HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului
Blakut
mesaj 4 Sep 2008, 07:00 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
Nu se inseala ei, ci te inseli tu. Acolo este vorba de o prefacere reala si nu de vreo salasluire din asta inchipuita.

In credinta ortodoxa se crede ca vinul si painea de la impartasanie se transforma in carne si sange adevarat, al lui Iisus?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
Clopotel
mesaj 6 Sep 2008, 11:09 AM
Mesaj #2


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Dragii mei Cucu Mucu si Blakut,
O sa va raspund la amandoi odata, ca sa nu scriu doua posturi...
In primul rand, ii fac precizarea lui Blakut, ca nu am zis ca "da cu parul", ba din contra, ma bucur ca intreaba si se intereseaza. Unele referiri nu erau catre el.
QUOTE
Adica, impartasania e un act de canibalism?!

smile.gif Hai sa o luam putin cu inceputul, si cine are urechi de auzit sa auda...
Inca de atunci, de la Cina Domnului, crestinii s-au impartasit cu Trupul si Sangele Domnului cu adevarat si nu simbolic. Adica Trupul si Sangele Domnului, erau reale, si nu inchipuite, sau parabole si figuri de stil. Deci toti crestinii de la inceputuri, incepand cu Sfintii Apostoli si ucenicii lor, si toata Biserica, credea si avea aceasta certitudine pe care o are si astazi. Vorbesc de Biserica lui Hristos cea adevarata.
Acest lucru, a facut ca paganii, ateii si altii straini de crestinism, sa spuna despre crestini ca sunt canibali si ii acuzau de canibalism. Pe timpul cand la Roma, abia se auzise de Iisus si de crestini, si cand din provinciile estice ale Imperiului Roman, veneau la Roma soldati, acesti avorbeau despre crestini, ca ei cred intr-un om Iisus care a inviat si s-a inaltat la ceruri, si caruia ii manaca trupul si sangele cu adevarat, adica sunt canibali.
Deci asta a fost dintotdeauna, si intotdeauna crestinii au fost priviti asa, pentru ca, crestinii intotdeauna au crezut si au stiut ca se Impartasesc cu Trupul si Sangele Domnului reale si nu inchipuite. Asta apropo de unii asa zisi "crestini" de astazi, care nu au absolut nici o legatura cu crestinismul autentic, si si-au inventat ei propriul crestinism in care zic ca totul este o parabola, adica un fel de filosofie.

Dar eu le dau un indiciu tuturor acestor necredinciosi: Cand Iisus zice: "Acesta este Trupul Meu" si "Acesta este Sangele Meu", referindu-se la painea si vinul sfintite pe care El le-a dat ucenicilor Sai, era El acolo cu trupul Lui si cu sangele Lui de carne? Era! A curs vreo picatura de sange din acel trup, sau si-a smuls El atunci vreo picatura de carne din El?
Mai ganditi-va!


Si o alta intrebare tot catre aceia: "Cum le-a aratat Dumnezeu ca se inseala, unora mai necredinciosi, care se indoiau ca la Sfanta Impartasanie este chiar Trupul si Sangele Domnului reale?"

QUOTE
Cum ar trebui sa interpretez citatele alea? De exemplu, raspunsul tau care este?

