Caderea Parului, remedii testate |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Caderea Parului, remedii testate |
8 Nov 2007, 10:46 AM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Stres, alimentatie necorespunzatoare, folosire vopsele si produse de styling in exces sunt cauze posibile ale caderii parului. Dar cand le eliminam pe toate si parul cade cu veselie in continuare ce sa facem? Ma gandeam la niste vitamine pentru par (nu Revalid!), ceva sampoane speciale (care???), asa ca astept ceva solutii testate. Ca din auzite ar fi multe variante, dar nu tin sa le incerc eu pe parul meu deja putin si chinuit.
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
13 Mar 2009, 04:36 PM
Mesaj
#2
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 422 Inscris: 18 April 06 Forumist Nr.: 8.115 |
"Anemia datorata lipsei de fier - este cea mai raspandita forma a anemiei in lumea intreaga. Ea cauzeaza o reducere a concentratiei de hemoglobina si a numarului si formei hematiilor. Acest tip de anemie este produsa de un consum deficitar de fier, o absorbtie digestiva insuficienta a fierului sau o nevoie crescuta de fier (de exemplu cresterea, menstruatia si sarcina). Deoarece numai 10% sau mai putin din fierul continut in alimente este absorbit la nivelul intestinului, aproximativ 10 mg. de fier administrat zilnic asigura nevoile fiziologice. De exemplu, este recomandat ca femeile gravide sa beneficieze de 10-20 mg de fier din alimente (depinzand de varsta) pentru a mentine nivelul normal al hemoglobinei.
Pentru a preveni anemia este necesara consumarea de alimente bogate in fier precum carnea, pestele ficatul, carnea de pasare, ouale, legumele cu frunze verzi, dovleac, spanac, cartofii dulci, fasolea uscata, cereale sau fructe proaspete. Se recomanda adaugarea unei cantitati mari de frunze verzi la supe si gatitul in vase de fier (o par din fierul din compozitia vasului va trece in alimente). In plus este importanta prezenta substantelor care intensifica absorbtia de fier. O astfel de absorbtie poate varia de la 2% la 40% depinzand de prezenta sau absenta intensificatorilor sau inhibitorilor absorbtiei fierului la mese. Efectul inhibitor sau intensificator al acestor substante apare atunci cand ele sunt consumate impreuna cu alimentele care contin fier. De exemplu, daca sucul de portocale este baut cu o ora sau doua dupa masa, are un impact minim asupra absorbtiei de fier. Acelasi lucru este valabil si pentru inhibitori. Factori care intensifica absorbtia de fier • Carnea, carnea de pasare, pestele sau fructele de mare; • Vitamina C (acid asorbic) prezenta in fructe, sucuri, cartofi si alte legume (cu frunze verzi: varza, salata, etc); • Alimente fermentate sau germinate si condimentate (de exemplu sosul de soia). Fermentatia, gatitul sau germinatia are avantajul de a reduce cantitatea de fitati, substante inhibitoare a absorbtiei de fier. Factori care inhiba absorbtia de fier • Fitatii prezenti in cereale, faina alba, legume, nuci si seminte. Pentru a depasi aceasta problema cerealele pot fi procesate prin fermentatie iar painea poate fi facuta din aluat cu drojdie; • Compusi fenolici care leaga fierul (tanin), cei mai puternici inhibitori ai absorbtiei continuti in ceai, cafea, cacao, infuzii de plante si anumite mirodenii; • Calciul sub diferite forme, laptele si produsele lactate." sursa eva.ro Sanatate! -------------------- Nu este raspunsul cel care lumineaza, ci intrebarea. - Eugen Ionescu
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 9 June 2024 - 06:51 AM |