Cand E Timpul Sa Te Ridici In Picioare, Studiu de caz |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Cand E Timpul Sa Te Ridici In Picioare, Studiu de caz |
1 Mar 2008, 04:14 PM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 38 Inscris: 28 February 08 Forumist Nr.: 11.332 |
Am o problema. De fapt mai multe. De fapt cred ca e intr-adevar doar una.
Se da urmatorul enunt: Un tip, (nu dam nume, persoana importanta) lucreaza intr-o companie de vreo 16 ani. E, ca sa zic asa, un dinozaur. Face parte din cultura organizatiei. Nu are o super pozitie ca si functie, insa are salariul de 2 ori mai mare decat al sefilor care il conduc. E unul din cei 3 prieteni ai patronului. Tipul nostru e casatorit, are 2 copii mici, si are o situatie materiala generala buna (casa, masina cont in banca etc...stiti voi), are intr-un cuvant cam tot ce-i trebuie. Tipul are in jur de 40 ani. Drept pentru care il mananca in ... si vrea sa plece de la job-ul respectiv. De fapt nu-l mamanca, insa nu mai vrea sa munceasca pentru altii, facand lucruri care nu-i plac. Vrea sa inceapa o afacere pe cont propriu. Problema este ca afacerea respectiva, avand in vedere ca nu are rezultate remarcabile la noi, nu i-ar asigura nici pe departe venitul pe care il are acum (in treacat fie spus, nefacand mare lucru). El insa este dispus sa riste si crede in viitorul afacerii. Mai trebuie subliniat ca nevasta-sa castiga destul de bine, astfel incat sa familia lor sa nu moara de foame daca el ar renunta la actualul job. Faptul ca nu se poate decide, il afecteaza pe toate planurile. La servici nu-l mai atrage nimic, vrea cu orice pret sa nu se mai duca. Pe parte de afacere personala , nu se poate ocupa 100% si pierde timpi importanti pe care ii regreta (stand la servici). Pe parte de familie, nelinistea si nesiguranta asta ii afecteaza comunicarea cu cei de langa el. Cam astea ar fi datele problemei. Drept pentru care, am sa va solicit sprijinul perntru tipul asta. Voi ce parere aveti: - V-ati risca job-ul pentru a face o incercare pe cont propriu? ( Salariul depaseste 1000 EUR/luna) - Merita sa ramai sluga la stapan (aici e legatura cu titlul topicului) chiar daca nu-ti place sub nici o forma ce faci? - E mai important sa te gandesti la stabilitatea financiara a familiei, decat sa incerci sa-ti iei destinul in propriile maini? -------------------- http:\\www.johnbalon.ro
|
|
|
7 Apr 2008, 08:39 PM
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Ala da.
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 02:32 AM |