Va Temeti De "e"-uri? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Va Temeti De "e"-uri? |
12 Jun 2003, 08:04 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.677 Inscris: 29 March 03 Forumist Nr.: 141 |
Am gasit azi o lista cu euri.....voi ce parere aveti de aceste substante...."nenaturale"?
iata cum se prezinta... E-urile considerate de oncologi drept "criminale" Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477; Periculoase: E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroida); Toxice: E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprima vitamina B12); E 320, E 321 - antioxidanti din margarina (cresc colesterolul); E311, E 312 (ataca sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lamâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal) Cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeana si tarile din fosta URSS. E-urile bune: vitamina E naturala E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, oua, peste, soia); vitamina C naturala - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic clorofila E 140 - colorant natural lecitina E 322 - antioxidant natural pectina E 440 - gelifiant natural caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o alga marina. Cum va hraniti? Care e legislatia in alte tari? Sursa: DespreCopii.com -------------------- Am zis!!
|
|
|
17 Oct 2007, 04:25 PM
Mesaj
#2
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Sa mor io, cine naiba se numeste in Elvetia Angst?
As întelege ca Heidi, Peter, Clara... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
22 Nov 2007, 04:40 PM
Mesaj
#3
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 581 Inscris: 17 June 05 Forumist Nr.: 6.462 |
E sanatoasa zaharina? Dar aspartamul? Eu stiam ca Aspartamul (E 951) e de evitat si zaharina e ok, ca de aia imi si indulcesc cafeaua cu Süßstoff. Dar am gasit asta: "Chiar daca pare inofensiva, zaharina nu este recomandata de specialistii in alimentatie. Nici alti indulcitori nu sint prea bine suportati de organism si de aceea trebuie consumati in cantitati reduse: consumul de xilitol, malitol si izomalt nu trebuie sa depaseasca 50 mg pe zi. Ca o alternative, exista un inlocuitor al zaharului, obtinut din albumine - aspartamul - care, de 200 de ori mai dulce decat zaharul, este considerat inofensiv." De aici am luat citatul http://www.culinar.ro/articole/citeste/873 .
Astept raspuns urgent, ca nu stiu maine dimineata daca sa-mi indulcesc cafeaua cu zaharina sau nu ! ! Acuma la modul serios, e chiar asa de toxica pastiluta aia mica de zaharina? -------------------- "...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui,
unul zboara peste cuibul cucului" |
|
|
22 Nov 2007, 04:48 PM
Mesaj
#4
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 581 Inscris: 17 June 05 Forumist Nr.: 6.462 |
Si mai am o intrebare: care otet e mai sanatos ?
-------------------- "...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui,
unul zboara peste cuibul cucului" |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 9 June 2024 - 06:40 PM |