Produse Si Producatori, Opiniile consumatorilor |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Produse Si Producatori, Opiniile consumatorilor |
18 Dec 2010, 11:01 AM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
M-am hotarat sa deschid acest topic dupa ce am citit o stire din ziar despre compania DANONE. In Romania au patruns in ultimii ani mai multe companii care produc si pun in vanzare fel de fel de produse alimentare sustinute de o reclama agresiva dar mincinoasa. M-a surprins cand am citit stirea respectiva comentariul unui cititor care zicea ca "S-a demonstrat totusi, stiintific, faptul ca bacteria Bifidus exista in natura in vaginul femelelor si in excrementele de porc. Deci pofta buna!" M-am gandit ca aceste bacterii sunt moarte cand sunt adaugate in iaurturile Danone, dar pe de alta parte m-am intrebat de ce le mai baga in iaurt daca sunt moarte? Ma astept dupa aparitia acestei stiri si la o reactie din parte autoritatilor care ne-au obisnuit sa reactioneze, curioasa obisnuinta, doar in urma altora, desi iau bani tocmai pentru ai apara pe consumatori. Va invit sa discutam despre experientele pe care le-ati avut cand ati "savurat" astfel de produse.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Dec 2010, 01:28 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
ce baga danone e fix in pix cu alte iaurturi. turbo trabant m-ai lasat masca, iei apararea bancilor, il terfelesti pe Assange si Wikileaks, pui o vorba buna pentru companiile internationale (DANONE). ok am inteles ca esti conspirationist si neam de mosier, etc. insa nu inteleg daca aceste discutii te distreaza sau tu chiar crezi ceea ce scri? ori este un fel de "fix in pix" globalizat de la Danone Nu te risca cu lapte nepasteurizat. abis, de ce sa nu ma risc? de sute de mii de ani oamenii mananca carne, lapte, branza, oua, legume, etc. chestia asta cu pasteurizarea deja este pentru dependenti. eu vreau sa mananc unt facut in putinei, iaurt in oala de pamant, oua din cuibar, miere din stup, tuica de pruna, etc. daca stai la oras te uiti la tembelizor toata ziua, apoi iesi la sfarsit de saptamana in supermarket si cumperi totul pasteurizat, curat, cu termene de valabilitate de enspe zile sa-ti ajunga dependenta de sistem, parte a unui sistem unde trebuie sa cotizam mai mult ca sa mancam biologic, care biologic e de fapt natural e tare chestia asta cum le invarte ea pe toate pentru a ajunge exact acolo unde trebuie, dar mai scump. Acest topic a fost editat de Marduk: 21 Dec 2010, 01:29 PM -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Dec 2010, 02:05 PM
Mesaj
#3
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
abis, de ce sa nu ma risc? de sute de mii de ani oamenii mananca carne, lapte, branza, oua, legume, etc. chestia asta cu pasteurizarea deja este pentru dependenti Dependenti, de ce? Tu fierbi laptele inainte sa-l bei? Daca da, il supui unui proces de prelucrare mai agresiv decat simpla pasteurizare (care inseamna incalzirea laptelui nu pana la punctul de fierbere, ci undeva pana in jur de 70-80 de grade Celsius, daca vrei cautam pe net valoarea exacta). Asa se distrug bacteriile patogene si sporii lor. Daca nu fierbi laptele, ci il bei crud, nu esti un exemplu bun de urmat. De ce? Laptele crud poate fi o cale de contaminare cu diverse bacterii care se pot gasi in corpul animalulului. Printre posibilii patogeni se numara Listeria, Salmonella si E.C coli, bacterii responsabile de multe toxinfectii alimentare. Acestea pot da febra si simptome digestive mai mult sau mai putin grave. Uneori boala trece aproape neobservata, fiind confundata cu o indigestie. Insa exista si exceptii cand o simpla toxiinfecţie alimentara are efecte foarte grave. Toxiinfectia cu listeria poate sa afecteze sistemul nervos sau sa duca la meningita, in timp ce salmonella poate provoca septicemie. Daca un adult sanatos are sanse mici de complicatii grave, sunt in pericol in special copiii, batranii, gravidele si cei cu sistemul imunitar slabit. La copiii mici o simpla diaree provocata de toxiinfecţie este de ajuns pentru o deshidratare severa. La gravide, in special, problema este cu atat mai complicata pentru ca bacteria poate sa afecteze fatul, ducand la pierderea sarcinii sau moartea copilului nou-nascut. Analizele facute de cercetatori au aratat ca nu exista diferenţe nutritionale majore intre laptele crud si cel pasteurizat. Asadar, de ce sa risti? Este ca o loterie ruseasca: azi bei lapte crud si nu patesti nimic, maine la fel, poimaine iarasi, pana intr-o zi cand te trezesti cu ditamai tuberculoza. QUOTE eu vreau sa mananc unt facut in putinei, iaurt in oala de pamant, oua din cuibar, miere din stup, tuica de prune Nu te opreste nimeni. Si mie imi place sa mananc oua de tara, dar le fierb bine inainte. Nu fac niciodata maioneza cu ele. Asta ca exemplu. QUOTE trebuie sa cotizam mai mult ca sa mancam biologic, care biologic e de fapt natural Biologic nu inseamna fara pasteurizare. Pasteurizarea este una dintre cele mai folositoare inventii ale secolului XIX. -------------------- |
|
|
21 Dec 2010, 07:44 PM
Mesaj
#4
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.959 Inscris: 9 August 05 Din: marginea viselor Forumist Nr.: 6.763 |
Dependenti, de ce? Tu fierbi laptele inainte sa-l bei? Daca da, il supui unui proces de prelucrare mai agresiv decat simpla pasteurizare (care inseamna incalzirea laptelui nu pana la punctul de fierbere, ci undeva pana in jur de 70-80 de grade Celsius, daca vrei cautam pe net valoarea exacta). Asa se distrug bacteriile patogene si sporii lor. Eu stiam ca pasteurizarea termica distruge homonii din lapte (din cauza socului termic aplicat citeva secunde) in timp ce fieberea obisnuita nu-i distruge ( din cauza ca dureaza mai multe minute, uneori peste o jumatate de ora, pana cand laptele ajunge sa dea in clocot). Ma refer la hormoni ca melatonina (hormonul somnului), hormonii de crestere, etc .. Copii de la tara sunt mai bine dezvoltati fizic si din cauza ca beau lapte natural fiert in mod traditional. Acelasi pahar de lapte provoaca stare de somnolenta, urmata de un somn adanc si linistitor, in timp ce laptele pasteurizat nu produce un astfel de efect. Mai exista si un alt tip de pasteurizare, efectuata prin aplicarea de presiuni foarte ridicate. Aceasta metoda distruge microorganismele insa lasa intacti hormonii. -------------------- *_*_*
Pierdut ĂŽn Geometria UitÄrii CÄutând Ipote(nu)zele Fericirii - TrecÄtorul -X- https://exergy33.wordpress.com/ |
|
|
22 Dec 2010, 01:34 PM
Mesaj
#5
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Eu stiam ca pasteurizarea termica distruge homonii din lapte (din cauza socului termic aplicat citeva secunde) in timp ce fieberea obisnuita nu-i distruge ( din cauza ca dureaza mai multe minute, uneori peste o jumatate de ora, pana cand laptele ajunge sa dea in clocot). Nu am citit despre asta. Poate sa fie adevarat, nu imi dau seama... Imi arati un articol pe tema asta? QUOTE Copii de la tara sunt mai bine dezvoltati fizic si din cauza ca beau lapte natural fiert in mod traditional. Imi este greu sa cred ca este demonstrata implicatia Nu stiu daca intr-adevar sunt mai bine dezvoltati fizic. Din impresia mea, cei de la oras sunt mai inalti... Iar daca sunt intr-adevar, poate sa fie foarte bine din cauza ca stau in aer liber mai mult (si in aer mai curat), fac mai multa miscare, nu neaparat din cauza laptelui. QUOTE Acelasi pahar de lapte provoaca stare de somnolenta, urmata de un somn adanc si linistitor, in timp ce laptele pasteurizat nu produce un astfel de efect. De fapt niciun pahar de lapte nu are acest efect. Care-i adevarul: laptele contine mici cantitati de triptofan, un antidepresiv natural (care se gaseste si in carnea de curcan), dar ar fi nevoie de o cantitate industriala de lapte pentru a obtine efectul sedativ despre care se vorbeste. E doar un mit asta cu laptele care provoaca somnolenta. Multi consuma lapte la micul dejun, eventual cu cereale. Ar fi chiar neplacut daca ar duce la somnolenta. -------------------- |
|
|
24 Dec 2010, 10:25 PM
Mesaj
#6
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Care-i adevarul: laptele contine mici cantitati de triptofan, un antidepresiv natural (care se gaseste si in carnea de curcan), dar ar fi nevoie de o cantitate industriala de lapte pentru a obtine efectul sedativ despre care se vorbeste. E doar un mit asta cu laptele care provoaca somnolenta. Multi consuma lapte la micul dejun, eventual cu cereale. Ar fi chiar neplacut daca ar duce la somnolenta. De fapt, laptele cald indulcit cu miere de albine chiar da o stare de bine, un confort psihic ce poate usor aluneca spre somnolenta. Nu stiu ce chimie se intampla, dar e probata de mine reteta. -------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 3 June 2024 - 11:09 PM |