Sensul Viciului, forma si ideea de azi si de maine |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.
Sensul Viciului, forma si ideea de azi si de maine |
15 Apr 2008, 04:04 PM
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 274 Inscris: 15 April 08 Din: Intr-o gubernie Forumist Nr.: 11.499 |
Din start apreciez viciul
ce forma capata viciul astazi? spun ca viciul a devenit un lucru negativ in mintea multora dintr-un motiv simplu...dominanta joaca un rol important, daca 70% domina 30% e clar ca alegem partea insemnata. Deci viciul poate fi-n genere negativ ? -------------------- SPUNE DA.... www.VIVE LA Vélorution.ro
|
|
|
9 May 2008, 01:15 PM
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 274 Inscris: 15 April 08 Din: Intr-o gubernie Forumist Nr.: 11.499 |
Nu poti aprecia ceva ce e totalmente negativ. Din ce am citit in posturile tale, parerea mea e ca e totala salata la tine in cap, asa ca ar trebui sa mergi la DEX in prima faza, ca sa stii despre ce vorbesti. Fara suparare, dar nu esti coerent deloc... ai citit din doua, patru, sase randuri....daca nu sareai randurile mesajul ajungea la tinta. apreciez viciul in momentul cand imi da o stare multumitoare. (sunt viciuri care nu au un efect negativ-femeile care sunt dependente de shopping). -------------------- SPUNE DA.... www.VIVE LA Vélorution.ro
|
|
|
15 May 2008, 11:56 PM
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.132 Inscris: 16 June 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.862 |
sunt viciuri care nu au un efect negativ Este limpede, vorbeşti despre altceva decât viciu (plural vicii), pe care noi restul populaţiei îl înţelegem ca defect, cusur, nărav, imperfecţiune, lipsă, obicei urât etc. Ca să înţeleg ce sunt aceste viciuri despre care vrei să discuţi, te rog încearcă să le dai o definiţie. Ce înţelegi prin acest cuvânt? De exemplu, dacă gândeşti că definiţia viciului este: viciu = obicei care 1) oferă satisfacţii intense şi 2) este dazavuat de majoritatea societăţii, atunci ai perfectă dreptate să spui că viciul nu este neapărat ceva rău. (Exemple banale: cititul, mersul la teatru, ascultatul de muzică clasică etc.) Dar asta-i altceva decât viciul despre care vorbim noi, ceilalţi. Ca să te înţelegem, trebuie ori să foloseşti sensul admis de dicţionar şi de ceilalţi vorbitori ai limbii române, ori să precizezi că atribui cuvântului un sens special, altul decât cel obişnuit -- şi să spui clar care-i ăla. a -------------------- Trebuie să facem ceea ce credem că e bine, dar nu trebuie să credem că ceea ce facem e bine.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:35 AM |