Va Temeti De "e"-uri? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Va Temeti De "e"-uri? |
12 Jun 2003, 08:04 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.677 Inscris: 29 March 03 Forumist Nr.: 141 |
Am gasit azi o lista cu euri.....voi ce parere aveti de aceste substante...."nenaturale"?
iata cum se prezinta... E-urile considerate de oncologi drept "criminale" Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477; Periculoase: E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroida); Toxice: E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprima vitamina B12); E 320, E 321 - antioxidanti din margarina (cresc colesterolul); E311, E 312 (ataca sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lamâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal) Cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeana si tarile din fosta URSS. E-urile bune: vitamina E naturala E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, oua, peste, soia); vitamina C naturala - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic clorofila E 140 - colorant natural lecitina E 322 - antioxidant natural pectina E 440 - gelifiant natural caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o alga marina. Cum va hraniti? Care e legislatia in alte tari? Sursa: DespreCopii.com -------------------- Am zis!!
|
|
|
23 Nov 2007, 08:47 AM
Mesaj
#2
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
eu si zaharul rafinat il cam evit,prefer zaharul brun,nerafinat la cafea sau prajituri facute de mine in casa sau mierea in ceai;
de asemenea in ultima vreme nu am mai folosit deloc Delikat,maggi,bors magic si alti potentatori de gust in genul asta...compozitia lor nu-mi inspira nici cea mai mica incredere -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
24 Nov 2007, 03:38 PM
Mesaj
#3
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.799 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
eu si zaharul rafinat il cam evit,prefer zaharul brun,nerafinat la cafea sau prajituri facute de mine in casa sau mierea in ceai; de asemenea in ultima vreme nu am mai folosit deloc Delikat,maggi,bors magic si alti potentatori de gust in genul asta...compozitia lor nu-mi inspira nici cea mai mica incredere Lasand la o parte ca nu-mi inspira incredere, organismul nu le mai tolereaza. Mi s-a acrit dupa ani de zile de magi, piure din fulgi, diverse arome. Folosesc zahar brun si miere. Am pus miere de salcam chiar si in cafea, nu se simte diferenta. In schimb, aspartanul, zaharina au un gust oribil si nu le suport. Legat de ulei, pt. gatit ulei normal de floarea-soarelui (consum insa foarte putine grasimi), pt. salata ulei de masline presat la rece. Acest topic a fost editat de andra_v: 24 Nov 2007, 03:39 PM -------------------- An Appeal From James’ Family
An Appeal From James’ Family Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012. Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives. The family appeals for the release of Jim unharmed. |
|
|
25 Nov 2007, 01:07 AM
Mesaj
#4
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 581 Inscris: 17 June 05 Forumist Nr.: 6.462 |
Am inlocuit zaharina cu zahar brun, am cumparat otet de mere.
Acuma ma macina alte intrebari: 1. Pe cutia de fulgi de porumb scrie la ingrediente ca, contine si Niacin. E sanatos sau sa trec pe mamaliga cu lapte in loc de fulgi cu lapte? http://en.wikipedia.org/wiki/Niacin 2. Cat de sanatos/toxic e praful de copt? 3. Dar zaharul vanilat? Citisem candva ca e mai sanatos de folosit zahar amestecat cu bobitele din pastaia de vanilie, dar nu mai gasesc reteta. -------------------- "...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui,
unul zboara peste cuibul cucului" |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 9 June 2024 - 11:40 AM |