Citatele acestea care ti le-am dat, trebuie intelese foarte clar asa cum le-a spus Iisus. Aici nu ai ce sa mai interpretezi, cand lucrul e foarte clar, si absolut toti crestinii asa l-au inteles, dar mai ales, ceea ce nu stiu unii, Dumnezeu l-a si confirmat ca este real...
In Sfanta Scriptura, mai exista ceva, oarecum asemanator, ca "tehnica" vorbesc, dar total deosebit ca importanta...
Deci in Scriptura avem mai multe situatii, in care Dumenzeu, Iisus Hristos, au transformat materia, din ce era, in altceva...
De ex.:
6 Şi erau acolo şase vase de piatră, puse pentru curăţirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre.
7 Zis-a lor Iisus: Umpleţi vasele cu apă. Şi le-au umplut până sus.
8 Şi le-a zis: Scoateţi acum şi aduceţi nunului. Iar ei i-au dus.
9 Şi când nunul a gustat apa care se făcuse vin şi nu ştia de unde este, ci numai slujitorii care scoseseră apa ştiau, a chemat nunul pe mire,
(Ioan 2)
Deci apa s-a prefacut/transformat in vin... Dar aceia "nu stiau de unde este"... Asa cum si astazi, sunt unii care "nu stiu de unde este"...
In alta parte:
17 Iar ei I-au zis: Nu avem aici decât cinci pâini şi doi peşti.
18 Şi El a zis: Aduceţi-Mi-le aici.
19 Şi poruncind să se aşeze mulţimile pe iarbă şi luând cele cinci pâini şi cei doi peşti şi privind la cer, a binecuvântat şi, frângând, a dat ucenicilor pâinile, iar ucenicii mulţimilor.
20 Şi au mâncat toţi şi s-au săturat şi au strâns rămăşiţele de fărâmituri, douăsprezece coşuri pline.
21 Iar cei ce mâncaseră erau ca la cinci mii de bărbaţi, afară de femei şi de copii
(Matei 14)
Cum credeti voi ca din cinci paini si doi pesti, au putut fi hraniti 5000 de barbati, plus femei si copii, si au mai si ramas frimituri ca sa umpel 12 cosuri?
Nu trebuie sa ne mire puterea lui Dumnezeu. Sa nu uitam ca Dumnezeu a facut toata Creatia din nimic, doar a vrut si s-a facut...
Deci pentru ce poticnire sau sminteala am putea crede ca tocmai intr-un lucru asa de important, de vital, Dumnezeu acum ne minte, cand spune ca acolo este Trupul si Sangele Sau, reale. Este oare aici Dumnezeu neputincios? Evident ca nu... Mintea unor oameni putin credinciosi, poate fi neputincioasa, insa la Dumnezeu toate sunt cu putinta, mai ales cand si spune ce face.

Mancand painea si band vinul transformate, la Sfanta Impartasanie, in timpul Sfintei Liturghii, in trupul si sangele lui Hristos, crestinul se uneste cu Hristos, crescand si legaturile dinlauntrul unitatii Bisericii ca trup al lui Hristos: 17 Căci o pâine, un trup, suntem cei mulţi; căci toţi ne împărtăşim dintr-o pâine.(I Cor. 10).
Mancand din trupul lui Hristos si band sangele Lui, crestinul gusta din im­paratia Cerurilor inca in viata fiind. Ce mangaiere mai buna putea primi omul decat aceasta adevarata "arvuna" a vietii de veci, "leac al nemuririi", atat de mult cautate si dorite?

Putem pune intrebarea: este aceasta paine si acest vin un lucru obisnuit? Nu este.... Iisus precizeaza Acesta este trupul Meu, Acesta este sangele Meu, nu a spus la modul general: Painea este trupul Meu sau Vinul este sangele Meu la modul general... ci a indicat "Acesta", si nu restul de pe masa, caci pe aceea o binecuvantase
Prin ce devine acea paine si acel vin Trupul si Sangele lui Iisus?
Prin binecuvantare....
Aceasta inseamna ca Duhul Sfant, Datatorul de viata, Se coboara, si transforma in mod real acea paine si acel vin in Trupul si Sangele Mantuitorului, dar neschimbandu-i forma ci doar esenta, astfel incat, desi ochii fizici vad in realitate numai paine si vin, de fapt acolo este Trupul si Sangele Mantuitorului, care este foarte real, mai real decat noi insine, asa cum am spus, si tot atat de real ca si Pruncul din pantecle Fecioarei Maria care tot prin coborarea Duhului Sfant S-a facut....
Acum presupun ca totul e clar, si ca la Sfanta Impartasanie Ortodoxa, avem cu adevarat Trupul si Sangele lui Iisus si nu un simbol sau ceva fara valoare si fara viata...
Inchei cu un citat din Scriptura, unde voi marca si unele aspecte, in care Apostolul atrage atentia asupra unor oameni necredinciosi, si care prin erezii si minciuni, incearca sa provoace dezbinari in Biserica lui Hristos... Asta a fost tot timpul, si este si astazi... sad.gif
18 Caci mai intai aud ca atunci cand va adunati in biserica, intre voi sunt dezbinari, si in parte cred.
19 Caci trebuie sa fie intre voi si eresuri, ca sa se invedereze intre voi cei incercati.
20 Cand va adunati deci laolalta, nu se poate manca Cina Domnului;
21 Caci, sezand la masa, fiecare se grabeste sa ia mancarea sa, incat unuia ii este foame, iar altul se imbata.
22 N-aveti, oare, case ca sa mancati si sa beti? Sau dispretuiti Biserica lui Dumnezeu si rusinati pe cei ce nu au? Ce sa va zic? Sa va laud? in aceasta nu va laud.
23 Caci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat si voua: Ca Domnul Iisus, in noaptea in care a fost vandut, a luat paine,
24 si, multumind, a frant si a zis: Luati, mancati; acesta este trupul Meu care se frange pentru voi. Aceasta sa faceti spre pomenirea Mea.
25 Asemenea si paharul dupa Cina, zicand: Acest pahar este Legea cea noua intru sangele Meu. Aceasta sa faceti ori de cate ori veti bea, spre pomenirea Mea.
26 Caci de cate ori veti manca aceasta paine si veti bea acest pahar, moartea Domnului vestiti pana cand va veni.
27 Astfel, oricine va manca painea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat fata de trupul si sangele Domnului.
28 Sa se cerceteze insa omul pe sine si asa sa manance din paine si sa bea din pahar.

29 Caci cel ce mananca si bea cu nevrednicie, osanda isi mananca si bea, nesocotind trupul Domnului.
30 De aceea, multi dintre voi sunt neputinciosi si bolnavi si multi au murit.
31 Caci de ne-am fi judecat noi insine, nu am mai fi judecati.
32 Dar, fiind judecati de Domnul, suntem pedepsiti, ca sa nu fim osanditi impreuna cu lumea.
33 De aceea, fratii mei, cand va adunati ca sa mancati, asteptati-va unii pe altii.
34 Iar daca ii este cuiva foame, sa manance acasa, ca sa nu va adunati spre osanda. Celelalte insa le voi randui cand voi veni.

(1 Cor. 11)


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 6 Sep 2008, 12:17 PM
Mesaj #3


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Clopotel @ 6 Sep 2008, 12:09 PM) *
Dar eu le dau un indiciu tuturor acestor necredinciosi: Cand Iisus zice: "Acesta este Trupul Meu" si "Acesta este Sangele Meu", referindu-se la painea si vinul sfintite pe care El le-a dat ucenicilor Sai, era El acolo cu trupul Lui si cu sangele Lui de carne? Era!

