Razboiul Israel - Hammas |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Externa.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
Razboiul Israel - Hammas |
6 Jan 2009, 06:59 AM
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 120 Inscris: 16 May 07 Din: Bukres Forumist Nr.: 9.837 |
Subit si dintr-o dara, in ciuda aparentelor deschideri la negocieri din ultimul an, Israel vad ca s-a 'pus pe treaba' si sa atace, direct, in Fasia Gaza, gruparea Hammas.
Si asta in ciuda victimelor colaterale ce rezulta din acest conflict. Si asta (nu mi-s conspiracy freak, insa) pe fondul unei crize financiare ce parca nu se mai termina. Nu comentez faptul ca Israel nu a permis ziaristi straini sa intre in zona de conflict (sa salveze vieti inocente?). Nu comentez o pozitie a Germaniei flasca, in situatia in care, in ultima perioada, a incercat sa se impuna ca portavoce a UE. Nu comentez ca Franta incearca, acum, sa reia aceasta pozitie. Voi ce impresii/pareri aveti de acest conflict. Justificat, de interes, de conjunctura (provocata cumva)? Acest topic a fost editat de nicolin: 6 Jan 2009, 07:12 PM |
|
|
7 Jan 2009, 11:14 AM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
De la fata locului iti pot spune ca luna aceasta se va scadea o zi din salariul fiecarui iranian care e doritor sa-i ajute financiar pe cei din Gaza. Crezi ca o sa existe iranieni care nu vor dori sa ajute palestinienii? Si daca exista macar unul, ma intreb cum or sa-l convingagardienii revolutiei ca este bine si normal sa-ti ajuti teroristii. Asta este o "democratie" pe care am trait-o si aici in Romania acum 25 de ani. Este o "democratie" pe care Orwel a explicat-o cel mai bine in "Ferma Animalelor". Inchipuie-ti ca acelei populatii care te tot ataca tu ii furnizezi apa si electricitate si alte nevoi in timp ce ei ataca uneori aceleasi instalatii prin care li se furniseaza acel ajutor. Cum ai rezolva tu situatia? Eu as rezolva romaneste, ca la Hadareni. intre timp... razboi. si cea mai mare temere a mea e un razboi global, pentru ca singurul mod de a reseta economia ajunsa in deriva si in supraproducti este sa creezi cerere la oferta, ori nimic nu este mai distructiv si mai rapid in a crea cerere la putina oferta decat un razboi Parerea mea este ca nu razboiul tebuie sa fie cea mai mare temere ci terorismul, lasitatea bombelor ascunse pana si in scutecele pruncilor, dornica doar de razbunare. Terorismul de orice natura ar fi el va macina increderea oamenilor, care in cele din urma vor accepta orice solutie, pentru a scapa de frica traita zi de zi. Vor urma exagerarile, manipularile, ascensiunea liderilor extremisti iar la final conflictul de care ne temem. Nu cred ca razboiul poate "reseta" economia regland cererea si oferta, sunt atate lucruri de facut in Africa, Asia, America de Sud incat s-ar gasi o cale de a reseta economia. Din nefericire tocmai acolo unde s-ar putea face aceste lucruri, exista fanatism religios, subdezvoltare, lipsa educatiei si lideri care nu doresc decat razbunare si marire. "Democratia" promovata de liderii din aceste state, nu face nimic altceva decat sa tina populatiile respective in teroare si devotament politic sau religios, cautand intodeauna ori de cate ori gresesc, sa dea vina pe occidentali, evrei, crestini sau chiar pe proprii cetateni. Nu cred ca va izbucni nici un conflict mondial, chiar daca Iranul va face gresalea, sa intervina in acest conflict direct, va fi doar un alt razboi intre evrei si arabi, urmat de alte serii de acuze si acte de terorism. Lumea se teme de un conflict mondial si cel mai mult se teme in ce ar putea degenera acest conflict. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:07 AM |