Dormitor, [Cronica lui Nero] |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Daca doriti si dumneavoastra un Jurnal, trimiteti un mesaj in acest sens in cadrul topicului Detalii Forum.
Nou: Autorul unui jurnal are dreptul de a decide ca un mesaj scris in cadrul Jurnalului sau de catre altcineva sa fie sters. Daca doriti acest lucru, trimiteti-mi un PM cu adresa mesajului in cauza si acesta va fi sters (bineinteles, atat timp cat nu se exagereaza).
Dormitor, [Cronica lui Nero] |
20 Feb 2008, 12:18 PM
|
|
Gazda Hanului Grup: Admin Mesaje: 8.578 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Scrieri, ganduri, amintiri din viata lui Nero veti putea citi in cadrul acestui Jurnal.
Lectura placuta! -------------------- |
|
|
24 Sep 2008, 09:49 PM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 35 Inscris: 30 June 07 Forumist Nr.: 10.035 |
Dragi mei, am o intrebare la care ii caut cu disperare un raspuns... Cum se trateaza gelozia?
|
|
|
27 Sep 2008, 02:17 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.928 Inscris: 4 December 06 Forumist Nr.: 9.039 |
Dragi mei, am o intrebare la care ii caut cu disperare un raspuns... Cum se trateaza gelozia? Eu zic ca e necesar intai sa fie intelese cauzele geloziei. Daca tu suferi de gelozie, intreaba-te de unde vine asta. Din teama de a nu ramane singur? Din atasament fata de persoana iubita? Din neincredere in tine insuti? Din egoism? Dupa ce ai descoperit cauzele, va fi mult mai usor sa gasesti o solutie. Gelozia, indiferent ca e intemeiata sau nu, este o boala a sufletului si trebuie tratata ca atare. Radacinile ei sunt, de obicei, adanc infipte in fiinta umana si sunt produse de alte probleme mai profunde. In primul rand, intelege faptul ca partenera ta este o persoana diferita de tine, cu vointa si dorinte proprii, ca nu este proprietatea ta indiferent cat de mare e iubirea dintre voi, daca sunteti casatoriti sau nu. In al doilea rand, interactiunea cu alte persoane(nu ma refer neaparat la sex) este fireasca(traim intre oameni, nu in padure), dar asta nu inseamna ca iubirea fata de tine scade. De fapt, sentimentul de posesie(nu de iubire!) e cel care te face sa suferi daca iubita ta, de exemplu, iese la un suc cu un amic(eu am amici barbati, ma intalnesc cu ei, povestim, dar atat.). In al treilea rand, e necesar sa realizezi ca iubirea adevarata trece peste orice, dar uneori e mai bine ca iubitii sa se desparta pentru a isi duce la bun sfarsit scopurile din aceasta viata. Bucura-te de faptul ca esti langa ea, iubeste-o, dar in asa fel incat sa nu te atasezi de relatia voastra, in asa fel incat nu frica de singuratate sau egoismul sa te tina langa ea, ci iubirea pura. O relatie bazata pe frica de singuratate, fie ea si la nivel subtil, nu face decat sa dauneze ambilor parteneri. Cum sa nu te atasezi? Asta e alta poveste. Detasarea nu e nici pe departe sinonima cu nepasarea.... Nu te cunosc, nu stiu cauzele geloziei tale, am scris ideea ca poate ceva din ce am spus te va ajuta. Acest topic a fost editat de leirn: 27 Sep 2008, 02:18 PM |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:00 AM |