzeu, practic tot ceea ce este. gresesc daca spun ca fiul este constiinta? de asemenea e importanta chestiunea.

Subscriu-chestiuni importante. Ar fi bine sa detaliezi, te rog, Edinide, cum vezi tu aceste doua aspecte:
1. cum/de ce/cand iese la lumina constiinta in lumea dominata de instinctul de conservare? se poate depasi afirmatia: "in sudoarea palmelor si a fruntii tale iti vei castiga painea ta cea de toate zilele pana te vei intoarce in pamantul din care ai fost luat"?
2. cum ar fi ipoteza urmatoare: "numai prin fiul se ajunge la tatal" este echivalent cu: "numai prin fiul=constiinta (constiinta ce da constienta/luciditatea/ratiunea/memoria etc) se poate ajunge la tatal=realitatea/adevarul de dincolo de orice aparenta." Ce zici?



Acest topic a fost editat de bishop: 6 Jun 2006, 09:58 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 6 Jun 2006, 10:12 PM
Mesaj #59


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE
Omul nu poate fi scos din Intuneric cu forta! Daca el nu constientizeaza, si nu vrea sa fie ajutat, tu nu-l poti ajuta orice ai face. Nu este precum Realitatea Somatica, daca unul vrea sa se arunce de pe stresina, tu-l tii cu forta si il impiedici s-o faca. Pe Plan Spiritual, daca nu exista Impartasire Spirituala, amindoi pe acelasi Gind, nu poti face nimic: este precum ai vorbi unuia cu degetele infundate in urechi, sau cu palmele peste ochi.
Asa-i edinide, doar ca pentru tine e adevarat doar cind o spui tu... Cind o spuneam eu, alta era parerea ta... Atunci trebuiau scosi (iar preotii spuneai ca nu pot face asta!) din lipsa de lucrare toti cu sau fara voia lor, etc. Vezi cum intoarce omul (edinide) vorba... Iar ca sa nu fie intoarsa ar trebui ca tu sa ii mintuiesti si fara voia lor...

Sunt curios daca stii ce spune parintele Paisie despre biserica si taine. Nu e in linkul pe care l-am dat prea clar dar e intr-o carte in care sunt consemnate cuvintele lui. Ca sa il contrazici cu atita superioritate ar trebui sa faci mai mari minuni ca si el...
Acesta este un sfint si a fost contemporan noua, nu un povestitor ca noi, de aceea e normal sa il cred mai mult decit pe tine...


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 7 Jun 2006, 06:29 PM
Mesaj #60


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
QUOTE
Omul nu poate fi scos din Intuneric cu forta! Daca el nu constientizeaza, si nu vrea sa fie ajutat, tu nu-l poti ajuta orice ai face... Pe Plan Spiritual, daca nu exista Impartasire Spirituala, amindoi pe acelasi Gind, nu poti face nimic: este precum ai vorbi unuia cu degetele infundate in urechi, sau cu palmele peste ochi.

Asa-i edinide, doar ca pentru tine e adevarat doar cind o spui tu...


Cind ai facut aceasta afirmatie, cu referire la Ritualul Ortodox, nu am negat-o, ci am spus ceva diferit: daca comunici Omului, de pe pozitie de Preot, doar un Mesaj Verbal, impactul acestuia este minim, Omul trebuind sa caute singur Substratul Spiritual care se exprima prin Mesajul Verbal. Ceea ce Omul poate transmite mai departe, familie si mediu, este tot... Vorba Goala, deoarece Litera Legii este prin natura ei, departe de Spiritul Legii.

Aici, eu vorbeam de Prioritati Spirituale: nu transmiti Omului doar Litera Legii, pe care Omul o stie intr-o buna masura, ci transmiti Omului, cel interesat, cel care vine la Biserica si cauta Lumina, transmiti din Spiritul Legii prin care cautarea lui devine roditoare si palpabila, ducind mai departe, in familie si mediu, nu vorbe goale, ci Spiritul lui Cristos.

Cam la asta m-am referit, in alte cuvinte...

Acum, daca Omul vine de la Biserica unde tot ce a primit este spectacolul unui Ritual, citeva cintari frumoase (despre care Vlahos afirma in Psihoterapeut ca pot stimula chiar... Sunzualitatea in Omul inclinat spre aceasta...), niste citiri literale din Evanghelie, fara punere in Context Spiritual, etc. Omul merge de la Biserica cu minimul ce l-ar putea cistiga. In aceasta ecuatie, responsabilitatea principala cade pe Preot, care nici el nu stie decit Vorbe Goale, frumos recitate.

Problema nu este sa-l atragi pe unul cu forta spre Iubirea Divina, ci sa-l ajuti la maximum pe cel care O cauta: atunci si impactul acelui Om asupra mediului lui va fi maxim. Daca Omul se alege numai cu Vorbe de la Biserica, Vorbele nu sint molipsitoare la cel fara de Credinta... dar daca Omul are in Sine simtirea Iubirii Divine, aceasta este molipsitoare... si este capabila a avea un Impact Spiritual asupra Aproapelui neinteresat in propria lui Spiritualitate. In acest fel, Invatatura Spirituala se raspindeste de la Om la Om, asa cum Isus a dat-o, nu de la Popa la doua babe cuvioase oricum...

Cam la asta m-am referit...

QUOTE
Sunt curios daca stii ce spune parintele Paisie despre biserica si taine


Si eu as fi curios despre un Credincios care se invredniceste de Minuni... Ai ceva informatii?


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 7 Jun 2006, 07:29 PM
Mesaj #61


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE
Si eu as fi curios despre un Credincios care se invredniceste de Minuni... Ai ceva informatii?
Da, uite aici unul care a simtit ce pot face sfintii: Mari maestrii ai Indiei si parintele Paisie. Am mai facut o referire si te-am invitat sa studiezi aceasta carte pentru a-ti clarifica pozitia. Aici se arata destul de clar cam ce fel de duhuri te ajuta sa evoluezi in yoga...

Acest topic a fost editat de IoanV: 7 Jun 2006, 07:30 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 7 Jun 2006, 07:44 PM
Mesaj #62


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



@bishop

QUOTE
QUOTE
Constiinta tinde sa iasa la suprafata, dar este impiedicata in masura mai mare sau mica de catre Corpul Somatic

QUOTE
Fiul este cel care ajunge la cunoasterea Tatalui

1. cum/de ce/cand iese la lumina constiinta in lumea dominata de instinctul de conservare?


Cred ca te referi la Constiinta de Creator, Religiozitatea Omenirii, nu la Constiinta de Sine.

Constiinta este un Atribut Divin al Corpului SPiritual al Omului. Ca sa aiba Constiinta, Omul nu are nevoie de un Corp Somatic, dimpotriva. Acum, Corpul Spiritual al Omului, continatorul Constiintei, a devenit inrobit de Corpul Somatic, in urma Caderii Omului. Inrobirea Corpului Spiritual este facuta de D-zeu prin cele Sapte Ciakre, Lacate Energetice, prin care Corpul Spiritual este limitat la Simturile Somatice: prin aceasta, Omul traieste catre Creatie, nu catre Creator, manifestindu-se ca Omul Mamifer. Adam asta si-a dorit-o, asta a obtinut, platind pretul Mortii Somatice.

Lacatele Damnarii nu sint impenetrabile. Sint greu de biruit, dar nu imposibil. Unii dintre noi, se bucura de o Inrobire Partiala, altii de o Inrobire Totala, nefiind doua Corpuri Somatice identice (aceasta fiind Taina Naturii, catre diversitate absoluta). In general, Femeia este mai strins legata in Corpul Somatic, dar realizeaza mai usor Corpul Spiritual. Omul, este mai putin strins incatusat in Corpul Somatic, dar realizeaza mai greu Corpul Spiritual. Astfel, Omul se poate ridica mai usor decit Femeia, dar nu o face, pe cind Femeia se poate ridica mai greu decit Omul, dar o face.

Cu alte cuvinte, exista in Om un grad mai mare sau mai mic de Comunicare Nativa cu Corpul Spiritual. Cel mai simplu este de inteles observind perosanele indragostite: ei simt prin Ciakra Stomacului apropierea unul de altul; ei "ghicesc" inexplicabil gindul celuilat (cind de fapt ei ajung la Rezonanta Spirituala); ei "simt" fericirea sau supararea celuilat; etc. In momentul cind Iubirea este implicata, chiar Iubirea Lumeasca fiind, Ciakrele Energetice incep sa slabeasca, deoarece Iubirea, Cea Spirituala, este Cheia deschiderii lor.

Prin urmare, Icatusarea Omului in COrpul Somatic nu este statica, este intr-o stare continua de oscilatie intre Corpul SPiritual si Corpul Somatic, cind mai aproape de Corpul Somatic (fazele de Tentatie si Pacatuire), cind mai aproape de Corpul Spiritual (fazele de Elevare mai pronuntata). In aceasta Fluididate Energetica, Constiinta marcheaza si ea oscilatii sus-jos. Care sint cauzele concrete, este o alta problema.

QUOTE
se poate depasi afirmatia: "in sudoarea palmelor si a fruntii tale iti vei castiga painea ta cea de toate zilele pana te vei intoarce in pamantul din care ai fost luat"?


Se poate... si se numeste Spiritul Crestin... De aceea a venit Isus Crisots, ca sa aduca Inceputul Ridicarii Omului, care este depasirea afirmatiei de mai sus. Evanghelia este plina de astfel de dovezi: "Nu te ingrijora de ziua de miine..." este una dintre ele, nu singura.

Sudoarea Fruntii este Caderea Omului catre Creatie. Luminarea Fruntii, prin Ciakra Fruntii, este Ridicarea Omului catre Creator. Luminarea Fruntii este depasirea Afirmatiei Caderii pe care ai mentionat-o. Nu vine de la sine, dar vine: "Indrazniti, Eu am biruit Lumea!"

QUOTE
2. cum ar fi ipoteza urmatoare: "numai prin fiul se ajunge la tatal" este echivalent cu: "numai prin fiul=constiinta (constiinta ce da constienta/luciditatea/ratiunea/memoria etc) se poate ajunge la tatal=realitatea/adevarul de dincolo de orice aparenta." Ce zici?


"Numai prin Fiul" denota o Cale Spirituala nu doar o Componenta Spirituala. Iar Calea Spirituala ar fi desprinderea de Corpul Somatic (lepdarea Jugului Somatic, Sinele Somatic si Lumea in general), si atasarea de Corpul Spiritual (luarea Jugului Fiului), firul calauzitor fiind Iubirea Divina. Fiul este singura Cale deoarece daca nu ajungi Una cu Aproapele (calitatea de Fiu), nu pti fi Una cu Creatorul, deoarece Unicitatea este aceeasi: Duhul Sfint. Daca ai pe Duhul Sfint, atunci prin acest Liant Divin poti ajunge Una cu Aproapele, si evident, Una cu Tatal. De aceea Fiul este Singura Cale.

Acum, Constiinta este unul dintre Atributele Vitale ale Corpului Spiritual, dar nu singurul. La Creatorul nu se ajunge numai prin unele din aceste Atribute Vitale, ci prin toate la un loc: o data ce devii constient de Corpul Spiritual si stii cum sa te folosesti de el, precum stii sa te folosesti de Corpul Somatic, atunci toate Atributele Vitale concura catre Elevarea Spirituala: Constiinta Spirituala, Vederea Spirtuala, Gindul Spiritual etc. Asa cum Omul traieste prin Corpul Somatic catre Creatie, Omul poate trai prin Corpul Spiritual catre Creator.

Omul in sine este o Entitate Spirituala capabila a se raporta la D-zeu, fara a fi redus numai la Constiinta.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 7 Jun 2006, 08:04 PM
Mesaj #63


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



@IoanV

QUOTE
Sa lamurim lucrurile. Omul, ca sa se apropie de Dumnezeu, nu are nevoie atit de popa cit de tainele crestine si relatia cu Iisus Hristos.


Adevarat. Iar Tainele Crestine nu se pot infaptui printr-un Sistem Religios Lumesc, asta fiind esenta problemei discutate. Daca Popimea nu este constienta de Taine, nu le poate impartasi.

QUOTE
Tu afirmi insa ceva mai grav, ca mintuirea vine prin invatatori, care ni se impun prin exemple. Ori in crestinism esentiala e relatia omului cu Mintuitorul Iisus Hristos, nu cu cel care propovaduieste credinta.


Nu-i chiar asa cum interpretezi tu. Mintuirea vine, cum spui, prin Taina Crestina si prin Jugul Fiului (tu-i spui "relatia cu Isus Cristos"). Acum, daca "invatatorul" dovedeste prin Faptele Credintei ca are Credinta, atunci poate impartasi Tainele Crestine, asa cum Isus Cristos i-a trimis in Lume sa o faca: "cine se va boteza si va crede" Fundamentul nostru este acelasi, ce eu neg, este autoritatea Sistemului Popesc decazut, care sugereaza ca Tainele vin din Exterior, prin Ritual si prin Sistemul Popesc, cind de fapt, Taina este o relatie personala de la Om la Om prin intermediul Duhului Sfint. Nu exista relatia Popa-Mirean, ci numai relatia Om-Om, sau Om-Aproapele, sau Aproapele-Aproapele. Aceasta a fost denaturata de Sistemul Popesc ca sa devina relatia "Biserica"-Mirean, fara baza Evanghelica. Fatza de D-zeu, exista numai Omul, fara a exista Popa!

Isus a trimis in Lume un Om, fara toiag si traista, dar cu Inima plina de Energia Divina. Popii, au pus mina pe Mostenirea Crestina, spre propria lor "administrare", fara sa realizeze ca au mostenit numai Latura Lumeasca, singura mostenibila, pierzind Latura Spirituala, nemostenibila, tocmai prin ceea ce au facut: Sistemul Popesc.

QUOTE
Preotul nu e chiar asa prost incit prin asemanare cu matematica sa nu stie aplica teorema lui Pitagora. Asa il vad doar cei rauvoitori.


ok, sa o dovedeasca atunci, prin felul in care Isus a indicat identificarea Credinciosului de Impostor: Semnele Credintei. Ei au numai Argumente Verbale: "Biserica este in spatele meu". Ei nu precizeaza: Biserica Lumeasca, Biserica Institutie, Biserica Politica si Biserica Stat: aceasta nu aduce Mintuirea! Aceasta te poate trimite la Inchisoare, dar nu te poate trimite la D-zeu.

Popa care nu face Semnele Credintei, nu are in el Credinta, numai pretinde gratuit ca o are, deci nu cunoaste Teorema lui Pitagora! El pretinde ca o cunoaste, Sistemul Popesc impune pretentia ca o cunoaste, impune autoritatea ca o cunoaste, dar Popa nu o cunoaste, ca de ar cunoaste-o, s-ar vedea, ar fi evident. Din moment ce nu o cunoaste, conduce la Pierzanie mase intregi de Mireni Rataciti prin falsele Pretentii Popesti. Aici nu vorbim de cunoasterea Literei Legii, pe care oricine o poate citi, ci de Cunoasterea Spirituala din care rezulta Litera Legii. El numai crede ca cunoaste ceva ce nu poate dovedi.

Popa cunoaste Teorema lui Pitagora cind face Semnele Credintei, nu pentru ca mintuirea ar veni prin Invatatori, ci pentru ca prin Buni Invayatori si Omul de rind, si Mireanul, va ajunge sa le faca, chiar "mai mari decit am facut Eu" Nu pentru ca Mintuirea ar veni prin Popi, sau Semne, ci pentru ca toti sa ajunga la In-D-zeire. Daca Popa nu a ajuns acolo, ce te face sa crezi ca Mireanul va ajunge? Este numai Propaganda Popeasca... goala de Spiritul Crestin. Popa merita urmat, cind el dovedeste ca a umblat Calea. Daca nu a ajuns, si nici nu este pe drum, ce-i poate invata pe altii? Dogma? Bunul simt iti spune ca unul ce nu dovedeste Cunoastere, nu o are, indiferent de pretentiile lui.

QUOTE
Ca o sugestie, preocuparile crestinilor ortodocsi le poti afla si de la Sf. Simeon Noul Teolog, din cartea "Scopul vietii crestine" sau "Telul vietii crestine", depinde de editura. Asa poate o sa intelegi mai bine de ce nu se transmit in mod direct cunostinte.


Problema nu este ca nu se transmit in mod direct cunostinte, ci este ca nu se transmit cunostinte de fel... Mireanul nici nu constientizeaza ca este ceva de transmis, ca sa se informeze, sa caute si sa gaseasca. Mireanul Ortodox nici nu cunoaste Litera Legii in intregimea ei, cum sa-i cunoasca Spiritul? Sistemul Popesc nu incurajeaza cunoasterea Literei Legii, se citesc 2-3 paragrafe pe Liturgie, o data pe saptamina, si mereu aceleasi, evitindu-se deliberat pasajele Evanghelice mai subtile. Pur si simplu, nu exista Educatie Religioasa, decit Ritual gol de continut.

QUOTE
Aici se insista pt. a identifica conditiile in care se poate stabili relatia cu Mintuitorul, cum poate fi ea pastrata si aprofundata. Restul se invata cu duhul in aceasta relatie. Altele, despre chackre, etc, nici nu sunt necesare. Puterea vine prin asezarea mintii in relatia care trebuie si asa primeste ea tot ce are nevoie. Cine nu a trait acestea nu le poate pricepe, cine le-a trait stie ca nu mai are nevoie de teorii si sfaturi ci doar de aceasta mintuitoare relatie.


Asta am mai stabilit-o, exista o Cale Nativa, o Cale Devotionala si o Cale Educata. Prima, este Calea Geniilor, fiind Innascuta, extrem de rara. A doua, este Calea Sfintilor, cautare intuitiva, de unul singur, fiecare cu Inima lui, fiecare in felul lui, rara de altfel, citeste Calendarul. A treia este Calea Maselor, cautare educata si constienta, conform dictonului "Suflet Sanatos in Minte-Trup Sanatoase".

Cum spui, Calea Devotionala nu are nevoie de cunoasterea educata a Ciakrelor, dar va ajunge sa le simta oricum! Nu inseamna ca a trecut peste Ciakre, ca nu se poate trece peste structura Omului, ci doar ca a ajuns acolo in Mod Intuitiv (precum persoanele indragostite, avind deschisa in mod nativ Ciakra Stomacala pe care o declara "emotie" pe care o simte in zona stomacului la apropierea de persoana iubita, nu trebuie sa constientizeze Ciakrele ca sa o simta...) Asa cum Iubirea Lumeasca duce la deschiderea Ciakrei Stomacale, Iubire Divina duce la deschiderea tuturor Ciakrelor, prin care Corpul Spiritual scapa din Robia Corpului Somatic, Creatia, si se poate raporta la Creator. Mergind pe Calea Intuitiva, experienta personala este greu de transmis mai departe pentru ca este unica fiecarei persoane in parte, pentru ca este ne-educata si deci, ne-transmisibila.

