HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii Subforum

Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

> Cetateni De Gradul 2?
denise
mesaj 15 Aug 2007, 06:49 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



Ii povesteam Felinei ca 'undeva in Vest', la o discutie cat se poate de protocolara mi s-a pus intrebarea 'inteligenta' ce anume m-a socat (chiar asta era cuvantul) cand am stat de vorba cu straini din Europa de Vest , la care eu: blink.gif ce sa ma socheze, e ceva in neregula cu ei?
Chiar daca pe moment m-am amuzat (si nu prea era locul si nici momentul) substratul, confirmat si de conversatia ulterioara, era clar- romanii locuiesc in grote si contactul cu lumea civilizata trebuie sa fie un soc pentru ei, cam cum s-au speriat indienii de spaniolii calare.
Multi se mira ca romanii invata in scoala doua limbi straine si cei mai multi care ajung pe acolo nu au nevoie de interpret ( devil.gif nu, nu ma refer la aia care se duc sa fure sau sa cerseasca, dar si aia se descurca).

Sau se mira ca esti blond, 'desi' esti roman. Sau nu inteleg cum de tu esti in stare sa iei un examen in engleza, limba lui natala, si el il pica.

Ma rog, astea sunt nimicuri, dar ma interesa, dintre cei care au mai calatorit dupa aderare, sau au mai vorbit cu europeni veniti prin Romania, daca au simtit pe pielea lor ca sunt tratati diferit de ceilalti cetatani ai Uniunii Europene, si daca nu cumva intamplarile astea sunt cauzate nu doar de prejudecatile lor ci si de propriile noaste complexe.

Edit, Mda, bine ca nu mai pot edita titlul. E vorba de "cetateni de gradul 2"

Acest topic a fost editat de denise: 15 Aug 2007, 06:51 PM


--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 May 2024 - 08:56 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman