Noua Ordine Mondială |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Noua Ordine Mondială |
22 Oct 2011, 05:12 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 9.057 Inscris: 24 August 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.595 |
Potrivit Wikipedia, Noua Ordine Mondială ar fi parte din teoria conspiratiei si ar ascunde telul ocult al unor grupari influente de a domina lumea, prin intermediul mai multor organizatii de fatada. Nu este foarte clar care ar fi pentru Wikipedia diferenta esentiala dintre Conspiratia Globalista, Protocoalele Sionului (ca sa amintesc doar doua) si Noua Ordine Mondială vazuta din aceasta perspectiva.
Nu se intelege nici de ce paternitatea Noii Ordini le este atribuita de aceiasi enciclopedie domnilor Woodrow Wilson si Winston Churchill, cand ea apare aproape obsesiv in discursurile lui Hermann Goering si Adolf Hitler (pentru ca sa raman tot in zona). Inteleg insa ca Noua Ordine Mondială e mult mai interesanta in aceasta interpretare decat in cea comuna si modesta care de fapt o defineste. Pentru ca Noua Ordine Mondială nu este decat o notiune abstracta care semnifica aspiratiile spre progres ale omenirii. O teorie economica al carui titlu nu mi-l mai amintesc (sau poate nu l-am stiut niciodata) pretinde (justificat) ca sistemele avanseaza prin corectarea greselilor pe care reusesc sa le identifice. Un sistem fara greseli este un sistem mort, care nu va avansa niciodata, in acord cu aceasta teorie. Noua Ordine Mondială este asadar un proces continuu, care propune permanent scheme imbunatatite de functionare a relatiilor interumane, in baza inechitatilor pe care reuseste sa le identifice si pentru care a gasit solutii mai bune. Nu este mai putin adevarat ca scopul final al unei Noii Ordini este acela ca omenirea, o data structurata intr-un sistem perfect onest, sa poata devenii ceea ce este: o entitate , un tot unitar, ci nu un conglomerat divizat in rase, ednii, tari, popoare, culturi, etc... -------------------- "Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com> |
|
|
26 Oct 2011, 10:46 PM
|
|
Cronicar Grup: Admin Mesaje: 5.083 Inscris: 26 December 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.531 |
Am o mică bănuială, evident. Dar ca nu cumva să cad īn eroare, poţi să o spui! Categoric, oameni diferiţi īşi imaginează lucrurile diferit cānd este vorba de un roman SF!
Unele din predicţiile din carte sunt realităţi cotidiene, din nefericire... Acest topic a fost editat de Erwin: 26 Oct 2011, 10:48 PM -------------------- pantha rhei
Universul Fractal The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:05 AM |