Calea Educata invata Omul cine si cum el este, ca sa stie unde si cum merge, dupa cum Isus ne invata: "analizeaza-te pe tine insuti si afla cine esti tu, felul in care existi si felul in care vei deveni" Daca mergi pe Calea Educata, nu trebuie sa fii Geniu Nativ, nici Cautator Intuitiv, ci un simplu Om, care isi cunoaste Facerea si doreste sa afle Des-Facerea. Aici, ai nevoie de Cunoasterea Constienta a Ciakrelor, ca sa-ti cunosti Robia Somatica si apoi Calea spre Libertatea Spirituala. Calea Educata catre infaptuirea Spiritului Legii este verbalizabila, reproductibila, transmisibila etc. pentru ca nu o faci "ca asa imi vine", cum ar spune un Calugar, ci pentru ca "asa trebuie facuta".

Putini, nu au nevoie de Ciakre... cei multi, au nevoie...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 7 Jun 2006, 09:59 PM
Mesaj #64


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE
Mireanul nici nu constientizeaza ca este ceva de transmis, ca sa se informeze, sa caute si sa gaseasca. Mireanul Ortodox nici nu cunoaste Litera Legii in intregimea ei, cum sa-i cunoasca Spiritul? Sistemul Popesc nu incurajeaza cunoasterea Literei Legii, se citesc 2-3 paragrafe pe Liturgie, o data pe saptamina, si mereu aceleasi, evitindu-se deliberat pasajele Evanghelice mai subtile. Pur si simplu, nu exista Educatie Religioasa, decit Ritual gol de continut.
Eu sunt mirean si nu pot fi de acord cu tine. Toata experienta mea in biserica respinge ca mincinoase afirmatiile tale. Iar exagerezi!
QUOTE
Cum spui, Calea Devotionala nu are nevoie de cunoasterea educata a Ciakrelor, dar va ajunge sa le simta oricum! Nu inseamna ca a trecut peste Ciakre, ca nu se poate trece peste structura Omului, ci doar ca a ajuns acolo in Mod Intuitiv (precum persoanele indragostite, avind deschisa in mod nativ Ciakra Stomacala pe care o declara "emotie" pe care o simte in zona stomacului la apropierea de persoana iubita, nu trebuie sa constientizeze Ciakrele ca sa o simta...) Asa cum Iubirea Lumeasca duce la deschiderea Ciakrei Stomacale, Iubire Divina duce la deschiderea tuturor Ciakrelor, prin care Corpul Spiritual scapa din Robia Corpului Somatic, Creatia, si se poate raporta la Creator. Mergind pe Calea Intuitiva, experienta personala este greu de transmis mai departe pentru ca este unica fiecarei persoane in parte, pentru ca este ne-educata si deci, ne-transmisibila.
Zii ca incep sa ma luminez. Eu cred ca se poate fara, asa intuitiv, cum zici tu. Atit de puternica e credinta incit poate trece, fara probleme. Un pas catre Dumnezeu si El face 100 catre om. Calea iubirii este calea care nu are nevoie de ciakre. Cea mai sigura si mai usoara. Calea regala. Experienta personala se transmite altfel. Citeste totusi cartea pe care ti-am recomandat-o. Nu fi lenes, caci e foarte buna si te va ajuta sa intelegi cum lucreaza Duhul in ortodoxie.
Nu vreau sa te deranjez, fa-ti calea ta, dar nu te lega de cai garantate de catre sfinti. Specifica clar ca tu propui altceva si arata cu ce e mai buna calea noua, daca merita vin toti dupa tine.


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dannst
mesaj 10 Jun 2006, 07:43 AM
Mesaj #65


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 25 October 05
Forumist Nr.: 7.149



bishop,
QUOTE
cum ar fi ipoteza urmatoare: "numai prin fiul se ajunge la tatal" este echivalent cu: "numai prin fiul=constiinta (constiinta ce da constienta/luciditatea/ratiunea/memoria etc) se poate ajunge la tatal=realitatea/adevarul de dincolo de orice aparenta." Ce zici?

ce te-a facut sa gindesti ca fiul e constiinta (universala)? un produs al tatalui sau, evident realitatea (dzeu), neseparat de el, in fapt, "eu si tatal una sintem"?


--------------------
d.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dannst
mesaj 10 Jun 2006, 10:48 AM
Mesaj #66


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 25 October 05
Forumist Nr.: 7.149



edinide,
QUOTE
Prin opozitie, ajungi la Casatoria Spirituala
asteptam o linie clara, nu doar opozitie. ideea de opozitie e dificila, de ex opozitia adevarului este eroarea, cu infinite posibilitati. acum: opozitia unei erori e obligatoriu adevar? poate fi le fel de bine o eroare. raspunsul pare ca era altul.
QUOTE
D-zeiasca dintre Adam si Eva de dinainte de Pacatul lor.
nu stiu dac-a fost un pacat. adam si eva sint persoane? cit din geneza este realitate si cit simbolica? nu pot fi simboluri, dualitatea necesara existentei pe coordonatele (cerintele) acestui univers? si daca sint o necesitate, mai poate fi vorba de pacat?
QUOTE
(casatoria) nu este menita spre Indulcire, Sexualizare si Procreare (ca la Ortodocsi), ci este menita spre Indumnezeirea Omului.
nu stiu ce-ntelegi prin indumnezeire, dar eu vad viata ca un sistem cu autoreglare si mai ales cu un scop bine determinat, scop care obliga la trecerea pe un nivel superior la saturarea celui existent. si daca vorbim de fidelitate in casatorie, saturatia a ceea ce tu numesti sexualizare va impinge partenerii spre alte coordonate. priveste viata, lucrurile chiar se-ntimpla. e bine sa impui standarde, dar e si mai bine sa le faci suportabile, altfel, asa cum ti-am mai spus- ex cu matematica al lui IoanV- risti rezultat zero. se pare ca tot la elite te gindesti. isus avea alta parere vizavi de adrisantul invataturii, ti-am atras atentia.
QUOTE
Iar Creatorul este Iubitor pina in pinze, deoarece Creatorul este Iubirea
QUOTE
Pe ce te bazezi cind afirmi de existenta unui Creator Ne-Monovalent in Iubirea Lui?
acum eu gindesc ca iubirea e de regula o stare de dispozitie prin care doi subiecti devin afini. deci daca e obligatorie existenta a doi, tu afirmindu-l pe dzeu monovalent, mai e posibila iubirea? daca accepti ideea bivalentei originare- acel noi de care vorbea geneza- poti vorbi de iubire originara. daca nu, trebuie sa ne gindim ca iubirea se-nvata, fiind o consecinta a multiplicitatii creatiei. deci daca nu e originara, e un artificiu legat de creatie si deci de timp si cuget ca nu poate fi vesnica, in special spre trecut.
QUOTE
D-zeu este Iubire
acum, poate. dar inainte, la origine? ne gindim, poate din discutie rasare indiciul care sa-ncline decisiv balanta spre ceva.
QUOTE
Faptele Credintei (nu) sunt usor de inghitit de catre un Om Rational, deoarece sfideaza Rationalul, mergind impotriva Legilor Somatica
nu ma cunosti deci nu-mi aplica, te rog, o masura posibil nepotrivita. eu nu consider legile asa zis somatice complet determinate ori unice pe scena vietii. am spus asa ceva?
QUOTE
saraca particularizare a Vietii
tu ce numesti viata? eu ma gindesc la ceea ce este, existenta, tot ce are legatura cu timpul, pe orice nivel.
QUOTE
Cercetarea Stiintifica, exact mijloacele prin care D-zeu este negat si devine neinteligibil
are la baza ratiunea. ratiunea e straina de dzeu? asocierea cauza-efect a aspectelor existentei e esenta ratiunii. e ceva fals in univers ca sa vorbim de asocieri false, deci ca ratiunea e cale falsa? nu eronata, falsa. eroarea tine de capacitatea ginditorului. tu acuzi eroarea, de fapt utilizatorul instrumentului. aici ai dreptate, insa nu acuza instrumentul, ratiunea.
QUOTE
Cunoasterea de Sine
n-am reusit pin-acum sa fac o demarcatie clara intre cunoasterea de mine si altceva, am obicei prost sa vad mai tot timpul similitudini care ma fac sa ma simt parte formal separata a astui univers, dar principial inseparabil. cunoasterea de sine e alterata de ginduri de gen "si daca eu sint o rotita intr-un mecanism fara de care nu pot spune ca exist, neavind deci o referinta la care sa ma raportez si astfel sa spun ca exist?". sa fiu cam dezordonat la cuget?
QUOTE
tu vrei sa afli in Mod Rational care a fost Gindul, Motivul sau Intentia Creatorului cind a purces la Creatie...
cum ai ghicit? ti-oi fi spus cumva? de ce e imposibil prin asta metoda?
QUOTE
tu vrei sa afli ceea ce nu-ti este dat
cine-a spus? eu nu cred in imposibil aici. ratiunea e instrumentul unic prin care poti cunoaste. asocierea cauzala. ai altceva?
QUOTE
tu vrei nu ca sa ti se dea, tu vrei ca sa iei singur...
tu vrei para malaiata? eu zic ca e datoria mea sa ma descurc fara proptele. nu-nteleg ce spui prin "sa ti se dea". vei raspunde ca meritind sa primesti, vei primi ceva. eu zic ca nu e asa. sensul este altul, de acces la ce ai deja acumulat, nicidecum la acumulare noua, bonus pt buna purtare. asa cred desi se vorbeste de limbi straine stiute fara a fi invatate (apostolii), etc.
QUOTE
Tu cauti sa intelegi cu Ratiunea Somatica, cea destinata intelegerii Creatiei, mesajul pe care eu ti-l spun despre Creator.
QUOTE
Adevarul Spiritual, adica "Adevarul", ca si opus la "adevarul", nu este Rational! Ceea ce tu vrei sa folosesti, este Ratiunea Somatica, destinata intelegerii Creatiei, si vrei sa o aplici Cunoasterii Spirituale, adica Creatorului.
de ce difera creatorul de creatie? prin ce? de unde avea material sa faca ceva diferit de el insusi, el fiind tot ce este? deci daca nu avea, creatia are esenta creatorului. si-ntelegind creatia, intelegem creatorul. "dupa chipul si asemanarea", ne-amintim?
QUOTE
unii au Cunoastere Spirituala si altii au Cunoastere Rationala, primii vor intelege Mesajul Verbal, ceilalti vor spune ca vorbesc in dodii
din nou spun ca nu exista demarcatie neta. prima este cunoasterea inteligentelor avansate, cu pondere intuitiva mare, a doua bazata masiv pe rationament voluntar, denotind saracie informationala, inceput de cunoastere. cunoasterea e unica, modalitatea de avans fiind intrinseca ei, algoritmii perfectionindu-se, trecind de la rationament voluntar, lent, la intuitie pe masura cresterii inteligentei, a acumularii. trecerea e o conditie de adaptare, de crestere a vitezei de lucru a procesorului. mai multe info necesita o viteza interna de gestiune mai mare pentru functionare cu aceeasi viteza externa ca a unui sistem cu mai putina info in gestiune si viata a gasit un raspuns simplu: intuitia. intuitie care asigura neimplicarea in proces si deci favorizeaza contemplarea, portita deschisa constiintei. care constiinta pare a fi un scop pt viata asta. ca e unul intermediar, de fapt un mijloc pentru un altul, ramine de vazut. intii s-ajungem acolo.
QUOTE
Pe Isus il ai la indemina in aceeasi masura in care ma ai pe mine
un fel de-a spune. cum il am la-ndemina? cind zici isus, la ce te gindesti?
QUOTE
Exista un Cuvint Verbal si exista un Cuvint Creator, ca instantiere a unui Gind Spiritual. Cuvint Verbal este Mort, Cuvintul Creator este Viu, si devine Realitate Somatica
asta e si ideea mea, chiar azi dimineata ma-ntrebam cum se explica impactul constiintei in materie/ mediu. dar cind ma gindesc la cuvintul lui dzeu ii pot spune plan? ca citesc la pilda samintei: "cind vine o poticnire din pricina cuvintului"... si ma gindesc si eu, ca omul de rind si fara vocabular, la plan/ planificare.
QUOTE
Omul nu mai este un Spirit Liber ci este un Animal-Mamifer
a fost vreodata omul liber? ce e libertatea? sa-ndraznesc sa spun ca e constiinta (universala)? ca pina la ea exista conditionarea de-a o atinge, deci ne-libertatea, dependenta?
QUOTE
Constiinta (de Sine) nu este exclusivitatea Omului, devine vizibila si intre Animale, deci este menita a fi intr-o masura parte din Creatie. Pe de alta parte, Constiinta de Creatorul
pe prima o numesc constienta si pe-a doua constiinta (universala). din economie, aprox oltean aflindu-ma.
QUOTE
tot Omul este diferit de toti ceilalti: la unul se manifesta Constiinta de Creatorul in masura diferita de un altul
functie de ce? cumva de inteligenta? inteligenta, instrumentul permanent perfectibil (acumulare) de acces la adevarul ultim, moment din care se numeste constiinta?
QUOTE
Adevarat. Fiul a cazut prin Neascultare din Jugul Tatalui, devenind Omul.
eu vorbesc de fiul ca simbol. si consider ca e constiinta. din punctul asta de vedere ar trebui sa admit ideea pierderii si regasirii ciclice a constiintei la nivelul universului pe perioade de timp la o scara la care putem vorbi de vesnicie. hindusii au ceva despre prin doctrinele lor, parca. tu cum zici? cu neascultarea nu pot fi de acord, ar trebui s-accept o alta idee pe care am mai discutat-o cindva aici, a liberului arbitru si deci a motivatiilor creatie - creator diferite. idee pe care-nclin s-o resping. deocamdata.


--------------------
d.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bishop
mesaj 10 Jun 2006, 12:57 PM
Mesaj #67


Cronicar
****

Grup: Moderator
Mesaje: 460
Inscris: 28 November 04
Forumist Nr.: 5.003



QUOTE (dannst @ 10 Jun 2006, 08:43 AM)
bishop,
QUOTE
cum ar fi ipoteza urmatoare: "numai prin fiul se ajunge la tatal" este echivalent cu: "numai prin fiul=constiinta (constiinta ce da constienta/luciditatea/ratiunea/memoria etc) se poate ajunge la tatal=realitatea/adevarul de dincolo de orice aparenta." Ce zici?

ce te-a facut sa gindesti ca fiul e constiinta (universala)? un produs al tatalui sau, evident realitatea (dzeu), neseparat de el, in fapt, "eu si tatal una sintem"?

La ipoteza asta am ajuns in prezent. Plauzibila as spune. In universul asta nu cunosc alta forma de manifestare (ca sa zic asa) superioara constiintei. Si daca e sa dam crezare evolutionistilor, cat timp i-a trebuit sa iasa la lumina! Si cat de usor dispare! Suntem fragili, efemeri - muste de o zi. Iar evolutia asa o intrezaresc: constiinta invingand timpul. Era o vorba a parintelui yogai Patanjali care suna cam asa: nu are nici un rost privitul fara privitor; ceea ce se poate privi fara cineva/ceva "din afara" care priveste. Materia(manifestarea)-prakrti n-are nici un sens fara cel care priveste/studiaza/constientizeaza-purusa (suflet,esenta cum vrei sa-i spui).
Ce rost are creatia fara privitor? Fara cel care constientizeaza? Fara martor al creatiei? E totul o zeama nediferentiata si atunci eu unul pot trece linistit in tabara ateilor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 11 Jun 2006, 06:13 AM
Mesaj #68


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
ce te-a facut sa gindesti ca fiul e constiinta (universala)? un produs al tatalui sau, evident realitatea (dzeu), neseparat de el, in fapt, "eu si tatal una sintem"?


Expresia "Eu si Tatal, una suntem", are mai multe sensuri, dar nu cel de Identitate Spirituala ci cel de Unitate Spirituala, cum asi spune eu "eu si tu, una sintem". Nu inseamna lipsa distinctiei dintre noi ci Unitatea Spirituala, in Gind, Simtire si Cunoastere. La aceasta Unitate Spirituala D-zeiasca poti ascende si tu, prin Elevare Spirituala: "Eu in voi, si voi in Mine", spune Isus. Este acelasi luru.

QUOTE
In universul asta nu cunosc alta forma de manifestare (ca sa zic asa) superioara constiintei.


Constiinta nu apartne acestui Univers, la care te raportezi prin Simturi, ci apartine Corpului Spiritual, fie ca traiesti Viata Somatica, fie ca "mori", Constiinta este tot acolo dar in masuri diferite: cit timp esti in Corpul Somatic, este inrobita si limitata, cit te desprinzi, devine libera de orice Limita Somatica. Atunci vei putea intelege Realitatea Spirituala, daca nu suferi de Infantilism Spiritual. Daca suferi, needucat Spiritual, Contiinta ta va fi ceea ce te va scufunda.

QUOTE
Si daca e sa dam crezare evolutionistilor, cat timp i-a trebuit sa iasa la lumina! Si cat de usor dispare!


...?!

Crezi deci ca Constiinta s-a nascut din... Oxigen, putina Constiinta, apoi un pic de Carbon... mai multa Constiinta... un pic de Hidrogen... gata Constiinta!

QUOTE
Iar evolutia asa o intrezaresc: constiinta invingand timpul. Era o vorba a parintelui yogai Patanjali care suna cam asa: nu are nici un rost privitul fara privitor; ceea ce se poate privi fara cineva/ceva "din afara" care priveste. Materia(manifestarea)-prakrti n-are nici un sens fara cel care priveste/studiaza/constientizeaza-purusa (suflet,esenta cum vrei sa-i spui).


Asta spune Biblia... Creatia fara Constiinta nu avea sens. Iar Contiinta acesteia a fost Omul, pe motiv de Constinta creat dupa Chipul Tatalui. Citeste Geneza... primele 2-3 capitole...

QUOTE
Ce rost are creatia fara privitor? Fara cel care constientizeaza? Fara martor al creatiei? E totul o zeama nediferentiata si atunci eu unul pot trece linistit in tabara ateilor.


Nu are nici un rost... de aceea D-zeu a creat Omul... trebuie doar sa te trezesti, fara D-zeu nu vei avea nici un rost in Veci!


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 22 Dec 2006, 10:39 PM
Mesaj #69


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Tuturor celor de forumul Credintei, un sincer Craciun Fericit, plin de liniste sufleteasca si iubire frateasca. Sa ne petrecem Craciunul asa cum trebuie, ca o sarbatoare sfinta a nasterii Mintuitorului, departe de infinitele ispite lumesti din jurul nostru. De asemenea, La Multi Ani, spre imbogatirea continua a inimilor noastre.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 22 Dec 2006, 10:39 PM
Mesaj #70


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Tuturor celor de forumul Credintei, un sincer Craciun Fericit, plin de liniste sufleteasca si iubire frateasca. Sa ne petrecem Craciunul asa cum trebuie, ca o sarbatoare sfinta a nasterii Mintuitorului, departe de infinitele ispite lumesti din jurul nostru. De asemenea, La Multi Ani, spre imbogatirea continua a inimilor noastre.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 7 June 2024 - 02:38 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman