Basarabia - O Imensa Criza De Indentitate |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
Basarabia - O Imensa Criza De Indentitate |
24 Sep 2004, 11:58 PM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 8 Inscris: 24 September 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 4.554 |
Personal, am doua buletine, unul de R. Moldova, altul de Bucuresti
Cateodata ma uit la amandoua si nu stiu de care imi e rusine mai mult, de unul sau de altul... Ma incearca o durere surda, simt ca mi-am tradat tara pentru.....aceasi tara de care apartin! Vorbim aceeasi limba, servim aceeasi mamaliga si aceleasi sarmale ca mancaruri traditionale la straini, dar avem o repulsie inca din pantec unii fata de altii... Nu vreau sa ne pupam pe bot, dar nici sa ne renegam unii pe altii... In fond si la urma urmei....jugul razboaielor acum sute de ani impreuna l-am dus! Ma intreb adesea: Daca ne-am declara razboi intr-o zi.....cine ar trage primii? Astept o parere, un raspuns....orice -------------------- Pana la urma tot pamant ajung, dar ce bine ar fi sa ajung pamant al Tarii mele...
|
|
|
4 Sep 2013, 01:08 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
... un vice-premier rus spune ca daca basarabenii semneaza Acordul de liber-schimb cu UE " isi intrerup relatiile cu Federatia Rusa". Continua, cinic, cu "Nu uitati ca vine iarna. Sper ca nu veti ingheta". Dupa care ameninta cu secesunea Transnistriei si cu dezintegrarea statului: [i]"Chisinaul se va conduce dupa unele standarde economice, Tiraspolul dupa altele..... Moncher, am si eu o intrebare, mergand pe logica asta. De ce s-au opus occidentalii proiectului Nabuco? care ar fi adus gaz atat pentru UE cat si pentru Romania si Moldova? Germanii si-au facut un gazoduct doar pentru ei prin nord. Uite ce zicea Putin in 2008 despre Nabuco: "Poti construi unul, doua trei sau chiar cinci gazoducte. Intrebarea este ce gaze transporti prin ele si de unde le iei. Daca cineva vrea sa sape in pamant si sa ingroape niste fier acolo, sub forma unei conducte, nu avem nimic de obiectat. Nu poate exista concurenta atunci cand un proiect are gaze, iar celalalt nu". Basarabenii si romanii au experienta in a negocia cu rusii, stim ce vor, iar rusii stiu ce vrem noi, important este sa gasim sprijin in cererile noastre altfel oricat am miza pe negociere, rusii vor face tot cum vor ei. Dupa cum am spus pe forum, batalia cea mare a UE si a Romaniei este pentru Ucraina, nu pentru Basarabia sau Transnistria, Ucraina este fata mare ce trebuie curtata de catre toti pretendentii europeni, daca pierdem Ucraina vom avea granita pe Nistru sau mai rau pe Prut. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
4 Sep 2013, 03:54 PM
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
De ce s-au opus occidentalii proiectului Nabuco? care ar fi adus gaz atat pentru UE cat si pentru Romania si Moldova? Azerii au ales alt traseu pentru furnizarea gazelor. Daca nu ai ce gaze sa transporti, cum sa faci conducta... http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-1...ul-azer-tap.htm QUOTE important este sa gasim sprijin in cererile noastre Avem -------------------- |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:32 AM |