HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Deplasarea Crustei Terestre
Titus Herbert
mesaj 20 Apr 2006, 07:53 AM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 847
Inscris: 3 February 06
Forumist Nr.: 7.784



In urma unei discutii despre miscarea de oscilatie Chandler (Chandler wobble) si inv. polilor mag. m-am gandit ca ar fii interesant sa vb despre 'deplasarea polilor'.

Aceasta teorie a fost emisa si de Einstein, ca Teoria Deplasarii crustei terestre. Datorita miscarii de rotatie se creaza o depunere asimetrica, continua de gheata la poli (geografici), acest lucru producand un momentum centrifugal care este transmis catre crusta rigida a Pamantului. Accentuarea acestui momentum va ajunge la un anumit punct in care va determina o deplasare a crustei terestre, deasupra corpului interior al planetei, respectiv o deplasare a pozitiei polilor catre ecuator.

Teoria este sustinuta si de Charles Hapgood, academician american (1904-1982) care a publicat mai multe carti, in care sustine ca polii s-au deplasat de mai multe ori (3 ori in ultimi 100.000 ani) datorita unui strat de „liquid rock” situat la cca 100 mile sub crusta exterioara a planetei.
CH in cartea sa The path of the Pole, afirma ca „plimbarea polara” (polar wandering) e bazata pe ideea ca scoarta exterioara a Pamantului se deplaseaza din cand in cand, mutand unele continente catre pol si departandu-le pe altele. Acest lucru ar explica de ce in stomacul mamutilor descoperiti in regiunile de la nord de Canada si Siberia, s-a gasit resturi de mancare ce sugereaza ca au trait intr-un climat mai cald. Ar putea explica si disparitia Atlantidei care se crede sa fii fost populata de o civilizatie avansata smile.gif , ale carei ramasite insa nu au fost gasite nici astazi.
Ce credeti?



--------------------
"I just saw the ugliest horse I've ever seen."
tourist, after seeing a moose at Isle Royale National Park
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 2 June 2024 - 06:10 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman