Un Subiect Despre Carne, acest topic nu este pentru vegetarieni |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Un Subiect Despre Carne, acest topic nu este pentru vegetarieni |
14 Sep 2004, 01:15 AM
Mesaj
#71
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
1. porc +pui
2. vita + peste 3.curcan -------------------- |
|
|
27 Sep 2004, 05:04 PM
Mesaj
#72
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 170 Inscris: 16 July 04 Forumist Nr.: 4.086 |
cand mancam carne, preferam pieptul de pui.
carnea de peste...da si aia, dar, tocanita asa cum o pregateam eu, cu sos de rosii, iar carnea de vita tot cu un fel de sos cu usturoi, "la abur" . -------------------- "Daca faci pe mortul plutesti in libertate."
|
|
|
29 Sep 2004, 12:22 PM
Mesaj
#73
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
cri-cri, daca tot ai trecut peste recomandarea threadului ("acest topic nu este pentru vegetarieni").. acuma.. da si tu reteta aia de tocanita de peste
-------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
Promo Contextual |
29 Sep 2004, 12:22 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
29 Sep 2004, 08:10 PM
Mesaj
#74
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 170 Inscris: 16 July 04 Forumist Nr.: 4.086 |
no bine...mey...sunt si eu curioasa...mai vad si eu cum ganditi
iaca: se pune ulei la incins, cu o lingura de otet cam in acelasi timp, caci stiti efectul otetului adaugat peste ulei incins . cand sunt incinse(scuze de repetarea cuvantului) se pun bucati de peste(preferabil cu putine oase, sira spinarii...) si se lasa sa fiarba sub capac. se pune bulion sau pasta de rosii sau chiar rosii decojite taiate marunt +sare +piper. gustati si va dati seama cand e gata. se mananca cu mamaliga. daca va place puteti pune ceapa taiata pestisori cam in acelasi timp in care puneti pestele la "fiert" sau chiar putin mai repede, depinde cum taiati ceapa de mare. daca vreti puneti si patrunjel tocat marunt. pregatirea tocanitei ia putin timp...poate o sa va placa. -------------------- "Daca faci pe mortul plutesti in libertate."
|
|
|
30 Sep 2004, 09:38 AM
Mesaj
#75
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
nu, nu stiu efectul otetului peste uleiul incins.. ba chiar ma sperie operatiunea asta
nu stiu cum sa zic.. dar o lingura de otet nu face ca pestele ala sa fiarba sub capac; se prajeste ... si daca il lasi prea mult, fara sa il intorci, se carbonizeaza. mai citeste odata retzeta .. si inca ceva: CE PESTE se preteaza la tocanita asta ? -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
30 Sep 2004, 03:23 PM
Mesaj
#76
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 170 Inscris: 16 July 04 Forumist Nr.: 4.086 |
tu chiar simti asa o mare placere, dragutule, sa te iei de mine ?!
adevarul e ca nu am specificat ce cantitate de ulei se pune...deci puneti mai mult, decat ca atunci cand il prajiti. depinde cat peste folosesti. pestele il lasi sa fiarba pana se inmoaie putin(normal ca-l mai intorci din cand in cand) si apoi pui rosiile/sucul de rosii si mai lasi putin vasul pe foc. simon, daca mai ai nelamuriri, asteapta pana ti l-oi gati eu ! si ca sa stii si tu efectul otetului peste ulei incins... nu incerca, s-ar putea sa te trezesti cu el pe tine -------------------- "Daca faci pe mortul plutesti in libertate."
|
|
|
30 Sep 2004, 04:27 PM
Mesaj
#77
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
cri-cri, chiar NU m-am luat de tine.
te-am intrebat de cum pui tu otet peste ulei, ca m-am gandit ca, in afara de ochi, mai sare si pe pereti; se pare ca asa e, asa ca .. nu inteleg metoda de preparare. si 2, daca mai am nelamuriri, iontreb; daca ti-e lene sa dai o reteta completa, asta e, anunta de la inceput -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
2 Feb 2005, 11:38 PM
Mesaj
#78
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
-------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
3 Feb 2005, 12:23 PM
Mesaj
#79
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 368 Inscris: 19 August 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 4.294 |
Eu traiesc pe principiul nici o zi fara carne.
In ordinea preferintelor ar fi: pestele, porcul, puiul si vita. Curcan, rata sau alt fel de pasare mananc numai cu titlul de experiment. Pestele este preferatul meu de cand eram mica si nimic nu-mi face mai mare placere decat sa mananc saramura, guvizi prajiti sau scrumbie la gratar si cu sos a la grec. mai mananc si midii, calamar, pui de balta... off- topic cri - cri nu vreau sa te supar dar mie reteta ta nu-mi suna a tocanita ci a ostropel de peste (mai lipseste fix un catel de usturoi). -------------------- "Have no fear of perfection -- you'll never reach it."
Salvador Dalí The pure and simple truth is rarely pure and never simple. |
|
|
4 Feb 2005, 03:27 AM
Mesaj
#80
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.234 Inscris: 11 March 03 Forumist Nr.: 63 |
Eu am incercat o data sa sting o tigaie cu ulei in flacari folosind un pahar cu apa...
-------------------- Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
|
|
|
4 Feb 2005, 03:59 AM
Mesaj
#81
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Nu cred ca a fost cea mai inteleapta decizie.
On topic: imi place carnea de porc, mai ales ceafa, puiul si vita. -------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
8 Feb 2005, 04:30 PM
Mesaj
#82
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 9 Inscris: 7 February 05 Forumist Nr.: 5.663 |
1 - porc
2 - pui 3 - iepure |
|
|
9 Feb 2005, 11:22 PM
Mesaj
#83
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
N-am mancat pana acum carne de iepure. Cum e la gust ?
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
9 Feb 2005, 11:44 PM
Mesaj
#84
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
mie nu-mi place... am avut iepure cateva zile dupa craciun in casa mamei mele, si nu prea mi-a placut...
cum e la gust... hm... are gust de iepure. -------------------- |
|
|
9 Feb 2005, 11:51 PM
Mesaj
#85
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Excelent ! M-ai lamurit. Intrebam deoarece, spre exemplu, carnea de broasca seamana la gust cu cea de pui.
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
10 Feb 2005, 12:43 AM
Mesaj
#86
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
hm... nu are gust de carne de pui. carne de broasca nu am mancat.
-------------------- |
|
|
12 Feb 2005, 10:58 PM
Mesaj
#87
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Eu am mincat si mi s-a parut fada. Plus ca venele alea nu prea aveau o culoare imbietoare.
-------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
12 Feb 2005, 11:14 PM
Mesaj
#88
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.948 Inscris: 23 January 04 Din: Luna Forumist Nr.: 1.955 |
1. porc
2. peste 3. pui 4. vita 5. curcan Nu ma omor dupa carnea de oaie... iar cea de iepure... stiu ca am mancat, dar nu mai imi aduc aminte cum era -------------------- humanity is overrated
|
|
|
17 Feb 2005, 12:14 AM
Mesaj
#89
|
|||
Vataf Grup: Membri Mesaje: 117 Inscris: 11 June 04 Forumist Nr.: 3.824 |
Chiar trebuie sa existe o explicatie? Eu inca nu am gasit-o. -------------------- Break yourself through the clouds
and build above those sleepy buildings Mistified by your capabilities all is yours if you can handle Visable from higher than the sky Plane and simple, the facts are at your feet |
||
|
|||
17 Feb 2005, 10:40 AM
Mesaj
#90
|
|||
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
la fel ca orice alta carne, conteaza cum a fost preparata; daca mancarea e facuta in sila, de o/un tolomac necunoscator, are un gust prost; in caz contrar, te lingi pe degete. iepurele de casa intradevar, are un gust ceva mai neplacut decat animalul salbatic, din cauza de calitate mai proasta a carnii. insa... bine preparat... e bun si ala. in primul rand iepurele de camp, ca orice vanat, trebuie ori fezandat, or marinat; operatiunile au si ele un tipic aparte, care daca nu e respectat, mai bine mananci pamant de flori ... eu am marinat animalu', 3 zile, apoi l-am calit in margarina, am adaugat ceapa taiata solzisori (mai maricica), vin alb si sos de la marinata, si alte diverse chestii; a fost bun si cald, si rece - poti servi garnitura la el, sau il poti servi ca aperitiv. este delicios. -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
||
|
|||
17 Feb 2005, 10:44 AM
Mesaj
#91
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Simonsays @ :In ce l-ai marinat pe iepurash? Ca si eu l-am tinut parca odata in apa cu mirodenii si parca putin otet (e adevarat doar o zi ! ) si tot avea gust de iarba
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
17 Feb 2005, 05:51 PM
Mesaj
#92
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
nu mai stiu sigur... am pus ce mi-a trecut atunci prin minte (am scris acasa, ca sa stiu, daca iese bine, sa mai fac ); ceva vin alb (juma de kil), putina apa, otzet (200 ml), 2 lamai taiate felii, ceapa, morcov, tzelina, piper negru, piper verde, ienibahar, coriandru (toate boabele macinate, legumele tocate felii); daca vrei sa incerci, intai da un clocot in putina apa la legumele alea, apoi adauga mirodeniile; a, am pus si cimbru, busuioc... hmm... memoria a inceput sa ma lase zdravan ... o sa ma uit acasa, si iti zic. in orice caz, marinata aia era splendida, daca aveam la ce, o faceam sos... de murea lumea !
nu uita, la cateva ore, sa mai intorci carnea, o mai freci putin cu mana; trebuei sa stea 2-3 zile in frigider jos, sa nu inghete, sau daca ai o pivnita, cu temperatura sub 10 grade, merge si acolo. acuma... la cum zici tu ca avea gust de iarba... ma gandesc sa il recomand ierbivorilor de pe han ... pe post de leguma... -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
17 Feb 2005, 11:34 PM
Mesaj
#93
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
deci:
- la marinata am pus si 2 foi de dafin si ... sare ! - inainte de a cali agnimalul, l-am presarat cu mirodenii (aceleasi boabe de mai sus); in margarina proaspat topita, pana sa pun carnea, am pus un varf de lingurita de zahar; dupa 10 minute de calit, am inabusit carnea cu zeama de marinata, ceva apa, sare si vegeta; fierbe o ora, timp in care am completetat apa care se evapora (nu trebuie sa fie nici ciorba, totusi); am pus ceapa taiata solzisori mari (2 cepe maricele)l dupa 5-7 minute, dupa ce s-a topit putin ceapa, am pus 2 linguri bulion, subtiat in prealabil cu sos din cratita; ceva cimbru; bagat la cuptor;dupa jumatate de ora (poti sa scoti capacul, daca vrei sa mai scada), am pus usturoiul FELIAT marunt. gata scuze daca am gresit ceva, dar scriu repede, ca am ceva pui la prajit, si motanul e aproape calare pe aragaz pa -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
18 Feb 2005, 12:49 AM
Mesaj
#94
|
|
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
Incep prin a-mi cere scuze. Dar am citit subiectul asta si brusc mintea mea a zburat la niste prostii... Si am simtit nevoia sa va spun si voua chestia asta.
Pese: Nu, nu sunt oPsedat, nu, nu sunt off-topic Edit: Nu am citit subiectul, am citit titlul lui. Simteam ca e nevoie sa specific si asta. Nu, nu sunt beat Acest topic a fost editat de genicon: 18 Feb 2005, 12:50 AM -------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
|
|
18 Feb 2005, 01:23 AM
Mesaj
#95
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pai daca nu esti off-topic, zi-ne si noua la ce te-ai gandit. Poate ne prezinti carnurile intr-o imagine noua si cine stie? vegetarienii vor deveni carnivori, sau poate carnivorii vor renunta la criminalitate...
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
18 Feb 2005, 06:49 AM
Mesaj
#96
|
|||
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
.
Domne ,da gatesti nu gluma ?!Felicitari pentru succesele culinare! Stii ce nu-mi place mie la retetele astea cu multe ingrediente? Ca oricit te-ai stresa sa nu uiti ceva atunci cind te afli la cumparaturi ,cind ajungi acasa tot iti lipseste vreun condiment ceva ,ca stiai ca-l ai dar intre timp s-a terminat sau si mai rau iti lipseste chiar un ingredient esential si atunci tre sa tragi de consoarta sa coboare pina la supermarketu' din colt si el tocmai urmareste un meci cu mare interes si nu s-ar misca de linga teveu nici cu tractoru. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
||
|
|||
18 Feb 2005, 12:15 PM
Mesaj
#97
|
|||
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
e, eu am bafta ca am piata si un market (aproape complet) langa mine; iar de obisnuit, m-am obisnuit cu iesitul des la cumparaturi, e un rezultat al toanelor mandrei mele... si al faptului ca numai eu fac piata iar ca sa nu uiti, ti-as sugera sa faci o lista inainte de plecare (te uiti pe reteta, si scrii in lista ); eu asa fac de cativa ani, si am reusit sa reduc iesirile .. "uituciste"
apai draga me, nu toti mancatorii de carne sint vanatori ... si nu toti vanatorii sint canibali... deci .. de unde "criminalitate" ??? -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
||
|
|||
13 Mar 2005, 10:22 PM
Mesaj
#98
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 925 Inscris: 24 May 04 Din: Bucale Forumist Nr.: 3.623 |
1 curcan
2 pui (de preferat copane sau aripi) 3 porc vaca...nu prea ma omor iar fructe de mare, imi recunosc ignoranta. nu stiu ce pierd, pentru ca nu am mancat niciodata G. -------------------- Nu refuza niciodata placerea doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine...
|
|
|
13 Mar 2005, 11:12 PM
Mesaj
#99
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.115 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Mda... si nu care cumva sa te duci infometata dupa cumparaturi, ca cumperi toate prostiile... mmmhh de-asta as avea chef, si de asta... Eu asa fac, cumpar doar ce scrie pe tzedula, ca as da bani a proasta, daca mi-e foame... My top 10: - Gnu - Antilopa - Iepure de Kamchatka - Ren - Labe de urs arctic - Urechi de sarpe - Ochi de cartita - Coada de elen - Picioare de melc - Aripi de Kiwi -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
16 Jun 2005, 03:42 PM
Mesaj
#100
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.500 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Ha! ce-am mai ras, mai! Sunteti niste simpatici, mai am putin si ma indragostesc de.... Rikita .
1. fructe (nu de mare... ) 1'. pui 2. peste 3. porc -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
17 Jun 2005, 11:43 PM
Mesaj
#101
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Probabil ca voi fi contrazisa dar mie mi se pare ca nu carnea e cea mai gustoasa ci mai mult celelalte ingrediente care se adauga : ceapa , usturoi, boia, sare. Eu am mancat mancare vegetariana foarte foarte gustoasa , care avea gust de "carne"
-------------------- |
|
|
31 Aug 2005, 09:57 PM
Mesaj
#102
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 96 Inscris: 17 August 05 Din: Bistrita Forumist Nr.: 6.792 |
1. porc (nu e pasare ca porcu')
2. pui (imi plac mult pulpele, sau puiul pe sticla) 3. peste (e bun, desi nu mananc prea des ca nu se prea cumpara, dar cum are bunica (acolo mananc mai des) cum is pe el (pe peste)) Carnea de oaie, e si rea la gust, adica no, mie nu imi place, dar si grea la stomac, cea mai grea..... apoi carnea de vita, iar nu-mi place gustu' da' cica asta e mai usoara... -------------------- nobody is perfect... I'm nobody...
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 02:37 AM |