HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

> Mai Aproape De Adevar, texte/mesaje inspirate care v-au luminat calea
gypsyhart
mesaj 11 Apr 2008, 03:02 PM
Mesaj #1


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Va invit sa impartasiti aici acele mesaje (texte) care v-au impresionat intr'un fel sau altul, care au raspuns unor intrebari (mai mult sau mai putin constiente) pe care le aveati, sau care v-au oferit o alta perspectiva asupra felului in care priviti lumea si pe voi insiva. Sfera "tematica" este aceea a subforumului "Dincolo de Ratiune", adica, spiritualitate, dezvoltare personala, esoterism, psihologie.

E de preferat sa fie mai putine comentarii, pentru a nu se dilua topicul. Eventual se pot deschide topice separate cu teme pornite de aici.

Acest topic a fost editat de gypsyhart: 11 Apr 2008, 03:11 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
leirn
mesaj 23 Nov 2008, 08:46 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.928
Inscris: 4 December 06
Forumist Nr.: 9.039



Abandonarea în relaţiile personale

Dar cum rămâne cu oamenii care vor să mă folosească, să mă manipuleze sau să mă controleze? Trebuie să mă abando¬nez lor?


Fiind izolaţi de Fiinţă, ei încearcă în mod inconştient să-şi tragă energia şi puterea de la dvs. Este adevărat că numai o persoană inconştientă va încerca să-i folosească sau să-i ma-nipuleze pe ceilalţi, dar la fel de adevărat este că numai o per¬soană inconştientă poate fi folosită şi manipulată. Dacă vă opuneţi sau vă împotriviţi comportamentului inconştient al altor persoane, deveniţi şi dvs. inconştient. Dar abandonarea nu înseamnă să le permiteţi unor persoane inconştiente să vă folosească. Deloc. Este perfect posibil să spuneţi un „nu" ferm şi clar unei persoane sau să găsiţi ieşirea dintr-o situaţie păstrându-vă în acelaşi timp starea de lipsă de rezistenţă in¬ternă completă. Când spuneţi „nu" unei persoane sau unei si¬tuaţii, lăsaţi-l să vină nu dintr-o reacţie, ci din intuiţie, din conştiinţa clară a ceea ce este bine şi a ceea ce este rău pen¬tru dvs. în momentul respectiv. Lăsaţi-l să fie un „nu" care nu provine dintr-o reacţie, liber de orice negativism şi care nu mai creează suferinţă.
S-a creat o situaţie neplăcută la locul de muncă. Am în¬cercat să mă abandonez, dar îmi este imposibil. Apare mereu foarte multă rezistenţă.
Dacă nu vă puteţi abandona, faceţi ceva imediat: exprimaţi-vă punctul de vedere sau faceţi ceva pentru a schimba situaţia — sau ieşiţi din ea. Asumaţi-vă responsabilitatea pen¬tru viaţa dvs. Nu vă poluaţi Fiinţa interioară, frumoasă şi strălucitoare şi nici Pământul cu negativism. Nu-i daţi nefericirii, indiferent de forma ei, un lăcaş în interiorul dvs.
Dacă nu puteţi face nimic, de exemplu, dacă sunteţi în în¬chisoare, atunci aveţi două posibilităţi: rezistenţa sau abando¬narea, înlănţuirea sau eliberarea interioară de condiţiile exter¬ne. Suferinţa sau pacea interioară.
Lipsa de rezistenţă trebuie practicată şi în comportamen¬tul exterior în viaţă, ca, de exemplu, lipsa rezistenţei la vio¬lenţă, sau este un lucru care ţine numai de viaţa interioară?
Nu trebuie să vă preocupe decât aspectul interior. Acesta este principal. Desigur, el va transforma şi comportamentul dvs. exterior, din relaţii ş.a.m.d.
Relaţiile dvs. se vor schimba profund prin abandonare. Dacă nu puteţi accepta ceea ce este, prin deducţie, nu veţi pu¬tea accepta pe nimeni aşa cum este. îl veţi evalua, critica, eti¬cheta, respinge sau veţi încerca să îl schimbaţi. Mai mult, dacă transformaţi mereu Clipa de acum într-un mijloc pentru atingerea unui scop viitor, veţi transforma fiecare persoană pe care o întâlniţi sau cu care intraţi în relaţie într-un mijloc pen¬tru atingerea unui scop. Relaţia — fiinţa umană — va avea atunci o importanţă secundară pentru dvs. sau niciuna. Ceea ce puteţi obţine din relaţie este pe primul loc — un câştig ma¬terial, un sentiment de putere, plăcere fizică sau o formă de gratificare a sinelui fals.
Daţi-mi voie să vă exemplific modul în care funcţionează abandonarea în relaţiile umane. Când vă aflaţi implicat într-o ceartă sau într-o situaţie conflictuală, poate cu partenerul sau cu o persoană apropiată, începeţi prin a observa cât de defen¬siv deveniţi când vă este atacată poziţia sau prin a simţi forţa agresiunii în timp ce atacaţi poziţia celuilalt. Observaţi cât de ataşat sunteţi de perspectiva şi opiniile dvs. Simţiţi energia mental-emoţională din spatele nevoii dvs. de a avea dreptate şi de a-i dovedi celuilalt că greşeşte. Aceasta este energia minţii conduse de şinele fals. O conştientizaţi recunoscând-o, simţind-o cât puteţi de mult. Apoi, într-o zi, în mijlocul unei certe, vă veţi da brusc seama că aveţi posibilitatea de a alege şi că puteţi hotărî să vă abandonaţi propriile reacţii — numai ca să vedeţi ce se întâmplă. Vă abandonaţi. Nu vreau să vă abandonaţi reacţia numai verbal, spunând: „Bine, tu ai drep¬tate", cu o privire care spune: „Sunt deasupra acestei incon¬ştiente copilăreşti". Aceasta nu ar însemna decât să deplasaţi rezistenţa la un alt nivel, mintea şi şinele fals fiind încă la conducere şi reclamându-şi superioritatea. Eu mă refer la abandonarea întregului câmp energetic mental-emoţional din interior, care lupta pentru putere.
Sinele fals este viclean, aşa că trebuie să fiţi foarte vigi¬lent, foarte prezent şi complet sincer cu dvs. înşivă pentru a vedea dacă aţi abandonat într-adevăr identificarea cu o pozi¬ţie mentală şi v-aţi eliberat de minte. Dacă vă simţiţi brusc foarte uşor, clar şi profund împăcat, acesta este un semn in-confundabil că într-adevăr v-aţi abandonat. Apoi observaţi ce se întâmplă cu poziţia mentală a celuilalt, dacă nu o mai ener-gizaţi prin rezistenţă. Când identificarea cu poziţiile mentale a fost eliminată, începe adevărata comunicare.