Inseamna ca iar le-a mai tras o minciuna la discipoli? blink.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Blakut   Impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului   4 Sep 2008, 07:00 PM
IoanV   QUOTEIn credinta ortodoxa se crede ca vinul si pai...   4 Sep 2008, 07:05 PM
abis   Ete na, confidential... Este de notorietate ca ras...   5 Sep 2008, 08:59 AM
marduk   QUOTE(Blakut @ 4 Sep 2008, 08:00 PM) In c...   5 Sep 2008, 09:30 AM
papy   QUOTE(marduk @ 5 Sep 2008, 10:30 AM) Inte...   5 Sep 2008, 10:07 AM
abis   Marduk, citeste biblia: Luati, mancati, acesta es...   5 Sep 2008, 09:58 AM
Clopotel   Draga Abis si draga Papy, QUOTEDa, ei au o alt...   5 Sep 2008, 11:29 AM
abis   QUOTE(Clopotel @ 5 Sep 2008, 12:29 PM) Dr...   5 Sep 2008, 12:13 PM
papy   Ai o mare problemă: Scriptura nu anunţ...   5 Sep 2008, 12:13 PM
marduk   QUOTE(abis @ 5 Sep 2008, 10:58 AM) Marduk...   5 Sep 2008, 04:57 PM
Clopotel   Draga Papy, QUOTEAi o mare problemă: Scriptur...   5 Sep 2008, 05:40 PM
Blakut   Deci pana la urma cum e?   6 Sep 2008, 06:37 AM
Clopotel   Draga Blakut, Este asa cum spune Iisus Hristos in ...   6 Sep 2008, 07:41 AM
Cucu Mucu   QUOTE(Clopotel @ 6 Sep 2008, 08:41 AM) Tr...   6 Sep 2008, 07:52 AM
abis   QUOTE(Cucu Mucu @ 6 Sep 2008, 08:52 AM) A...   8 Sep 2008, 09:07 AM
Blakut   QUOTEDraga Blakut, Este asa cum spune Iisus Hristo...   6 Sep 2008, 08:16 AM
Clopotel   Dragii mei Cucu Mucu si Blakut, O sa va raspund la...   6 Sep 2008, 11:09 AM
Cucu Mucu   QUOTE(Clopotel @ 6 Sep 2008, 12:09 PM) Da...   6 Sep 2008, 12:17 PM
Blakut   QUOTECitatele acestea care ti le-am dat, trebuie i...   6 Sep 2008, 12:50 PM
Clopotel   Dragii mei Cucu Mucu si Blakut, QUOTEInseamna ca i...   6 Sep 2008, 02:11 PM
Cucu Mucu   QUOTE(Clopotel @ 6 Sep 2008, 03:11 PM) La...   6 Sep 2008, 06:18 PM
Blakut   QUOTEVoi credeti in Iisus Hristos, in Duhul Sfant ...   6 Sep 2008, 02:56 PM
Clopotel   Ok... eu am spus pe scurt, dar ideea asta e... De ...   6 Sep 2008, 04:59 PM
Cla   Ma pregatesc deja sa deschid zilele urmatoare un t...   6 Sep 2008, 07:36 PM
Cucu Mucu   QUOTE(Cla @ 6 Sep 2008, 08:36 PM) Ma preg...   6 Sep 2008, 09:16 PM
Clopotel   Draga CucuMucu, In mod normal ar fi trebuit sa-...   6 Sep 2008, 08:00 PM
IoanV   QUOTE(abis)Ete na, confidential... Este de notorie...   7 Sep 2008, 11:17 AM
Cucu Mucu   Ioane, nu era bascalie, era o parabola, sa vada Cl...   7 Sep 2008, 12:24 PM
papy   QUOTE(Cucu Mucu @ 7 Sep 2008, 01:24 PM) I...   7 Sep 2008, 03:25 PM
Cucu Mucu   QUOTE(papy @ 7 Sep 2008, 04:25 PM) Iti da...   7 Sep 2008, 04:35 PM
Rehael   QUOTE(Cucu Mucu @ 7 Sep 2008, 05:35 PM) E...   7 Sep 2008, 04:55 PM
IoanV   QUOTE(Cucu)Observ usurinta cu care pui "epite...   7 Sep 2008, 12:36 PM
IoanV   QUOTE(papy)Mucule, mie poti sa-mi zici ce vrei tu,...   7 Sep 2008, 04:06 PM
papy   QUOTE(IoanV @ 7 Sep 2008, 05:06 PM) Pai d...   8 Sep 2008, 05:27 PM
Cucu Mucu   ...si iarta-ne noua greselile cum si noi iertam gr...   7 Sep 2008, 06:31 PM
Rehael   QUOTE(Cucu Mucu @ 7 Sep 2008, 07:31 PM) C...   7 Sep 2008, 08:39 PM
IoanV   QUOTE(Cucu)...si iarta-ne noua greselile cum si no...   7 Sep 2008, 06:45 PM
Cucu Mucu   QUOTE(IoanV @ 7 Sep 2008, 07:45 PM) Eu te...   7 Sep 2008, 07:44 PM
IoanV   QUOTE(Cucu)Eu imi cer scuze daca te-ai simtit jign...   7 Sep 2008, 08:09 PM
IoanV   QUOTE(abis)Isi imagineaza ca ar fi vorba despre sa...   8 Sep 2008, 10:23 AM
abis   Cum de unde stiu, nu am scris mai sus ca am incerc...   8 Sep 2008, 11:12 AM
IoanV   Tu stii ce ai gustat tu, dar nu ce "am consum...   8 Sep 2008, 12:03 PM
abis   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 01:03 PM) Tu st...   8 Sep 2008, 12:07 PM
coconut   QUOTE(abis @ 8 Sep 2008, 01:07 PM) Ma ind...   8 Sep 2008, 04:05 PM
marduk   Trebuie sa ai "credinta" pentru a percep...   8 Sep 2008, 03:39 PM
IoanV   QUOTE(abis)Ma indoiesc ca potirul din care ai fost...   8 Sep 2008, 03:51 PM
abis   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 04:51 PM) Si eu...   8 Sep 2008, 04:00 PM
IoanV   QUOTEAsta pentru ca amandoi cunoastem si aplicam o...   8 Sep 2008, 04:23 PM
abis   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 05:23 PM) O int...   8 Sep 2008, 04:40 PM
Cucu Mucu   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 05:23 PM) @ Cuc...   8 Sep 2008, 06:05 PM
actionmedia   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 05:23 PM) @ Cuc...   8 Sep 2008, 06:51 PM
IoanV   papy, Dar nu mi-ai spus cum spui Tatal nostru, hai...   8 Sep 2008, 05:37 PM
papy   Tatăl nostru este scris în Scriptură. Ex...   8 Sep 2008, 05:43 PM
IoanV   Explica ce spune doctrina ta despre fraza cu ...   8 Sep 2008, 05:47 PM
IoanV   Am corectat... Dar nu era vorba despre niciun KO a...   8 Sep 2008, 06:11 PM
Cucu Mucu   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 07:11 PM) Am co...   8 Sep 2008, 06:18 PM
papy   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 07:11 PM) Am co...   8 Sep 2008, 11:15 PM
IoanV   QUOTE(Cucu Mucu)respect credintele tuturor credinc...   8 Sep 2008, 07:18 PM
Cucu Mucu   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 08:18 PM) Sfint...   8 Sep 2008, 07:28 PM
IoanV   QUOTEErau glume despre firea femeilor, si nu despr...   8 Sep 2008, 07:33 PM
Cucu Mucu   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 08:33 PM) Aha, ...   8 Sep 2008, 08:06 PM
IoanV   QUOTEVad ca esti tafnos, nu prea te ajuta boritmul...   8 Sep 2008, 08:16 PM
abis   QUOTE(IoanV @ 8 Sep 2008, 09:16 PM) Atunc...   9 Sep 2008, 09:05 AM
Cucu Mucu   Cine ti-a spus ce sa crezi? Eu? Eu doar am intreba...   8 Sep 2008, 08:29 PM
IoanV   De ce nu recunosti cinstit? Pai nu ati pledat voi ...   8 Sep 2008, 08:36 PM
Cucu Mucu   Eu mi-am exprimat nedumerirea despre cum poate exi...   8 Sep 2008, 08:55 PM
IoanV   QUOTETe rog sa folosesti "tu", nu ...   8 Sep 2008, 09:15 PM
IoanV   QUOTE(papy)Pai, "tainele" alea nu sunt t...   9 Sep 2008, 07:31 AM
papy   QUOTE(IoanV @ 9 Sep 2008, 08:31 AM) Daca ...   9 Sep 2008, 01:26 PM
IoanV   QUOTEIoanV: Blasfemie! Pacatosillor! Nu ma...   9 Sep 2008, 10:18 AM
abis   QUOTE(IoanV @ 9 Sep 2008, 11:18 AM) Si tu...   9 Sep 2008, 10:35 AM
IoanV   QUOTESpune-mi tu, te rog: Facerea, Iesirea, Leviti...   9 Sep 2008, 10:49 AM
abis   QUOTE(IoanV @ 9 Sep 2008, 11:49 AM) Am su...   9 Sep 2008, 11:19 AM
abis   QUOTE(IoanV @ 9 Sep 2008, 11:49 AM) Nu st...   10 Sep 2008, 08:43 AM
IoanV   QUOTE(papy)Versurile din 1 Corinteni explică ...   9 Sep 2008, 06:56 PM
papy   QUOTE(IoanV @ 9 Sep 2008, 07:56 PM) Pai i...   10 Sep 2008, 12:46 AM
freeman   QUOTE(papy @ 10 Sep 2008, 01:46 AM) Eu nu...   10 Sep 2008, 08:28 AM
andra_v   Tu preiei din Biblie numai ceea ce iti convine?   10 Sep 2008, 06:45 AM
papy   QUOTE(andra_v @ 10 Sep 2008, 07:45 AM) Tu...   10 Sep 2008, 10:25 AM
Cucu Mucu   QUOTE(papy @ 10 Sep 2008, 11:25 AM) Nu ig...   10 Sep 2008, 01:10 PM
papy   QUOTE(Cucu Mucu @ 10 Sep 2008, 02:10 PM) ...   10 Sep 2008, 01:42 PM
Cucu Mucu   QUOTE(papy @ 10 Sep 2008, 02:42 PM) Te în...   10 Sep 2008, 06:23 PM
IoanV   QUOTE(papy)Avram unde a luat-o? Dar Noe? Erau ei n...   10 Sep 2008, 08:02 AM
IoanV   QUOTE(abis)Asta mi-a scapat ieri: daca tu nu stii ...   10 Sep 2008, 09:07 AM
abis   In cazul asta nu-i putin ipocrit din partea ta sa-...   10 Sep 2008, 09:28 AM
marduk   QUOTE(IoanV @ 10 Sep 2008, 09:02 AM) De c...   10 Sep 2008, 09:43 AM
IoanV   QUOTE(abis)In cazul asta nu-i putin ipocrit din pa...   10 Sep 2008, 12:31 PM
marduk   QUOTE(IoanV @ 10 Sep 2008, 01:31 PM) Parc...   10 Sep 2008, 03:00 PM
papy   QUOTE(marduk @ 10 Sep 2008, 04:00 PM) Ai ...   10 Sep 2008, 05:04 PM
IoanV   QUOTE(papy)E simplu. Dumnezeu va avea grijă să fac...   10 Sep 2008, 06:34 PM
papy   QUOTE(IoanV @ 10 Sep 2008, 07:34 PM) Cit ...   10 Sep 2008, 07:32 PM
IoanV   QUOTEOricine este născut din Dumnezeu, nu p...   10 Sep 2008, 08:09 PM
papy   QUOTE(IoanV @ 10 Sep 2008, 09:09 PM) Vala...   10 Sep 2008, 08:27 PM
marduk   QUOTE(papy @ 10 Sep 2008, 06:04 PM) E sim...   10 Sep 2008, 08:20 PM
IoanV   QUOTE(papy)Vrei sa dai versul direct? Nu mai pune ...   10 Sep 2008, 09:36 PM
papy   QUOTE(IoanV @ 10 Sep 2008, 10:36 PM) Ba l...   10 Sep 2008, 11:49 PM
IoanV   QUOTEIn biserica Duhul este dat conditionat si am ...   11 Sep 2008, 06:47 AM
papy   QUOTE(IoanV @ 11 Sep 2008, 07:47 AM) Si s...   11 Sep 2008, 10:34 AM
IoanV   QUOTEDupa salvare nu mai putem pacatui.Dupa cum ai...   14 Sep 2008, 01:41 PM
papy   Pai, cand mai mintiti, ca ma incurc? Nu este biser...   14 Sep 2008, 03:55 PM
2 Pagini V   1 2 >


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 23 May 2024 - 10:38 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman