Noua Republica, O NOUA MISCARE PROVALORI IN ROMANIA? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Interna.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
Noua Republica, O NOUA MISCARE PROVALORI IN ROMANIA? |
15 Oct 2011, 03:31 PM
Mesaj
#1
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 640 Inscris: 6 August 04 Forumist Nr.: 4.202 |
Am citit astazi titlul de mai jos si m-a atras.
O NOUA MISCARE PROVALORI IN ROMANIA? In ultimele saptamani am luat nota de o initiativa pornita de la firul ierbii, intitulata Noua Republica, ce propune o noua modalitate de a face politica in Romania. Miscarea este initiata de domnul Mihail Neamtu, un intelectual tanar neconectat la actuala clasa politica, care spera sa devina un partid politic care sa le ofere romanilor „altceva” decat ce au vazut in ultimii 20 de ani. Desi nu este afiliata politic, AFR se implica in politica nationala si unionala in dorinta de influentare a actului legislativ dupa principii pro-valori. La fiecare campanie electorala, AFR emite Ghidul Alegatorului cu recomandari de vot pentru candidatii care au o pozitie (relativ) pro-valori. In acest sens, vom urmari activitatea Noii Republici, sperand ca vom regasi in programul si principiile acesteia valorile familiei si vietii. Am depistat mai multe articole in presa romana despre Noua Republica, dintre care vi-l recomandam pe acesta din Romania Libera: http://www.romanialibera.ro/opinii/comenta...nit-240192.html Intelegem ca d-l Neamtu detine vederi pro-valori crestine si traditionale. Le dorim succes. Le doresc si eu succes, ii voi urmari cu interes. |
|
|
21 Oct 2011, 08:39 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
QUOTE De fapt indivizii formeaza comunitatea, societatea. Ceea ce este diferit de stat... Deci nu noi suntem statul si statul nu inseamna toti cetatenii, ci statul inseamna institutiile care legifereaza, guverneaza, judeca, folosesc forta pentru a impune legea ori pentru a apara tara, colecteaza taxe si impozite. Institutiile acelea sunt conduse de roboti? de sclavi? sau sunt conduse, deservite de cetatenii statului, societatii? pentru binele societatii, tocmai de aceea se numesc institutii publice, pentru ca ele apartin societatii, publicului, nu sunt deasupra acestora. Eu cred ca aceasta perceptie este gresita si este indusa in randul cetatenilor pentru ca ei sa se teama, sa poata accepta impunerea legii, pentru a plati taxele etc. Daca cetateanul ar intelege care este rolul, locul sau in societate ar conlucra pentru a pune la punct functionarii statului care isi fac de cap, ar participa mai activ la problemele care il privesc si nu si-ar mai delega reprezentantii sa-l reprezinte. Poate intr-un viitor indepartat cand internetul va deveni mai puternic, cetatenii sa poata participa virtual la deciziile ce se iau pentru societate, atunci statul virtual ar prinde contur si toti acesti politicieni ar deveni ceea ce sunt de fapt, simpli cetateni manati in actiunile lor doar arivism, lacomie si interese personale. In epocile trecute statul era un instrument in mana minoritatii, dar aceasta minoritate putea fi definita, azi aceasta minoritate este disimulata in majoritate, in partide. QUOTE Sau, mai degraba, ca cei care au ajuns in functiile de decizie care le-au permis sa croiasca institutiile statului au fost in cel mai bun caz incompetenti, iar in cel mai rau, rau-intentionati? Corect. Dar daca au croit institutiile statului iar statul inseamna aceste institutii, putem spune ca au croit prost statul. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:47 AM |