Ce Este Iubirea?, Dincolo de ceea ce credem noi despre ea |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Va invitam la dezbateri pe teme diverse, avand in centrul lor Omul. Domeniu umanist complex, relativ greu de surprins in ecuatii sau teorii unice, psihologia va fi si un pretext pentru a discuta despre emotii, minte si suflet.
Ce Este Iubirea?, Dincolo de ceea ce credem noi despre ea |
23 Feb 2006, 05:31 AM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.771 Inscris: 17 March 05 Din: Alba Forumist Nr.: 5.950 |
La prima vedere toti stim ce este iubirea. La o analiza atenta insa se poate observa ca ideile noastre sunt foarte impartite si traim in ceata. In Drumul catre tine insuti de M. Scott Peck in jur de 100 de pagini sunt dedicate acestui subiect si se arata ce este si ce nu este iubirea, din perspectiva unui psihoterapeut cu o vasta experienta.
Iata deci definitia propusa: Vointa de a-ti extinde sinele in scopul de a nutri cresterea spirituala proprie sau a celorlalti . Credeam si eu ca aceasta este un sentiment, dar el argumenteaza ca iubirea nu este sentiment ci un act voluntar de vointa, o actiune. Aceasta perspectiva este foarte asemanatoare cu ceea ce Iisus propune ca o noua lege ucenicilor Sai. Astept sa mai citeasca si altii si sa dezbatem impreuna subiectul. Acest topic a fost editat de IoanV: 23 Feb 2006, 05:33 AM -------------------- Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online! |
|
|
24 Feb 2006, 05:26 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 847 Inscris: 3 February 06 Forumist Nr.: 7.784 |
De ce nu? pai asta e intrebarea zilei, iti spun eu ca oricat te-ai autosugestiona, nu are cum sa-ti iasa pentru ca in realitate se pot intampla lucrurile cu oarecare variatii pe care nu poti sa le anticipezi in intregime.
Da si partea cu ganditul peste tot este extrem de valabila cel putin la mine. Dar se lucreaza la concentrare -------------------- "I just saw the ugliest horse I've ever seen."
tourist, after seeing a moose at Isle Royale National Park |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 02:00 AM |