Islamul!, Discutie despre Islam |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.
Islamul!, Discutie despre Islam |
29 Dec 2003, 01:24 AM
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 209 Inscris: 7 December 03 Din: Braila Forumist Nr.: 1.400 |
Daca tot vorbim despre credinta de ce n-am vorbi si despre islam, la urma urmei e una din cele 3 mari religii monoteiste si adeptii ei reprezinta 1/4 din populatia globului.
De ce detesta marea parte a romanilor aceasta religie despre care nu stiu nimic si despre care nici nu au de gand sa se informeze? De ce Biserica critica aceasta religie cu atata inversunare de parca ar avea ceva de pierdut in fata ei? De ce atata ura impotrive unei religii care nu vorbeste decat despre mila, iertare si pace? n-ar fi mai bine sa dam verdictul dupa ce am judecat lucrul si nu viceversa?! |
|
|
12 Jan 2004, 04:43 PM
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 209 Inscris: 7 December 03 Din: Braila Forumist Nr.: 1.400 |
Cam malitios, nu crezi?
Am incercat tot timpul sa nu transform discutia asta in niste "atacuri" dintre religii, ci am deschis subiectul tocmai pentru ca noi, forumistii si nu numai, sa ne putem intelege unul pe celalalt si sa nu ne mai persecutam intre noi prosteste pentru lucruri fara importanta, dar se pare ca unii nu pot intelege lucrul asta. Din pacate, pentru ei, au fost indoctrinati cu tot felul de mituri idioate pe care ei le sustin acum cu o inversunare prosteasca. Au fost invatati ca tot ce nu e al lor e rau, ca orice idee venita din afara trebuie combatuta cu orice pret, indiferent de faptul ca acea idee e una buna sau rea. Principiul e simplu si e acelesi pe care l-au aplicat spaniolii cand au ocupat Lumea Noua: distruge tot ce tu nu cunosti sau ce nu poti intelege! Rezultatul la care duce aceasta gandire il cunoastem cu totii dupa cele intamplate pe „tanarul” continent. Cred ca realizezi draga SORIN ca daca incep sa „atac” si eu nu m-as putea rezuma doar la cateva mesaje. Dar da-mi totusi voie sa-ti raspund: Daca vrei sa afli cine a intrat in Ierusalim ca un eliberator te sfatuiesc sa pui mana pe o carte de istorie serioasa cum e ce a lui Ovidiu Drimba-„Istoria culturii si civilizatiei”- si sa te lamuresti de acolo. „Crestinii arabi il numesc pe Dumnezeu Allah?? Unde???...poate ca-n Romania.” Sunt crestini arabi asa cum sunt si crestini romani, germani sau italieni. Doar nu ai vrea ca acei crestini arabi sa vorbeasca in chineza? Vorbesc in araba, iar Allah e echivalentul arab pt Dumnezeu? Ai inteles? „Dar nu toate incep sa cheme deodata.....prima chemare se face de la mosqea cea mai mare sau sfanta, dupa care incep si restul” da! Cred ca ai dreptate! Si pe moscheile de la marginea tarii le apuca apusul pana fac rugaciunea de la pranz. Rugaciunile se fac dimineata-înainte de rasarit, la miezul zilei, inainte de apus, dupa apus si la lasarea noptii. E normal ca o moschee din Bucuresti sa inceapa rugaciunea inaintea uneia din Craiova. Cat despre toleranta musulmanilor sunt sigur ca te vei elucida dupa ce vei citi din cartile de istorie. Chestia asta nu e doar un mit. Sincer sa fiu as vrea sa aud ce ai tu de spus despre crestinii si mozaicii din Medina! La urma urmei e un dialog, nu? Nu un schimb de replici taioase. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 03:05 AM |