Dar ce puteţi spune despre lipsa de rezistenţă în faţa vio¬lenţei, a agresiunii şi a altor lucruri asemănătoare?

Lipsa de rezistenţă nu înseamnă neapărat să nu facem ni¬mic, în sensul ei complet, înseamnă că nicio „acţiune" nu este declanşată de o reacţie. Nu uitaţi înţelepciunea profundă care stă la baza practicării artelor marţiale în Orient: nu te opune forţei adversarului. Cedează ca să învingi.
Spunând acest lucru, „a nu face nimic" când vă aflaţi în¬tr-o stare de prezenţă intensă este un factor de transformare şi vindecare foarte puternic pentru situaţii şi oameni. în taoism, există un termen numit wu wei, care este de obicei tradus prin „activitate fără acţiune" sau „a sta liniştit, fără să faci nimic", În China antică, acest lucru era considerat una dintre cele mai mari realizări sau virtuţi. Este radical diferit de inactivitatea din starea obişnuită de conştiinţă sau mai curând de incon¬ştienţă, care vine din frică, inerţie sau indecizie. Adevărata „activitate fără acţiune" implică lipsa de rezistenţă şi vigilen¬ţă intensă.
Pe de altă parte, dacă se impune o acţiune, nu veţi mai re¬acţiona în virtutea minţii condiţionate, ci veţi răspunde situa¬ţiei din prezenţa conştientă. în această stare, mintea este libe-ră de concepte, inclusiv de conceptul nonviolenţei. Aşa că, cine poate prezice ce veţi face?
Ego-ul crede că puterea dvs. stă în rezistenţa pe care o opuneţi, când de fapt rezistenţa vă izolează de Fiinţă, singu¬rul sediu al puterii adevărate. Rezistenţa este slăbiciune şi fri¬că deghizată în putere. Ceea ce şinele fals. vede drept slăbiciu¬ne este Fiinţa dvs. în puritatea, inocenţa şi puterea sa. Ceea ce este văzut ca putere este slăbiciune. Astfel, şinele fals are un mod de existenţă continuu rezistent şi joacă roluri contrafăcute pentru a ascunde acea „slăbiciune" care este de fapt puterea dvs.
Până când nu apare abandonarea, rolurile inconştiente constituie cea mai mare parte a interacţiunilor umane. în abandonare, nu mai aveţi nevoie de apărările şi măştile sinelui fals. Deveniţi foarte simplu, foarte real. „Acest lucru este periculos", spune şinele fals. „Vei suferi. Vei fi vulnera¬bil." Ceea ce şinele fals nu ştie, desigur, este faptul că numai prin renunţarea la rezistenţă, devenind „vulnerabil", vă puteţi descoperi invulnerabilitatea adevărată şi esenţială.

Fragment din "Puterea prezentului" - Eckhart Tolle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 13 Feb 2009, 08:51 AM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



QUOTE(leirn @ 23 Nov 2008, 08:46 PM) *
Abandonarea în relaţiile personale

Dar cum rămâne cu oamenii care vor să mă folosească, să mă manipuleze sau să mă controleze? Trebuie să mă abando¬nez lor?


Fiind izolaţi de Fiinţă, ei încearcă în mod inconştient să-şi tragă energia şi puterea de la dvs. Este adevărat că numai o persoană inconştientă va încerca să-i folosească sau să-i ma-nipuleze pe ceilalţi, dar la fel de adevărat este că numai o per¬soană inconştientă poate fi folosită şi manipulată. Dacă vă opuneţi sau vă împotriviţi comportamentului inconştient al altor persoane, deveniţi şi dvs. inconştient. Dar abandonarea nu înseamnă să le permiteţi unor persoane inconştiente să vă folosească. Deloc. Este perfect posibil să spuneţi un „nu" ferm şi clar unei persoane sau să găsiţi ieşirea dintr-o situaţie păstrându-vă în acelaşi timp starea de lipsă de rezistenţă in¬ternă completă. Când spuneţi „nu" unei persoane sau unei si¬tuaţii, lăsaţi-l să vină nu dintr-o reacţie, ci din intuiţie, din conştiinţa clară a ceea ce este bine şi a ceea ce este rău pen¬tru dvs. în momentul respectiv. Lăsaţi-l să fie un „nu" care nu provine dintr-o reacţie, liber de orice negativism şi care nu mai creează suferinţă.
S-a creat o situaţie neplăcută la locul de muncă. Am în¬cercat să mă abandonez, dar îmi este imposibil. Apare mereu foarte multă rezistenţă.
Dacă nu vă puteţi abandona, faceţi ceva imediat: exprimaţi-vă punctul de vedere sau faceţi ceva pentru a schimba situaţia — sau ieşiţi din ea. Asumaţi-vă responsabilitatea pen¬tru viaţa dvs. Nu vă poluaţi Fiinţa interioară, frumoasă şi strălucitoare şi nici Pământul cu negativism. Nu-i daţi nefericirii, indiferent de forma ei, un lăcaş în interiorul dvs.
Dacă nu puteţi face nimic, de exemplu, dacă sunteţi în în¬chisoare, atunci aveţi două posibilităţi: rezistenţa sau abando¬narea, înlănţuirea sau eliberarea interioară de condiţiile exter¬ne. Suferinţa sau pacea interioară.
Lipsa de rezistenţă trebuie practicată şi în comportamen¬tul exterior în viaţă, ca, de exemplu, lipsa rezistenţei la vio¬lenţă, sau este un lucru care ţine numai de viaţa interioară?
Nu trebuie să vă preocupe decât aspectul interior. Acesta este principal. Desigur, el va transforma şi comportamentul dvs. exterior, din relaţii ş.a.m.d.
Relaţiile dvs. se vor schimba profund prin abandonare. Dacă nu puteţi accepta ceea ce este, prin deducţie, nu veţi pu¬tea accepta pe nimeni aşa cum este. îl veţi evalua, critica, eti¬cheta, respinge sau veţi încerca să îl schimbaţi. Mai mult, dacă transformaţi mereu Clipa de acum într-un mijloc pentru atingerea unui scop viitor, veţi transforma fiecare persoană pe care o întâlniţi sau cu care intraţi în relaţie într-un mijloc pen¬tru atingerea unui scop. Relaţia — fiinţa umană — va avea atunci o importanţă secundară pentru dvs. sau niciuna. Ceea ce puteţi obţine din relaţie este pe primul loc — un câştig ma¬terial, un sentiment de putere, plăcere fizică sau o formă de gratificare a sinelui fals.
[...]Sinele fals este viclean, aşa că trebuie să fiţi foarte vigi¬lent, foarte prezent şi complet sincer cu dvs. înşivă pentru a vedea dacă aţi abandonat într-adevăr identificarea cu o pozi¬ţie mentală şi v-aţi eliberat de minte. Dacă vă simţiţi brusc foarte uşor, clar şi profund împăcat, acesta este un semn in-confundabil că într-adevăr v-aţi abandonat. Apoi observaţi ce se întâmplă cu poziţia mentală a celuilalt, dacă nu o mai ener-gizaţi prin rezistenţă. Când identificarea cu poziţiile mentale a fost eliminată, începe adevărata comunicare.

Dar ce puteţi spune despre lipsa de rezistenţă în faţa vio¬lenţei, a agresiunii şi a altor lucruri asemănătoare?

Lipsa de rezistenţă nu înseamnă neapărat să nu facem ni¬mic, în sensul ei complet, înseamnă că nicio „acţiune" nu este declanşată de o reacţie. Nu uitaţi înţelepciunea profundă care stă la baza practicării artelor marţiale în Orient: nu te opune forţei adversarului. Cedează ca să învingi.
Spunând acest lucru, „a nu face nimic" când vă aflaţi în¬tr-o stare de prezenţă intensă este un factor de transformare şi vindecare foarte puternic pentru situaţii şi oameni. în taoism, există un termen numit wu wei, care este de obicei tradus prin „activitate fără acţiune" sau „a sta liniştit, fără să faci nimic", În China antică, acest lucru era considerat una dintre cele mai mari realizări sau virtuţi. Este radical diferit de inactivitatea din starea obişnuită de conştiinţă sau mai curând de incon¬ştienţă, care vine din frică, inerţie sau indecizie. Adevărata „activitate fără acţiune" implică lipsa de rezistenţă şi vigilen¬ţă intensă.
Pe de altă parte, dacă se impune o acţiune, nu veţi mai re¬acţiona în virtutea minţii condiţionate, ci veţi răspunde situa¬ţiei din prezenţa conştientă. în această stare, mintea este libe-ră de concepte, inclusiv de conceptul nonviolenţei. Aşa că, cine poate prezice ce veţi face?
Ego-ul crede că puterea dvs. stă în rezistenţa pe care o opuneţi, când de fapt rezistenţa vă izolează de Fiinţă, singu¬rul sediu al puterii adevărate. Rezistenţa este slăbiciune şi fri¬că deghizată în putere. Ceea ce şinele fals. vede drept slăbiciu¬ne este Fiinţa dvs. în puritatea, inocenţa şi puterea sa. Ceea ce este văzut ca putere este slăbiciune. Astfel, şinele fals are un mod de existenţă continuu rezistent şi joacă roluri contrafăcute pentru a ascunde acea „slăbiciune" care este de fapt puterea dvs.
Până când nu apare abandonarea, rolurile inconştiente constituie cea mai mare parte a interacţiunilor umane. în abandonare, nu mai aveţi nevoie de apărările şi măştile sinelui fals. Deveniţi foarte simplu, foarte real. „Acest lucru este periculos", spune şinele fals. „Vei suferi. Vei fi vulnera¬bil." Ceea ce şinele fals nu ştie, desigur, este faptul că numai prin renunţarea la rezistenţă, devenind „vulnerabil", vă puteţi descoperi invulnerabilitatea adevărată şi esenţială.

Fragment din "Puterea prezentului" - Eckhart Tolle

Ma gandesc ca acest principiu de a nu te opune fortei adversarului poate fi aplicat cu succes in primul rand in razboaiele economice contemporane. Fac o paralela intre intelepciunea taoista si "filosofia" de viata a taranului roman/balcanic care a trecut timp de secole prin "crize", diverse ocupatii straine, ciume, boli, suferinte fara traume majore, mentinandu-si obiceiurile, structura proprietatii, biserica de lemn, cantecele, sezatoarea, leacurile babesti. N-avea nici o treaba cu imperiile, n regimuri politice care au defilat in acest spatiu. A stiut sa cedeze, fara disperare, fara a acumula frustrari, evitand chinul egoului modern. Ai totodata dreptate, taranul n-a cunoscut conceptul de non-violenta, modul sau de actiune sau de inactiune venind in mod firesc, din Fiinta sa care s-a dovedit puternica. Asta pana cand s-a rupt firul si, probabil odata cu comunismul, s-a pierdut iremediabil o intelepciune, un mod de raportare la Sine, la exteriorul sau si la Cosmos.
Ideea e ca iti trebuie un mod de asezare sufleteasca pentru a nu intra in panica, pentru a evita uzura fizica si psihica provocata de seismele economice, alarmele falimentelor, concedierilor, teama de impozite, nesiguranta zilei de maine, privatizarile pe banda rulanta tip Sterling si Petrom pe care cetatenii Romaniei nu le pot controla si, mai ales, rasturnarea ierarhiei valorilor cand la TV vedem numai hoti, borfasi, sefi de servicii secrete etc. mari magnati si "formatori de opinie".


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
gypsyhart   Mai Aproape De Adevar   11 Apr 2008, 03:02 PM
annacrin   “Dar toata viata este nastere. Si te obisnuiesti c...   11 Apr 2008, 03:14 PM
annacrin   Cei ce nu schimbă nimic nu devin nimic. Via...   11 Apr 2008, 03:17 PM
gypsyhart   O sa incep eu cu un fragment din "Cartea desp...   11 Apr 2008, 04:18 PM
gypsyhart   Eckhart Tolle despre "stima de sine" (...   5 May 2008, 12:56 PM
gypsyhart   "Există o poveste sufită: Un mare ...   3 Jun 2008, 11:36 AM
gypsyhart   Un fragment din "Christul cel Viu-dialog cu u...   7 Aug 2008, 11:39 AM
leirn   Abandonarea în relaţiile personale Dar cum r...   23 Nov 2008, 08:46 PM
andra_v   QUOTE(leirn @ 23 Nov 2008, 08:46 PM) Aban...   13 Feb 2009, 08:51 AM
leirn   Transformarea bolii în treaptă spiritual...   23 Nov 2008, 08:47 PM
gypsyhart   Despre "forţa luciferică". (...   13 Jan 2009, 04:09 PM
leirn   gypsyhart, textul postat de tine mi-a deschis ochi...   31 Jan 2009, 02:40 PM
gypsyhart   leirn,   2 Feb 2009, 12:12 PM
Soimos   QUOTE(gypsyhart @ 13 Jan 2009, 04:09 PM) ...   12 Feb 2009, 07:36 PM
alexei   QUOTE(Soimos @ 12 Feb 2009, 07:36 PM) Dac...   12 Feb 2009, 09:46 PM
Soimos   QUOTE(alexei @ 12 Feb 2009, 09:46 PM) aaa...   12 Feb 2009, 10:11 PM
alexei   QUOTE(Soimos @ 12 Feb 2009, 10:11 PM) Nu ...   12 Feb 2009, 10:30 PM
Soimos   QUOTE(alexei @ 12 Feb 2009, 10:30 PM) adi...   12 Feb 2009, 10:37 PM
Erwin   QUOTEaaa ohmy.gif nu confunda tongue.gif sau mai d...   12 Feb 2009, 10:35 PM
alexei   Ok,recunosc,am incercat sa te prind...sorry,am juc...   12 Feb 2009, 10:48 PM
Soimos   QUOTE(alexei @ 12 Feb 2009, 10:48 PM) Ok,...   12 Feb 2009, 11:18 PM
gypsyhart   @Soimos În primul rând, bine ai venit la Han...   13 Feb 2009, 10:03 AM
Soimos   QUOTE(gypsyhart @ 13 Feb 2009, 10:03 AM) ...   13 Feb 2009, 11:24 AM
gypsyhart   @Saimos QUOTEBine v-am gasit ...dar ma bucuram sa ...   13 Feb 2009, 12:19 PM
leirn   "Dorinta pentru iluminare e ca lupta pentru p...   29 Mar 2009, 11:40 AM
gypsyhart   Un fragment interesant din cartea "Tantra, un...   5 Jun 2009, 09:27 AM
leirn   Suferinta este necesara pana realizezi ca nu este ...   9 Jun 2009, 11:46 PM
leirn   Daca ai curajul sa fii singur, atunci si numai atu...   10 Jun 2009, 04:06 PM
adipop   SIC COGITO Da! Insă când vrei să sc...   27 Jan 2011, 12:58 PM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 June 2024 - 07:36 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman